Hirdetés

2024. július 22., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) f(x)=exp(x)


f(x)=exp(x)
őstag

Várom a véleményeket... :(

(#2) lezso6


lezso6
HÁZIGAZDA

Nagyon jó összefoglaló. :K

Az összes konteó arra vezethető vissza, hogy az egyszerű ember kisebbségi komplexusban szenved, és a konteók megadják neki azt, hogy ő jobban tudja másoknál, hogy miképp működik a világ. Onnantól hogy hisz benne, a kognitív disszonancia redukció megoldja a többit, mindent meg fog tudni magyarázni. Ez az első szint. A mások szint az, amikor már terjeszti a nézeteit, s nagy mellénnyel mondhatja neked, hogy asszitted mi? hát én most elmondom neked hogy is van ez valójában. S ezzel még ő tesz neked szívességet, hogy beavat az igazságba.

[ Szerkesztve ]

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#3) Silεncε


Silεncε
őstag

Most ha leírnám a valódi véleményem, valószínűleg azonnal repülnék a fórumról.

Szóval maradjunk annyiban, hogyha lapos lenne a föld, akkor a macskák már úgyis lelöktek volna mindent a szélén :D

(#4) Lenry


Lenry
félisten

szívesen mondanám, hogy "nem hiszem el bazmeg, hogy léteznek ennyire idióták", és bár az agyam képtelen megérteni, de sajnos el kell fogadnom, hogy léteznek ennyire elképesztően ostoba emberek.

persze valójában nem feltétlen ennyire hülyék ezek, inkább úgy gondolom, hogy két különböző ok miatt lesz valaki laposfölhívő (vagy bármi más összeesküvés-hívő)

1. pénz.
a szervezetek vezetőinek mindig van valami bizniszük az adott téma körül, ha más nem, akkor legalább egy könyvet biztosan írtak már a témáról, ezért - bár valójában nem hisznek az adott dologban (legalábbis őszintén remélem) - nyilván elemi érdekük, hogy minél többet keressenek rajta.

2. felsőbbrendűség-érzet
ez egyszerűen az adott hívők tömegeire adott magyarázat. ők azok, akik ettől valami titkos tan, valami ősi bölcsesség birtokosainak hihetik magukat és ettől máris különbnek, jobbnak érezhetik magukat a többi embernél.
végre Tibi, a portás valamiben jobb az intézménybe bejáró, gőgös, fennhéjázó professzoroknál, akiknek csak azért jó, mert pénzelik őket a zs... jezsuiták.

szóval értitek.
egyszerű pszichológia ez.

(#2) lezso6 ehh, túl sokáig pötyögtem, és megelőztél :)

[ Szerkesztve ]

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#5) mark!


mark!
őstag

pár év múlva kiderül, ha a NASHA elindítja az űrsétákat :DDD

ha lapos felkötöm magam :D

[ Szerkesztve ]

>

(#6) Kisgépkezelő válasza f(x)=exp(x) (#1) üzenetére


Kisgépkezelő
senior tag

Engem a Balatonos kísérletük cáfolata érdekelne. Amennyiben pontos adatokat közöltek (és én sem számoltam el), úgy nekem matematikai módszerekkel nem sikerült bizonyítanom, hogy a föld jelenleg ismert kerülete esetén bármi esélye lett volna, hogy a lézer fénye eljusson az egyik partról a másikra. Ami még kellemetlenebb, hogy néhány cáfolatot (amennyiben nem számoltam el), matematikai módszerekkel sikerült megcáfolnom. Mivel szakmám szerint azért nagyjából értenem és napi szinten használnom is kell a matematika ilyen alapvető összefüggéseit, ezért kétlem, hogy több mint egy méteres hiba csúszott volna a számításaimba, viszont pont emiatt kíváncsi volnék, hogy hogy sikerült megcsinálniuk a lehetetlent és átvilágítaniuk az egyik partról a másikra. Nyilván azt én sem gondolom, hogy a háttérhatalom pénzembereinek az érdeke, hogy elhitessék velünk, hogy kerek a föld, mert ha esetleg valóban gyíkemberek irányítják a világot, akkor egy laposföldön is pont úgy meggazdagodnának rajtam, mint egy geoidon, ezért úgy gondolom, hogy nem a föld ma ismert alakjában van a hiba, hanem a kísérleteikben, de gőzöm sincs hogy hol.

(#7) Habugi


Habugi
addikt

Nem lenne különösebben nagy gond az önként kinyilvánított/benyújtott szegénységi bizonyítványok tényével ha és amennyiben végre elkezdődne valami normálisabb szelekció ezek eredményeképpen.

Ugye egy jó iskolai/egyéb bizonyítvány előnyökhöz juttatja az embert, egy rossz pedig adott esetben hátrányokat eredményezhet. A közösségi médiák korában, amikor az emberek többsége önként ad részleges de a legtöbb esetben gyak. teljes betekintést bárkinek a saját mindennapjaiba, tömörül adott felületen csoportokba és hangoztatja a primitivitását, nos szerintem lazán lehetne lassan rendszer szinten szűrni ezen dolgok alapján.

Szokták mondani ugye miszerint nincs több véglény mint 20-30-50éve csak az internet okán/segítségével sokkal hamarabb szem elé kerülnek/tek, hangosabbak, hamarabb egymásra találnak, csoportokba verődnek és ettől magabiztosabbá válnak és emiatt tűnik úgy, hogy a hatványozottan megugrott a szaporulat. Egy öngerjesztő folyamat amit nehéz kontrollálni ám az össz és egymásra gyakorolt hatásukat lehetne valamelyest tompítani ha és amennyiben bármilyen negatív retorzióval járna az, akár álláskeresés akár egyéb kapcsán ha valaki egy laposföldhívő csoport tagja.
Tán valamiféle visszatartó "erő" lenne és ha mást nem is annyit tán' el lehetne érni ezáltal hogy ne nyilvánosan éljék ki az agyrémüket, ne férkőzhessenek a médiába/hírekbe, így mindenki más életébe?! Passz..

A fene sem tudja érne-e egy ilyesfajta próbálkozás bármit, dráma az biztos, főleg ha az ember fia/lánya egy ilyen egyed utódja mellé kerül az iskolapadban.

[ Szerkesztve ]

..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...

(#8) #72042496 válasza mark! (#5) üzenetére


#72042496
törölt tag

Mondjuk a Holdat tartó madzagra?

(#6) Kisgépkezelő: Bedford Level experiment? Nem tudom, mennyire kapcsolódik.

[ Szerkesztve ]

(#9) lezso6 válasza Lenry (#4) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA

Tényleg, a pénz, az a 3. szint! :DD

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#10) lezso6 válasza Kisgépkezelő (#6) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA

Ne érdekeljen. A konteó lényege az, hogy a valóságot meg kell hajlítani (beleértve a tudományt is), hogy illeszkedjen a világnézetedbe. Csak azt igaz, ami illeszkedik a konteóba. Ami nem illeszkedik, az a konteó tárgya, így új kiegészítő konteók keletkeznek. A laposföld konteó ezt nagyon jól szemlélteti.

[ Szerkesztve ]

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#11) Medocsabi


Medocsabi
addikt

Qvanagy, élmény volt olvasni! :d
u.i: az LSD/MDMA nem egészséges.

(#12) Pala válasza lezso6 (#10) üzenetére


Pala
veterán

Teljesen úgy működik ez, mint a bigott vallásosság.

(#13) lezso6 válasza Pala (#12) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA

Ja, csak a vallásnál legalább van ideológia, míg a konteóknál nincs.

Egyébként tényleg, a kettő nagyon hasonló, de mégis ellentéte az egymásnak, tök paradoxon:

1. Aki elvakult valláshívő az abból indul ki, hogy minden igaz, ami a nagy könyvben le van írva, tehát minden hazugság, ami az alternatív források mondanak.

2. Aki elvakult konteós az abból indul ki, hogy minden hazugság, ami a nagy könyvben le van írva, tehát minden igaz, amit az alternatív források mondanak.

[ Szerkesztve ]

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#14) Lauda válasza f(x)=exp(x) (#1) üzenetére


Lauda
félisten

Fasság még mindig.

(#15) t72killer


t72killer
titán

Ápr 8. után én semmin sem lepődöm meg. #2 és #4 jó kórismét ad a jelenségről:K

"A Hold kisebb, de hasonló magasságban kering, és saját fényével világít." - ezekután kíváncsi lennék, hogy szerintük mi okozza a holdfogyatkozást:F?

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#16) Kisgépkezelő válasza #72042496 (#8) üzenetére


Kisgépkezelő
senior tag

Nagyon úgy tűnik, hogy ezt a majd két évszázados kisérletet utánozták le, kicsit modernebb eszközökkel. Ezek szerint egyrészt komoly múltja van a laposföldméréseknek, másrészt majd 200 év alatt nem nagyon léptek előre ezen a téren. Igazából nem vagyok benne biztos, hogy magyarul elmondva pontosan érteném a fizikai jelenséget, de így angolul még komolyabb kihívást jelent. Ha jól értem, akkor a föld közvetlen közelében a fény a hőmérséklet függvényében nem érintő irányban halad, hanem megtörik és ezért valamilyen a földfelszínnel párhuzamosabb, sőt néhány esetben még annál is görbébb íven, ami miatt optikai eszközökkel bizonyos esetekben nemhogy laposnak, de egyenesen homorúnak is lehet mérni a földet. Eddig ez tűnik számomra az első értelmes tudományos magyarázatnak.

ui: Találtam erről szóló magyar nyelvű anyagot. Tényleg nem értem. :D


Volt egy állításuk, amit valami kísérletfélével megpróbáltak alátámasztani, ezért ha az ember nem akar komoly érvelési hibát véteni, akkor nem érvelhet azzal, hogy ezek hülyék, ezért amit mondanak az hülyeség (mert bár ez igaz), de ezzel lesűlyed az ő szintjükre, hanem meg kell találni a baromság megfelelő tudományos magyarázatot.

[ Szerkesztve ]

(#17) #72042496 válasza t72killer (#15) üzenetére


#72042496
törölt tag

Van egy shadow object (SO), ami olyankor kitakarja a Holdat. Tök logikus, nem? :)

(#16) Kisgépkezelő: Őszintén szólva nem merültem bele, csak hallottam erről a talán hasonló kísérletről. Biztos lesz itt olyan, aki nálam jobban képben van.

(#18) lev258 válasza Kisgépkezelő (#16) üzenetére


lev258
veterán

Igen, lényegében a változó törésmutató, a fénytörés jelensége.
Egyébként nagyon könnyű továbbfejleszteni a kísérletet, hogy még jobban megerősítsd vagy cáfold az elméletedet. Egyrészt lehet változtatni a távolságot, másrészt különböző időszakokban elvégezni a mérést (pl. valamikor tavasszal és nyár közepén, vagy akár egyetlen nap folyamán többször). Az eredményekből pedig le lehet vonni a következtetéseket.

Ubuntu MATE 20.04, hobbi cayenne termesztő

(#19) t72killer válasza Kisgépkezelő (#16) üzenetére


t72killer
titán

Fogsz egy távcsövet és pl Keszthelyből elkezded nézni a vitorlásokat egy szép tiszta, kicsit hűvösebb őszi/tavaszi napon (amikor a délibáb nem játszik). Tény, ilyenkor kevesebb mono/nokinis hölgyet találsz a fedélzeten, de remélhetőleg a golyóbis nemlapos voltára is fény derül:))

#18: igen, a légköri fénytörés belerondít a precíz mérésekbe, de teljesen kilapítani nem fogja a Földet:DDD. Kb egy teljes napkorongnyit hajlít a légkör (azaz amikor naplementét kezdünk nézni, geometriailag pont lebukott már a nap).

#17: ez ilyen spéci, féligátlátszó shadow object lesz, uis a Hold részletei fogyatkozáskor is látszanak:))

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#20) Medocsabi válasza Lenry (#4) üzenetére


Medocsabi
addikt

A félelmetes, és groteszk ebben az, hogy ezek elhiszik amit mondanak. És ugyanolyan jogokkal rendelkeznek mint Te vagy Én vagy Bárki,

(#21) Kisgépkezelő válasza lev258 (#18) üzenetére


Kisgépkezelő
senior tag

Nyilván mivel mérőszallaggal saccolták a távolságot a hullámzó víz felszínétől, ezért az eredményük nem igazán alkalmas az összehasonlításra. Annyi állítható a kisérletük alapján, hogy az eredmény olyan mértékben eltér a középiskolás síkgeometria tudással kiszámítható eredménytől, ami arra utal, hogy:
A: valamennyire görbe a fény
B: nem olyan görbe a föld, mint gondoljuk (még akár lapos is lehet)
Nyilván az előbbi állítás mellett komoly tudományos magyarázatok állnak, míg az utóbbi mellett csak az, hogy a NASA félkatonai szervezetet a háttérhatalom pénzemberei utasítják hazudozásra. Aztán mindenki eldöntheti, hogy számára melyik magyarázat tűnik logikusabbnak. Az alapján meg én eldönthetem, hogy érdemes e az emberrel szóba állni, vagy síkhülye. :DD

(#22) lev258 válasza Kisgépkezelő (#21) üzenetére


lev258
veterán

Távolság alatt én a küldő- és fogadó fél távolságát értettem.

Ubuntu MATE 20.04, hobbi cayenne termesztő

(#23) #72042496 válasza t72killer (#19) üzenetére


#72042496
törölt tag

Ők ezt a perspektíva valamilyen "törvényével" és a mindenütt ott levő párasáv fénytörésével magyarázzák ha nem tévedek. De mindegy is, bármit lesöpörnek egy alternatív valósággal.

(#24) #72042496 válasza #72042496 (#23) üzenetére


#72042496
törölt tag

Most látom, hogy az írásban is sokminden szerepel, a Fekete Nap és a Bedford-kísérlet is. Az a lista, hogy miben hisznek még mindig kőkemény, pedig egy részét már ismertem innen-onnan.

[ Szerkesztve ]

(#25) Pala válasza lezso6 (#13) üzenetére


Pala
veterán

Igen van benne valami, bár én elsősorban a jelenség pszichológiai hátterére gondoltam, amikor egy kalap alá vontam a kettőt.

Egy biztos: egy ilyen konteó-hívővel nem szabad leállni vitázni. Semmiről! Csak (lehetőleg) biztonságos távolságba kerülni tőle.

[ Szerkesztve ]

(#26) f(x)=exp(x) válasza mark! (#5) üzenetére


f(x)=exp(x)
őstag

Nem fog kiderülni! Mert a mocskos NASHA majd kivetíti a geoid Földet mindenhova, na meg a halszem-effektusról se feledkezzünk el. Mindenre van válasz, azt már nem kell nézni, mennyi értelem van benne.

lezso6 és Lenry: teljesen egyetértek. Annyit tennék hozzá, hogy a legérdekesebb az egészben, hogy Székelynek az a legelső tézise: ,,bizonyíték úgy bizonyít vagy cáfol valamit, hogy minden más lehetőséget kizár." Ehhez képest a hipotézisüket meg se próbálják bizonyítani, mert nyilván ők is tudják, hogy ez egy hatalmas kamu. Ennek ellenére csináltak egy kísérletet, aminek az eredménye csak 6. mérésre sikerült úgy, ahogy akarták, de a különböző fórumokon már nagy mellénnyel tolják a görbületet mellőző Föld elméleteit.Közben olyan kísérleteket nem fogadnak el a tömegvonzás bizonyítására, mint a Cavendish vagy Eötvös inga... engem ez szomorít el. A témában nem jártas emberek pedig bekajálják, háttérbe szorítva ezzel mondjuk egy magyar kiválóság munkáját.
Én úgy vagyok vele, addig nem baj, ameddig a gyerekének egy-egy ilyen gondolkodású ember betegség esetén nem számsort olvas, etetni meg nem fénnyel eteti stb.. Mert sajnos a laposföld hívők pontosan olyanok, mint akitket leírtál. Nem tudják, milyen alakú a Föld, de BIZTOS nincs görbülete, mert a tudományos munkák ezt támasztják alá.

Holnap megpróbálok reflektálni a többi hozzászólásra is.

[ Szerkesztve ]

(#27) Silεncε válasza f(x)=exp(x) (#26) üzenetére


Silεncε
őstag

Csak az a baj, hogy ez terjed. Nem csak MO-n, hanem mindenhol. Én simán bevezetném, hogy aki ilyeneket beszél, tölthet pár kellemes estét egy cella mélyén. Értem én, hogy szolásszabadság, de mindennek van határa. Nyilván ez sem tökéletes ötlet, mert az állam akár cenzúrát is csinálhat belőle, de valahogy szankcionálni kell a hülyeséget, addig, ameddig még a normális emberek vannak többségben.

(#28) Lenry válasza Silεncε (#27) üzenetére


Lenry
félisten

valahogy szankcionálni kell a hülyeséget

ennek a hosszútávú megoldása a jó oktatás meg az idő.
előbbi garantálja, hogy a majdani generációk meg tudják különböztetni a baromságot a tudománytól, utóbbi segítségével pedig az idióták egyszerűen kihalnak (mert abban nem bízom, hogy legtöbbjükön bármi más módon lehetne segíteni)

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#29) Silεncε válasza Lenry (#28) üzenetére


Silεncε
őstag

Szerinted a lurkó kinek fog hinni: a ... laposföldhívő szüleinek, akik állandóan ezzel tömik a fejét vagy az iskolában a tanítónéninek, aki próbálja helyes irányba terelni szegény gyereket?

[ Szerkesztve ]

(#30) hcl


hcl
félisten
LOGOUT blog

A hülyeség terjed... nem is kicsit.
Simán lehetségesnek tartom, hogy az emberiség értelmes, és kevésbé értelmes rétegekre szakad a távoli jövőben...
Amúgy ami hasonlóan durva, az a Food Babe jelenség.

[ Szerkesztve ]

Mutogatni való hater díszpinty

(#31) Pala válasza Silεncε (#29) üzenetére


Pala
veterán

A gyerekek többnyire ugyebár abban hisznek, amit sokszor hallanak. Mert amit sokszor hallunk, az "igazzá válik".

Ha valaki soha nem látott/hallott/olvasott még az elenfántról, és tízen azt mondják neki, hogy az egy nagytestű, rózsaszín, ormányos állat, akkor a tizenegyedik hiába mondja, hogy valójában szürke.

hcl: Szeretem olvasni a srác cikkeit, szanaszét szop@tja a hülyéket. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#32) FLATRONW


FLATRONW
őstag

Márpedig a Föld lapos, és az evolúció sem létezik.:)

[link]

(#33) lomposfarkas


lomposfarkas
tag

"– De a Naprendszer!...
– Mit törõdöm én azzal? Ön azt mondja, hogy mi a Nap körül forgunk. Ez rajtam és munkámon egy cseppet sem változtathat, tõlem foroghatnánk akár a Hold körül is!"

Ugye, lehet ezt lazán is felfogni, pedig ez a valaha is élt leghíresebb detektív álláspontja volt :)

(#34) UnA


UnA
Korrektor

Egyébként meg nem terjed. Csak ha te is foglalkozol egy olyan hülyeséggel (és még sokféle van), amiben 10-en hisznek, akkor a médiazaj még nagyobb lesz körülötte - és ez nekik jó.

(#35) Redneck


Redneck
nagyúr

Nem lehet lapos, mert akkor a kapaszkodva fekvő részeg nem tudna elgurulni. Bár lehet hogy komolyabb anomáliáról van szó és görbül alatta a tér, vagy valamilyen gravitációs csapdába kerül, és az okozza az elgurulást.
A fenébe! Lehet mégis lapos, csak valamerre lejt, mert kispórolták az egyik felén az anyagot?

A f*sz se tudja... :N

[ Szerkesztve ]

Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.

(#36) janeszgol


janeszgol
félisten

Szuper írás. Az internet elterjedésének hála az emberek kiélhetik csoportokba szerveződés hajlamaikat. Minden marhaság kering a neten. Az én kedvencem a chemtrail. Kár, hogy nem én találtam ki.

(#37) janeszgol válasza t72killer (#15) üzenetére


janeszgol
félisten

De ha a Föld lapos, akkor a Holdnak is annak kell lennie. Sőt minden más égitestnek, a logika ezt kívánja. Ha valamit kitalálnak, azt logikusan tegyék.

Kisgépkezelő: alacsony frekvenciájú rádiójelek?

(#38) wasd1623


wasd1623
csendes tag

Felét amit szájukba adtál nem is láttam tőlük. Tagja vagyok a "Magyar Lapos Föld társaság" csoportnak facebookon, ezért néha kidobja newsfeedemen miket írnak. Zsidózni pl egyszer nem láttam őket.
Úgy érzem meg kell jegyezzem hogy én magam nem vagyok laposföldes, csak 1-1 ott elhangzó vita érdekes tud lenni.

" Vita szintjére nem alacsonyodnak le,"

Látom te sem alacsonyodsz le vita szintjére, inkább itt mocskolod őket a hátuk mögött. Ha vitázni támadna kedved velük, a lapos föld facebook csoportban megteheted. Public group, úgyhogy nem kell tagja legyél hogy odaírj.

Ha valami gondod van elméletükkel, a mocskolódás helyett azt javaslom próbálj meg valamit kezdeni a lézerfénnyel mért eredményeikkel. Ezek a mérések szerint sík a vize a balatonnak, nem mutat görbületet.

Hogy mit is mértek pontosan?
A balatonon 5 km-rel arréb a lézerfény ugyanolyan magasságban volt, mint a fényforrás helyén.
5 km távolságon a gömb modell szerint majdnem 2 méterrel lejjebb kéne lennie a lézerpöttynek, vagyis nem kéne látszania egyáltalán.
Ha a föld gömbölyű, az azon elhelyezkedő vízfelületeknek is görbéknek kell lenniük.
A mérésről itt van a videó : https://www.youtube.com/watch?v=cNEUOnlcIAQ&t

"
Ma Magyarországon a társaság vezetője Székely Sándor, aki szintén egy feltaláló. 2004-ben az öngyújtógázzal működő Thermoflash fűthető-hűthető motorosruhát szabadalmaztatta, amelyért később Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter ki is tüntette a "A hónap induló vállalkozása" díjjal 9 évvel később, de ezen már ebben az országban meg sem kell lepődni."

Ennek mi a jelentősége a laposföld-elmélet szempontjából? Hogy feltaláló és díjat kapott érte? Ha hasznos dolgot talált fel, miért ne kaphatna érte díjat?
(nem tudom mennyire nagy szám a találmány, nem is érdekel igazán).
Ha a lapos föld elméletért kapna díjat, még megérteném, hogy beleírod a cikkbe. Ennyi erővel azt is beleírhattad volna hogy 175 centi magas és szereti a tejbegrízt.

"Talán ennek is köszönhetem, hogy ez a laposföld-"elmélet" (tudományos szemszögből ez nem elmélet, de mivel így híresült el, így is hivatkozok rá) talán még az átlagnál is jobban felidegesített."

Nem kell hogy idegeskedj rajta. Ha igazuk van, az ő álláspontjuk fog érvényesülni, ha pedig nincs igazuk, akkor meg úgyse érnek el vele semmit (azonkívül hogy elvesztegették az idejüket egy értelmetlen dologra)

[ Szerkesztve ]

(#39) janeszgol válasza wasd1623 (#38) üzenetére


janeszgol
félisten

Ez a lézerfényes dolog... A föld középpontjától tökéletes pontosságra volt a két torony?

(#40) wasd1623 válasza janeszgol (#39) üzenetére


wasd1623
csendes tag

Vízfelületen mérték, szal igen a válasz a kérdésedre. Látom videót nem nézted meg.

(#41) janeszgol válasza wasd1623 (#40) üzenetére


janeszgol
félisten

Nem néztem meg. :R

(#42) wasd1623


wasd1623
csendes tag

Új vagyok itt. Miért nem engedi szerkeszteni a korábbi postjaimat? Egy-két alkalommal engedte, aztán többet nem. Van rá korlát, vagy mi?

[ Szerkesztve ]

(#43) janeszgol válasza wasd1623 (#42) üzenetére


janeszgol
félisten

5 percig él a szerkesztési idő. Előfizetéssel 15 percig talán.

(#44) lezso6 válasza Pala (#25) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA

Pszichológiailag más a kettő.

Egy elvakult valláshívőnél az a cél, hogy legyen egy állandó, biztos pont, amire fel tudja építeni a világnézetét, ez ugye kb a vallásközösség és a szent könyv.

A konteóhívőnél pont az ellenkezője a cél. Folyamatosan kétségbe von mindent, nincs biztos pont, csak tagadás. A magyarázat része (amit elhisznek) persze picit hasonlít a vallásokra, de egy konteónál az "íratlan szent könyv" az folyamatosan változik, tákolva van, ami teljesen ellenkezik a vallások alapelvével.

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#45) wasd1623


wasd1623
csendes tag

Meg se hallgatod mit mondanak, de azért kritizálod őket, ennek így sok értelme van.

De nem is kell hogy megnézd a videót, elég tudni mi a konklúzió, ami a következő:
5 km vízfelületen nincsen görbület. A gömbmodell szerint ekkora távolságon
1.96 m görbület kell hogy legyen, tehát 5 km távolból egy lézerfénynek nem szabadna látszania, mert ki kellene lennie takarva a görbülettől.
Sőt, ugyanolyan magasan van a vízfelszíntől a fény az 5 km végén mint a kibocsátás helyén.
A videóban fölvan véve ahogy a motorcsónakon egy nagy fehér papír lapra végig rávilágít a fény amíg a motorcsónakkal fokozatosan távolodnak a fényforrástól és elérik az 5 km-t, tehát arról szó nem lehet hogy a vízgörbületen keresztülvilágít a lézer.

Legalábbis az ő kísérletük szerint. Ha ez tényleg így van, hogyan magyarázod a vízfelszín görbületének hiányát?

Amúgy egy korábbi posztomban tévedtem, tagja kell legyél a csoportnak ha beleakarsz írni.
Korábban "külsősök" is írtak bele, úgy látszik átállították, ezért akartam a legelső posztomat szerkeszteni.

[ Szerkesztve ]

(#46) mephi666 válasza wasd1623 (#38) üzenetére


mephi666
nagyúr

a föld nem úgy gömb, mint egy gumilabda, hanem geoid jellegű és vannak rajta sík felületek... a balaton nem nagy eléggé egy hiteles kísérlethez... itt van pl egy cáfolat ...a víz mennyisége is számít: ez a része már kémia, hogy nyugalmi állapotban a h2o úgy oszlik el, hogy "kisebb" mennyiségben a felszíne vízszintes... nagyobb tömeg esetén viszont már felveszi a görbületet a felszín... pl. az adriai tengeren kellett volna elvégezni ezt a kísérletet, mert ilyen formában semmit nem ér és jobb lett volna a ráfordított összeget a rászorulóknak adni :U

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#47) wasd1623 válasza mephi666 (#46) üzenetére


wasd1623
csendes tag

Igen, vannak sík felületek.
De ha a föld gömb alakú, akkor a vízfelszínnek is annak kell lennie.
Természetesen egy pohárnyi vagy lavórnyi vizen nem fogok tudni görbületet mérni, de több km-es távon kellene nyoma lennie a görbületnek.
A balaton bőven elég nagy hogy görbületet mutasson.

Van egy "Earth Curvature Calculator" nevezetű oldal ahol kiszámolhatod hogy mekkora távon mekkora görbület van.
http://earthcurvature.com
5 km vízfelületen majd' 2 méternek kéne a kitakarásnak lennie gömbmodell szerint.

Vagy ha nem bízol a weboldalban, kiszámíthatod saját magad, a földgömb sugara és kerülete adott.

[ Szerkesztve ]

(#48) Habugi válasza wasd1623 (#45) üzenetére


Habugi
addikt

"tehát 5 km távolból egy lézerfénynek nem szabadna látszania, mert ki kellene lennie takarva a görbülettől."

Ne vedd személyeskedésnek kérlek de ezért kár volt ide regisztrálnod, az ilyesmi bőven jó helyen van bármilyen felület zárt csoportjában. :)

(#47) wasd1623:

Azzal vádolsz másokat hogy el sem olvassák amit írsz illetve nem nézik meg a videókat melyeket linkelsz, ugyanakkor még mindig nyomod a gömbös hülyeséget, holott utoljára egy postal korábban írták le neked amit általános iskolában is elmondtak, miszerint geoid.

Becsípődtél ezzel a Balatonos "kísérlettel" pedig bőven van rá magyarázat ha az ember hajlandó és/vagy kompetens nem csak egy segglyuknyi résen át szemlélni az őt körülvevő valóságot vagy azt amit annak tart/hisz. ;)

[ Szerkesztve ]

..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...

(#49) lezso6 válasza mephi666 (#46) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA

Egyébként ha a laposföldhívők valaha el fogják ismerni, hogy felszínközeli a (lézer)fény egy bizonyos távolság után nem látható, akkor is van magyarázat:

Az égi erő felfelé eltéríti a (lézer)fényt, ezért ugyan helyes a kísérlet, de a következtetés helytelen:

[ Szerkesztve ]

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#50) mephi666 válasza wasd1623 (#47) üzenetére


mephi666
nagyúr

ismerem a képletet: a "probléma" a kísérlettel az, hogy vízmennyiséget tekintve a balaton kb egy lavór víznek felel meg... se nem elég mély, se nem elég kiterjedt, a hidrogén és oxigénatomok pedig úgy rendeződnek benne, hogy kb vízszintest ad ki a felület... ha nem hiszitek el, menjetek ki pl horvátországba, béreljetek egy csónakot és ismételjétek meg azt tengeren, amit a discovery-sek... ha másra nem, arra jó az egész, hogy megdől az elmélet és nyaraltok egyet :DDD a kalkulátor meg helyesen nem "earth curvature calculator", hanem "sphere curvature calculator", mivel a föld nem szabályos gömb...

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.