Hirdetés

2017. április 23., vasárnap

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Star Wars: Galaxy of Heroes - Tanácsok kezdőknek

  Pár hete (december 31.-én kezdtem) teljesen rákattantam a Star Wars: Galaxy of Heroes mobilos játékra. Függőjévé váltam. Rengeteg kérdés fogalmazódott meg bennem a játékkal kapcsolatban, ezért ahonnan tudtam, próbáltam magamba szívni az információkat. Így találtam rá erre a remek írásra.

  Az alábbi iromány nem az én tollamból származik! Én csak szeretném megosztani ezen az oldalon is, hogy minél több kezdő játékoshoz eljusson. Az író megkérdezése, és beleegyezése után osztom meg veletek ezt a kisokost.

  Az alábbiakat az én tapasztalatom alapján írom, jó irányelv, de nem követendő szabály.A karakterek folyamatos változása miatt, nem mindig fogja megállni a helyét az írásom.

  Akkor kezdjünk is bele:

  Folytatás...

  .LnB 3 hónapja 11

 • 2016-os évértékelés

  Gondoltam összefoglalom most kesze-kusza gondolataimat az idei évről egy laza kis irományban. A következő napokban úgy is a családé lesz a főszerep, nem lenne időm megírni, ilyenkor a fórum háttérbe szorul nálam. Kizárólag a játékokra, PC-re, és a Ph!-ra leszűkítve. A többihez úgy sincs közötök. :)

  Saját magam viszonylatában, borzasztó sok pénzt elköltöttem idén hardverre, és játékokra. Ilyen szempontból ez egy durva év volt. Viszont van egy korrekt gépem most, amivel remélhetőleg probléma nélkül kihúzom még a következő évet. Itt szeretném megköszönni az összes fórumtársamnak aki segített a megfelelő hardverek kiválasztásában, akik tanácsokkal láttak el, és tényleg akik bármilyen formában is segítségemre voltak. Köszönöm! Írtam két blogbejegyzést erről, szinte komplett PC csere történt, monitorral, mindennel együtt. Most decemberben pedig az egér+egérpad lett cserélve. A VGA vásárlásakor azért elgondolkodtam, hogy ennyiért vehetnék akár konzolt is, de volt szerencsém megismerkedni közelebbről is egy Xbox One-nal, és bebizonyosodott számomra, hogy ez a konzol generáció nem nekem való. Ez egy zsákutca. És egy jó darabig szerintem ez így is marad. Hiába lengette be a Microsoft a Project Scorpio-t, "True 4k gaming" meg ilyenek. Na persze. Csak azt nem tudom miből akarnak ekkora teljesítményt kihozni. És mennyibe fog az kerülni?!

  Folytatás...

  .LnB 4 hónapja 33

 • Minőségi "monitor tartó/alátét"

  Mióta megvettem az új monitoromat, piszkál a dolog, hogy nem jó pozícióban van előttem. Eddig is egy fa polcon volt, de lehetne kicsit magasabban, az kényelmesebb lenne. Ezért elkezdtem nézelődni, hogy mivel emelhetném meg a kijelzőmet, hogy a megfelelő magasságban használhassam. Falra szerelhetőt nem szerettem volna. Gondoltam simán alá tennék valamit. Pár darab CD/DVD tok nem jó, mert az még használható valamire, egy papír doboz is. Szóval valami teljesen hasztalan dolgot kellett keresnem ami tényleg csak erre a feladatra jó.

  Sokáig bújtam a netet. Aztán beugrott, hogy mi lenne a legmegfelelőbb erre a célra. De mielőtt elárulnám, előbb egy kis leírással szolgálnék róla.

  A csomagolása pofás, igényes, biztonságosan szállítható, jól ki van tömve a doboz. És szép nagy doboz is, ahhoz képest, hogy csak a monitorom alatt fog porosodni.
  Sajnos nem állítható magasságú. Viszont a formája nagyon bejön, úgy is a VHS korszakban nőttem fel. Így számomra bejön a nosztalgikus a kinézete. Jól mutat a szobában. Színe is jó, fehér. Nem látszik meg rajta a por, nem kell olyan sokat törölgetnem majd. És úgy is minden fekete a PC-m körül.

  Folytatás...

  .LnB 5 hónapja 12

 • Milyen játékot vegyünk még meg idén PC-re?

  A Mafia 3 topikjában egyik fórumtársunk elkeseredett kijelentése révén ihletet kaptam. Elég sok vásárló csalódott a Mafia 3-ban. Véleményem szerint teljesen jogosan. És évről évre találkozhatunk ilyen hanyag kivitelezésű játékokkal mi Pc-s játékosok. Ezért felvetődött a kérdés, hogy kiben lehet még bízni? Melyik játékot érdemes megvenni ebben az évben?. Írásom nem előre megtervezett, így lehet hogy jövő év elején megjelenő játékokról is szót fogok ejteni.

  Ez egy gondolatmenet, nem útmutató. Csak leírom, hogy én, hogyan értékelem a közeljövőben érkező játékokat. Válogatottan, amiket figyelek, szóval a lista nem lesz teljes értékű.

  Battlefield 1 (Október 18.)
  Azt hiszem ezt nem kell nagyon firtatni. Brutálisan gyönyörű multiplayer lövölde. A Battlefield név veszített kicsit a hírnevéből a harmadik rész óta. De azt hiszem a fejlesztők megérdemlik a bizalmat. Igaz a Battlefront, és a Hardline nem túl jó "előzenekar" ennek a címnek.

  Folytatás...

  .LnB 6 hónapja 40

 • A NAGY videokártya váltás

  Röviden szeretnék megemlékezni a videokártya váltásomról ebben az írásban. Mivel sok szempontból számomra ez egy igen nagy váltás volt. Némi plusz gondolattal, élményekkel, tapasztalatokkal kiegészítve.

  Előzmények

  Idén januárban vettem egy videokártyát azzal az előzetes tervvel, hogy most majd egy ideig nem költök a számítógépemre. Én azon felhasználókat erősítem akik leginkább játszanak a számítógépükön, mondhatni a kocka gamereket. Januárban hosszas keresgélés után megvettem az addig legdrágább VGA-mat egy Sapphire R9 380-at.

  Azt tudni kell rólam, hogy eléggé az AMD felé húzok. Rég óta csak piros kártyám volt. Ez az egész még a 4850-nel kezdődött. Ami lassan 8-9 éve lehetett. Számomra nagyon szimpatikus az AMD hozzáállása a felhasználóihoz, az egész iparághoz. Innovatívan tekintenek erre az egészre, nyitottak, és sokat fejlesztenek.

  Szóval nagy reményekkel vettem meg a 380-at. Mint mindig, vásárlás előtt kérdezősködtem, olvasgattam, utánajártam. A VGA vásárlós topikban is írták, hogy az a kártya elég FHD játékra. Én is azt hittem. Vásárlás után boldogan használtam. Mint minden VGA vásárlás esetén, tesztelgettem. Próbálgattam játékokban. Az előrelépés jelentősebb volt a korábbi R7 260X-hez képest. És próbáltam is megmagyarázni magamnak, hogy milyen frankó ez a 380, de legbelül éreztem, hogy ez kevés. Szinte az összes ismerősöm NV 970-nel játszott.

  Folytatás...

  .LnB 9 hónapja 37

 • Huawei P9 Plus vagy Huawei Mate 8?

  A segítségeteket szeretném kérni. Egy hónap múlva új készüléket fogok venni. És e közül a két telefon közül fogok választani. De jelenleg még nem tudom melyiket. Nem könnyű választani. Mindkettő mellett és ellen is szólnak érvek. Viszont nagyon kíváncsi vagyok a tulajdonosok tapasztalataira is. Előnyök, hátrányok, esetleges hibák, minden észrevétel nagy segítség lenne. Nem fogok most konkrétumokat kiemelni, mindent írhattok. És kérlek benneteket írjatok is! Pár teszten, rewiev videón már átrágtam magam. De az lenne a segítség ha a napi használat mellett előjövő dolgokra szereznék némi rálátást.

  A komment szekcióban várom a meglátásaitokat.
  Előre is köszi a segítséget!

  .LnB 9 hónapja 21

 • Need for Speed (2015) PC rövid értékelés

  Elég régóta megvan a játék (megjelenés napjától), de csak a The Division mellett vittem végig lassacskán.
  Álljon itt egy gyors értékelés tőlem a legújabb Need for Speed játékról. Ma végeztem vele, 20 óra játék után. Sztori teljesen + Eddies challanges. 50-es szinten végeztem (majdnem 51).

  Itt vannak a végleges autóim, ezek mellé talán még egy Supra-t megcsinálok. Csak a GTR full tuningos. Az utolsó Skyline az Eddie kocsija, csak bizonyíték, hogy azokat a versenyeket is megcsináltam:

  Autóim

  Gyors értékelés, összefoglaló

  A játék nagy erőssége a hangulat, szerencséjére. Mert ha nem lenne ennyire hangulatos akkor lehet nem játszottam volna vele ennyit. A sztori ötletes. A sztori tálalása vegyes. A színészi "túljátszás" a fiatalabb yolo,swag tini rétegnek szól. Idegesítő is lehet egy idő után. Viszont! A legendák akik szerepelnek benne, nagyon teli találatok. Kivéve Ken "nyócvanszormegpróbálomledriftelni aztán ha kiadja, kiadjuk Gyrkhmama videónak" Block-ot. De a yolo, swag tiniknek ő kell. És bár nem szeretem annyira, sokat tesz az autózás népszerűsítéséért az tény.

  Folytatás...

  .LnB 1 éve 4

 • Véget ért a rendszerváltás, avagy összeállt az új gépem.

  Tavaly szeptember végén - október elején belevágtam a számítógépem lecserélésébe. Ma fejeződött be a folyamat, a videokártya beszerelésével és beüzemelésével.
  Nem egy high-end gép, de szerintem egy ideig biztos boldogulni fogok még vele. Nekem is a pénztárcám szabott csak határt. Azt hiszem a rendelkezésre álló pénzből sikerült a maximumot kihoznom.

  Rengeteg utánajárás, kérdezősködés, olvasgatás előzte meg minden alkatrész vásárlását.

  Ezért szeretném megköszönni minden fórumtársamnak aki bármely módon segítségemre volt. Rengeteg hasznos tanáccsal láttatok el! Köszönöm Mindenkinek!
  Mindenkit nem tudok név szerint említeni külön-külön sajnos.

  A régi számítógépemből csak a háttértárolók, a hangkártya, és a CPU hűtő maradt meg.

  Végre sikerült AMD Cpu-ról Intel-re váltani. De VGA fronton nem tudtam elszakadni az AMD-től, nem is akartam. Ez részben érzelmi kötődés is már. Nem szeretem az Nvidia-t. Viszont ésszerűen válogattam a hardvereket, ezért ha egy Nvidia kártya ésszerűbb döntés lett volna akkor azt veszem meg. Szerencsére nem kellett. :D

  A teljes config:

  Folytatás...

  .LnB 1 éve 42

 • A Star Wars: Battlefront védelmében(?)

  Megvettem! Rettegve, de megvettem. Minden épp ész ellenére annyit fizettem érte amit magamba nagyon mélyen eltemettem, és remélem nem fogok riadtan felébredni miatta éjjelente. Mikor a játék megjelent amerre nézett az ember (a gamer ember) azzal találkozott, hogy a Battlefront nem éri meg az árát, el lett baltázva, kevés tartalom, casual. És én ennek ellenére még is megvettem. Én aki hardcore multiplayer gamernek tartja magát és a "régen minden jobb volt" és "a mai játékok rosszak (finoman fogalmazva)" elveket kántálom.

  Valahogy ahogy öregszem egyre szívesebben veszek meg játékokat eredeti verziójukban. Korábban ez nem volt jellemző rám, de amit megveszek azt azért szeretem előbb kipróbálni. Nos erre a Battlefront esetében nem volt lehetőségem. Szóval a játék letöltése alatt tényleg zabszem volt a hátsó fertályomban, hogy vajon most csináltam a legrosszabb vételt (legnagyobb hülyeséget) játékos pályafutásom alatt?

  Folytatás...

  .LnB 1 éve 25

 • Óda a Fallout 4-hez

  Ritkán történik velem ilyen, nagyon ritkán. Sőt nem is emlékszem mikor történt legutóbb....

  De ne szaladjak ennyire előre. Nem kell semmi nagy csattanóra számítani. Eme iromány egy egyszeű "LnB esete a Fallout 4-gyel".

  Szeretek kb mindent ami poszt-apokaliptikus.
  Mindig is tudtam, hogy a Fallout sorozat nagyon jó, nagy rajongótábora van, és igazán egyedi a maga nemében. Emlékszem nekem még a PC Guru-ból volt meg az első két rész. Próbálgattam, játszogattam velük. Aztán mikor jött a harmadik rész azt is kipróbáltam. De sose merültem bele egyik részbe sem nagyon. Mindig közbejött valami. A harmadik részt kétszer is elkezdtem, de mindig elsikkadt a végigjátszása valamiért. Pedig megtanultam, hogy ha valamit ekkora rajongás vesz körül az általában nem véletlen.
  Legutóbb (sok hónapja már) talán HáGé fórumtársammal folytatott beszélgetésben került elő, hogy a Fallout... "tudom-tudom, de annyi minden más van még" vágtam rá.

  Folytatás...

  .LnB 1 éve 50

 • Dirty Bomb - ingyenes multiplayer FPS

  Kipróbálás után nem tartottam kiemelkedőnek, de minél több időt töltöttem el vele, annál jobban megkedveltem.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 1 éve 64

 • A Metal Gear Solid széria és egy korszak vége

  Szeptember 1-én megjelent a Metal Gear széria utolsó része és sorozat atyja, Hideo Kojima befejezettnek tekinti a sorozatot.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 1 éve 57

 • A Metal Gear Solid széria, és egy korszak vége.

  Szeptember 1-én megjelent a Metal Gear széria utolsó, befejező része. Ezzel egy korszak lezárult. A sorozat atyja Hideo Kojima végleg befejezettnek tekinti a sorozatot. És a Konamival való viharos szakítása után a jövőben nem készít új részt. Én ezzel az írással szeretnék megemlékezni a szériáról, és, hogy mit is jelentett számomra.

  Szeretném előre leszögezni, hogy ez nem egy mindenre kiterjedő ismertető. Ez az én szubjektív véleményem és kis történetem Hideo Kojima mesterművével kapcsolatban. Az írás spoilereket tartalmaz az ötödik résszel kapcsolatban! Amit külön jelezni is fogok. Aki még nem játszotta végig még a The Phantom Pain-t, az azt a bekezdést inkább ne olvassa el!

  Amennyire nagy rajongója vagyok a Metal Gear játékoknak, annak ellenére történetem a sorozattal nem nyúlik vissza túl régre. Egész pontosan 2,5 - 3 éve játszottam végig életem első Metal Gear Solid játékát. Természetesen korábban is hallottam róla, de mivel sose volt Playstation konzolom így elég sokáig kimaradt számomra. De legbelül mindig ott motoszkáltak a játékkal kapcsolatos pozitív értékelések, és a gondolat, hogy egyszer mindenképp végig kell játszanom.

  Folytatás...

  .LnB 1 éve 18

 • Microsoft Comfort Mouse 6000 bemutató

  Magas ára miatt inkább olyan munkahelyi egérnek való, ahol néha becsusszan egy-egy gyors multiplayer is.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 3 éve 28

Hirdetés

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.