Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Konzol játékok  »  PlayStation 4 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:30:42

LOGOUT.hu

PlayStation 4 összefoglaló.
MIELŐTT KÉRDEZEL, OLVASD EL!

Aktuális:

Kölcsönjáték nyilvántartó

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#278651) perge666 válasza Tdizsolt (#278646) üzenetére


perge666
veterán

Én 26 évvel ezelőtt azon szerencsések közé tartoztam akik nem oroszt hanem németet is választhattak idegen nyelvként az iskolában a 90-es évek elején........
Azzal se sokra megyek ma már,mert lassan 20 éve nem volt szükségem német nyelvtudásra. ( na jó 10 éve voltam kint Ausztriában,de a való életben teljesen más mint ahogy tanították,sokkal nehezebb )
Angliában és Görögországban is teljesen más mondjuk az angol,kint akikkel voltam,hiába volt aki tett alap vagy középfokú vizsgát,csúnyán elvéreztek a valóságban. :))

Nálunk a cégnél ha jönnek külföldiek,szégyen vagy nem,elő kapom a telefont,google fordítóval nagyjából megértetem magam bárkivel és ennyi. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#278652) Dreimus válasza FunPro (#278645) üzenetére


Dreimus
senior tag

Egyszerű a válasz miért nincs extra telepíthető nyelv, mint pc-n. Jogilag sok buktatója van plusz tesztelni is kell újra az adott játékot, hogy a fordítás nem okoz bugokat, pc-n sem napok, hanem hetek, hónapok vagy akár évek is volt egy magyarítás és ott is illegális volt, mert a játék tulajdonosa nem engedélyez semmi módosítást, de ugye a PC-s ipar ettől is volt kedveltebb, mint a konzolok :)

(#278653) Tdizsolt válasza Rage47 (#278647) üzenetére


Tdizsolt
senior tag

Pont úgy,ahogy èn csinálom.Remekül. :DDD

Nincsnèv:

Sokan meglepődnènek egy felmèrèsen,amiből kiderülne,hogy magyarországon hámy ember (nem) beszèl külföldi nyelveken.Ès most vonatkoztassunk el a fiataloktól,akiknèl már hosszú èvek óta a tanterv rèsze,meg azoktól az emberektől,akiknek a munkájuk megköveteli a nyelvtudást. Ès azt is külön kellene választani,hogy valaki a Ferenciek terèn el tudja magyarázni egy külföldinek,hogy merre van az Astoria,meg azt is,aki közèp-felsőfokon tud angolul beszèlni. A fiam 15 èves,ès felsőfokon beszèl angolul,ès kèt èven belül felsőfokon fog nèmetből is. Azèrt,mert gyerekkora óta tanítják,illetve a közèpiskola is ilyen irányban orientált. Ha valaki nem fogèkony rá,azt taníthatják bárhogy,nem fogja megtanulni. Èn pl.szerettem volna,de az èlet úgy hozta,hogy nem volt rá lehetősègem,illetve a munkámhoz abszolút nem kellett külföldi nyelvtudás. 46 èves fejjel,napi 10 óra munka után (jellemzően hètvègente is) meg a családra is alig marad idő,nemhogy a nyelvtanulásra. Úgyhogy ezt elengedtem.

[ Szerkesztve ]

Psn ID: Tdizsolt

(#278654) Rigormortiis


Rigormortiis
addikt

Amennyire tudom, konzolon a plusz felirat belepakolása jogdíjas móka, tehát nem úgy működik, hogy lefordítom egy játék teljes írott szövegét, aztán beküldöm a sonynak, hogy tegyétek már bele. Ellenőrizni, lektorálni kell, ami nyilván plusz meló volna nekik (nem is kevés) és egy ilyen idős játék esetén 0 haszonnal.

Galaxy S23U, S21FE 8/256, Buds 2 Pro, Watch 5, Tab S8+, Playstation 5, Switch Oled

(#278655) Tdizsolt válasza perge666 (#278651) üzenetére


Tdizsolt
senior tag

Nem vagy igaz Magyar,ha nem beszèlsz legalább három nyelven. ;]
Nekem 83-ban mèg sajnos nem volt opció,csak ès kizárólag orosz volt amit "tanítottak". A felesègem sem tud angolul,ő is ezt a technikát csinálja,amikor külföldi partnercègekkel kell kommunikálnia,szerencsère csak emailben. :K

Psn ID: Tdizsolt

(#278656) AxBattler válasza Tdizsolt (#278653) üzenetére


AxBattler
félisten

Ami alapvetően az oktatási rendszer hibája... 40 évvel a rendszerváltás után problémát okoz egyetlen idegen nyelv elsajátítása. :(

"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." KERESEM: Lian Li PC-C50, Silverstone Milo ML03 ..............................................................................................

(#278657) Kendek válasza Rigormortiis (#278654) üzenetére


Kendek
MODERÁTOR

A Sony-nak hiába küldesz bármit is, hogy rakják bele, ők nem fogják tudni megtenni. Maximum oda lehet beküldeni, ahol készítették a játékot, hogy egy frissítésbe pakolják már bele. De nyilván nem fognak egy rajongói fordítással foglalkozni, ez nem így működik.
Amúgy a Sony megtette a maga részét, 1 GB-os határig engedélyezték a modok telepíthetőségét. Ha az adott játékot úgy készítik el, hogy lehessen modolni, akkor úgy lehetőség adódhat a harmadik fél általi felirat telepítésére. Az pedig jogilag megállja a helyét, hogy erre senki sem vállal semmilyen garanciát.

<-ƘƘ->

(#278658) Tasunkó válasza Rigormortiis (#278654) üzenetére


Tasunkó
senior tag

A lektorálást nem kell olyan komolyan venni, a DVDken is anno voltak olyan félrefordítások meg olyan szórend agymenések hogy ...A programnál a szöveget lehetne egy fájlból kinyerni, egy külön blokkból ami csak szöveget és annak szerkezetét tartalmazza valami szabvány szerint nem lennének elérhetőek rajta keresztül a programrészek. Így mindenki cserélgethetné egy Sony által jóváhagyott platformról származókat, azt olyan lenne amilyen. A Call Of Dutyban a kispisztoly , meg a granyó után nem tudnak már meglepni. Nem csak magyar probléma cseh, román, szlovák...stb. a lengyel feliratok viszonylag gyakoriak...Nálam egy Yakuza elmegy, de egy Oblivion ahol kódexek vannak a tudomisén milyen gróf örökösök történeteiből, magyarul átfutom hogy csak rizsa vagy van infó is benne...de angolul, pl a Fallout 4-et már rég megvettem volna...Vagy ha nem lehet megállítani a feliratot az is probléma.
Lehet hogy így korlátozzák a vevők számát, már olyan nagyok hogy nem érdekük tovább bővülni.

[ Szerkesztve ]

Kérek egy számot a jútútú

(#278659) atosz


atosz
őstag

Sziasztok, próbáltam keresni de nem igazán találtam meg…

szeretnem korlátozni a fiamnál, hogy mondjuk max 8 órát tudjon jatszani a Fortniteal egy héten. Vagy akar az egész PS-el.
van erre valami mód?

(#278660) DeFranco válasza Tdizsolt (#278653) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Ez kifogás, nyafogás. Én is a te korosztályod vagyok, formálisan soha nem tanított nekem senki semmilyen angolt, amit tudok, abból tudok, hogy gyerekként szépen leültem szótárral a gép elé, és kiszótáraztam, amit nem tudtam. Most is ezt csinálom, ha tehetem angolul olvasok ebookot, ott van beépített szótár.

Ahogy neked sem, úgy nekem sem volt esélyem sem anno magyarítást szerezni a játékok többségéhez, mert internet nem volt, plusz én vidékiként eleve el is voltam vágva a fősodortól.

Ha akkor a falnak fordultam volna duzzogva ahelyett, hogy picit megerőltetem magam, most itt vernyákolnék a fórumon hogy nem kennek lilahagymás pirosaranyat a maszefektre.

Az egy korátok volt, hogy nekünk nem tanították meg azt a nyelvet ami mára világnyelv, és minimális belépő bármilyen kultúrkörbe de minden rendelkezésre állt és áll ahhoz, hogy minimális erőfeszítéssel lehessen tenni ellene. Minden más csak duma.

Igen, én is 10 órát dolgozom, aztán még húz rajtam a gyerek egy párat estig, mégis megteszek magamért ennyit, mert tudom, hogy nem nagy erőfeszítés de nagyon hasznos.

(#278661) perge666 válasza Tdizsolt (#278655) üzenetére


perge666
veterán

:)) :)) :))

(#278662) Kendek válasza atosz (#278659) üzenetére


Kendek
MODERÁTOR

Account Settings > Family Management, itt kiválasztod a profilját, majd Playtime Settings > Edit.

<-ƘƘ->

(#278663) Rage47 válasza DeFranco (#278660) üzenetére


Rage47
veterán

:R

(#278664) icemad válasza Tdizsolt (#278646) üzenetére


icemad
nagyúr
LOGOUT blog

Jó, hogy pont az oroszt hoztad fel, mert én is azzal kezdtem, még általános iskolás koromban. Igaz, csak egy évig, mert történt egy "módszerváltás" és egyszer csak az orosztanárnő úgy kezdte, hogy Guten tag!
Az angolt meg én is úgy kezdtem el tanulni, mint itt az egyik kolléga. Véletlenül elindítottam a Brubaker játékot c64-en, és elkezdett érdekelni, hogy mi is ez. Egy kurv@ szót sem értettem belőle, de volt otthon egy kis angol magyar utazó szótár. És rászántam az időt. Elkezdtem tanulni. Mert rá voltam kényszerítve.
Később úgy hozta a sors, hogy Kazahsztánban kellett dolgoznom. Lehúztam ott több, mint 7 évet. És menet közben megtanultam oroszul. Mert megakartam érteni, hogy mit akar tőlem a kollégám, és én is megakartam értetni magam vele. Boltokban, piacokon is jobban boldogultam. Azért tanultam meg, mert rá voltam kényszerítve.
10 évig tanultam németül az iskolákban, sokminden nem maradt meg. De a sors már csak ilyen g3c1, hogy német nyelvterületen is dolgoznom kellett. Így ott is megtanultam az alapokat. És miért? Mert rá voltam kényszerítve.
Kicsivel később Hollandiába költöztem családostul, mindenestül. És itt mindenki beszél angolul, szóval remekül lehet boldogulni vele. De engem zavart, hogy nem értem a hivatalos papírokat vagy, hogy a kollégáim miről beszélnek. Munkáról vagy az esti meccsről. Szóval kerestem iskolát. Hétfőtől péntekig napi 8 órát dolgozok, plussz 2 óra vezetés az ingázás miatt. Kedden és csütörtökön este héttől tízig meg holland suli, plussz hétvégén a házifeladat. Miért? Mert én úgy döntöttem, hogy ezt akarom, megakarom tanulni.
Szóval, ha valaki rá van kényszerítve, hogy bármilyen okból kifolyólag nyelvet tanuljon, az igenis fogjon hozzá. Tök mindegy, hogy munka, költözés vagy egy játék miatt. Mert meg lehet csinálni.

Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!

(#278665) Rigormortiis válasza DeFranco (#278660) üzenetére


Rigormortiis
addikt

Dettó. Nálam úgy kezdődött, hogy általánosban kiszótáraztam a Gyűrűk Urát (rendes, nagy, papír alapú szótárból). Aztán jöttek a feliratos filmek. És lám, úgy elmentem középfokúzni, hogy egy szót nem tanultam pluszba rá, csak ami az évek alatt rám ragadt.

Ezzel szemben pl ott van az unokaöcsém. Egyszerűen semminek nem hajlandó utánanézni. Állandóan hivogat, hogy mit ír a Fortnite, mik a csellendzsek, pedig milliószor mondtam neki, hogy használja már azt a retkes guglit, erre legalább jó. Mondjuk ez szerintem már generációs probléma inkább...

Galaxy S23U, S21FE 8/256, Buds 2 Pro, Watch 5, Tab S8+, Playstation 5, Switch Oled

(#278666) Elims válasza icemad (#278643) üzenetére


Elims
veterán

"Nekem meg az az érthetetlen, hogy 2022-ben még vannak emberek, akik..." áram (bocs,villamos energia) nélkül élnek -önhibájukon kivül-.

(#278667) icemad válasza Elims (#278666) üzenetére


icemad
nagyúr
LOGOUT blog

Akkor minek nekik a ps4?
Komolyra fordítva...
Igen, tudom, meg milliók éheznek is mellé. Meg tiszta ivóvíz sincs mindenhol. Meg gyerekek varrják az Adidas cipőt egy pincében, egy tál rizsért. Tisztában vagyok vele, csak nem erről van szó itt. Mert nyelvet megtanulni ma Magyarországon bárki tud, akár doulingoval, akár goggle vagy deepl fordítóval. Csak kib@szott lusta hozzá.

Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!

(#278668) FunPro válasza icemad (#278667) üzenetére


FunPro
senior tag

Én ezzel egy kicsit vitatkoznék.

Magyarországon, Magyar emberekkel körülvéve nem fogsz megtanulni angolul.

Azzal kezdődik a dolog, hogy amilyen tanárt fogsz ki az elején, olyan hülyeségekre fogsz építkezni. Ha az alapokat nem érted meg, rosszul érted meg, cseszheted a többit. De tegyük fel, kifogsz egy jó tanárt, megérted a nyelvtan, mindenki happy.

Igen ám, de ezzel nem mész semmire, mert hiába érted meg mi van leírva, verbális kommunikációra akkor sem leszel képes, mert az angol egy retardált nyelv, amit több milliárd ember erőszakol meg, napi szinten.

Aztán ha szerencséd van, eljuthatsz arra a szintre, ahol én tartok. Megértem amit mondanak, elolvasom ami le van írva, angolul tanulok szakkönyvekből, videókból. De hogy egy fia értelmes mondatot nem tudok kiköpni magamtól vagy leírni hiba nélkül, az is biztos.

Most nyilván, ha az a cél, hogy érts és megértess, az angol egy könnyű nyelv. De attól, mert erre képes valaki, még nem tudja a nyelvet. Ahhoz több órát kéne napi szinten beszélni olyan emberekkel, akik TÉNYLEG tudják a nyelvet. Ki kell költözni 1-2 évre Angliába, többre mész vele, mintha idehaza tanulnád 20 évig. A kérdés, hogy ki akar kimenni külföldre vagy idehaza magántanárt fogadni erre a célra.

Ja igen, és azt se felejtsük el, hogy szép és jó dolog az angol, de a sok tajparasztnak előbb magyarul kéne megtanulnia rendesen. A televízióban, a rádióban, a sajtóban. Már mindenhol olyan emberek ülnek, olyanok jönnek szembe, akik olyan szintű MAGYAR helyesírási és nyelvtani hibákat vétenek, hogy betojok. És sajnos ez a szint.

I'll try my best, and that's the best anyone can do.

(#278669) DeFranco válasza FunPro (#278668) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Aztán ha szerencséd van, eljuthatsz arra a szintre, ahol én tartok. Megértem amit mondanak, elolvasom ami le van írva, angolul tanulok szakkönyvekből, videókból. De hogy egy fia értelmes mondatot nem tudok kiköpni magamtól vagy leírni hiba nélkül, az is biztos.

Nekem az a saját tapasztalatom, hogy ez a lépcső néhány nap alatt összejön, ha valamiért kikerülsz éles környezetbe, és képes vagy átlépni a gátlásaidon. Nehéznek tűnik, de nagyon nem az, ha képes vagy átlépni az első néhány elkerülhetetlen kudarcon.

(#278670) icemad válasza FunPro (#278668) üzenetére


icemad
nagyúr
LOGOUT blog

Teljesen más szintű nyelvtudás kell mondjuk egy öltönyös üzleti tárgyaláshoz meg egy zombi ölős játékhoz. Angolul soha egyetlen egy szót sem tanultam angoltanártól. Oroszt igen, de azt el is felejtettem év végére. Doulingoval meg wc-n ülve is meglehet tanulni az alapokat. Itt most arról van szó, hogy egy játékban a feliratokat kell megérteni. Ehhez nem kell sok diploma, de még érettségi sem. Írni olvasni magyarul, egy 50 ezres mobiltelefon, meg rászánni azt a pár percet naponta.

Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!

(#278671) Tdizsolt válasza DeFranco (#278660) üzenetére


Tdizsolt
senior tag

Na ez az,társadalmi elvárás? Mièrt is kellene megfelenem neki? Nincs szüksègem az angol nyelvre,èrts meg.Az,hogy a szomszèd meg a kukás perfekt angol,ès nem tudok velük az országban külföldi nyelven diskurálni,az pont nem zaklat. Ha Szüksègem lett vona rá,hidd el tettem volna ez irányban èrte.De mivel nem kell,ezèrt nem èrdekel.Ès nagyjából ennyi. Azèrt meg nem fogok megtanulni egy nyelvet,hogy vegig tudjak vinni egy konzolos játèkot. Hanm èrtetted meg a mondanivalómat az előző kommentemből,hát sajnálom.

Psn ID: Tdizsolt

(#278672) Tdizsolt válasza FunPro (#278668) üzenetére


Tdizsolt
senior tag

Nagyjából ennyi... :R

Psn ID: Tdizsolt

(#278673) Tdizsolt válasza icemad (#278664) üzenetére


Tdizsolt
senior tag

A varázsszó:"mert rá voltam kènyszerülve"...Èn nem vagyok rákènyszerülve. Innentől minden más csak ömlengès. (Illetve ha Te is megèrtetted volna azt,amint az előző kommentemben taglaltam,akkor tzdnád miről,beszèlek). ;)

Psn ID: Tdizsolt

(#278674) DeFranco válasza Tdizsolt (#278671) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Értem, punk vagyok, renegát vagyok, nincs szükségem angolra, de valaki fordítsa le nekem hogy mitmond mitmond a szájával az ember a gépben, mert játszani azért szeretnék amikor nem vagy annyira punk.

Szerintem ez ellentmondás, jogodban áll azt gondolni az angol szükségességéről, ami jólesik, nem leszel ezzel kevesebb, de a fórum az már csak egy ilyen sport, ha ezt hangoztatod, sőt, sérelmezed, akkor arra más a saját álláspontja szerint reagál.

Az objektív tények pedig azt mutatják, hogy a másik csoportnak van igaza, mert meg lehet lenni angol nélkül, csak annak ilyen ára van, hogy minőségi dolgokról maradsz le, mert nincs tömeges fizetőképes igény a lokalizációra, viszont az angoltudás egyre inkább elterjedtebb (a Te korosztályodban is) ami ezt szükségtelenné is teszi.

Ez van, lehet ezt nem szeretni, tényleg nincs ezzel bajom, csak ha reklámozod (ezzel erkölcsi alapot adva másoknak ugyanerre) akkor bizony a másik tábor is meg fog szólalni.

[ Szerkesztve ]

(#278675) Tasunkó


Tasunkó
senior tag

Érthető egyébként, ha játékot készítenék, vagy konzolt gyártanék, egy bizonyos összeggel megelégednék, ami jólétben, biztonságban tart, nem feltétlenül igyekeznék minél több tőkét felhalmozni mert nem érdekel. Így mint a sony-t mint a fejlesztőket megértem, sőt még osztogatnák is a javaimból, nem is lepődnék meg ha a Sony ingyen PS5 adna ha valamennyire megtanulok angolul. Vagy olyan szinten hogy el tudjam mesélni egy rövid esszében miről szólt az Uncharted 2. Vagy majd PS6-ot :)
Ez nem igaz hogy nincs tömeges igény a lokalizációra, akár a V4et is ha nézzük sokkal több a pc-n utólag eszkábált felirat mint régebben volt, meg merem saccolni hogy a magyarnál is

[ Szerkesztve ]

Kérek egy számot a jútútú

(#278676) A Zéé válasza Tdizsolt (#278671) üzenetére


A Zéé
addikt

volt nyáron egy infografika, csak most nem találom, ahol az szerepelt, hogy melyik országban átlagosan hány nyelvet beszélnek, és hogy melyik országban mennyire elfogadóak a más nemzet embereivel, kultúrájával. Mindkettőben utolsó volt a mi kis országunk. Nem tudom mennyire valós, vagy mennyire friss adatok voltak, de érzésre nem tévedhet nagyot.

Az a durva, hogy Horvátországban a tengerparti faluban az útszéli zöldséges tud kb. annyit angolul, hogy elmondja mit árul, meg utána el tudja mondani mennyit fizess. Ez 10 éve még náluk sem volt így. Nálunk ezt egy átlag budapesti boltos se tudja, ami szerintem nagyon gáz.
Tetszik vagy sem, ebbe az irányba megy a világ, aki legalább nagyon alap szinten nem tud a 4 nagy "világnyelv" valamelyikén az előbb utóbb lemarad/kimarad egyre több dologról.

Just a simple Lineman...

(#278677) atosz válasza Kendek (#278662) üzenetére


atosz
őstag

Köszönöm!

Megnéztem és beigazolódott amitől tartottam.

Van két accountunk, egyik az enyém (ehhez van rendelve ugye a bankkártya, miegymás), és van a fiamnak is, aki hozzá is van rendelve.
Én nem is játszom a masinával és valamiért úgy alakult, hogy a fiam az én accountomon játszik, és nyilván így a karakterei, meg miegymás ide kötődik. (És ugye magamat nem tudom korlátozni.... :D )

Át lehet ezeket transzferálni valahogy? Azaz, hogy ugyanúgy tudjon játszani mindenen ahogy eddig, de a saját felhasználóneve alatt?

[ Szerkesztve ]

(#278678) Kendek válasza atosz (#278677) üzenetére


Kendek
MODERÁTOR

A profilok játékállás mentéseit nem lehet átmásolni másik account alá, erre sajnos nincs lehetőség. Maximum annyit lehet, ha maga a játék saját fiókot használ és felhőbe ment, akkor megpróbálni azzal bejelentkezni játékon belül.

<-ƘƘ->

(#278679) Rigormortiis válasza Tasunkó (#278675) üzenetére


Rigormortiis
addikt

Valószínűleg kimatekozzák ők, hogy megéri-e nekik ezzel foglalkozni, vagy sem. Ott volt az a két-három fifa rész, amiben volt szinkron is. Nyilván az ea matekolt, és arra jutottak, hogy nem éri meg nekik.

Galaxy S23U, S21FE 8/256, Buds 2 Pro, Watch 5, Tab S8+, Playstation 5, Switch Oled

(#278680) FunPro válasza icemad (#278670) üzenetére


FunPro
senior tag

Specifikusan mondhatom, hogy mondjuk a Last Of Us-hoz nem kell mesterdiploma, de ha lenne benne egy magyar felirat, az senkinek sem fájna.

Nekem pl. a nemezis játékom a Bayonetta. Azt a játékot azért nem vittem ki, mert egyszerűen nem tudtam most miről van szó. Akkortájt próbáltam be, amikor kihozták pc-re. Jött ez az interaktív intro, ahol elkezdik mesélni a történetet. Nem elég, hogy számomra olyan ismeretlen szavakat tartalmaz (mind a mai napig) ez az intro, hogy csak vakarom a fejem, de még nem is tudok/tudtam teljesen odakoncentrálni, mert irtani kell közben az ellent.

Aztán jön a következő wtf jelenet, aminél már elvesztettem a fonalat, mert itt nem tudtam odafigyelni.

I'll try my best, and that's the best anyone can do.

(#278681) F-ECT$ válasza FunPro (#278680) üzenetére


F-ECT$
titán

Pedig még felirat is van. Ha csak 1-1 szót nem értesz, arra ott a szótár.

Dive ever, work never.

(#278682) FunPro válasza F-ECT$ (#278681) üzenetére


FunPro
senior tag

Számomra eléggé hack and slash hangulatromboló, ha percenként megállítom a cuccot. Feltéve, ha meg lehet állítani, nem pedig csak elnyomni.

Nyilván itt youtubeon megoldom. A gyakorlatban egy magyar fordítás itt életmentő lett volna nekem.

I'll try my best, and that's the best anyone can do.

(#278683) icemad válasza FunPro (#278680) üzenetére


icemad
nagyúr
LOGOUT blog

Én sem vagyok perfekt egyik nyelvből sem. Sőt! Van egy angol kollégám, akit nagyon nehezen értek meg, mert elég durva akcentussal beszél. Texasi amerikaiakról ne is beszéljünk. Nekem nem azzal van most itt problémám, hogy valaki nem ért pár szót, mondatot vagy kifejezést. Vagy csak az alapszavakat tudja.
Nekem azzal van problémám, hogy valaki bevágja a durcit és "csakazértsem" tanul meg (még alapszinten sem) semmilyen idegen nyelvet. De veri az asztalt, hogy márpedig neki kell a magyar felirat.

Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!

(#278684) icemad válasza Tdizsolt (#278673) üzenetére


icemad
nagyúr
LOGOUT blog

Így van, nem vagy rákényszerülve, játszhatsz magyar feliratos játékokkal. Van rengeteg. Amihez meg nincs, azzal nyilván nem fogsz játszani. Ilyen egyszerű a dolog.

Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!

(#278685) Tdizsolt válasza DeFranco (#278674) üzenetére


Tdizsolt
senior tag

Èn egyáltalán nem reklámoztam semmit,anyit írtam Kendeknek,hogy sajnálom,hogy nincs benne magyarítás. Nem lesznek tőle álmatlan èjszakáim,nem fogok elkezdeni kötelet fonni a padláson e miatt,be tudom a hiányosságom következmènyènek. A többi mondatoddal többè-kevèsbè egyet tudok èrteni,'bár az első bekezdèsed inkább bántó jellegű,mint sem edukatív.Főleg,hogy igazából nem is fedi a valóságot.De mindegy is,kár ezen "vitatkoznunk",nekem is van egy szemlèletem a dologgal kapcsolatban,ès Neked,Nektek is,ès nincs is ezzel baj.Sőt.

Psn ID: Tdizsolt

(#278686) Tdizsolt válasza icemad (#278683) üzenetére


Tdizsolt
senior tag

Itt(is) átestèl a ló túloldalára...
Ki vágta be a durcit?? Ki veri az asztalt,hogy márpedig neki kell a magyar felirat??Mesèld már el kèrlek. Sarkosítasz folyamatosan,miközben eszed ágában sincs megèrteni amit az ember próbál megmagyarázni,pedig ezt mèg a 10 èves lányom is megèrtenè. Inkádd te "durcizol" ès harcolsz a valós vagy vèlt igazadèrt. De ha ettől megnyugszik a pici lelked,akkor csak a Te kedvedèrt leírom:
Igen is frusztrált vagyok,hogy egy nyomorult külföldi nyelvet nem tudtam megtanulni 40 èv alatt,igen èn lusta ember vagyok,így alapból hátránnyal indulok más tanultabb emberrel szemben.Igen,folyamatosan megrekedek egy bizonyos szinten,mert bár szüksègem lenne az angol nyelvre,èn notóriusan ellenállok,ès a saját káromból sem tanulva szopatom magam. Igen,ezáltal nem èrtem el semmit az èletemben,ès èletem vègèig bánni fogom,hogy ekkora lúzer voltam.Igen,folyamatosan olyan emberekkel vagyok körülvève akik beszèlik az angolt,ès mivel rá vannak szorulva, bennem folyamatos feszültsèget okoz,hogy nem tudok bekapcsolódni a kommunikációjukba.Így kvázi kirekesztettnek èrzem magam.Remèlem így már vègre elhiszed,hogy valóban milyen fontos számomra egy idegen nyelv ismerete az èlet minden terèn a mindennapokban... ;]

Psn ID: Tdizsolt

(#278687) Tdizsolt válasza A Zéé (#278676) üzenetére


Tdizsolt
senior tag

Teljes mèrtèkben egyet èrtek veled,de itt is benne van az,hogy a munkájához/megèlhetèsèhez kell egy alap szintű idegen nyelvű kommunikációt elsajátítani,effektív kènyszerből. Mèg mindig az mondom,akinek az èletvitele,a munkája megkívánja,az nyilván megbírkózik a feladattal,ès megoldja,de akinek soha nem kellett egy alkalommal sem rászorulnia,ès vèlhetően ezután sem lesz rá szüksège,az mièrt lesz ettől kevesebb? Ès ugye itt már règen nem egy nyomorult konzolos játèkról beszèlünk,hogy van e benne magyar felirat,vagy nincs,hanem ez netto szemèlyeskedès...(termèszetesen nem rád èrtettem) De hát ilyen ez a világ,ezt már kismilliószor bebízonyította az èlet. :K

Psn ID: Tdizsolt

(#278688) icemad válasza Tdizsolt (#278686) üzenetére


icemad
nagyúr
LOGOUT blog

Akkor tegyél ellene és vedd a fáradságot megtanulni. Ha ennyire frusztrált vagy miatta. Gondolom, ha a tíz éves lányodnak segíteni kell az angol háziban, akkor majd átküldöd a szomszédba. Vagy megmagyarázod neki, hogy "elég a kettes, csak menjél át belőle valahogy, úgyse lesz rá soha szükséged." Matekot is minek megtanulni. Kerület, terület, átfogó, százalékszámítás, stb totál felesleges a mindennapi életben.

Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!

(#278689) Tdizsolt válasza icemad (#278688) üzenetére


Tdizsolt
senior tag

Megint sarkosítasz,de már lassan kezdem megszokni.
Ha a 10 èves lányomnak segíteni kell angol háziból( szerencsère nem kell,mert kitűnő angolból),akkor átküldöm a báttyához a másik szobába. A matek meg megint csak mellèlövès,mert èpületgèpèszkènt napi szinten foglalkozok vele,ès ebben èppen tudok neki segíteni bármikor. Amúgy meg az,hogy egy szülő nem tud mindenben segíteni az iskolás gyermekènek,az nem hiszem,hogy akkora dráma. Ha csak azt nèzem,hogy most azokat tanulják,amit az embernek 30-35 ève tanítottak így vagy úgy,nem törvènyszerű,hogy mindenre emlèkezni kellene ennyi idő távlatából. Mondjuk Te lehet,hogy akkora gèniusz vagy,hogy minden egyes szóra emlèkszel,amit bő három èvtizede említett a kèmia tanárod,ezt nem tudhatom...😉

[ Szerkesztve ]

Psn ID: Tdizsolt

(#278690) Tasunkó


Tasunkó
senior tag

Az iskola kelti ezt a frusztrációt a nyelvtanulásból. Rég át kellett volna nevezni gyermek és serdülő-megőrző időrabló intézetnek,, akkor nem kapcsolnák össze a tanulással, és nem vonnának le hibás következtetéseket. Ha a magasfeszültségű vezetéket mászókának hívnánk már kihalt volna az emberiség.

Kérek egy számot a jútútú

(#278691) icemad válasza Tdizsolt (#278689) üzenetére


icemad
nagyúr
LOGOUT blog

Akkor szólni kell valamelyik gyereknek, hogy üljön le melléd, ha játszol és fordítson. Így ők is gyakorolnak és te is nagyjából képben leszel a játékkal. Ráadásul együtt is van a család. Win-win. :)

Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!

(#278692) DeFranco válasza Tdizsolt (#278685) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Köszönöm, hogy megértetted amit írtam. A lendület annak volt köszönhető, hogy már sokadszor futoktunk bele ebbe a témába és az ember néha szükségtelenül is átlalánosít, kicsit sok volt, elnézést kérek, ha nem talált.

Ugyanakkor azt fenntartom hogy 1: angolul tudni olyan szinten hogy megérts egy írott szöveget, és el tudj mondani annyit hogy a hármas villamossal négy megálló aztán jobbra, balra, felfordulsz, az a mai világban kb. annyira készség szint mint 100 éve írni tudni. 2: legális nem tudni angolul, de ezt a kiadókon számon kérni olyan formában hogy miért nem magyariasiasosítanak (nem írtam hogy te számon kérted, általános alany) eléggé öngól.

(#278693) Aguinaga


Aguinaga
őstag

Pedig szép nyelv ez az angol, mi is használjuk az étterembe

PSN: OldSlowhand74

(#278694) FunPro válasza Aguinaga (#278693) üzenetére


FunPro
senior tag

Kiütötték két fogát annak, aki ezt leírta? :C

Amúgy a you-t hogy kell kimondani? :F :B

I'll try my best, and that's the best anyone can do.

(#278695) Tasunkó válasza FunPro (#278694) üzenetére


Tasunkó
senior tag

Hogy kell kimondani a you-t? Úgyhogy megértse. Dolgoztam egy koreai cégben, de senkinek nem tudtuk kiejteni a nevét, ezért mindenki Mr. John volt amit ők úgy hallottak hogy Mr. Csan és rendben is volt. Volt hajas Mr.John a goromba...stb. A legfontosabb szó ezután a handyman volt és a not my mistake-t már koreaiaktól tanultam, a my mistake-re saját magam jöttem rá.

[ Szerkesztve ]

Kérek egy számot a jútútú

(#278696) Tdizsolt válasza icemad (#278691) üzenetére


Tdizsolt
senior tag

Nem is rossz ötlet...
Egy a bibi,hogy a lányomat mèg nem ültetnèm le ilyen jellegű játèk elè,a fiamat meg már nem tudom. :DDD

DeFraco:
:R

Psn ID: Tdizsolt

(#278697) Alarikman


Alarikman
senior tag

Most szerintem mindenki nyugodjon le, vége a VB-nek, sok-sok stressz van, mindenhol. Egy lépést vissza, a szerettekkel kell törődni, vagy magaddal. Mindenki fáradt.
Ez egy nehéz év volt, kinek mi maradt meg mint élmény játéknak/játékban? Pozitívan...

(#278698) icemad válasza Alarikman (#278697) üzenetére


icemad
nagyúr
LOGOUT blog

Stray szerintem tök jó lett.

Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!

(#278699) Aguinaga válasza FunPro (#278694) üzenetére


Aguinaga
őstag

:DD
Nem tudom, én csak loptam :)

PSN: OldSlowhand74

(#278700) consono válasza Alarikman (#278697) üzenetére


consono
nagyúr

Őszintén? A Stray meg az Elden Ring maradt csak meg (de azt nem itt játszottam) :) Hiába volt új Horizon, meg Plague Tale, jól el is voltam velük, meg szépek is voltak, de az év legnagyobb élménye az Elden Ring volt.

"In God we trust. All others must bring data"

Útvonal

Fórumok  »  Konzol játékok  »  PlayStation 4 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.