2024. március 19., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Alan Wake 2

    Valamiért nem működik a spoiler tag. Nagy spoilereket ettől függetlenül nem tartalmaz az írás.

    Aki egy olyan beszámolót szeretne olvasni, amiben objektív, rendezett módon van bemutatva a címben szereplő játék, az nem jó helyen jár. Mert előre leszögezném, hogy engem teljesen elvarázsolt az egész, ezért nem is akarok, és nehezemre is esne negatív fennhangot megütni eme sorok között. Persze megpróbálok pár aspektus kiemelni a játékkal kapcsolatban, ami nem tökéletes, de sok nem lesz.

    Én már nagyon keveset játszom manapság. Nem igazán hoznak lázba, a futószalagon gyártott, egymást másoló, (szerintem) ötlettelen játékok. Viszont az Alan Wake 2, már a trailerek alapján felkeltette az érdeklődésemet. Bár féltem attól, hogy egy horror járték. Mert én nem szoktam ilyen stílusú játékokkal játszani. Nem szeretek megijedni, szorongani. Ezeket valahogy nem tartom szórakoztatónak. Gondoltam ezt, mielőtt nekiálltam a játéknak. Mert most így utólag, már mosolygok ezen. Külön ki fogok térni arra az aspektusra, hogy mennyire is ijesztő a játék. És megpróbálom felkészíteni az olyan kétkedőket, mint amilyen én is voltam.

    Folytatás...

    .LnB 3 hete 13

  • Need for Speed Underground (Nosztalgia)

    Idén megjelent a Need for Speed játék legújabb része. És én előzetesen bizakodtam benne, hogy végre kaphatunk egy jó NFS-t. Szerencsére, Xbox Game Pass Ultimate előfizetéssel, 10 órás próbaverzió állt a rendelkezésemre, hogy kipróbáljam. És számomra ismét, ÓRIÁSI csalódás lett az új rész. Az előző részek sem voltak semmik, de ez a Mario Kart gameplay, szerintem messze a legrosszabb NFS, amivel valaha játszottam.

    Most az ünnepek alatt viszont, egy unalmas napon, elkezdtem régi kedvenc játékokat feltelepíteni a PC-mre. Nem sok minden indult el, de a Dirt Rally 2.0, az első Harry Potter játék, és még pár, igen. És akkor jutott eszembe, hogy megnézem én azt a híres Need for Speed Undergorund-ot, hogy vajon tényleg az idő szépíti meg az emlékeket?

    Le is lövöm a poént, nem. Bakker, az NFSU még a mai napig egy szórakoztató játék! És engem ez nagyon meglepett. Sokkal rosszabbra számítottam. Ne feledjük, ez a játék 19 éves! És én erre a 19 éves játékra, azt mondom, hogy a Forza Motorsport, és a Forza Horizon széria után, ő következik még mindig, a legjobb arcade versenyzős játékok ranglistáján.

    Folytatás...

    .LnB 1 éve 72

  • uRage Exodus 800 Mechanikus billentyűzet

    Sose szoktam követni a black friday akciókat, múlthéten mégis elkezdtem böngészni a Konzolvilág leárazásait. És akkor figyeltem fel, egy meglehetősen olcsó, mechanikus billentyűzetre. Gondoltam ennyiért, kipróbálom, hogy milyen. Most pedig leírom tapasztalataimat, és első benyomásaimat.

    Kezdjük ott, hogy eléggé laikus vagyok mechanikus billentyűzet témában. 8-9 éve, amikor még elég aktívan játszottam PC-n, multiplayer játékokkal, akkor többször megfordult a fejemben, hogy kellene venni. De a 40-50 ezer forintos árat én sokallottam, és nem gondoltam, hogy érdemi pluszt nyújtana számomra a játékokban. Azóta nem is játszok PC-n, el is távolodtam teljesen a PC-től, és mechanikus billentyűzet vásárlása se jutott eszemben sose.

    Amit itt fogok írni, az abszolút csak egy átlagfelhasználói vélemény. Mert tényleg nem értek annyira, ezekhez a perifériákhoz, mint fórumtársaink közül oly sokan. Tisztában vagyok valamennyire a kapcsolók típusával, de mostanra ha jól tudom, rengeteg féle gyártó gyárt már kapcsolókat. Ezért minden féle kiegészítést majd szívesen veszek a hozzászólások között, a tapasztaltabbaktól.

    Folytatás...

    .LnB 1 éve 10

  • Melyik konzolt válasszam? (2022)

    Manapság, főleg az ünnepek közeledtével, egyre többször látunk olyan kérdéseket, hogy melyik konzolt ajánlanánk. Leginkább apukák kérdezik, sokszor olyanok, akik első konzoljukat tervezik vásárolni. Ezért gondoltam összefoglalom a mondandómat a témában. Próbálok a családos, új belépőkre fókuszálni, hátha így több kérdésükre is választ kaphatnak.

    Nem lesz ez cseppet sem objektív, mert tényleg csak a saját véleményemet próbálom most megfogalmazni. Mert jelenleg van tapasztalatom a témában. Családos ember vagyok én is, van itthon három konzol is. Nintendo Switch OLED, Playstation 5, és Xbox Series X. Szóval le van fedve a paletta.

    Kezdjük rögtön azzal, hogy szerintem a gaming ipar nem éppen most éli a legszebb napjait. Önmagában sem, erre még rájön sajnos a világpolitikai helyzet, a gazdasági recesszió. Ami ugyan úgy kihat erre a területre is, mint az életünkben máshol. Ezért az árakról sem könnyű beszélni, mert folyamatos drágulás figyelhető meg a konzolok körül is. Amennyire tudom, próbálom majd kerülni az anyagi vonzatok megemlítését. De ahol még is meg fogom tenni, ott a Konzolvilág árait fogom figyelembe venni.

    Folytatás...

    .LnB 1 éve 54

  • NYXI Athena Nintendo Switch Joy Con bemutató

    Bemutatom ezt a nagyon jó alternatívát azok számára, akiknek kényelmetlen a Nintendo gyári Joy Con megoldása.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 1 éve 12

  • Floor796

    Floor796.com

    A Floor796 egy folyamatosan bővülő animációs jelenet, amely a hatalmas űrállomás 796. emeletének életét mutatja be! A projekt célja, hogy minél hatalmasabb animációt hozzon létre, sok utalással filmekre, játékokra, animékre és mémekre.

    Minden jelenet az online szerkesztővel rajzolódik közvetlenül a böngészőben. A youtube-on megnézheted néhány blokk rajzolásának folyamatát.

    Kellemes nézelődést! ;)

    .LnB 2 éve 5

  • 2,5 évem a Playstation 4-gyel

    Az, hogy miért, hogyan váltottam PC-ről konzolra, azt már leírtam (túl)sokszor, (túl)sok helyre. Akit érdekel, egyben itt olvashat róla.
    Ezt azt írást inkább egy lezárásnak szánom a Playstation 4-es korszakomhoz. Az nem titok, hogy ez a kis masina elég rendesen behúzott engem, ebbe a konzolos buliba. És hát olyan jól sikerült mindez, hogy nem is tervezek visszatérni PC-re. Ezek után nem volt kérdés bennem afelől, hogy váltani fogok PS5-re is, amint lehet. Sikerült is lefoglalóznom ebben a nagy előrendelési káoszban, egy példányt. Szóval elég biztosnak tűnik, hogy lesz is. Ezzel a lendülettel pedig már el is adtam a PS4-et. Ennek az oka részben az, hogy már kétszer volt otthon egyszerre két platform. De minden egyes esetben, az egyik csak porosodott. Előbb az X360, utána pedig a Nintendo Switch jutott erre a sorsra. Ezért nálam ez egy elv, egyszerre egy platform lehet csak. Talán megtarthattam volna tovább is, de ez a két és fél év elég aktív volt számomra. Úgy gondoltam, hogy 1-2 hónap pihi nem árt. Annál jobb lesz majd leülni a PS5 elé.

    Folytatás...

    .LnB 3 éve 14

  • ProtonMail(?)

    Sziasztok,
    Abszolút nem vagyok paranoiás ember, vagy ilyesmi. De a napokban elgondolkodtam, hogy megpróbálok elszakadni a nagy tech cégektől, akik termékként kezelik a felhasználóikat. Elkezdtem olvasni, hogy milyen lehetőségeim vannak. Akkor bukkantam rá, erre az email szolgáltatásra.

    A ProtonMail egy titkosított emailszolgáltatás, amit a CERN három kutatója alapított. Svájcba van bejegyezve a cég, ezért megfelelnek a szigorú, svájci adatvédelmi törvényeknek.

    Nem igazán találok a fórumban topikot róla. És híreket is alig. Ha esetleg használja valaki itt közülünk, megosztaná velem a tapasztalatait?

    Teljesen átlagos felhasználó vagyok. Jelenleg gmail fikótot használok, már az első beta óta. De azért egy email szolgáltató váltás járhat macerával. Ezért mielőtt vakon belecsapnék az egészbe, érdekelne pár dolog a ProtonMail-lel kapcsolatban. Annyira össze vagyok nőve a gmail-es címemmel, hogy nem kis váltás lenne. Mivel sok regisztrációnál nem lehet email címet változtatni, ezért elsősorban az email-ek átirányításával tudnék "átköltözni". Vagy van más opció? Mert ha belegondolok, azzal, hogy csak átirányítom ide a leveleimet, azok még ugyanúgy átmennek a Google rendszerén.

    Folytatás...

    .LnB 4 éve 110

  • Ghost of Tsushima - Élménybeszámoló/Vélemény

    Emlékszem, amikor még kisgyerek voltam, általános iskolás, meglátogattunk távoli rokonokat. És ott a rokon fiúnak volt egy Playstation (1) konzolja. Nekem akkor maximum lengyel piaci sárga kazettásom volt, és egy Nintendo SNES. Két játékot mutatott meg, az egyik a Metal Gear Solid volt, a másik egy Tenchu nevezetű. Nindzsás lopakodós! Kikerekedett szemekkel ámultam, hogy Wáó!! Olvastam róla az 576 Konzol magazinban, viszont élőben lehengerlő volt. De sose játszottam vele. És ha belegondolok, az elmúlt nagyjából 20-25 évben még hasonlóval sem. Ezért is ragadott magával a Ghost of Tsushima már első kedvcsinálója is. Az első gameplay trailer után pedig semmi kétség nem volt az előrendeléssel kapcsolatban.

    Folytatás...

    .LnB 4 éve 13

  • SPOILER! The Last of Us Part II

    Előre szeretnék mindenkit figyelmeztetni, hogy írásom teljesen mértékben SPOILERES lesz! Még a képek is a bejegyzésben!!

    Alapjáraton nem szoktam játékoknak külön Logout bejegyzést írni. Általában a Playstation 4 topikban szoktam egy hosszabb kommentben kifejteni az élményeimet, véleményemet a játékokkal kapcsolatban, amit egy logout bejegyzsében mindig összegyűjtök. Ennél a játéknál viszont annyira elszabadultak az indulatok, a spoilerek, hogy jobbnak láttam kiragadni a topikokból, és külön kitárgyalni. Azért, hogy itt a kommentek alatt, nyugodtan leírhatja mindenki kendőzetlenül a véleményét.

    The Last of Us Part II

    A Last of Us volt az első játék amit a Playstation 4 megvásárlása után végigjátszottam. Sajnos PC-s koromból már emlékeztem rá, mert híres játék volt, és nagyon felkapott. Ezért én végignéztem már akkor Youtube-on. A végigjátszás során megtapasztaltam természetesen a Naughty Dog minőséget, de a történet előzetes ismertében rám nem hatott úgy, ahogy sokakra.

    Folytatás...

    .LnB 4 éve 95

  • Death Stranding az én szememmel

    Nagyra értékelem, hogy egy komplett, élő, működő ökoszisztémát lehet benne elindítani és működtetni.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Vélemény 4 éve 59

  • The Legend of Zelda: Breath of the Wild

    Sikerült végre pótolnom, az eddigi egyik legnagyobb lemaradásomat gamer szempontból. Ennek ugyan meg volt az ára, amit az előző írásomban kifejtettem. Ugyan természetes, de ugyanakkor kicsit kényelmetlen dolog is az, hogy mindegyik platformnak megvannak a maga szuper exkluzív címei. Ennek a tortának a legnagyobb szeletét a Playstation birtokolja. De nem sokkal van lemaradva tőle a Nintendo. És a Nintendo nem kicsit tartja becsben ezeket a címeit. És mivel itt ott hiányosságok ütik fel a fejét a Nintendo háza táján, és a konzoljaik körül, ezért extrém szinten rá vannak utalva ezeknek a címeknek a kiaknázására. A The Legend of Zelda: Breath of the Wild c. játék pedig a Nintendo egyértelműen legnagyobb system seller címe. (A másik pedig a Super Mario Odyssey). És bizton állíthatom, hogy ha ez a játék nem jelenik meg a Switch első napján, akkor ez a konzol se ezt a pályát írta volna be. Biztosan döcögősebb lett volna a rajt. De nem lett az. Mert jött a The Legend of Zelda: Breath of the Wild (mostantól BotW) és a Nintendo jött, látott, és győzött??

    Folytatás...

    .LnB 4 éve 29

  • Miért vegyél Nintendo Switch-et? (szerintem)

    Az előző, Playstation 4-es írásom után, adta magát, hogy ezután a konzolvásárlás után is írjak. De ez merőben más indíttatásból íródott. Míg a Playstation 4 teljesen elvarázsolt, addig ezt a Nintendo konzoljáról nem tudom elmondani. De ne szaladjunk ennyire előre. Ismét leszögezném, ez nem teszt, nem kimondottan bemutató, csak egy élménybeszámoló. Nem kell teljesen komolyan venni amiket írok. Ez az én véleményem, az én tapasztalataim alapján!

    A Playstation-t azért vettem mert Kojima arra készítette el a Death Stranding-et. És a Death Stranding megjelenéséig, végigjátszottam szinte minden említésre érdemes exkluzív, és nem exkluzív címet a konzolon. És végül ez lett az elsődleges platformom. Aztán miután platináztam a várva várt Death Stranding-et, nem volt nagyon semmi, ami érdekelne PS4-re. És mivel mindig is nyitott voltam az újdonságra, mindig hajtom a jobbnál jobb játékokat, ezért eszembe jutott egy nagy lemaradásom, a The Legend of Zelda: Breath of the Wild. 2017-ben az év játéka szavazásokon földbe döngölte a Horizon Zero Dawn-t. És az óta is a legtöbben úgy emlegetik, mint a generáció legjobb játékát. Szóval úgy gondoltam, jó lenne bepótolnom.

    Folytatás...

    .LnB 4 éve 157

  • A Death Stranding az én szememmel

    Chapter 0: Előszó

    Úgy gondoltam már előzetesen is, hogy ennek a bemutatónak rendhagyónak kell lennie. Mivel ez a játék már a megjelenése előtt is nagy hatással volt rám. Szerintem sokak számára köztudott, hogy mekkora Kojima rajongó vagyok, és mennyire szeretem a Metal Gear szériát. Lehet ezzel egyetérteni, vagy ellenezni ezt a rajongást, ettől még nálam ez megvan. Ezért amikor 2015 decemberében a Sony bejelentette, hogy ők állnak be Kojima, és új stúdiója mögé, hogy segítsék új játékának elkészítésében. Attól a pillanattól kezdve tudtam, hogy nekem kell majd vennem egy Playstation konzolt. Egy konzolt. Nekem. Az elvakult PC gamernek. El nem tudtam képzelni, hogy nekem valaha is konzolom lesz, ráadásul pont Playstation.

    Folytatás...

    .LnB 4 éve 35

  • Durva világ koncepció - RWB

    Ez egy rendhagyó ismeretterjesztő/elmélkedős poszt lesz. Évek óta, ahogy egyre többet csodálom, és tudok meg Akira Nakai-ról és az ő általa készített Porschékról. Úgy fészkelődik egyre többet a fejembe egy gondolat erről az egészről.

    De ne szaladjuk ennyire előre. Valószínűleg ennek a témának a boncolgatására nem a logout a legjobb felület, nagyon szubkultúr téma ez. Lehet, hogy komment sem fog érkezni az írásom alá, de szívesen beszélgetnék erről.

    Kezdjük az alapokkal, akiknek elsőre semmitmondó ez az egész.

    Ki is Akira Nakai?

    Akira Nakai (56) mára már egy autóépítő legenda. Karrierjét drift-tel kezdte, egy Japán drift csapat tagjaként, melynek neve Rough World volt. Nakai ebben a csapatban versenyzett egy Toyota "hachiroku" AE86 volánja mögött. Már ebben az időben is kitűnt a tehetsége. Sok, mára már mindennapos átalakítást, ő vezetett be a drfitesek köztudatába. Olyanokat mint az ültetés, mínuszos kerékdőlés stb stb.

    Folytatás...

    .LnB 5 éve 37

  • Játék bemutatóim

    Gondoltam, összeszedem a Playstation 4-en eddig végigjátszott játékokról írt véleményeimet. Ritkán írok külön logout-os bejegyzést játékról. Viszont így könnyebben megtalálom, hogy miről mit írtam. Mert sokszor szoktam belinkelni ezeket a korábbi kommentjeimet, ha valaki egy játékról kérdez, érdeklődik. Szóval ez nem egy önfényező bejegyzés, ez csak egy katalógus.

    De az egyszeri idetévedők miatt azért kicsit kifejtem.
    Nem mindegyik teljes értékű vélemény, van ami csak egy rövidebb komment. És van ami hiányzik is a felsorolásból. Például a Detroit: Become Human. Pedig az a játék az egyetlen a felsoroltak közül, amit kétszer is végigjátszottam. Aztán ott van a Red Dead Redemption 2, ami az egyik legnagyobb kedvencem. És több különböző kommentben is méltattam. De ez sok játékra igaz. Van viszont olyan, amikor rendesen kifejtett, rendesen átgondolt, és megszerkesztett véleményt fogalmaztam meg, amiben szinte minden gondolatomat leírtam az adott játékról. Olyan is előfordul, amit nem a végigjátszás után írtam, hanem közben, de végigjátszás után nem változott a véleményem. A lista lentről felfele, végigjátszási sorrendbe van rendezve.

    Nintendo Switch (2022)

    Astral Chain

    Folytatás...

    .LnB 5 éve 11

  • Miért vegyél PlayStation 4-et? (szerintem)

    Ez nem egy PlayStation 4 bemutató, hanem válasz a kérdésre, hogy szerintem miért a legjobb választás a PS4 játékra.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Vélemény 6 éve 1087

  • V4 Future Sport Festival - Magyarország ilyet is tud?

    Élménybeszámoló a V4 Future Sport Festival vasárnapi napjáról.

    Amikor felreppentek az első hírek, hogy Magyarországon nagy Esport versenyt terveznek rendezni, egyáltalán nem kaptam fel rá a fejem. És úgy gondoltam szépen majd elhal ez a kezdeményezés ahogy szokott. Aztán egyre jobban körvonalazódott, hogy itt tényleg valami lesz. 2 milliárdos állami támogatás, CS:GO top csapatok, több versenyszám. Viszont még mindig ott volt bennem, hogy túl szép ez, hogy igaz legyen.

    Én az mellett, hogy elég nagy kocka vagyok, nagyon szeretem az esportot. Sőt, annyira, hogy ha visszatekintek az időben akkor a játékok iránti szeretetemmel szinte egyszerre alakult ki az érdeklődésem az esportal kapcsolatban is. A 2000-es évek elején már Counter-Strike NiP, mTw, SK, eoLithic meccseket néztem. Aztán pedig picivel később már Quake 3-at is, fatal1ty, Cooller stb. Persze már amennyire akkoriban lehetett nézni, mert akkor még csak demo-k beszerzésével jutott ilyen meccsekhez az akit ez érdekelt. Volt akkoriban a játékostársadalomnak egy szűk rétege aki már akkor is felfigyelt az esportra.

    Folytatás...

    .LnB 6 éve 17

  • 2017-es évértékelés

    Tavaly írtam az első évértékelésemet, és elég sokan elolvastátok, kommentek is szép számmal jöttek. Szóval úgy gondoltam idén is visszatekintek a tavalyi évre. Így január 9 felé én is megkezdtem immár hivatalosan is az idei évet, szóval lássuk. Nem könnyű pozitívan visszatekintenem, sajnos az irl megpróbáltatások miatt. Erről itt nem fogok írni, de megpróbálom ezt félretenni.

    Kezdeném a filmekkel. Ez könnyű számomra, mert volt két véglet. Egyik oldalon ott volt a Blade Runner 2049. Egész évben vártam ezt a filmet. Annyira biztatóak voltak az előjelek, a rendező, a szereplők, az alap. És még így is sikerült felülmúlnia a várakozásaimat. Én egy nagyon jó filmre számítottam, de szerintem ez inkább instant klasszikus lett. Szerencsére nagyrészt elég jó filmekre mentünk moziba. Baby Driver, Dunkirk, mind remek filmek a maguk stílusában. Köztudottan nagy DC fan vagyok, ezért szeretnék pár szót megejteni a Justice League filmről is. Amit nem vártam, féltem tőle. Az előzetes herce-hurca, utóforgatások stb. miatt. Nem is akartam moziba nézni, de adódott egy szabad hétvége, és úgy gondoltam legyen, lássuk. Már a moziba befele menet is spannoltam maga, idegtől kidudorodó érrel a nyakamon ültem be. "Na gyere, hadd lássalak, most majd jól kidühöngnöm magam" - gondoltam. És nem! Nem volt rossz!

    Folytatás...

    .LnB 6 éve 9

  • Visszafogott Windows pimpelés unalomból

    Réges-régen szerettem kísérletezgetni, szerettem csinosítgatni a windows-t. Aztán ennek mindig rendszer újratelepítés lett a vége. Ezért hosszú időre le is szoktam erről. :) Aztán tegnap unalmamban elkezdtem olvasgatni. Elsőre csak a parancsikont jelző nyilakat akartam eltüntetni az ikonjaimról. Ami egy egyszerű registry-s sor beírásával sikerült is. Aztán a dolgok egymást követték. Lettek új ikonok is akkor már. És szembe jött velem a Rainmeter szoftver is, amiről hallottam korábban, de sose akartam kipróbálni. Nézegettem a Ph!-s Desktop modding verseny műveit is, ott is vannak szép dolgok.

    Általánosságban nem szeretek semmit feltenni ami folyamatosan fut a háttérben. Remélem nem lesz gond a géppel ezek után.

    Szóval a dolgok egymást követték, és így született meg ez: [link]

    A videó leginkább a Spotify pluginokat mutatja be, de szerintem jól látható az összkép.

    Mit szóltok hozzá? Tényleg minden vélemény érdekel. Vagy jó tanács, ha esetleg ennek a Rainmeter-nek vannak buktatói. Mint látható leginkább a minimal, flat stílus jön be.

    Ha valaki tud még jó dolgokat ajánlani azt is szívesen venném. Nem szeretném túlzásba vinni a dolgokat, de nyitott vagyok az ötletekre.

    .LnB 6 éve 3

  • Megjelent a The Witcher dokumentumfilm sorozat!

    A Noclip youtube csatorna gondozásában készülő hat részes dokumentumfilm első része, végre tegnap megjelent. A minisorozatot közösségi finanszírozásból készítette Danny O'Dwyer. Bemutatja a CD Projekt történetét a kezdetektől, egészen a Witcher 3 elkészítéséig (és reménykedjünk, hogy kicsit tovább is).

    1. rész: The Story of CD Projekt

    2. rész: Remembering The Witcher 1 & 2

    3. rész: Designing The World of The Witcher 3

    4. rész: The Quests of Wild Hunt

    5. rész: Found in Translation

    Folytatás...

    .LnB 6 éve 7

  • Az új király! The Witcher 3-ról, a magam módján.

    Egy kis elmélkedéssel kezdek. Ez még nem fog szervesen hozzátartozni a mondandómhoz, átugorható rész. Csak kicsit elkalandoztam a gondolataimmal. Nem vagyok blogger, nem is írok valami jól. De ha van kedvem, és megfelelő alapom, akkor nem zárkózom el attól, hogy kihasználjam a logout nyújtotta lehetőségeket. Ha végignézem az írásaimat van ott minden, van amit így utólag ki is törölnék legszívesebben. Viszont egy közös mindben, hogy "csak úgy jöttek". Most viszont itt a The Witcher 3. Amiről írni akarok. Mindenképpen, hogy később vissza tudjam olvasni, esetleg megmutatni majd másoknak. Egy nyomot akarok hagyni róla, emlékként. De mit is írhatnék a The Witcher 3-ról több mint két évvel a megjelenés után? Mit írhatnék amit még senki ne írt volna le róla?

    Nagyjából semmit. Egyszerűen semmi olyat nem lehet róla írni amit ne írtak volna még le szerintem. Ezért a régi fortélyomhoz folyamodom ismét. Nem a játékról írok, hanem magamról, és a játékkal való kapcsolatomról, élményeimről fogok írni. Kezdve azzal, hogy mekkora idióta is vagyok. Jó ez nem újdonság itt már senkinek. Miért csak idén júniusba álltam neki ennek a játéknak? Holott mindenhonnan két éven keresztül hallottam, olvastam, hogy mennyire kiemelkedően jó a The Witcher 3.

    Folytatás...

    .LnB 7 éve 40

  • A Pittsburgh Penguins megvédte a bajnoki címét!

    2017 NHL Stanley kupa győztese ismét a Pittsburgh Penguins!

    19 év után az első csapat aki duplázni tudott, és az első csapat aki a salary cap (fizetési sapka) bevezetése után duplázni tudott!

    Miután összesítésben 4-2-re verte a Nashville Predators csapatát.
    Az utolsó, 6. meccs összefoglalója: [link]
    A kupa átadás: [link]

    Ez a pittsburh-i csapat ötödik bajnoki címe!

    .LnB 7 éve 7

  • Star Wars: Galaxy of Heroes - Tanácsok kezdőknek

    Pár hete (december 31.-én kezdtem) teljesen rákattantam a Star Wars: Galaxy of Heroes mobilos játékra. Függőjévé váltam. Rengeteg kérdés fogalmazódott meg bennem a játékkal kapcsolatban, ezért ahonnan tudtam, próbáltam magamba szívni az információkat. Így találtam rá erre a remek írásra.

    Az alábbi iromány nem az én tollamból származik! Én csak szeretném megosztani ezen az oldalon is, hogy minél több kezdő játékoshoz eljusson. Az író megkérdezése, és beleegyezése után osztom meg veletek ezt a kisokost.

    Az alábbiakat az én tapasztalatom alapján írom, jó irányelv, de nem követendő szabály.A karakterek folyamatos változása miatt, nem mindig fogja megállni a helyét az írásom.

    Akkor kezdjünk is bele:

    Folytatás...

    .LnB 7 éve 11

  • 2016-os évértékelés

    Gondoltam összefoglalom most kesze-kusza gondolataimat az idei évről egy laza kis irományban. A következő napokban úgy is a családé lesz a főszerep, nem lenne időm megírni, ilyenkor a fórum háttérbe szorul nálam. Kizárólag a játékokra, PC-re, és a Ph!-ra leszűkítve. A többihez úgy sincs közötök. :)

    Saját magam viszonylatában, borzasztó sok pénzt elköltöttem idén hardverre, és játékokra. Ilyen szempontból ez egy durva év volt. Viszont van egy korrekt gépem most, amivel remélhetőleg probléma nélkül kihúzom még a következő évet. Itt szeretném megköszönni az összes fórumtársamnak aki segített a megfelelő hardverek kiválasztásában, akik tanácsokkal láttak el, és tényleg akik bármilyen formában is segítségemre voltak. Köszönöm! Írtam két blogbejegyzést erről, szinte komplett PC csere történt, monitorral, mindennel együtt. Most decemberben pedig az egér+egérpad lett cserélve. A VGA vásárlásakor azért elgondolkodtam, hogy ennyiért vehetnék akár konzolt is, de volt szerencsém megismerkedni közelebbről is egy Xbox One-nal, és bebizonyosodott számomra, hogy ez a konzol generáció nem nekem való. Ez egy zsákutca. És egy jó darabig szerintem ez így is marad. Hiába lengette be a Microsoft a Project Scorpio-t, "True 4k gaming" meg ilyenek. Na persze. Csak azt nem tudom miből akarnak ekkora teljesítményt kihozni. És mennyibe fog az kerülni?!

    Folytatás...

    .LnB 7 éve 33

  • Minőségi "monitor tartó/alátét"

    Mióta megvettem az új monitoromat, piszkál a dolog, hogy nem jó pozícióban van előttem. Eddig is egy fa polcon volt, de lehetne kicsit magasabban, az kényelmesebb lenne. Ezért elkezdtem nézelődni, hogy mivel emelhetném meg a kijelzőmet, hogy a megfelelő magasságban használhassam. Falra szerelhetőt nem szerettem volna. Gondoltam simán alá tennék valamit. Pár darab CD/DVD tok nem jó, mert az még használható valamire, egy papír doboz is. Szóval valami teljesen hasztalan dolgot kellett keresnem ami tényleg csak erre a feladatra jó.

    Sokáig bújtam a netet. Aztán beugrott, hogy mi lenne a legmegfelelőbb erre a célra. De mielőtt elárulnám, előbb egy kis leírással szolgálnék róla.

    A csomagolása pofás, igényes, biztonságosan szállítható, jól ki van tömve a doboz. És szép nagy doboz is, ahhoz képest, hogy csak a monitorom alatt fog porosodni.
    Sajnos nem állítható magasságú. Viszont a formája nagyon bejön, úgy is a VHS korszakban nőttem fel. Így számomra bejön a nosztalgikus a kinézete. Jól mutat a szobában. Színe is jó, fehér. Nem látszik meg rajta a por, nem kell olyan sokat törölgetnem majd. És úgy is minden fekete a PC-m körül.

    Folytatás...

    .LnB 7 éve 12

  • Need for Speed (2015) PC rövid értékelés

    Elég régóta megvan a játék (megjelenés napjától), de csak a The Division mellett vittem végig lassacskán.
    Álljon itt egy gyors értékelés tőlem a legújabb Need for Speed játékról. Ma végeztem vele, 20 óra játék után. Sztori teljesen + Eddies challanges. 50-es szinten végeztem (majdnem 51).

    Itt vannak a végleges autóim, ezek mellé talán még egy Supra-t megcsinálok. Csak a GTR full tuningos. Az utolsó Skyline az Eddie kocsija, csak bizonyíték, hogy azokat a versenyeket is megcsináltam:

    Autóim

    Gyors értékelés, összefoglaló

    A játék nagy erőssége a hangulat, szerencséjére. Mert ha nem lenne ennyire hangulatos akkor lehet nem játszottam volna vele ennyit. A sztori ötletes. A sztori tálalása vegyes. A színészi "túljátszás" a fiatalabb yolo,swag tini rétegnek szól. Idegesítő is lehet egy idő után. Viszont! A legendák akik szerepelnek benne, nagyon teli találatok. Kivéve Ken "nyócvanszormegpróbálomledriftelni aztán ha kiadja, kiadjuk Gyrkhmama videónak" Block-ot. De a yolo, swag tiniknek ő kell. És bár nem szeretem annyira, sokat tesz az autózás népszerűsítéséért az tény.

    Folytatás...

    .LnB 8 éve 4

  • A Star Wars: Battlefront védelmében(?)

    Megvettem! Rettegve, de megvettem. Minden épp ész ellenére annyit fizettem érte amit magamba nagyon mélyen eltemettem, és remélem nem fogok riadtan felébredni miatta éjjelente. Mikor a játék megjelent amerre nézett az ember (a gamer ember) azzal találkozott, hogy a Battlefront nem éri meg az árát, el lett baltázva, kevés tartalom, casual. És én ennek ellenére még is megvettem. Én aki hardcore multiplayer gamernek tartja magát és a "régen minden jobb volt" és "a mai játékok rosszak (finoman fogalmazva)" elveket kántálom.

    Valahogy ahogy öregszem egyre szívesebben veszek meg játékokat eredeti verziójukban. Korábban ez nem volt jellemző rám, de amit megveszek azt azért szeretem előbb kipróbálni. Nos erre a Battlefront esetében nem volt lehetőségem. Szóval a játék letöltése alatt tényleg zabszem volt a hátsó fertályomban, hogy vajon most csináltam a legrosszabb vételt (legnagyobb hülyeséget) játékos pályafutásom alatt?

    Folytatás...

    .LnB 8 éve 25

  • Óda a Fallout 4-hez

    Ritkán történik velem ilyen, nagyon ritkán. Sőt nem is emlékszem mikor történt legutóbb....

    De ne szaladjak ennyire előre. Nem kell semmi nagy csattanóra számítani. Eme iromány egy egyszeű "LnB esete a Fallout 4-gyel".

    Szeretek kb mindent ami poszt-apokaliptikus.
    Mindig is tudtam, hogy a Fallout sorozat nagyon jó, nagy rajongótábora van, és igazán egyedi a maga nemében. Emlékszem nekem még a PC Guru-ból volt meg az első két rész. Próbálgattam, játszogattam velük. Aztán mikor jött a harmadik rész azt is kipróbáltam. De sose merültem bele egyik részbe sem nagyon. Mindig közbejött valami. A harmadik részt kétszer is elkezdtem, de mindig elsikkadt a végigjátszása valamiért. Pedig megtanultam, hogy ha valamit ekkora rajongás vesz körül az általában nem véletlen.
    Legutóbb (sok hónapja már) talán HáGé fórumtársammal folytatott beszélgetésben került elő, hogy a Fallout... "tudom-tudom, de annyi minden más van még" vágtam rá.

    Folytatás...

    .LnB 8 éve 50

  • Dirty Bomb - ingyenes multiplayer FPS

    Kipróbálás után nem tartottam kiemelkedőnek, de minél több időt töltöttem el vele, annál jobban megkedveltem.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 8 éve 64

  • A Metal Gear Solid széria és egy korszak vége

    Szeptember 1-én megjelent a Metal Gear széria utolsó része és sorozat atyja, Hideo Kojima befejezettnek tekinti a sorozatot.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 8 éve 57

  • A Metal Gear Solid széria, és egy korszak vége.

    Szeptember 1-én megjelent a Metal Gear széria utolsó, befejező része. Ezzel egy korszak lezárult. A sorozat atyja Hideo Kojima végleg befejezettnek tekinti a sorozatot. És a Konamival való viharos szakítása után a jövőben nem készít új részt. Én ezzel az írással szeretnék megemlékezni a szériáról, és, hogy mit is jelentett számomra.

    Szeretném előre leszögezni, hogy ez nem egy mindenre kiterjedő ismertető. Ez az én szubjektív véleményem és kis történetem Hideo Kojima mesterművével kapcsolatban. Az írás spoilereket tartalmaz az ötödik résszel kapcsolatban! Amit külön jelezni is fogok. Aki még nem játszotta végig még a The Phantom Pain-t, az azt a bekezdést inkább ne olvassa el!

    Amennyire nagy rajongója vagyok a Metal Gear játékoknak, annak ellenére történetem a sorozattal nem nyúlik vissza túl régre. Egész pontosan 2,5 - 3 éve játszottam végig életem első Metal Gear Solid játékát. Természetesen korábban is hallottam róla, de mivel sose volt Playstation konzolom így elég sokáig kimaradt számomra. De legbelül mindig ott motoszkáltak a játékkal kapcsolatos pozitív értékelések, és a gondolat, hogy egyszer mindenképp végig kell játszanom.

    Folytatás...

    .LnB 9 éve 18

  • Microsoft Comfort Mouse 6000 bemutató

    Magas ára miatt inkább olyan munkahelyi egérnek való, ahol néha becsusszan egy-egy gyors multiplayer is.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 10 éve 28

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.