Hirdetés

2024. február 24., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1) #41133696


#41133696
törölt tag

Windows 9

A Microsoft a híresztelések szerint az eddigiektől eltérően már jövő tavasszal RTM formában szeretné megjelentetni soron következő operációs-rendszerét, melyről jelenleg csak kiszivárgott információk állnak rendelkezésre.

A béta tesztelésre még nagy valószínűséggel idén ősszel sor kerül. A Windows 9 minden bizonnyal a Vista vonalat viszi tovább, és állítólag a Modern UI-s felület is drasztikus változásokon megy keresztül, miközben rehabilitálják a klasszikus Start menüt is.

A Topic azért nyílik, hogy az egyre sűrűbben megjelenő hírek miatt melyek az új fejlesztéssel kapcsolatosak, tehermentesítsük a Windows 8.0/8.1 topicot.

(#2) CJ4567 válasza #41133696 (#1) üzenetére


CJ4567
veterán

Az a start menü jól néz ki, meg a metro appok ablakban futtatása 3rd party program nélkül jól hangzik :) Lehet hogy ez tovább lesz a gépemen mint a 8 volt :)

No Sana No Life

(#3) szabonagyur válasza #41133696 (#1) üzenetére


szabonagyur
félisten

Nekem nem tetszik annyira... hiányolom a kikapcsoló gombokat ;]

UP: Úgy gondoltam, hogy minimum 3 jó lenne :D

[ Szerkesztve ]

(#4) CJ4567 válasza szabonagyur (#3) üzenetére


CJ4567
veterán

Ott a shut down a képen :D

No Sana No Life

(#5) TFSi válasza #41133696 (#1) üzenetére


TFSi
őstag

Sokaknak megkönnyebbülés lesz az új W9, bár én személy szerint a W8-at egész jól belaktam, viszont sajnos jelenleg nem hibamentes. Onedrive bug, bár kibírható, működik ezzel is... :((( Ezen felül szeretem, pláne, mert gyenge vason próbálva érezhető teljesítménytöbbletet ad a W7-hez képest.

A Windows 9 tovább fog majd fejlődni erőforrás kímélés téren?

A Windows Phone 9-ről van esetleg valami info?

:R

kovy29: Igen tudom, de furdal a kíváncsiság... ;]

[ Szerkesztve ]

Hogy' akarjam magának kifejezni, hogy... (Alexander Salachi)

(#6) xxSanchez


xxSanchez
őstag

Hát kiváncsi vagyok, hogy milyen lesz. Nem szeretném elhamarkodni, de szerintem az egyik legjobb Windows-ra számíthatunk.

Heyho.

(#7) Bjørgersson válasza TFSi (#5) üzenetére


Bjørgersson
félisten

Még a WP8.1-re is várni kell.

As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility...

(#8) oriic


oriic
HÁZIGAZDA

Kódnév eredete:

Halo játékban egy gázóriást hívnak Treshold-nak.

[ Szerkesztve ]

Live-Die-Respawn

(#9) szabonagyur válasza TFSi (#5) üzenetére


szabonagyur
félisten

WP8.1 kijöhet a nyáron a WP9 még elég messze van.

(#10) King Unique


King Unique
titán

Azt már fixálva tény, h ebből a Metro totál ki lesz gyomlálva, mert Win8 topikban, vki egy küldföldi cikket rakott be, ami alapján alapból inaktív lesz, de lesz bekapcsoló opció :F

Mert azért visszalépés lenne egyértelműen, böngészőből, v ablakos izéből nem uaz a feeling lesz...és ok, h ki lehet kapcsolni, na, de ne már teljesen...Írják, h lesz tabletre , telóra érintős W9, na de mi lesz a hibrid desktop+ érintő notikkal, asztalon tapicskolunk, v majd 8.1-el árulják őket ? :D

[ Szerkesztve ]

(#11) xxSanchez válasza King Unique (#10) üzenetére


xxSanchez
őstag

Ha jól emlékszek akkor arról volt szó, hogy mi döntjük majd el. Szóval, ha engem zavar a modern felület akkor nem azt használom, mert van helyette a Start. Viszont, ha én teljesen elégedett vagyok akkor nem köteleznek rá, hogy váltsak Start-ra.

[ Szerkesztve ]

Heyho.

(#12) CJ4567 válasza oriic (#8) üzenetére


CJ4567
veterán

Ez érdekes infó volt, köszi! :R

No Sana No Life

(#13) King Unique válasza xxSanchez (#11) üzenetére


King Unique
titán

Ez - lesz Metro mód, hanem csak klasszikus asztal a Windows 9-ben - alapján már előre el lesz döntve, h nem...persze, ha hinni lehet neki? Mert a korábbi "path dolog", h jön vmi mini SP féleség is kacsa volt.

Tehá fenti alapján szerintem (sajnos) csak desktop lesz és max desktop ablakban futtatható Metro, nem az a kettősség, mint a most a 8.1-ben...pedig az lenne a jó, külön bekapcsolhatósággal (szerintem).

[ Szerkesztve ]

(#14) xxSanchez válasza King Unique (#13) üzenetére


xxSanchez
őstag

Akkor fogalmam sincs...én teljesen úgy emlékeztem, hogy majd mi fogunk dönteni róla. Sajnálnám, ha csak az új start lenne, mert én is nagyon szeretem a modern felületet.

[ Szerkesztve ]

Heyho.

(#15) szabonagyur válasza King Unique (#13) üzenetére


szabonagyur
félisten

Lesz itt még szerintem kacsa hír rendesen... :D Majd ha MS kiad valami hivatalosat akkor elhiszem. Azért durva lenne mondjuk 3-4 év fejlesztését csak úgy kidobni... Vista sem volt éppen felhasználói kedvenc mégsem hagyták ott az Aero felületet sem, szerintem a Metrot sem hagyják cserben.

(#16) #41133696


#41133696
törölt tag

Az a helyzet, hogy most még sok a nem megerősített információ. A magam részéről is annak örülnék ha végre meghagynák a választás lehetőségét a felhasználóknak, hogy ők dönthessék el klasszikus Start menü-t akarnak e használni vagy Modern-t. Számomra az utóbbi nagyon bejött, és a WS is tökéletesen illik bele, így viszont az is háttérbe szorulna. Végre azt is felfoghatnák, hogy meg kellene olyan értékeket őrizni, amiket a konkurens cégek például az Apple rendszereit is egyedivé teszik, ilyen például odaát a Dock:

Itt viszont lehetett volna, az oldalsáv, és a minialkalmazások. Ezeket sem kellett volna kukázni, és kit érdekel, ha nem fér rá 1 DVD-re? Mióta beköszöntött az SSD korszak a lomhaság sem igazán lehet erre indok.

Szóval lehetne ezeket is rehabilitálni, és aki akarja használja, aki meg nem az nem.

A béta visszajelzésekben most nem bízok, mert ott úgyis a klasszikus start menüért fognak ácsingózni.

Remélem olyan stabil lesz a rendszer mint a 8.1 még mindig a 2012-es telepítés fut nálam, és így is gyors:

(#17) King Unique válasza xxSanchez (#14) üzenetére


King Unique
titán

Hát én is... :(

(#15) szabonagyur : szerintem ez a kettős felület igazából úgy jó, ahogy van. Én csak önmagában a sima desktop felületben nem látok hosszú távon akkora jövőt, h csak kizárólag arra épüljön a rendszer. OK, h MS-nek alkalmazkodni kell userek igényeihez, de kicsit már igazán a sarkukra állhatnának...Ennyi erővel vissza lehetne tenni aerót, minialkamazásokat, de még XP féle lépcsőzetes elrendezésű start menüt is, mert azt szokták meg sokan. Csak kérdés, jó-e az, ha mindenben ekkorát engednek és mondhatni visszafele fejlődik a rendszer... :F
Ha valóban csak desktop only lesz a W9, nálam kérdéses, h egyáltalán megveszem-e majd, nem tudom, h milyen extrák, fejlődés lesz benne így...

És valóban sok még a kétely, béta verziók megjelenése se tisztázott, egyik helyen őszi érkezést, máshol év végét mondnak, ki tudja mi lesz még a végleges verzióig...??

(#18) zoli62 válasza szabonagyur (#15) üzenetére


zoli62
addikt

A Vistát a Longhorn leállítása után kezdték újból fejleszteni. Szerintem meg jó ez az irány: desktopra csakis kizárólag klasszikus asztal, tabletre meg mehet a Metro, Az MS ezzel tulajdonképpen kvázi elismeri, hogy a touch first koncepció megbukottt, a még mindig nagyszámú desktop (asztali laptop) gépeket tekintve mindenképpen.

[ Szerkesztve ]

(#19) szabonagyur válasza King Unique (#17) üzenetére


szabonagyur
félisten

Hát majd kiderül a dolog, bízok benne hogy marad a Metro, én szeretem mivel átlátható hiper gyors, nem kell szinte keresni semeddig amit akarok és összességében ugyanakkora felbontáson több ikont ki tudok tűzni mint start menü esetében abba az egy oszlopba.

(#20) oriic válasza CJ4567 (#12) üzenetére


oriic
HÁZIGAZDA

MS a Halo-ból veszi át a neveket. :D ( Lásd Cortana, Treshold)

Live-Die-Respawn

(#22) CJ4567 válasza oriic (#20) üzenetére


CJ4567
veterán

A Cortanat tudtam, de a Thresholdot nem(sajna a konzolom egy PS2 :DDD)

No Sana No Life

(#23) oriic


oriic
HÁZIGAZDA

(#24) CJ4567 válasza oriic (#23) üzenetére


CJ4567
veterán

Nemsokkal később: A Microsoft cáfolja hogy nem lesz licenckulcs :DDD

No Sana No Life

(#25) King Unique válasza oriic (#23) üzenetére


King Unique
titán

A tököm sokx már ki van ezekkel a kacsa hírekkel, ez lesz, mégse lesz, máshogy lesz stb...
Ki tudja milyen lesz a végelges verzió, mire kijön majd jövő tavasszal, ha kijön akkorra... :F

[ Szerkesztve ]

(#26) szabonagyur válasza King Unique (#25) üzenetére


szabonagyur
félisten

Hát igen az elég messze van még. Ha a fent említett lépés meglenne és mondjuk tényleg csak adott gépre települne fel a rendszer azért nagy lépés lenne szerintem. Másrészt nem tudom, hogy lennének így előretelepített gépek... Hiszen ott akkor nem az illető nevén van megvéve a rendszer, bár lehet első indításkor kötelező lenne MS profil létrehozása és összekapcsolása a licencsszel.

Amúgy van egy érzésem, hogy a végén közel sem a Metro felület átalakítása vagy eltüntetése lesz a legnagyobb változás.

(#27) vlevi válasza szabonagyur (#26) üzenetére


vlevi
nagyúr

"közel sem a Metro felület átalakítása vagy eltüntetése lesz a legnagyobb változás."
Hát persze hogy nem.
Lesz Start menü :DDD
Viccet félretéve, a Microsoft azért van bajban, mert ahhoz, hogy érdemes legyen táblára optimalizált felületet fejleszteni, ahhoz rengeteg táblás (és telefonos) felhasználóra lenne szükség. Viszont egyelőre csak igen kis szeletet hasít ki a mobileszközök tortájából a Windows rendszert futtató eszközök. Mármint, a valódi mobileszközök, nem a laptopokra gondolok. Azt a 3-4 év lemaradást, ami az ipad és az első surface megjelenése között eltelt, azt nagyon nehéz behozni. Erre pedig rátesz egy lapáttal az, hogy az érintős, x86 alapú gépek is kezdenek terjedni.
Másfelől viszont arról hallani folyamatosan, hogy a desktop PC iparág folyamatosan szorul vissza, a Win9 pedig a metro zárójelbe tételével pont nekik akarna kedvezni.
De végülis teheti zárójelbe a windowst a microsoft, mert van másból is bevétele vastagon, de az átlagember szeme előtt csak a windows van.

(#28) szabonagyur válasza vlevi (#27) üzenetére


szabonagyur
félisten

Azért szerintem meg egyre jobban előtérbe fog kerülni az MS mobil téren is a WP-vel. Ha csak megnézek egy mobil ajánlós témát, egyre többször kerül szóba a WP telefon, mivel sokan megunták a droid "telhetetlenségét", főleg alsó kategóriában nem tudsz olyat venni ami 1 év múlva is lagg mentes lesz. És ez nagy előny lehet a droiddal szemben, mivel Apple meg alsó kategóriában nem elérhető, még a 4-5 éves modellek sem (arról nem is beszélve, hogy azok hardveresen sehol sincsenek már).

Külföldön azért a WP táblák is egészen jól terjednek, ahogy az érintős laptopok is (tapasztalat), szóval nem annyira lefutott kör még ez a Metro felület folytatása szerintem.

(#29) King Unique válasza szabonagyur (#28) üzenetére


King Unique
titán

Így van, szerintem se.
És, ha lassan is, de pl. hibrid notik terén is majd terjedni fog az érintőképernyő, az előzetes infók szerint azoknál bekapcsolható lesz Metro.
Bár nekem most az nem tiszta teljesen, h Win9-ben a Metro a PC-re, sima notebookokba szánt verziókban elvileg alapból inaktív lesz, de azokban is bekapcsolható lesz, v csak a hibrid eszközökön :F
Illetve bekapcsolás alatt mit értenek, az se világos, pl. desktop only, vs Metro only, v desktop + Metro kombó, mint a Win8.1-ben??

(#30) #41133696 válasza oriic (#23) üzenetére


#41133696
törölt tag

Az árazással lehet gond. Ismervén, hogy milyen árak vannak online, illetve milyenek a boltokban... persze ha olyan akcióval indítanak, mint a 8.0 esetében, akkor nem gond :)

(#31) szabonagyur válasza King Unique (#29) üzenetére


szabonagyur
félisten

Bízok benne, hogy majd a telepítés felmegy 3 perc alatt SSD-re, de a konfigolás fél nap lesz, hogy mindent be lehessen állítani, hiszen ezt be kapcsolod majd, ezt nem, ez csak hibrid, aztán majd telepít még 10 percet a végén stb... ;]

Amúgy így van attól, hogy idehaza nem terjed vagy nincsenek elérhető áron érintősök, nagyobb piacokon amik számítanak már terjedőben vannak. Itthon minek is terjedne amikor pl. egyetemen azért beszólnak ha jegyzetet TAB-ról nézed (laptopot kinyitni sem mertem).

(#32) #41133696 válasza szabonagyur (#31) üzenetére


#41133696
törölt tag

Igazából a telepítési idő már jó ideje nem tényező, a belakás az ami melós. Mondjuk nekem Windows 8.x-nél már arra sincs panaszom, mert a rendszer lassan két éve lesz telepítve, ennyi időnként bőven kibírható kategória.

(#33) szabonagyur válasza #41133696 (#32) üzenetére


szabonagyur
félisten

Irónia akart lenni részemről a telepítési idő, nem is lényeges szerintem sem. Inkább ez a választható/hybrid felület lesz a kérdéses, hogy miként jelenik meg. Mert ugye itt sokan azt várják, hogy utolsó csempéig be lehessen majd konfigolni stb. Illetve ami kérdéses, hogy ha nem konfigolható mivel indul alapértelmezetten. Mert pl. ha benne lesz mindkettő felület egyből tuti megy majd az anyázás, hogy többet foglal 1GB-al a rendszer és azt valahogy törölni kell.

(#34) szabonagyur


szabonagyur
félisten

Aki még nem látta volna esetleg: [link] Ha ez a start menü lesz csak remélem lehet növelni majd a méretét legalább függőlegesen, de hátha vízszintesen is. Ha a méret fix marad akkor kb semmi metro app nem fér ki normálisan.

(#35) #41133696 válasza szabonagyur (#34) üzenetére


#41133696
törölt tag

Hát ez a hibrid megoldás annyira nem jön be. Elsőnek jó volt amikor láttam pár héttel ezelőtt... de jobban megnézve, nem tűnik hatékonynak.

(#36) King Unique válasza szabonagyur (#34) üzenetére


King Unique
titán

Én most azt nem értem, h OK, h lesz a hibrid start menü, de nem lesz külön visszakapcsolható a kezdőképernyő, Metro felület a PC-s kiadásban :F
Mert aki nyilván modern appokat akarja használni, az szerintem bőven megszokta a Kezdőképernyőt és arról indítani, csoportokba rendezgetni az igazi, nem egy ilyen start menübe zsúfolva...

(#37) #41133696 válasza King Unique (#36) üzenetére


#41133696
törölt tag

Szerintem még mindig ott tartanak, hogy a választási lehetőséget nem adják meg a felhasználóknak. Nem fejelesztenek két irányba.

(#38) szabonagyur válasza King Unique (#36) üzenetére


szabonagyur
félisten

Szerintem sem lesz rendes Metro képernyő a fenti cikkből kiindulva. Ez a hibrid dolog így annyira csúnya, meg használhatatlan szerintem. Most már tényleg várom, hogy kijöjjön valami kipróbálható verziót...

(#39) vlevi válasza szabonagyur (#38) üzenetére


vlevi
nagyúr

Valami olyanról volt szó, hogy ablakban lehet majd futtatni a metro appokat, ha jól emlékszem.
A saját eszmefuttatásom ez alapján azt sugallja, hogy a metro felület, így, teljes képernyős formájában megmarad az ARM processzoros surface gépeknek, a többiek pedig,( kezdve a 8"-s Lenovo MIIX-től egészen az asztali gépekig) mivel teljesértékű x86 procik, azok pedig desktopozhatnak.
Pont ez a gáz egyébként ezzel a dologgal, hogy elveszik a start képernyőt, mert pont ezek a 8-10" méretű gépek, ( amikről még a felhasználó sem tudja, hogy tablet-e, vagy laptop) igénylik a metro felületet, mert van jópár dolog, amit nem lehet normálisan 10" képernyőn érintőt pöcskölve megcsinálni.

(#40) szabonagyur válasza vlevi (#39) üzenetére


szabonagyur
félisten

Igen hallottam erről az ablakban futtatásról bár nem tudom mivel lesz másabb mondjuk egy Chrome Metro stíílusban, ablakban futtatva és a normálisan futtatott chrome között. De ugyan így van bármely alkalmazás. Mind mintha simán böngészőből futna.

Na igen ez a másik jó kérdés, hogy ha X86 TAB-ok is ugyanazt a windowst futtatják mint az asztali gépek, akkor azoknál, hogy oldják meg, vagy lesz külön X86 Tablet PC edition?

(#41) #41133696 válasza vlevi (#39) üzenetére


#41133696
törölt tag

"Pont ez a gáz egyébként ezzel a dologgal, hogy elveszik a start képernyőt"

Igen tényleg ez a baj. De ez még változhat. A magam részéről én is abban reménykedem, hogy meghagyják majd a választás lehetőségét. Ennek három változata lehet:

1. Amikor a rendszer választ helyettem, annak függvényében, hogy milyen Hardverre települ. Előretelepített rendszereknél a kocka eleve el van vetve. Vásárolt PC-nél meg ha valakinek értintőkijelzős Monitora van, akkor esetleg a kezdőképernyőt kapja az ember. Szóval ez a kedvezőtlenebb.

2. Ha telepítéskor magam választhatom ki, de utána nem módosíthatom.

3. Ha rendszer felajánlja, hogy melyiket használjam szerinte, de szabadon dönthetek, és ide-oda váltogathatok a kettő között.

(#42) King Unique válasza szabonagyur (#38) üzenetére


King Unique
titán

Hát igen, lehet rá számítani...és ez így, start menüből, meg böngésző szerű ablakokból indítva valóban nem lesz uaz, mint most a W8-ban... :(
Szerintem nem rossz a 8-cas hibrid megoldása, de ezzel a húzással kicsesznek a haladó felhasználókkal, akiknek tetszett az eddigi felület és majd az átlag felhasználó is megint problémázni fog, mert kicsit más lesz, mint a Win7-ben...

Itt a Win9 sikere a nép körében gyakorlatilag pusztán csak attól fog függeni, h mennyire fog hasonlítani a Win7-re, mert akkor jó lesz. Ha nem hasonlít rá teljesen, mint a Win8, akkor meg ugye szar... :D

(#41) GoodSpeed : a 3. opció lenne a legjobb, de van egy olyan sejtésem, h az 1. lesz.

[ Szerkesztve ]

(#43) szabonagyur válasza King Unique (#42) üzenetére


szabonagyur
félisten

Így van, az a baj, hogy ez nem Win7 lesz még így sem a legtöbb felhasználónak.

Na de majd ha nem tetszik be állok én is a panaszkodókhoz, csak nekem a win8 felület kell vissza. ;]

A 3. opció szimpatikus nekem is amúgy, de ha nem jön be max maradok a 8.1nél (vagy dual-ban nyomom majd, úgy sem bírom ki az új nélkül) :D

(#44) King Unique válasza szabonagyur (#43) üzenetére


King Unique
titán

Ennyi erővel, ha, ami még kezdetek kezdetén fel lett vetve 3D asztali fület, az került volna bele, az is ugyanúgy nemtetszést váltott volna ki, csak mert más, mint a megszokott...gyakorlatilag tök mindegy milyen felülettel rukkolnak elő, ha az eltér a korábbiaktól, az eleve bukás (??) ---> viszont ez a hozzáállás vajon a jövőben meddig tartható :F

Amúgy nálam is vsz multi-bootban lesz fent, mert eleve minek kukázzak egy megvásárolt, 2023-ig támogatott rendszert, ha igazából bajom nincs vele és tudok alkalmazkodni hozzá, ami azért valljuk be egyáltalán nem olyan megerőltető. :)

[ Szerkesztve ]

(#45) Воланд válasza szabonagyur (#34) üzenetére


Воланд
titán

fenykepbolt.

"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."

(#46) #41133696 válasza szabonagyur (#43) üzenetére


#41133696
törölt tag

Mármint a 8.2 nem :?:)

(#47) szabonagyur válasza King Unique (#44) üzenetére


szabonagyur
félisten

A VIsta esetében is azért ez volt részben... szerintem ezért is nem mernek olyan szinten módosítani rajta még jó pár évig... Amúgy szerintem MS-en múlik csak a dolog, ha ragaszkodik a nézetéhez előbb utóbb meg lehet szokni, csak próbát kell tenni. Nem egy ismerős van aki Office 2003-2007 váltásnál sírva hívott engem, hogy mi hol van, ekkor pont nem értem rá aztán másnap hívott, hogy meg van a dolog, a szeme előtt csak lusta volt keresni eddig...

@(#45) woland_y2: persze lehet PS, sőt eddig egy hírt sem hiszek el, még azt sem, hogy választható lesz a Metro dolog majd ha megjelenik.... Addig meg megy a találgatás :D

@(#46) GoodSpeed: majd még kiderül... úgyis kötelező lesz felrakni gondolom, mint az U1 is kötelező lesz/vagy már az is 8.1-re, de nem bízok abban sem annyira sajna, U1 nekem nagy csalódás volt inkább...

(#48) vlevi válasza szabonagyur (#47) üzenetére


vlevi
nagyúr

"A VIsta esetében is azért ez volt részben"
Éppen ezért vagyok kíváncsi, mi lesz. Mert, ha igaz az a mondás, hogy minden második Windows sikerül jóra :D , akkor ennek mennie kell.

Habár, hozzáteszem gyorsan, hogy, igaz, nem vagyok win8 felhasználó, de túlnyomórészt a start menün rinyál mindenki, amiből azt szűröm le, hogy maga a rendszer nem rossz. Csak van a felhasználói felületnek egy olyan része, amit sokan nem bírnak megszokni. Akik pedig már megszokták, és megszerették, azok meg azért sírnak, hogy a 8.1-ben, és az update1-ben miért kellett már megint hozzányúlni :))

Amúgy a metros appok ablakban futtatása is rettenetes lesz, ha tényleg lesz ilyen, mármint fejlesztői oldalról. Ezzel tulajdonképpen megszűnik a metro appok háttérben futása, hibernálódása, a méretezhető ablakok miatt a schemantic zoom nevű koncepció is megy a kukáka, legalábbis desktopon. A schemantic zoom egy egész jó ötlet, arról van szó, hogy nem egyszerűen nagyít, vagy kicsinyít a betűtípuson az alkalmazás, hanem más nézetben jelenik meg, nagyítás, vagy kicsinyítés hatására. A start képernőnek is van ilyen funkciója.
Namármost, hogy néz ki ez akkor, ha egy 1366x768 laposon negyedképernyőnyi ablakban futtatom? Akkor az a teljes metro appot mutatja? Vagy, ha nem, akkor egy 3000x2000 felbontású ultrabookon, ahol a negyedképernyő az több, mint egy egész átlag lapos képernyője, ott akkor miért nem?
Megintcsak a saját eszmefuttatásom, de ezzel megint az lesz a baj, hogy elvileg a metro appok platformfüggetlenek lennének, de annyira különbözni fog ez a megjelenítési és működési modell mondjuk egy WP8.1-es rendszertől, hogy nem fog menni a kompatibilitás dolog.

Aztán persze, az is lehet, hogy az egész metro felület úgy jár, mint a Silverlight. Hogy csendben szépen nem fejlesztik tovább. Volt már ilyen a világtörténelemben, például a win98, vagy az ie6 körül megjelent Activedesktop, ami aztán eltűnt. Office 2000 segédje, Gemgéza is így jár, és nem hiányolta senki. Vagy a Vista minialkalmazások, amik Win7-re módosultak, de nagyon hamar biztonsági kockázatokra hivatkozva a Microsoft beszüntette a támogatását, és a 8-asban gyárilag már nem elérhető. Ilyen ütemű változtatásokkal előfordulhat (megintcsak a saját agymenésem), hogy a 9-es utáni következő windowsokban már egyáltalán nem lesz metro, hanem megint valami csodaúj koncepciót próbálnak majd ránk tukmálni

(#49) szabonagyur válasza vlevi (#48) üzenetére


szabonagyur
félisten

Szerény véleményem szerint a Vista is jól sikerült csak a felhasználók hardveresen nem voltak felkészülve. Én sem hiper szuper gépen ismertem meg, de már akkor elváltam az XP-től, szóval minden hozzáállás kérdése.

Na igen amit írsz metro appról az mind elgondolkodtató... Egy VLC app meg a normál között milyen különbség lesz, semmi...
Mondjuk erre a kompatibilitásra nem is gondoltam még... ha Win9 esetében újra kell kezdeni a fejlesztést akkor az nagy bukta lenne... így is lassan haladnak, de ezek után... Vagy ha megjelenik a Win9 akkor onnantól vége a Win8 app storenak? WP esetében is Wp7 még használható lenne csak app nincs rá már új.

Nekem hiányzik Gemgéza igenis :D De pl. a Vistából kivett élő háttér is hamar eltűnt.

Amúgy ami még eszembe jutott... bár nem sok esélyt látok rá, de ki tudja. A Metro felületet is berakják mint add-on rész, hasonlóan mint a Media Center kivétele, ARM-en maradna, többi részen meg fizesd meg ha kell a jobb érintés vezérlés.

[ Szerkesztve ]

(#50) King Unique válasza szabonagyur (#49) üzenetére


King Unique
titán

Hát egy ilyen fizetős megoldás se lenne az igazi és remélem nem dobják ki több év fejlesztését csak úgy az ablakon, pusztán a maradi userek miatt... Hiszen azért érintőképernyőhöz eleve jó ez a Metrós felület és a jövőben majd vsz még inkább igény lehet hibrid gépeknél egy ilyenre. Az érintéses vezérlést nyilván egy hagyományos desktop felületen nem igazán lehet megoldani, nem (volt) rossz a Win8 dual megoldása. Ha a megszokott asztali környezetben akarsz dolgozni, ott az asztal, ha tapizni, ott a Metro.
Max, h jobban felfogja a nép, már esetleg az elején bele kellett volna tenni, vmi ki-be kapcsolási lehetőséget, nem utólag kukázni az egészet... :W

Amúgy 8.x elvileg 2023-ig lesz támogatva, 2018-ig meg funkcionálisan is fejlesztve, gondolom ebbe az arra fejlesztett Windows Store is azért csak-csak bele fog tartozni.

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.