Hirdetés

2019. február 22., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Miért vegyél PlayStation 4-et? (szerintem)

  Ez nem egy PlayStation 4 bemutató, hanem válasz a kérdésre, hogy szerintem miért a legjobb választás a PS4 játékra.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Vélemény 7 hónapja 1079

 • E3 2018 Szerintem

  Gondoltam, összeszedem a gondolataimat a show-ról egy poszt-ban, mert egy kommentnek azért hosszú lenne. Kezdenék rögtön a verdikttel. Nekem ez csalódás volt eléggé. Az tuti, hogy soha többet nem pörgök rá E3-ra. És nem maradok fent egyetlen bemutatóért se 11-éjfélig. Voltak jó dolgok, nem is egy. De sokkal többet vártam. Idén nagyon túlzó volt a sok előzetes pletyka. Olyan alap pletykák nem bizonyultak igaznak, mint a Splinter Cell. Durva, engem ez meglepett.

  Az előadások:

  Ha nem vesszük figyelemben, egyik show-n sem a bemutatott dolgokat, csak a show felépítését, előadásmódját nézzük, akkor a Microsoft idén toronymagasan nyert. Utána talán a kábszis Ubi jön. A Microsoft vette a fáradtságot, és összeszedetten, ízlésesen tálalta a mondandóját. És az egész show legnagyobb dobása, a Cyberpunk 2077 trailer is itt tette tiszteletét. A Sony-tól show szinten sokkal többet vártam.

  A játékok:

  Először összességében. Nincs igazán meglepetés. Persze lesz mivel játszani. Viszont én úgy érzem, nem léptünk előrébb. Mármint azért, mert vártam volna pár megjelenési dátumot már itt-ott. Na de néhány szó a játékról.

  Folytatás...

  .LnB 8 hónapja 59

 • V4 Future Sport Festival - Magyarország ilyet is tud?

  Élménybeszámoló a V4 Future Sport Festival vasárnapi napjáról.

  Amikor felreppentek az első hírek, hogy Magyarországon nagy Esport versenyt terveznek rendezni, egyáltalán nem kaptam fel rá a fejem. És úgy gondoltam szépen majd elhal ez a kezdeményezés ahogy szokott. Aztán egyre jobban körvonalazódott, hogy itt tényleg valami lesz. 2 milliárdos állami támogatás, CS:GO top csapatok, több versenyszám. Viszont még mindig ott volt bennem, hogy túl szép ez, hogy igaz legyen.

  Én az mellett, hogy elég nagy kocka vagyok, nagyon szeretem az esportot. Sőt, annyira, hogy ha visszatekintek az időben akkor a játékok iránti szeretetemmel szinte egyszerre alakult ki az érdeklődésem az esportal kapcsolatban is. A 2000-es évek elején már Counter-Strike NiP, mTw, SK, eoLithic meccseket néztem. Aztán pedig picivel később már Quake 3-at is, fatal1ty, Cooller stb. Persze már amennyire akkoriban lehetett nézni, mert akkor még csak demo-k beszerzésével jutott ilyen meccsekhez az akit ez érdekelt. Volt akkoriban a játékostársadalomnak egy szűk rétege aki már akkor is felfigyelt az esportra.

  Folytatás...

  .LnB 11 hónapja 17

 • 2017-es évértékelés

  Tavaly írtam az első évértékelésemet, és elég sokan elolvastátok, kommentek is szép számmal jöttek. Szóval úgy gondoltam idén is visszatekintek a tavalyi évre. Így január 9 felé én is megkezdtem immár hivatalosan is az idei évet, szóval lássuk. Nem könnyű pozitívan visszatekintenem, sajnos az irl megpróbáltatások miatt. Erről itt nem fogok írni, de megpróbálom ezt félretenni.

  Kezdeném a filmekkel. Ez könnyű számomra, mert volt két véglet. Egyik oldalon ott volt a Blade Runner 2049. Egész évben vártam ezt a filmet. Annyira biztatóak voltak az előjelek, a rendező, a szereplők, az alap. És még így is sikerült felülmúlnia a várakozásaimat. Én egy nagyon jó filmre számítottam, de szerintem ez inkább instant klasszikus lett. Szerencsére nagyrészt elég jó filmekre mentünk moziba. Baby Driver, Dunkirk, mind remek filmek a maguk stílusában. Köztudottan nagy DC fan vagyok, ezért szeretnék pár szót megejteni a Justice League filmről is. Amit nem vártam, féltem tőle. Az előzetes herce-hurca, utóforgatások stb. miatt. Nem is akartam moziba nézni, de adódott egy szabad hétvége, és úgy gondoltam legyen, lássuk. Már a moziba befele menet is spannoltam maga, idegtől kidudorodó érrel a nyakamon ültem be. "Na gyere, hadd lássalak, most majd jól kidühöngnöm magam" - gondoltam. És nem! Nem volt rossz!

  Folytatás...

  .LnB 1 éve 9

 • Visszafogott Windows pimpelés unalomból

  Réges-régen szerettem kísérletezgetni, szerettem csinosítgatni a windows-t. Aztán ennek mindig rendszer újratelepítés lett a vége. Ezért hosszú időre le is szoktam erről. :) Aztán tegnap unalmamban elkezdtem olvasgatni. Elsőre csak a parancsikont jelző nyilakat akartam eltüntetni az ikonjaimról. Ami egy egyszerű registry-s sor beírásával sikerült is. Aztán a dolgok egymást követték. Lettek új ikonok is akkor már. És szembe jött velem a Rainmeter szoftver is, amiről hallottam korábban, de sose akartam kipróbálni. Nézegettem a Ph!-s Desktop modding verseny műveit is, ott is vannak szép dolgok.

  Általánosságban nem szeretek semmit feltenni ami folyamatosan fut a háttérben. Remélem nem lesz gond a géppel ezek után.

  Szóval a dolgok egymást követték, és így született meg ez: [link]

  A videó leginkább a Spotify pluginokat mutatja be, de szerintem jól látható az összkép.

  Mit szóltok hozzá? Tényleg minden vélemény érdekel. Vagy jó tanács, ha esetleg ennek a Rainmeter-nek vannak buktatói. Mint látható leginkább a minimal, flat stílus jön be.

  Ha valaki tud még jó dolgokat ajánlani azt is szívesen venném. Nem szeretném túlzásba vinni a dolgokat, de nyitott vagyok az ötletekre.

  .LnB 1 éve 3

 • Megjelent a The Witcher dokumentumfilm sorozat!

  A Noclip youtube csatorna gondozásában készülő hat részes dokumentumfilm első része, végre tegnap megjelent. A minisorozatot közösségi finanszírozásból készítette Danny O'Dwyer. Bemutatja a CD Projekt történetét a kezdetektől, egészen a Witcher 3 elkészítéséig (és reménykedjünk, hogy kicsit tovább is).

  1. rész: The Story of CD Projekt

  2. rész: Remembering The Witcher 1 & 2

  3. rész: Designing The World of The Witcher 3

  4. rész: The Quests of Wild Hunt

  5. rész: Found in Translation

  Folytatás...

  .LnB 1 éve 7

 • Az új király! The Witcher 3-ról, a magam módján.

  Egy kis elmélkedéssel kezdek. Ez még nem fog szervesen hozzátartozni a mondandómhoz, átugorható rész. Csak kicsit elkalandoztam a gondolataimmal. Nem vagyok blogger, nem is írok valami jól. De ha van kedvem, és megfelelő alapom, akkor nem zárkózom el attól, hogy kihasználjam a logout nyújtotta lehetőségeket. Ha végignézem az írásaimat van ott minden, van amit így utólag ki is törölnék legszívesebben. Viszont egy közös mindben, hogy "csak úgy jöttek". Most viszont itt a The Witcher 3. Amiről írni akarok. Mindenképpen, hogy később vissza tudjam olvasni, esetleg megmutatni majd másoknak. Egy nyomot akarok hagyni róla, emlékként. De mit is írhatnék a The Witcher 3-ról több mint két évvel a megjelenés után? Mit írhatnék amit még senki ne írt volna le róla?

  Nagyjából semmit. Egyszerűen semmi olyat nem lehet róla írni amit ne írtak volna még le szerintem. Ezért a régi fortélyomhoz folyamodom ismét. Nem a játékról írok, hanem magamról, és a játékkal való kapcsolatomról, élményeimről fogok írni. Kezdve azzal, hogy mekkora idióta is vagyok. Jó ez nem újdonság itt már senkinek. Miért csak idén júniusba álltam neki ennek a játéknak? Holott mindenhonnan két éven keresztül hallottam, olvastam, hogy mennyire kiemelkedően jó a The Witcher 3.

  Folytatás...

  .LnB 1 éve 37

 • E3 2017-es játékok szerintem

  ..egy Pc-s szemével. <- Ezt szögezzük le gyorsan ha valaki esetleg nem ismerne. Nem fogok végigmenni minden játékon. Terveim szerint három kategóriába fogok sorolni pár játékot, és leírni róluk a véleményemet. Néhányról már ezt megtettem a kommentek között is, most talán jobban kifejtem.

  Kell! Kategória

  Battlefront 2:

  Van egy ilyen "Star Wars betegségem". Ami valljuk be ellentmond sokszor a józan észnek is. Már azon gondolkodom, hogy a napokban elő fogom rendelni. Úgy is megvenném. Előbb, vagy utóbb. Nekem elég amit mutattak. Igaza van azoknak akik felhozzák hibának, hogy vegyítik az egyes korokat a pályákon. Egyrészt ez igaz, nehéz ebbe az érvelésbe belekötni. Viszont lehetséges, hogy ennek vannak okai. Például nehéz adott környezethez, kiegyenlítetten egységeket felsorakoztatniuk mindkét oldal számára. Vegyük például a Theed-i csatát. Ott a helyszín adott.

  Folytatás...

  .LnB 1 éve 40

 • A Pittsburgh Penguins megvédte a bajnoki címét!

  2017 NHL Stanley kupa győztese ismét a Pittsburgh Penguins!

  19 év után az első csapat aki duplázni tudott, és az első csapat aki a salary cap (fizetési sapka) bevezetése után duplázni tudott!

  Miután összesítésben 4-2-re verte a Nashville Predators csapatát.
  Az utolsó, 6. meccs összefoglalója: [link]
  A kupa átadás: [link]

  Ez a pittsburh-i csapat ötödik bajnoki címe!

  .LnB 1 éve 7

 • Star Wars: Galaxy of Heroes - Tanácsok kezdőknek

  Pár hete (december 31.-én kezdtem) teljesen rákattantam a Star Wars: Galaxy of Heroes mobilos játékra. Függőjévé váltam. Rengeteg kérdés fogalmazódott meg bennem a játékkal kapcsolatban, ezért ahonnan tudtam, próbáltam magamba szívni az információkat. Így találtam rá erre a remek írásra.

  Az alábbi iromány nem az én tollamból származik! Én csak szeretném megosztani ezen az oldalon is, hogy minél több kezdő játékoshoz eljusson. Az író megkérdezése, és beleegyezése után osztom meg veletek ezt a kisokost.

  Az alábbiakat az én tapasztalatom alapján írom, jó irányelv, de nem követendő szabály.A karakterek folyamatos változása miatt, nem mindig fogja megállni a helyét az írásom.

  Akkor kezdjünk is bele:

  Folytatás...

  .LnB 2 éve 11

 • 2016-os évértékelés

  Gondoltam összefoglalom most kesze-kusza gondolataimat az idei évről egy laza kis irományban. A következő napokban úgy is a családé lesz a főszerep, nem lenne időm megírni, ilyenkor a fórum háttérbe szorul nálam. Kizárólag a játékokra, PC-re, és a Ph!-ra leszűkítve. A többihez úgy sincs közötök. :)

  Saját magam viszonylatában, borzasztó sok pénzt elköltöttem idén hardverre, és játékokra. Ilyen szempontból ez egy durva év volt. Viszont van egy korrekt gépem most, amivel remélhetőleg probléma nélkül kihúzom még a következő évet. Itt szeretném megköszönni az összes fórumtársamnak aki segített a megfelelő hardverek kiválasztásában, akik tanácsokkal láttak el, és tényleg akik bármilyen formában is segítségemre voltak. Köszönöm! Írtam két blogbejegyzést erről, szinte komplett PC csere történt, monitorral, mindennel együtt. Most decemberben pedig az egér+egérpad lett cserélve. A VGA vásárlásakor azért elgondolkodtam, hogy ennyiért vehetnék akár konzolt is, de volt szerencsém megismerkedni közelebbről is egy Xbox One-nal, és bebizonyosodott számomra, hogy ez a konzol generáció nem nekem való. Ez egy zsákutca. És egy jó darabig szerintem ez így is marad. Hiába lengette be a Microsoft a Project Scorpio-t, "True 4k gaming" meg ilyenek. Na persze. Csak azt nem tudom miből akarnak ekkora teljesítményt kihozni. És mennyibe fog az kerülni?!

  Folytatás...

  .LnB 2 éve 33

 • Minőségi "monitor tartó/alátét"

  Mióta megvettem az új monitoromat, piszkál a dolog, hogy nem jó pozícióban van előttem. Eddig is egy fa polcon volt, de lehetne kicsit magasabban, az kényelmesebb lenne. Ezért elkezdtem nézelődni, hogy mivel emelhetném meg a kijelzőmet, hogy a megfelelő magasságban használhassam. Falra szerelhetőt nem szerettem volna. Gondoltam simán alá tennék valamit. Pár darab CD/DVD tok nem jó, mert az még használható valamire, egy papír doboz is. Szóval valami teljesen hasztalan dolgot kellett keresnem ami tényleg csak erre a feladatra jó.

  Sokáig bújtam a netet. Aztán beugrott, hogy mi lenne a legmegfelelőbb erre a célra. De mielőtt elárulnám, előbb egy kis leírással szolgálnék róla.

  A csomagolása pofás, igényes, biztonságosan szállítható, jól ki van tömve a doboz. És szép nagy doboz is, ahhoz képest, hogy csak a monitorom alatt fog porosodni.
  Sajnos nem állítható magasságú. Viszont a formája nagyon bejön, úgy is a VHS korszakban nőttem fel. Így számomra bejön a nosztalgikus a kinézete. Jól mutat a szobában. Színe is jó, fehér. Nem látszik meg rajta a por, nem kell olyan sokat törölgetnem majd. És úgy is minden fekete a PC-m körül.

  Folytatás...

  .LnB 2 éve 12

 • Milyen játékot vegyünk még meg idén PC-re?

  A Mafia 3 topikjában egyik fórumtársunk elkeseredett kijelentése révén ihletet kaptam. Elég sok vásárló csalódott a Mafia 3-ban. Véleményem szerint teljesen jogosan. És évről évre találkozhatunk ilyen hanyag kivitelezésű játékokkal mi Pc-s játékosok. Ezért felvetődött a kérdés, hogy kiben lehet még bízni? Melyik játékot érdemes megvenni ebben az évben?. Írásom nem előre megtervezett, így lehet hogy jövő év elején megjelenő játékokról is szót fogok ejteni.

  Ez egy gondolatmenet, nem útmutató. Csak leírom, hogy én, hogyan értékelem a közeljövőben érkező játékokat. Válogatottan, amiket figyelek, szóval a lista nem lesz teljes értékű.

  Battlefield 1 (Október 18.)
  Azt hiszem ezt nem kell nagyon firtatni. Brutálisan gyönyörű multiplayer lövölde. A Battlefield név veszített kicsit a hírnevéből a harmadik rész óta. De azt hiszem a fejlesztők megérdemlik a bizalmat. Igaz a Battlefront, és a Hardline nem túl jó "előzenekar" ennek a címnek.

  Folytatás...

  .LnB 2 éve 40

 • A NAGY videokártya váltás

  Röviden szeretnék megemlékezni a videokártya váltásomról ebben az írásban. Mivel sok szempontból számomra ez egy igen nagy váltás volt. Némi plusz gondolattal, élményekkel, tapasztalatokkal kiegészítve.

  Előzmények

  Idén januárban vettem egy videokártyát azzal az előzetes tervvel, hogy most majd egy ideig nem költök a számítógépemre. Én azon felhasználókat erősítem akik leginkább játszanak a számítógépükön, mondhatni a kocka gamereket. Januárban hosszas keresgélés után megvettem az addig legdrágább VGA-mat egy Sapphire R9 380-at.

  Azt tudni kell rólam, hogy eléggé az AMD felé húzok. Rég óta csak piros kártyám volt. Ez az egész még a 4850-nel kezdődött. Ami lassan 8-9 éve lehetett. Számomra nagyon szimpatikus az AMD hozzáállása a felhasználóihoz, az egész iparághoz. Innovatívan tekintenek erre az egészre, nyitottak, és sokat fejlesztenek.

  Szóval nagy reményekkel vettem meg a 380-at. Mint mindig, vásárlás előtt kérdezősködtem, olvasgattam, utánajártam. A VGA vásárlós topikban is írták, hogy az a kártya elég FHD játékra. Én is azt hittem. Vásárlás után boldogan használtam. Mint minden VGA vásárlás esetén, tesztelgettem. Próbálgattam játékokban. Az előrelépés jelentősebb volt a korábbi R7 260X-hez képest. És próbáltam is megmagyarázni magamnak, hogy milyen frankó ez a 380, de legbelül éreztem, hogy ez kevés. Szinte az összes ismerősöm NV 970-nel játszott.

  Folytatás...

  .LnB 2 éve 37

 • Need for Speed (2015) PC rövid értékelés

  Elég régóta megvan a játék (megjelenés napjától), de csak a The Division mellett vittem végig lassacskán.
  Álljon itt egy gyors értékelés tőlem a legújabb Need for Speed játékról. Ma végeztem vele, 20 óra játék után. Sztori teljesen + Eddies challanges. 50-es szinten végeztem (majdnem 51).

  Itt vannak a végleges autóim, ezek mellé talán még egy Supra-t megcsinálok. Csak a GTR full tuningos. Az utolsó Skyline az Eddie kocsija, csak bizonyíték, hogy azokat a versenyeket is megcsináltam:

  Autóim

  Gyors értékelés, összefoglaló

  A játék nagy erőssége a hangulat, szerencséjére. Mert ha nem lenne ennyire hangulatos akkor lehet nem játszottam volna vele ennyit. A sztori ötletes. A sztori tálalása vegyes. A színészi "túljátszás" a fiatalabb yolo,swag tini rétegnek szól. Idegesítő is lehet egy idő után. Viszont! A legendák akik szerepelnek benne, nagyon teli találatok. Kivéve Ken "nyócvanszormegpróbálomledriftelni aztán ha kiadja, kiadjuk Gyrkhmama videónak" Block-ot. De a yolo, swag tiniknek ő kell. És bár nem szeretem annyira, sokat tesz az autózás népszerűsítéséért az tény.

  Folytatás...

  .LnB 2 éve 4

 • Véget ért a rendszerváltás, avagy összeállt az új gépem.

  Tavaly szeptember végén - október elején belevágtam a számítógépem lecserélésébe. Ma fejeződött be a folyamat, a videokártya beszerelésével és beüzemelésével.
  Nem egy high-end gép, de szerintem egy ideig biztos boldogulni fogok még vele. Nekem is a pénztárcám szabott csak határt. Azt hiszem a rendelkezésre álló pénzből sikerült a maximumot kihoznom.

  Rengeteg utánajárás, kérdezősködés, olvasgatás előzte meg minden alkatrész vásárlását.

  Ezért szeretném megköszönni minden fórumtársamnak aki bármely módon segítségemre volt. Rengeteg hasznos tanáccsal láttatok el! Köszönöm Mindenkinek!
  Mindenkit nem tudok név szerint említeni külön-külön sajnos.

  A régi számítógépemből csak a háttértárolók, a hangkártya, és a CPU hűtő maradt meg.

  Végre sikerült AMD Cpu-ról Intel-re váltani. De VGA fronton nem tudtam elszakadni az AMD-től, nem is akartam. Ez részben érzelmi kötődés is már. Nem szeretem az Nvidia-t. Viszont ésszerűen válogattam a hardvereket, ezért ha egy Nvidia kártya ésszerűbb döntés lett volna akkor azt veszem meg. Szerencsére nem kellett. :D

  A teljes config:

  Folytatás...

  .LnB 3 éve 42

 • A Star Wars: Battlefront védelmében(?)

  Megvettem! Rettegve, de megvettem. Minden épp ész ellenére annyit fizettem érte amit magamba nagyon mélyen eltemettem, és remélem nem fogok riadtan felébredni miatta éjjelente. Mikor a játék megjelent amerre nézett az ember (a gamer ember) azzal találkozott, hogy a Battlefront nem éri meg az árát, el lett baltázva, kevés tartalom, casual. És én ennek ellenére még is megvettem. Én aki hardcore multiplayer gamernek tartja magát és a "régen minden jobb volt" és "a mai játékok rosszak (finoman fogalmazva)" elveket kántálom.

  Valahogy ahogy öregszem egyre szívesebben veszek meg játékokat eredeti verziójukban. Korábban ez nem volt jellemző rám, de amit megveszek azt azért szeretem előbb kipróbálni. Nos erre a Battlefront esetében nem volt lehetőségem. Szóval a játék letöltése alatt tényleg zabszem volt a hátsó fertályomban, hogy vajon most csináltam a legrosszabb vételt (legnagyobb hülyeséget) játékos pályafutásom alatt?

  Folytatás...

  .LnB 3 éve 25

 • Óda a Fallout 4-hez

  Ritkán történik velem ilyen, nagyon ritkán. Sőt nem is emlékszem mikor történt legutóbb....

  De ne szaladjak ennyire előre. Nem kell semmi nagy csattanóra számítani. Eme iromány egy egyszeű "LnB esete a Fallout 4-gyel".

  Szeretek kb mindent ami poszt-apokaliptikus.
  Mindig is tudtam, hogy a Fallout sorozat nagyon jó, nagy rajongótábora van, és igazán egyedi a maga nemében. Emlékszem nekem még a PC Guru-ból volt meg az első két rész. Próbálgattam, játszogattam velük. Aztán mikor jött a harmadik rész azt is kipróbáltam. De sose merültem bele egyik részbe sem nagyon. Mindig közbejött valami. A harmadik részt kétszer is elkezdtem, de mindig elsikkadt a végigjátszása valamiért. Pedig megtanultam, hogy ha valamit ekkora rajongás vesz körül az általában nem véletlen.
  Legutóbb (sok hónapja már) talán HáGé fórumtársammal folytatott beszélgetésben került elő, hogy a Fallout... "tudom-tudom, de annyi minden más van még" vágtam rá.

  Folytatás...

  .LnB 3 éve 50

 • Dirty Bomb - ingyenes multiplayer FPS

  Kipróbálás után nem tartottam kiemelkedőnek, de minél több időt töltöttem el vele, annál jobban megkedveltem.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 3 éve 64

 • A Metal Gear Solid széria és egy korszak vége

  Szeptember 1-én megjelent a Metal Gear széria utolsó része és sorozat atyja, Hideo Kojima befejezettnek tekinti a sorozatot.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 3 éve 57

 • A Metal Gear Solid széria, és egy korszak vége.

  Szeptember 1-én megjelent a Metal Gear széria utolsó, befejező része. Ezzel egy korszak lezárult. A sorozat atyja Hideo Kojima végleg befejezettnek tekinti a sorozatot. És a Konamival való viharos szakítása után a jövőben nem készít új részt. Én ezzel az írással szeretnék megemlékezni a szériáról, és, hogy mit is jelentett számomra.

  Szeretném előre leszögezni, hogy ez nem egy mindenre kiterjedő ismertető. Ez az én szubjektív véleményem és kis történetem Hideo Kojima mesterművével kapcsolatban. Az írás spoilereket tartalmaz az ötödik résszel kapcsolatban! Amit külön jelezni is fogok. Aki még nem játszotta végig még a The Phantom Pain-t, az azt a bekezdést inkább ne olvassa el!

  Amennyire nagy rajongója vagyok a Metal Gear játékoknak, annak ellenére történetem a sorozattal nem nyúlik vissza túl régre. Egész pontosan 2,5 - 3 éve játszottam végig életem első Metal Gear Solid játékát. Természetesen korábban is hallottam róla, de mivel sose volt Playstation konzolom így elég sokáig kimaradt számomra. De legbelül mindig ott motoszkáltak a játékkal kapcsolatos pozitív értékelések, és a gondolat, hogy egyszer mindenképp végig kell játszanom.

  Folytatás...

  .LnB 3 éve 18

 • Microsoft Comfort Mouse 6000 bemutató

  Magas ára miatt inkább olyan munkahelyi egérnek való, ahol néha becsusszan egy-egy gyors multiplayer is.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 5 éve 28

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.