Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Konzol játékok  »  PlayStation 4 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:30:42

LOGOUT.hu

PlayStation 4 összefoglaló.
MIELŐTT KÉRDEZEL, OLVASD EL!

Aktuális:

Kölcsönjáték nyilvántartó

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#173051) Bétaville


Bétaville
senior tag

Tök jó, hogy a Resident Evil VII-ben a tapipaddal kell megnyitni a térképet. :K

iPhone 15 Pro Max, iWatch 7 Nike edition, MacBook Air, PlayStation 5, Nintendo Switch

(#173052) 30z.Samu válasza Bétaville (#173051) üzenetére


30z.Samu
félisten

Amikor megvettem a gépet, az volt a legelső játék amit végigvittem rajta. Igazából másodjára, mert PC-n egyszer végignyomtam már, de PS-en is el akartam ezt követni. Kellett egy kis idő, mire rájöttem hogy a tapipaddal nyitom meg a térképet. :D A többi nagyjából adta magát..nagyjából..az analogos irányítás felért egy extrém sporttal az billentyűzer-egér kombó után. :D

[ Szerkesztve ]

Sic Parvis Magna

(#173053) saelin válasza Major Lion (#173049) üzenetére


saelin
veterán

A tapipad nem rossz. A Warframe-ben pl bármelyik gombot rá lehet mappolni. 4 irányú swipe mozdulat, megynomható röviden és hosszan a touchpad. Máris 6 gombbal több van a kontrolleren. :K

"It is only with heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye."

(#173054) Mrdevil válasza Bétaville (#173051) üzenetére


Mrdevil
addikt

Vagy most pl a kis astro bot VR-ban hatalmas szerepe van a tapipadnak, és iszonyú ötletes. Lehet azt használni, csak a fejlesztőkön múlik.

-{PoH}- Patriots of Hungary - Tatyla and Friends ( TaF ) Hardcore PS5 klán.

(#173055) nemorino válasza Major Lion (#173049) üzenetére


nemorino
tag

A tapipad elsőre jó ötletnek tűnt, de én sem vettem sok hasznát, a játékokban nagyon ritkán használják ki. A kikapcsolhatatlan lightbar meg egyenesen nevetséges. Remélem a PS5-ben elfelejtik őket és inkább kapunk pár plusz gombot, amivel makrók lesznek futtathatók, mint az Xbox One Elite-en. Általánosságban az anyagminőséget is javítani kellene szerintem, mert néhány hónap után nyikorogni kezdett mindkét kontrollerem.

"Le style est l'homme même." Georges-Louis Leclerc de Buffon

(#173056) marilllyo válasza Bétaville (#173051) üzenetére


marilllyo
veterán

A játékok 70%-ban tapipaddal nyitsz map-ot. RDR2-ben kellett idő míg leszoktam róla...

PSN: Rio__HUN | Tumblr: rio-hun.tumblr.com

(#173057) KaitouP válasza .LnB (#172968) üzenetére


KaitouP
veterán

Adom. :DDD

(#172999) saelin

Szerintem játéktörténelmet fognak írni a CP 2077 -el a srácok. :K Bízok bennük.

God, bless us everyone, we're a broken people living under loaded gun

(#173058) Major Lion válasza nemorino (#173055) üzenetére


Major Lion
senior tag

WD-40 :D

On a long enough timeline the survival rate for everyone drops to zero

(#173059) hombre[EU]


hombre[EU]
veterán

Találtam egy That's You kódot: CEN4-FPN2-P8GT

Life, Uh, Finds A Way

(#173060) markknight


markknight
veterán

Engem csak az zavar a mostani controllernél, hogy a share meg a start gomb olyan fura. Nem tudom megnyomtam-e, meddig kell nyomnom, hogy érzékelje, olyan olcsó kínai a minősége mindkettőnek, a screenshot készítés pedig rémálom.

[ Szerkesztve ]

(#173062) .LnB válasza hanczurs3 (#173061) üzenetére


.LnB
titán
LOGOUT blog

Az úgy nem okés. (elvileg)

„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

(#173063) A`rpi válasza hanczurs3 (#173061) üzenetére


A`rpi
addikt

"Sziasztok. Elengedném a konzol vonalat időhiány miatt. Van egy alig használt ps4 1tb slim és az lenne a kérdésem, hogy accal együtt el lehet adni? Nem feltétlen kérnék érte pluszban sok pénzt, de jövő májusig van rajta ps+ és egy csomó játék. Vagy ez így nem okés? Nem tervezek többet játszani és gondoltam ne vesszen kárba, hátha valaki örülne neki.email cím, jelszó változtatható? előre is köszi :)"

Itt a hardveraptón nem árulható/ átruházható.

A jelszó, és az E mail cím természetesen változtatható utólag.

Ha további kérdésed van a dologgal kapcsolatban,
akkor azt megteheted a konzol beárazós topikban. :K

[ Szerkesztve ]

(#173064) hanczurs3 válasza A`rpi (#173063) üzenetére


hanczurs3
csendes tag

köszönöm :R

(#173065) ProEvoFan válasza Tyler Durden (#172996) üzenetére


ProEvoFan
nagyúr

Pókember szintű.Játszol és jönnek a trófeák.Talán a gyakorló babák leütése és a legerősebb armorhoz néztem youtube videót.

RDR2 is simán jöhetett volna magyar felirattal, hiszen a sokkal kisebb CDProjektnek nem esett nehezére magyarítani a Witcher3at és már a Cyberpunkhoz is be van jelentve a magyar felirat...ennyit erről.

(#173066) Big_Boss válasza hombre[EU] (#173059) üzenetére


Big_Boss
aktív tag

Vittem a kódot, 1000 hála! :R

(#173067) SH4D0W2011 válasza Mrdevil (#173054) üzenetére


SH4D0W2011
őstag

Én veled értek egyet, vannak ötletes dolgok, csak kevés fejlesztő használja ki sajnos. Nekem pl. tetszik, ha zörejek a kontrollerek hangszórójából szólnak ( mondjuk most DiRT Rally-ban hiába arra állítottam be a co-drivert, nem onnan jön a hang :F ), vagy a lightbar, bár az meg néha zavaró. Ha lesz ilyesmi továbbra is, én örülnék neki, de legyen állítható. Érintő kijelzőre - ha kis méretű - meg inkább ilyen beállításokat tudnék elképzelni, hangerő, némítás, stb. Az akku teljesítménye is lehetne nagyobb. Nekem talán ilyesmik, a DS4-gyel igazából elégedett vagyok.

(#173068) mrterminator válasza SH4D0W2011 (#173029) üzenetére


mrterminator
aktív tag

Végre! (nem irónia)

Jó pár játéknak van telefonos appja (sokak nem is tudnak róla), ami nagyon megkönnyít sok dolgot, de mivel ilyenkor le kell rakni a kontrollert és felvenni telefont feloldani stb macerás és csökkenti a felhasználói élményt, nem beszélve arról, hogy közben a játékot nem tudjuk irányítani se. A játék készítők ezt tudják is és korlátozottak a lehetőségek így, pedig nagyon hasznos tud lenni ezek ellenére is. (csak pár példát említsek, Driveclub, Destiny, RDR2) Emiatt a trógrebb játék kiadók (khmm UBI) meg se erőltetik maguk, pedig sok játékhoz hozzátenne. A játékuk is fércmunka nemhogy még appot csináljanak.
Most jön lényeg a kontorllerbe épített kijelzőnek! : kiiktatja azokat a nehézségeket amiket fentebb soroltam. azaz:

1) Nem kell a kontrollert lerakni, így megmarad az irányítás és macera is eltűnik: a kontroller le teló fel bekapcs majd újból teló le kontorller fel.
2) A lehetőségek tárháza hatványszerűen megnő: sok "gomb" kerülhet kijelzőre, kevésbé kell megjegyezni melyik gomb mit hoz elő, mert a kijelzőn olyan felirattal/piktogrammal jeleneik meg ahogy akarjuk, nem pedig "hogy hozom elő az inventorrit? jah igen d-pad jobbra hosszan"
3) rengeteg minden lekerülhet a tv/monitor HUDáról a kontroller kijelzőjére pl: HP, map, fegyver választó, stb. ezért sokkal letisztultabb lesz a játékélmény a főképernyőn.
4) akár komplett menüt ki lehet rakni rá nem kell folyamatosan az options menübe belépni.
5) megtehetjük hogy a Tv-től elszakadva játék elindítása nélkül (szarás közbe) megnézhetjük rajta a inventorínkat, ranglistánkat, statokat stb.
6) Minden játék készítő rá lesz kényszerítve és egyben könnyű lehetőség lesz nekik kihasználni, mivel adott lesz mindenkinek, nem pedig úgy mint a telós appok, hogy van aki letölti van aki nem, így nem lehetett kihagyni a játékból és csak a telefonra hagyatkozva használhatja az adott funkciót.
7) értem én, hogy sok kreatívtalan játékos van akik nem tudják elképzelni mire lehet jó, de aki szimulátorot használt már tudja mennyi plusz lehetőség van egy másodlagos kijelzőnek, ami mostantól mindenkinek lesz és alapból adott lehetőség.

A Lightbar a kontorlleren is egy plusz információt adott volna, de túl korlátozott volt lehetőség és rossz helyen is volt (konkrétan nem láttad, ezt javították a V2 kivitelben) A másik a Lightbar alapvetően a PSVR miatt van és már a kezdetőktől emiatt van rajta, aki PSVR-t vesz annak ne kellejen lecserélni a kontorllert is, ezért nem látják szintén sokak értelmét és azt gondolják csak design.

Köszönöm, ha elolvastad és remélem sikerült rávilágítani az előnyére. :R

[ Szerkesztve ]

(#173069) ldave


ldave
félisten

A Lightbar remek eszköz este a sötétben megtalálni a TV távirányítót, amikor jelez a TV, hogy ki akar kapcsolni, mert már órák óta játszom :)

A Slime draws near! Command?

(#173070) cyberkind válasza ldave (#173069) üzenetére


cyberkind
félisten

De az még jobb ha az ilyen kikapcsolós dolgok nincsenek beállítva. :)

[ Szerkesztve ]

Paranormal Cocktivity

(#173071) Polllen válasza ldave (#173069) üzenetére


Polllen
nagyúr

Az én TV-m távirányítóján foszforeszkálnak a gombok. :B

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#173072) hombre[EU] válasza Big_Boss (#173066) üzenetére


hombre[EU]
veterán

Have fun :)

Life, Uh, Finds A Way

(#173073) ldave válasza Polllen (#173071) üzenetére


ldave
félisten

Enyém is, de ahhoz kéne hogy néha napfényt kapjon szegény gomb ;]

A Slime draws near! Command?

(#173074) Madwe válasza mrterminator (#173068) üzenetére


Madwe
nagyúr

Hát... kell a fenének. Rossz az egész koncepció. Mert 2nd screennek van h pl térképet tudsz kitenni, de még a 12.9-es ipademet se szeretem erre használni. Mert akijelzőt nézem, és onnan elnézni az szintén idő, újra kell lokálni stb - kompetitívben felejtős, de simán is zavaró szerintem. Plusz immersion romboló is. Szerintem ezzel nem plusz beleélés, h a tévéden kevesebb a hud, ha cserébe folyamat le kell nézegetned... Mégegyszer, pl rdr2ben ki használta úgy, h térkép off és cserébe a telefonját nézegeti? amihez ugye hozzá se kellene nyúlni... mert én nem :D

Meg baromi jó az érintőkijelző, tényleg végtelen gomb ui tehető rá, ezért jó az okostelefon is. ha azt nézed... De oda kell nézni... Megint az a probléma, h kijelzőről elveszed figyelmed és le kell nézni a kontrollerre... Nem véletlen pl tv táv helyett egy okostelefonos remote nem olyan jó. Nem érzed hol a gomb nem tudod mit nyomsz, oda kell nézni...

Nagoyn remélem valójában vmi hordozható konzol miatt írnak ilyenekről, nem pedig tényleg a ds5ről, mert az olyan felesleges árnövelő tényező az esetek 90%ban és a userek 90%nál h nemigaz...

Miért lenne a fejlesztő rákényszerítve?

[ Szerkesztve ]

(#173075) mrterminator válasza Madwe (#173074) üzenetére


mrterminator
aktív tag

Ez mind igaz, hogy oda kell nézni. Nyilván játékfüggő lesz, melyiknél van kevesebb több értelme, de ez olyan lehetőség ami minden játékban benn lesz kisebb nagyobb mértékben, korlátozások nélkül már. A másik, hogy fizikai gombok a TV kijelzőn lévő HUD nem tűnik el! azok ha akarod megmaradhatnak ugyan úgy, ez nem levesz az eddigi játékélményből, hanem hozzá adhat. Senki nem mondta hogy megszűnnek fizikai gombok vagy HUD, mert sokszor tényleg nincs idő még tvn se lenézni a jobb alsó sarokba.
Nem tűnik e a "hagyomásnyos írányítás HUD", mert szükség van rá, de most ugyan ennyire nyílik lehetőség azokra amikre eddig nem voltak lehetőségek és a játékélményt rombolták!

Jah és eddig amit írtam is hogy tabletet/telót használni macerás volt és ezzel ez is javul, de te akkor nem fogod használni pont. Lesz aki fogja és lesz olyan ahol te is fogod, mert kényelmesebb lesz, mint menüben bóklászni mint odatekinteni, amikor úgyis leállítod a játékok amúgy is.

[ Szerkesztve ]

(#173076) Mike válasza Madwe (#173074) üzenetére


Mike
veterán

hát a valóságban is előveszed a térképet és nézegeted. és ehhez nem a tájat kell nézned hanem a terképet.
én ha nem küldetést csinálok simán kikapcsolom a radart. ha nagyon eltévedek akkor szoktam a nagy térképet nezni, de nem tableten, mert inkompatibilis

(#173077) Mike válasza mrterminator (#173068) üzenetére


Mike
veterán

egy pánt kell a karodra amibe beleteszed a telefont, és már kész is a pip-boy. fillérekből megvan az egész, és akkor nem kell kijelzős kontroller

(#173078) Mike válasza markknight (#173060) üzenetére


Mike
veterán

mi rémálom ezen? szerintem faék egyszerű

(#173079) mrterminator válasza Madwe (#173074) üzenetére


mrterminator
aktív tag

Ez olyan hozzá állás neked mint a tolató radar vagy követéstartó segédlet az autókban, mert nehogy már helyettem parkoljon az autó vagy vezessen, mert én nem vagyok béna tudok vezetni, baromság az egész, pföj!
Te nem fogod használni nincs ráerőltetve, csak ahogy tapasztalom még azok is egy idő után használják akik legmacsóbbak is, mert kényelmes és van amikor hasznos.

(#173080) Polllen válasza Mike (#173076) üzenetére


Polllen
nagyúr

Ez addig lesz így, amíg nem lesz olyan szemüveg/sisak, amin megjelenítheted értelmes módon.

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#173081) mrterminator válasza Mike (#173077) üzenetére


mrterminator
aktív tag

És ezt mindenki megfogj csinálni? azaz játék fejlesztők számolhatnak azzal, hogy mindenki a karjára felrakja a telefonját? Mert ha ezt elintézed akkor tényleg ez is járható út és tényleg nem kell kontorllerbe alapból beépített kijelző. De jah ne vedd támadásnak értem az iróniát :D

[ Szerkesztve ]

(#173082) Mike válasza Major Lion (#173049) üzenetére


Mike
veterán

nem, nem az. főleg a tapipad. a különböző színű lightbar meg akkor hasznos amikor négyen játszotok egyszerre

(#173083) Mike válasza mrterminator (#173081) üzenetére


Mike
veterán

fix van már ilyen, kinaiak tuti gyártják
a mostani kontroller sem olcsó
szerinted mennyi lenne egy kijelzős? meg a tapipad mérete kijelzőnek nem túl nagy

(#173084) Mike válasza erahurka (#173038) üzenetére


Mike
veterán

erre ott a psp

(#173085) mrterminator


mrterminator
aktív tag

Evidens hogy nőnie kell a tapipadnak, xbox kontorrler kb 30% nagyobb van hova nőnie, van hely.
Mennyivel lesz drágább? nem tudom, de 20k ért komplett telefont veszel 4colos kijlzővel és még abban van proci memória stb ami ide nem kell. Úgyhogy nem megoldhatatlan árnövekedés nélkül gyártás szinten és ne az árrésük nőjön csak.
És ha az akku üzemidőt nézed, eddig egy nagyon alul terveztt akku van benne, egy nagyon gagyi teló ami 20k az is bír kijelzőidővel 4órát, miközben az is számolja az adatokat, ha ez nincs elég kisebb aksi is 4-5óra kijelző időre, vagy normál aksi 10óra üzemidővel. De azt is számolhatjuk hogy kamera nézi az arcodat és látja mikor nézel rá és akkor kapcsol csak be, ekkor megint csak minimális aksi kell bele és töltés nélkül kicsi akkuval is kibír 10óra játékot töltés nélkül.

(#173086) erahurka válasza Mike (#173084) üzenetére


erahurka
félisten

A PSP tud ilyet PS4-gyel? :Y

Hogy van pótolva az R2-L2 meg a tapipad? :F

(#173087) kiserik válasza ProEvoFan (#173065) üzenetére


kiserik
senior tag

Ehhez a magyar felirat dologhoz: anno, ha jól emlékszem, a W3 idején egy kedves barátom mesélte, hogy elég nagy támogatást adott a magyar állam (ebben dolgozik) a lengyeleknek, így megvalósulhatott a magyar felirat. Gondolom ez is pusztán politika.

(#173088) 30z.Samu válasza Mike (#173084) üzenetére


30z.Samu
félisten

A Vita, nem?

Sic Parvis Magna

(#173089) mrterminator válasza erahurka (#173038) üzenetére


mrterminator
aktív tag

Mondok jobbat PSVitánál, fogod laptopod/tableted/telefonod és oda stemeled a játékot utazás alatt/után, miközben a PS4 kontrollrét használod hozzá. PS4 Remote PLay a program neve, ami hivatalos sony. Nagyon sokszor használom ezt, ha elmegyek valahova és van wifi a gagyesz laptopomon RDR2 tolom :D Netből is se kell izmos hozzá és az imputlag se nagy gond, kb NFS játékot is platináztam így Mucsajröcsögén, miközben a PS4-em otthon volt és futott a játék

(#173090) erahurka válasza mrterminator (#173089) üzenetére


erahurka
félisten

De ehhez valami mókolt Android kell meg ugyancsak mókolt app, nem? Vagy csak az én telefonomban nem szeret valamit és azért nem támogatott?

Én azt hittem az official app csak Sony eszközökkel megy! :Y

(#173091) Bétaville válasza 30z.Samu (#173052) üzenetére


Bétaville
senior tag

Nekem is kellett egy kis idő mire rájöttem, hogy az nyitja meg a térképet. :K

iPhone 15 Pro Max, iWatch 7 Nike edition, MacBook Air, PlayStation 5, Nintendo Switch

(#173092) Kendek válasza kiserik (#173087) üzenetére


Kendek
MODERÁTOR

A Sony Magyarország támogatja a feliratok készítését egy-egy AAA játék esetében, de a magyar állam az tutira nem. A CD Projekt RED csapatát erősíti magyar fejlesztő is, a baráti viszony is meg van, de tuti, hogy nem politikai okokból hozták össze a feliratot. Egy lengyel játékfejlesztő céget pedig biztosan nem finanszíroz a mindenkori magyar kormány.

<-ƘƘ->

(#173093) mrterminator válasza erahurka (#173090) üzenetére


mrterminator
aktív tag

Telón igen, csak sony (ha nem mókolt), tableten nem tudom az konkrétan nem próbáltam (de ott is valszeg sony kell). De Windows alatt bármelyik PC/laptop-n az eredeti is fut gond nélkül. Én a legutóbbit használom Remote Playre

[ Szerkesztve ]

(#173094) Bétaville válasza mrterminator (#173068) üzenetére


Bétaville
senior tag

" trógrebb játék kiadók"
Ez tetszett. :DD :D

iPhone 15 Pro Max, iWatch 7 Nike edition, MacBook Air, PlayStation 5, Nintendo Switch

(#173095) Mike válasza mrterminator (#173085) üzenetére


Mike
veterán

és a végén lesz 1 kilós tepsi

(#173096) Mike válasza 30z.Samu (#173088) üzenetére


Mike
veterán

jogos, le vagyok maradva egy brossúrával

(#173097) TomM22


TomM22
csendes tag

Sziasztok, PS4 Pro vásárlást tervezek, az eddigi infók alapján jó lenne az új, halkabb, CUH-72xx verzió. Tudjátok esetleg, hogy a DRD2-es csomagok mind CUH-72xx verziók? Vagy vásárlás előtt érdemes azért rákérdezni / megnézni? Köszönöm!

(#173098) WaterWave válasza TomM22 (#173097) üzenetére


WaterWave
veterán

Én meghallgattam mindkettőt... Nem érezhető a különbség.

• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •

(#173099) erahurka válasza mrterminator (#173093) üzenetére


erahurka
félisten

Mondanák azt inkább hogy Sony készüléken ingyenes, minden máson pár ezer forint, vagy PS Plus kell hozzá. Ez így annyira béna, a Sony minimális piaci részesedésével a tablet/okostelefon piacon. :(

(#173100) markknight válasza Mike (#173078) üzenetére


markknight
veterán

Igen, csak nyomva kell tartani nem tudom meddig. Valamikor egy pillanat alatt jön a visszajelzés és van amikor meg várni kell, esetleg egyáltalán nem, csak 4-5 másodperc után. A megnyomása meg nehézkes szerintem.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Konzol játékok  »  PlayStation 4 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.