Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Konzol játékok  »  PlayStation 4 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:30:42

LOGOUT.hu

PlayStation 4 összefoglaló.
MIELŐTT KÉRDEZEL, OLVASD EL!

Aktuális:

Kölcsönjáték nyilvántartó

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#79398) Zedz


Zedz
addikt

Mostanában előkerült az új NFS, hogy megéri-e megvenni vagy inkább mégsem.
A napokban sikerült kijátszatnom, és mivel még elég friss az élmény, ezért leírok pár gondolatot. Igazából az lesz a legegyszerűbb, ha inkább pontokra szedem a véleményem, hogy egy kicsit átláthatóbb legyen a dolog. Szóval:

Kezdem a negatív dolgokkal...
- Ami engem a legjobban zavart és egyszerre tartom hihetetlennek a dolgot, hogy nem lehet egyszerűen szüneteltetni a játékot. Nem egyszer történt olyan, hogy egy nehezebb verseny közben épp csengettek, hívtak telefonon, vagy egyéb okokból fel kellett állnom a játék elől, és szünet helyett 300-al csapódtam bele a falba, autóba, ami épp előttem volt. Aztán persze kezdheti az ember előről az adott versenyt.
- A tuningban egy kicsit csalódtam. Nagyon mutogatták, hogy szinten minden része tuningolható az autónak, igen ám, de azt elfelejtették mondani, hogy vannak autók amikhez egyszerűen nincs vagy csak 1-2 alkatrész van. Vagy ha mondjuk veszek 1 bodykitet, akkor sok mindent (pl. kipufogót) már nem módosíthatok, mert nem és kész.
- A telefon hívások. Óóó igen, az egyik kedvencem volt, amikor drift vagy sprint verseny közben, elkezdett csörögni, mert éppen akkor volt mondandója a játéknak. Nem gáz ha nem veszi fel az ember, mert később is hívnak (naná, hogy egy másik verseny alatt), de ezt lazán időzíthették volna a free runra.
- A játék csal. Szemrebbenés nélkül. Értem én, hogy kell valami kihívás, de amikor szemmelláthatóan műveli, az már bosszantó. Konkrét példa: volt egy verseny, ahol az nyer, aki a legjobb köridőt futja X perc alatt. Találtam egy ügyes rövidítést a pályán, pont 2 "checkpoint" között, így nyertem legalább 7-8 másodpercet. A 40 másodperces köridőmből egyből lett 32-33, amíg az ellenfélnek maradt a 41, 42, 43 .. stb. Ahhha.. aztán hirtelen 30-31, és gyönyörűen kikaptam.

... és folytatnám a pozitív dolgokkal, amiknek egy része persze szubjektív vélemény.
- A játék nagyon szépre sikeredett. De tényleg. Az autók kellően kidolgozottak, a környezet nagyon jól néz ki, az aszfalton lévő eső, a hegyek, a fények... egyben van a dolog.
- A pályák. Nekem nagyon tetszett a városi és 2 féle hegyvidéki környezet.
- Sokaknak túl sok volt a drift, nekem személy szerint a kedvenc versenyeim voltak. Hangulatos volt a szépre sikerült hegyi környezetben kacskaringózni.
- Megintcsak sokan szidják a zenei válogatást, nekem kifejezetten bejött ez a dnb, trap, főleg elektronikus stílus.
- A tuningot habár megemlítettem mint negatívum, hozzá kell tennem, hogy nagyon szép darab autókat lehet faragni, a festés, matricázás több órám is elvette. Itt az nem szabja sajátra az autóját, aki nem akarja. Ültetés, kerékdőlés, hab a tortán.
- Vannak szép bodykitek, nekem az RWB (alap :)) és Rocket Bunnys cuccok jöttek be leginkább.
- Tetszett, hogy be lehetett állítani az autó tapadását, így free runban is akármikor keresztbe vághattam a gépet. :)
- Ha már gépek, az szvsz egyik legjobb felhozatal lett a mostani. Kultikus autók ugyanúgy megtalálhatóak, mint a mai trendi vasak.
- Az autók hangjai is jól sikerültek, néha tényleg ordítottak mint a sakál.
- Igazából amiről szól a játék, az működik, hangulatos, jól eltalált.

Én egy PSN akció keretei belül vettem meg a Deluxe verziót, kicsit kevesebbért mint 9 ezer forint. Összeségében nekem hangulatosra sikeredett a játék, kb. az elmúlt időszak legjobb címe lett. A történettől persze nem szabad várni semmiféle csodát, egy apró szösszenet csupán, ami a karakterek miatt egy kicsit színesebbnek mondható mint az eddigiek, de legalább szól valamiről a dolog.

Szerintem a Most Wanted óta nem szerettem ennyire leülni NFS elé, mint az elmúlt pár hétben. Teljes áron lehet nem vettem volna meg, de szerintem ennyiért megérte az árát, személy szerint nem bántam meg a vételt.

Útvonal

Fórumok  »  Konzol játékok  »  PlayStation 4 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.