Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Konzol játékok  »  PlayStation 4 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:30:42

LOGOUT.hu

PlayStation 4 összefoglaló.
MIELŐTT KÉRDEZEL, OLVASD EL!

Aktuális:

Kölcsönjáték nyilvántartó

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#279801) Kendek válasza Spec (#279799) üzenetére


Kendek
MODERÁTOR

PC-vel lehet klónozni a vinyót, de a partíció, illetve a fájlrendszer átméretezésére nincs lehetőség. Vagyis a nagyobb háttértároló extra kapacitása az kárba veszik.

<-ƘƘ->

(#279802) Spec válasza Kendek (#279801) üzenetére


Spec
őstag

Áh, szuper, köszi! Szóval, ha mondjuk az 1 Tbyte-os HDD-t átlakoltatom egy 1 Tbyte-os SSD-re, akkor az így ok lehet. Van esetleg erről a műveletről egy szájbarágós tutorial?

"They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine

(#279803) Kendek válasza Spec (#279802) üzenetére


Kendek
MODERÁTOR

Kb. így kell elképzelni, ennyi az egész:
dd if=/dev/sda of=/dev/sdb

De biztosan van hozzá valamilyen program Windowsra is, ami hasonló bonyolultságú. :)
Amúgy egy olyan dual dokkoló is jó, ami tud klónozni, és akkor ott is egy gombnyomás az egész.

<-ƘƘ->

(#279804) vargalex válasza Kendek (#279803) üzenetére


vargalex
félisten

Az okozhat gondot, hogy az azonos tárolókapacitásúnak mondott eszközök valós kapacitása nem azonos. Így akár a dd hibára is futhat... (Egyébként érdemes a default 512 byte-os block size helyett nagyobbal klónozni.)

[ Szerkesztve ]

Alex

(#279805) oriic


oriic
HÁZIGAZDA

(#279806) Kendek válasza vargalex (#279804) üzenetére


Kendek
MODERÁTOR

Igen, az okozhat gondot, ha a céleszköz amire megy a klónozás, kisebb méretű, mint a forráseszköz. Nem azért, mert a dd hibára fut, hanem mert anomáliák jelentkezhetnek a rendszerszoftver futtatása közben. Szóval csak akkor érdemes beszerelni a konzolba az SSD-t, ha a vinyó teljes tartalma rákerült, hiba nélkül. :K

De amúgy én nem is javaslom ezt az egész klónozósdit. A játékokat, amik sok helyet foglalnak, újra lehet telepíteni, vagyis itt nincs adatvesztés. A rendszer beállításait, meg a játékállásokat pedig ki lehet menteni egy pendrive-ra.

<-ƘƘ->

(#279807) Dinomano válasza Kendek (#279806) üzenetére


Dinomano
senior tag

Sziasztok! PS4 Slim tulajdonos vagyok, mostanában kezd zajos lenni a gép, ami 5 éves. Újrapasztázva még nem volt, de lehet egy pucolás is elég lenne neki. Szerintetek merjek nekiállni egymagam? Pucolt illetve pasztázott már valaki itt gépet? (Anno PS3-at pucoltam/pasztáztam gond nélkül...)

/(^_^)____7=--- - - >|

(#279808) Kendek válasza Dinomano (#279807) üzenetére


Kendek
MODERÁTOR

Ha PS3-at, meg esetleg notit szoktál szétszedni, takarítani és újrapasztázni, akkor a PS4 Slim sem macerásabb. De kell hozzá megfelelő csavarhúzó is, ha olyanod még nincs.
Keress egy jó szétszedős videót, aztán az alapján biztosan meg tudod csinálni magad is. :)
Az MX-4 pasztát azt nem javasolnám, hanem inkább a Kryonaut-ot, az jobban passzol a konzol procijára.

Amúgy itt többen is pasztáztunk már újra PS3-at és PS4-eket, meg olyan is akadt, aki inkább szervizbe vitte. Ezt neked kell eldöntened, hogy mennyi kedved és ügyességed van hozzá.

<-ƘƘ->

(#279809) Spec válasza Kendek (#279808) üzenetére


Spec
őstag

"Az MX-4 pasztát azt nem javasolnám, hanem inkább a Kryonaut-ot, az jobban passzol a konzol procijára."

Én Arctic MX-5-tel pasztáztam újra a PS4 Pro-mat. Egyrészt mert az volt otthon, másrészt mert az non-conductive (elektromosan nem vezető) paszta. Itt ez nagyon fontos szempont szerintem, mert az APU chip körül, igen közel tele van mindenféle kis bisz-basz ráforrasztott cuccokkal (kis ellenállások, diódák talán?), amik közé a gyári paszta is be volt nyomódva. Ha ezt egy vezető pasztával játssza el az ember, akkor utána mehet is a kukába a gép. Erre figyeljetek oda újra pasztázásnál.

A hővezető pasztánál sokan csak azt nézik, hogy milyen hővezető képességű, de hogy elektromosan vezető-e, azt már sokan nem figyelik, és akkor könnyen megvan a baj, ha egy vezető paszta olyan helyre kerül, ahova nem kellene.

A Thermal Grizzly Kryonaut is jó egyébként, mert az se elektromosan vezető paszta, és igen jó a hővezetési tényezője is.

"They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine

(#279810) Kendek válasza Spec (#279809) üzenetére


Kendek
MODERÁTOR

A paszta sűrűsége ami nem mindegy, mert hamar ki tud nyomódni a chip szélein. Az MX-4 és az MX-5 az a tapasztalatok szerint nem túl jó, mert viszonylag hamar vissza hangosodik a konzol hűtése.

<-ƘƘ->

(#279811) Dinomano válasza Kendek (#279808) üzenetére


Dinomano
senior tag

Csavarhúzóim vannak hozzá, már a PS3-szétszedés előtt rendeltem. (Azt kb. három éve pasztáztam újra.)
Van otthon paszta is, de nem tudom fejből, hogy milyen. Ha jól tudom, non-conductive.
Egyelőre még elvagyok így a géppel, ha esetleg brutál mód hangosodna, csak akkor szedem szét. (Még gyűjtöm hozzá a lelkierőt, PS3-hoz is gyűjtenem kellett a bátorságot.)

/(^_^)____7=--- - - >|

(#279812) DeFranco válasza Kendek (#279810) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Nekem az mx4 máshol sem vált be, kinyomódik, vagy nem tudom, de az ezeréves spire paszta sokkal tovább bírja csendesen tartani a gépet.

(#279813) Spec válasza Kendek (#279810) üzenetére


Spec
őstag

Meglátjuk. Egyelőre jónak tűnik. Majd beszámolok a tapasztalatokról. Az MX-5 egyébként elég sűrű, viszkózus anyag. Szinte alig lehet felkenni, olyan tapadós, ragacsos állagú. Sokszor használtam már, ha nem túl vastagon van felkenve, akkor nem jellemző, hogy kinyomódna.

"They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine

(#279814) Tdizsolt válasza Spec (#279776) üzenetére


Tdizsolt
senior tag

Nem tudom,engem abszolút nem zavar ez. Van vagy 25 lemezes játèkom,èn nem is figyelem,hogy mikor ès mennyit dolgozik a meghajtó. Persze,a digitális sokkal kènyelmesebb èn aláírom,de amikor a Store-ban 3x annyièrt árulják,mint amennyièrt lemezesen megkaphatod,az nekem igenis számít. Nyilván macerásabb olykor cserèlni a lemezt,de ne legyünk már ennyire puhányak ès èletkèptelenek,hogy ez a mozdulat gondot okozzon,amikor jónèhány órát játszik utána az ember vele. Nekem is van digitális játèkom rengeteg,de nem a kènyelem,vagy a praktikum volt az indok amièrt megvásároltam. Viszont ahogy írtad is,a lemezest akár árában,akár kis bukóval is,de tovább lehet passzolni,míg a digitálisat (legálisan) nem. De igazából kár is ezen rugóznunk,mindenkinek más az igènye,más a meggyőződèse. :R

Psn ID: Tdizsolt

(#279815) I02S3F válasza Tdizsolt (#279814) üzenetére


I02S3F
őstag

Köszönöm szépen!

(#279816) Elims válasza Tdizsolt (#279814) üzenetére


Elims
veterán

:R
Mintha én írtam volna. :-)
+kíváncsi leszek,hogy a store-ban meddig lesznek elérhetőek a játékok.Ps3-on öntöttem a legtöbb pénzt a store-ba.Ment bele szépen persze ps4-en is éppen ezért nem várom a végét..

(#279817) I02S3F


I02S3F
őstag

Van egy fifa 21 lemezem! Megválnék tőle ingyen, csak használja valaki! Hírdessem meg? 1eft egy konzolboltban az ára.

(#279818) icemad válasza Tdizsolt (#279814) üzenetére


icemad
nagyúr
LOGOUT blog

Azért ne legyünk már ennyire korlátoltak és szűklátókörűek, hogy csak és kizárólag egy ember használ egy konzolt. Pl van két gyereked, akkor óránként cserélgethetik a lemezeket. Vagy jobbat mondok, van otthon 2 ps, akkor a multihoz vadásszál 2 lemezt is, hogy tudjanak együtt játszani. Persze használtan, mert úgy olcsóbb.

(#279819) I02S3F válasza icemad (#279818) üzenetére


I02S3F
őstag

Gondolom nem univerzális bölcsességet mondott. Én generáltam ezt a szálat, nekem segítettek a hozzászólásaitok!

(#279820) Elims válasza icemad (#279818) üzenetére


Elims
veterán

Szerintem ugyanarról beszéltek ;-) :

"Nekem is van digitális játèkom rengeteg,de nem a kènyelem,vagy a praktikum volt az indok amièrt megvásároltam."

(#279821) interstate76 válasza icemad (#279818) üzenetére


interstate76
addikt

Korlátolt és szűklátókörű? Mert másképpen használja a vasat, mint te? :W

Nem mellesleg: amit példának írtál, jelesül, hogy 2 PS van otthon, amin ráadásul még multiznak is, egy időben, ugyanazzal a játékkal, az mondjuk olyan messze van a gyakoritól, mint Makó Tokiótól. Nyilván előfordul, de amiatt korlátoltnak nevezni valakit, mert nem számolt ezzel az eshetőséggel...

Ez nem egy eldönthető vitatéma, hogy a digitális vagy a lemezes játék-e a jobb, hanem egy tipikusan felhasználófüggő történet. Ennek ellenére százezredszer is előfordul, hogy valaki vitaként éli meg. Nem is értem.

[ Szerkesztve ]

téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő... továbbá eladó Xiaomi Mi 12T Pro, Teclast P26T tablet és PS4 játékok (Far Cry 4, Heavy Rain & Beyond Two Souls, Prey, The Evil Within 2)

(#279822) AxBattler


AxBattler
félisten

Ezt a csávót hogyhogy nem nyomták már föl? :F :(((

"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." KERESEM: Lian Li PC-C50, Silverstone Milo ML03 ..............................................................................................

(#279823) gangstagergo válasza AxBattler (#279822) üzenetére


gangstagergo
senior tag

Nem értem mi a probléma ezzel. Ő kb. a 569. ember aki a témával foglalkozik YouTube-on. Annyira nem megy bele a részletekbe, mint például MVG. De bemutatja, hogy ilyen is létezik.

[ Szerkesztve ]

(#279824) Tdizsolt válasza icemad (#279818) üzenetére


Tdizsolt
senior tag

Köszi,hogy sèrtegetsz,de nem veszem fel,főleg nem Tőled... :DDD
Volt egy tèma,amihez hozzá szóltam. Szó sem volt benne +felhasználókról,+gyerekekről,+macskákról,meg halakról. Èn csak arra reflektáltam,hogy nem minden esetben előnyösebb a digitális verzió.15 èvvel ezelőtt mièrt nem volt ennyi "lázadó" a lemezek ellen? Pedig írhattatok volna akkor is a Sony-nak,hogy nem vagytok hajlandóak a lemezekkel buzulni,mert ez kènyelmetlen ès nem akartok felkelni a fotelből,nektek így nem jó,csináljanak valamit. Akinek problèmát okoz akár naponta lemezt cserèlni,akkor az megoldja digitálisan. Ha meg csak azzal játszik,de azèrt beszólogat a "lemezeseknek" akkor az szimplán rohadtul ráèr, vagy közlèskènyszerben szenved...vagy troll. Mindazonáltal nálam is van kèt gyerek,az egyiknek van saját konzolja,a másiknak meg nem derogál a lemez csere alkalom adtán,neki meg sem fordul a fejèben,hogy ez nyűg,vagy problèma.

Psn ID: Tdizsolt

(#279825) Tdizsolt


Tdizsolt
senior tag

Szia Tomi!

Nem lehet tudni mikor zárják el a csapot,remèlem soha. :DD
Igazából mèg mindig vásárolgatom a gèmeket,miközben időm alig akad,ez már betegsèg a rèszemről. Jelenleg akkora a backlogom,hogy 2050-ig ellennèk a gèppel,ha ráülnèk kicsit jobban a tèmára...
Remèlem,jól,vagy. :K

Interstate:
:R

Psn ID: Tdizsolt

(#279826) AxBattler válasza gangstagergo (#279823) üzenetére


AxBattler
félisten

Oké, engem annyira nem mozgat a téma, csak hirtelen rácsodálkoztam... de ha a Sony-nak jó, akkor nekem is.

"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." KERESEM: Lian Li PC-C50, Silverstone Milo ML03 ..............................................................................................

(#279827) icemad válasza Tdizsolt (#279824) üzenetére


icemad
nagyúr
LOGOUT blog

+interstate76:

ne legyünk már ennyire puhányak ès èletkèptelenek,

Ez szerintem legalább ilyen sértő megjegyzés volt. :)

(#279828) NyMRooD válasza icemad (#279827) üzenetére


NyMRooD
őstag

“Nyilván macerásabb olykor cserèlni a lemezt, de ne legyünk már ennyire puhányak ès èletkèptelenek,hogy ez a mozdulat gondot okozzon, amikor jónèhány órát játszik utána az ember vele.” - A kontextusból kiragadott rész tényleg sértőnek tűnik, de itt egyértelműen nem a digitális játékokat vásárlókra gondol, úgy általában.

PS5 | Xbox Series S | Switch Oled | X360 | iPhone 13 mini | Gigabyte Z490 Gaming X AX - Intel i5 10400 - CORSAIR 32GB Vengeance DDR4 3200MHz CL16 - Sapphire Radeon 7770 1GB GHZ

(#279829) Dinomano válasza Tdizsolt (#279814) üzenetére


Dinomano
senior tag

Szerintem is kár ezen rugózni. Nekem is van, ami lemezen van meg, van ami digitálisan, és az ár volt döntő szempont. Most várom az X series S-t, ott nem lesz választási lehetőség, marad a digitális tartalom.

/(^_^)____7=--- - - >|

(#279830) Tdizsolt válasza icemad (#279827) üzenetére


Tdizsolt
senior tag

Elnèzèsedet kèrem. Cserèljük ki a lusta szóra...ha az megfelel. ;]

NyMRood:
:R

Dinomamo:
Igaz,ès igazából egy dolgot nem èrtek. Ez egy közössèg,ahol egymást is segítjük elvileg ès javarèszt gyakorlatilag is. Rendben van,hogy ez már egy 100x kitárgyalt,lerágott csont. De ha valami nem èrdekel,nem akarok beleszólni,vagy èrdemben nem tudok,akkor tovább görgetek.Viszont mint az èlet más oldalán,itt is egyre sűrűbben látom,hogy a tagok beleállnak egymásba,alig várva,hogy konfrontálódhassanak valakivel. Mindegy mi a tèma,lènyeg,hogy feszültsèget generáljanak,teljesen feleslegesen.Így közel az 50-hez már kezdek kinőni ebből,ès ha lehet megpróbálom kerülni az ilyen jellegű párbeszèdeket,de nekem sem mindig sikerül kitèrnem előle...de már határozottan jobban kezelem,mint 15-20 ève. :DDD


Psn ID: Tdizsolt

(#279831) Dinomano válasza Tdizsolt (#279830) üzenetére


Dinomano
senior tag

Én 45 felé haladok lassan, de én is kerülöm a felesleges idegeskedést generáló dolgokat. Főleg, hogy parttalan az egész, és nagyon jelentősége sincs a dolognak.

/(^_^)____7=--- - - >|

(#279832) I02S3F válasza Dinomano (#279831) üzenetére


I02S3F
őstag

Meghát kérdés, most vitéz dolog vitázni arc nélkül, nulla felelősség-hozzátartozással, írott formában?:N

Nem mindig, de én legszélesebb mosolyomat veszem elő ilyenkor, mint a munkahelyen a főnökkel szemben és arra gondolok: "Te tényleg olyan hülyének nézel, hogy ezt komolyan veszem?" :)

(#279833) icemad válasza Tdizsolt (#279830) üzenetére


icemad
nagyúr
LOGOUT blog

Nem kell elnézést kérned azért, mert te így gondolod. Szólásszabadság van még valamilyen szinten. (Bár a mai világban egyre inkább csökken a kimondható dolgok száma.) Nekem pl sértő volt, amit írtál, mert eszembe nem jutna lemezzel vacakolni, de nem azért mert életképtelen vagyok, vagy lusta esetleg puhány. Nekem sokkal egyszerűbb, gyorsabb és kényelmesebb a digitális megoldás. Legtöbb esetben olcsóbb is. 15 és 30 évvel ezelőtt is kényelmesebb lett volna a digitális, csak akkor még nem terjedt el ennyire. Meg az internet szolgáltatók sem adtak ekkora letöltési sebességet. A korlátolt és szűklátókörű jelzőt arra értettem, hogy sokan itt a fórumon is úgy gondolják, hogy ahogy ők használják a konzolt, úgy használja mindenki más is. Pedig tizenhetvenkét másik felhasználási módja is lehet. Ismerek olyat, aki napi szinten mozgatja a Series s konzolját a nappali /háló /szülői ház között. Vagy két azonos típusú konzol is van otthon. Esetleg mind a négy konzolból is van kettő. Esélye valóban csekély, de simán előfordulhat. Nem a szomorú magyar valóságból kell kiindulni. A segíteni akarást tisztelem, becsülöm, én is aktívan segítek másoknak, akár privátban is. De amikor már századszorra írom le ugyanazt, a századik embernek, akkor sem így fogalmazok, mint az idézett szöveg.

(#279834) DeFranco válasza icemad (#279833) üzenetére


DeFranco
nagyúr

tudod te meg a másik véglet vagy, bárhol nyilvánulsz meg a fórumon, az a felütés hogy nálunksvédben... ami egyébként még ömagában nem lenne baj, van, aki ezt a helyiértékén tudja kezelni és kommunikálni, csak éppen te a helyi viszonyokra értelmezett hozzászólásokon kéred számon hogy nem számol azzal, hogy náladsvédben...

...nem kell vele számolnia, teljesen hamis igény azt megkövetelni, hogy valaki a magánvéleményét nem a svédország-kanada-délpakisztán-kambodzsa-észak-korea spektrumra definiálja, ez max kötözködésre meg felvágásra alkalmas, érdemi vitára nem.

engem személy szerint érdekel hogy mi van 'svédben meg 'jukéjben? érdekel.
a vita szempontjából releváns? a lőtéri kutyát nem érdekli.

[ Szerkesztve ]

(#279835) icemad válasza DeFranco (#279834) üzenetére


icemad
nagyúr
LOGOUT blog

Akkor még mindig ott van a másik lehetőség, amit mindenkinek ajánlotok, de soha nem fogadjátok meg, hogy "görgess tovább". Nem kell mindent elolvasni, prémiummal még a hozzászólásokat is lehet rejteni. Tegyél te is így! ;)
Egyébként nem tudom kivel keversz össze. "Nálunk svédben" soha nem írtam még hasonlót sem.

[ Szerkesztve ]

(#279836) DeFranco válasza icemad (#279835) üzenetére


DeFranco
nagyúr

görgettem ~100 alkalommal, egyszer kommenteltem. most megint jön ~100 gögetés ;]

(#279837) icemad válasza DeFranco (#279836) üzenetére


icemad
nagyúr
LOGOUT blog

Kár, pedig a te hozzászólásaidat mindig örömmel olvasom, mert eddig meglepően jól viszonyultál a különböző élethelyzetekhez. Gondolom te sem mai gyerek vagy már, van mögötted élettapasztalat, és ezt fontos lenne átadni a fiatalabb generációnak. Az meg az ő dolguk, hogy megfogadják e vagy sem. Nyitottnak kell lenni a világ felé, bármilyen korban és korosztályban is élünk. A helyi viszonyokat sem igazán értem. Magyarországról beszélünk? Ott is, mint bármelyik másik országban a bolygón, simán lehetnek éhező gyerekek és milliárdos szülők Richie Rich-ei is, akik 19 évesen 20 milliós mercivel járnak. Nem jó dolog általánosítani, és valamilyen szinten az ilyen jellegű általánosítás inkább kontraproduktív szerintem.

(#279838) DeFranco válasza icemad (#279837) üzenetére


DeFranco
nagyúr

az általánosítás butaság, de valamilyen szinten kénytelen vagy átlagolni, mert ha minden helyzetre ki akarod hegyezni a mondanivalót, akkor az olvashatatlan lesz a sok ha-akkor-különben feltétel miatt, arról nem is beszélve, hogy eleve támadási felület ha bárki bármelyik feltételbe beleköt.

van, ahol ennek helye van, egy általános, laikus társalgást viszont ellehetetlenít. ezért kell egy közös, természetes nevező, egy alapértelmezett értelmezési tartomány, ahol a mondanivalót értjük, ez pedig (érzésem szerint, ami megint vitatható, bár szerintem indokolt) itt és most egy területileg nagyjából körülhatárolt, hazai, középosztálybeli, fiatalfelnőtt-koraközépkorú közeget jelent.

azért ezt, mert a topikot olvasók átlaga (mediánja) nagyjából ez, így ezt tekinthetjük egy rugalmas közös alapnak. nyilván ez nem azt jelenti, hogy nem lehet ehhez hozzátenni egyéb inputokat, csak annak a helyiértékét ez alapján érdemes meghatározni.

(#279839) icemad válasza DeFranco (#279838) üzenetére


icemad
nagyúr
LOGOUT blog

Pontosan így látom én is. Csak annyival egészíteném ki, hogy ha átlagolunk is, akkor is kell legyen helye a kirívó eseteknek is. Függetlenül a kérdező földrajzi és gazdasági helyzetétől. Mert mindkét irányban lehetnek eltérések és ezeket is a helyén kell kezelni. Legalábbis helyet adni az ilyen kérdéseknek/válaszoknak is. A topik olvasóit meg kb lehetetlen átlagolni, mert legnagyobb meglepetésemre a tizenéves korosztály legalább annyira jelen van, mint az 50+-os. Ez egyrészt jó, mert normális keretek között ütközhetnek a vélemények, másrészt rossz, mert előjöhet a generációs különbség is.

(#279840) Tdizsolt válasza icemad (#279833) üzenetére


Tdizsolt
senior tag

Jaaa.nem...èn teljes mèrtèkben a magam nevèben beszèltem. Mármint arra gondolok,hogy mindenki úgy használja a konzolt,ahogy èn. Isten ments. Èn alig használom ki a lehetősègeit. Tisztában vagyok azzal,hogy a döntő hányadunk már a digitális oldalt preferálja.Azèrt is írtam a mondandóm vègère,hogy kár rugózni a tèmán,mert ahány ember,annyi felhasználási variáció... Illetve Spec kollèga írt ellenèrveket a lemezekkel kapcsolatban,hogy szerinte milyen nyügös a kezelèse,ès ugye èn erre reagáltam a saját szemszögemből.

[ Szerkesztve ]

Psn ID: Tdizsolt

(#279841) Spec válasza icemad (#279839) üzenetére


Spec
őstag

Srácok, szerintem már eléggé szét lett offolva a topik, meg túl is lett tárgyalva itt ez a téma elölről, hátulról.

Inkább azt mondjátok meg nekem, hogy ha veszek egy PS4 játékot (store-ból, nem lemezen), azt később PS5-ön ugyanúgy tudom esetleg játszani, vagy kell hozzá valami upgrade esetleg?

Jellemzően ezt írja a PS4 verzióknál: "To play this game on PS5, your system may need to be updated to the latest system software. Although this game is playable on PS5, some features available on PS4 may be absent."

Sőt vannak olyan játékok is, aminél azt írja a storeban, hogy "Platform: PS4, PS5" egyszerre. Ezeknél gond nélkül megy PS5-ön is és PS4-en is egy megvásárolt licenccel?

"They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine

(#279842) Tdizsolt válasza Spec (#279841) üzenetére


Tdizsolt
senior tag

A fiamnak eddig minden letöltött 4-es játèk gond nèlkül működik a Ps5-jèn.

Psn ID: Tdizsolt

(#279843) icemad válasza Spec (#279841) üzenetére


icemad
nagyúr
LOGOUT blog

Ez játék függő. Van olyan ps4 játék, ami kapott ps5 upgrade-t ingyen, valamelyiknél fizetős (mint egy dlc), és van amikor két teljesen külön játékról beszélhetünk. (mint pl fifa) Ez persze csak olyan játékhoz érdekes, aminél van ps5 verzió is. Egyébként szerintem az összes ps4 játék futtatható, de ps4 (esetleg ps4 pro) minőségben.

[ Szerkesztve ]

(#279844) DeFranco válasza icemad (#279839) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Mert mindkét irányban lehetnek eltérések és ezeket is a helyén kell kezelni.

Igen, de a helye nem ott van hogy számonkéred hogy miért nem az a norma amit alapul vesz. (v.ö.: két gyerekem és két konzolom van, akik nem akarnak óránként lemezt/gyereket cserégetni vs. lemezes játék jobban megéri ha valaki hajlandó rászánni némi energiát a másodpiacra)

(#279845) icemad válasza DeFranco (#279844) üzenetére


icemad
nagyúr
LOGOUT blog

Valóban, ebben a kijelentésemben (is) túlzásba estem. De nem feltétlen életkèptelen az az ember sem, aki nem akar lemezekkel szenvedni. Felnőtt ember létemre is előfordult velem olyan, hogy a lemezt kivéve megkarcoltam /elejtettem. Egy 9-10 éves gyerekkel is előfordulhat ez. De tényleg ne kezdjük elölről az egészet, mert rajtunk kívül mindenki unja már. :)

(#279846) DeFranco válasza icemad (#279845) üzenetére


DeFranco
nagyúr

lejárt lemez :DDD

(#279847) Tdizsolt válasza icemad (#279845) üzenetére


Tdizsolt
senior tag

A lemez nem karc ès golyóálló? ;] Nekem asztat mondták.

Psn ID: Tdizsolt

(#279848) icemad válasza Tdizsolt (#279847) üzenetére


icemad
nagyúr
LOGOUT blog

Sajnos nem. Jó lenne, csak úgy drágább lenne. Még használtan is. ;]

(#279849) Tdizsolt válasza icemad (#279848) üzenetére


Tdizsolt
senior tag

:DD nekem eddig mákom volt,az összes használt lemezem valóban karcmentes. Utoljára Ps3-nál láttam csúnyán karcos lemezt.

Psn ID: Tdizsolt

(#279850) I02S3F válasza Tdizsolt (#279849) üzenetére


I02S3F
őstag

Mert időközben felnőttél. ;]

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Konzol játékok  »  PlayStation 4 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.