2024. március 19., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Pénteken leállás lesz!

    Pénteken, azaz február 16-án délelőtt 10 órától teljes leállás lesz a lapcsaládon, ami minden oldalt és szolgáltatást érint. A leállás legalább késő délutánig tart.

    Köszönjük a megértéseteket!

    RIOS Gépház 1 hónapja 65

  • Klón, replika, másolat: mit szabad adni-venni a Hardveraprón?

    Tilos olyan terméket a Hardveraprón és a Prohardver lapcsalád oldalain adni-venni-cserélni, ami márkanév vagy logó illegális megjelölésével van ellátva.

    Az utángyártott, klón, replika termékek tehát akkor hirdethetőek, ha nincs a terméken vagy a csomagoláson jogvédett márkanév vagy logó (úgy sem hirdethetőek, ha a hirdetésben a márkanév vagy a logó ki van takarva!).

    Röviden: hirdethető utángyártott iPhone tok, de nem lehet rajta Apple logó vagy iPhone felirat, mert mind a kettő jogvédett.

    RIOS Gépház 8 hónapja

  • A privát üzenetek küldésének szabályai a Prohardver lapcsaládon

    Szabályok:
    - 24 órán belül 20 privát üzenetet lehet írni captcha nélkül, utána captchát kell kitölteni (prémium tagoknak nincs ez a korlátozás)
    - 24 órán belül maximum 50 címzettnek lehet írni, többnek captchával sem lehet írni! (prémium tagoknak nincs ez a korlátozás)
    - 24 órán belül maximum 10 címzettnek lehet hasonló szövegű üzenetet írni (ez a korlátozás a prémium tagokat is érinti)

    További szabályok korlátozott tagoknál (30 napnál frissebb tagok):
    - minden privát üzenetnél captchát kell kitölteni (prémium tagoknak nincs ez a korlátozás)
    - maximum 5 címzettnek lehet írni 24 órán belül (prémium tagoknak nincs ez a korlátozás)

    Folytatás...

    RIOS Gépház 9 hónapja

  • Mi történik a FIZETETT szolgáltatásokkal kitiltás, felfüggesztés esetén?

    Hardverapró
    A fizetett hirdetés (például: Plusz, Extra, Ultra, Bazár csomag, előresorolás, kiemelés, stb.) kiszolgálása attól a pillanattól kezdve szünetel, amikortól a hirdetés felfüggesztett vagy kitiltott* státuszba került, így a hirdetés feladójának anyagi kára nem keletkezik.

    * Kitiltott hirdetést (jelzése itt: ) csak az adminisztrátorok publikálhatnak újra, míg a felfüggesztett hirdetést (jelzése itt: ) a hirdető és az adminisztrátorok is.

    Ha a hirdetést akár a hirdető, akár a Hardverapró adminisztrátorai újra publikussá teszik, akkor a fizetett szolgáltatások kiszolgálása folytatódik.

    Ugyancsak szünetel a fizetett hirdetések kiszolgálása, ha a felhasználó hirdetési jogosultsága megvonásra kerül.

    Prémium előfizetés
    Felhasználói fiók ideiglenes kitiltása esetén a prémium előfizetés hossza az ideiglenes kitiltás időtartamával automatikusan meghosszabbodik.

    RIOS Gépház 10 hónapja

  • Szabaddá válik az ingame itemek árusítása a Hardveraprón

    A tipikusan a számítógépes játékokban használt virtuális tárgyak (karakter, pénz, egyéb) árusítását mostantól nem tiltjuk.

    RIOS Gépház 1 éve

  • Állandósodott DDoS támadás a Hardverapró ellen

    A december 11-én 13:30 előtt valamivel DDoS támadás érte (és éri azóta is) szerverünket a Hardverapró doménen keresztül. A domént jobb híján átmenetileg leállítottuk, hogy legalább a többi oldal addig is működjön, az érintett fizetett szolgáltatásokat a kieső idő mértékéig természetesen meghosszabbítjuk.

    Elnézést kérünk a kellemetlenségért. :(

    RIOS Gépház 1 éve 256

  • Megemeltük árainkat, de vannak jó hírek is

    Decembertől megváltoznak a Hardverapró és a Prohardver fizetős szolgáltatásainak régóta stabil árai.

    Az árakat igyekeztünk úgy belőni, hogy ne jelentsen nagy problémát számotokra, de mi is levegőhöz jussunk, emellett pedig támogassuk a hűséget, ezért először a kedvezményeket vesszük sorba.

    Kedvezmények

    Megmarad a Barionos fizetésnél az 5%-os jóváírás PH!ontokban (amit 1 PH!ont = 1 Forint árfolyamon be lehet váltani szolgáltatásaink kifizetésére), de ezentúl prémium tagjaink további 5%-os PH!ont jóváírást kapnak, így tehát ha Prémium előfizető vagy és Barionnal fizetsz, mindenből automatikusan 10%-ot jóváírunk.

    Hogy a jövőről is beszéljünk: a Hardveraprón tervben van a Prémium előfizetésnél is szélesebb körű kedvezménycsomag bevezetése is, ami ezen a 10%-on felüli kedvezményekre is jogosít majd.

    A Hardverapró árai

    Folytatás...

    RIOS Gépház 1 éve

  • Kész a dark mode!

    Régi adósságunkat törlesztve elkészült a sötét oldalkinézet is azoknak, akik este vagy bármikor máskor sötét színekben néznék inkább oldalainkat (kivétel Logout, ott nem is lesz addig, amíg az egészet le nem cseréljük).

    Fontos:
    - egyelőre csak a Prémium tagjainknak elérhető
    - portálonként külön bekapcsolható minden oldal láblécében:

    RIOS Gépház 2 éve 139

  • Új funkció: mentett keresés a Hardveraprón

    Mostantól kezdve azonnal értesítünk arról téged, ha valaki felad egy olyan hirdetést a Hardveraprón, mely megfelel az általad előzetesen megadott feltételeknek.
    Az értesítés kérése egyszerű: csak használod a Hardveraprón a keresőt, és a találatoknál a [Keresés mentése] gombra kattintasz:

    Fontos:
    - egyelőre BÉTA állapotban és csak prémium tagoknak elérhető a funkció
    - az értesítés lehet emailes és / vagy belső értesítő is (a csengő ikon fog jelezni a fejlécben)
    - jelenleg maximum két keresést lehet elmenteni (ez változni fog)
    - a "gyökérkönyvtárban" nem lehet menteni keresést, csak az egyes főkategóriákon (Hardver, Mobil, stb.) belül
    - értesítést törölni vagy módosítani a fejlécben az avataros menüben található linken, tehát itt lehet

    RIOS Gépház 2 éve 8

  • Tilos a keresőeltérítés a Hardveraprón!

    Tilos a hirdetés tárgyához nem releváns kulcsszavak (tipikusan terméknevek, gyártók) elhelyezése a hirdetésben azzal a céllal, hogy a hirdetés minél több keresési találatot adjon.

    Megjegyzés: hiába jó a hirdetőnek, hogy a keresőeltérítéssel minél több találati listában megjelenik a hirdetése, a többi felhasználónak ez nem jó, mert nem releváns találatok közül kell kiválogatnia a keresett hirdetéseket.

    Gyakorlati példa: egy csak NVIDIA GEFORCE 3080 videókártyát tartalmazó hirdetésben nem lehet felsorolni egyéb (a hirdetésben nem árusított) termékneveket is, például "1050 1060 1070 1080 2060 2070 2080 3060 3070".

    RIOS Gépház 2 éve

  • Információ kérése felfüggesztett (kitiltott) felhasználói fiókról

    Felhasználói fiók kitiltásának vagy felfüggesztésének okairól vagy a felhasználó nem publikus adatairól (pl. IP cím, stb.) adatvédelmi okokból nem nyújthatunk felvilágosítást semmilyen formában sem.
    Kérjük, hogy ezügyben ne írj számunkra emailt vagy jelentést, hiszen az adatok védelme jogszabályi kötelezettségünk, ez alól sajnos nem tehetünk kivételt.

    ***

    Ha a kitiltott felhasználóval a Hardverapro.hu-n kötött adás-vétel során kerültél kapcsolatba és ezzel anyagi károd keletkezett, akkor azon a hirdetésen keresztül jelenthető az eset, amelyiken keresztül üzletet kötöttél vele (a privát üzeneteid között ott lesz a link!). A jelentést követően remélhetőleg fogunk tudni segíteni neked az ügy rendezésében! (Rendőrségi feljelentést természetesen ettől függetlenül is tehetsz ellene!)

    Megjegyzés:
    - személyes adatot erre a hardveraprós jelentésre válaszul sem fogunk kiadni neked (csak a hatóságok részére, ha ők ezt kérik tőlünk!)
    - ha nem te jelentkeztél a kitiltott felhasználó hirdetésére, hanem a te hirdetésedre jelentkezett ő, akkor a saját hirdetésed jelentsd!
    - hiába törölte a felhasználó a hirdetését vagy te a sajátodat, keresd ki a linkjét a privát beszélgetéseidből és amíg a "Jelentem" gomb ott található, addig jelenthető!

    ***

    Folytatás...

    RIOS Gépház 2 éve

  • Boldog karácsonyt kíván a LOGOUT!

    Békés, boldog karácsonyi ünnepeket kívánunk minden kedves írónknak és olvasónknak!

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Vélemény 2 éve 20

  • Elhunyt MurdR

    MurdR HARDVERAPRÓD a tegnapi napon tragikus hirtelenséggel elhunyt :(

    Részvétünk :( Legyen neki könnyű a föld! Családjának sok erőt és kitartást kívánunk!

    RIOS Gépház 3 éve 87

  • Készül a dark mode

    Régi elmaradásunk lesz pótolva :)

    RIOS Gépház 3 éve 52

  • Ezért jelentsd fel a legkisebb csalást is!

    Sajnos volt egy csalónk, aki évek óta visszajárt. Nem volt egy Normika (bár ugyanúgy saját néven, saját számlaszámmal űzte az ipart), kisebb összegekben utazott.

    Éveken át nem jelentette fel őt senki (hiába javasoltuk minden károsultnak, aki nekünk őt bejelentette) amiatt a rossz vélekedés miatt, hogy kis összeggel nem csinálnak semmit feljelentéskor :(

    Ez nem igaz, mert végül valaki mindössze pár ezer forintért (!!!) feljelentette, a rendőrség pedig tette a dolgát önjáróan és most bebukott az egész sorozat.

    A sorozatosság/üzletszerűség és az összesítve már nagyobb elkövetési érték miatt a rácsos intézmény is közel került az illetőhöz.

    Mindig jelentsd fel azt, aki átvert!

    RIOS Gépház 3 éve 16

  • "250.000-ért adják az Xboxot és ezt ti hagyjátok??!!"

    A nyerészkedés, árfelhajtás és hasonló fogalmak (melyeket napi több tucat hirdetés-jelentésben írnak meg az emberek nekünk) a szocializmus-kommunizmus termékei, mely rendszernek vége van.
    Jelenleg piacgazdaság-(vad)kapitalizmus van, ahol főszabály szerint mindenki annyiért ad egy terméket, amennyiért szeretné.

    Sajnáljuk, ha a hivatalos bolti árnál drágább egy luxustermék, nekünk sem tetszik, nyilván pofátlan dolog, de ne keverjük össze a pofátlanságot a szabálytalansággal.

    Más szolgáltatók sem tiltják ezt itthon, és a külföldi hirdetési oldalakon is ez megy*.

    *zsigo13 fotózta.

    RIOS Gépház 3 éve 323

  • Hardverapró ≠ ingyenhitel!

    Szerencsére nem sok, de a szükségesnél néhánnyal több esetben merült fel, hogy egyes hirdetők ingyenhitel-folyósítónak nézték tagjainkat vagyis néhány hirdető terméket hirdetett meg azért, hogy az előreutalt pénzből rendezze egyéb ügyeit majd rövidebb-hosszabb idő után a termék elküldése helyett visszafizesse a pénzt sűrű bocsánatkérések közepette.

    Ez elfogadhatatlan és alaphangon egy hosszabb (helyzetfüggő, de simán fél-1 év) hirdetési jogosultság-megvonással jutalmazzuk a dolgot.
    A visszaesők azonnali és végleges kitlitást kapnak.

    Ha ilyen problémát érzékeltek, jelentsétek a Hardverapró rendszerében!

    RIOS Gépház 3 éve

  • Mit írj a Hardverapró hirdetésedben az "ár" mezőbe? Hogyan árazd be termékeket?

    Főszabály: a hirdetés CÍMÉBEN árusított 1. termék/szolgáltatás ára legyen az ár mezőben.

    Licitre, ajánlatok kérésére nincs lehetőség! (Ha nem tudod az árát, akkor a beárazós topikokban megkérdezheted.)

    Ha több termék is meg van hirdetve egy hirdetés szövegében, akkor minden egyes termékhez saját árat kell megadni a termék neve mellett.

    Minden egyes megadott árat bruttóban és magyar forintban kell megadni.

    Pontosítások:

    - ha általános címed van, például "Eladó alaplapok", akkor a hirdetési szövegmező 1. termékének az ára kerüljön az ár mezőbe, DE ha a címben az általános elnevezés mellett egy konkrét termék is van (pl. Eladó Abit IC7 és egyéb alaplapok), akkor ne a szövegmező 1. terméke, hanem a cím 1. termékének az ára legyen az ár mezőben, hiszen van egy konkrét termék a címben)
    - ha csak együtt vásárolhatóak meg a termékek (pl. a párban árult RAM-ok vagy egész PC konfiguráció), akkor ne 1 termék vagy komponens árát írd az ár mezőbe, hanem annak az egységnek az árát, ami a címben van és amit egyben árulsz, tehát például a RAM pár teljes árát vagy a teljes gép árát!

    Folytatás...

    RIOS Gépház 4 éve

  • Változás a hirdetésre engedélyezett topikokban (frissítve 2022. július 8.)

    A PROHARDVER fórumán csak azokban a topikokban lehet hirdetni terméket vagy szolgáltatást, ahol ez a topik tudnivalókban engedélyezett, de ott is csak magánszemély hirdethet és csak saját terméket.

    A hirdetett termékeket a Hardverapróra kell feltölteni saját hirdetésként és onnan lehet belinkelni a topikba. Kivétel ez alól, tehát hirdethető szövegesen:
    - szívességkérés (pl. kölcsönbe kell, szállításban való segítségkérés)
    - termék, szolgáltatás, munka KERESÉSE
    - 10.000 ft alatti értékű termék

    RIOS Gépház 4 éve

  • Köszöntünk a Prohardver lapcsaládon!

    Olvass, kommentelj, hirdess új regisztrációddal a szolgáltatásainkban:
    - PROHARDVER! - hardver, notebook, TV és fényképezés
    - Mobilarena - telefonok, tabletek és más kütyük
    - IT café - IT/tech hírek a nagyvilágból
    - GAMEPOD - játékok minden mennyiségben
    - Logout - ti írtátok: felhasználói cikkek és blogposztok
    - Hardverapró - a legnagyobb kütyüorientált hazai hirdetési oldal
    - Fórum - az egyik legrégebbi és legnagyobb hazai fórum

    A FÓRUMRÓL
    ___________________________________________________

    Topiknyitás a fórumon
    • Egyszeri problémának lehetőleg ne nyiss topikot, mert többen tudnak segíteni neked a nagyobb gyűjtőtopikokban (sokszor pirossal ki vannak emelve és a topik összefoglalóban sok a hasznos információ)
    • Ha nem találtál megfelelő topikot a keresővel és újat nyitsz, kerüld az általános címeket ("Segítsetek")

    Folytatás...

    RIOS Gépház 4 éve

  • A Prohardver lapcsalád Személyes adatokat is kezelő Adminisztrátorai

    "Adminisztrátor: az Üzemeltető által emelt jogosultságokkal felruházott Felhasználói fiók." (forrás: ÁSZF)

    Az alábbi Felhasználók az Adminisztrátorok azon csoportja, akik Felhasználók Személyes adatait is kezelhetik (tehát vannak olyan Adminisztrátorok is, akik Felhasználók személyes adatait nem kezelik).

    Az alábbi HÁZIGAZDA rangú felhasználók az Üzemeltetővel szerződéses vagy munkavállalói, míg az alábbi MODERÁTOR és HARDVERAPRÓD rangú felhasználók adatfeldolgozási szerződéses viszonyban állnak. Minden Adminisztrátor teljeskörű titoktartási kötelezettséget vállal a Személyes adatok tekintetében.

    A személyes adatok elérése Adminisztrátoronként eltérően differenciált, feladatorientált (például a Felhasználók teljes IP címét csak az aláhúzással külön jelölt Adminisztrátorok látják)

    HÁZIGAZDA
    (A listában nem szereplő HÁZIGAZDA rangú felhasználók nem kezelnek személyes adatokat.)

    Folytatás...

    RIOS Gépház 4 éve

  • Az adminisztrátorok segítői a Prohardver lapcsaládon

    Az alábbi társaink moderátori jogkör nélkül segítik az oldal mindennapi munkáját és a felhasználókat.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Tudástár 4 éve 0

  • B. Norman R. a hírekben! Halljátok hírét Bánátig-Bácskáig!

    Az egyik legeredményesebb hazai internetes csalóval a TV2 foglalkozott (pedig a hatóságoknak kellene).

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Interjú 4 éve 127

  • Új rovatstruktúra a Hardveraprón - folyamatban!

    Anno itt elkezdtük összeszedni veletek, hogy merre haladjanak a kategóriák, mert nagyon elavultak voltak.
    Most végre elkezdtem eszerint átpakolni mindent a helyére, de közben még mi is agyaltunk rajta, hogy mik a prioritások, miből van sok, mi a keresett és ez alapján még új kategória is lett, a Hardverból kivált a PC, tablet és a Notebook.

    Az új struktúra remélhetőleg áttekinthetőbb, amit azzal próbáltunk elérni, hogy horizontálisan sok rovat helyett több vertikális szint van benne, például az Alaplap alatt nem a sok socket felsorolása van, hanem Intel, AMD és a resztli, így kényelmesebben, gyorsabban lehet feladni és keresni is.

    Másik újítás, hogy vannak virtuális könyvtárak, amelyeknek van egy eredetijük valahol, de virtuálisan máshova is becsatolhatóak: például a Notebook ramok alapvetően a ramok között vannak, de kilistázza mint rovatot majd a Notebook / alkatrészekben is.

    A jövőben lesznek virtuális főkönyvtárak is, amelyek nem lesznek ugyan a főkategóriák közt (legalábbis egyelőre, mert a designban nincs hely), de lesz valahogy elérhető Szerver, Retro és Okoscuccok is, így egy linken lesznek majd böngészhetőek az azonos tematikájú termékek.

    Napok lesznek, mire mindent átpakolászok a helyére, de haladok vele.

    Kalandor

    RIOS Gépház 4 éve 30

  • Apró új fejlesztések a Hardveraprón

    Mától lehet a forintban megadott ár helyett ki lehet választani, hogy az ár ingyenes, vagy nincs ár, mert keresi vagy cserélné a hirdető.

    Illetve mától 1 forintos hirdetést nem lehet feladni, kérni fogja a rendszer egy eladási ár megadását (ha nem megy, akkor még a beárazási topikokat belinkeli).

    Az új rovatstruktúra kialakítása pedig folyamatban van.

    RIOS Gépház 4 éve 16

  • Boldog karácsonyt kíván a LOGOUT!

    Békés, boldog karácsonyi ünnepeket kívánunk minden kedves írónknak és olvasónknak!

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Vélemény 4 éve 14

  • Új prémium feature: letiltható (kikapcsolható) a hozzászólás a hirdetésekben

    Ha prémium előfizető vagy, akkor mostantól kikapcsolhatod a hozzászólások megjelenítését minden Hardveraprón feladott hirdetésedben (hirdetés szerkesztése és ott legalul).

    RIOS Gépház 4 éve 84

  • Kivételek hozzáadása a reklámblokkolókban

    Ha nem szeretnéd oldalainkon a reklámokat kiszűrni, akkor a reklámblokkolódban hozzá kell adnod a nem blokkolt oldalak listájához az oldalainkat.
    A négy legelterjedtebb reklámblokkoló (uBlock, uBlock Origin, AdBlock, Adblock Plus) esetében leírjuk mi a teendő egy egyszerű (fapados) és egy más módszerrel is:

    uBlock
    Fapados módszer: megnyitod a prohardver.hu, gamepod.hu, itcafe.hu, logout.hu, mobilarena.hu, hardverapro.hu, fototrend.hu oldalakat egyenként, és minden egyes oldal megnyitása után az uBlock ikonjára kattintva a megjelenő oldalon a nagy kék "bekapcsolójelre" kell kattintani (az szürkére vált), ezzel az adott oldalt kivetted a reklámszűrés alól.

    Folytatás...

    RIOS Gépház 4 éve

  • [VÉGE!] PRÉMIUM NAPOK A PH-n!

    Ha érdekel, nincs más dolgod, mint itt előfizetni a kívánt időtartamra!

    Kép forrása: maxpixel

    RIOS Gépház 4 éve 17

  • Teszteletlen? Vigyázz, mert hibás lehet!

    A teszteletlen jó eséllyel a hibás eufemisztikus (és divatos) megnevezése az internetes apróhirdetésekben. Tekintsd egy esélynek, szinte szerencsejátéknak, ne tuti vételnek olcsóbb áron!

    Persze jó üzlet lehet, ha csak dísznek veszed, vagy egy alkatrész kell a termékről, és kellemes meglepetés, ha mégiscsak jó a termék, de mi mint üzemeltetők nem tudunk reklamációt elfogadni emiatt.

    Kedves Eladók! Természetesen ez a szó nem "get out of the jail card". Ha valakinél látható a szándék az ezzel a címkével történő tudatos megvezetésre, azt szankcionálni fogjuk.

    RIOS Gépház 4 éve

  • Ma este rövid leállás lesz!

    Ma, vagyis október 10-én este 20:00-24:00 között egy kb. 2 órás időtartamon keresztül teljes leállás lesz a lapcsaládon, ami minden oldalt és szolgáltatást érint.

    A kellemetlenségért előre is elnézést kérünk!

    RIOS Gépház 4 éve 24

  • Megújult a rangrendszer (updated)

    Rangrendszer a Prohardver lapcsaládon

    Alapvetően több rang lesz és ezeket hosszabb idő és több hsz után lehet elérni, illetve igyekeztünk gondolni a régebbi, kevésbé aktív tagokra. A rangokat alapvetően 4 csoportra bontottuk, hogy aki nem is ismeri pontosan a rangokat, de ezt a 4 csoportot megérti, már könnyebben eligazodik: az elején vannak az újoncos rangok, utána a tagos rangok, majd a felsőház, ezektől pedig elkülönülnek a csendes rangok, amiket a régi, de nem sok hsz-t író tagok kapnak.

    RÉGI RANGOK ÚJ RANGOK

    hsz rang idő | hsz rang idő
    --------------------------------|------------------------------
    | 0 friss újonc 0 nap
    0 újonc 0 nap | 0 újonc 3 nap
    | 10 lelkes újonc 14 nap
    | 30 kezdő 30 nap
    50 lelkes újonc 15 nap |
    100 kvázi-tag 30 nap | 100 junior tag 60 nap
    200 tag 60 nap | 250 tag 180 nap

    Folytatás...

    RIOS Gépház 5 éve 1510

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.