Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Konzol játékok  »  PlayStation 4 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:30:42

LOGOUT.hu

PlayStation 4 összefoglaló.
MIELŐTT KÉRDEZEL, OLVASD EL!

Aktuális:

Kölcsönjáték nyilvántartó

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4525) M@trixfan


M@trixfan
addikt

Azt hiszem megint nem lesz számomra konzol a fő platform játékra. Vetítőn, illetve egy jobb minőségű nagy tévén minimum elvárás a natív felbontás, pont ezek az 1600x900-ak a legroszabbak. Igaza van a DF cikknek, hogy a 720p nem lesz annyira homályos mint az 1600x900. Ahhoz kétszeres skálázás kellene, hogy hibátlanul nézzen ki, mint ahogy az OS X csinálja a nem natív HDPI megjelenítést. Azt simán kijelntem, hogy az XO 720p-jére nem vagyok hajlandó pénzt adni egyáltalán, nemhogy a játék drágább 15-18000 Ft árát kifizetni. Most a kontrolleres fps milyensége mellékes ebből a szempontból. A framerate drop is elég jelentős, nagy akcióban sokkal közelebb van a 40-hez inkább. Persze az is hozzátartozik a dologhoz, hogy konzolon kb. 2/3-a a játék lüktetése PC-hez képest az irányítás miatt és úgyis van autoaim. Utóbbit sajnos ha jól emlékszem fejlesztői videóban ejtette el a fazon egy félmondatban. Pici esély van arra, hogy egy COD Ghost videó volt, de nagyon úgy emlékszem a DICE embere mondta. Kicsit fáj az is, hogy még mindig nincsenek teljes paritásban a platformok a geometriát és a tereptárgyak sűrűségét illetően, de igazat adok a "csata hevében nem feltűnést" említő kolégának.

Szerintem egy quad CPU és egy 7870 legalább így, de inkább kicsit jobban fogja futtatni a BF 4-et és még nem Mantle-ben gondolkodtam. A Brazos 2 miatt nagyon magára van hagyva az APU grafikus része, szerintem több megy el belőle PS4-en mint egy PC-s 7870-ből. 7990-ekben és Titan-okban gondolkodni mint hasolítás maximum önigazolásra jó, semmi realitás alapja nincs. Jobb egy natív 1080p mint egy bármilyen felskálázott kép akármennyi élsimítással, ahol a felbontás elkendőzésére megy el az élsimítás. A natív 1080p mellé mehet pár ultra beállítás is és nem kell annyi AA sem. Természetesen az egér miatt sajnos sokkal jobban észlelni a framedrop-ot, viszont cserébe egy másik szféra a játékélmény, tényleg a Matrix-ba van az ember behuzalozva minden idegszálával. (Oh, yeah! ;] )

Azért ennek van egy másik oldala is, amiről nem nagyon olvastam a kommentek között. Igaz, hogy az olcsóbb konzol oltárán kicsit feláldoztak a teljesítményből, de ezek mellett a multiplatform eredmények mellett szerintem nagyon durva állejtős exkluzívokra lehet számítani. Na ott aztán lesz 1080p, 60fps, vagy stabil 30 mellett olyan grafika ami egyszerűen büntetni fog! Ráadásul mindez "csak" kiegészíteni fogja az olyan konzol exkluzív fejlesztők játékélményét mint a Naughty Dog, Quantic Dream, Turn 10, stb...

twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n

Útvonal

Fórumok  »  Konzol játékok  »  PlayStation 4 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.