Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Konzol játékok  »  PlayStation 4 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:30:42

LOGOUT.hu

PlayStation 4 összefoglaló.
MIELŐTT KÉRDEZEL, OLVASD EL!

Aktuális:

Kölcsönjáték nyilvántartó

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#199251) .LnB


.LnB
titán
LOGOUT blog

Milyen a Days Gone története? Felér egy PS ex cím minőségéhez? Mondjuk a The Last of Us-hoz?
Spoiler mentes válaszokat várok természetesen. Köszi.

[ Szerkesztve ]

„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

(#199252) .LnB válasza RangerFox (#199246) üzenetére


.LnB
titán
LOGOUT blog

(ha most vetted akciósan) Ennyiért nagyon megéri szerintem. Kb naponta lépek fel a store oldalára, de visszafogom magam. :)

„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

(#199253) Deck válasza .LnB (#199251) üzenetére


Deck
titán

Fel. Szokásos Sony minőség. ;)
Leszámítva, hogy slimen gyengébben fut, bár pro-n is van, hogy belaggol kicsit 1-1 pillanatra motorozás közben az új területén, bár ritka. Ezenkívül normálon kicsit buták az ellenfelek és bugok előfordulnak de fokozatosan javítják őket.
A történet, játékélmény nagyon ott van :)

PS5

(#199254) Woodslave válasza .LnB (#199251) üzenetére


Woodslave
nagyúr

van sztori de nem fogod eldobni tőle az agyad. Nincs meg benne az a "kémia" mint a last of usban.

"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá

(#199255) Deck válasza Woodslave (#199254) üzenetére


Deck
titán

Nem értünk egyet, bár nem gond :D

PS5

(#199256) nemorino válasza .LnB (#199251) üzenetére


nemorino
tag

Joel a végén megmenti Ellie-t a kórházban és lelépnek Tommy városába :DDD

"Le style est l'homme même." Georges-Louis Leclerc de Buffon

(#199257) #10186752 válasza Xaels (#199239) üzenetére


#10186752
törölt tag

Hamar elfogynak, jelenleg nekem egy sincs.

(#199258) S e t h válasza .LnB (#199251) üzenetére


S e t h
nagyúr

A válaszom kettős. Szerintem abszolút ps ex minőségű a sztori, de nálam a Last of us nagyobbat ütött, igaz ennek még nem értem a végére.
Nálam a LOU célba találta az apa-gyermek relációval, a Days Gone nem tudott annyira megérinteni, annak ellenére sem, hogy Sons of anarchy fan vagyok.
Ha vki rajong a motoros létért, annak talán könnyebb lesz, de még így is azt mondom, hogy a konzolos játékok közül azért kimagaslik a minősége.
Ha nekem a Last of us az alap, és legyen mondjuk 10 pont, akkor ez 9.
Nem tudom hányadrészén járok a játéknak, de az átvezető videók egyre jobbak és tartalmasabbak, egyre többet tárnak fel a történetből.
Még most is állítom, hogy ez a Last of us open world verziója és ha nem is tudja megismételni a kultikussá váló "előd" sikerét, azért nagyon nincs oka szégyenkeznie.
Ha vki Assassin Creed szintű játékot vár, az csalódni fog a történet orientáltság és megannyi scriptelt jelenet miatt, aki meg színtiszta sztorira számít, annak meg nyűgje lehet, hogy itt vannak campek amiket ki kell pucolni, de ha nem csak a történetért, akkor a loot miatt is nagyon megéri, mert csak így válnak elérhetővé bizonyos, a túléléshez szükséges eszközök.

[ Szerkesztve ]

This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!

(#199259) vonSux válasza .LnB (#199251) üzenetére


vonSux
őstag

A játékmenet mechanikája sok helyen hasonló, de minden másban teljesen más játék, mint a TLoU. De ha csak az a kérdés, hogy megéri-e tenni vele egy próbát, egyértelműen igen. A sokszor megmosolyogtató hibák ellenére ez egy nagyon jó játék lett (pedig megmondták itt a fórumon, hogy szar lesz :D ), több pozitívum mellett a hangulatát (környezet, zene, motorozgatás, egy-egy dialógus, néhány harci szitu) emelem ki.

(#199260) Woodslave válasza S e t h (#199258) üzenetére


Woodslave
nagyúr

a last of usnál sokszor jutott eszembe ha még be lehetne menni egy házba, akkor se tenném meg. Ott valahogy nagyon érződött a távolság, ha menni kellett.

Azt egy szóval se mondtam, hogy a days gone nem jó, sőt egyik legjobb játék amivel játszottam ebben a kategóriában (mondjuk a darks souls 2 miatt 2 napja hozzá se nyúltam de ez inkább az én állapotom minősíti :D )

Csak annyit akartam mondani (amennyit itt Lnb-ből megismertem) hogy a sztoritól nem fog egy hátast dobni és nem azért mert a Last of us akkora sztori király mert ha jobban belegondolunk egy faxi meg egy kislány elmegy a-ból b-be. De ott valahogy ez több lesz. itt meg a játék több, rengeteg olyan dolog van benne ami szerintem kihagyhatatlanná teszi, függetlenül attól hogy exc.

"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá

(#199261) .LnB válasza S e t h (#199258) üzenetére


.LnB
titán
LOGOUT blog

Nekem a TLoU-val is annyi bajom volt, hogy a The Walking Dead-ben láttam szinte mindent a témában, ezért nem lepett meg. És nekem ez a csávó tiszta Daryl Dixon (akit csípek), mert a SoA-t nem láttam.

"Ha vki Assassin Creed szintű játékot vár"
Azért az ember csak jobbat vár annál... ;]

„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

(#199262) Xaels válasza #10186752 (#199257) üzenetére


Xaels
félisten

A hágón átkeltél már a D.-i féltekére?

PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL

(#199263) Zoleee83 válasza .LnB (#199261) üzenetére


Zoleee83
addikt

"Mert a SoA-t nem láttam." :Y
Pótold az egyik ha nem a legjobb sorozat, folyamatosan fejlődik a történet, és állandó feszültség van a Chaptereken belül, alapmű! (Mint a The Sopranos, vagy a Breaking Bad pl.)

Days Gone-t ezért is akarom végigtolni, hátha ad egy kis motoros érzést, amire mostanában nem volt időm.

[ Szerkesztve ]

* You can't stop me to love the world with all its lies - Guano Apes *

(#199264) .LnB válasza Woodslave (#199260) üzenetére


.LnB
titán
LOGOUT blog

Értem, szóval azt akarod mondani, hogy Joel és Elli karaktere jobban meg voltak írva, működött körülöttük a kémia, még akkor is, hogy a köréjük szőtt történet egyszerű is volt. Itt a Days Gone-nál meg a karakterek sem működnek annyira (mint ott.)

:)

[ Szerkesztve ]

„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

(#199265) Bagira01


Bagira01
veterán

Sziasztok!
Red dead 2, Detroit become human és Spiderman miatt vennék ps4-et. 4k tv-n van érezhető látványbeli különbség ps4 és pro között ami megérni az a 40e különbséget?

Hirdetéseim: http://goo.gl/TfNH1d

(#199266) Deck válasza Bagira01 (#199265) üzenetére


Deck
titán

Van.

PS5

(#199267) mttssz válasza bbdzyx (#199250) üzenetére


mttssz
senior tag

Imadom ezt a jatekot, baratnovel vegigjatszottuk mindket reszet (muszaj volt minden palyat 3 csillagra mert addig nem hagyott beken :DDD). Siman jatszhato olyannak is aki eloszor fog kontrollert a kezeben, a vegere siman beletanul, amugy meg aranyos kis cucc, kis poenokkal meg szolid jatekmechanikakkal, 5-6 orat siman el lehet vele lenni ketten, tobben meg meg jobb.

(#199268) tboy93 válasza Bagira01 (#199265) üzenetére


tboy93
nagyúr

:K

(#199269) Woodslave válasza .LnB (#199264) üzenetére


Woodslave
nagyúr

Igen az is. Itt is vannak faxa karakterek, csak más.

Meg a last of usnak volt súlya ha lehet érteni mit akarok vele mondani. Ott mondjuk ha láttál 4 banditát akkor megnézted a pisztolyod, volt 2 töltényed, a hátizsákban 1 molotov, meg két kötszer, aztán elosontál a faxba. :D

Ebben a játékban lehet ezt az elején még érzed, aztán ha meg tábort kell kipucolni, bemész a főkapun egy automata shotgunnal. Aztán jónapot.

Szóval nem hasonlítanám annyira a last of us-hoz max a témája hasonló, de ettől függetlenül szenzációs játék, hangulata is van, meglepődni nem fogsz mondjuk ha erre számítasz. De mindenképpen ajánlott

"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá

(#199270) mttssz


mttssz
senior tag

Mas:
Sekiro NG+-t probalta valaki? Hoz valami ujat azon kivul hogy nagyobbat utnek az ellenfelek? Azt tudom, hogy a Kuro's Charmot megkapom, de azt nem csak NG+-ban hanem minden sima NG vegigjatszason is. Kellene meg a maradek 3 ending, de ha nem hoz semmi extrat akkor inkabb ujrakezdem uj mentessel, tobbi jatekban sem szerettem hogy fullos felszerelessel megyek vegig a jatekon az elejetol. :D

(#199271) Deck válasza Woodslave (#199269) üzenetére


Deck
titán

Az új nehézségi fokozat majd talán adni fogja azt az érzést ;)

PS5

(#199272) S e t h válasza Woodslave (#199260) üzenetére


S e t h
nagyúr

A Last of us a kapcsolatok miatt működött, ami egymáshoz fűzte a karaktereket, kidolgozták a személyiségüket, nem csupán poligonok voltak, hanem szinte tényleg szorítottál nekik, hogy éljék túl a poklot.
Talán a legközelebb vitt minket ahhoz, hogy elképzeljük, milyen lenne az élet, ha ez valóban bekövetkezne, és most ne is a zombikra gondoljunk, hanem egy olyan apokaliptikus vízióra, amiben a civilizáció megsemmisül.
A Days Gone kitágította a tereket, kevésbé klausztrofób, nem vagy beszorítva 4 fal közé, ahol minden zajra felkapod a fejed, helyette a veszélyt pont a tágas terek jelentik a több száz fős hordákkal.
Szóval az elhagyatottság, kilátástalanság érzése itt nem olyan erős, ebbe nehezebb beleélnem magam, mert itt a la Mad Max módra a benzin a legfontosabb elem, ami úgy terem mint a kökörcsin, de az az érzés nem sok mindenhez hasonlítható, amikor kötszerért túrod a kocsikat és a nyakadba szakad egy horda.
Ha elfogadjuk, hogy itt nem apák vagyunk, bár apai érzések itt is megjelennek, hanem fejvadászok, akik a túlélőknek portyáznak és hajtanak végre feladatokat, akkor ez a játék az egyik legjobb választás.
Miért is kell most dolgoznom? :O

[ Szerkesztve ]

This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!

(#199273) Woodslave válasza S e t h (#199272) üzenetére


Woodslave
nagyúr

:O :D átérzem én is ezt kérdezem magamtól :C

"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá

(#199274) Deck válasza Woodslave (#199273) üzenetére


Deck
titán

Szintúgy :(

PS5

(#199275) tboy93


tboy93
nagyúr

Engem ugyse hagyna a gyerek jatszani, szoval akar dolgozhatok is :D

(#199276) S e t h válasza tboy93 (#199275) üzenetére


S e t h
nagyúr

Én ráadtam a fülest, utána mondta, hogy "inkább megyek anyához'.

This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!

(#199277) sp8787 válasza mttssz (#199270) üzenetére


sp8787
addikt

Mindenki? Legalabbis akik minden bossal "talalkozni" akartak.

(#199278) tboy93 válasza S e t h (#199276) üzenetére


tboy93
nagyúr

Az enyém épp most tanult meg járni, egy percig nem marad meg egy helyben :D

[ Szerkesztve ]

(#199279) #10186752 válasza mttssz (#199270) üzenetére


#10186752
törölt tag

NG2+ végén szereztem meg a platinát, gyakorlatilag semmi újat nem nyújtanak az újrajátszások, kivéve, hogy csomó idegbajt megspórolsz, mert hullanak a bossok, mint a legyek.

Ha a többi ending kell csak, ne kezdj új játékot, toljad NG+ban. Owl-döntés előtt mentsd az állást, csináld meg a Shura-endinget, állás visszatölt, majd csináld meg a másik két, speckó ending feltételeit, menj végéig a játékon, endboss lebaszcsi, közvetlen utána mentés, ez után meg a másik két endinget meg tudod nézni.

(#199280) penge111 válasza #10186752 (#199279) üzenetére


penge111
addikt

Összességében akkor a Sekiro jó játék? Mert ha most pár héten belül végzek a Ds3-al, akkor már nem marad soulsborne játék, amit ne játszottam volna ki. (Ok még a Surge, és a The Lord of Fallen megvan digitálisan, csak azok inkább pótlékok számomra, de majd sorra kerülnek)

PSN: Dragonmage1980, http://huncritic.hu/

(#199281) #10186752 válasza penge111 (#199280) üzenetére


#10186752
törölt tag

Összességében akkor a tökfőzelék most finom?

[ Szerkesztve ]

(#199282) mttssz válasza #10186752 (#199279) üzenetére


mttssz
senior tag

Ahhoz kepest hogy pont emiatt kaptam toled az ivet mert ezt csinaltam Bloodborneban... :DDD

penge111: jo kis jatek, mas mint a tobbi soulsborne cucc, par design dontessel nem ertek egyet de amugy biztos fog meg porogni nalam sokat.

[ Szerkesztve ]

(#199283) penge111 válasza #10186752 (#199281) üzenetére


penge111
addikt

Ne, a tökfőzelékkel ki lehet kergetni a világból, ok akkor nem rakom a listámra a Sekirót ;]

PSN: Dragonmage1980, http://huncritic.hu/

(#199284) gyuromoj


gyuromoj
veterán

Idén már Európában is lesz QuakeCon, játszható Doom Eternallal

PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.

(#199285) .LnB válasza gyuromoj (#199284) üzenetére


.LnB
titán
LOGOUT blog

Évek óta egyre szarabb.. Tavaly is az a lebonyolítási rendszer ahogy a QC meccsek folytak, egyenesen vérlázító volt.
Bezzeg 2016-ban az a döntő! [link] Volt map ami a 9. hosszabbításban dőlt el! Minden idők legnagyobb Quake meccse volt, sose felejtem el.

Jahogy titeket a DooM bemutató érdekel mi? A baj csak az, hogy a QuakeCon-nak nem erről kellene szólnia. :( Szégyen amivé az a cég is lett. :(

[ Szerkesztve ]

„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

(#199286) #10186752 válasza mttssz (#199282) üzenetére


#10186752
törölt tag

Én végigjátszottam három teljes alkalommal a játékot...

Te írtad, hogy csak az ending kell neked, azért írtam, hogy erre ez a megoldás.

(#199287) #10186752 válasza penge111 (#199283) üzenetére


#10186752
törölt tag

Te félreértesz. Az, hogy a Sekiro jó játék-e, pont olyan kérdés, hogy finom e a tökfőzelék, vagy a húsleves.

Kinek finom, kinek nem.

(#199288) .LnB válasza #10186752 (#199287) üzenetére


.LnB
titán
LOGOUT blog

Miért a Sekiro-t mindenki máshogy készíti el magának?! :U

[ Szerkesztve ]

„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

(#199289) sp8787 válasza .LnB (#199288) üzenetére


sp8787
addikt

Eloszor is szogezzuk le ,hogy a tokfozelek az finom.
De barhogy keszited el nem lesz belole pacalporkolt. :(

(#199290) Moby válasza S e t h (#199272) üzenetére


Moby
addikt

Absz. nem értek egyet. A TLoU egy roadgame (roadmovie-game). A két karakterről szól, hogy az út során hogyan kerülnek egyre közelebb egymáshoz. Jól csinálja, de hálás téma, van sok mű ebben a zsánerben, jobbnál-jobbak. Viszont nem bont semmi egyebet, nem is koncentrál a két főhősön kívül semmilyen más karakterre.Nem tudunk meg a firefliesról semmit, se semmi egyébről. A két karaktert kirekeszti a világból.
A Days Gone nem ilyen. Több karakterrel dolgozik, a karakterek szerves részei a világnak, több csoport motivációját, múltját bontja ki (még ha felszínesen is). Szerintem alkalmatlan e két játék az ilyen típusú összehasonlításra, még ha témájában hasonló is. Nagyon sok mindent nyúlt le a Days Gone a The Last of Usból, főleg mechanikában, de közben alapjaiban legalább annyira más is maradt. Egyik játék sztorija sem túl mély, de az azért nagyon szimpatikus bennük, hogy van bennük merészség. Főleg a Days Gone mer időnként meghökkentően bátrakat húzni.

(#199291) sp8787


sp8787
addikt

Film keszul az Obsidian Samurai-rol.
[link]
[link]

(#199292) Peace válasza S e t h (#199258) üzenetére


Peace
nagyúr

"Ha vki Assassin Creed szintű játékot vár, az csalódni fog a történet orientáltság és megannyi scriptelt jelenet miatt, aki meg színtiszta sztorira számít, annak meg nyűgje lehet, hogy itt vannak campek amiket ki kell pucolni, de ha nem csak a történetért, akkor a loot miatt is nagyon megéri, mert csak így válnak elérhetővé bizonyos, a túléléshez szükséges eszközök."

És pont ezért működik számomra remekül az egész játék!!! Mert baromira adja az OW, a gyűjtögetés, karakter fejlesztése skillpontokkal és mindemellett kellő mértékben adagolódik a story is és nem csak a fő történeti szállal, hanem a mellékküldetések egy részével is kicsit többet tudunk meg a világról és a környezetről. Nekem még ennyi játék óra után is iszonyat nagy élvezetet nyújt a játék. 2-3 alkalommal volt képes felhúzni valami nagyobb bug miatt, de ez a nagyon maximum 3 eset lehetett az összesen 50-60 játékóra alatt. Én is nagy SoA rajongó vagyok, de például Deek messze nem olyan szimpatikus, mint Jax Teller volt. De a játék kezdete óta sokat javult a viszonyunk és egyre szimpibb lett. Vagy például Piás, akire csak fintorogva néztem az elején, hogy bakker ez meg ki, milyen karakter ez??!!!! Most meg iszonyat csípem! És rajtuk kívül is van még 3-4 karakter, akikhez folyamatosan változik a hozzáállásod.....nagyon jól működik az egész! ;)

(#199293) #10186752 válasza .LnB (#199288) üzenetére


#10186752
törölt tag

Amúgy igen, másképp, de pont nem az a lényeg.

A nagy csöcsű csaj a jó, vagy a kis mellű? Kinek mi. Én az előbbire szavazok ugyan, de van, aki az utóbbit szereti.

Jó játék a Sekiro? Szerintem jó, bár nem ez a kedvenc soulsborneiro játékom.

(#199294) l.skywalker válasza oriic (#199216) üzenetére


l.skywalker
félisten

És nem mellékesen EA címek vásárlásakor jár 10% kedvezmény Xbox-on, ami pl. sokszór kellemes meglepetés volt, remélem ez is ugyanúgy része lesz ennek PS4-en.

Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel.

(#199295) ProEvoFan válasza l.skywalker (#199294) üzenetére


ProEvoFan
nagyúr

Igen, része lesz itt is.

(#199296) tboy93 válasza l.skywalker (#199294) üzenetére


tboy93
nagyúr

Mivel hogy amúgy sem veszek EA játékot 3.000Ft-nál drágábban, ezért ezt a 10%-ot én simán el is tudnám engedni ;]

(#199297) ProEvoFan válasza tboy93 (#199296) üzenetére


ProEvoFan
nagyúr

Novemberben az új SW játéknál lehet jó lesz az a -10%. :)

(#199298) Carlos Padre válasza sp8787 (#199289) üzenetére


Carlos Padre
veterán

Ha felcsíkozod akkor vegán pacal. ;)

Genyó vagyok, ha hülye vagy megmondom.

(#199299) tboy93 válasza ProEvoFan (#199297) üzenetére


tboy93
nagyúr

Majd lemezesen 2020 tavaszán beszerzem használtan, ha jókat írtok róla :)

(#199300) winery válasza #10186752 (#199287) üzenetére


winery
aktív tag

Értem én,hogy nagyon finom akkor se szeretem :D

Az mikor fog kiderülni ,hogy mik lesznek a EA access címe PS4 re ?

Útvonal

Fórumok  »  Konzol játékok  »  PlayStation 4 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.