Hirdetés

2024. július 21., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) gban


gban
Közösségépítő

Várjuk az érdekes történeteket, biztosan nincs belőle hiány.
Írjátok le a tapasztalataitokat, adjátok ki a mérgeteket (természetesen a megengedett keretek között), ne maradjon bent, az nem használ.

[ Szerkesztve ]

Postázást nem vállalok.

(#2) Vakegérke


Vakegérke
veterán

Üdvözlöm a kezdeményezést. :)

XP-s korszak. Anno volt egy barátom, aki megengedhette magának, hogy bármikor új gépet vegyen. Ahhoz viszont már vagy buta, vagy lusta volt, hogy értsen is valamihez. Azóta már nem a barátom.

Helyszín a lakásom, szombat reggel 8 óra után valamivel.

Anyucim kíméletesen ébresztgetett, tekintve, hogy éjszakás műszak után igyekeztem kipihenni magam. Pislákoló tudattal lassacskán megértettem, hogy a barátom keres. Felkeltem, a reggeli ceremóniák után megvolt az üdvözlés, azt is felfogtam, hogy mit akar a (volt) barátom. Há telepíccsemmá a gépére az XP-t, tiszta progi, tiszta serial.
- Nem lehetne holnap?
- Nem lehetsz ennyire g*ci, most kell.
Hát jó, megtettem.
- Kész, viheted.
- Meg a f*szomat! nekem más háttér kell, meg rakd fel ezt, meg azt...
- Még személyre is szabjam?
- Hát mi az neked?
- Fáradt vagyok, gyere vissza délután.
- Meg a f*szomat! megcsinálod most!

Fáradságomnak, meg felgerjedt dühömnek is betudhatóan elővettem a boot floppy-t, fdisk.exe, ENTER. Töröltem a partíciót, aztán közöltem a(z akkor már volt) barátommal, hogy vigye a 3,14csába a gépét, olyan, mint amikor idehozta, foglalkozzon vele az, akinek két anyja van.
Átkozódva távozott, épp csak az anyámat nem szidta.

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#3) gban válasza Vakegérke (#2) üzenetére


gban
Közösségépítő

Ilyenkor ott a máig jól használható, és nem is kamu kifogás: ez legalább 20 óra lesz, mert a frissítéseknek is fel kell menni, jöjjön vissza egy hét múlva :DDD

Postázást nem vállalok.

(#4) Tikakukac


Tikakukac
titán

Jellemzően baráti körben van az, hogy mivel barátok vagyunk ezért bármi belefér. Kezdek leszokni róla, fölöttem megírták már a sztorit, egyszerűen 3-szor agyig szétbontása egy notinak és újrahúzása meg klónozása túllép ezen a dolgon. Ez így a legszűkebb családi körben fér bele max. Mindenki más fizesse ki a másik munkáját, nyilván ilyen apró 10-20 perces bohóckodással nincs gond, de 4-5 óra szopásnál már igen. A barátság és üzlet nem fér meg egymás mellett úgy, hogy nincs ellentételezés.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#5) Vakegérke válasza gban (#3) üzenetére


Vakegérke
veterán

(Akkor még) barátról volt szó, a frissítések otthon is felmehetnek a gépre. Ott követte el a hibát, hogy most és azonnal akarta, ezt pedig trágár kifejezésekkel közölte.
Ingyen, tegnapra. :)

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#6) updog


updog
senior tag

Nagyon hasonló sztori mint a #2-ben, kis adatmentéssel megspékelve.

Gyerekkori cimbora, aki otthon él szüleim falujában, viszont akkor már egy olyan 8-10 éve nem találkoztunk, felhívott:
- Szia, figyeljmár... (udvariasan eltekintett a "hogy vagy", "ezer éve nem beszéltünk" stb. kifejezésektől). Baj van (tudom, nekem is van épp elég), elromlott a vinyóm, és rajta van a gyerekről az összes képe kiskora óta (azt se tudtam hogy van gyereked). Ha legközelebb hazajössz, szólj már rám aztán meg kéne nézned. (meg kéne néznem???)
- Hát jó.
Hazamentem szüleimhez, rávettem magam, legalább megiszunk egy sört, dumálunk egy kicsit hogy mi van vele. Legalább annyi gerinc volt benne hogy eljött értem kocsival és levitt hozzájuk, mondja hogy mi a szitu, XP betöltött de az a partíció amin a dolgai vannak nem látszik. Mondom OK, elviszem hozzám a vinyót, rákötöm a gépre aztán meglátjuk.
- OK.
Hazavitt, majd mivel ő fontos ember és dolga van, elmegy addig valahova, én csak csináljam nyugodtan. (??!) getdataback-kel kínlódtam 3-4 órát mire a képek nagyrészét visszaszedtem, lementettem hozzám, kiraktam neki dvd-re.
Hívom, jön érte, levitt hozzájuk, mondom, de akkor ez a vinyó kuka, azt érzed.
Jóvanazúgy, de ő most siet el, de azért köszi a dvd-t (!?). Szolidan el lettem küldve elég jelentős sz*pás után, egy kávéval se kínált meg, vagy hogy hogy vagyok, amúgy nézd, itt a gyerekem akinek a képeit megmentetted nekem... azóta nem beszéltünk, ez olyan 10 éve volt.

"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"

(#7) Fred23


Fred23
nagyúr

Kicsit sem IT, de egyik legemlékezetesebb gyerekkori sztorim:

Szüleim egyik barátja hangosan kopog nálunk éjjel 2-kor. Mindenki felébred, de nyitjuk az ajtót, és barátos ott áll, kezében egy hatalmas tortával, aztán megszólal: a tortát nem nektek hoztam, csak szarni szeretnék, mert már nagyon kell. :DD Átutazóban volt, rájött a szükség, mi meg útba estünk.

Szétröhögtük magunkat, nem volt senki, aki haragudott volna, és még évekkel később is kedves emlék.

(#8) Vakegérke


Vakegérke
veterán

Eszembe jutott még valami, hadd dühöngjem ki magam. :)

Szólt egy kollégám, hogy az emeletes ház felső szintjén lakó rokon "lehallgatja" a húga csetes beszélgetéseit. Ugyan segítsek már, nem lesznek hálátlanok.
Akkor még nem voltam nyugdíjas, egy jegy 300 Forintba került. Oda két jegy, vissza kettő. Mondanom se kell talán, 1,200 Forint veszteségem lett.
No, megérkeztem, de hát legyek tekintettel a kislányra, épp játszik a gépen a barátnőjével.
Tekintettel voltam, addig néztem, ahogy sörözik, meg zsugázik a család.
Barátnő elment, kegyesen megengedték, hogy hozzáférjek a fertőzött géphez. Viszonylag hamar megtaláltam a bűnös progit, legyilkoltam.

Hála? Az nem volt. Azt viszont határozott hangon közölték velem, hogy ha lesz még valami baj, majd szólnak. No persze olyan hangnemben, mintha én tehetnék bármiről is.

Másnap a kollégám ahelyett, hogy megköszönte volna tevékenységem, röhögve közölte, hogy a felső "szomszéd" gratulált nekik a sikeres akcióhoz. Hozzátette, hogy ezentúl is számít rám. Jeleztem neki, hogy illenék kifizetni a hat buszjegy árát, mielőtt beleéli magát, hogy bábuként rángathat.
Ennyi. Most sincs tovább, mint ahogy akkor sem volt.

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#9) Chaser válasza Vakegérke (#2) üzenetére


Chaser
titán

ez egy nagyon jó megoldás volt :R - megnéztem volna utána az okosfejit' ( : -

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#10) Vakegérke válasza Chaser (#9) üzenetére


Vakegérke
veterán

Ha kedvenc színed a lila, tetszett volna. :)

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#11) iguana válasza Fred23 (#7) üzenetére


iguana
őstag

ezen végem volt. :DDD
vannak történetek, amelyek annyira egyszerűek, annyira abszurdak és valószerütlenek, hogy csakis a való élet szülhette őket.

14 pár márkás bokazokni. (fícsör:antistatic, 100% pamut, jól szellőző, húzva térdig ér)

(#12) Chaser válasza Vakegérke (#10) üzenetére


Chaser
titán

éppen nem, de érdekes lehetett a gyerek feje

iguana
hasonló nálunk is volt, elsőn laktunk, egyik szomszéd néni ötödiken, lift nem volt a házban, kölkök lenn voltunk édsanyámmal', a néni meg vörös fejjel odaszaladt, "hadd menjek fel a wc-re hozzátok mert mire felérek az ötödikre összesz@rom magam"
( :

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#13) Sanyi.mTs válasza Vakegérke (#8) üzenetére


Sanyi.mTs
addikt

meg kell kérni, hogy hozza át a gépet. ilyenkor kiderül, hogy mennyire fontos a dolog.

(#14) koby11h válasza Chaser (#9) üzenetére


koby11h
aktív tag

Valaki írta nemrég másik topicban, hogy a kikapcsolt frissítések, meg a zsarolóvírus.
Hát amihez egy időben nem tudtam épp ésszel hozzászólni az a kikapcsolt frissítéses és kikapcsolt víruskeresős gépek! Az alábbi sztori kb. 6-7 éves lehet.
Mert a "Sanyika" - ne nevezzük nevén Barkó Sándorkát aki kb. 1999-2000 körül született alacsony, sötét barna hajú, nagy hangú kisfiú volt jó pár éve - így szokta, hogy ne lassítsa játék és netezés közben. És amikor Sanyika gépét fél év alatt harmadszorra raktam újra akkor kicsit begurultam. Nem csak Ő volt ilyen, de az Ő gépénél szakadt el Nálam a cérna, és később még több másik gyermeknél is bevetettem sikerrel. Levédtem a víruskereső beállításait jelszóval, letiltottam a böngészési előzmények törlését, megnyitott fájlok előzményének törlését, majd visszaadtam a gépet - és bevallom kicsit kárörvendően vártam a hívásukat.
1 hónap kellett mikor Sanyika Anyukája hívott, hogy Sanyikának megint nem megy a gép! Átmentem és a kisírt szemű vörös arcú Sanyika jelenlétében megmutattam, hogy milyen pornó oldalakat látogatott a Sanyika, milyen "filmeket" hozott az aranyos kis barátaitól és a víruskereső által megfogott/letiltott dolgokat is amiket közben megúszott a gép.
Sanyikának sajnos ezzel innentől együtt kellett élnie. Néha Anyuka megemlítette hogy áthív már átnézni a gépet, és olyankor Sanyika kicsit rendet rakott, de ahhoz a géphez többet nem kellet nyúlnom. Akkor találkoztunk legközelebb amikor kb. 3 év múlva Sanyikának gépet cseréltek, de ott már elég értelmes volt, hogy ne kelljen még csak emlékeztetnem se.
És azóta is boldogan élek amíg meg nem halok...

"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."

(#15) Vakegérke válasza Sanyi.mTs (#13) üzenetére


Vakegérke
veterán

Most mondod? Akkor kellett volna.
Egyébként tutira hozták volna, de ugye ez a megoldás eszembe se jutott.

(#14) koby11h Ez hatalmas, jót nevettem. :K

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#16) Sethdobaloah


Sethdobaloah
senior tag

Nekem ez jött be:
- figyelj, most ezért nem fogok elkérni pár ezer forintot, nyilván nem a pénzért csinálom, hanem mert TE kértél meg rá.
És itt jött a személyre szabott rész:
- amúgy is kellene a tetőn dolgozni, neked meg ez a szakmád nem? Sőt saját brigádod van? Átjöttök 2 óra alatt megvagytok.
- vagy kellene korrepetálás a húgomnak, csak 4-5 alkalomról lenne szó, rólad tudom, hogy szoktál tanítani nem?
- persze hozd a géped, de a láncfűrészed is, amúgy is kölcsön akartam kérni. Amíg én dolgozom, kivágod a fát, az lett volna a délutáni programom.

SOHA nem hívnak többet :D

[ Szerkesztve ]

...csak én vagyok helikopter?

(#17) tothl


tothl
addikt

Jó sztorik, ezek gyakorlatilag mind velem is megestek, a villanyszerelő szomszéd aki szülinapi buli után full másnaposan (én voltam az) keltett föl hogy azonnali telepítésre van szüksége, persze amikor nekem kellett volna valami sosem ért rá, a festő haver dettó ugyanez, sorolhatnám napestig. Leszoktam róla. Már csak a kiválasztottaknak érek rá, vagy mutatok érdekődést a problémája iránt.

(#18) gban válasza Sethdobaloah (#16) üzenetére


gban
Közösségépítő

Nagyon jók.
Az a baj hogy sokuknak semmi ilyesmi nincs amit bemondhatnék.
Az egyik ingyenélő, a másikra semmit nem bíznék, stb.

Postázást nem vállalok.

(#19) koby11h válasza gban (#18) üzenetére


koby11h
aktív tag

Ja, nekem is volt olyan aki majd cserébe segít. Inkább azt mondtam majd a mennyben visszakapom. Nem bíznám rá a csirke etetést sem.
Egyszer meg volt egy elvált hölgy, akinek videokártya csere és újratelepítés a fia gépében - természetben rendezné... Igen, úgy értsd! De elütöttem azzal, hogy köszönöm de már 20 éves korom óta magamra mosok, főzök... Fizetett de nagyon megsértődött. Most mondjam inkább hogy nem jön be?

[ Szerkesztve ]

"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."

(#20) cbmfan


cbmfan
senior tag

kicsit hosszú lenne összeszedni sztorikat, nézzétek vissza számtech boltos topikban 2007-2009 között :) ha lesz időm összeszedem és bemásolom ide jobbakat.

Close the world, ʇxƎu ǝɥʇ uǝdo

(#21) pilóta válasza cbmfan (#20) üzenetére


pilóta
nagyúr

Nem tudnád most összeszedni? Úgyis ráérsz. Majd megháláljuk... ;]

Aki él és nem boldog, az téved!

(#22) cbmfan válasza pilóta (#21) üzenetére


cbmfan
senior tag

legyen :) ez 2011-ből van:

elöbb hívott vidéki rokon. annyira távoli, hogy azt se tudom, hogy ki ő, és minimum más időzónában lakik... pláne ez is honnan tudja a számom? hibajelenség: nem működik a bicskás (???) internyet.

- héló, én vagyok!
- szevasz, pontosabban ki?
- hát én! a Pista!
- milyen Pista? ismerek párat, de nem ismerős a hangod.
- a Xy Pista, Yz ángyombingyom rokonának az apósa!
- rendben, de még mindig fogalmam sincs, hogy ki vagy. miért hívtál?
- há mer mondta a Józsi mittoménhányadik nagybátyád fiának a feleségének a... (passzolok, nem értettem. ő ezek szerint igen), hogy számittógéppes vagy.
- az igaz, hogy szervizes vagyok...
- ajjó! monnyad, hogy micsinájjak, nem megy a bicskás internyet!
- öhm, hogy mi?
- há bicskás internyet, tudod te, amit be kő dugni a számittógépbe!
- esetleg mobilnet?
- az a!
- mi a hibajelenség?
- he?
- mé nem működik?
- há bedugtuk, oszt azt irja, hogy nem megy a.
- jobb alul megjelenik egy buborék, szöveggel?
- ja, az a!
- és mit ír?
- mittomén... Gizi! gyüjjé mán, hozzad ide a szemüvegem!
- ... (magamban mondom, hogy ki a f*sz ez, és mit akar tőlem... )
- na! Gizi, *fütty* életbe, ez a láttó! óvasót hozzad a! ("a" a nyomaték?)
- ... (hozzad má Gizi, mert kezdem unni...)
- (hallom Gizit: jóvanmá, itten van...) na! aztat irja, hogy a eszköz nem felismerhető...
- értem. ha átdugod másik portba, mi történik...
- he?
- dugjad másik lukba!
- jóvan... csörömpölés, hogy az Isten *fütty* meg! Gizi! hozzá lámpát, mer nem látok ló*fütty*öt se!
- (magamban) Gizi hol vagy? Gizi hol vagy, jöjj már lámpával ide...
- na! sok luk van itt hova dugjam?
- ugyanoda, ahol volt, csak a mellette lévő lukba.
- jó... a *fütty* életbe, hogy dugnálak inkább a... "utcanők testnyílásába". na! bedugtam! mos jó lesz e?
- nézd meg a buborékot! most mit ír?
- mittomén... Gizi! hol a szemüvegem?
- (Gizi) a fejeden...
- na! asztat irja, hoga huavej! valamit csinál ez itten, mer villódzik a kép! asz most jütt egy izé, és mászik a ződ csík!
- drivert telepít.
- he?
- dógzik!
- mostan gyütt egy piros izé a hajóra! (mi?)
- há a hajóra! az a piros izé!
- vodafone van ráírva?
- az a!
- kattints kétszer a bal egérgombbal rajta.
- az a *fütty* hétszentségit, mennyé má oda! (egér döglődhet szvsz) na! megvót! begyütt! ez az a!
- ez ismerős?
- ja, tom! ezzel tok internettezni! működik e!
- örülök...
- maj kűdök pálinkát meg bort a Sanyival!
- oké, köszönöm....
- na szevasz! kösz, hogy segítetté! bipbipbip...

én meg ismét nézek WTF fejjel, hogy ez most mi volt. Sanyi nevű közeli rokon tuti nincs.

persze a piát a mai napig nem kaptam meg és (szerencsére) azóta sem keresett.

[ Szerkesztve ]

Close the world, ʇxƎu ǝɥʇ uǝdo

(#23) koby11h válasza pilóta (#21) üzenetére


koby11h
aktív tag

Boltos sztorit én is tudok - de legyen ez most a másik oldal - avagy az IT is lehet paraszt :K
1, az autószerelő: mint ahogy autószerelőkről is van ilyen városi legenda, úgy IT-s is volt régen aki a boltba javításra behozott gépekből cserélgette az alkatrészeket. Ha úgy látta, hogy a tulaj nem sokat ért hozzá, vagy már úgyis lejárt a garancia és jobb ramok, újabb hdd, magasabb rev számú alaplap volt az adott gépben, szó nélkül kicserélte a sajátjára. Ha már zörgött a videokártyája ventije, vagy a hdd bad sectoros lett akkor mehetett valamelyik ugyan ilyet behozó balek gépébe. És ezt másnak is megcsinálta. Ha volt idő esténként túlhajtotta a procikat és ha az jobb volt mint a sajátja akkor csere! Ritka egy paraszt volt, mikor rájöttek kirakták azonnal.
2, a fotós: mikor bejöttek a digitális fényképezőgépek hát mondjuk úgy nem minden fotó a nyaralásról vagy a kutyáról készült, ez meg minden gépet átnézett, gyűjtötte őket és haverjaival cserélgette. Egésze addig amíg egy kigyúrt tulaj ki nem kapta a pult mögül és az irodaház folyosóján agyba-főbe nem verte. A srác még aznap felmondott, állítólag meg is zsarolt valakit, de ez nem bizonyított.
3, a külső tesztelés: a garanciáztatás sosem volt egyszerű, vidékről meg főleg. Ha valaki visszahozott egy újonnan eladott terméket akkor a drága boltvezető nem gariztatta, hanem megjelölte és legközelebb azt adta el először. Ha hárman visszahozták - jaj hát nem szokott vele gond lenni, de Te úgy látszik kifogtad az egyetlent, de jó fej vagyok, azonnal cserélem - akkor az rossz. Nem ment idő a teszteléssel, megoldották a külsősők!
Na az ilyenektől kinyílik a bicska még a kollégák zsebében is!

"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."

(#24) dugo_ válasza koby11h (#23) üzenetére


dugo_
veterán

A harmadik még ma is így megy a pesti nagyoknál:

https://logout.hu/tema/milyen_alaplapot_ilyen_arban/hsz_88857-88865.html

(#25) 8th válasza Vakegérke (#2) üzenetére


8th
addikt

Ez ismerős. Eladtam egy használt gépemet mélyen áron alul egy haveromnak. De tegyek már rá windows-t. Meg rakjam rá ezt meg ezt a játékot (azt se tudtam miről beszél) meg telepítsem ezt meg ezt meg még mit tudom én. Ejha... Mondom neki erre várnia kell mert jön a hétvége és ezer dolgom van otthon amit csak ilyenkor tudok megcsinálni. Vágta a pofákat láttam, hogy nem tetszett neki. Szombat reggel rám ír messengeren, hogy mi van? Reggel baszod mi lenne. Na de, hogy állok a géppel? Sehogy el se kezdtem. Na de csinádmá' meg pörögjémá' stb viccesnek szánt gyökér beszólogatások egymás után. Jól felhúzott vele nekiültem megcsináltam. Ráment a szombati napom nagy része a hülyeségére mindezt persze jófejségből ingyen. Amikor átadtam a gépet ott örömködött, hogy köszi meg de fasza stb... és akkor nyögte ki, hogy még pár napot otthon van táppénzen ezért volt olyan sürgős, hogy tudja nyomni a gépet. Na ott fogadtam meg, hogy neki soha többet semmit, ha kifizeti akkor sem. Hülye gyerek...

"Minden háború csak halált hoz, sok-sok ember halálát, akinek dolgozni kellett volna és nem meghalni. És szegénységet hoz, csapást nyomorúságot. Akár megnyerik akár elvesztik, a háborúban csak veszíteni lehet." Wass Albert

(#26) SUPREME7


SUPREME7
őstag

Bárki aki kicsit jobban ért az informatikához, mint az "átlag", szerintem napi szinten találkozik ezzel a problémakörrel. Én is kezdek leszokni a "jótékonykodásról". Sajnos sokan teljesen máshogy tekintenek erre, attól, hogy értek hozzá, nem szeretem jófejségből arra elbaszni az időmet, hogy másnak megcsináljam a szarjait. (persze nyilván jó ideig megteszi az ember, sőt fel is ajánlja a segítségét, még talán élvezi is, hogy segíthet és hozzá fordulnak az ismerősei, viszont egy idő után már teher, főleg, ha semmi viszonzás és/vagy visszaélnek a dologgal)

Van sok szakmunkás ismerősöm, kőműves, burkoló stb, de eszembe nem jutna, hogy ingyen elhívjam őket dolgozni, pedig már óraszámban amit elbasztam a dolgaikra, már egy teljes felújítás kijönne ( telepítések/gép építés/átépítés/frissítés/telefon-tablet-notebook-pc javítás stbstbstb, lényegében 0-24 support, mert képesek bármikor felhívni ha valami nyűgjük van)

Leginkább akkor szoktam berágni, ha megkapom, hogy "belefér az idődbe, nem? Úgyis sokat ülsz gép előtt" .... meg persze amikor kiderül, hogy nem is az ismerősömnek kell segíteni, hanem az ő ismerősének, csak hát ő felajánlja neki, hogy én majd jól megcsinálom ....Ehhez kapcsolódóan, hogy ON is legyen ...

A legemlékezetesebb amikor elég csúnyán összevesztem egy kollégámmal, amikor a héten már a 3. GPS-t hozta, hogy frissítsem már le rajta a térképet, aztán kiderült, hogy ő meg az ismerőseitől pénzt kért a frissítésért, és velem csináltatta meg ....

[ Szerkesztve ]

(#27) koby11h


koby11h
aktív tag

4, a rendszergazda kis cégnél: sok kis-közepes cégnél egyedül volt régen egy rendszergazda, teljhatalmú ember, adnak a szavára, pedig nem mindegyiknek kellett volna. Rendel 10 darab 15" és 5 darab 17" monitort, otthonra is vesz egy 15", mire végez a cégnél a gépcserékkel 11 db 15" és 4 db 17" volt. Majdnem mi maradtunk szarban!
Ha valami tönkremegy, vagy kell Neki akkor azt leselejtezteti, nem kunszt szakvéleményt szerezni. Nem volt aki ellenőrizni tudta volna. Az összes eszközzel, kiegészítővel úgy rendelkezik mintha a sajátja lenne.
5, rendszergazda a nagy-nagy cégnél (bank, biztosító): Ő dönt IT beszerzésekről, ha gépeket kell cserélni intézi a beszerzést, dolgozóknak értékesítést, selejtezést... közben pedig 4-5 éves gépekkel üzletelő magán vállalkozása van, ahol pont ugyan olyan HP, Dell gépeket - ráadásul a legjobb állapotban lévőket - árul mint amiket a cége nemrég selejtezett/cserélt... micsoda véletlen! Ha el akarsz adni valamit a nagy cégnek akkor mindig kérdezd meg szokott-e játszani, milyen videokártyája van... sokaknak megér egy új kártyát egy pár milliós üzlet!
Kihagytam valakit az aljanépből?

"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."

(#28) Vakegérke válasza cbmfan (#22) üzenetére


Vakegérke
veterán

Ez hatalmas, elemi erővel tört ki belőlem a röhögés. :K :C

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#29) koby11h válasza dugo_ (#24) üzenetére


koby11h
aktív tag

Én 20 éve láttam ezt, de úgy látszik még mindig divat...

"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."

(#30) bambano


bambano
titán

1. anno, amikor még karácsony előtt kiürültek a vidéki boltok, haver könyörgött, hogy valami haverjának kellene gép karácsony előtt. nem akartam elvállalni, de erősködtek. na jó. megverekedtem az alkatrészekért, cigánykodtam, ahogy kellett, nagy nehezen meglett a gép. eljött érte a fickó, az autóján látszott, hogy nem a szájától vonta meg a falatot, kifizette a gép beszerzési árát, majd elvitte azt. fel volt rá telepítve minden, ahogy kérte, be volt állítva, stb. két nap múlva hív, hogy valami helyi okostojás letörölte róla az oprendszert, most rakják újra, és valami bajuk van. ennyiben maradtunk. majd elmondtam a történetet a havernak, aki beajánlotta, hagy szégyenkezzen... soha többet nem raktam össze gépet idegennek.

2. rokonság elkezdett volna rászokni, hogy én vagyok a rendszergazdájuk. először gép beszerzés. én mondtam, hogy nagyon szívesen segítek, de mivel én nagy cégeknek dolgozom, csak olyan beszerzési forrásom van, amik a nagy cég árszintjére vannak beállítva. ha ennek ismeretében kell, akkor segítek. azóta is hívnak...

3. rokon kérdezi, hogy milyen gépet vegyen és hogy segítek-e. mondom te egyik irányban mentél arrébb egy megyét, én a másikban. szerinted jó ötlet, hogy három megyén át rohanjak, ha neked hasfájásod van? vegyél egy notebookot, oszt jónapot.

úgyhogy nekem sikerült még csírájában elfojtani az ilyen dolgokat, azóta se raktam össze idegennek egy gépet se. sőt, az elmúlt 10 évben már csak magamnak raktam össze, a kölök tanulja meg összerakni saját maga :) itthon megmondtam, hogy mindenki azt használ, amit akar, de ha az nem debian, akkor egyedül vannak, tőlem ne kérdezzenek semmit. kölök is kapott egy kosárnyi alkatrészt, egy debian install cd-t meg egy csavarhúzót, és boldoguljon maga :)

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#31) Vakegérke válasza SUPREME7 (#26) üzenetére


Vakegérke
veterán

"... jó ideig megteszi az ember, sőt fel is ajánlja a segítségét, még talán élvezi is, hogy segíthet és hozzá fordulnak az ismerősei, viszont egy idő után már teher, főleg, ha semmi viszonzás és/vagy visszaélnek a dologgal"

Megfogalmaztad a lényeget. Valóban, én is élveztem a népszerűséget, örültem, ha segíthettem, aztán rájöttem, hogy csak kihasználnak. Természetesen örök garanciát várt (majdnem) mindenki, úgy képzelték, hogy csörög a telefonom, én pedig máris rohanok, hogy a hozzá nem értésük okán sztrájkoló gépüket gatyába rázzam. Pénzről szó se essék, gondoltam eleinte én, aztán ennek híre ment, így túl sokan szívták piócaként a véremet. Mikor közhírré tettem, hogy a továbbiakban nem vagyok kihasználható, sem pénzért, főleg nem ingyen nem gyógyítok beteg gépet, nem telepítek senki gépére semmit, én lettem a fekete s*ggű. No, ekkor még annyit mondtam a díszes társaságnak, hogy csak azt a pénzt verjék ki az érintettekből, amennyibe nekem került a jótékonykodás, lásd buszjegyek, hűtőpaszta, meg a frász se tudja már. Elkussoltak, nekem meg nyugodtabb lett az életem.

Ez az egész annyiból tragédia, hogy sok szerencsétlen van, aki megérdemelné a segítséget, de a rossz tapasztalatok miatt már sajnos hiába várják.

Ma már csak a lányom számíthat rám, a kedvéért még a lapitopiját is megbűvöltem, pedig ilyen szerkezettel még nem volt dolgom. Mit mondjak, bőszen káromkodtam közben. De amikor érte jött, a szeme csillogása, két puszija többet ért, mint az a rongyos, büdös pénz, legyen az akármennyi. :)

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#32) Syl válasza bambano (#30) üzenetére


Syl
nagyúr

> kölök is kapott egy kosárnyi alkatrészt, egy debian install cd-t meg egy csavarhúzót, és boldoguljon maga

Epic! :)) :C

Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.

(#33) Vakegérke válasza gban (#1) üzenetére


Vakegérke
veterán

Na, ugye, hogy bejött az ötlet? :)

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#34) koby11h válasza Vakegérke (#31) üzenetére


koby11h
aktív tag

Én alapból mindenkinek segítek egyszer, a többi a hozzáállásától függ :)

"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."

(#35) Chaser válasza bambano (#30) üzenetére


Chaser
titán

"itthon megmondtam, hogy mindenki azt használ, amit akar, de ha az nem debian, akkor egyedül vannak, tőlem ne kérdezzenek semmit. kölök is kapott egy kosárnyi alkatrészt, egy debian install cd-t meg egy csavarhúzót, és boldoguljon maga :)"
:C

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#36) gban válasza Vakegérke (#33) üzenetére


gban
Közösségépítő

Igen, népszerűnek bizonyul a téma.

Köszönöm az ötletet, Vakegérke az ötlet gazdája, neki legyen mindenki hálás akinek tetszik a topic!
(egy másik topicban felvetettem hogy mennyi ilyen esettel találkozhattunk, Vakegérke pedig javasolta, csináljak neki egy topicot)

[ Szerkesztve ]

Postázást nem vállalok.

(#37) Vakegérke válasza gban (#36) üzenetére


Vakegérke
veterán

Tiéd az érdem, én csak "súgtam". :)

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#38) Chaser válasza dugo_ (#24) üzenetére


Chaser
titán

ez alól viszont kivétel az ufós bolt, nagy respect nekik :R máshol nem látok "felbontott", vagy "újszerű" terméket, csak náluk 99%-ban, nyilván a többi boltba nem visznek vissza semmit elállással...jah de ( :

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#39) gban válasza Chaser (#38) üzenetére


gban
Közösségépítő

edigitalnál is vannak ilyenek [link] :K

[ Szerkesztve ]

Postázást nem vállalok.

(#40) Chaser válasza gban (#39) üzenetére


Chaser
titán

nekik is respect :R - edigitalt már nem szoktam nézni, emagot is ignoráltam rég, de edigi+emag az már nálam nagyon nem gyere be, edigitől elmúlt években vettem vellany' borotvát, aminek meghibásodási esélye kicsi, leszolgálta az idejét, idén szintén vettem egy utódot, de mást nem -

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#41) bambano válasza Vakegérke (#31) üzenetére


bambano
titán

"Ez az egész annyiból tragédia, hogy sok szerencsétlen van, aki megérdemelné a segítséget, de a rossz tapasztalatok miatt már sajnos hiába várják.": akik megérdemelnék a segítséget, azok nálam nem szoktak követelőzni...

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#42) hcl válasza SUPREME7 (#26) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Jobb emberek között ez úgy megy, hogy mindenki ráteszi a maga kis hasznát.
Mondjuk az is kemény, hogy az ember többször fizet egy ilyen műveletért, ahelyett, hogy utánanézne, meg tudja-e maga csinálni :D

@koby11h : Mostanra ezt a "saját magunknak mutyizunk el gépet" már nagy cégeknél nem megy. Eddig egy helyen sem ment, ahol dolgoztam, és egyik sem volt kicsi. Pont az ilyenek miatt nem ment.
Akadt hely, ahol a dolgozók vehettek gépet a selejtből (itt voltak P3-as ATX házakban Core2 lapok, de nem sok), meg volt, hogy adományként megkapta valami jótékonysági szervezet a selejtből a jobb cuccokat. Sőt, ha megfelelő munkaköröd van, és beosztásod, akkor nem is lehet profilba vágó vállalkozásod általában. Nem véletlen.

Nagyobb cégeknél meg az IT manager (mikor hogy hívják) szerez be, nem a rendszergazda. Az meg kap annyit, hogy nem fog gépeket boltolni :D

Inkább az a jellemző, hogy a bürokrácia miatt hol lehet hardvert rendelni, hol nem.
Hív főni, hogy
- Azonnal mondd meg, mennyi gép fog kelleni a következő fél évben!
- De hát azt össze kell szedni, felbecsülni
- Nem érdekel, most kell leadni a rendelést, mondjaaad!!!
Mondtam egy marha nagy számot, azt mondta, nem gáz, max. kevesebb lesz, de kisajtol, amennyit tud :D

[ Szerkesztve ]

Mutogatni való hater díszpinty

(#43) koby11h válasza hcl (#42) üzenetére


koby11h
aktív tag

Ezek nekem kb. 20-15-10 évvel ezelőtti "élmények", akkor még nagyon mentek ezek a kis biznicek. Mi meg néha takarítottuk el a sz@rt, vagy sírtunk néha a kíntól, néha a röhögéstől.

Most az van, hogy ügyfél IT kér árat, adunk, 6 hónap múlva kér megint, adunk, eltelik 4 hónap kér megint, megkérdezzük hogy akar valamit venni vagy csak unatkozik? Semmi csak minden pályázathoz 3 árajánlat kell, de nem nyertek egyiken sem (vagy mi csak alibi ajánlat voltunk). És akkor miért nem veszik meg saját pénzből legalább ami nagyon kell? MERT AZ ÚGY DRÁGA!
Dübörög a gazdaság!

[ Szerkesztve ]

"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."

(#44) Tomasz72


Tomasz72
tag

Fiatal koromban a barátnőmmel bringáztunk a faluban, csak úgy, céltalanul.
Ő 13 én meg 15, tényleg nagyon szerelmes voltam...
Ebbe az idillbe csöppent bele Nagyfater egyik haverja, hogy..:
- gyere má Palikám (Apám után sokan így szólítottak), nézd meg nekem a videót, me nagyon rossz a kép.
- Tamás vagyok...
- ja persze, akkó megnézed...? Tudod a mútkó is Te csináltad meg (kibontottam a magnót, és bekötöttem az antenna meg a TV közé, ja és beállítottam azt a két kemény földi csatornát..)
Ebben a pillanatban éreztem, hogy romantika ide vagy oda, engednem kell, mert a nyakamra fog járni az idők végezetéig.
Felmentünk és neki estem a gépnek.
Belül persze atom retek minden, mondom neki, hogy ha lenne itthon egy új fogkefe, meg egy kis alkohol, akkor gyorsabban végeznék, nem kéne szaladgálnom a neszeszeremért.
Kiganajoztam, próba...
- várjál csak Palikám, van egy jó kis kazetta...
Raks E180 berak, felfűz és kiderült. hogy a legokádékabb német pornó került a kezébe!!
- tényleg ügyes vagy! Mennyivel tartozom? várjál csak, van itt egy kis csokoládé, vegyetek no...!
A pofámról lesült a bőr, a mai napig szégyellem magam, pedig idestova 30 éve volt.
Mikor a kisöreget megláttam, inkább átmentem az utca másik oldalára!

Hotel Golf Seven Whiskey Bravo Foxtrott @ HG6RVA

(#45) cbmfan


cbmfan
senior tag

bepofátlankodok boltos sztorival... arra sem emlékeztem, hogy mikor dolgoztam ott :D 2011-től valameddig, ez áprilisban történt:

emiatt kaptam meg néhányszor ezt az utalást...

- helló, miben segíthetek?
- nem indul. (a gép ordasul bűzlik, ház tele horpadásokkal, tiszta retek az egész.)
- pillanat, és jövök.
kartondoboz szétvág, vegyvédelmi kesztyű fel, eladótérben karton felrak pultra, biztos, ami biztos. ember felrakja... bár ne tette volna. oldallap leszed, és jön a meglepi.
- jesszus, ebbe belehánytak?
- öööö lehet, hétvégén buli volt.
- oké, én ehhez inkább nem nyúlnék.
- há de itt vettem! garanciális!
- lehet, de akkor sem nyúlnék hozzá, maximum egy tisztítás után.

ember itt kezd üvöltözni, fogyvéddel fenyeget, kéri panaszkönyvet. megkapta. írt bele négy sort, ami olvashatatlan, nevét, címét természetesen elfelejtette beírni.
nagy duzzogva felkapja gépét, kirohan boltból. megy három lépést, kirakat elött elejti :D hullik szét az egész normális csavarozás híján.

utána két órán át szellőztettünk ventillátorokkal, mire nagynehezen eltűnt a szag. még a macskabrunznál is durvább volt, ugyanis ahhoz is volt már szerencsém anno...

Close the world, ʇxƎu ǝɥʇ uǝdo

(#46) LamerGyuri válasza cbmfan (#45) üzenetére


LamerGyuri
senior tag

Én tartom a számat; ígérem, nem linkelem ezt a blogot odaát... :DDD

"Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen."

(#47) cbmfan válasza LamerGyuri (#46) üzenetére


cbmfan
senior tag

pedig az igazság ott van... :DDD

itt a folytatás is pár nappal későbbről:

hányós barátunk visszatért.

szerencsére itt volt főnök, két mondatban elmondtam a tényállást intézés előtt.

- helló, segíthetek?
- ööö igen, én voltam itt a hét elején, én hoztam a koszos (hehhe, peeersze. ha csak az lett volna benne...) gépet.
- már emlékszem. sikerült kitakarítani?
- igen! kimostam benzinkúton! (hogy mi? begurult vele az autómosóba, ezzel verdája tetején? :D vagy nagynyomású mókával megküldte?)
- lássuk. (gép tényleg teljesen tiszta volt kívül-belül) de ugye tudod, hogy a múltkori esettel elvesztettél mindenféle jótállást, garanciát? hisz ez nem rendeltetésszerű használatnak számít.
- aham... (főnök itt vonult be szervizbe röhögni)

gépet felrakja asztalra. oldallap leszed, látszanak a rászáradt maradékok... de legalább nem büdös annyira.

- ez a gép garantáltan nem fog működni. próbáltad bekapcsolni?
- nem... de próbáljuk ki!
- tesztelem, de csak a te felelősségedre.
- oké...

rosszabbik teszt monitor előszed, UPS szintén, felesleges HW elemek lehúz/kiszed, összedug minden, áram alatt cucc. led világít alaplapon, jó jel... nyomjunk egy power gombot. szikrázó hang, pukk, füst, UPS leold. gépről ennyit, alaplapon memória foglalatok és proci között szép 5 forintos méretű égésnyom. (valami 775ös microATX Gigabyte lap volt)

- én szóltam.
- hátööö...
- valószínűleg DVD író és a vincseszter megúszta. ramok, videokártya kérdéses (intvga volt lapon), de azt inkább nem tenném be egy teszt alaplapba sem. (főnök bólogat) a tápnak és az alaplapnak biztosan vége.
- ezzel most mit csináljak?
- át tudjuk venni térítésmentesen veszélyes hulladékként a hibás alkatrészeket, és ha szeretnéd, az általad mondott összegből tudunk építeni egy másik gépet.
- arra most nincs pénzem...
- szeretnéd elvinni a gépedet ebben az állapotban?
- aha... (totál bekómált, mintha itt se lenne)
- rendben. (összerakom ahogy tudom, leejtés miatt kissé görbült a ház)

kérdezem főnököt, szervízdíjjal zargassam-e. mondja, hogy hagyjuk szegényt...

szöszmötöl még egy darabig, elvisz egy árlistát, hóna alá kapja gépét, és elvonul. köszönés nélkül persze.

remélem, hogy nem látom többé...

[ Szerkesztve ]

Close the world, ʇxƎu ǝɥʇ uǝdo

(#48) hcl válasza koby11h (#43) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Igen, ez jellemzőbb. :D De ez ilyen, most ha árajánlat se ads a cég, akkor hogy akar nyerni?
A sóherséget nem kommentálom, nekem még az jut eszembe, hogy ha beszereznek saját pénzből, akkor kiderül, hogy van, és adózni kéne.

Amúgy ja, ezek a gépeket elmutyizzuk sztorik nekem is akkorról vannak meg.

@cbmfan : LOOOOLL
Mondjuk ha 775, az nem lehetett régen :D Nekem azok már tök új cuccok... :D

[ Szerkesztve ]

Mutogatni való hater díszpinty

(#49) cbmfan válasza hcl (#48) üzenetére


cbmfan
senior tag

van még bőven, csak megírom a szopásnaplőt :D holnap folyt. köv.

Close the world, ʇxƎu ǝɥʇ uǝdo

(#50) Trailblazer válasza cbmfan (#49) üzenetére


Trailblazer
addikt

Nagyon kemény sztorikat szervírozol! ;]

Lehet más a helyesírás...? -> https://lnk.bz/fJ4V

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.