Hirdetés

2024. április 16., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-02 07:05:28

LOGOUT.hu

Az AliExpress használatával kapcsolatos információk.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1) Hunujv


Hunujv
tag

Az Aliexpress-topik azért nyitottam, mivel egyre többen rendelnek az Aliexpress-ről, ezáltal egyre több a kérdés is, így kell egy hely ahol fel lehet tenni azt, és lehetőleg minden felmerülő kérdésre választ ad.

(#2) w73istvan


w73istvan
csendes tag

Én egy negatív történettel kezdem, ami még nem zárult le. Úgy döntöttem rendelek egy telefont (2013.10.17). Nem akartam gagyi készüléket, ezért választottam egy igazi kínait (Lenovo K900). Kifizettem és vártam, hogy a DHL oldalán megjelenjenek a megadott fuvarlevél adatai. Teltek a napok, de csak nem jött semmilyen adat a csomagom hollétéről. Írtam a kereskedőnek, aki készségesen írta, hogy utánanéz. Rendszeresen, naponta váltottunk email-t és ő mindig nyugtatott, hogy tényleg nem lehet látni semmit, de lassú a DHL rendszere, meg hasonló magyarázatok. Eltelt 15 nap és vitát nyitottam (Open Dispute) a kereskedővel, kitöltöttem az adatlapot és kértem vissza a pénzem. A kereskedő elutasította az igényemet. Most elindult egy 11 napos számláló visszafelé, hogy megoldjuk a problémánkat. Közben a mai napon megjelent a DHL oldalán egy információ a csomagomról. Rögtön hívtam a DHL-t, hogy mi is ez, de csak előjegyzés az adott fuvarlevélszámra, fizikai feladás még nem történt. Most itt tartunk. Akinek van tapasztalata vitás esetről az írjon, mire is számíthatok. A kereskedő neve mellett egyébként több mint 57 000 tranzakció és 96.6%os mutató szerepel, tehát szerintem megbízhatónak tűnt.

(#3) Hunujv válasza w73istvan (#2) üzenetére


Hunujv
tag

Nekem eddig két vitás vásárlásom volt.

1. Rendeltem egy telefont, a fizetéstől számított harmadik napon az eladó már fel is adta a csomagot, amit kis késéssel ugyan, de végig tudtam követni. A szállítás összesen szingapúri postával 7 nap volt így a csomag 10 nap alatt nálam volt. Tehát eddig fantasztikusan mentek a dolgok. Termék tökéletes volt, egyetlen hiba volt, hogy a hirdetésben az szerepelt, hogy a készülék tartalmaz magyar nyelvet, ám a valóságban nem ez volt a helyzet. Ezért csináltam képeket, hogy bizonyítsam az igazam, majd nyitottam egy vitát. Az eladó végig korrekt volt, elismerte a hibát, majd jött az egyezkedés. Ez sem vészes, indításnak az egész vételárat követeltem vissza, mondván így nem tudom használni a mobilt, az eladó persze nem ment bele, de az alkudozásoknak meg lett az eredménye. A telefon árának 60%-t visszafizette. A telefonra pedig került egy multi-langos rom. Tehát itt jól jártam. Érdekesség, hogy mikor visszautalta a pénzt a második napra rá a számlámon volt. (Ezt azért jegyeztem meg mert a második vitához kapcsolódik.)

2. Ez a furcsább és ez még folyamatban is van. A lényeg rendeltem egy mobilt kifizettem 10.17.-én, másnap írt az eladó, hogy az aksi mizéria miatt nem tudja küldeni csak szingapúri postával, evvel egyetlen bibi, hogy fizessek még 45 dollárt ezért. Egyből vita nyitás és fenyegetés a leminősítéssel, amelyre (10.22.-én) visszautalta a pénzt. És azóta a pénz merre lehet nem tudom, mert még azóta se jött meg. Az eladó segítőkészs, de sokra nem megyek vele, hisz látom hogy elutalta pénzt, de az valamiért nem jött meg még azóta sem. Aliexpress oldalán persze 7-10 nap van írva, csak a probléma, hogy az a mai nappal letelt és ma sem ért ide. Marad a türelem, hisz mást nem tudok csinálni, Aliexpress csetroboton kívül más elérhetőség nincs, bár találtam egy mail címet amin lehet érdeklődni (buyer@aliexpress.com), de válasz még nem jött.

Ha esetleg járt már valaki így, írjon! :R

(#4) El Gringo


El Gringo
senior tag

Én egy karórát és egy usb-s kis kocka zenés "hi-fi" ébresztőt rendeltem. Minden rendben volt, s van is :) Nekem az tetszik benne, hogy termékenként lehet összesítve megnézni a véleményeket, nem kell keresni.

ł----ł Myprotein regisztrációs kód belépésnél: 7UAY-R1 ł----ł Crypto.com meghívó (50$) ł-ł Revolut-meghívó (VISA ingyen posta) ł-ł CURVE meghívó (5 angol font ajándékba + MasterCard ingyen posta) PRIVÁTBAN ł----ł 5% iHerb kupon: LQV119

(#5) Hunujv


Hunujv
tag

Egy kis leírás/segítség!

Aliexpress:

Ma már a világ legnagyobb webáruháza. Több ezer kereskedő árul itt, és a vásárlók minősíthetik őket. Olyan kereskedőtől érdemes vásárolni, amelynek kiváló vevői minősítése van. Az Aliexpress-nél már nem lehet PayPal-al fizetni, de van saját visszatérítési rendszere, tehát itt is van garancia, hogy amennyiben nem kaptad kézhez a terméket, vagy mást küldtek, mint amit megrendeltél, a pénzt visszafizetik.

Fizetés:

Az alábbi módokon fizethetünk az oldalon.
- MasterCard
- Visa
- MaestroCard
- Banki átutalás
- Western Union
- Qiwi Wallet
- Web Money

Szállítás:

Szállítási idő:
-sima posta: 7-60 nap
-futár, gyorsposta: 3-25 nap

Sima postai szállítási módok:
Singapore Post: (SG végződésű)
HongKong Post: (HK végződésű)
China Post: (CN végződésű)
Sweden Post: (SE végződésű)
Swiss Post: (CH végződésű)
Deutsche Post: (DE végződésű)
Magyar Posta: (HU végződésű)

Gyorspostai illetve futárcégek:
EMS gyorsposta
UPS
TNT
DHL

Csomagkövetős oldal:
[17track]

Részletesebb leírás erre: Rendelés külföldről, USA-ból, Kínából, ebay-ről (szállítási módok & idő)

Vám/ÁFA:
Mindenki tudja, hogy az EU-n kívülről érkező csomagok után Vámot és Áfát kell fizetni. Ha a nyomkövetés azt írja, hogy Vámkezelésre vár, akkor fizetnünk kell, ha csak Vám elé állítva --> Bejövő küldemény vámkezelve, akkor nincs semmi díj, örülhetünk. Amennyiben a nyomkövetés alapján fizetnünk kell, jobb elküldeni előre az iratokat, így nyerni lehet 1-2 napot, mert egyébként ajánlott levelet kapunk a VÁM-tól, hogy fizessünk.
Ha mégis vámolják a csomagot, akkor igazolásokat kell benyújtani a postának, ez alapján fognak intézkedni. Először lássunk egy táblázatot:

Ez a vámtarifákat mutatja, ez alapján vámolják vagy nem vámolják a csomagokat.
Részletesebb leírás erre: Rendelés külföldről, USA-ból, Kínából, ebay-ről (VÁM & ÁFA terhek)

Szükséges iratok:
A legfontosabb a posta oldaláról letölthető vámkelési nyilatkozat. Ezt ki kell tölteni és mellékelni az alábbi dokumentumokkal együtt:
-banki igazolás
-paypal igazolás
-email visszaigazolás
-elektronikus számla (ha van)

A fenti dokumentumokat legjobb kinyomtatni, kitölteni, majd beszkennelni és egy PDF dokumentummá alakítani. Ezt majd a vamkezeles@posta.hu címre kell elküldeni. A vámkezelés után a postásnak kell fizetni kiszállításkor a Vámot vagy Áfát. Felszámolnak kezelési költséget is, ez 1000-2000 forintig terjedhet.

Kínai ünnepnapok:

Tavaszi Fesztivál (Spring Festival) 2013. február 9 - 15.

2013. február 16. (szombat) és február 17. (vasárnap) munkanapok.

Qingming Fesztivál 2013. április 4 - 6.

2013. április 7. (vasárnap) munkanap.

Munka ünnepe 2013. április 29 - május 1.

2013. április 27. (szombat) és április 28. (vasárnap) munkanapok.

Sárkányhajó Fesztivál (Dragon Boat Festival) 2013. június 10 - 12.

2013. június 8. (szombat) és június 9. (vasárnap) munkanapok

Ősz Ünnep (Mid-Autumn Festival) 2013. szeptember 19 - 21.

2013. szeptember 22. (vasárnap) munkanap.

Nemzeti Ünnep (National Day) 2013. október 1 - 7.

2013. szeptember 29. (vasárnap) és október 12. (szombat) munkanapok.

Forrás:

Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás

eBay tapasztalatok

[ Szerkesztve ]

(#6) Hunujv válasza Hunujv (#3) üzenetére


Hunujv
tag

A mailre ma reggel válaszoltak. Azt írták, hogy ők 22.-én elutalták a pénzt stb. Lényeg legyek türelemmel. Erre most 16:50-kor kapom az sms-t, hogy a pénz visszakerült a számlámra! :DD

(#7) Hunujv


Hunujv
tag

Vélemények, tapasztalatok?

(#8) Hunujv válasza w73istvan (#2) üzenetére


Hunujv
tag

Van valami fejlemény az üggyel kapcsolatban?

(#9) w73istvan válasza Hunujv (#8) üzenetére


w73istvan
csendes tag

Pénteken megjött a telefon. Az október 17.-i rendelést november 5.-én adták át a DHL-nek. Nyitottam vitát és egy kicsit osztozkodom velük. De le a kalappal a DHL előtt, Hongkong- Budapest 4 nap.

(#10) Hunujv válasza w73istvan (#9) üzenetére


Hunujv
tag

Remélem minél jobban tudsz kijönni az osztozkodásból! :)
Egy olyan kérdésem lenne, hogy áfa/vám hogy működik DHL-el?

(#11) janaman01


janaman01
addikt

Sziasztok, ha rendeltem valamit, és rá második napra megkaptam a nyomkövetési számot, , és a 4.ik napon sehol nem tudom nyomonkövetni ( tehát sehol nem él még a szám), akkor meddig várjak ?

/tudom hogy nincs igazam, de attól még nem tévedek/

(#12) Hunujv válasza janaman01 (#11) üzenetére


Hunujv
tag

Kérdezz rá az eladótól, általában ha megkapod a nyomkövetésit onnantól 3-4 nap mire látod! Nézd meg itt is azért!

(#13) janaman01 válasza Hunujv (#12) üzenetére


janaman01
addikt

Köszi: , egy beindult legalábbis már van valami mozgás :) látszik...( van több rendelésem is)..

egyébként ez mit jelent az alin a rendelésem mellett ?

Extend Processing Time
Cancel Order
Days Remaining: [ 10 days 35 minutes ]

még tiz napja van rá hogy feladja? és ha aztán se adja fel?

[ Szerkesztve ]

/tudom hogy nincs igazam, de attól még nem tévedek/

(#14) Hunujv válasza janaman01 (#13) üzenetére


Hunujv
tag

Extend Processing Time: Több időt adsz az eladónak a feldolgozásra, ezt csak Te tudod megadni, ha például ő ír neked, hogy csúszik a feladással stb. akkor Te mérlegelsz, hogy adsz még pár napot vagy nem. ( Ha lejár az idő, egyből vissza kapod a pénzed.)

Cancel Order: Megrendelés törlése. ( Akkor is vissza kapod a pénzed.)

Days Remaining: [ 10 days 35 minutes ]: Igen 10 napja van, hogy postázza. ( Ha lejár a 10 nap és nem postázta vissza kapod a pénzed. Általában pár napon belül kapsz nyomkövetési számot.)

[ Szerkesztve ]

(#15) janaman01 válasza Hunujv (#14) üzenetére


janaman01
addikt

Értem ! És köszi hogy nyitottál egy ilyen topikot is, mert ha máshol irkálok, az elveszik a "tömegben "

Ez egyébként hogy működik , ? akkor kapja csak meg a zsét a kis ferdeszemű, ha megérkezett hozzám a motyó ?

/tudom hogy nincs igazam, de attól még nem tévedek/

(#16) Hunujv válasza janaman01 (#15) üzenetére


Hunujv
tag

Akkor kapja meg, amikor rákattintasz erre: Confirm Order Received (tehát megerősíted, hogy megjött a termék és minden príma, erre azután kattints miután alaposan átnézted a rendelt terméked, és tényleg meggyőződtél, hogy nincs hibája.)

Köszi, csak még elég kevesen vagyunk, pedig szerintem elég sokan rendelnek már az Aliról, de remélem majd leszünk többen is! :)

(#17) janaman01 válasza Hunujv (#16) üzenetére


janaman01
addikt

marha sokan rendelnek aliról majd beindul ez :) én köszönöm az infókat !!!

/tudom hogy nincs igazam, de attól még nem tévedek/

(#18) emimi


emimi
csendes tag

Sziasztok, szerintetek biztonságos bankkártyával (MasterCard) fizetni? Én eddig csak PayPal-al fizettem.Aliexpress-en még nem vásároltam.

(#19) Hunujv válasza emimi (#18) üzenetére


Hunujv
tag

Igen, saját biztonsági rendszerük van.

(#20) emimi válasza Hunujv (#19) üzenetére


emimi
csendes tag

ok, kösz.

(#21) emimi


emimi
csendes tag

Érdeklődnék, hogy a tracking-ot autómatikusan adják vagy külön kell igényelni valahol?

(#22) Hunujv válasza emimi (#21) üzenetére


Hunujv
tag

Nálam mindig adtak, de írj rá ha nem adott!

(#23) emimi válasza Hunujv (#22) üzenetére


emimi
csendes tag

Mikor kell, hogy adják? Processing time (2 nap) letelte után,vagy mikor?

(#24) Hunujv válasza emimi (#23) üzenetére


Hunujv
tag

Várd meg azt a két napot, ha utána sincs akkor írj neki!

(#25) emimi válasza Hunujv (#24) üzenetére


emimi
csendes tag

ok

(#26) emimi válasza Hunujv (#24) üzenetére


emimi
csendes tag

Mi a tapasztalat, összegtől függetlenül adják a trackinget?

(#27) emimi válasza emimi (#26) üzenetére


emimi
csendes tag

Igen, összegtől független. Feladást követően automatikusan küldik a tracking számot, annak ellenére, hogy a megjegyzésben az szerepelt, hogy China Post Air nem biztosit trackinget.

(#28) m.attila1983


m.attila1983
újonc

Rendeltem egy teremcipőt másnap kaptam egy üzenetet:
dear friend,thank you fro your order,but i am very sorry,this colour have on in stock,can you change another colour,any decide please tell me,thank you

ha jól fordítottam akkor ez azt jelenti hogy jelenleg nincs neki ilyen raktáron válasszak másikat

Szállítás állapotánál Vár szállítás

Oldalt pedig ez a kettő jelenik meg Extend Processing Time
Cancel Order

Ha nekem nem kell másik fajta akkor mire menjek cancel Order vagy rosszul fordítottam le
mit jelent a másik Extend pro....

Köszönöm a segítséget

(#29) janaman01 válasza m.attila1983 (#28) üzenetére


janaman01
addikt

hsz

/tudom hogy nincs igazam, de attól még nem tévedek/

(#30) emimi válasza m.attila1983 (#28) üzenetére


emimi
csendes tag

Extend Processing Time-feldolgozási idő hosszabítás
cancel order-rendelés törlése

(#31) kircipeti


kircipeti
senior tag

Sziasztok!

Rendeltem az oldalról egy elektronikai kütyüt. Ilyen hálózati adaptert kaptam hozzá:

Ha jól sejtem, akkor ez az USA típusú csatlakozó. Ilyen adapter jó lesz hozzá?

[link]

Egyébként 2,5 hét alatt megjött a cucc, igaz nem olyan színű, mint amilyet kértem.... most még kipróbálom hogy működik-e, aztán megpróbálok lefaragni az árából emiatt....

(#32) Dawee


Dawee
tag

Sziasztok, Aliexpressről rendeltem DHL-el. Meg is jelent a DHL rendszerében ma elhagyta HK-ot, A DHL elkérte az email címem, eddig itt tartunk. Az áfa fizetéshez nyílván majd igazolnom kell a terméket, ezt hogyan szoktátok innen? Csak mert máshonnan paypalről szoktam pdfet csinálni, ott minden össze van szedve és azt mindig elfogadták a navosok. De itt ugye paypal nincs, ti mit szoktatok küldeni, hogy minél gyorsabb legyen az ügyintézés?

A WORD elszáll, az írás megmarad.

(#33) Dawee válasza kircipeti (#31) üzenetére


Dawee
tag

Következő rendelésnél megjegyzésbe írd be, hogy "EU plug please" :) és akkor többnyire küldenek egy kis átalakítót. Amúgy bármilyen elektronikai üzletben lehet venni ilyen utazó átalakítót és működik.

A WORD elszáll, az írás megmarad.

(#34) Hunujv válasza Dawee (#32) üzenetére


Hunujv
tag

A vásárlási adatlapról (ott ugye megtalálható tn is) + a számlakivonatról screenshot!

(#35) kircipeti válasza Dawee (#33) üzenetére


kircipeti
senior tag

Gondolom legalább annyira figyelembevette volna az eladó mint a termék színét, amit direkt kértem :DDD

Még nem reagált a reklamációmra, van még rá 1 napja és 1 órája. Visszakértem az árának 1/3-át és akkor még jófej voltam, mert nem akarom visszaküldeni.

Közben sikerült beszereznem az átalakítót egy helyi boltban, kemény 380 Ft-ért.

(#36) Dawee válasza Hunujv (#34) üzenetére


Dawee
tag

Nem küldtem nekik printscreent aliról, a bankom oldaláról számlakivonatban kikerestem és azt a bizonylatot küldtem el nekik, ahol ott volt forintban amit fizettem meg még pár kérdésre válaszoltam ami volt. Most azt írja reggel 8-kor "vámkezelés befejezve" meg mivel azóta kuss van gondolom jó volt nekik :) Pedig azon a banki nyavaján semmi tn nincs :D (ja meg nekem eleve nem az a tn van alin mint amivel jön a csomag, szal hiába keresik :D) Gondolom mivel büntetőjogi felelősségemben küldtem azt a bizonylatot ezért elfogadták, bár ennyi erővel küldhettem volna másik olcsóbb alis tranzakciót is :D

De jön mégegy csomagom szintén ugyanígy úgyhogy, ha másodjára is megeszi a rendszer akkor jó ez így :)

A WORD elszáll, az írás megmarad.

(#37) kircipeti válasza kircipeti (#35) üzenetére


kircipeti
senior tag

Ezt a választ kaptam az embertől:

"According to the customer to ship the products purchased, a specific image contrast "

Ez mit jelenthet?

(#38) DavidQ


DavidQ
tag

Sziasztok!

Rendeltem aliexpress-ről egy "felújított", de original(!!) HTC telefont, de 2 hónap után megadta magát. Voltam vele 2 szervizesnél, de egyik sem tudja megcsinálni, ezért felkerestem az eladót, hogy visszaküldeném garanciára (mert hogy 1 év garancia jár hozzá elméletileg). Az eladó adott egy címet, stb. elmondta hogy postával, vagy EMS-sel küldjem a vámok elkerülése végett. Az lenne az egyik kérdésem, hogy megbízhatok szerintetek a kínaiakban, azaz visszaküldjem nekik? Vagy ti nem kockáztatnátok? Ha igen, kb mennyi lenne a postaköltség, ha sima postával akarom visszaküldeni? (kb 300g, de max 400g).

Eladó: NONSTOP -Original Brand Mobile Phone Store
Termék: HTC Sensation XE

Előre is köszi, aki tud segíteni!

Nem minden kínai szirszar szar!

(#39) janaman01 válasza DavidQ (#38) üzenetére


janaman01
addikt

küldjed nyugodtan...nem lesz egy rövid folyamat .....a posta kb 3000 ft

/tudom hogy nincs igazam, de attól még nem tévedek/

(#40) kirkri válasza DavidQ (#38) üzenetére


kirkri
addikt

Én egy (szintén HTC) LCD-t küldtem vissza, mert más amerikai verziót küldött az eladó.
Tökéletesen monitorozható volt a postától kapott tracking alapján, ráadásul 4 munkanap alatt kint volt Kínában a csomag. 2200 forintot fizettem érte, amit persze bevasaltam ez eladón 14 dollár értékben. :)

És, hogy a topikhoz érdemben is hozzászóljak:

Egyre inkább átszokok az eBay-ről az Aliexpress-re. Nagy pozitívum, hogy minden küldeményhez van tracking, még a filléres vackokra is.
A chat funkció is nagy pozitívum, sokszor a kínai barátaink magyar idő szerint késő este is ott vannak a madzag másik végén. :C Viszont nekem állandóan hibaüzenettel kidob a chat rögtön az elején amikor elindítom a beszélgetést, majd kb egy perc múlva újra, aztán utána működik jól. (Talán a kínai "NSA" ilyenkor kapcsolódik be a levelezésbe :DDD ) Más nem tapasztalta ezt a problémát?

Érdekes dolog, hogy egy napig az Aliexpress rajta ül a pénzen amit levon a kártyáról "Payment Verification" címszó alatt. Tekintve, hogy az Aliexpress a világ legnagyobb webáruháza, ez az egy napos zárolás azért elég szép összeget fialhat nekik a több millió vásárlásból.

21 éve a Prohardveren! ™

(#41) Stev


Stev
csendes tag

Sziasztok!
Azzal kapcsolatban tudtok-e valamit mondani, hogy ami 22$-150$ közötti cucc azután kivétel nélkül minden alkalommal meg kell fizetni az ÁFA-t vagy pedig ez szúrópróbaszerűen megy a magyar vámhatóságnál.
Sok olyan dolgot rendelnék, ami olyan 50$ körüli áron van, de ha az ÁFA-t kifizetve már nem biztos, hogy megérné :(

LENOVO Z50-70(i5 4210U;HDD: 500 Gb+8 SSD;8 Gb RAM;-NVIDIA GF 840M)

(#42) hidroponi válasza Stev (#41) üzenetére


hidroponi
aktív tag

22EUR az afa fizetes hatara.

"kivétel nélkül"

egyetlen Mo-i kozigazgatasi szervnel sem lehet olyat mondani hogy kivetel nelkul.
en mar kaptam olyan hivatalos valaszt a NAV elodjetol 1 evvel a kerelemem utan, amire neki 30nap a lett volna a torvenyi hatar.

szoval akar at is csuszhat nagyobb erteku csomag, de az elmult honapokban nagyon alaposan vizsgalodnak es az sem hatja meg oket ami a vampapirokra van irva, a csomagokat sokszor atvilagitjak.

(#43) saldrick válasza Stev (#41) üzenetére


saldrick
csendes tag

Szia!

Nekem eddig kb 10-15 csomag jött Kínából (china post), több mint fele volt 22€ felett.

Eddig csak egy telefont állítottak meg, amiről nyilvánvaló volt hogy drágább. Hiába írta rá a feladó hogy metal stand, gift 15$, szerintem átvilágították, és ebből derült ki. A csomag egyébként nem volt felbontva.

Én szerintem tabletre, meg telefonra mennek, mert azt könnyű azonosítani, és szinte biztos, hogy az értékhatár felett van.

Az egyik csomagban 2 db kamera modul volt, darabja 60$-ért. Simán átjött a vámon, mert a jó isten sem mondja meg, hogy milyen chip van rajta, a nyák maga meg mindegyik egyforma, a csomag meg pici :)

(#44) Stev válasza saldrick (#43) üzenetére


Stev
csendes tag

Köszi a válaszokat!

Más!
Azt tapasztaltam, hogy ameddig az ebay-nál max. két hét alatt megjön a csomag, addig az alinál ez 3-4 hét minimum.
Azt egyáltalán nem is értem, hogy fizetés után miért tart 4-5 napig a rendelés feldolgozása. :(
Legutóbb rendeltem egy akkút amit jan 07.-én kifizettem, ezt jan 18.-án dolgozták fel és adták postára.
Ugyanezen a napon rendelt ebay-os csomagokat(2 db) már 3-4 napja kézbesítette a posta. :C

LENOVO Z50-70(i5 4210U;HDD: 500 Gb+8 SSD;8 Gb RAM;-NVIDIA GF 840M)

(#45) kirkri válasza Stev (#44) üzenetére


kirkri
addikt

Én az ellenkezőjét tapasztaltam.
Illetve érdemes ahol van az európai postákat választani (svéd, svájci, német) azok itt vannak két hét alatt.

21 éve a Prohardveren! ™

(#46) pomphl


pomphl
csendes tag

Nekem eddig kettő negatív vásárlásom volt.

1.) A telefonomhoz kiegészítő pakk (kábel, tok, fólia, és egyéb kis mütyörök) 19 nap után sem küldte el és a levélre sem válaszolt, így teljes visszatérítést kértem, és kaptam is.

2.) Egy minőségien sz*r fülhallgató BYZ a márkája, két hónap után sem jött meg, és visszakértem a pénzemet, szintúgy nem reagált egyetlen levelemre se... Aztán 4 hónap múlva csenget a postás, hogy jött egy csomagom... Kibontva!!!! Széthallgatták a VÁMon aztán lökték tovább :D

(#47) Stev válasza pomphl (#46) üzenetére


Stev
csendes tag

Hát szerintem is az Aliexpress egy nagy szar!!!
A másik rendelésem feldolgozása is a fizetés után 6 napig tartott.
Most feldják aztán majd 1 hónap múlva megjön...vagy nem!
A jan.07.-én rendelt motyómnak is sem híre, se hamva :W
SZÓVAL AZ ALIEXPRESS EGY NAGY SZAR!!! :W :W :W :( :( :(

LENOVO Z50-70(i5 4210U;HDD: 500 Gb+8 SSD;8 Gb RAM;-NVIDIA GF 840M)

(#48) El Gringo válasza Stev (#47) üzenetére


El Gringo
senior tag

ok, ok... 2 rendelés alapján azért ne hamarkodjunk el egy ilyet, ne minősítjük le a 10101010101 eladót :D
Érdekes nekem két csomagom meg gyorsan megjött. Hogy is van-e :D

Persze ennyi erővel az ebay is egy FOS, 11rendelésem van, abból 2b 60napon túl jött.

Ha meg 20nap alatt nem jön meg, akkor én még nem sírnék (kivéve, ha express posta), bőven időn belül van.

:R :R :R

ł----ł Myprotein regisztrációs kód belépésnél: 7UAY-R1 ł----ł Crypto.com meghívó (50$) ł-ł Revolut-meghívó (VISA ingyen posta) ł-ł CURVE meghívó (5 angol font ajándékba + MasterCard ingyen posta) PRIVÁTBAN ł----ł 5% iHerb kupon: LQV119

(#49) kirkri válasza Stev (#47) üzenetére


kirkri
addikt

Nekem sok száz eBay-es rendelésem van, és 25 Aliexpress. A tapasztalatom eddig jobb az Alival, mint az eBay-el. Az, hogy minden küldemény trackinges, magasan jobb mint az eBay-en.

Az pedig, hogy az adott termékre adott összes értékelés látható a termék adatlapján, egy nagyon szuper dolog. Így láthatom, ha adott eladó a magas értékelését 1000 golyóstollból szedte össze és mellé a 10 eladott drága termék közül mindegyik problémás volt. Ezt az egyszerű monitorozást hiányolom az eBay-en.

[ Szerkesztve ]

21 éve a Prohardveren! ™

(#50) saldrick válasza Stev (#47) üzenetére


saldrick
csendes tag

Hát autót én sem innen rendelnék, de filléres (<50$) dolgokat érdemes innen rendelni, ha nem sürgős.

A szállítás china post-tal nagyon olcsó ( múltkor vettem egy otg usb kábelt 0.62$-ért free shipping-el), de olyan is. Ha kiszámolod, ez kb 200 forint. Ennyiért egy magyar webshop Magyarországra még ki se szállít... A kábel is kb 2-3x ennyibe kerül itthon+

A személyes csúcsom kiszállításra China posttal 70 nap.

Ha valami tegnapra kell, ne innen rendelj, de ha ráér, akkor nagyon olcsón hozzájuthatsz.

Ja, és eddig egy eladóval volt negatív tapasztalatom. Laptophoz rendeltem 2nd hdd bay-t (16$ free shipping :) ). A feladó nem az én laptopomhoz valót küldött. Megreklamáltam, ő hebegett-habogott (gyenge angolsággal), 3 nap után az aliexpress-hez eszkalálhattam a problémát. Ők a képek alapján nekem adtak igazat, és visszakaptam a pénzt. Mivel a szállítás drága lett volna, most van egy eladó sata 2nd hdd bay-em, csak nem tudom mihez jó :)

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.