Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Inflációkövető díjkorrekció
Tarifakivezetés
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
- Bemutató Puretrak Valor
- Vélemény A határon túl
- Bemutató Symmodance bemutató
- Vélemény Zenehallgatás: tranzisztorral vagy elektroncsővel?
- Retro HP VL600 és az NT4.0
Általános témák
LOGOUT.hu témák
- [Re:] [gban:] Ingyen kellene, de tegnapra
- [Re:] [Luck Dragon:] Asszociációs játék. :)
- [Re:] PLEX: multimédia az egész lakásban
- [Re:] [Sub-ZeRo:] Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- [Re:] Real Racing 3 - Freemium csoda
- [Re:] [PSti:] Régen minden jobb volt!
- [Re:] [sziku69:] Fűzzük össze a szavakat :)
- [Re:] [sziku69:] Szólánc.
- [Re:] [D1Rect:] Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- [Re:] Elektromos rásegítésű kerékpárok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
IT café témák
Téma összefoglaló
- Utoljára frissítve: 2023-03-18 07:53:12

LOGOUT.hu

burgatshow
veterán
Mivel nem találtam ehhez hasonló topicot, vagy csak nem jól kerestem ezért létrehoztam.
A nem túl távoli jövőben tervezek a címben említett szolgáltatónál egy SonyEricsson W800i-t venni, de az oldalukon csak előfizetéses akcióban van.
A kérdésem a következő (leginkább azok írjanak akik előfizuval rendelkeznek a szolgáltatónál): hogy az előfizetésnek nagyjából mik a korlátai, mennyi az alapdíj...stb.
Minden infó érdekelne...
Köszi előre is...
(#2) Viktor0610 válasza burgatshow (#1) üzenetére
Nem igazán értem, milyen korlátokról kérdezel...
A minimális havidíj 1800 Ft, ami teljes egészében lebeszélhető, 50 percet ''kapsz'' a pénzedért. A számlázás percalapú, a percdíjad nem változik akkor sem, ha túlléped a keretet. Ami egyedülálló a Pannonnál, a Díjcsökkentő, ami egyszeri 790 Ft-ért spórolhat neked, ha többet beszélsz, mert ''átrak'' a következő, kedvezőbb percdíjú csomagba (csak arra a hónapra).
Felhívnám a figyelmed az oldaluk áttanulmányozására, mert ugyan ha gondolod, leírhatom neked a fontos részleteket, de akkor holnap reggelig itt körmölnék...
Amennyiben v.mi nem tiszta, kérdezz!!!
Samsung Galaxy A54

teló
tag
Ez az előfizetés valóban annak jó, aki egy hónapban legalább 1800 Ft-ért telefonál. A perc díjak megegyeznek a kártyással, csak az előfízetés miatt természetesen a Pannon fixen leköti a havi 1800 Ft-ot.
(#4) burgatshow válasza Viktor0610 (#2) üzenetére

burgatshow
veterán
Hát én én néztem a pannon oldalát, de sehol sem találtam meg a kért infót, azért is jöttem utána ide. Ha esetleg tudnál egy linket adni azt megköszönném...

Landsmann
addikt
Nem értem milyen korlátra gondolsz. Nincs korlátja. Sőt bizonyos esetekben többet nyújt mint a kártyás előfizetés. Hátrányai: havonta fizetni kell és időben kell rendezni a számlát. Nagyobb feltöltőkártya utáni kedvezményt nem lehet érvényesíteni mint kártyásoknál. Egyszerűbb a roaming hívás, (nem kell egyes országokból a kódokkal bíbelődni) lemerült egyenleg miatt nem szakad meg a hívás, hálózaton belül ingyenes az átirányítás, hívásrészletezés.
Videóim: http://www.youtube.com/landsmann?sub_confirmation=1
(#6) Viktor0610 válasza burgatshow (#4) üzenetére
Az tény, h. a PGSM oldala eléggé kesze-kusza (úgy is mondhatnám, sajátos logikát követ)...
Egy [link].
Landsmann:
''... Nagyobb feltöltőkártya utáni kedvezményt nem lehet érvényesíteni mint kártyásoknál. ...''
Ezzel azért vitatkoznék. Ez egy esetben éri meg, ha a nagyobb (7200 Ft, 14400 Ft) feltöltőt nem egy honap alatt beszéled le.
Mert amennyiben igen, pl. a 14400 Ft-hoz képest 4400 Ft-ot spórolhatsz egy előfizetéssel (Pannon 500 -kedvezőbb percdíj).
Amit az előfizetéseknél igazi hátránynak tartok, az a havidíj csak beszélgetésre való felhasználhatósága (az is csak Mo.-n belüli lehet, ill. kékszám sem), kivétel a Djuice, ahol SMS-re és MMS-re is költheted a havidíjat.
[Szerkesztve]
Samsung Galaxy A54

Landsmann
addikt
Nem igazán értem a logikádat. Akármelyik kártyás tarifánál, ha nagyobb összeggel töltöd, csökken a percdíj, csökken az adatátviteli díjak. Viszont számlásnál nem, mert feltöltőkártyát számlás esetén csak emeltdíjasra lehjet használni, ahol a kedvezmény nem érvényesül. Akármit csinálsz, a GPRS forgalmi díjak sem lesznek kevesebbek számlás esetén. Ezért éri meg jobban kártyásról netezni, mert ott például az 500-as csomagért ha 14400-el töltöd, nem 6990-et fizetszt, hanem kevesebbet, míg számlásnál mindig ugyanannyi lesz.
(#8) burgatshow

burgatshow
veterán
Értem, na egyre jobban tetszik.
Csak egy hülye példa, hogy jól értem-e. Ha egy hónapban maximum 50 percet beszélek, és semmi mást, akkor csak 1800 ft lesz az egyenlegem, amit be kell fizetnem?
Egyre jobban tetszik...
(#9) Viktor0610 válasza burgatshow (#8) üzenetére
t|-|om!:
Igen, mivel a havidíj 100%-ban lebeszélhető.
Egyre figyelj, 50 megkezdett perced van -percalapú számlázás.
Landsmann:
Vegyünk egy egyszerű példát.
Pannon 500 vs. 14400 Ft-os feltöltő (a feltöltős csomag a Pannon Praktikum).
A Pannon 500-zal 10000 Ft-ért beszélsz 500 percet, míg a Praktikummal 14400-es töltéssel beszélsz 500 percet (28,8 Ft-tal számolva).
Az általad említett dolognak holnap utánakérdezek, mert sz.tem erre nem használható a kedvezmény.
Samsung Galaxy A54
(#10) burgatshow válasza Viktor0610 (#9) üzenetére

burgatshow
veterán
Akkor azt hiszem nincs mit vesztenem. Köszi az infókat.

Landsmann
addikt
De bizony felhasználható GPRS-re (kivéve roaming) a nagyobb feltöltő után járó kedvezmény. Két és fél évig használtam, tudom. De egyébként a díjszabásban is benne van, hogy hogy alakulnak az árak nagyobb feltöltőkártya esetén. És többek között ez az a kedvezmény, amit a számlások sosem tudnak érvényesítaeni. Számlásoknak nincs kedvezmény GPRS szolgáltatásokra. Ami a percdíjakat illeti, a kedvezményszámítás nem arra vonatkozott hogy másik tarifacsomaggal összehasonlítva melyik mennyi. A Praktikumon kívül nagyon sok van még, ami már nem rendelhető, de akinek megvan, az használhatja. Arra értettem a kedvezményt, hogy nagyobb feltöltő után kártyás esetén bármely hívásirányba (normál hívás, tehát nem roaming és nem emeltdíjas) érvényesíthető a kedvezmény, ami a számlásról nem mondható el. Ott is vannak kedvezmények, de az nem minden hívószámra alkalmazható. Ezért írtam hogy ebből a szempontból jobb helyzetben vannak a kártyások. Persze vannak szempontok, ahol meg a számlás előfizetés az előnyösebb. Ez már mindenkinek a telefonálási szokásaitól függ, hogy kinek melyik éri meg jobban.

Finwe
őstag
Jajj! Nagyon király, hogy rátaláltam erre a topicra!
Pár napja tanulmányozom a pannon oldalát és nem igazán találom, hogy hol lehetne megnézi a kedvezmény(ünk)et. (feladat nekem) Szal nekünk van előfizetésünk és nem igazán van időm napközben besétálni a boltba meg telefonálgatni (és az oldaluktól is kiakadok), viszont ki kéne derítenem mekkora most a kedvezményünk egy új készülékre ha aláírunk még 2 évet. (az előző letelt)
Tehát ezt meg lehet nézni egyáltalán az oldalon?
Ha igen, hol?
Köszönöm!
-{PoH}- Patriots of Hungary

Landsmann
addikt
Ha a Partnerprogram kedvezményre vagy kíváncsi, akkor azt itt találod? Bonyolult egyébként megtalálni, a főoldalon a Hűség menűben a Kedvezményszámításnál van. Majd kiüti az ember szemét.
[ Módosította: Viktor0610 ]

burgatshow
veterán
Ha érdekel kábé fél órás keresés után én sem találtam meg az infót magamnak, amit a kolléga belinkelt...

Motion_Blur
félisten
Én 2,5 éve vagyok számlás előfizető. Pannon 500-ban vagyok. Most váltottam csak erre, mert eddíg Horizont Xtra-ban voltam
A havi szla olyan 15-20K-ban áll meg. Nagyon sok Főleg nettel együtt. De most újra aláírtam 2 évre
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section

csucsu_17
aktív tag
Szisztok!
Régóta motoszkált bennem a kérdés pgsm-el kapcsolatban, ha teszem azt valakit csak ''megcsörgetek'' nekem azért mit számláz a szolgáltató? Pannon 150-ben vagyok!
Egy teljes percet, vagy kp dijjat? De ezeket nme látom feltüntetve a számlán.
Valaki bővebbet ?
''Üdvözlet a győzőnek''
Csak akkor számláz, ha a hívottnál hangpostára dob, vagy felveszi a telefont.
Kapcsolási díj nincs, ez tuti...
Amennyiben csak csörgetsz, nem von le semmit.
Samsung Galaxy A54

teló
tag
Régen, amíg nem változott az online le lehetett kérdezni a neten is a kedvezményt. Most nem tudom van-e rá lehetőség, de SMS-ben most is lehet infót kapni az aktuális kedvezményről.

teló
tag
Mindenhol így van, hogy nem vonnak le díjat, csak akkor ha a hívott fél kapcsolatot teremt veled a híváskor.

csucsu_17
aktív tag
DE jóóó akkor, no para
Én megmár azt hittem hogy emiatt jön ki mindig 5 órás T-mobil hívás
DE akkor lehet tényleg kicsit sokat beszélek.....
Köszi a válaszotokat
''Üdvözlet a győzőnek''

Zoli bácsi
őstag
Sziasztok! Feleségem örömmel újságolta az előbb, hogy felhívták a pannontól, és kérdezték hogy nem-e akar ingyen tarifacsomagot váltani. Ezenkívül kapott 500 ft-ot az egyenlegére, és 1 évvel meghosszabbították a kártya rendelkezésre állását. Egy pannon Happy-re állított, eredetileg Djuice-os kártyáról van szó, amit SMS küldésre szokott az asszony használni, és jövő hónapban lejárt volna. Előkotortam a fiókból a praktikumos számomat, azon egy SMS fogad, hogy hamarosan (95 nap) lejár az egyenlegem. Tudom hogy vannak itt a fórumon Pannon bennfentesek, ezért megkérdezném, hogy esetleg várhatok én is egy ilyen ajándék feltöltésre? Na, ne értsetek félre, van a kártyámon kb 7000ft, és mindenképpen feltöltöm, csak hát ugye, az ember örül minden kis ajándéknak.
(#22) Viktor0610 válasza Zoli bácsi (#21) üzenetére
Gyanúm szerint nem fogsz a Praktikumos számra ajándékot kapni, mert nem igazán használtad.
Samsung Galaxy A54

Atlantis
veterán
Nekem meg küldtek egy leveled, benne egy SIm kártyával, hogy cseréljek kártyát. Minek? Ráadásul az újabb kártyámat akarják lecseréltetni velem, a régebbit nem. Van valami előnye annak, ha lecserélem?
>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford
(#24) Zoli bácsi válasza Viktor0610 (#22) üzenetére

Zoli bácsi
őstag
Hát igen. De a röhely, hogy az asszony se nagyon használta. Céges pannonos előfizum van, és azért adtam az asszonynak a Happy kártyát, mert azt olcsóbban hívom. Neki tökéletes a voda select, a vezetékes opcióval. Kb. másfél éves a kártya, nemtudom 1000ft lefogyott-e róla a pár SMS-től. Azért voltam meglepődve az ajándék feltöltéstől. De végül is, egyre szimpatikusabb nekem a Pannon gsm. Ha egy héttel később jött volna a vodafon select, akkor asszonyt is elvittem volna a vodától. De sok a vezetékes ismerős.
Igen, az új (előfizetéses) kártyára több név/SMS fér.
Samsung Galaxy A54

Landsmann
addikt
Mától a Pannon a Mobilposta eddigi 10 megás tárhelyét 40 megára növelte.
Köszönjük!

Laccoss
addikt
Hali! Müxik valakinek a Pannon Wap szolgáltatása?? mert Én mióta regisztráltam magam az MMS albumba ,azóta nincs wap

teló
tag
Nálunk is csak a djuice-s kártyákra adtak 500Ft feltöltést és egy év rendelkezésre állási időt.. A praktikumra nem. Ez biztos valami akció volt a Pannonnál.

teló
tag
Hali! Én már egy éve regisztráltam magam az MMS albumban, de nem befolyásolta a Wap szolgáltatást. Az Online-on meg tudod nézni, a wap szolgáltatásod aktív-e, vagy sem. Ott módósíthatod is.

teló
tag
A Mobilposta szolgáltatás is nagyon jó, így meg még inkább, csak kár, hogy nem értesítenek ingyen SMS-ben arról, ha levél érkezett.Nem az egész üzenetről, hanem csak arról, hogy valami érkezett.

Atlantis
veterán
Kicsit csalódtam a Pannonban.
Egyrészt az ÁFA-csökkenés nem érintette a készülékek árát, másrészt a csomagok árának és a percdíjak kalkulásánál is filléreskedtek. Nem az összegek miatt háborgok(mindegy, hogy 50, vagy 100 HUF-ot csökkentenek, ill. 1-2 HUF a percdíjnál sem tétel), hanem az eljárás miatt. Inkább hagyták volna úgy, ahogy volt, csak a látszat miatt kár volt változtatniuk. Mert ha bevállalják, hogy nem 5%-ot csökkentenk, hanem mondjuk 6%-ot, hogy kerekebb legyen a szám, akkor azt mondom, fasza gyerekek, mellesleg nem is halnának bele. Erre az 5% helyett 3%-ot se, csak hogy nagyobb legyen a haszon. Üzlet, meg pénz a világ, tudom, de azért mégis...
Ezek apróságok, dehát az ilyen apróságok miatt mennek az ügyfelek máshová...
>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford

teló
tag
Szerintem is így van, csak azt nem értem a Pannon ezt nem veszi észre, hogy az ügyfelek lassan elmennek máshová?
Régen, valahogy sokkal jobban ragaszkodtak az emberhez, de mára megváltozott minden a szemléletükben.

tc2014
aktív tag
Én is épp emiatt vettem fontolóra a váltást, de még filózok. Most Djuice-om van kártyás, csúcsidőben 3 Ft-tal, csúcsidőn kívül meg 1Ft-tal lett ''csak'' olcsóbb. Röhej....
Az az érdekes, h. utánaszámolva pl. az előfizetéses havidíjaknak, a 10000 Ft-os és a 18000 Ft-os-on kívül az összes csomag árát kevesebbel csökkentették, mint 4%.
A mellettünk található ''közértben'' (madaras) pedig az összes műszakicikk ára lejjebb ment 4%-kal.
Utóbbi üzletpolitika, előbbi nem...
tc2014:
Számolj utána (a régit szorozd meg 0,96-tal), korrektül tették, h. ''csak'' annyival csökkentették az árakat.
[Szerkesztve]
Samsung Galaxy A54

tkazmer
addikt
Most, hogy csökkent az ÁFA, pontosan hány ft lett a sima Praktikum percdíja?
úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő

teló
tag
A Praktikum percdíja 35 Ft lett.

tkazmer
addikt
Kösz szépen,bár a pannon igazán engedhetett volna 90 akárhány fillért
úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő

teló
tag
A Pannon engedett, ha jól emlékszem 36Ft volt tavaly, most meg 35 Ft.
Nem nagyon erőltették meg magukat.

Cane
őstag
itt egy egész jól használható díj-kalkulátor: [link]
▫■ Ω Sēctσr - Γhē lαsτ lιηē σf dēfēηsē ▪□

burgatshow
veterán
Én csak azt sajnálom, hogy megszűntették a másodperc alapú számlázást, pedig az egy kurva nagy és jó ötlet volt részükről.

teló
tag
Az biztos, a másodperc alapu számlázás éri meg a legjobban nekünk. A szolgáltatóknak meg a percalapu, a mégtöbb nyereség kedvéért.Sajna ez van.

burgatshow
veterán
Igen, az ügyfelek le vannak szarva, a lényeg hogy mi zsebeljünk mint az állat!!!!

maszat
senior tag
Ezek szerint etikusabb lett volna, ha inkább lenyelik az ÁFA-csökkentést? Ehh
Szerintem ha pedig meghagyták volna a bruttó árakat (azaz emeltek volna) akkor meg az lett volna a probléma.
Látom, a Pannon az ÁFA-csökketésből csak rosszul jöhet ki.
[Szerkesztve]
A készülékeknél/szolgáltatásoknál igenis lenyelték az ÁFA-csökkenést, Atlantis ezt is nehezményezte -megjegyzem: sz.tem jogosan.
Samsung Galaxy A54

maszat
senior tag
Természetesen a szolgáltatások esetén teljesen jogos a bírálat. Viszont a készülékek
esetén folyamatosan változik az ár, így nem túl zavaró a ''csalás''. Ráadásul elég hülyén nézne ki pl: 17184 Ft. A többi szolgáltató csökkentette a készülékek árait 4%-al?
Készülékár csökkentés a többieknél sem volt, ez való igaz (gondolkodtam is, beírjam-e), de ez egy, a Pannonal foglalkozó téma, itt került elő. Azért lett volna jó, ha a cég egységesen mindennek leviszi az árát négy százalékkal, mert így nőtt volna a felhasználók szemében -nem lennének visszás dolgok.
A MM/EW páros meg tudja tenni, h. nem 999-re végződő árakat ad, akkor más is...
Samsung Galaxy A54

teló
tag
Szerintem, mint ahogy én is régi pannononos ügyfél vagyok, ha a Pannon csökkentette volna a készülékek ÁFÁ-ját nagyot nőtt volna a régi ügyfelek szemében és nem kizárt, hogy ezzel a lépésse még új embereket is csábított volna magához.

Czumy
csendes tag
A Pannon és a másik 2 szolgáltató (meg még százezer más vállalkozás is) is csökkentette az áfát a termékei/szolgáltatásai áraiban --> mivel az törvényi előírás!!
A PannonGSM evvel együtt a nettó árait megemelte, így a bruttó áraik nem változtak.

teló
tag
Na ez a probléma, ha nem így tett volna sokaknak szimpatikus lett volna.
Mai Hardverapró hirdetések
prémium kategóriában
- Dell Precision M6800 7710 7720 7730 7510 7520 Workstation
- Eladó EVGA Supernova 1300 P+ Platinum Garanciával!
- ÚJ LENOVO Yoga 7 - 14" 2.2k Touch - AMD Ryzen 7 7735U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - 3 év garancia
- Zotac Geforce RTX 3060 Ti - Új állapot, dobozzal
- HP All-in-One 24-cr0004nc - ÚJ 24"-os AIO PC - Ryzen 7-7730U, 16GB, 1TB SSD, Win11