Hirdetés

2019. február 22., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • RSS a Hardveraprón

  Végre van. Mármint újra van. :)

  A hirdetéslista fejlécénél található meg a szokásos kis ikon, mely hírfolyam az adott hirdetéskategóriához tartozó hirdetéseket listázza.

  RIOS Gépház 2 hónapja 6

 • Végre: képfeltöltő a Hardverapró privátjaihoz és hozzászólásaihoz is

  A Fototrenden is elérhető természetesen, tehát ez az új design (PH8) / motor (RIOS R7) képfeltöltője. Kicsit egyszerűsödött s követhető a feltöltés folyamata százalékosan, felhasználóbarát módon. S nem utolsósorban reszponzív.

  RIOS Gépház 3 hónapja 15

 • Hardverapró újdonságok: hirdetés csomagváltás és hirdetés törlés

  Hirdetés csomagváltás (upgrade / downgrade)

  Mostantól nem csak hosszabbítani lehet, hanem lehetséges csomagot is váltani a hirdetéseknél, hogy ha jobban ki szeretnéd emelni a hirdetésed vagy ha egy olcsóbb csomagot is elegendőnek találsz. Ez az alábbi módon működik:

  Nagyobb csomagra váltás esetén az aktuális csomagból hátramaradt napok érvényüket vesztik, azaz az új csomag érvényességi ideje nem adódik hozzá a lejárati időponthoz, hanem a fizetés időpillanatától indul, mintha egy ingyenes hirdetéshez vásárolnád a csomagot.

  Kisebb csomagra váltásnál a hirdetés inaktiválódhat, ha leírás hosszabb, mint a csomagban megengedett karakterszám. Ebben az esetben azután aktiválhatod, ha a hirdetés szövegét szerkesztetted és a leírás már belefér a karakterlimitbe. A hirdetés érvényessége meghosszabbodik a csomagban foglalt érvényességi idővel.

  Hirdetés törlés

  Folytatás...

  RIOS Gépház 4 hónapja 14

 • Elindult az új Hardverapró!

  Elindultunk. Kicsit tovább tartott az átállás, mint szerettük volna, ráadásul kicsit kevesebb dolog működik, mint amit előirányoztunk. Senki sem sejthette, de úgy néz ki, hogy bugok is vannak. Ezeket a hétvégén gőzerővel lecsapjuk, disszektáljuk, analizáljuk, bázistranszformáljuk.

  Igen, mostantól minden adás-vételnél 1 piros pontot lehet kapni, ennek megfelelően a régi pontokat is konvertáltuk az új rendszerbe, így a pedáns 500 pontos userből most 100 pontos lett -- de ez legalább azt mutatja, hogy 100 tranzakciója volt.

  A bankkártyás fizetés egyelőre csak Paypalon keresztül működik, elnéztünk valamit és nyakunkra szakadt a hétvége, ezért sűrű elnézést kérünk és jövő hét elején csatasorba állítjuk a Bariont/bankkártyát is. SMS fizetés viszont nem lesz többet.

  Hiányzik pár funkció, működési furcsaságok is lehetnek, remélhetőleg pár nap múlva már ezek 90%-a eleve tárgytalan lesz.

  Köszönjük a türelmet, bansai! :R

  RIOS Gépház 7 hónapja 81

 • Pénteken leállás lesz. Meg új Hardverapró.

  Terveink szerint pénteken, reggeli kezdéssel állunk át az új, immáron ismét saját rendszerünkben futó Hardverapróra, a béta tesztje hamarosan lezárul. Nem kaptunk annyi visszajelzést, mint amiben reménykedtünk, hátha csak azért, mert alapvetően jól működött. :B

  Az átállás legalább fél napot vesz majd igénybe, ezalatt sajnos a teljes lapcsaládot le kell állítanunk, mert a közös adatbázisba importáljuk a mostani adatokat, márpedig azt addig a többi weboldal sem piszkálhatja.

  Az aprón jelenleg megrendelt szolgáltatások hátralévő részét jóváírjuk majd egy pontgyűjtős rendszerben, amit fel lehet használni átállás után.

  Nincs más hátra, mint előre, drukkoljatok! A kellemetlenségekért, nem várt gikszerekért (mert ilyenek mindig vannak), átállás utáni pár napos-hetes döcögős üzemért pedig előre is elnézést kérünk. (tudjuk, hogy milliárdos üzletek fognak meghiúsulni az aprón csak miattunk, mert pont akkor kellett volna béla bá' telefonszáma privátból, amikor álltak a szerverek -- kollektív szerkesztőségi harakiri a minimum, előre, már csütörtökön)

  Viccet félretéve, igyekszünk a legkevesebb fájdalmat okozni nektek és magunknak.

  RIOS Gépház 7 hónapja 104

 • Indul az új Hardverapró early beta tesztje!

  Irgalmatlan lassan őrlő malmainkból azért néha-néha mégis kiesik valami, most például egy nagyon régi adósságunk: az új, újra a saját lapcsaládunk alól működő Hardverapró. Na, nincs kész persze, valószínűleg számos hibát találtok majd benne az első húsz percben is, amit aztán napokig, rossz esetben hetekig javítunk... de: azért rengeteg dolog már látszani fog.

  A lényeg: újra a RIOS motor alól fut, ugyanúgy egy belső site, mint az Aréna, a PH és a többiek. Megpróbáltunk mindent egyszerűsíteni, nincs külön mobil verzió, hanem viszont reszponzív az oldal, az admin funkciókat igyekeztünk a 2018-as évjárathoz méltó működéssel ellátni, az arculatot egyszerűsíteni és valamelyest a régi, ős-Hardverapróra hasonlóra venni. (a 10 px-es Arial linkeket azért nem hoztuk vissza :DDD)

  Ha kritikát, bugreportot, észrevételt írsz, a következőkre figyelj:
  - ezen bejegyzés topikjába írj
  - mindig add meg, hogy milyen eszközről, milyen operációs rendszerről és milyen böngészőről nézed
  - ha tudsz linket adni, adj, úgy nekünk is egyértelmű, hogy hol keressük a hibát
  - igyekezz pontosan fogalmazni
  ...mi pedig előre is köszönjük!

  És akkor a lényeg, az adatok a teszthez:

  Folytatás...

  RIOS Gépház 7 hónapja 330

 • Sajnos újabb hazugságok terjednek

  A rágalmakkal ellentétben ez történt:

  1. Eladó eladott egy terméket egy vevőnek 15.000 forint értékben.
  2. Vevő értékelte az eladót, amiben leírta, hogy minden rendben volt.
  3. A termék a vevőnél 1 napig ment majd tönkrement nagyobb terhelés alatt.
  4. A vevő írt egy jelentést, amiben leírta, hogy a termék egy nap után tönkrement.
  5. Válaszoltunk, hogy használt termék, egy nap működés után mi ezzel nem tudunk mit kezdeni.
  6. Vevő feladott egy hirdetést a hardveraprón, amiben leírta, hogy át lett verve, a terméket megvette, az egy nap működés után tönkrement, szerinte javított volt. Illetve (feltételezhetően később) képeket mellékelt arról, hogy az egyik matrica alatt egy másik termék termékazonosítója van és a memória mennyisége is feleannyi mint kellene legyen. A vevő leírta még a hirdetésben, hogy "moderátor szerint meg minden rendben van".

  Hazugság, mert nem mondtuk, hogy ez rendben van! Sőt, amikor írt, akkor még a kártya esetleges hamissága fel sem merült:
  Vevő jelentése: "Vga vásárlás 1 napig műkodott a kártya majd megbeszéltük a találkozót majd telefon kikapcs."
  Moderátor válasza: "Használt termék, ha egy napig működött, utána már nem tudunk mit tenni."

  Folytatás...

  RIOS Gépház 1 éve

 • A reflinkek használata tilos a felhasználói tartalomban!

  A szóban forgó reflinkeknek (referral linkek) két fő formája van, amelyeket tiltunk a felhasználói tartalomban:

  1. Webáruházak terméklapjainak kiegészítése
  Így néz ki egy hagyományos terméklink: www.jokiswebaruhaz.hu/kategoria/termek.html
  És így egy reflinkes: www.jokiswebaruhaz.hu/kategoria/termek.html?pid=234232
  A különbség a végén elhelyezett plusz karaktersor, amelyen keresztül érkező forgalom anyagi vagy egyéb előnyöket biztosíthat a link készíttetőjének.
  Az ilyen linket meg kell tisztítani linkelés előtt vagyis törölni kell az azonosítókat belőle!

  2. Linkrövidítés:
  Vannak olyan oldalak, amelyek a rajta keresztül áthaladó ("átkattintó") forgalom után biztosítanak anyagi vagy egyéb előnyöket, ez is tilos. Ilyen linkeket megosztani teljes egészében tilos oldalunkon!
  Természetesen a hagyományos, "tiszta" linkrövidítők továbbra is használhatóak.

  RIOS Gépház 1 éve

 • Felhasználó törlése

  2016-07-14-től bárki törölheti a felhasználóját, ami által:
  - a felhasználói adatlapja, rajta minden adattal megszűnik (ha van, egyéni rangja / arcképe törlésre kerül),
  - a fórumos hozzászólásai anonimizálva lesznek: a hozzászólásai a felhasználói név helyett véletlenszerűen generált 8 jegyű szám névvel és “törölt tag” ranggal jelennek meg,
  - a Logoutos cikkei és blogbejegyzései anonimizálva lesznek (de ezeket előtte maga is törölheti),
  - a Hardveraprós hirdetései anonimizálva lesznek és archiválódnak.

  A törlés elindítása után 72 óra az átfutási idő, ez idő alatt ha újra belép, a folyamat megáll, és nem lesz törölve a felhasználói fiók.
  72 óra elteltével a törlés lefut, utána visszaállításra NINCS lehetőség!

  (A rendszerben nincs változás, csak megjelentetjük egy külön blogbejegyzésben is, hogy könnyebben tudjuk linkelni)

  RIOS Gépház 1 éve 1

 • "A készülék két év eredeti [nem GSM] garanciával rendelkezik"

  Ez a történet arról szól, hogy ugyanazok a fogalmak mennyire mást jelentenek egyes embereknek.

  1. Eladó (páréves tag, nem kevés értékeléssel) meghirdetett egy több mint negyedmilliós készüléket szinte újként, minden tartozékkal. A garanciáról ezt írta: "A készülék két év eredeti [nem GSM] garanciával rendelkezik".
  Ez gyakorlatilag szó szerinti idézet, annyit változtattam rajta, hogy keresővel se lehessen megtalálni, mert itt nem célom senkit sem pellengérre állítani, hanem ügyeket bemutatni, hogy abból mindenki tanulhasson.

  2. Vevő megvette, azonban szerinte nem kapta meg a szerinte eredeti garancialevelet, hanem valami "papírfecnit", ezért jelentette az eladót, mert azóta sem kapta meg, pedig az eladó ígérte (a készülékkel gond nem volt). Az eladót tehát figyelmeztettem, hogy a helyzetet oldja meg.

  3. Eladó ezután jelezte nekem, hogy ő márpedig a helyzetet rendezte egy hete, átadta az eredeti szériaszámos garancialevelet.

  4. Itt valaki tehát hazudik, elsőként a vevőhöz fordultam vissza, hogy a másik fél azt állítja, odaadta már egy hete az eredeti szériaszámos garancialevelet, akkor miért jelenti mégis az eladót?

  Folytatás...

  RIOS Gépház 1 éve 42

 • Átverték (?), visszakapta a pénzét, de kell az útiköltség is + a kitiltása

  1. Vevő vásárolt egy 160.000 forintos telefont a Hardveraprón. A hirdetésben szerepelt, hogy a telefonra még van pár hónap garancia és hogy a telefon egy apró alkatrésze, ami nélkül az gyakorlatilag 100%-osan használható, hibás*.

  2. A vevő a készüléket megvette hétfőn, és másnap, kedd reggel már le is akarta garanciáztatni, ott viszont azt mondták neki, a készülék beázott, garancia nincs.

  3. A vevő felhívta az eladót, aki azt mondta, visszaveszi a készüléket. A vevő aznap, tehát még kedden elutazott az eladóhoz mintegy 180 kilométerre, az eladó pedig a teljes vételárat visszafizette.

  4. Happy end is lehetne az, hogy egy több mint 1 éves, de 0 értékeléses újonc visszaadjon 160.000 forintot egy 180 km-re élő vevőnek. Meglátásom szerint ez így már magában egy kisebbfajta csoda. Azonban a vevő szerint ő kérte az eladótól az útiköltsége megtérítését is (11.000 forint), aki ezt megtagadta.

  5. Szerdán kora reggel ír a vevő egy jelentést, amiben leírja a fentieket.

  6. Válaszomban megírtam, hogy még egy cég sem téríti meg ilyenkor a járulékos költségeket, csak a termék árát. És örüljön, ha azt megtérítette, valamint leírtam hogy hogyan tudja értékelni az üzletet.

  Folytatás...

  RIOS Gépház 1 éve 99

 • Hibás készülék hirdetése a Hardveraprón

  Mivel meg lettünk megint fenyegetve, hogy majd egy nagyobb közösség elé fog lépni az illető (fórum? Homár? passz..), ezért elébe megyek a dolgoknak.

  1. A vevő vásárolt egy iPhone 6S készüléket. Személyes átvételnél az eladó egy sima 6-os* készülék dobozát adta át, nem egy 6S-ét. A vevő ezt elfogadta, hiszen megvette, az eladó pedig a vevő szerint (ezt nem tudhatjuk, nem voltunk ott) azt mondta, hogy majd átadja a 6S dobozt is.
  2. A vevő később 2 darab pixelhibát vett észre a készülék fotóin (tehát a sokmillió pixeles képeken 2 hibás pixel van).
  3. A vevő jelentette a hardveraprón, hogy szerinte át lett verve, mert a dobozt nem kapta meg és hibás a készülék, az eladó kitiltását kérte.
  4. Válaszomban hosszasan próbáltam megértetni vele, hogy vevőként elfogadta a másik dobozt (az,hogy szóban miről egyeztek meg, azt nem tudhatom). A két darab hibás pixel sem egy vérbeli csaló ismérve, és nem tudhatjuk, hogy mikor keletkezett. Az eladó értékelését természetesen engedélyeztem neki.

  5. Kiderült, hogy a vevő árulja a készüléket. Hibátlanul. Mivel a hirdetésben hazudott (hibás készüléket hibátlanként árult, ráadásul más kitiltását kérte ez miatt), ezért a hirdetési jogosultságát egy rövid, jelzésértékű időre megvontam.

  A vevő azzal támad, hogy ő az áldozat, és ugyanazt a készüléket hirdette mint az eladó, mégis ő lett megbüntetve.

  Folytatás...

  RIOS Gépház 1 éve 44

 • Figyelem, csalásveszély: ne utalj pénzt a POD CEE Kft. (Abaqoos) részére!

  Az utóbbi időben a csalók gyakori módszere, hogy az előrefizetést az Abaqooson, POD CEE Kft. számlára utaltatják, ami egy online internetes fizetési mód, és kissé nehezebben követhető a pénzmozgás.

  Megjegyzés: a POD CEE Kft. nem hibás vagy vétkes abban a folyamatban, hogy ki milyen eszközként használja a szolgáltatásaikat (az Abaqoost).

  RIOS Gépház 1 éve 22

 • Miért nem lehet (jelenleg) értékelni, ha nem megy el valaki a találkozóra?

  Több oka is van annak, hogy miért nem értékelheti a másik felet, aki nem ment el a megbeszélt találkozóra.

  1. Ha az egyik félnek lehetőséget adunk értékelni a másikat, akkor a másiknak is engedni kell az értékelést, olyan nincs, hogy csak egyoldalú értékelés. Az egyoldalú értékelések engedése a bosszúértékelések melegágya, mert a másik fél eszköztelen.

  2. Mi nem tudhatjuk, hogy VALÓJÁBAN mi történt! Ugyanis régebben sorozatosan derült ki, hogy volt ugyan a két fél között beszélgetés, de nem volt valódi megegyezés:
  a.) sokszor valaki már azelőtt autóba ült és elindult, hogy a végső megegyezés megvolt, aztán a másik fél meggondolta magát, pedig bosszúból értékelni akart,
  b.) az is sokszor előfordult, hogy volt ugyan megegyezés, de az egyik fél egyszerűen nem vette észre, hogy az például egy későbbi értesítéshez kötött (pl. találkozzunk ma 2-kor, de még előtte szólok, hogy tuti-e)
  c.) túl későn szólt az egyik fél, hogy mégsem. de mi a túl késő? valakinek csak 5 perc az út oda, valakinek meg 5 óra, nincs erre egzakt szám.
  d.) egyszerűen valaki csak nagyon rosszul tud szöveget értelmezni és azt hiszi valamire, amit látni szeretne.
  És így tovább.

  Folytatás...

  RIOS Gépház 1 éve

 • A hajnali leállás...

  ...okai nem a szervernél keresendők: az Invitel karbantartott a szervert is hosztoló épület utcájában az optikai szakaszon, és ugyan volt előzetes figyelmeztetés, de az nem volt egyértelmű. Ezen felül el is húzódott az egész. A PH! szerver eközben fújt egyet, és addig is hibátlanul (kop-kop) várta, hogy megjöjjön a jel! :B

  RIOS Gépház 1 éve 52

 • TERVEZET: Szoftver adás-vétel szabályozása a Hardveraprón

  Változnak az önállóan értékesített szoftverek (felhasználói-, játék-, operációs rendszer, stb.) adás-vételének szabályai a Hardveraprón.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Tudástár 1 éve 172

 • Hozzászólási jogosultság korlátozása / megvonása

  Kitiltás helyett: a hozzászólási jogosultság fórumszintű korlátozása / megvonása is lehetővé válik.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Tudástár 1 éve 97

 • Szerver upgrade után: duplázás a képtárhelynél és egyéb változások

  A hetek óta tartó szerver upgrade után szeretnénk, ha nem csak a sebességben és a biztosabb működésben éreznétek a javulást, hanem a képfeltöltésben és egyéb helyeken is.
  Az első fejlesztések már itt is vannak (a továbbiakon dolgozunk):

  Tárterület-duplázás:
  - felhasználóknak: 10 MB → 20 MB
  - prémium felhasználóknak: 50 MB → 100 MB

  Képfeltöltési változások:
  - felhasználóknak:
  ‌     - 8 helyett 16 Mpx méretű lesz a maximum feltölthető képméret (leméretezésre kerül)
  ‌     - 3 helyett 5 MB max fájlméret JPG feltöltésnél
  ‌     - 600 kB helyett 1 MB max fájlméret PNG feltöltésnél
  - prémium felhasználóknak:
  ‌     - 8 helyett 16 Mpx lesz a maximum feltölthető képméret (amit kérésre tárolunk is a szerveren)

  "Itt szóltam hozzá" lista a fórumban:
  - prémium felhasználóknak immár 20 helyett akár 50-es is lehet a lista (a beállításoknál állítható, ahogy eddig)

  RIOS Gépház 2 éve 47

 • Boldog karácsonyt kíván a LOGOUT!

  Békés, boldog karácsonyi ünnepeket kívánunk minden kedves írónknak és olvasónknak!

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Helyszíni riport 2 éve 35

 • Frissítve! Itt a lehetőség a nickváltoztatásra

  A névváltoztatás menete:

  1. A Prohardver lapcsaládra belépve az "Adataim" linkre kattints.
  2. A még inaktív nicknév mező mellett a linkre kattintva először a rendszer újra kéri a jelszavadat, majd vásárolhatsz egy nicknév módosítást (990 forint).
  3. Sikeres tranzakció után aktiválódik a névmódosító mező egy alkalomra (tehát alaposan nézd meg az új nevedet, javításra nincs lehetőség!), de ha foglalt a kívánt név, azt előre jelzi a rendszer.
  4. Módosíthatod a nevedet, de természetesen az újra is élnek a szabályok, tehát nem lehet vulgáris, stb.

  - Évi egyszer nyílik lehetőség nicket váltani, 200 napos regisztráció felett.
  - A régi adatlapok linkjei átirányítanak az újra.
  - A korábbi nickek megjelennek az adatlapon.
  - Csak törölt tagok régi nickjeit lehet újrafelhasználni.

  RIOS Gépház 2 éve 437

 • Új arcképek a prémium előfizetőknek

  Az "Adataim" linkre kattintva több tucat új Arckép közül válogathatnak a prémium előfizetőink, HA nincs egyéni arcképük. Ha van, akkor le kell mondaniuk az egyéni arcképről ahhoz, hogy tudjanak választani a többi közül (de ez a sima arcképeknél is ugyanígy volt: abból sem tudnak már választani, ha egyéni arcképük van, függetlenül attól, hogy prémiumok vagy sem).

  Folytatás...

  RIOS Gépház 2 éve 13

 • A bankkártyás fizetés hibái az elmúlt napokban

  Páran egész biztosan megtapasztaltátok (sajnos látszik a logokban is), hogy az OTP online bankkártyás fizetési rendszere nem állt a helyzet magaslatán az elmúlt napokban. Ezt kaptuk most tőlük:

  "Ezúton tájékoztatjuk, hogy az elmúlt napokban az elfogadó bankunk (OTP Bank Nyrt.) internetbanki rendszere és webshop szolgáltatása, ezáltal a SimplePay online fizetési szolgáltatása csak részlegesen volt elérhető. A bank szakemberei a hibát elhárították, így a SimplePay fizetési rendszer ismételten stabilan elérhető.

  A hiba fennállása idején történt minden sikertelen tranzakciót ellenőrzünk, és amelyek beterhelésre vagy zárolásra kerültek a vásárló számláján, azoknak a visszatérítését vagy feloldását a lehető legrövidebb időn belül elindítjuk."

  Arra szeretnénk kérni mindenkit, akinek olyan sikertelen tranzakciói voltak az elmúlt napokban, amelyeket végül a szolgáltató mégis beterhelt, hogy jelentkezzen emailben a parci [at-jel] prohardver [ponty] huhuhú emailcímen. Fontos, hogy október 10-e, hétfőtől (hadd dolgozzon a bank is, ahogy ígéri...) és csak akkor jelentkezzen, ha a pénzlevonás tényleg megtörtént (bekerült a könyvelt tételek közé a netbankban, nem csak befoglalta a rendszer) és a vásárolt szolgáltatást nem kapta meg.

  Folytatás...

  RIOS Gépház 2 éve 0

 • Nagy sztori N. Tamás-ról

  Alighogy kijött a börtönből a csaló, azonnal munkába állt, sokakat vert át újra.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Helyszíni riport 2 éve 119

 • A rendőrségi feljelentés menete

  Mi a teendő, ha átvertek a Hardverapró oldalán? Hogyan kell feljelentést tenni a rendőrségen?

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Tudástár 2 éve 172

 • Változások a Prohardveren

  A felhasználói fiók törlése, a nem aktív tagok törlése és a felhasználó átnevezése is lehetővé válik.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Tudástár 2 éve 567

 • Megújult a Logout

  Nem vettétek észre? Nem csoda, a változás nem szembetűnő, főleg a gépház alatt frissítettünk.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Helyszíni riport 2 éve 65

 • ÁTALAKUL a beárazás

  UPDATE: A régi beárazás topikokat kinyitottam, a beárazások ott folytatódhatnak. Kalandor Az első...

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Teszt 2 éve 590

 • Még mindig a csalásokról (UPDATED: + 2 pont)

  Nincs ideje foglalkozni az eladónak a javíttatással vagy arra kér, hogy borítékba tegyél pénzt?

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Tudástár 3 éve 127

 • Topikgazdák és topikjaik

  Az alábbi listába gyűjtöttük össze a jelenleg aktív Topikgazdákat, illetve nevük alatt felsorolásra kerültek a topikok, melyben tevékenykednek. Amennyiben elavulást vagy hiányosságot találsz benne, azt kérlek jelezd nekünk!

  _adaml21_
  FIFA 16
  FIFA 17

  #Morcosmedve
  Intel Core i3 / i5 / i7 6xxx "Skylake" és 7xxx "Kaby Lake" (LGA1151)
  Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)

  Folytatás...

  RIOS Gépház 3 éve

 • Arcképgyárosokat keresünk!

  Megnövekedett az egyéni arckép igénylések száma, ezért szeretnénk bővíteni az arcképgyáros csapatunkat!

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Teszt 3 éve 52

 • Lehet jelentkezni Topikgazdának

  Lehet jelentkezni topikgazdának a Moderátort keresek a fórumhoz topikban: röviden írd le és linkeld...

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Teszt 3 éve 66

 • Felváltja a Szakértői rendszert a Topikgazdai

  A mai naptól a Szakértő rangok kiadása helyett a Topikgazdai rendszer használatára állunk át a Prohardver...

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Teszt 3 éve 49

 • Megerősödött a Fáradt Gőz

  Kissé újrastrukturáltuk a nem szakmai fórumcsoportunkat: tiszta LOGOUT.hu és egy igazi FÁRADT GŐZ jött létre.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Teszt 3 éve 65

 • Elektronikus számlázás a Hardverapró portálon

  Júliustól e-számlát kapnak a Prohardver lapcsalád hirdetési oldalán azok a hirdetők, akik ÁFA-s számlát kérnek.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Teszt 3 éve 23

 • Címkézhetővé váltak a topikok

  Már nem csak a topikok címében keres a kereső, hanem van egy új mezőnk, amibe címkéket vihetünk fel, és abban is keres, így
  - rövidebb topikcímek lehetnek, amiben kevesebb a szemét,
  - pontosabbá tehetjük a keresőt.

  Itt van például a Skoda, VW, Audi, Seat club című topik, amire nem lehetett eddig rátalálni, ha valaki a Volkswagen szóra keresett, de már igen, mert címkeként felvettem.

  A moderátorok frissítgetik a topikokat, amerre járnak, de ha valami fontos kimaradt, a modkerben szólhatsz.

  Kalandor

  RIOS Gépház 3 éve 22

 • A SPOILER formázás mától csak bizonyos topicokban használható

  Ezzel a szöveggel mutattuk be egy hónapja a SPOILER formázást:
  Mostantól a fórum arra hivatott részén (a filmes és sorozatos topikokban, esetleg játékok, könyvek, ilyesmi) használhatod a spoiler taget, hogy elrejthess azok elől információkat, akik még nem látták az adott filmet vagy sorozatot.

  Nem volt korlátozva a használata, a "common sense"-re bíztuk a használatát, azonban hiába használta a fórumozók 95%-a helyesen, ha a maradék 5% bőszen rávetette magát mint totyogó a laptopkábelre:
  - vulgaritás, személyeskedés, pornográfia kendőzésére (mintha ez feloldozás lenne),
  - nagyméretű képek elrejtésére (nagyon menő, ha 800 px magas képből csak egy pici szöveg látszik...),
  - vagy egyszerűen csak poénból (teljesen megakasztva ezzel az olvasást, mert minden második hozzászólásnál az egérmutatót kellett mozgatni).

  Nem akartunk tömegesen emiatt büntetéseket adni, ezért a spoiler formázás használatát csak bizonyos topikokra engedélyeztük. Folyamatosan kattintgatjuk be a megfelelő topikokban, ahol ezt jelezzük is majd a topik tudnivalókban:
  a spoiler formázás a topikban elérhető

  Folytatás...

  RIOS Gépház 3 éve 17

 • Kiszínesedett a Prohardver keresője

  Ezentúl könnyebb lehet a keresőnk használata egy-egy topik vagy cikk tartalmán belül, ugyanis szavanként külön lesznek színezve a találatok.

  Például a Melyik MP3 lejátszót vegyem? topikban az mp3 lejátszó basszus szavakra keresve ilyen lesz az eredmény.

  Ugyanez működik a portáljaink (kivétel egyelőre Logout, de folyamatban) tartalmaiban is.
  Például a Prohardver részletes keresőjébe beírva a mp3 lejátszó basszus szavakat, ezt a keresési eredményt kapjuk, a megnyíló cikk pedig így lesz színezve.

  RIOS Gépház 3 éve 56

 • Topikgazda szabályzat

  Mindenek előtt: a topikgazdasággal nagyobb felelősség jár, mint amit eddig megszokhattál, így fokozottan kell figyelned a szabályzat betartására, a példamutató viselkedésre :)

  Mint Topikgazda, a számodra biztosított eszköztárral az alábbiak szerint járhatsz el.

  I. Hozzászólás törlése
  1. Beszabadul egy spammer.
  2. Valaki saját termékét hirdeti (kivéve városi LOKÁL topik, ott szabad),
  3. A szabályzat III/10. pontjából az 1-8 és 10-13-as pontok, de csak ha teljesen nyilvánvaló, hogy az az! Ha egy szemernyi kétségetek is van, inkább ne töröljétek!
  4. Valaki duplán írt be egy hozzászólást, vagy láthatóan véletlenül írt be (pl. írja, hogy jajj, privát akart lenni)

  II. Hozzászólás OFF-ba tétele
  1. OFF-ba azt teheted, ami teljes egészében, 100%-ban (nem 99%, 100%) OFF, nem tartozik a témához, de törölni azért nem kell, nem zavaró, nem felesleges. Tudom, hogy ez így nehezen megfogható szabály, a gyakorlatban majd kialakul, ha nem érzed át, inkább ne tegyél OFF-ba.

  Folytatás...

  RIOS Gépház 3 éve 25

 • Galéria a lapcsalád portáljainak cikkeiben

  Az oldalon minden linkesített képre kattintva egy lightbox-szerű galéria réteg nyílik meg, így kényelmesebben és gyorsabban lehet a képeket átnézni.

  Lehet navigálni a nagykép oldalain lévő kis nyilakkal vagy kurzor gombokkal, illetve kilépni ESC-kel, "kikattintással" vagy az X-re nyomva. Az alsó részhez nincs "görgetőgomb", automatikusan gördül, ha sok a kép.

  Támogatott böngészők: újabb Chrome, Safari, Opera és Firefox, IE9+ (IE10-től van animáció). IE8-tól lefelé marad a régi működés, nincs galéria.

  Tervben van, hogy a Logoutra is portoljuk!
  Hopp, már ott is kész :)

  RIOS Gépház 3 éve 25

 • Új formázási lehetőség a fórumon: spoiler tag

  Legalább tízéves álom valósult meg: immár van spoiler tag a fórumon!

  Mostantól a fórum arra hivatott részén (a filmes és sorozatos topikokban, esetleg játékok, könyvek, ilyesmi) használhatod a spoiler taget, hogy elrejthess azok elől információkat, akik még nem látták az adott filmet vagy sorozatot.
  A spoiler tagek közé helyezett szöveg ugyanis egy ismétlődő képpel lesz elrejtve a megjelenő hozzászólásban, ami felett át lehet siklani, de aki el akarja a szöveget olvasni, annak csak annyit kell tennie, hogy az egérmutatót a Spoiler felirat fölé viszi.

  Észrevettük, hogy máshol is boldog boldogtalan ezzel dekorálja a hozzászólásait, de ezúton is kérjük őket, hogy hagyják a ezt abba, nem arra van kitalálva és egyébként is minden csoda három napig tart :)
  Ehelyett sajnos erre volt szükség.

  RIOS Gépház 4 éve 20

 • Bevitték N. Tamást, a Nagy Csalót

  N. Tamás veterán csaló, aki lebukott már, nem is egyszer, de eddig nem sok minden történt vele, ami jobb...

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Teszt 4 éve 68

 • A Topikgazda rendszer

  Létrehoztuk a Topikgazda rendszert, amely a közösségibb információáramlás és rendfenntartás lehetőségét hozza el.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Teszt 4 éve 306

 • Bizonyos emailcímekre nem kérhető jelszópótlás, de természetesen van megoldás

  E tavalyi sajnálatos esemény óta bizonyos emailcímekre nem áll módunkban automatikusan jelszóemlékeztető emailt kiküldeni, csak egy hibaüzenetet kap a felhasználó, hogy a jelszava nem pótolható.

  De persze van segítség: a jelszavak pótlásában Kalandor tud segíteni a kalandor (kukac) prohardver (pötty) hu címen, ahova írd meg a felhasználónevedet (legjobb, ha linkeled az adatlapodat), és a belépési emailcímedet.Segíteni érdemben akkor lehet, ha a kérelmező be tudja bizonyítani, hogy a kérdéses felhasználói fiók az övé volt.

  Megjegyzés: új jelszót kézzel beírni nem tudunk, jelszót csak a rendszer generálhat, és azt a belépési emailcímre küldheti csak ki.

  Természetesen nem kell megijedni, továbbra sem adunk oda felhasználói fiókot az első jelentkezőnek, csak a jogos és igazolt gazdájának!

  RIOS Gépház 4 éve 5

 • A hamisítás fellegvárai: memóriakártyák és pendrive-ok

  Nem kattintásvadász, hanem realista a cím, ugyanis nekünk, akik a hardveraprós problémás esetekkel foglalkozunk, közhely a fenti mondat.

  A legtöbb problémát a hamisítás terén a memóriakártyák (különösen a micro SD kártyák) és a pendrive-ok okozzák.

  Hogy miért? A hazai bolti áruk viszonylag a magas ÁFA-tartalom és az Artisjus juss miatt, ellenben tele vannak az ebay a hasonló oldalak az olcsó másolatokkal, melyekből nagy mennyiségben is lehet rendelni Kínából egy picike csomagban.

  Egész iparág épült itthon erre: Kínából berendelem a vackokat és itthon eladom okosba. Ellenben míg az iPhone-tokokkal maximum annyi gond van, hogy pár hónap után elveszti a színét vagy kopik, a fenti termékek túlnyomó többsége nem csak eredetében hamis, hanem tulajdonságaiban is: Class 10 helyett lassú mint egy vemhes csiga, a VALÓS, visszaolvasható tárterület pedig fele-negyede az ígértnek.

  Ennyi bevezető után térjünk a tárgyra: nem csak nálunk, hanem bárhol, ahol olcsón adják a fenti cuccokat, nem kis eséllyel a fenti problémákba ütközhetsz, olykor még csak nem is rosszindulatból, hanem mert az eladó is tudatlan a témában, és csak egy kis pénzt akart keresni.

  A legbiztosabb megoldás sajnos az, ha boltban veszel kártyát, vagy ha mégis használtat veszel, legalább az eredeti papírjaival vegyél csak.

  Folytatás...

  RIOS Gépház 4 éve 22

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.