Hirdetés

2024. április 21., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  Magisk

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-03-01 12:38:22

LOGOUT.hu

Magisk
root jogosultság
Android rendszereken

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1) crok


crok
Topikgazda

MAGISK

Magisk @XDA:
https://forum.xda-developers.com/apps/magisk/official-magisk-v7-universal-systemless-t3473445
Magisk hivatalos GitHub site:
https://topjohnwu.github.io/Magisk/
(Ez nem a forrás hanem a tájékoztató oldal.)

A forrás GitHub-on:
Magisk:
https://github.com/topjohnwu/Magisk
Libsu:
https://github.com/topjohnwu/libsu

Magisk dokumentáció - főoldal:
https://topjohnwu.github.io/Magisk/
Magisk dokumentáció - részletek:
https://topjohnwu.github.io/Magisk/details.html
Magisk dokumentáció - Magisk eszközök:
https://topjohnwu.github.io/Magisk/tools.html
Magisk dokumentáció - Fejlesztői segédlet:
https://topjohnwu.github.io/Magisk/guides.html

Magisk Modul Repo (a Magisk Manager-ből letölthető modulok) - keresővel:
https://github.com/Magisk-Modules-Repo
Magisk Modul Repoba felévételéhez kérelem:
https://github.com/Magisk-Modules-Repo/submission

Általános install útmutató - a fejlesztőtől:
https://topjohnwu.github.io/Magisk/install.html
https://topjohnwu.github.io/Magisk/tutorials.html
Install és általános hibakeresés valamint hibajelentés - a fejlesztő segítőinek munkája:
https://www.didgeridoohan.com/magisk/HomePage

Magisk telepítésének általános menete:
Custom recovery-ből (pl. TWRP) alól flash-eled a Magisk ZIP-et.
A custom recovery telepítésének menetéért (bootloader nyitás, TWRP letöltés, adb telepítés, driver-ek, etc) nézz be a telefonod topikjába vagy keress rá máshol, pl. Google, Bing, Yahoo, Yandex, DuckDuckGo..

Gyorstalpaló ha egy app nem akar indulni root / módosított rendszer miatt:

Ha a CTSProfile és a basic integrity is bukott a teszten
de biztosan nem piszkáltál semmit (SELinux permissive pl..)
és a ROM fejlesztője szerint működnie kellene a Magisk-al a SafetyNet-nek,
akkor flash-eld ezt a modult ami ebben az XDA hozzászólásban van csatolva:
Universal-safetynet-fix-v3.zip vagy megtalálod a Mega tárhelyemen (MAGISK > Banking_not_working_-_FIX és közvetlen link - vagy lehet szöszölni hogy saját magadnak választod ki melyik készülék fingerprint-jét hazudja be a Magisk (Busybox modul & MagiskHide Props Config modul Magisk Manager-ben feltelepít és restart majd egy terminál appban su -c props (vagy su majd props, ki hogy szokta meg..) paranccsal lehet is válogatni az 1-es Edit device fingerprint majd f és "ismert készülékek" pont alatt, w.miki-nek kösz a video-t - ugyanúgy ugyanaz a vége mint a SafetyNet patch csak te választod ki mit hazudjon be..)

A lényeg: először az általad használt ROM legyen egyenes, addig szerintem nincs értelme se belekezdeni abba hogy a banki app működik-e vagy nem Magisk használata mellett mert ha a SEPolicy miatt hasal amúgy is a ROM vagy valamiért a SafetyNet (pl. CTSProfile fail) alapból se megy akkor nincs igazán értelme továbbmenni mert nem tudhatod milyen ROM maintainer csontvázak esnek ki a szekrényből. (Fel is jött így említeném külön is: Xiaomi Developer ROM-ok nem mindig mennek át alapból se a teszten valamint a SafetyNet patch vagy a MagiskHide Props Config használata ugyan megoldás de csak workaround, ezeket a problémákat ROM fejlesztői oldalról kell - és illik is - megoldani.).

Ha a CTSprofile OK és a basic integrity is OK akkor ezek az ajánlások vannak:
!!! Minden új app indítás előtt töröld az app adatait teljesen vagy telepítsd újra Play-ből !!!
Az appok elmentik ha találtak root-ot..
1, Beállítások -> Telepített appok -> Google Play Services -> vedd el a Telefon jogot. Keresd meg az appot ami problémás, töröld az adatait mindenestül, Magisk Manager-ben rejtsd el a root-ot az apptól root és utána indítsd el
2, Ha ezután se megy, akkor az elsőt csináld meg újra majd a Magisk Manager-ben a beállításokban válaszd ki a Magisk Manager Hide-ot (ez nem a Magisk hide hanem a Magisk Manager Hide, ezzel a Magisk Manager appot úgy telepíti hogy egy teljesen véletlenszerű neve lesz így a nem működő app nem fogja látni hogy van Magisk Manager (mert nyilván csak akkor van telepítve Magisk Manager ha van Magisk és így van root. Ezt azért írom le külön, mert Magisk Manager update után ha nem vonod vissza a hide-ot akkor utána két Magisk Manager app lesz a telefonon ami zavaró lehet meg nincs is értelme.. Magisk Manager update előtt a Magisk Manager Hide-ot ki kell kapcsolni, ezzel eredeti néven visszatelepíti a Magisk Manager-t és utána a frissítés már mehet rendesen majd utána megint bekapcsolod a Magisk Manager Hide-ot ha kell.)
3, Ha ezután se megy, akkor az a második lépést csináld meg megint (vagyis az elsőt és a másodikat) és flash-eld a liboemcrypto zip-et amit eredetileg itt találsz vagy a Mega tárhelyemen (MAGISK > Banking_not_working_-_FIX és közvetlen link)
Ha már működik akkor a Google Play Services-nek vissza lehet elvileg adni a Telefon jogot.
Egyes custom kernelekbe eleve beépítenek SafetyNet bypass-t (Sultanxda @XDA írta magát a bypass-t). de ez persze nem segít ha maga a ROM nem egyenes..

Egyes modulok is bezavarhatnak (egyszer pl.a (L:https://github.com/Magisk-Modules-Repo/terminalmods)Terminal modifications(/L) modul miatt volt bukta, meg egyes appok már a busybox-ra dobják, hogy biztosrootoltminekkénenekedbusyboxhanincsroot-ottvanazalaptoolboxmindenreelégrootnélkülis) úgyhogy gond esetén mindet le kell tiltani és úgy próbálni megint (és|vagy core mode használata.)

Ha ez se akkor Canary Magisk build-et kell megpróbálni (Magisk hibajelentéshez amúgy is az a kérés hogy Canary-n is teszteld le mert a problémád már lehet javítva van csak nincs még kint se beta (se stable) build-ben még).

Ami még zavarhat: az appfejlesztők természetesen nem hülyék, ha a telefonon van olyan app ami biztosan csak root-al fut jól és fel van telepítve akkor feltételezhetően van root, még ha a magisksu meg a manager el is van rejtve. Mivel az appok könnyen lekérhetik a telepített appok listáját így nincs nehéz dolga a fejlesztőknek hogy közkézen járó "rossz alkalmazás" lista alapján szűrjenek és utána ne induljanak el az appok ilyen-olyan hibaüzenettel ("root megléte", "módosított rendszer", etc..). Ilyen appok a teljesség igénye nélkül.: Lucky Patcher, CreeHack, Freedom APK, AppSara, IAP Cracker APK, Leo PlayCard, IAPFree, SB Game Hacker download, GameCIH, Cheat Engine.. De a sor gyakorlatilag kvázi végtelen.. Valamint sok app nézi pl. hogy van-e fent Titanium Backup, Root Checker, Logcat app, a listában szűrnek arra a szóra hogy root, szűrik a kernel "tuningoló"/beállításmódosító appokat, szóval olyan appokat amikről tudvalevő, hogy csak root-al működnek helyesen. Egy remek app amit Play Store-ból is letölthetsz amolyan ellenőrzésképpen: RootBeer Sample - ez kb ugyanúgy körbenéz mint a banki meg egyéb appok és megmondja mit talált.. így könnyebb esetleg tenni ellene (mármint a root-oltság felfedezhetősége ellen). Nyilván a RootBeer- ugyanúgy állítsd be a teszteléshez mint a banki appot.

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#2) crok


crok
Topikgazda

"Ha a TWRP-ból telepített Magisk-os, Hide-olt telefonon csinálok egy gyári beállítás visszaállítását, akkor megmarad a magisk, vagy törlődik?"
Sokmindentől függ, leginkább attól hogy ki mit hív gyári visszaállításnak.
A Magisk működése alapvetően három részből áll össze.
A magiskd a Magisk daemon-ja, ez figyeli mi kér root jogot, vezérti mi történik, vannak beépített tooljai (hideprop..) és általában vagy a kernel ramdisk-ben vagy spec. esetben pl. a recovery-ben van benne. A vezérlés mikéntjét a Magisk Manager-el tudod beállítani alapvetően. De a beállítások tárolása külön, a /data/adb-ben van, itt lesznek a modulok is tárolva, itt lesznek a service és postfs script-ek is tárolva (pl. az AFWall is ide menti a scriptjeit), ezek a mappák szolgálnak gyakorlatilag egyfajta egységesített init.d script futtathatóságra is (init.d script-jeid ide is teheted pl. egy gyári ROM esetén amiben nincs natív init.d támogatás se kell init.d appot feltenni meg patkolgatni pl.). A Magisk Manager app saját beállításai (pl. nézze-e van-e firssítés, melyik csatornát nézze (stabil/beta), dark mode be van-e állítva) az app adatai közt vannak tárolva DE a Magisk saját beállításai és a modulok meg minden egyéb a a /data/adb-ben van tárolva (ez régen nem így volt, de mióta imageless a Magisk azóta így van).

Ha annyit csinálsz hogy formázod a /data-t vagy akár csak wipe-olod akkor (a fentiek alapján) akkor a Magisk Manager törlődik mint telepített alkalmazás, törlődik nyilván az összes app data is vele együtt DE a Magisk (mivel nem ott van) így az alapvetően nem "törlődik" csak meglehetősen fura helyzetben leszel mert ugyan van Magisk de nincs Manager így root jogot kiadni nem fogsz tudni, elveszett a Magisk összes beállítása és adata (mi volt root joggal engedve, mi volt rejtve, összes modul kuka) és a Magisk Manager összes beállítása is elveszett (dark mode, frissítés beállítások, etc). Ekkor a Magisk Manager app apk-ból telepítése után (vagy a Magisk újraflash-elésével) életre kelthető a Magisk megint, persze ahogy írtam nulláról.

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#3) crok


crok
Topikgazda

Mostanság jött elő, hogy annak ellenére, hogy a Magisk installálva van és működik is egy idő után azt mondja a Manager hogy nincs Magisk telepítve, nem tudsz root jogot kérni.
Az a helyzet hogy lehal a magiskd, egyelőre még nem tudják miért. Több gyártó több készülékén több ROM és kernel (gyári (pl. MIUI) és custom (AOSP és LOS alapúak is)) is érintett (olvass bele a thread-be), úgyhogy eddig úgy néz ki nem kifejezetten ROM oldali probléma.

A legegyszerűbb - és egyben legkellemetlenebb - áthidaló megoldás a telefon restart. A restart azért oldja meg, mert akkor a magisk daemon nyilván újraindul, kézzel újraindítani nem lehet mert nincs úgy tervezve (lenti linken a leírásban ott az XDA link, ott lesz a Magisk Modul amit elutasítottak és az indoklás is a Magisk fő fejlesztőjétől).

Van egy programozó srác aki rájött már erre a problémára és a workaround-jára..
@XDA - szóval van letölthető Magisk Modul erre a problémára az XDA linken (forrása itt van)..
Be is küldött egy Magisk Modul submission-t hogy bekerülhessen a Magisk Repo-ba és letölthető legyen a Magisk Manager-ből. Amit reject-eltek.. a submission linken ott van miért: a magiskdaemon "nem úgy van megírva hogy ha leáll akkor újraindítható legyen".

Egyelőre ezzel ennyi van..

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#4) crok


crok
Topikgazda

MAGISK letöltése GitHubról:

https://github.com/topjohnwu/Magisk/releases/

Az Assets-et kell lenyitni, ott lesz letölthető mindig a Magisk, az uninstaller és a Magisk Manager apk külön, ha kellene.

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#5) Oldman2


Oldman2
veterán

Köszi az új topiknyitást!

[ Szerkesztve ]

(#6) Surplus


Surplus
tag

Hálás köszönetem. :R

(#7) Trailblazer


Trailblazer
addikt

Téma elmentve. :K Már csak az is kell, hogy a problémás esetek ide kerüljenek, és ne máshol floodoljanak velük.

Lehet más a helyesírás...? -> https://lnk.bz/fJ4V

(#8) zeon.hu


zeon.hu
nagyúr

1000 hála a topik nyitásáért!

Ha a héten eljutok addig, hogy legyen pár órám szabadon (bootloader, root), jövök.
Ha nem, akkor dec. 18 után... :D

#?*@&!

(#9) Obyboy


Obyboy
addikt

TVGO app elől hogyan lehet elrejteni, hogy rootolt a teló??? Banki appok nem hisztiznek ennyire a root miatt mint a TVGO pedig ez csak egy TV néző app. :((( Magisk hide nem működik... :F Bármilyen megoldás érdekel ami mellett megmarad a root is.

"Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye."

(#10) crok válasza Obyboy (#9) üzenetére


crok
Topikgazda

1..2..3..4 hozzaszolasok megvoltak mar?

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#11) Trailblazer válasza Obyboy (#9) üzenetére


Trailblazer
addikt

SafetyNet oké? Magisk appot magát elrejtetted? A legújabb Magisk Managerben saját nevet is lehet neki adni.

Lehet más a helyesírás...? -> https://lnk.bz/fJ4V

(#12) Obyboy válasza Trailblazer (#11) üzenetére


Obyboy
addikt

Próbáltam mindent de nem ment. Így inkább Magisk nélkül folytatom. Clean flahs-sel újra húztam a rendszert, csak a ROM-ot és a GApps-ot tettem fel de a RootBeer már így is rootolást érzékel... :F . Magiskra nincs szükségem. Mit csináljak, hogy ne legyen rootoltnak látszó a rendszer?

"Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye."

(#13) SerialWin7 válasza Obyboy (#12) üzenetére


SerialWin7
újonc

Szia! Gondolom még mindig a TV GO (Magyar Telekom NYRT.) appal van bajod. Ha leírod az applikáció pontos verziószámát akkor ránézek és talán ki lehet iktatni a root detection-t.

A RootBeer egy csomó dolgot vizsgál és, ha csak egyetlen egy érték nem tetszik neki akkor már fel van háborodva és kidobja az üzenetet, hogy a telefon rootolt.

(#14) Obyboy válasza SerialWin7 (#13) üzenetére


Obyboy
addikt

Igen, TVGO (Verzió: 3.0.8) :K
Előre is köszönöm. :R

"Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye."

(#15) crok válasza Obyboy (#12) üzenetére


crok
Topikgazda

Kezdjuk az elejen:
milyen keszulek, milyen ROM, CTS profile es basic integrity OK?

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#16) Obyboy válasza crok (#15) üzenetére


Obyboy
addikt

Készülék: OnePlus One
ROM: Xtended-bacon-20191111-XQ-OFFICIAL-Release-v3.0
GApps: BiTGApps-arm-10.0.0-v0.5-SW_signed
Magisk: nincs telepítve, TWRP-ben csak a ROM-ot és a GApps-ot tettem fel. Nincs fent olyan app (pl.: Titanium Backup) amihez root kell.

"Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye."

(#17) crok válasza Obyboy (#16) üzenetére


crok
Topikgazda

Oh, hogy nalad root nincs is.. megis rossz. Hoppa. Akkor azzal a ROMmal lesz valami mert Magisk mellett Magisk Hide + Magisk Manager Hide mellett siman megy a TV GO. Most neztem. RootBeer meg SafetyNet test mit mond Magisk nelkul?

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#18) Obyboy válasza crok (#17) üzenetére


Obyboy
addikt

Ha lesz időm felteszek egy LOS ROM-ot a mostani helyett.
RootBeer a mostani ROM-mal rootolást érzékel... :F

"Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye."

(#19) crok válasza Obyboy (#18) üzenetére


crok
Topikgazda

Tegyel fel egy LOS-t, ezzel nincs rendben valami, a native root egy public ROM-ban nem jo omen.. meg a test key-t Magick-el megoldja az ember..

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#20) Obyboy válasza crok (#19) üzenetére


Obyboy
addikt

Köszönöm a segítséget. Az alapján, hogy nincs fent a Magisk mégis rootot lát a Beer arra következtetek, hogy eddig sem a Magisk hide volt a hiba forrása. :U

"Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye."

(#21) crok válasza Obyboy (#20) üzenetére


crok
Topikgazda

101% hogy nem a Magisk!
Nem "root-ot lat" az se, csak kovetkezteteseket von le tesztekbol. Mint az appok. Lustak az app fejlesztok vagy direkt nem akarjak leirni miert gondoljak hogy "a keszulekkel nincs renben" valami.. de csak egy error ag van a kiertekeles vegen, egy egyseges uzenettel.
De ha tenyleg nincs supersu se magisk es megis azt mondja a RootBeer amit mond akkor inkabb a ROM XDA threadjebe irj..

[ Szerkesztve ]

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#22) SerialWin7 válasza Obyboy (#20) üzenetére


SerialWin7
újonc

Közben kibontottam az applikációt, de a root detection itt nem magában az app-ban van (mint általában), hanem az online lejátszónál csekkol. Amiből arra következtetek, hogy a root check is online történik így egy óra bogarászás után sem jutottam tovább. Valamint sikerült találnom egy függvényt/eljárást "StoreRootedDevice" néven (itt imádkozom, hogy ezt helyileg mentse)... mielőtt hozzáadod a hide listához és elrejted a magisk manager-t is azelőtt szükséges az applikáció kényszerleállítása (Force close) és adatok törlése (clear app data).

Nekem a hide és a manager hide mellett tökéletesen működik (SM-J530F gyári 9.0 és magisk 20.1). Bár crok már ajánlotta és szerintem is érdemes lenne megpróbálni egy másik ROM-mal.

(#23) crok válasza SerialWin7 (#22) üzenetére


crok
Topikgazda

Ezért van az #1-ben hogy minden "új beállítás" előtt app data clear. Ez a kivételkezeletlenség és hogy azt írja root-olt pedig lehet csak test-key van használva.. nem túl elegáns. De azért remélem a RootBeer is Magisk Hide listán van - egyéb esetben ez a RootBeer teszt eleve fals pozitív erre nézve.

De: biztos hogy a ROM ha Magisk nélkül is elszáll a képen dokumentáltan, főleg a native root ami engem pl. nagyon zavar SuperSU vagy Magisk telepítése nélkül: az olyan, mintha a su eleve a ROM-ba lenne integrálva.. (LOS-nál a Su addon pl..) Van XDA thread-je a ROM-nak, érdemes lenne egy kört futni vele. Nálam most épp MIUI 11.0.2.0 gyári van fent Magisk 20.1-n de nem sír a TV GO itt se.. volt már dolgom vele (a TV GO-val), de LOS-on szerintem menni fog a TV GO, mert nálam ez előtt is az volt fent (most állok épp vissza) és ha ilyennel szállna el Magisk nélkül egy LOS build attól a maintainer-től elvennék a build-et a Lineage-esek, az biztos..

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#24) Obyboy válasza crok (#23) üzenetére


Obyboy
addikt

:R Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget. Feltettem a Mokee ROM-ot (LOS-hoz hasonló) és megoldódott a root gondom. Még ennyit talál a RootBeer de a TVGO gond nélkül fut.

"Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye."

(#25) crok válasza Obyboy (#24) üzenetére


crok
Topikgazda

Ez se egészséges de a natív root sokkal cinkesebb, arra minden érzékeny app ugrik - de vége jó minden jó. Amúgy a Mokee alapból egy jó ROM, én Mido-n használtam, a maintainer-e elég normális fazon.

[ Szerkesztve ]

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#26) Obyboy válasza crok (#25) üzenetére


Obyboy
addikt

Sajnos ilyen mélységéig nem értek a roothoz. Örülök, hogy biztonságosabb ROM-ra váltottam és nem érzékeli a TVGO rootoltnak a telót ha már nincs fent a Magisk.

"Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye."

(#27) w.miki


w.miki
veterán

Elakadtam.
Eddig a leírásod, és ezt a módszert használtam, így működött a Telekom, meg a McDonalds app is. CTSp, és a SafetyNet is OK volt.
De most újratelepítettem a telefonom.
Azóta, hiába telepítem a Magisk, BusyBox, MHProps modulokat, amikor a Terminal-ban kiadom a PROPS parancsot, Not found üzenetet kapok.
Már vagy 3x újratelepítettem a Magisk-ot, de mindig ugyanez a végeredmény.
(Az Universal SafetyPatch3 sem megy)
Nem tudok fingerprintet beállítani. Szerinted mi lehet a gond?

[ Szerkesztve ]

Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu

(#28) crok válasza w.miki (#27) üzenetére


crok
Topikgazda

Terminálban remélem előtte volt su parancs kiadva és a props nem nagy betűvel volt írva, valamint nem kell termux mert erre felesleges, egy sima Terminal vagy méginkább a ConnectBot lokálisan tökéletesen jó és elég és biztosan jók is maradnak a környezeti változói a shell-nek.

A MagiskHidePropsConf modul 3 napja lett frissítve, még azt is lehet hogy el lett tolva benne valami.. ha nagyon elakadsz akkor felteszem aztán ránézek..

[ Szerkesztve ]

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#29) w.miki válasza crok (#28) üzenetére


w.miki
veterán

Igen volt, először TE-vel próbáltam, de Not Found :(
Nem sürgős, de ha majd lesz időd, ránézhetnél, nálad jó-e :B

[ Szerkesztve ]

Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu

(#30) crok válasza w.miki (#29) üzenetére


crok
Topikgazda

su után:
/system/xbin/props

vagy csak simán:
su -c /system/xbin/props

Most dobtam fel frissen, nálam megy, nem a Magisk vagy a modul lesz a baja
(ConnectBot-al néztem meg Terminal Emulator-al is, Magisk V20.1).

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#31) w.miki válasza crok (#30) üzenetére


w.miki
veterán

Akkor megpróbálom megint elölről.
Teljes Magisk és Manager törlést hogyan csinálok? Recovery-ben futtatom az uninstall.zip-et, az mindent leszed?

Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu

(#32) crok válasza w.miki (#31) üzenetére


crok
Topikgazda

Az bizony mindent IS leszed ami Magisk-al kapcsolatos - érdemes mindig a legfrissebb uninstall ZIP-et használni. Kipucolja a Magisk összes file-ját a /data/adb-ből (törli magát a könyvtárat is) meg visszaállítja azt a kernel image-et amit akkor mentett el a /data-ra mikor flash-elted a Magisk ZIP-et. (Ha azzal történt valami akkor egy ROM dirty flash vagy a ROM-ból kiszedett boot.img TWRP-ből image-ként /boot-ra flash-elése megoldja az eredeti kernel visszarakását).

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#33) w.miki válasza crok (#30) üzenetére


w.miki
veterán

Not Found megint :(
Lehet, a ROM-mal van valami. Azért leírom hogy csináltam:
Recovery - install: Magisk-v20.1.zip - Reboot
Magisk - Downloads - Module - install - BusyBox 1.31.1- Reboot
Magisk - Downloads - Module - install - MagiskHideProps v5.1.0-v70 - Reboot
Terminal Emulator: su, majd /system/xbin/props
Not found :(

Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu

(#34) crok válasza w.miki (#33) üzenetére


crok
Topikgazda

A leírásod alapján ez így jó kellene legyen.
MIntha nem menne végig/el se indulna a MagiskHideProps modul script-je.
Próbáld már meg úgy, hogy a BusyBox modult törlöd/deaktiválod.
Meg valahova fel tudod tenni a Magisk Manager-ben a Log-nál a Magisk Log-ban levő infokat? Az még sokat segíthetne.

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#35) w.miki válasza crok (#34) üzenetére


w.miki
veterán

Log

Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu

(#36) crok válasza w.miki (#35) üzenetére


crok
Topikgazda

Itt vannak a gondok:
01-01 00:15:02.985 255 256 E Magisk : mount /sbin/.magisk/block/system->/sbin/.magisk/mirror/system failed with 16: Device or resource busy

Emiatt pedig:
01-01 00:15:03.213 255 256 E Magisk : opendir: /sbin/.magisk/mirror/system/xbin failed with 2: No such file or directory
01-01 00:15:03.213 255 256 E Magisk : opendir: /sbin/.magisk/mirror/system/bin failed with 2: No such file or directory

Szóval az a modul egyáltalán nem tölt be mert nem tudja "magic" mount-olni a megfelelő könyvtárakat. Szerintem a BusyBox se igen működik így.

Meg is vagyunk.

Most az jönne, hogy:

- előbb szedd le uninstall zip-el az egészet

- majd tedd fel a legfrissebb Canary Magisk-et
(ez a beta betája, XDA thread-je itt van, itt pedig a letölthető file-ok,
neked most innen a magisk-release.zip fog kelleni
meg esetleg a magisk-uninstaller.zip)

- majd próbáld végig ugyanazzal a metódussa amit a #33-ban írtál

- aztán tesztelni majd ha minden OK akkor profit,
így kell hagyni és kivárni a következő stabilt és release-kor átállni a stabilra

- vagy ha Canary-val se megy akkor ezt le kéne jelenteni mégpedig majd ide.
Ebben szivesen segítek ha kell.

Volt már hasonló probléma de akkor arra a Topjonwu is azt monda hogy valami nagyon nem egyenes a kernellel amit a user használt.

[ Szerkesztve ]

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#37) w.miki válasza crok (#36) üzenetére


w.miki
veterán

Ugyanaz a helyzet :( Segítenél majd a hibajelentésben?
LOG
Vagy akkor tegyek fel másik ROM-ot az i9195i-re, hátha majd azzal jó lesz?

[ Szerkesztve ]

Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu

(#38) crok válasza w.miki (#37) üzenetére


crok
Topikgazda

Persze.
Ehhez már csak annyit kérek, hogy akkor az előzőekben a #36-ban leírtakon végig kellene menni megint csak annyi különbséggel, hogy magisk-debug.zip -et tedd fel (ne a "sima" magisk-release.zip -et) hogy több / bővebb debug info jöjjön és akkor kellene mégegy utolsó Magisk log ezzel a debug-os Canary-val. Utána összerakom az infokat és nyitok rá egy GitHub issue-t. Ehhez kell majd még, hogy: milyen készülék egyébként, milyen ROM? Meg amúgy van elérhető custom kernel hozzá? Azzal még tennék egy próbát!

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#39) w.miki válasza crok (#38) üzenetére


w.miki
veterán

Ez az a [ROM][GT-I9195I][UNOFFICIAL][7.1] CyanogenMod 14.1
Azóta már kijött újabb verziója, majd még megpróbálom azzal is.
Szerintem nincs külön a kernel, benne van.

Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu

(#40) crok válasza w.miki (#39) üzenetére


crok
Topikgazda

2017 áprilisi 14.1? Vagy a thread-ben van frissebb de unofficial? Mindegy, szerintem akkor is baromiállatirégi. Meg úgy értem az még Nougat és 2.5 éves ROM és ugyan a Magisk 4.x és felette működik de hogy őszinte legyek nem csodálkozom hogy nem akar menni vele.. LOS16 ftw. Vagy keress valami értelmesebb ROM-ot.

[ Szerkesztve ]

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#41) w.miki válasza crok (#40) üzenetére


w.miki
veterán

Nem sok ROM van erre az I-s típusra :(
Egyébként azóta frissült, én 191205-el próbáltam, már van 191210. is.
Van rá 9. sőt 10. is, de még elég gyerekcipőben...
Ha lenne más, kis méretű telefon azt venném.
Ami van, valószínűleg, az is root gyanús lenne az app-oknak, még gyári állapotban is...
Cubot KingKong MINI 4"

Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu

(#42) crok válasza w.miki (#41) üzenetére


crok
Topikgazda

Jó lesz oda egy LOS 16, 17-re még nincs official OpenGApps se csak beta.

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#43) dzsordzs69


dzsordzs69
senior tag

Sziasztok!

Először is boldog új évet! :)

Másodszor pedig, nem biztos, hogy ez a jó topik, de Magisk-ot használok és a banki appal van gondom. Kb. 3 hetes a teló (Xiaomi Mi 9T), és pár nap után megkértem a BL nyitásra az engedélyt. Gondoltam, mielőtt megkapom, és nyitok, rootolok, kipróbálom a banki alkalmazásban (Budapest Bank)az érintéses fizetést. Nem ment, azt írta, nem lehet digitalizálni a kártyát, a kártya nem alkalmas mobilfizetésre. Ügyfélszolgálatra telefon, nem értik, írjak. Írtam, a válasz szerint az a gond, hogy az OEM feloldás be van kapcsolva. tényleg, mert én kapcsoltam be a nyitási kérelemhez. De mire a válasz megjött, már nyitottam, és az OEM feloldás csak halványan volt jelen, nem tudtam kikapcsolni. Úgy voltam vele, akkor elengedem a dolgot. Pár nap múlva felkínlódtam a TWRP-t, új romot (multi dev). Itt már ki lehetett kapcsolni az OEM-et, Magisk fel, bejelöltem a hide-ban a banki appot, és minden klappolt, engedte digitalizálni is a kártyát. Aztán feltettem a heti frissítést, és a banki alkalmazás elindul, nem jelez root-ot, de a digitalizálásnál ismét hibát dob. Ez vajon mitől lehet? Érdemes esetleg a fenti dolgokat végig zongoráznom (elvben ugye más a hibajelenség...)? Vagy esetleg van valami más tippetek?

Köszönöm. :)

(#44) crok válasza dzsordzs69 (#43) üzenetére


crok
Topikgazda

Nem erdemes, 100% nem a Magisk / root a baja, ha az lenne azert sirna.

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#45) dzsordzs69 válasza crok (#44) üzenetére


dzsordzs69
senior tag

Hm, erre gondoltam én is, ettől tartottam. Egyelőre akkor nem tudom, merre tovább... Köszi szépen!:)

(#46) crok válasza dzsordzs69 (#45) üzenetére


crok
Topikgazda

Vedd fel a kapcsolatot a banki alkalmazás fejlesztőjével, csinálsz nekik logokat aztán majd végigtúrják.. megoldják..

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#47) dzsordzs69 válasza crok (#46) üzenetére


dzsordzs69
senior tag

Gondolod, hogy ha megírom, hogy van root is, akkor segítenek?:)

[ Szerkesztve ]

(#48) crok válasza dzsordzs69 (#47) üzenetére


crok
Topikgazda

Elrejtetted, nem latja, Magisk Manager-t is rejtsd el max.

Ja, meg probald meg azert Magisk uninstaller zip utan is.

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#49) dzsordzs69 válasza crok (#48) üzenetére


dzsordzs69
senior tag

Az unistallert kipróbálom majd. Viszont hogy tudom elrejteni a Magisk Manager-t? Nem találom a listában, még ha engedélyezem a rendszer appokat, akkor sem...

(#50) crok válasza dzsordzs69 (#49) üzenetére


crok
Topikgazda

Elso hsz, "Gyorstalpalo" 2es pont:

..a Magisk Manager-ben a beállításokban válaszd ki a Magisk Manager Hide-ot (ez nem a Magisk hide hanem a Magisk Manager Hide, ezzel a Magisk Manager appot úgy telepíti hogy egy teljesen véletlenszerű neve lesz így a nem működő app nem fogja látni hogy van Magisk Manager (mert nyilván csak akkor van telepítve Magisk Manager ha van Magisk és így van root. Ezt azért írom le külön, mert Magisk Manager update után ha nem vonod vissza a hide-ot akkor utána két Magisk Manager app lesz a telefonon ami zavaró lehet meg nincs is értelme.. Magisk Manager update előtt a Magisk Manager Hide-ot ki kell kapcsolni, ezzel eredeti néven visszatelepíti a Magisk Manager-t és utána a frissítés már mehet rendesen majd utána megint bekapcsolod a Magisk Manager Hide-ot ha kell.)

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  Magisk
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.