Hirdetés

2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) hcl


hcl
félisten
LOGOUT blog

Jó, hogy valaki erről is írt... :) És elég tömören, lehet még mit mesélni erről :)

Már jó ideje használok Line-s/ciános telefonokat, mert a gyári ROM még normálisabb modellek esetén is csak pár évet frissül, utána pedig nincsenek biztonsági javítások, az meg nekem fontos, ha a személyes adataimmal van tele a telefon. A sebességen is javít egy bloatware-mentes ROM. A Lineage official ága meg van, amire 6-8 évig folyamatosan frissül (Samsung S3, S4, S5...)

Érdemes lett volna kiemelni, hogy a Lineage a néhai Cyanogenmod közösségi fejlesztésű része; a cég megszűnése urán ez maradt, sajnos hivatalos kiadás elég kevés eszközre van már. Az official azért lényeges, mert annak van normális OTA frissítése hetente/havonta, vagy akár napi. Meg az normálisan van összerakva. (Kb. most találko

Amúgy igen, megvan az oka, hogy mostanában kevesebben cserélgetnek ROM-ot a telefonon, ahogyan kb. minden más modding is visszaszorult. Elég sokan úgy álltak neki, hogy kétnaponta pakoltak fel valami Pistike OS-t, ami persze, hogy nem működött jól. Official-lal viszont nekem kb. most volt az első macera, miszerint a frissen beszerzett A5 2017 -re valóban a gyári kamera vállalhatatlan -> másik kamera appal, ami Camera2-t használ, meg jó.

Illetve Google Apps/Services : minden OS verzióhoz más való, a MindTheGapps-on kívül sokhoz OpenGApps, vagy pár egyéb fejlesztő nyílt Google-csomagja kell.

Google nélküli ROM esetén amúgy pl. az Aptoide alkalmazásboltja lehet jó, ami elvileg tud frissítéseket is kezelni (nekem soha nem működött :D ) , vagy egyedileg leszedni apk-kat, csak ezzel pont a frissítéseket bukja az ember. Speciális feladatra befogott telefon esetén viszont jó lehet, mert a Google Play-től elég rendesen belassulnak a régebbi telefonok.

Illetve bankcuccok : elég sok bankolós és egyéb app vizsgálja, hogy gyári-e a telefon oprendszere. Ezeknél vagy lehet trükközni Magisk és hasonlókkal, vagy neki se kell állni ROM-ot cserélni. Azt tudom, hogy Lineage-n megy az OTP Simple, de a T appja már pl. rootolt telefont érzékel (nincs rotolva a telefon :D ) Samsung esetén sok cucc a Knox kiütésére is behisztizik.

[ Szerkesztve ]

Mutogatni való hater díszpinty

(#2) UnA válasza hcl (#1) üzenetére


UnA
Korrektor

OFF: a telekomos app esetén időnként jelezni szoktam az ügyfélszolgálatnak, hogy nincs semmi rootolás, de nem tudnak ebben segíteni...

(#3) Narxis


Narxis
nagyúr

Én régóta ROM-olgatok, talán 2011-12 óta, Motorola Defy-re volt az akkor még CyagonenMod 7-es verziója és olyan volt a felrakása után mintha új telefont vettem volna. Most Poco X3 Pro-n kipróbáltam a crdroid-ot de nem tetszik a hangzása, kicsit doboz jellegű és valamiért melegedett sima mobilnetezés közben, lehet mert egy faluban voltam de azért nem normális, hogy mobilnet + google chrome 45 fokig melegíti az aksit.

Thanos was right.

(#4) hcl válasza UnA (#2) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Én is :D Azt se értették, mit akarok.
Amúgy az a Knox-ra, vagy a nyitott loaderre ugrik. :D Bár az A5 2017 -en elvileg nem változik a Knox állapot a ROM telepítéskor, és azon sem megy.

[ Szerkesztve ]

Mutogatni való hater díszpinty

(#5) snyper990 válasza hcl (#4) üzenetére


snyper990
őstag

De akkor miért nem azt írja? Miért a nem létező rootra hivatkozik?
Egyébként Magiskkel rootolva, majd a rootot elrejtve simán megy a telekomos app :)

(#6) Apollyon válasza hcl (#1) üzenetére


Apollyon
Korrektor

Én anno egy lenovo p70-et használtam, azon éltem meg a cyanogenmod -> lineageos váltást.) Majd amikor már elavult a cucc, akkor lett nekem is az általad említett a5, dedikáltan azért, mert már volt rá akkor még unofficial lineageos.
A knoxot szerintem már a vásárlás napján kiütöttem, mert nem igazán emlékszem már rá hogy volt, de bonyolultabb volt feltenni a twrp-t mint ma, de passz... Mindenesetre nekem sosem hiányzott, csak kémalkalmazásoknak kell legfőképp.

Viszont ha lejár a telefon ideje, és már lassan eljön a pirkadat neki, akkor is egy un-googled telefon kell. Irónia, hogy a legjobban un-gúgelizált telefon pont egy google pixel tud lenni, graphene os-sel. Az a sandboxos megoldásai miatt konkrétan biztonságosabb már, mint bármilyen asztali linux. Arra is kíváncsi leszek meddig fog tartani, a magisk használata is el lesz lehetetlenítve idővel.

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#7) Penguin95


Penguin95
senior tag

A root problémákat a Magiskben található Zygisk (régebben Magisk hide) orvosolja, a SafetyNet-re is elérhető egy zip fájl, és ha még mindig nem akarja valami az igazat, akkor ott a Props Config. Nekem már az első kettő is meg szokta oldalni a problémákat, megy vele az OTP, a Revolut, és minden más is.

A Gapps kontra nincs Gapps esetén sajnos van még egy dolog, amit mostanában érdemes számításba venni, ez pedig nem más, minthogy a nem Play Áruházból beszerzett alternatívák több funkcióval rendelkezhetnek, mint a Playes változat. A legjobb példa erre a Total Commander, ahol a Play verzióból kiszedték az apk-k telepítésének lehetőségét, miközben a saját oldalukról letölthető verzió még mindig tudja ezt.

(#8) <Adamsky>


<Adamsky>
nagyúr

Egy ilyen tetszőleges 3rd party ROM + Magisk esetén, hogy történik az OTA frissítés?

(#9) Narxis válasza <Adamsky> (#8) üzenetére


Narxis
nagyúr

Letöltöd az új verziót a ROM-ból és recovery-ban flasheled. Minden adat és beállítás megmarad.

Thanos was right.

(#10) KonzolKartel válasza <Adamsky> (#8) üzenetére

Van, aminél van OTA frissítés, de sok esetben manuális flasht igényel. Frissítés után mindig újra kell rootolni, amennyiben rootolva volt.

[ Szerkesztve ]

Telefonon gyorsabban elérsz: 06705213007

(#11) hcl válasza snyper990 (#5) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Mert csak annyit vesz észre, hogy valami nem gyári.
Mondjuk én helyből nem rootolom, szóval Magisk esélytelen.

@Apollyon : A5 2016 , 2017-re tök egyszerű feltenni, ja :)

@<Adamsky> : Tetszőleges 3rd party esetén kézzel frissítesz, ha Lineage recovery vagy TWRP van, és official Lineage, akkor viszont pont úgy fissül, mint egy gyári telefon, rányomsz, letölti, újraindul, telepít, újraindul kész. Magától.

[ Szerkesztve ]

Mutogatni való hater díszpinty

(#12) <Adamsky> válasza Narxis (#9) üzenetére


<Adamsky>
nagyúr

Igazából a Magisk miatt kérdezem. Marad a root, marad a Magisk bekapcsolva, stb.?

#10 KonzolKartel
Szóval dirty flash-el felmegy az OTA-s ZIP, aztán lehet nekiesni a Magisk-et újratelepíteni, beállítani, stb.?

#11 hcl
" ... ha Lineage recovery vagy TWRP van, és official Lineage, akkor viszont pont úgy fissül, mint egy gyári telefon ... "

Értem. Szóval elvileg Narxis és KonzolKartel által leírtak is előfordulhatnak, de ha Lineage és Lineage recovery (vagy akár TWRP?) van fenn, akkor "pikk-pakk" megy minden, és marad a Magisk is (nem kell "feltámasztani" az update után)?

(#13) Penguin95 válasza <Adamsky> (#8) üzenetére


Penguin95
senior tag

Attól függ. Nálam például jelez a rendszer (PixelExtended), hogy van frissítés, gombnyomásra letölti, még egy gombnyomásra pedig automatikusan fel is teszi. Egyedül a root visszavarázsolása manuális, de ez meg annyi, hogy recovery-ben felteszed a zip fájlt. Ha meg OrangeFox recovery van a telefonon, abba van is beépítve ilyen funkció. Root nélkül meg pont olyan, mint a gyári rendszer esetén.

Persze ez a legjobb eset, van olyan is, mikor a fentieket mind-mind neked kell elvégezni. Ilyenkor úgy néz ki a dolog, hogy letöltöd a ROM legújabb változatát, újraindítod a telefont recovery módba, megkeresed a zip-et, felteszed, felteszed a Magisk zip-et, és újraindítod a telefont. Anno ez volt az alapértelmezett megoldás, annyiszor csináltam a 2.3-4.4 korszakban, hogy mély alvásban is menne még mindig. :D Pedig CWM-ben kicsit bonyolultabb volt a dolog, hála a hangerőgombos irányításnak.

Szerk.:

(#12) <Adamsky>: Nem, frissítésnél olyan lesz, mintha soha nem is lett volna root korábban. Ilyen szempontból pont olyan, mintha tisztán tennéd fel az új rendszert.

[ Szerkesztve ]

(#14) hcl válasza <Adamsky> (#12) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Magisk-et nem tudom, de a root támogatott, nem hiszem, hogy unrootolná magát az official. (Telepítés után fel is ajánlja, hogy rootold, ha akarod :D ) Egyebet nem tudom, mert a sajátjaim nem rootosok.

A magától működő OTA official Lineage ágon van, a bárki által leforgatott OS-eken nincs.

Mutogatni való hater díszpinty

(#15) mrnobody


mrnobody
tag

Hu! Nagyon sok féle lehetőség van, ha ROMol az ember.
Nekem ami eddig bevált, hogy működjön minden safetynet-et igénylő alkalmazás, az a BitGapps.
Optimalizálva van, minden gyorsan működik és a safetynet is megoldva.
Amennyiben kerülni szeretném a Gapps-ot, akkor MinmicroG-t szoktam felrakni, mert az Aurora Service is benne van és így kényelmesebb a telepítés.
Ha látni fogom, hogy van rá érdeklődés, akkor elkészítem a Lineage OS mélyebb bemutatását (normál telepítés után, Gapps-szal és MicroG-vel).
Ha még utána is lesz érdeklődés, akkor ketté szedem és megmutatom hogyan lehet root nélkül banki alkalmazásokat használni és azt mire képes a MicroG.

(#16) hcl válasza mrnobody (#15) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Szerintem jöhet :) :R

Mutogatni való hater díszpinty

(#17) <Adamsky> válasza mrnobody (#15) üzenetére


<Adamsky>
nagyúr

... szerintem is! Engem érdekelne a téma (annak ellenére, hogy most - kb. 4 éve - a telefonom nem root-olt). Ja, igen! Jöhetne pár "tuti" vásárlási tipp, hogy mit vegyen az ember, ha a legkönnyebben modolható / legtöbb ROM-ot támogató telefont szeretne. :R

(#18) hcl válasza <Adamsky> (#17) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

https://download.lineageos.org
A hivatalosan támogatott cuccok itt :D
Official ág a fentebb leírtak miatt érdemes.

Illetve csak érintőlegesen láttam, hogy Project Treble - ami támogatja, arra elvileg lehet Google System Image-t feltenni, és akkor maga a rendszer elég hosszan tud frissülni.

[ Szerkesztve ]

Mutogatni való hater díszpinty

(#19) mrnobody válasza <Adamsky> (#17) üzenetére


mrnobody
tag

Sajnos a Xiaomi telefonokhoz jön a legtöbb ROM. :(
Itthon pedig a Samsung az elterjedt.
Jelenleg egy Moto X4-et használok, de a vágyam egy Samsung S10e. :) Erre még van ROM választék, bár nem túl nagy.

(#20) Graphics


Graphics
Jómunkásember

Én nemrég egy Redmi 4A-ra tettem fel egy RR romot azt hiszem.

Nagyon jól működött vele a készülék, reszponzív és gyorsabb is lett.

Régebben többet kísérleteztem a különféle romokkal.

EAGET 1TB SSD review - https://logout.hu/bejegyzes/graphics/eaget_s600_1tb-os_ssd_aliexpressrol_kihagyhatatlan.html

(#21) snyper990 válasza hcl (#11) üzenetére


snyper990
őstag

„Mert csak annyit vesz észre, hogy valami nem gyári”
Tudom :) Arra irányult a kérdésem, hogy akkor miért nem azt írja pl., hogy rendszermódosítást érzékelt, ezért biztonsági okokból nem indul el. Mert így kb. azt is írhatná, hogy a csillagok kedvezőtlen állása miatt nem indul el, legalább annyi köze lenne a valósághoz, mint a rootra hivatkozni...

[ Szerkesztve ]

(#22) hcl válasza snyper990 (#21) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Igen...
Amúgy a Play Store-ban a visszajelzésre a fejlesztők reagálnak, nem a T. Ott gyorsan megy, de nem tudnak mit csinálni.

Mutogatni való hater díszpinty

(#23) snyper990 válasza hcl (#22) üzenetére


snyper990
őstag

Az értékelésekre viszont T-sek reagálnak. Mikor legutóbb módosítottam a Telekom app értékelésemet a Play Store-ban, a GDPR törvényekre hivatkoztak, hogy ez amiatt van :DDD

(#24) hcl válasza snyper990 (#23) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Nekem a fejlesztőcégtől írtak vissza...
A T a panaszomra postán válaszolt :D

Mutogatni való hater díszpinty

(#25) UnA válasza snyper990 (#21) üzenetére


UnA
Korrektor

De én továbbra sem értem, hogy mi az a funkció, amihez ez a szörnyen erős titkos működés szükséges a Telekom app esetén? :)

(#26) Armagedown


Armagedown
őstag

Nem tudom, hogy a gyártóknak miért fáj, ha valaki nem a gyári rendszert használja a saját mobilján, amiért pénzt adott.
Nem túl vevőbarát gyakorlat a részükről a bootloader nyitásának tiltása.
Az pedig vicces, hogy valaki csak annyit tud a custom romokhoz hozzászólni, hogy " bug-gyujtemeny ami serulekennye teszi az ezereves telefonod cserebe hogy 10eves letere android20 fusson rajta.."

“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”

(#27) mrnobody válasza UnA (#25) üzenetére


mrnobody
tag

Sajnos az app alkalmas a számlák kiegyenlítésére, így arra tippelek, hogy van erre előírás és ezt tartják be. Talán ezt a feltevésemet igazolja az is, hogy a TV Go alkalmazás sem működött korábban "rootolt" készüléken, viszont most már működik bármilyen ROM alatt. (Természetesen hardverkorlát van, 1 GB RAM esetén elindul, de hajlamos összeborulni.)

(#28) mrnobody válasza Armagedown (#26) üzenetére


mrnobody
tag

A gyártónak nem fáj. :)
Sajnos a Google szab meg mindent, mindenkinek. :(
Szerintem rákényszeríti a gyártókat, hogy a Google szabályai szerint legyen minden.
Pont emiatt tesztelgetem, hogy MicroG-vel mennyire tudom kiváltani a Google saját szolgáltatásait.
(Például a Wifi alapú helymeghatározásnál az Apple adatbázisát használom és mellette az adataimat OwnCloud-ba szinkronizálom.)

[ Szerkesztve ]

(#29) UnA válasza mrnobody (#27) üzenetére


UnA
Korrektor

Ez magyarázza a dolgot, de ebben az esetben akár egyszerűen letilthatná a pénzügyi lehetőségeket.

(#30) helixP válasza Penguin95 (#13) üzenetére


helixP
nagyúr

Bizonyám, volt, hogy vonat úton csináltam meg egy teljes Backupot, ROM telepítést, Rootot, teljes visszaállítást :DDD
Alcatel 995, Redmi 2, Redmi Note4 kapott rendesen :D

Nekem több ok volt, ami miatt leálltam ezzel az életmóddal.
- Céges biztonsági szabályok szigorodtak
- A ROM-ok egyre jobbak, nem érzem azt, hogy nem teljes a felhasználó élmény
- Egyre macerásabb romolni / Magiskkel szopni
- Felnőttem és nincs időm :O

[ Szerkesztve ]

(#31) Penguin95 válasza helixP (#30) üzenetére


Penguin95
senior tag

Én egyszer játszottam el azt, hogy új rendszert akartam tenni az Xperia SL-re út közben. A /system wipe simán lement, aztán eszembe jutott, hogy reggel elfelejtettem felmásolni a ROM zip-jét. :D

A felsorolásra: Hát igen, cégesnek is használt telefonnál ez már macera, viszont szerintem pont, hogy romlottak a gyári rendszerek. Nekem például mai napig a Sony féle 4.4 a kedvencem, ki nem állhatom ezt a fantáziátlan, lapos, unalmas trendet ami az 5.0 óta hódít. Plusz egyre zártabbak is, akárhányszor megpróbáltam egy nekem megfelelő rendszert kialakítani a gyáriból, mindig az lett a vége, hogy már ezt se lehet, azt se lehet... Holott az Android egyik legnagyobb előnye pont a testreszabhatóság volt. Például egy ilyet ma már szerintem gyári rendszereken nem is lehet megcsinálni, hogy csak egy egyszerűbb dolgot említsek.

(#32) hcl válasza Armagedown (#26) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Akkor nem vesz újabbat, ez a bajuk :D Ugyanezért nem ad senki olyan támogatást, mint az Apple, ilyen 5-6 éveket.

A custom rom-ok nagy része amúgy tényleg borzalmas minőségű. És soha nem frissül, nincs biztonsági javítás.
Az official 3rd party ROM-ok pont ebben jobbak. Általában tökéletesen működnek, és hosszú távon támogatottak.

@HeliXP : LOL, pont annyit erősödtek a hardverek, hogy a bloatware-ekkel sem lassú a gyári ROM.

[ Szerkesztve ]

Mutogatni való hater díszpinty

(#33) mrnobody válasza UnA (#29) üzenetére


mrnobody
tag

Igen, jogos!
Főleg amiatt, mert például az MVM alkalmazása elindul minden ROM-on.
Most megnéztem és a frissen telepített LOS alatt nem megy a T appja, a Superior és Bitgapps komboval pedig működik. :)

(#34) mrnobody válasza hcl (#32) üzenetére


mrnobody
tag

Én sajnos azt mondom, hogy jobb egy olyan ROM, amiben 2021-es biztonsági szint van, mint egy gyári rom, amiben 2018-as. Tudom, hogy a biztonság fontos, de a statisztikák szerint nagyon sok olyan telefon van, ami gyári ROM-mal működik és évek óta (sokszor 3-4 vagy még több éve) nem frissült. Egy példa erre a Moto G 2014-es telefonom. Android 6 volt az utolsó gyári frissítés és mikor elajándékoztam, akkor Android 10-zel adtam át. Nem tudom melyik mennyire biztonságos, de arra tippelek, hogy a gyári Android 6-nál biztonságosabb a Resurrection Remix Android 10.

(#35) hcl válasza mrnobody (#34) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Jobb, de igazából a hajadra kenheted a legtöbb esetben. Értelme, ha már cserélsz, olyannak van, ami frissül rendesen. Már ha van ilyen a telóra.

"arra tippelek, hogy a gyári Android 6-nál biztonságosabb a Resurrection Remix Android 10."
Elég valószínű :D Meg sok gyártó kamuzza is a security patch levelt (legkevésbé talán a Samu meg a LG). Egy közösségi ROM-ban nincs értelme kamu hibajavító csomagnak.

Amúgy a Samsung S4, S5 is 2014 környéke, és mai napig van rá official Lineage, havi frissüléssel. 11-es droid.

[ Szerkesztve ]

Mutogatni való hater díszpinty

(#36) snyper990 válasza mrnobody (#27) üzenetére


snyper990
őstag

Én nem haragudnék meg, ha valaki „feltörné” a Telekom appomat és kiegyenlítené a számlámat... :D
Egyébként meg kösse az app indulását a telefon titkosításához, az appot meg tegye PIN-es/ujjlenyomatos zár mögé. Problem solved.

(#37) hcl válasza snyper990 (#36) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

És ha vásárolna rajta rengeteget? :D

Mutogatni való hater díszpinty

(#38) snyper990 válasza hcl (#37) üzenetére


snyper990
őstag

Bankkártyás fizetés van beállítva, bankkártya adatokat meg nem mentek.
Meg létezik kétlépcsős azonosítás is például.
Abban mondjuk igazuk van, hogy nem lehet a felhasználók józan paraszti eszére bízni a biztonsággal kapcsolatos dolgokat, mert elég sűrűn bizonyítják, hogy nem nagyon van nekik...
De akkor sem hiszem, hogy megoldhatatlan lenne a dolog, ha még a banki appoknak sem akad a torkán egy-egy custom ROM :) Persze azoknál rendelkezésre áll a világ összes pénze, de nem is kell mindenkinek megsz@rnia a spanyol viaszt...

(#39) hcl válasza snyper990 (#38) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Áh, szerintem csak a felelősséget nem akarják vállalni. A gyártók ROM-jaira lehet tesztelni, másra nem mernek.

Mutogatni való hater díszpinty

(#40) snyper990 válasza hcl (#39) üzenetére


snyper990
őstag

Akkor ajánlják fel a lehetőséget a felhasználónak a felelősség átvállalására...
Annyi custom ROM van, amiknek a működése ráadásul el is térhet akár készüléktípusonként, hogy még ha a pénzügyi vonzatától el is tekintünk, akkor is lehetetlen lenne mindre tesztelni. Ilyen szempontból érthető a dolog. De erre nem a tiltás a jó megoldás.
Aki custom ROMozik, az vélhetően azért konyít legalább annyit a dologhoz, hogy ha hibás működést tapasztal, akkor nem a fejlesztőkben fogja keresni a hibát, hanem tudomásul veszi, hogy ahogyan ő használja az adott alkalmazást, az nem támogatott.
De pl. rejtett roottal nálam hibátlanul megy a Telekom app, úgyhogy túl nagy fennakadást nem okozott a dolog. Csak a hozzáállást nem teljesen értem

(#41) hcl válasza snyper990 (#40) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Na jó, de ehhez agy kéne, ezeken a helyeken meg nincs :D

"Aki custom ROMozik, az vélhetően azért konyít legalább annyit a dologhoz, hogy ha hibás működést tapasztal,"
Sajnos nem ezt tapasztalom, hogy lenne hozzáértés.

Mutogatni való hater díszpinty

(#42) helixP válasza hcl (#32) üzenetére


helixP
nagyúr

Amúgy simán lehet, hogy csak erről van szó. :D Vagy erről is.
De az, hogy egy Quicksettings bar ikonjait le/meg lehet cserélni, hogy van dark mode native, custom AOD, témák, betűtípus csere, camera 2API+full manual, + RAW opció, stb-stb. Én régen ezek miatt romoltam.
Egy Galaxy S21-gyel ezek pl már nem issue-k. De Redmi 9t (K20) -vel is együtt lehetett már élni stock MIUI-n.

(#43) hcl válasza helixP (#42) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

". Én régen ezek miatt romoltam."
Én ezek miatt soha :D
A stock ROm-ot is elviselem új eszközön, mert kit zavar (már ha nem kínai a cucc, de olyat meg nem veszek). Viszont a legtöbb telefonom olyan szinten outdated cuccként került hozzám, hogy alapból megy rá valami normálisan frissülő dolog. Már ha létezik rá.

Mutogatni való hater díszpinty

(#44) gliskard


gliskard
senior tag

GAPPS – például a Family Link nem működik (nekem). A gyereknek akartam a tönkrement telefonja helyett a régi telefonomat odaadni (Xiaom Mi A2), fontos lett volna a LineageOS és a Family Link, de telepítés után a setup közben folyamatosan eltört a folyamat :(
Reddit-en sok hasonlót találtam, valószínűleg a Family Link már olyan mély integráció ami nem működik és annyira réteg igény, hogy a rom gyártók nem foglalkoznak ezzel.

(#45) Somatom válasza hcl (#35) üzenetére


Somatom
veterán

Az a baj, hogy a custom ROM -okkal gyakran nem működik ez-az. Anno, az S2 -mnél csak gyári alapú ROM -mal működött a HDMI kimenet.
A Note 9 -em gyárilag Android 10 -ig frissült. Egy évvel később kijött a Note 10 Lite, gyakorlatilag a Note 9 hardverével. Az hivatalosan megkapta a 11 -es droidot. XDA -sok persze rögtön portolták a Note 9 -re. De, még ilyen hardveregyezés mellett sem működött minden a Note 9 -en. Amikor legutóbb néztem, akkor pl. a HDMI, hotspot.

[ Szerkesztve ]

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#46) mrnobody válasza Somatom (#45) üzenetére


mrnobody
tag

Következő írásomban pont ez is benne lesz! Nekem a Moto X4-en az előlapi kamera felbontása okoz gondot, mert csak a gyári ROM kezeli a Quadbayer szűrőt. :(
Ma kezdtem el összeírni, hogy mik legyenek benne.

(#47) Somatom válasza mrnobody (#46) üzenetére


Somatom
veterán

:R
Az a baj, hogy ezek a ficsőrök teljesen gyártó, készülékfüggőek. Samunál pl. ott van a Knox, vagy a hívásrögzítés témaköre (az utóbbi ugyebár létező, gyári feature, csak régiófüggő).

[ Szerkesztve ]

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#48) UnA válasza gliskard (#44) üzenetére


UnA
Korrektor

Ránéztem, hogy mi ez a Family Link (mert sohasem hallottam erről), és elég rémisztő megfigyelési cuccnak tűnik... :N

(#49) hcl válasza Somatom (#45) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Mondom, official Line vagy AOSP.
Azzal általában minden megy.

Most amit a gyártó annyira zártra csinál meg, az nem fog, de lehet mérlegelni. Nekem pl. a legtöbb olyan feature-nél, amit nem használok, fontosabb, hogy olcsón lehessen supportált OS-es telefonom.

Mutogatni való hater díszpinty

(#50) Somatom válasza hcl (#49) üzenetére


Somatom
veterán

Világos. Sajnos, én pont belecsúszok. A telómat, tabomat használom otthon PC -ként. Ezért kell a HDMI. A roaming adatforgalmas kártyám is a telómban van. Minden hónapból két hetet a kamionban, külföldön töltök. Olyankor a hotspot folyamatosan aktív, mert a tabom a telómról kap netet. Szóval hotspot és HDMI nélkül nekem bukta a custom ROM.

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.