Hirdetés

2024. május 24., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) FefeeX


FefeeX
veterán

Ami nem derült ki eddig számomra:
- a régi AppleTV ami már kisbetűs, megkapja-e a frissítést
- mint olyan, lesz-e rá majd AVPlayer app (mivel ez most a legnagyobb indok amellett, hogy 2. gen ATV-m van, JB-vel, így nem kéne JB, és a FHD miatt főleg instant get lenne, a 2.0 vagy 1.4 HDMI esetleges 3D támogatással, hálózatról lejátszó stb... Remélem nem bilibe lóg a kezem, főleg ennyiért...)

Egyébként lehetne szebb is az új, az eddigi összes 3rd party látványterven sokkal szebb volt. Maga az irányító lehet, hogy jobb lesz, de mondjuk nekem az előző is tetszett, és az legalább alu volt.

(#2) Tigerclaw


Tigerclaw
nagyúr

Sajnos ez is csak egy kütyüvel a sorban, ami nálunk tizedét se tudja lokalizációs okok miatt, mint kint az USA-ban. Itthon megvenni nagyjából olyan, mintha csak kalapácsot vennél, de szöget nem.

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

(#3) FollowTheORI


FollowTheORI
nagyúr

Néztem a keynote streamet végig.

A nagyobb integrációt (itunes, hulu, hbogo, netflix ajánló kereső) leszámítva ebbe semmi revolúció nincs... Nem tudom mire gondoltak.

Na jó a siri is ott van, de ne már...

Samsung már évek óta tolja ezt az appos vonalat. Ezt eladni mint revolúció kicsit nagyképű lett.

Ha bejelentették volna hogy az összes nagy tv és tartalomszolgáltatóval megállapodtak teljes on demand tv csatorna és tartalomszolgáltatásról, totál leváltva a kábelt akkor csettintettem volna egyet, hogy ez igen.

[ Szerkesztve ]

Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m

(#4) K0vasz


K0vasz
aktív tag

"Azt persze hozzá kell tenni, hogy a lecsupaszított távirányítókat nem sokan szeretik" - én alapvetően nem vagyok oda a minimal designért, mert az nálam egyenlő a fapaddal, de pont a távirányító az, amin 50 gomb van, de jó, ha 5-öt használok rendszeresen (és ebbe már a bekapcs gomb is benne van). szóval itt kivételesen nem bánom, ha a lecsupaszításra mennek :)

(#5) strcpy


strcpy
tag

Apple TV tulajként nem hittem volna, hogy az első gondolatom az lesz, hogy "Nem elég letisztult a távirányító.". Meg majd töltögetheti az ember, amíg a régi évekig elment egy gombelemmel. :D
Ráadásul a készülék is mintha meghízott volna az előző ATV-khez képest.
Amúgy, formaterv alapján ha Sony lenne ráírva azt jobban elhinném. :D

@Tigerclaw: Így a régióban az Apple a legnagyobb -"Bedugod, 'oszt megy."- előnyét elveszíti. 200 dollár + fáért még taknyoljak-gányoljak a VPN-nel? :W

Anno én azért vettem meg, mert XBMC-vel ez volt a legjobb megoldás belsőhálón streamre. Akkor talán csak az O'Play volt hasonló áron, de kisebb tudással, de mostmár millió más alternatíva van. Ráadásul, ha rászánsz még 150 dollárt már kapsz egy alap XBOX-ot. DLNA-val, Blu-ray-el, 3D-s támogatással, csak az Asphalt-tal és a Crossy Road-dal nem játszhatsz rajta. :(

[ Szerkesztve ]

(#6) FefeeX válasza strcpy (#5) üzenetére


FefeeX
veterán

"Anno én azért vettem meg, mert XBMC-vel ez volt a legjobb megoldás belsőhálón streamre. Akkor talán csak az O'Play volt hasonló áron, de kisebb tudással, de mostmár millió más alternatíva van. Ráadásul, ha rászánsz még 150 dollárt már kapsz egy alap XBOX-ot. DLNA-val, Blu-ray-el, 3D-s támogatással, csak az Asphalt-tal és a Crossy Road-dal nem játszhatsz rajta"

Ehhez több dolgot hozzátennék. Akkoriban már volt egy WDTV HD-m, tehát lejátszóval rendelkeztem (és NAS-sal is), de nem tudta a hálózatot kezelni. A 2.gen ATV viszont igen, és ráadásul mindent tudott amit az is (JB-zve), csak 720pben max. Magának az eszköznek alapból az AirPlay a nagy fegyverténye, amihez képest a konkurencia azóta is max a kanyarban van. Csak kár, hogy az eszközt nem arra tervezték, amire nálunk az emberek legtöbben használják.
Az alap Xboxban 150 dollárért egy darab BR nincs amúgy (X360), amiben van, az legalább a duplája ennek. Ugyanez igaz a 3D támogatásra is. (tudom, mert nálam van ebből is és One-ból is). Ezért is írtam, hogy lehet ez még jó, ha 3rd party appal megoldják a normális videó lejátszást, lehetőleg immáron 3D támogatással. Ha még a BD ISO-t is lejátszaná, gondolkodás nélkül fizetném ki érte azt a 150 dollárt, amit kérnek érte. Most 26-ért van erre eGreat R6S-em, de CFW-vel, és alapvetően lassú, nagy ritkán összeomlik, nincs benne Airplay, a távirányítója pedig alapból béna. Ilyen szinten érdekelne, de sajnos még mindig tudom, hogy ezt nem ilyenekre tervezték, amire tervezték, azok pedig akkor sem érdekelnének, ha elérhetőek lennének nálunk is.

(#7) bdlackoo válasza FefeeX (#6) üzenetére


bdlackoo
tag

"Ráadásul, ha rászánsz még 150 dollárt már kapsz egy alap XBOX-ot" tehat ennek az ara +150$ es xbo-ra gondolt szvsz

dinosaurs are jesus ponies

(#8) Blindmouse válasza K0vasz (#4) üzenetére


Blindmouse
senior tag

Azért egy föl-le jobbra balra gomb elfért volna. Na mind1, szerintem kell majd működés közben látnom, de így első ránézésre szkeptikus vagyok.

3440x1400@120Hz #ultrawidemasterrace #gloriouspcgamingrace

(#9) FefeeX válasza bdlackoo (#7) üzenetére


FefeeX
veterán

Igazad van, nem sikerült megértenem, pedig kétszer olvastam el :) Úgy már valamennyire igaz (bár egyrészt szerintem nem mindegy, hogy valami 45-be vagy 100-ba fáj, másrészt a DLNA nem elégít ki, mint hálózati lejátszó, nem mellesleg azt a tv-m is tudja meg a BD lejátszóm is)

Közben megnéztem az Apple oldalán, és az első kérdésemre, hogy megy-e korábbiakon itt a válasz:
"This is a pre-release version of tvOS for the new Apple TV only. Apple TV (3rd generation) and earlier are not supported."
Ugyan ez a bétára vonatkozik, de az Apple-nél a bétából lesz a GM, abból meg a végleges, és nem szoktak már radikálisan belenyúlni.

[ Szerkesztve ]

(#10) Jeanne d'Arc

Nem lett rossz, nekem tetszik. Szerintem jobb mint az elődje.

iPhone felvásárlás előfizetéses is!

(#11) Alex91


Alex91
félisten

Magyar Apple oldalon nincs kint, es olyan informaciok is vannak, hogy amelyik orszagban nem mukodik a Siri, ott a regi taviranyitoval fogjak majd arulni... (Bar ez nem tudom, hogy mennyire igaz!)

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#12) GeryFlash válasza FollowTheORI (#3) üzenetére


GeryFlash
veterán

,, Ezt eladni mint revolúció kicsit nagyképű lett."

Most az Apple-ről beszélünk nem? :DDD

Hi, i'm new to APHEX TWIN, so i was wondering how much the IQ requirements was to enjoy his stuff. and understand all the underlying themes, because its really complex stuff. I have IQ of 119 but i heard that you need atleast 120 is it true?

(#13) micimacko


micimacko
aktív tag

Jól gondolom, hogy ez sem fogja tudni kezelni a NAS-okat hálózatról?

"Az ördög elképedve állt, és érezte milyen ocsmány a jóság"

(#14) KisDre válasza FollowTheORI (#3) üzenetére


KisDre
senior tag

"Ezt eladni mint revolúció kicsit nagyképű lett."

Ők mindent revolucióként adnak el. Hisz mindenki tudja, ha rajta van egy alma, amibe Steve bá beleharapott, akkor jobb!

KisDre.artstation.com

(#15) FefeeX válasza micimacko (#13) üzenetére


FefeeX
veterán

Ez attól függ, lesz-e rá app. Alapból csak akkor tudja kezelni a NAS-t ha iTunes Home Sharinget tud a NAS, és olyan formátumban vannak a fájlok amit alapból ismer (és a fene fog konvertálni).
Viszont az iPad-em AVPlayerrel lazán játszik a NASról FTP streaminggel (vagy akár WebDAV-vel, stbstb) bármit. Eddig nem voltak elérhetőek 3rd party appok ATV-re (ezért kellett a JB), elvileg mostantól ez másként lesz.

(#16) ZooLee válasza FollowTheORI (#3) üzenetére


ZooLee
őstag

Samsung már évek óta tolja ezt az appos vonalat. Ezt eladni mint revolúció kicsit nagyképű lett.

Ha a Smart TV-k alkalmazáskínálatára gondolsz, akkor azt inkább ne feszegessük, mert nagyon kevés, legtöbbször kritikán aluli minőségű alkalmazás van rá, és hát a működésük sincs éppen ott a topon.

Ha az AppleTV-re ráengedik az iTunes bolt alkalmazáskínálatát, akkor nagyon csúnyán fogja állva hagyni ezt a szegmenst. Ez pedig hamarosan ki fog derülni, bár attól tartok, sajnos számunkra nem lesz releváns... :(

(#13) micimacko: Jól gondolom, hogy ez sem fogja tudni kezelni a NAS-okat hálózatról?

Alapesetben biztosan nem. Viszont ha mehetnek az alkalmazások, akkor nagyon jók vannak rá, ahogy előttem is írták. Én NPlayer-t használok, az is visz mindenféle formátumot, feliratot, hálózati megosztást, stb.

(#17) spartanburg


spartanburg
csendes tag

Mát itt is vannak az új Apple TV árai:

http://digitalbridge.hu/blog/uj-apple-tv-arunk/

Ez gyors volt...

(#18) Hippo válasza spartanburg (#17) üzenetére


Hippo
aktív tag

Érdekesen számolták ki az árakat.. :D

(#19) spartanburg válasza Hippo (#18) üzenetére


spartanburg
csendes tag

Hát, ja :-D

De van jobb is:

[link]

(#20) Fred23


Fred23
nagyúr

Arra lennék kíváncsi, hogy az iOS METAL-ról majd milyen könnyen tudnak Androidra portolni ( akár OpenGL ES 3.0-ra, akár majd Vulkan-ra ) a fejlesztők. Vajon sokan lesznek, akik emiatt maradnak csak iOS-on?

[ Szerkesztve ]

(#21) Alex91


Alex91
félisten

[link], a hivatalos arak!

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#22) Zanik válasza Alex91 (#21) üzenetére


Zanik
addikt

Kicsit drágább mint az előző gen.

Arról lehet amúgy tudni valamit, hogy bizonyos országokba más távíránytót kapunk, amivel nem működik a Siri, csak a szövegbeviteles keresés?

Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82

(#23) Alex91 válasza Zanik (#22) üzenetére


Alex91
félisten

Dragabb, csak "kicsit" tobbet is tud...

Amig nem szallitjak ki az elso darabokat itthon, addig nem tudni arrol, hogy mi van a taviranyitoval. Szerintem nem fog tobbfajtat gyartani. Egyszeruen ahol nincs Siri, ott csak egy szoveges kereso jon be a Siri gomb megnyomasara.

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#24) Zanik válasza Alex91 (#23) üzenetére


Zanik
addikt

Valahol olvastam, hogy voltak fejlesztők akik úgy állították be a TV-t, hogy azt higgye USA-ban vannak, de továbbra se működött a Siri-s kereső. Emiatt merült fel a gyanú, hogy azokban az országokban ahol nem elérhető a szolgáltatás, ott egy másmilyen távot pakolnak a TV mellé.

Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82

(#25) br4adam


br4adam
aktív tag

Ugyanolyan távirányítóval jön mindenhova, ez már biztos.

(#26) buci30


buci30
addikt

Mennyire van lekorlátozva az AppStore-ból letölthető játékok listája?
Vagy van valahol egy lista, hogy melyik játékok fognak futni az AppleTV-n keresztül ha a TV-re kötöm?

iPhone 11 pro max, iPad Air2, Macbook pro, Apple Watch 44mm, Apple Airpods pro

(#27) Alex91 válasza buci30 (#26) üzenetére


Alex91
félisten

Azok, amelyek Apple TV-re vannak irva. Teljesen kulon Store van neki.

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#28) kalimist válasza spartanburg (#19) üzenetére


kalimist
aktív tag

Miért is lenne jobb? Ne a 4K-val gyere mert tartalom szinte semmi, ami van az is agyonmosott alacsony bitrátájú hulladék.

Én tegnap kaptam meg. Siri működik csak támogatott régióra kell állítani az App Store-t. App egyelőre nincs olyan sok de idővel gyaníthatóan több lesz, mint Fire TV-re. :) Az AirPlay piszok gyors, szinte nulla bufferelés, azonnal indul a lejátszás. Ugyanez MacBook-kal is gyors és tökéletes. Plex van. Jól működik és gyorsan. Állítólag készül egy Kodi-fork is ami elérhető lesz az App Store-ból de mivel itt is van app sideload ezért gyaníthatóan "full" Kodi is lesz. A lényeg itt a Store és ebben nem nagyon lehet megszorítani őket.

(#29) harylmu válasza kalimist (#28) üzenetére


harylmu
őstag

Egy fullos Kodi-val egészen megérné az árát. Kadenciahelyes lejátszással és folyamatosan frissítésekkel persze. Az korrekt lenne, de eléggé kételkedek ebben.

[ Szerkesztve ]

(#30) Simi87


Simi87
senior tag

Mi van itt? Én már nyüstölöm egy ideje a 64GB-s developer kit-et, és nagyon meg vagyok vele elégedve. Távirányító nagyon jó, Flex hasít mint állat…
Lehet hogy nincs rá annyi alkalmazás, mint az androidos megoldásokra, de ami van, az 5 cillagos.

(#31) szijartg válasza Simi87 (#30) üzenetére


szijartg
senior tag

Van valami progi ami a hálózati lejátszást támogatja?

(#32) br4adam válasza szijartg (#31) üzenetére


br4adam
aktív tag

Plex?

(#33) Alex91 válasza szijartg (#31) üzenetére


Alex91
félisten

OnePlayer, 1 euro. Van egy ingyenes is, ami eleg fapad...

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#34) szijartg válasza br4adam (#32) üzenetére


szijartg
senior tag

Nem tudom! Azért kérdeztem ;) Plex-et nem ismerem!
Sajnos a mostani 3-asomra nincs JB így, ha ez megfelel akkor mindenképp cserélném!

A lényeg az, hogy most az asztali gépemen van egy XBMC, ez van rákötve a házimozi+tv-re! Itt be lehet pl állítani FTP-t is! iPhone-ról pedig a Constellation appal irányítom! Tök jó! Csak sajnos nem mindig van kedvem benyomni az asztali gépet!
Ezért lenne a legjobb ha lenne olyan app amivel ftp-n keresztül simán lehetne filmezni!
Ahogy olvastam később lehet XBMC

(#35) Simi87


Simi87
senior tag

Plex-nél is be kell kapcsolni a gépet, de nagyon jól teszi a dolgát.

(#36) Alex91


Alex91
félisten

Megjelent ra az Infuse medialejatszo app! Igaz 10 euro, de eleg jonak tunik!

[ Szerkesztve ]

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#37) Sur1G


Sur1G
aktív tag

Üdv!

Apple TV 4-et használókhoz lenne pár alapvető kérdésem. Gondolkodok egy ilyen készülékben, de vannak fenntartásaim mivel nem nagyon ismerem a készüléket:

- Első dolog a Siri. Ugye írják, hogy a Siri Magyarországon nem érhető el. Van régről egy USA Apple Store Acountom (a telefonon lévő iCloud fiók is ezzel megy egy ismerőshöz bejelentett USA címmel) ezzel menni fog a Siri is?
- Van olyan lehetőség, hogy diktáljam a beírandó szöveget magyarul úgy mint a többi Apple készüléknél?
- Ha mondjuk Siri nélkül használnám magyar felhasználói fiókkal, úgy a diktálásról is le kell mondanom, vagy csak a Siri-t nem érem el?
- USA felhasználói fiókkal is lehet váltogatni ugyanúgy a magyar és a külföldi Store között mint telefonon?
- Tudok ugyanúgy vásárolni magyar store-ban, magyar kártyával, attól még, hogy a másik fiókkal vagyok bejelentkezve (hasonlóan iPhone, iPad-en).

Nagyon nem látom át ezt a korlátozást, hogyan is működik. Ha valaki megtenné és röviden leírná azt megköszönném. Nem nagyon találok sehol a kérdéseimre választ.

Ui.: van Safari böngésző a készüléken, vagy külső böngészőt (google chrome, firefox ....) lehet használni?
Van amúgy az Apple TV-nek ezen kívül magyar fóruma?

Köszönöm!
Üdv

(#38) Alex91 válasza Sur1G (#37) üzenetére


Alex91
félisten

Siri, vagy nem Siri?
Korábban tévesen elterjedt, hogy az új távirányító két különböző verzióban érkezne, amiből a magyar piacra szánt változatban hiányozna a Siri működéséhez szükséges mikrofon. Ez szerencsére tehát nincs így!

Ahogyan azt korábbi cikkünkben már írtuk, Siri elérhetősége mindössze attól függ, hogy az Apple TV-t milyen nyelvre állítjuk ÉS hogy eközben milyen Apple ID-val vagyunk bejelentkezve.

Ahhoz tehát, hogy itthon használhassuk a Sirit, nem elegendő, hogy az Apple TV nyelvét például angolra állítjuk, hanem az adott nyelvhez passzoló Apple ID-val kell bejelentkezzünk az iTunes és App Store menüpontban. (Ha magyar Apple ID-val jelentkezünk be, akkor Siri kikapcsol, és nem is kapcsolható be.)

Ezután viszont Siri gond nélkül használható, és megkérdezhetjük tőle az időjárást vagy az Apple részvény árfolyamát is. Ezek ilyenkor a képernyő alsó sávjában jelennek meg:

Nincs rajta Safari, es tudtommal mas bongeszo sem.

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#39) felsál


felsál
tag

Infuse pro iphone-on megvettem, de apple tv-n megint fizetnem kell. Ugyanaz az account. Mi ez?

Egyebkent a nem fizetos itt megall. Mit eszlel ez a progi?

Iphone, ipod touch, windows laptop van a wifin

[ Szerkesztve ]

(#40) Alex91 válasza felsál (#39) üzenetére


Alex91
félisten

Halozati megosztast keres. A windowson osszal meg egy konyvtarat, amiben vannak filmek, es vard a csodat...

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#41) felsál válasza Alex91 (#40) üzenetére


felsál
tag

Igen ezt gondoltam, köszi! Megosztási mappát kell létrehoznom? Hogy lásson vmit az infuse?
És iphone-ról nem lehet ily módon?

(#42) Alex91 válasza felsál (#41) üzenetére


Alex91
félisten

iPhone-rol valoszinuleg egyszeruen nem.

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#43) felsál


felsál
tag

Bekapcsolom az apple tv-t akkor bekapcsol a tv. Ez jó. De ha kikapcsolom az apple tv-t, akkor "ő" miert kapcsolja ki a tv-t? Ja, visszakapcsolom a TV-t , ilyenkor bekapcsol magától az apple tv. Hogy lehet csak TV-t nézni?

(#44) Alex91 válasza felsál (#43) üzenetére


Alex91
félisten

Apple TV Beallitasait nezted?

Amugy fogod, azt atvaltod TV-re a TV taviranyitojaval a TV-t...

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#45) felsál válasza Alex91 (#44) üzenetére


felsál
tag

Az úgy rendben, de akkor bekapcsolva marad az apple tv. Igazság szerint úgy emlékszem elaltatja magát bizonyos idő után, amit lehet állítani. Bár lehet akkor fél óra, vagy egy óra múlva ( ahogy beállítom) kapcsolja ki önhatalmúlag a tv-t. Brrr
Most frissít a kicsike! Nemcsak a 9.2 ios jött meg

(#46) Fapuma77624


Fapuma77624
tag

Sziasztok! Nagyon szeretnék egy 4.generacios Apple Tv-t de offline mennyire használható? Értem ez alatt h itthon neten lógna de amikor elmegyek melózni ausztriába akkor magammal vinném és ott ugye csak mobilnetem van.tehát! játszható vele offline is?És olyan mint az AVPlayer működhet rajta?

(#47) felsál válasza Fapuma77624 (#46) üzenetére


felsál
tag

Szia! Sajnos nem terjedt el még az eszköz kis hazánkban, sokan nem fognak válaszolni.
Nekem úgy tűnik nem véletlen, mert pár hónap fog kelleni, hogy beérjen a készülék. Leginkább az appstore kínálatának bővítése lenne fontos. Rá lehet húzni infuse pro-ra videókat(talán) az tetszene, de nem biztos.
Az biztos wifi nélkül nem sok értelmét látom az eszköznek

(#48) br4adam


br4adam
aktív tag

Nem nagyon pörög a topik. Ennyire kevesen próbáltuk ki eddig az új Apple tv-t?

(#49) felsál válasza br4adam (#48) üzenetére


felsál
tag

Nem ismerik, meg az utcán sem lehet vele villogni :-) Pedig brutál egy gép, az iPhone 6 procijával dolgozik. Annyira szép a játékok grafikája, leesik az áll. Airplay Infuse Pro-val használom, hibátlan. Youtube szintén.
Siri-ért tényleg kár

(#50) Alex91


Alex91
félisten

Jo a cucc, de szerintem meg hianyzik valami belole...

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.