AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
- Bemutató Bevezetés a wokok világába
- Elemzés IGP-k az APU-k ellen
- Elemzés CPU kontra VGA: melyik a fontosabb gamer laptopnál?
- Tudástár Okos Otthon kezdőknek
- Retro Gyere el a 8. BRSZK-ra!
Általános témák
LOGOUT.hu témák
- [Re:] [Szoszo94:] Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- [Re:] [sziku69:] Fűzzük össze a szavakat :)
- [Re:] [D1Rect:] Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- [Re:] Elektromos rásegítésű kerékpárok
- [Re:] [Luck Dragon:] Asszociációs játék. :)
- [Re:] [Parci:] Milyen mosógépet vegyek?
- [Re:] Isaac Asimov Alapítvány-Birodalom-Robotika univerzuma
- [Re:] [sidi:] 10.000rpm fordulatszámú winchester SSD helyett?
- [Re:] [hcl:] Virtuális gép mozgatása Qemu/KVM hostok között
- [Re:] [Sub-ZeRo:] Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
IT café témák
Téma összefoglaló
- Utoljára frissítve: 2022-08-11 08:18:20

LOGOUT.hu
biker
nagyúr
eladtam, de csak a főnökömnek, így nincs messze.
egész pontosan k6 2+-os volt(64+128 cache), 500@550-en, de állat volt.
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

Seagull
tag
Hi nekem volt egy ilyenem kb 1 évig. Egy 400 mhz-es volt, én is azt hittem, hogy tök állat, de utána lett egy 366-os ppga-s celeronom, ami sajna, nagy megleődésemre leverte. Aztán lehet, aztán lehet, hogy csak az ahoz tartozó alaplapom vol nagyon ratyi nem toom. De minden esetre nem volt rossz stuff.

Drizzt
nagyúr
Hát, nem tudom, nálam simán verte a PIII- 450-et, persze csak a nem sse-s alkalmazásokban, 400@450 volt az enyém, de sajnálom, hogy eladtam, még most, 800-as duronnal is visszasírom.
I am having fun staying poor.
Ezzel a procival az volt a gond mint most a Tua cerkákkal, hogy maga a proci nagyon jó de a körítés (alaplap) már elavult.

Drizzt
nagyúr
ugyan már, az se volt olyan rossz
meg uppolni kéne a topicot.

j.bravo
addikt
Van esetleg még valakinek ilyen procija+lapja, eladó?
Gondolom túl drága nem lenne, és ha tényleg jó... )
Whatever.

AND1
őstag
Egyik haveromnak volt K6 III tényleg nagyon jó volt csak a ''hozzávalók'' voltak szerények. Annak idején a korai PIII -akat megtudta lepni.
Egy régi PH-s.

Tal2
tag
Nekem is van egy K6-2-400 procim. Állítólag egy igen király alaplapban, Asus P5A. (Ali aladdin chipset). Viszont összehasonlítva egy Celeron 400-zal, a cerka 50%-ot vert rá. Hát én nagyot csalódtam benne anno. De lehet, hogy a chipset volt a rossz? Akkor miért dícsérték sokan?
Üdv: Tal

Drizzt
nagyúr
Sajnos nem hinném, hogy ha valakinek van is megszabadulna egy 400-as k6-III-tól 10k alatt, majdnem olyan kuriózum, mint a pentium pro.

Drizzt
nagyúr
Az enyém a tnt2-m64-gyel 640*480-ban anno 1400 pontot kapott k6-2 450-el, k6-III 400-zal 1840 körülit, ha jól emlékszem.
Persze az sse miatt kikaptam a piii-tól.

neduddki
nagyúr
HI!
Az aladin 5-os tenyeleg nem egy 440bx csipszet vot az ma beztos! foleg az agp b...altaztak el benne, de azt vegul is tavajj/tavajj elott kiadott agp vezerlo egesz normalisan javicsa, amugy a 400-as cerkat illene elanyaznia!! de az aladin 5-osok kozul meg a p5ab volt ami hasznalhato is volt
udv
neduddki
https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

Il Padrone
senior tag
Hat igen, en is nehezen kaptam, csak sajnos elhalalozott.
Udv
Il Padrone

Drizzt
nagyúr
nekem jó kis 5ali61-em volt, acorp. Fél év alatt értem el, hogy ne fagyjon le minden 3d-s alkalmazás 5 perc alatt....

rog
addikt
egy 366-os celeron is lenyomja a 450-es k6/2-ot.
marmint jatekoknal!
gondolom ennyit szamit a 128kb l2.

Drizzt
nagyúr
bizony, illetve a 256kb a k6-iii-nál.

Il Padrone
senior tag
Az a cache sokat szamit, voltak is ilyen tesztek.
De nem is a teszt szamit, hanem az, hogy mentek az akkro jatekok akadas nelkul.
Il Padrone

neduddki
nagyúr
HI!
en ezt 2 perc alat megoldottam w98-nal egyell lejjeb vettem a hardvees gyorsitas!!!:-))))))))) oke ez politikailag nem volt korekt, de amig nem volt normalis agp driver addig nem nagyon vot ra mas mo.
udv
neduddki
https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

neduddki
nagyúr
HI!
ott le, de szerintem az is arra a nyomorult agp-re vezetheto vissza, mert ha szamolni kellet akkor egesz szepen futott
udv
neduddki

Drizzt
nagyúr
Az volt a nagy durvaság, hogy a Giants demója max. detailon m64-gyel, meg a k6-iii-mal gyorsabban ment, mint az utánna vett duron 800+mx400 párossal.

HSNet
aktív tag
Nekem van jelenleg K6-III-m is meg K6-2-m is, de az III brutálisan gyorsnak tűnik. Sajna elég nehézkesen tudom az összehasonlítást végezni, mert csak 1 alaplap van a 2 procihoz De talán ha PaladiN télleg megtalálja a GA-ját, akkor lesz nagy platform összehasonlító
In God We Trust. Everyone else must have an X.509 certificate.

rog
addikt
nem. pci-os kartyaval merve is.
sot unreal softw renderellel is elszomoritott.

Egon
nagyúr
Nagyon kevés ismerősömnek volt ilyen procija. Akkoriban mindenki a Celeron + BX chipset párost vette, nem is értem miért...
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

rog
addikt
mar epp kerdezni akartam, hogy neked mi jut eszedbe a k6-rol

neduddki
nagyúr
HI!
Erdekes nalam a k6-2-500+p5ab+s3savage4 /aszem ez volt/ gyalulta a Cel466+Via6963-as+savage4 /ua mint elobb/. mongyuk a 693-as sem egy bx volt!!!:-)))))
udv
neduddki

KeeF
csendes tag
hali!
nekem van egy k62+ 500@504(112*4.5 :-)-em meg egy epox mvp3g2-es lapom hozza. abbol lesz most a filmnezo gepem tnt-n bazi nagy borda passzivba, sigma design x-card, a procin meg egy spire fridgerock. eddig csondesnek bizonyult, azt a 25w-ot nem mnegy cucc elszivni a procirol
tegnap talatam meg datasheeten hogy ennyit disszipal max-ba

Drizzt
nagyúr
Esküszöm, hogy sajnálom, hogy eladtam, és lehet, hogy még most is vennék egyet, s bekereteztetném.

Egon
nagyúr
Hajrá, használd egészséggel.
Csak azt nem értem, miért _nekem_ írod mindezt?!?
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

Drizzt
nagyúr
Nekem is volt olyan kártyám, de csak az esetek felében indult el(mpeg 2 dekoder, igaz?).

Il Padrone
senior tag
En leszedtem a femsapkat, jobban hult.
Meg megvan emleknek.
Il Padrone

rog
addikt
definiald : gyalulta

neduddki
nagyúr
HI!
van 3db, abbol egy beztos hogy jo, a masikkettot nem tom, ccsrere felajanlottam mar a kicsikeket, megismetlem!!! alkualap ha muxik akkor egy et6000-es/db
udv
neduddki

Drizzt
nagyúr
Mázlista.

Drizzt
nagyúr
Használni már biztos, hogy nem akarom, de dísznek egy hősi halottat szívesen elfogadnék...

rog
addikt
esetleg egy et3000-es?

Drizzt
nagyúr
mi az, hogy etxxxx?

neduddki
nagyúr
HI!
definial aszt sajnos nem ismerem, a gyaluilas, meg fogsz egy gyalut oszt mogegyengeted a fat!!!:-)))))))))))
halvany kozom nincs rola mennyivel volt gyorsabb, de abban beztos vagyok,hogy az volt mert sokaig rohogtunk rajta, sajnos megismetelni nem tom a merest mert a p5ab elkoltozott a boldog vadaszezokre, a tobbi cuccot ha jol tevedek meg sejtem, hogy hol van
udv
neduddki

Il Padrone
senior tag
Azert az MMX200-asomat is elteszem majd emlekbe, mert megy 294MHz-en.
Il Padrone

neduddki
nagyúr
HI!
baszhatom nincs isa ahova tenni akarom!!!:-)))))))))))))))
udv
neduddki

rog
addikt
ja.
mer en heteket toltottem (ha nem tobbet, felesegem szerint tobbet)
benchmarkokkal, meg jatekokkal, ram es fsb beallitasokkal. videokartyacserelgetessel otthon es a melohelyemen is .
szal azert furcsallottam, hogy a gyalulas kifejezest hasznalod, (mert ezek szerint azt erted alatta amit en)
szoval, bar nagyon a szivemhez, nott szerintem a k6/2 egy sor kompromisszum szomoru eredmenye.
kar hogy a k6-iii-at igy pozicionaltak (vagy gyartasi nehezsegeik voltak?)
es hogy a k6/2+ k6/iii+ ilyen keson erkezett..

rog
addikt
a polcon?
es ugy mint ket uriember, aki meglatja es megerti egymas szenvedelyet a regi hardverek irant?
csere akarmi masra?

Il Padrone
senior tag
K6-III-sbol keves volt, es az is dragan.
Ha a szivemre teszem a kezemet, csak azert vettem, mert nem akartam alaplapot cserelni, es azert hozta a tolem elvart teljesitmenyt.
Il Padrone

venember83
nagyúr
Hello!
Nekem k6-ii-m volt, birta a tuningot 450@600 mhz, szegenykenek ment is a kemeny 2.5 volt ). Sstem Celeronok jobbak voltak, egy 300A siman verte jatekokba az enyemet, bar igaz, hogy sz*r noname alaplapba volt beleimplantalva.
Azota alaplap halott, proci meg nem kell senkinek :0
Na ennyi a velemenyen errol a temarol
(#44) Il Padrone válasza venember83 (#43) üzenetére

Il Padrone
senior tag
Ezt azert ketlem.
Il Padrone

neduddki
nagyúr
HI!
Ott sincs az ma igaz! de a kedvenc dos-os konyvelogepeimbe kene 2 pci-os csoda, es mithogy egyik kedvenc muszaki csemegem volt a et6000 aze ojjanra vagyom!
mi masod van??????????
udv
neduddki
(#46) venember83 válasza Il Padrone (#44) üzenetére

venember83
nagyúr
Melyiket? a 600-at (kiserleti celzat volt, nem probaltam, hpogy stabil-e) vagyb hogy veri a Cel A a kis amd-t? Max payne havernal (Cel A 300) jjobban ment, mint nekem. Sokkal tobb jatekot is mondhatnek, de utalok gepelni.
(#47) Il Padrone válasza venember83 (#46) üzenetére

Il Padrone
senior tag
A K6-2 mehetett 600-on, mert az az elmeleti hatar, de nem hiszem, hogy a 300a tuning nelkul pariban lenne egy 600-as K6-2-al.
Azert nem volt az annyira rossz processzor.
Az mmxem 294-en (83 mhz fsb) nehany tesztben szamolt annyit, mint a 300 celeron.
Il Padrone

rog
addikt
hat ebben a temakorben?
van egy 4mb-s alliance promotion AT3D-m. pci-os.
vegulis ez is 128bites. ja, es 175mhz ramdac van rajta.

neduddki
nagyúr
HI!
O mejjen tisztelt kollegam! MEg ijjen felhaborito dolgot!!!:-)))))))) Az a franya dicso multra emlekezes!!!!!!!!!!!:-)))))))))))
Szoval a Tseng altal tervezett es talan gyartott, de az O neve alalt forgalmazott video csippekrol kicsit bovebben videokartyakrol van szo! az et3000-as a kommersz isa kategoria csucsa vala, az et4000-es egy kevesbe sikerult vl-es volt a et6000/6100 pegig a pci-os valtozat vala! votl tervebn a et6300-is az ma 3d lett volna de addigra eladtak magukat!
az et6100-ra /ha jol emlekszem/ epult a hercules dynamit 128 video nevu kartya van ojj embor aki nem emlexik erre, a poen az volt, hogy a nonem kartyakra csak fel kellet izgatni ennek a bios-at es megtaltosodtak!
a poen az volt hogy az s3 868/968-as akkoriban prof-nak szamito csipjeit siman verte!!!
udv
neduddki
p.s. keretik nem megsertodni
Mai Hardverapró hirdetések
prémium kategóriában
- Új ACER ASPIRE 5 "Kis Gamer" Fémházas Laptop 15,6" -30% i5-1135G7 4Mag 8Gb 512GB SSD Iris Xe FHD
- Eladó Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Dominator Platinum RGB Black +5 év gari.
- Bomba áron új iPhone 12 gyárilag kártya-független, apple világ-garanciával
- Eladó Windows 10-es Onda V820w típusú 8" tablet
- Acer Predator Helios 300 17,3"Gamer i7-9750H 16RAM 512SSD/GeForce GTX 1660Ti FULL HD IPS 144Hz/RGB