PlayStation 4 összefoglaló.
MIELŐTT KÉRDEZEL, OLVASD EL!
Aktuális:
Kölcsönjáték nyilvántartó
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
- Teszt Synology DiskStation DS920+ NAS
- Bemutató Meizu 20 Pro
- Videó Tartalmat gyártok, tehát vagyok!
- Tudástár Hogyan főzzünk sört panelben?
- Retro Retro Kocka Kuckó: merülés a mélyvízben
Általános témák
LOGOUT.hu témák
- [Re:] [ricsi99:] Hogyan üzleteljünk a Ph-n...
- [Re:] [btz:] Internet fejlesztés országosan!
- [Re:] [bacsis:] Készülődés a BRSZK-ra
- [Re:] [sziku69:] Fűzzük össze a szavakat :)
- [Re:] [Divinity:] Google Pay használata Magyarországon
- [Re:] [D1Rect:] Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- [Re:] [Luck Dragon:] Asszociációs játék. :)
- [Re:] eBay-es kütyük kis pénzért
- [Re:] [bitpork:] Tali időpont
- [Re:] Synology DiskStation DS920+ NAS
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
IT café témák
GAMEPOD.hu témák
Téma összefoglaló
- Utoljára frissítve: 2020-11-26 22:47:52

LOGOUT.hu
Lackooo84
veterán
Hát ez elég nagy égés...
The Truth is out there... PSN ID: Lacek84

KaitouP
veterán
God, bless us everyone, we're a broken people living under loaded gun

sp8787
addikt
Mekkora volt eddig a kulobnseg? 50%?
Most ez majd lesz olyan 20%?

Zoleee83
addikt
Viszlát!
* You can't stop me to love the world with all its lies - Guano Apes *
(#238005) Carlos Padre válasza Carlos Padre (#237715) üzenetére

Carlos Padre
veterán
Igazam lett vagy igazam lett?
Every Playstation masterpiece has its own cheap copy on Xbox! Genyó vagyok, ha hülye vagy megmondom.

markknight
veterán
Botrányosak ezek a laggoló diák amiket mutatnak, ebben az élõ showban, min futtatják ezt? Pentium 1-en? Meg mi ez a sok szöveg az audióról? Vajon jó liveot nézek?
[ Szerkesztve ]

Carlos Padre
veterán
Fogjuk ezt meg látni párszor a megjelenésig. Aztán majd fordul, mikor kiderül mégis mennyit is ér az elméleti maximális számítási teljesítmény a két konzol esetében.
Every Playstation masterpiece has its own cheap copy on Xbox! Genyó vagyok, ha hülye vagy megmondom.

Carlos Padre
veterán
17% durván. Ugyanakkor nehéz egyelőre összehasonlítani, mert ez csak az elméleti maximális számítási teljesítmény, összességében a Microsoft gépe jóval(?) lassabb. Meglátjuk gyakorlatban hogy mutat majd egymás mellett a kettő.

Mike
veterán
YouTube n nálam nem lagol

ProEvoFan
nagyúr
Marketingnek ütős lesz.
"Megvan a ps5 hardvere.Gyengébb, mint az xbox!"
Szóval így kell elbaszni a kiépített előnyt.

sp8787
addikt
Ok
Mondjuk nem ertem itt ezt a tomeges kardbadolest.

balazs025
senior tag
Nem az erő lesz a fő lényeg. Átlag fogyasztóknál inkább az ár. One-nál az MS például a kötelező kinect-tel, és így a magas árral rontotta el már az elején.

Def26
félisten
most ha tényleg jön a recesszió, akkor érdekesen alakulhat az árazás.
Fanboy Status: PS4:On, Xbox:On, apple:On, samsung:Off, Microsoft:Off, Audi :On,

Wesder
félisten
Azért az a dupla SSD speed odabaszós.
Sometimes I close my eyes to escape this crooked place. It seems these fools will never learn. I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.

Wesder
félisten
Jajj ne...
Sometimes I close my eyes to escape this crooked place. It seems these fools will never learn. I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.

KaitouP
veterán
Az igen, ahogy az is, higy kevesebb a tárhely az X-hez képest. BTW tényleg jó az SSD, na de a többi...
God, bless us everyone, we're a broken people living under loaded gun

i@lex
őstag
Mi ez a negatív hangulat?
Most néztem a TheVR streamet, Pisti azt mondta mindenben jobb a PS.
Szóval, fel a fejjel.

F-ECT$
titán
7 évhez képest a 8->16 GB memória iszonyat kicsi ugrás, miközben a mobilokban is 12 GB van már. Ugyanez az 500 GB -> 825 GB-ra is igaz, főleg amikor 100 GB-os játékok is vannak.
Az 1.84 TFlops -> 10.28 jól néz ki, de a PS4 Pro-hoz képest már nem olyan sok a fejlődés, és ugye az XBox erősebb lesz "nyersen".
De a legtöbb úgyis a játékokon fog múlni, mondjuk ha beérik az MS stúdió felvásárlása, akkor sokkal kiegyensúlyozottabb lesz a verseny, mint most, ami hosszú távon mindkét platformnak jó.
Dive ever, work never.

Wesder
félisten
SSD-ben lesz jobb 2x, meg a GPU órajele magasabb kb 25-30%-kal. Nem tudom mit nézett a szerencsecsomag, hogy ezt mondta.

Cyrin
addikt
"TheVR" ....

Carlos Padre
veterán
Édes ahogy azt hiszed, hogy csak egyféle memória van és ugyanazt használják a mobilokbsn és a PS5-ben is

3L1T3
addikt
• Forza Ferrari •

vg
addikt
Hát az nagyon ét hozzá
Amit írtam az úgy van és még mindig áll. A TV-n nyilván támogatnia kell a formátumot, de nem kell 10 bites panel hozzá. A formátum támogatás nem egyenlő a panellel. Olvasgass utána. Főleg annak, hogy mi a különbség a HDR és a 10 bit között. Egyik alma, másik körte.
"A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer." - Bruce Lee

Wesder
félisten
Ennél màr csak az viccesebb, mikor a PC-s RAM-okhoz viszonyítjàk a mobilRAM-okat.

F-ECT$
titán
Édes, hogy nem. A mennyiség meg annyi.
Dive ever, work never.
Olyan mindegy milyenek a nyers számok, itt van 150+ játékom, több mint 80 ismerős akikből sok mindenkivel együtt szoktam játszani. Most nem fogok mindent 0-ról kezdeni. Annyira nem vagyok HC. Árat sem tudunk még.
PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL

Carlos Padre
veterán
Totál megérte ahogy olvasom az okosságait a ps5 topikban
A 16 GB itt nem lesz kevés. Pont azért raknak bele iszonyat gyors SSD-t, az ellensúlyozza. A játékok arányos mérete is csökken valamelyest, mert nem kell majd HDD-re optimalizálni a betöltést. Bár ettől még tény, hogy kicsit szűkös lesz a tárhely, de legalább lehet majd bővíteni.
<-ƘƘ->

modflow
veterán
Mit számít az, hogy dupla sebességű???
Ha van egy Trabant vs. Ferrari és 50-el lehet menni, akkor mindkettő 50-el megy. Hogy mi van felette.....

Carlos Padre
veterán
Ez szerintem te sem érted

Wesder
félisten
Minden osztàlyban van egy bohóc, majd elviseljük.

F-ECT$
titán
Eleinte biztos nem lesz kevés (főleg azoknál a játékoknál, amiknek PS4-en is el kell még indulniuk). Viszont szerintem a hardver fényében 2024 körül jönni fog a PS5 Pro.
Dive ever, work never.

csab2
veterán
Sziasztok!
Egy gyors kérdés: a távolról meg tudom nézni, hogy milyen játékok, alkalmazások vannak feltelepítve a PS4-re? Illetve távolról lehet törölni? Most nézem a Playstation fiókomat a neten (PC-n), de nem találok ilyesmit.
Asus Vivobook 14 X413EA, iPhone 13 mini, LG 50LF652V, PS4 slim

Carlos Padre
veterán
Remote playen keresztül.

modflow
veterán
Mert szerinted egy játék pl. jobban fut, ha nem 16 Gb, hanem 32 Gb RAM van a gépben??
[ Szerkesztve ]
De miért lenne sebességkorlátozás? Vagy mit értesz alatta?
Azért mentek rá erre, hogy ne legyen elindulási és betöltési idő. Vagyis ez az SSD inkább olyan lesz mint a RAM, és nem mint egy tradicionális háttértár.
(#238033) F-ECT$: Ez az SSD inkább olyan lesz mint a RAM, és nem mint egy tradicionális háttértár. A segítségével jelentősen csökkenthető a rendszermemória igény. Persze ettől függetlenül még jöhet később egy Pro változat is.
<-ƘƘ->

Carlos Padre
veterán
Nem feltétlenül, ahhoz fel kell rá készíteni. De ha gyorsabb ram van benne akkor igen.
DOOM Eternal - Metacritic (PS4)
PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL

modflow
veterán
Úgy értem, hogy pl. egy natúr SSD, de egy M.2 NVMe SSD meg pláne k***a gyors... nem tudja kihajtani semmi.
Akkor minek legyen 3 Tb/s az olvasási sebessége, ha nem tudja semmi sem így olvasni?
Egy sima samu:
3500 MB/s/3200 MB/s olvasási/írási sebesség
Már ez durva.
[ Szerkesztve ]

Carlos Padre
veterán
De a ps5 tudja. Minek szopatnák vele magukat ha nem tudja?
Hagyományos PC-s felépítéssel és szoftveres környezetben tényleg nem jön ki az előnye. De ez itt egy játékkonzol lesz. Ez az egyik legfőbb újítása, és úgy használja ki ezt a sebességet, hogy eltűnnek az indítási és betöltési idők. De nem csak a pályabetöltések ideje fog redukálódni, hanem játék közben a textúrabetöltés is. Ezzel egyfajta reformot is terveznek.
[ Szerkesztve ]
<-ƘƘ->

Carlos Padre
veterán
Az xboxnak van pécés felépítése és szoftveres környezete stratégiai okokból, emiatt is marad benne kihasználatlan teljesítmény.

csab2
veterán
Asus Vivobook 14 X413EA, iPhone 13 mini, LG 50LF652V, PS4 slim

jookomak
őstag
Épp ezt részletezték a videóban. Hogy pl egy városban játszódó játéknál a postaláda/jelzőlámpa/tűzcsap textúrája annyiszor van a játékban, ahányszor látod. Itt az ssd miatt elég egyszer beletenni, aztán közvetlenül kiolvassa az ssd-ről, helyet és időt spórol. Ezért lesz csak 825 gb a háttértár. Viszont mivel nem az a folyamat, hogy hdd-ről kitömöríted a textúrát a ramba, ami cpu és ram igényes, hanem közvetlen, ezáltal erőforrás szabadul fel proci és memória oldalon. És itt jön képbe az optimalizáció, valamint a programozhatóság "egyszerűsége". Aztán hogy a fejlesztők ez a megközelítést fogják-e alkalmazni, vagy az xbox féle nyers erőt (általában mondjuk utóbbi szokott a nyerő lenni), azt majd az idő, a fejlesztők, és a vásárlók eldöntik.
[ Szerkesztve ]

oriic
HÁZIGAZDA
Final Fantasy VII Remake jelentés
Lényeg, hogy a megjelenés továbbra is április 10, azonban a dobozos példányoknál előfordulhat késés. (Azt nem tudni, hogy ez itthonra is vonatkozik-e majd)
Live-Die-Respawn

Szabi®
addikt
Elég gyerekesen tellik ez a várakozás egynéhányatoktól,mintha egy hete lennétek a playstation világába és nem tudnátok hogy ezt a konzolt mindig is a címek adták el,nem az ereje.
Ps2 < Xbox classic majdnem dupla erős, Ps3 < Xbox 360 a gpu erősebb, Ps4 Pro <Xbox One x majdnem egy sima ps4nyi erővel tud többet a gép.......
Semmit nem jelent a mostani különbség megintcsak.

törölt tag

Batistuta7
tag
Sziasztok.
Tud valaki ajánlani egy olcsó wireless billentyűzetet ? COD multihoz . De ritkán játszok szóval tényleg elég lenne egy olcsó megoldás . Köszönöm előre is

CsonkaImo
addikt
Sziasztok!
Hónapok óta nem volt belapcsolva a PS4 Pro-m. Beszereztem egy HDR-es monitort és szeretném kipróbálni a Horizon Zero Dawn-ot rajta. Anno még külön vettem meg az alapjátékot és a kiegészítőt. Most ha a megvásárolt játékokban rákeresek és kiválasztom az alapjátékot, akkor csak a Complete Edition megvásárlását adja ki lehetőségnek.
Le tudom még tölteni a base game-et, vagy buktam mert már csak a teljes csomag van?
Válaszokat előre is köszönöm!
Mai Hardverapró hirdetések
prémium kategóriában
- BONTATLAN Új Iphone 14 és 14 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- ÚJ Bontatlan iPad Pro M2 2022 11 12,9", Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető
- Apple iPad 9 - es sorozat 64 Gb RAM WiFi + Logitech Combo Touch billentyűzet
- Gigabyte Superb 720 GE-P610A-C2 80 plus minősítésű ATX tápegység
- Google Pixel 7 PRO 128gb - Granciális - Új (csomagolás bontott), Újszerű, Használt - Beszámítás ok