Hirdetés

2024. február 28., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-01 09:57:43

LOGOUT.hu

KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!

A warez minden formája tabu, mindenki használjon legális módot az alkalmazások beszerzéséhez.
Milyen alkalmazást ajánlunk kérdésre a válasz elég nagy valószínűséggel az összefoglalóban található.
Nem alkalmazás specifikus kérdésnél a telefonod típusát, android verzióját is írd le.

Hasznos tippek, információk találhatóak az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1) #65675776


#65675776
törölt tag

Előzmény

Ezt is megértük, a téma folytatása új topikot igényelt. Az első:

Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik - Archívum

Warez továbbra sincs!

Az erre a topikra is vonatkozó alapelvek szerint a warez szigorúan tilos! Így a megfelelő forrásokra való ráutalás is... IGO pedig Droidra nincs, csak ha a telefonnal kaptad (Spica), ezért ez wareznek számít, pont.

Kapcslódó fórumtémák

A következő kérdésekben kérlek, használd a megfelelő címet!

Android játékok topicja
Melyik okostelefont vegyem?
Magyarított Android alkalmazások

További cikkek

Alkalmazások rovat @ Mobilarena.hu
Android fejlődéstörténet @ Mobilarena.hu
Android (operációs rendszer) @ Wikipedia.hu
Amit az akksikról tudni érdemes @ Technet.hu
Minden, amit az SD kártyákról tudni érdemes @ Prohardver.hu

Az alkalmazásokról

Más néven, kissé magyarítva: app (application). Az Androira alapvetően a Google Play-ből tölthetők ingyenes vagy fizetős alkalmazások, ez az online market jelenti a hivatalos disztribúciót, és a rendszer ezen keresztül frissíti a már fent lévő programokat. A telepítés történhet a weboldalról és a készüléken megtalálható Play alkalmazásból is.

A fizetős appok megvásárlásához Google Wallet-re lesz szükség beállított és visszaellenőrzött bankkártyával, ugyanazzal a Google fiókkal (e-mail címmel), amellyel a Play és a készülék is beállításra került. Az ellenőrzés összege 3-400 forint könyékén mozog, melyet jóváírnak az online "bukszában", tehát ez az összeg levásárolható lesz. Ha nincs ennyi pénz a kártyán, az ellenőrzés hibát dob. Ha tartasz az online vásárlástól, azt is megteheted, hogy a Play-es vásárláshoz külön kártyát állítasz be, amire mindig a szükséges összeget utalod csak el.

A legtöbb fizetős app funkció- vagy időlimitált (próba)verzióval is rendelkezik, így ingyen ki tudod őket próbálni. Ha az appnak kifejezetten tabletre fejlesztett (nagyobb felbontású) variánsa is létezik, azt általában a "HD" utótaggal jelzik. Ha véletlen :) kattintottad végig a vásárlási procedúrát, akkor lehetőséged van a visszatérítésre: ehhez a telepítéstől számított 15 percen belül uninstalláld a programot a Play-ből, vagy a - továbbra is neten tartózkodó - készülékből közvetlenül; más teendőd nincs. Ha egy programról negyed óra elteltével derülne ki, hogy a készítők hibájából fakadóan nem úgy működik, ahogyan kellene (vagy mint azt a leírásban jelezték), akkor a Play fiók alatt lehet visszaigényelni a pénzed (Hibajelentés > I'd like to request a refund > leírod az indokaid, lehetőleg angolul). A visszatérített összegek rendszerint pár napon belül jóváíródnak a számládon.

Akad néhány gyártó, amelyik saját weboldalon keresztül, a Play-t kikerülve, APK kiterjesztésű fájlként terjesztik a programjaikat. Ahhoz, hogy ilyen forrásból is telepíteni tudj, külön engedélyt kell adnod erre a rendszerben (rendszerbeállítások > biztonság > ismeretlen források). Különösen óvatosan járj el a külső forrásból származó programoknál, mindig olvass utána, hogy biztonságos-e a telepítésük. Ez vonatkozik a Play-re is: gyanúsak lehetnek azok az appok, amiket látszólag kevesen használnak (kis grafikon jobb középen), rossz (4.0 alatti) pontszámmal rendelkeznek, vagy amikhez még nem érkezett hozzászólás.

Ha valamelyik programhoz nem készült magyar nyelvű leírást, akkor a Play-en egy Google fordítós szöveget láthatsz. Amennyiben kíváncsi vagy az angol vagy egyéb nyelvű (kevésbé vicces) leírásra, hozzászólásokra, az oldal alján válthatsz nyelvet (pl. English - United States).

A gyárilag beépített programokat hasonlóképp tudod letiltani, mint ahogyan a Play-ből telepítetteket eltávolítani (nem szükséges "root" hozzáférés): rendszerbeállítások > alkalmazások > ráböksz az adott programra, így kinyílik az alkalmazásinfó > kényszerített leállítás > adatok törlése > frissítések törlése (ha van) > végül letiltás gomb (a nem beépített programoknál itt lenne az eltávolítás gomb). Ez jól jöhet akkor, ha nem használnád pl. a gyári zenelejátszót, e-mail-, Gtalk-, Facebook klienst, 7digital és egyéb szolgáltatásokat, avagy "3rd party" - azaz külső - programokat alkalmaznál helyettük. A letiltott programok ezentúl nem indulnak el a rendszerrel, nem foglalják a memóriát a háttérben, minden netes tevékenységük megszűnik, illetve eltűnik az ikonjuk is a programlistából (a fent jelzett beállításokban továbbra is listázhatók, és újra engedélyezhetők). Vigyázat! A különféle rendszerkomponenseket ne tilts le, a módszer biztonsággal csak a gyártó által alapfelszerelés részévé tett programokra alkalmazható.

Az appok alapvetően a belső memóriára szeretnek települni. A fent már említett alkalmazásinfóban ugyan áthelyeztethetők a "tárolókártyára" (ez jelentheti a beépített tárolót és a memóriakártyát is), de ez sok programnál nem javasolt. Főleg az automatikusan induló, widget-es alkalmazásokat nem érdemes bolygatni.

Ajánló

Ötletadónak álljon a folyamatosan frissített Android alkalmazások - ajánló Logout-os bejegyzésem, ahol listaszerűen megpróbálom összegezni a főbb témakörök legjobb programjait. Az általános kérdések kapcsán továbbra is használd ezt a topikot, vagy az alkalmazás sajátját (amennyiben létezik)! Az első hozzászólás javításáról, bővítéséről itt.

Üdv,
LonGleY

[ Módosította: CoolMan ]

(#2) dokee78


dokee78
félisten

Ladybird1

Olyan órád talán akkor lesz,ha a Go Launchert lecseréled a Regina 3D launcherre.
Olyan üzeneted akkor lesz ha a Go Launchert lecseréled az SPB Shellre.

[ Szerkesztve ]

(#3) Altradan


Altradan
tag

Hali, olyan alkalmazást keresek, ami számolja az internetes adatforgalmat, mint a Network Monitor, de lehet beállítani kivételt. Konkrétan azt szeretném hogy a 0.facebook.com-ra irányuló forgalmat ne számolja. Tud valaki segíteni?

(#4) elfelejtette


elfelejtette
veterán

suti_88:
Van iPhone kinézetű főképernyő nélküli launcher: ez

"Nagyon jó dolog fontosnak lenni, de még fontosabb dolog jónak lenni."

(#5) GeneraL_XTX


GeneraL_XTX
veterán

Tomy86:. Az a letölthető beállítás kb sz@rt se ér, úgy rossz ahogy van. Hívásoknál csak a bejövőt nézi, kérdem én annak mi értelme?

Nem is az sms a lényeg hanem inkább a hívás. Egyszerűen sehol se tudom megadni h 1 perc nekem 32 forintba kerül, és így írja, h hány forinton áll a számlám. Az sms is 32ft.

[ Szerkesztve ]

(#6) air válasza #65675776 (#1) üzenetére


air
nagyúr

PC Suite For Android 1.1.0.65 link hibás!

Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló

(#7) Bone123


Bone123
HÁZIGAZDA

Hello

(#8) tomy86 válasza GeneraL_XTX (#5) üzenetére


tomy86
addikt

Melyik kedvezményt használod a csomaghoz? Megcsinálom a beállítást és elküldöm, ha az jó.

(#9) GeneraL_XTX válasza tomy86 (#8) üzenetére


GeneraL_XTX
veterán

Azt megköszönném, mert nem boldogulok vele :(

Az a kedvezményem aktív, h az összes számot hálózaton belüli tarifával hívom(32ft)

(#10) tybsen válasza elfelejtette (#4) üzenetére


tybsen
addikt

Ez milyen app egyébként?

(#11) Vasinger! válasza tybsen (#10) üzenetére


Vasinger!
nagyúr

Smart keyboard Pro ban hol a fenébe lehet kikapcsolni az auto javítást
. Akármit csinálok.ki javít mindent.

(#12) fatal` válasza Vasinger! (#11) üzenetére


fatal`
félisten

Smart Keyboard beállítások -> Szövegbevitel -> Gyors javítások -> pipa ki. Automatikus kitöltésnél szintén.

[ Szerkesztve ]

(#13) Vasinger! válasza fatal` (#12) üzenetére


Vasinger!
nagyúr

Így van és még így is kijavítja a dolgokat. :F

(#14) Bone123 válasza Vasinger! (#13) üzenetére


Bone123
HÁZIGAZDA

Írj helyesen?

Bocsi. Sajnos nem értek ehhez a szofthoz.

(#15) Vasinger! válasza Bone123 (#14) üzenetére


Vasinger!
nagyúr

Légy büszke magadra, mert rohadt okos vagy...

Nem csak a helytelen szavakat írja át, hanem mindent amit úgy gondol hogy jó. Mert a szótára se ismer minden szót, tulajdonneveket stb, továbbá angolul sem tud.

Bölcsebb maradtál volna, ha hallgattál volna.

Amihez nem értesz ahhoz miért szólsz hozzá? Ezt hívják trollkodásnak.

[ Szerkesztve ]

(#16) fatal` válasza Vasinger! (#15) üzenetére


fatal`
félisten

Angolul hogyne tudna? Tedd fel az angol meg a magyar szótárat a marketből.

Persze nyelvet kell váltani a billentyűzeten, különben honnan tudná milyen nyelven írsz? Az igaz, hogy sok szót nem ismer. Egyébként nem tudom miért javít bele, esetleg írj a fejlesztőnek egy e-mailt.

(#17) Bone123 válasza Vasinger! (#15) üzenetére


Bone123
HÁZIGAZDA

Jaj Istenem vicc volt, a gugli vs. almaháború teljesen elvette a fórumok minden humorát. Elnézést. Ha felteszed a Swype-ot, amit mellesleg ajánlok mert jó a magyar hangalapú bevitel és a magyar billentyűzetkiosztás is, akkor a Preferenciáknál lehet az Automatikus javítást kivenni, ajánlom még a hasznos tippek és teljes követés kivételés sebesség szempontjából. (a magyar csomagot itt is le kell tölteni)

[ Szerkesztve ]

(#18) Vasinger! válasza fatal` (#16) üzenetére


Vasinger!
nagyúr

Most nem azon van a lényeg, hogy tud e angolul vagy sem,ha akarom akkor tud héberül is, csak az idegesít, hogy így is úgy is kijavít mindent, ha akarom, ha nem.

Bone123:

Véleményem szerint Neked nincs humorérzéked.

A Swype nálam ott kiütött a biztosítékot, hogy a letöltése maga egy szenvedés volt annó, le is töröltem mert nem tetszett...

Esetleg tudtok jobb billentyűzetet androidra? Ami pontos és jól testre szabható?

Necc:

Erre van oldalt a kedvencek sáv...

[ Szerkesztve ]

(#19) Necc


Necc
addikt

Puff.
(Csak hogy a jovoben is idetalaljak es ne a regibe)

Yo momma's so FAT she can save files bigger than 4GB!

(#20) fatal` válasza Vasinger! (#18) üzenetére


fatal`
félisten

SwiftKeyt használd, bár annyira nem testreszabható, mint a SmartKeyboard és a fizikai billentyűzet kezelése is szarabb, ezért használom az utóbbit.

Miért nem írsz a fejlesztőnek?

(#19) Necc: Kedvencek? :D

[ Szerkesztve ]

(#21) atillaahun válasza Vasinger! (#18) üzenetére


atillaahun
veterán

AnySoftKeyboard.
Összes magyar ékezetes betű, számok, és minden írásjel egy kiosztáson. Ennél gyorsabban nem lehet magyarul írni semmivel. Plusz természetesen van mikrofon gomb is, ha beszélgetnél vele. :)
Nameg testreszabhatóságban is ott van a szeren.

[ Szerkesztve ]

(#22) Vasinger!


Vasinger!
nagyúr

Azt hiszem rájöttem mi a hiba forrás. Az alap Android billentyűzet mellől nem lehet kivenni a pipát és ott be van kapcsolva az auto javítás.

Viszont az a pipa inaktív, tehát nem értem miért működik...

(#23) atike


atike
nagyúr

Tud valaki olyan programot amivel este, az ágyból (mintegy távirányítóként) ki lehet kapcsolni a számítógépet? Semmi mást nem kell tudjon, csak ezt. A számítógép értelemszerűen egy router "mögött" van, a teló meg wifin kapcsolódik a routerhez... :F :U

(#24) atike válasza atike (#23) üzenetére


atike
nagyúr

+1 - lehetőleg ne java alapú PC-s valamit kelljen hozzá használni...

Most néztem a két ingyenes marketes alternatívát... hááát.... :((

(#25) punky10 válasza Vasinger! (#18) üzenetére


punky10
addikt

+1 az AnySoft Keyboardra.Teljes magyar ékezetes bill,sokféle választhato kiosztásban.Állitolag jo a szótára is,de én ezt a funkcioját nem használom...

/Honor 20 Pro/Huawei Matepad 11,Samsung Xcover6 Pr0

(#26) Deck válasza Vasinger! (#22) üzenetére


Deck
titán

Swiftkey 3-t ajánlom. Most még akciós csak 249 Ft az eredeti ára 1.000 Ft felett van, érdemes lecsapnod rá :)

PS5

(#27) róland válasza atike (#23) üzenetére


róland
veterán

TeamViewer, Join.me vagy talán bármely távoli asztal kapcsolat program.

http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!

(#28) fatal` válasza atike (#23) üzenetére


fatal`
félisten

VNC, TeamViewer.

(#29) Kakumix válasza atike (#23) üzenetére


Kakumix
senior tag

Goldworm Remote Control, ez mondjuk sokkal többet is tud, mint a kikapcsolás, de azt is tudja.

Legyen szép napod!

(#30) tomy86 válasza GeneraL_XTX (#9) üzenetére


tomy86
addikt

Innen letöltheted a beállításokat. Ha valami nem stimmel, akkor szólj!

(#31) littlemamba


littlemamba
aktív tag

Sziasztok! Biztosan elkerülte a figyelmem, de valaki meg tudja mondani, hogy a Call Meter 3G-ben hol találom azt, hogy számlazárás utáni első napon (nekem mindig 20-a) automatikusan újrainduljanak a számlálók. Úgy emlékszem beállította korábban, de augusztus 20-án nem váltott, akkor manuálisan töröltem a számlálókat. Ma újra ránéztem, hogy beállítsam rendesen, de nem találtam....

Zenfone I0 I Garmin EPIX PRO I ExpertBook & ENVY I Beats Studio + I Sony Vaio Pro

(#32) Bone123 válasza littlemamba (#31) üzenetére


Bone123
HÁZIGAZDA

Beállítások, Díjcsomagok,tarifák, Számlázási időszak hossza: Egy hónap

(#33) littlemamba válasza Bone123 (#32) üzenetére


littlemamba
aktív tag

És tényleg, köszönöm :R

Zenfone I0 I Garmin EPIX PRO I ExpertBook & ENVY I Beats Studio + I Sony Vaio Pro

(#34) darvinya válasza Vasinger! (#22) üzenetére


darvinya
titán

Az ottani személyes szótár-ban van magyar nyelv?

Mert ha nincs akkor olyan fw-d van ami nem igazán magyar-ra van optimalizálva (azaz nem EU-s) és ilyenkor az alap mindig felülfogja írni.

Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke

(#35) volvoguy


volvoguy
addikt

Udv! Ingyenes, konnyen beallithato billentyuzetre van szuksegem mert a Jelly Bean gyarija eegge tul lett bonyolitva...vmi tipp? Koszi

Asus P8H67, Core i3 2120 (3,3Ghz), RAM 2x4GB 1333Mhz, Sapphire HD6850 1GB, 500GB Seagate Sata3, Sharkoon Vaya + BenQ G2020HD 20" - Nexus S 4.0.3

(#36) GeneraL_XTX válasza tomy86 (#30) üzenetére


GeneraL_XTX
veterán

Tökéletes,köszönöm :R :R

(#37) tomy86 válasza GeneraL_XTX (#36) üzenetére


tomy86
addikt

Nincs mit. Ha kell a számcsoportoknál a hálózaton kívülieket egészítsd ki! A 70-es és 20-as számokon kívül a vezetékes pesti és a 23-as körzetet írtam bele, mert én azokat szoktam hívni.

(#38) kymco válasza Deck (#26) üzenetére


kymco
veterán

+1 a SwiftKey 3-nak. Nagyon elégedett vagyok vele. Számos billentyűzetet kipróbáltam (go, anysoft, swype, smart), ez jött be.

www.refujvaros.hu

(#39) zebede


zebede
őstag

És ebben a nagyszerű SwiftKey 3-ban hol a francban kell beállítani, hogy pont után ne rakjon be automatikusan egy szóközt? Mert néha roppant idegesítő... :W

[ Szerkesztve ]

(#40) air válasza volvoguy (#35) üzenetére


air
nagyúr

Basszus!
Amióta megnyílt az új topik, szinte csak billentyűzet progikról van szó. :C
Azt még megértem, hogy több ezer hozzászólást nem olvasnak át az emberek, na de hogy 30-at!! :W

Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló

(#41) Vasinger! válasza darvinya (#34) üzenetére


Vasinger!
nagyúr

Köszi szépen, igen közben rájöttem! :K

(#42) blt.62


blt.62
őstag

Használ valaki utángyártott erősebb aksit a mobiljához? Érdemes megvenni ezeket e kínai erős aksikat?

MegtorloXp

(#43) dokee78 válasza blt.62 (#42) üzenetére


dokee78
félisten

Ez,hogy jön az app topikhoz?

(#44) kymco válasza dokee78 (#43) üzenetére


kymco
veterán

Mert itt okostelefon felhasználók vannak, és a célcsoportja a kérdésnek ez volt :)

www.refujvaros.hu

(#45) dokee78 válasza kymco (#44) üzenetére


dokee78
félisten

Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik /Nincs warez!/

Van itt egy Androiddal foglalkozó toik oda való a kérdése,de nem tudom útbaigazítani,mert nem emlékszem a topik nevére. :F

[ Szerkesztve ]

(#46) Z0C! válasza blt.62 (#42) üzenetére


Z0C!
őstag

kérdezd meg a telefonod topikjában.
(bár szerintem az utángyártott "erősebb" csak pótlásnak jó..másnak nem)

----- www.zoci.gumroad.com -----

(#47) bigdigit


bigdigit
addikt

tud valaki programot telóra csatlakoztatott dvb-t tuner működjön? ;)

(#48) Melack


Melack
veterán

Nekem olyan kérdésem lenne, hogy a Mort Player másoknál is okozott e olyan problémát, hogy nem lehetett csengőhangokat kiválasztani? Konkrétan csak az ment, ami még bent volt a neveknél/értesítéseknél, semmi más. Amint töröltem, megjavult.

Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs

(#49) petipetya válasza air (#40) üzenetére


petipetya
nagyúr

Pedig mindenkit az érdekelne, hogy melyik a legjobb zene lejátszó. :D

"nincs rá lezsóidő"

(#50) Deck válasza zebede (#39) üzenetére


Deck
titán

A beállításokban.

PS5

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.