Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Konzol játékok  »  PlayStation 4 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:30:42

LOGOUT.hu

PlayStation 4 összefoglaló.
MIELŐTT KÉRDEZEL, OLVASD EL!

Aktuális:

Kölcsönjáték nyilvántartó

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4511) Madwe válasza N.Ferry (#4498) üzenetére


Madwe
nagyúr

(Van olyan lehetőség amivel a hsz egy kis része jelenik csak meg és expandelni lehet? nagyon szószátyár vagyok általában és nem akarom teletenni a fórumokat a wall of text hszeimmel, de visszafogni meg nehezen tudom a szövegelésem... előre is elnézést a gyakori scrollokozásaimért...)
Nem is számoltam bele az árba, és igen, hd tv kell a konzolhoz is és nem jár vele. Csupán azért jegyeztem meg, mert azért az ma már kb tényleg úgy van, hogy akad egy hd tv a nappaliban és ha szabad akkor arra nem kell költeni. Nyilván ha valaki külön akar egy kijelzőt a konzolhoz mert nem talál rá időt a nappaliban mert azon folyamat pörög a barátok közt, akkor az már más helyzet. De attól még az tény, hogy pc-hez kell mindenképp egy monitor, konzolhoz meg lehet hogy már ott van a tv, ezért az nem jelent plusz költséget.

Persze lehet venni 30kért is monitort, de egy 400 ezres pc mellé ki az aki olyat venne :D
És igen, lehet monitoron is játszani konzollal, és mindkettő megfér egymás mellett, az tuti. Én is rendelkezem egy laptoppal, nem is szarral, de az csak munkára van fogva, meg heti 4-5 óra counter strikera :D

És igen, a pc bővíthető, ezért lehet aktuálisan olcsóbban jön ki az ember, vagy kb ugyanúgy mint egy konzollal. Csakhogy valamikor már megvetted azt a pc-t, annak is volt egy borsos ára, csak arra még kell költs évente - két-három évente ha szinten akarod tartani, pláne ha azt veszed h szebb játékokat akarsz mint konzolon. Ott fix a hw, de ott megcsinálják a graf. fejlesztést a developerek ahogy egyre jobban kiismerik a hw-t, legalábbis én mindig így tekintettem rá.

Persze ha már ilyen árakról vitázunk, akkor azért érdemes azt a nem elhanyagolható különbséget a pc oldalára írni, hogy ott jóval olcsóbbak maguk a játékok, pláne ha vmi jó kis akciót fog ki az meber steamen vagy akárhol.

Ez a vita egyébként szerintem meddő, egyik félnek sincs igaza és mégis mindkettőnek, két tök más megközelítés az egész. Csak az ilyen pc master race tipusú flamelések és a ps4 lealázza a pc-ket tipusú mentalitás tartja életben, mikor mindkettőnek megvan az előnye és hátránya.

Azért az szerintem általánosan elmondható, hogy ha valaki nem akarja mindig a lehető legszebbet ultra settingsen 4kban, annak egy konzol 120kért tökéletes vétel, tekintve hogy a következő 7 évben nem kell rá költsön. Ilyen esetben viszont egy pc eleve drágábban jön ki, és az 7 év múlva, sőt igazából 4-5 év múlva semmire nem lesz elég kb enyhe túlzással... És az is elmondható, hogy ha valakinek kell egy komoly pc munkára videóvágáshoz, képszerkesztéshez, zeneíráshoz, annak már van egy kész gépe amit játékra is befoghat, és esetleg felesleges konzolra költenie (azért az hozzá tartozik hogy egy rendes munkagépbe pl videkártya annyira nem fontos, ha esetleg igen 3d render miatt pl, arra meg van kifejezetten olyan dedikált gpu, ami játékra alkalmatlan... és azért a vga a legborsosabb része a gépnek). De szerintem egy gaming pc fenntartása csak erre a célra és netezésre, médiafogyasztásra kicsit drágább, mint egy konzol... A legjobb ha mindenre van külön dedikált hw, gép munkára (és játékra), tablet médiafogyasztásra, konzol játékra :D

Azért a konzolos/pc-s játékoknál még az exklúzívok is nyomhatnak a latba, konzolon sose lesz rendes mmo, rts, mint ahogy van 1-2 konzolos exklúzív cím is, amire a pc-sek csak vágyakozhatnak, pont e miatt is fér meg tök jól a kettő egymás mellett...

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Konzol játékok  »  PlayStation 4 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.