Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-26 14:36:02

LOGOUT.hu

Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#51601) Runner_fxr válasza Tothgera30 (#51598) üzenetére


Runner_fxr
Ármester

Most jött meg a Bergamont Ebike-om: [link]
Ezen pont ilyen kerékszett van. Majd írok tapasztalatokat, csak jövő héten megyek az eurobike-ra és már nem lesz időm összerakni a bringát, még dobozban van. Hét vége felé lesz az első teszt. :)

(#51602) Tothgera30 válasza Runner_fxr (#51601) üzenetére


Tothgera30
Ármester

Akkor megvárom a véleményt... :R

"A pokol nem hely, hanem állapot"

(#51603) salieri. válasza Vasinger! (#51581) üzenetére


salieri.
őstag

Megrendelem a trafficot ,igy nézett ki nekem a nobby nic is.

Hopp most találtam ezt a szépséget :Y

[ Szerkesztve ]

(#51604) Tigerclaw


Tigerclaw
nagyúr

Elég érdekes biciklis élménnyel lettem gazdagabb tegnap. A Szlovák Paradicsomban (Slovensky Raj) túráztunk pár napot és tegnap már nem volt kedvem lecaplatni a héten negyedik alkalommal ugyanazon az útvonalon. (ott a felfelé "vezető" szurdok/kanyontúrák az érdekesek...lefelé már csak muszájból megy az ember) Szóval már párszor láttam, hogy fent lehet bérelni biciklit amolyan fapados Downhill menetre. Fent kapsz biciklit, lent meg fizetsz, ha leérsz. (másik helyen ez a csapat fura rollereket ad hasonló 5 euros áron hasonló célra).

A lényeg most jön: A terep abszolút DH-Freeride "minőségű", de a minimum valami össztelós jobb XC gép, de ők olyan bicikliket adnak, amivel még városba se lenne igazán jó. Hajdani ilyen-olyan merevvázas gépek félig, vagy teljesen átalakítva single speed-re. (van ahol elöl még fenn van a 3 fogaskoszorú, de váltó sehol). Mind ütött kopott, rozsdás, kenőanyagot jó ideje nem látott valami. Helyben kipróbáltam, és mikor a harmadikra cseréltem, jöttem, rá hogy a fura imbolygó hajtás nem egyedi hiba, hanem az összesnél ferdék a pedálok, hiszen DH-ra használják, vagyis kiállva a nyeregből, nem DH-ra szánt vázzal, hajtókarral, pedállal. A harmadikról helyben leesett a lánc. A negyediknél már nem is kerestem a hibáit, mert értelmetlen volt, így elvittem. Gyakorlatilag olyan mint egy biciklis DH roncsderbi. Mindegyiken van noname tescos első teleszkóp, persze hasonlóan a vázhoz, ütött-kopott, a fele mozgás helyett szorul, a másik fele meg ijesztően kotyogós. A karbantartás szerintem csak két dolgot érint náluk, a kerék felfújását és az első féket. (persze nem tárcsafék, de fog) Az igazán ijesztő, hogy gyerekeket is leengednek, hasonló állapotú gyerekméretű bringákkal.

Persze nem mondják, hogy mehetsz gyorsan, meg aláíratnak egy papírt, amin gondolom önként vállalom a dolgot, meg talán lemondok a belső szerveimről, ha esetleg történne valami, de az biztos, hogy ha valaki nem a féket húzza végig, annak lesz mire emlékezni. Nekem is volt egy "na itt tuti esek egy nagyot és én hülye nem kértem sisakot" pillanatom, de valami csoda folytán megúsztam. (gyors menet után jön a kanyar, és persze a gyalogos turisták mennek a jobbik oldalon, nekem meg maradt a mély kavicságy fékezni...ahol csúsztam persze irányíthatatlanul vagy 10 métert, mire megálltam) Utólag belegondolva, talán jobb lett volna női vázas biciklit választani, aminél le tudok ugrani két talpra ha már csak az segít. Sok helyen csak azért nem fékeztem, mert abból nagyobb baj lett volna.

Szóval aki ilyen roncsderbi DH élményekre vágyik, annak ha nem is javaslom, de azért megemlítem, és inkább kérjen sisakot és női vázas biciklit. A bickliket a Sucha Belá kanyon felső kereszteződésénél adják, a rollert meg a Klastoriskonál.

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

(#51605) Valkűr válasza MPowerPH (#51591) üzenetére


Valkűr
őstag

Persze ez kimondottan xt tárcsa...

iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5

(#51606) krx21 válasza Runner_fxr (#51601) üzenetére


krx21
nagyúr

Hogy hogy elektromossal nyomulsz???

(#51607) EnergyCoke válasza krx21 (#51606) üzenetére


EnergyCoke
tag

Ez jó kérdés:)

Mik az előnyei egy ilyen elektromos biciklinek?

Még soha nem próbáltam de amit tudok róluk (hátrány):
-drágák
-nagyon nehezek 17-25kg
-állítólag egy töltés is sokba kerül (bár erről nincsenek pontos infóim)
-X idő után vehetsz új akksit mert nem bírják a napi töltést
-bolt előtt otthagyni nagyon nagy bátorság
-max 80-100kmt megy el egy töltéssel

(előny)
-dombon nagy segítség

Komolyan kérdeztem nem leszólni akarom az ilyen bringákat:)

Xbox One,Huawei P9 lite 2017

(#51608) Tomi_Sci válasza EnergyCoke (#51607) üzenetére


Tomi_Sci
őstag

Sokba került a töltése mert csak extraszűz finomított árammal működik ;]
Az, hogy nem lehet otthagyni a bolt előtt hátrány? Mert egy fullXT össztelós gépet otthagysz a bolt előtt, de ha már akku is van rajta, akkor nem? :D
80-100km. Hmm. Nem véletlen ebike a neve és nem segédmotor. Tekerni is szokták ;)
Az első két ellenérved egyébként teljesen helytálló. Az akku elhasználódás pedig félig-meddig, ha kb. addig használnád ameddig egy normál MTB-t, akkor nem sokat fogsz ebből érezni, persze második tulajnak már lehet más lesz a helyzet ha aktívan használták.

Szerk: Egyébként nem vagyok semmiféle ebike fanatikus, eszem ágában sincs ilyet használni, de harminc év múlva lehet jól fog esni, hogy el tudok vele menni a kedvenc ösvényemre egy kicsit kikapcsolódni. Meglátjuk.

[ Szerkesztve ]

Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/tomi_sci/index.html

(#51609) EnergyCoke válasza Tomi_Sci (#51608) üzenetére


EnergyCoke
tag

Oké rendben ezeket elfogadom :) De egyetlen előnyt sem írtál :D

Apósom 60éves lesz nemsokára (40évig aktívan tekert hazudni nem akarok de valószínű nem több tíz hanem pár száz ezer kilómétert letekert) és neki gondoltam jó lenne egy elektromos utánanéztem de nem győztek meg az infók :(

Szerk:
Maximum1
köszi ezt nem láttam.

[ Szerkesztve ]

Xbox One,Huawei P9 lite 2017

(#51610) Maximum1


Maximum1
őstag

Linkelte hogy mire jó.
+ nem akar jegyet venni a fogaskerekűre sem. :DDD

(#51611) andrisbandi válasza Tomi_Sci (#51608) üzenetére


andrisbandi
őstag

"drága"
inkább csak drágább.

Sok gépet meg lehet venni villanyhajtás nélkül is, és arányában nézve nem sokkal olcsóbb. (A magyar fizetések sem mérvadóak, mivel nem nekünk gyártják.)

[ Szerkesztve ]

【Rainych】 Nyanpasu _ https://www.youtube.com/watch?v=awWVru0nwMY

(#51612) Frenky89 válasza EnergyCoke (#51607) üzenetére


Frenky89
őstag

Én ide az Alföldre is el tudok képzelni egy rásegítéses bicót. Néha már unalmas ugyan azokat a 40-60 kilométereket megtenni a pusztában terepen. Ezekkel meg el lehet menni sokkal többet, így ugyan annyi erő befektetéssel változatosabbá lehet tenni a köröket (ez gondolom igaz hegyre is, csak ott kevesebb ideig bírja az akku).

Azt mondjuk nem tudom, hogy a nagyobb alaptömeg miatt mennyi rásegítést kell ráadni, hogy - ha kezelhetőségben nem is, de legalább - dinamikában ugyan ott legyél mintha, egy e-felszerelés nélküli ugyan olyan bringát tekernél saját magad.

(#51613) Runner_fxr válasza EnergyCoke (#51607) üzenetére


Runner_fxr
Ármester

Egyszer már írtam bővebben az ebike-ról, de akkor tisztázzuk a dolgot. :)
Manapság már nagyon sokféle ebike van. Valóban léteznek olyan típusok, amiket idősebb embereknek is terveztek és nagy megelégedettséggel használják is őket. Azért ha belegondolsz, baromi nagy segítség ez egy idősebb embernek, aki nem szeretne lemondani a bringázásról.

Viszont az elektromos mtb az sportszer, a célközönség kb ugyan az mint a normál mtb-nak.
A rásegítés nem arról szól, hogy erőkifejtés nélkül húzassuk magunkat a villanymotorral. Sokan hajlamosak összekeverni a pedelec bringákat a kínai elektromos robogókkal. Pedig nagy különbség van. Ha nem fektetjük bele a saját izomerőnket akkor nagyon hamar le lehet meríteni a hegyekben. Akár 30km alatt is. Ennek nem sok értelme van. Tehát itt az a lényeg, hogy a saját erőnkkel kiegészítve a villanymotorral messzebbre jutunk adott energiabefektetéssel mint villanymotor nélkül. Az átlagsebesség is jóval magasabb, nagyon élvezetes bringázást tesz lehetővé. Sőt olyan emelkedőkre is fel lehet vele tekerni, ahova akkor se tudnál feltekerni ha versenyformában lennél. A rásegítés 5 fokozatban állítható. Te választod meg mennyit akarsz hozzátenni. Ha okosan használod akkor optimális esetben mehetsz el vele 60-80km-t egy 400Wh-s aksival. Középmotor kb 30%-al kevesebbet fogyaszt mint az agymotor egyébként. De ezek többnyire drágábbak is.
A Bosch középmotoros rendszer 400-as aksival kb 1200-1400m szintet és 60-70km tud terepviszonyok között. Ez azért elég jó szerintem. Van olyan ismerősöm aki 2 aksival használja, az egyik a hátizsákban van, így már az Alpok átszelés sem jelent gondot, 2400-2800m szintet tud és legalább 120km-t igen durva terepen. Este feltölti és jöhet a következő nap. :)
Szó nincs itt arról, hogy nem fáradsz el, ugyan úgy el lehet fáradni csak nagyobb távot mentél mint amire amúgy képes lettél volna.

Akkor az ellenérveidre válaszolva:
Drága, hát valóban az, de egyik csúcskategóriás bringa sem olcsó. Elektromos bringa kb 300-tól indul, átalakító szettek vannak 150-200 tól, az azért nem egy elérhetetlen dolog, de tény, hogy nem egy 75Nm-es Bosch középmotoros rendszer.
A Bosch rendszer kb 500-600k, ennyi megy rá az alap bringa árára. Nyilván Magyar bérhez mérten drága, de ahhoz mérten minden drága.
Nagyon nehezek, hát ez is igaz, kb 8 kilót ad hozzá a bringához a motor, és a litiumos aksi. Rásegítés nélkül komoly teher ha hegyet kell mászni, de azért elég nagyok a hatótávok, hogy ezt el lehessen kerülni akkor ha tudjuk helyesen használni.
A rásegítés 1-es fokozata kb úgy van beállítva, hogy ellensúlyozza a plusz súlyt és olyan tekerni mint egy könnyű montit, 2-es fokozattól lehet érezni egy kis pluszt és így tovább.
Amúgy a plusz súly előny is lehet bringázás közben, a középmotor miatt remek stabilitása van a bringának, nagyobb fékerőt is tud produkálni.
Egy töltés sokba kerül, hát erről nincs infóm, de szerintem nem számottevő.
X idő után új aksi kell, igen, az aksik nem örök életűek, de azért elég sokáig bírni fogja. Minimum 500 maximum 1000 töltési ciklusra vannak hitelesítve. Ha 50km/töltéssel számolok, ami nagyon óvatos becslés, akkor is minimum 25 ezer km-es élettartamról beszélünk, ami akár lehet a kétszerese is simán. Ez azért vállalható szerintem, de az igaz, hogy egy 400-as Bosch aksi 200k körül van ha pótolni kell.
Bolt előtt én egy 200k körüli alapabb bringát se szívesen hagynék ott, ez nem ebike hátrány, az összes drágább bicóra ráhúzható.
80-100km egy töltéssel, szerintem ez városi, túra, terep viszonylatban elég. Akinek ez kevés az inkább országútis, ott meg valóban nem látom értelmét az ebike-nak.

Az előnyökről még pár szó, igen emelkedőn nagy segítség.
Különböző edzettségű bringások is tudnak együtt tekerni.
Olyan élményt nyújt, amit hagyományos bringával nem tapasztalsz meg. Hihetetlen átlagsebességek felfelé menet is.

Úgy gondolom Németországra vagy Ausztriára nem lehet azt mondani, hogy kevesen bringáznak. :) Ezen országokban már az ebike eladás és a hagyományos bringa eladás fej fej mellett van, nyilván nem csak nyugdíjas veszi őket. Bergamont-nál is külön szakbolt van az ebike részlegnek, akkora az igény rá. Csak azt tudom mondani, hogy próbáljátok ki, ebikeshop-ban lehet bérelni is, nem vészes az ára. Barátnőm imádja, sokkal gyengébb mint én, de tud velem jönni bringázni E-MTB-al.

Én tervezek egy alpok átszelést E-MTB-al, 2 aksival. :) Jövőre.

[ Szerkesztve ]

(#51614) gtasystem


gtasystem
őstag

sziasztok
olyan gondom van hogy kormányszarvat szeretnék, de mivel városban közlekedek és a mostani markolatomat sem szeretném lecserélni vagy levágni mi lenne ha a markolaton belülre tennék szarvat?
az úgy nagyon nem jó?
41cm-re jönne ki mert 660-as kormányom van..
igazából csak arra kell hogy tekerés közben feljebb tudjak néha emelkedni, tehát csak pihenésre kell egyenes szakaszon.
van valakinek ilyesmiről tapasztalata?

[ Szerkesztve ]

http://db.tt/fdsEa7Ff <--itt regisztrálj és nem bánom meg..:-)

(#51615) krx21 válasza Runner_fxr (#51613) üzenetére


krx21
nagyúr

Értem én amit mondasz... Nagyobb sebesség, hosszabb távok ugyan akkora energiából... De ezen filozófiát követve, vajon mennyi idő után jut el az ember, hogy mint következő lépcső vesz egy 125kpc-is enduró motort ami még sok esetben olcsobb is és nincsenek korlátok... A sport kívánalma egyre halványul és a vezetési élmény felé fordul... Nem azt mondom, hogy Te ebbe esel, de szerintem a veszélye megvan...
Ma eljutottam messzebb, de mi lenne ha még messzebb mennék még gyorsabban??? Az említett előnyökben szerintem ott rejtőzik, hogy az ember már el akkarja hagyni a tekerést idővel... Nem feltétlenűl.... De ez egy lépcső lehet a felé... :U

(#51616) Vasinger! válasza krx21 (#51615) üzenetére


Vasinger!
nagyúr

Mondjuk ebben lehet valami. +1

(#51617) Runner_fxr válasza krx21 (#51615) üzenetére


Runner_fxr
Ármester

Gondoltam, hogy ez is előkerül. :) Amúgy szerintem az enduró motorozás is sport. :) Nem is akármilyen.
Volt szerencsém cross motorhoz fiatalabb koromban, 80-as és 125-ös is volt.
Az elméleted csak ott hibádzik, hogy aki a motort választja az lemondhat azokról az utakról ahol bringázni lehet. Gondolok itt a természetvédelmi területekre. A motorral rengeteg helyről elzavarnának, ahol bringázni szabad. Aki a motorozásra vágyik az eleve nem is venne ebike-ot. Ez E-MTB ugyan úgy bringa, csak van benne egy plusz élmény, a motorozás teljesen más élmény.

Egyébként van alternatíva hogy ne mondjunk le az erdőkről és némi cross motoros érzés is legyen.
Stealth
80km/h és 5200W-os motor hajtja. Az átlag pedelec bringa 250-350W körül van. :)
Érdekességnek jó, kipróbálnám, de nem vennék ilyet az biztos.

Aki a bringázást szereti az szerintem nem pártolna át az ebike-ról motorra, és nem azt mondom, hogy már hagyományos montira rá sem ülnék, inkább második bringának tudom elképzelni, de érdekes élmény, nagyon szerethető ez is.

[ Szerkesztve ]

(#51618) Tothgera30


Tothgera30
Ármester

Újhely Maraton 2015

"A pokol nem hely, hanem állapot"

(#51619) dellfanboy


dellfanboy
senior tag

Az lehetseges hogy itt hollandiaban a bringakon dobfek van? Most nezegetem a hasznalt bicajomat es se nem patko se nem V fek, viszont tokre hasonlit a regi simsonom fekere. Elol hatul raadasul. Vmi Sparta bicaj, masszivnak nez ki.
Abban tudnatok segiteni hogy van olyan Holland kerekpar bolt ahol jo minosegu cangat lehet venni. Haveromnak kellene. En ugy nez ki evvel a spartaval jol jartam. Ami boltokat idaig felterkepeztem egyaltalan nem volt olcsobb az uj bicaj mint otthon raadasul a hasznalt cangak is 100 eur-tol indulnak felfele… szoval tippeket varok, hatha ti okosabbak vagytok..
(400 eur-tol lattam egy cube aim 26-t… ulyonan)
Szoval munkabajarasra kellene canga napi 8km(2*) viszont most elcsabultam mivel sose volt meg uj (raadasul 100% mukodokepes, ennek a spartanak is asszem ereszt a szelepe, ill a 3 sebessegbol 2 mukodik…) cangam lehet vennek egyet magamnak amit megtartanek hosszu tavon a mostani cangat meg odaadnam haveromank. Szoval van 500eur max milyen cangat vegyek itt hollandban?, sarhanyo alap, mert barmikor eshet. Esetleg tudtok Hagaban jo megbizhato boltot?letezik itt jo kerekpar bolt ami olcso? Esetleg van dedikaltan hasznalt kerekparokra vonatkozo site?

eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei

(#51620) Pttypang válasza dellfanboy (#51619) üzenetére


Pttypang
veterán

Azert a lassu defekt nem akkora egbekialto dolog, csereld ki a belsot vagy foltozd meg :)

Everybody lies.

(#51621) Novics válasza rétisün (#51593) üzenetére


Novics
senior tag

Nekem nem kellett annyit várni rá. Viszonylag hamar túlestem - höhö - az elsőn. Jó tapasztalatszerzés volt. :K Aztán most a Balcsi körön is sikerült egyet összehozni egy másik bringással közösen. Váratlanul megállt előttem, én meg annak is örültem, hogy nem durrantottam neki, az oldásra már nem volt idő, így szépen eldőltem oldalra. Szerencsére csak a térdemet horzsoltam le, semmi baj nem történt. De amúgy mennyi vasárnapi kerékpáros volt kint! Kész horror volt közlekedni!

A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.

(#51622) dellfanboy válasza Pttypang (#51620) üzenetére


dellfanboy
senior tag

persze tudom, csak a szerszamaim meg nem jottek meg, anelkul meg nehez. mert meg 1 csavarhuzom sincs :R

de ettol fuggetlenul egyre jobban elcsabulok egy cube fele...

[ Szerkesztve ]

eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei

(#51623) ivana válasza dellfanboy (#51619) üzenetére


ivana
Ármester

Igen dobfék lesz az. Jó cucc nekem van. Az, hogy csak két sebesség működik valószínűleg azért van mert túl feszes a bowden.
26-os mtb szerintem rossz vicc egy nagykerekű 3 sebi agyváltós géphez képest ingázásra teljesen síkra. Míg egy dobfék agyváltó kombó szinte teljesen karbantartás mentes, láncváltó és tárcsa nem az.

[ Szerkesztve ]

(#51624) Bicskás válasza Tothgera30 (#51618) üzenetére


Bicskás
tag

Nagyon szép videó köszönjük szépen.
A zene is kiváló alatta egyébként.

#51615:
Guminő.
Napfénysüti és Hasaggymeg például nagy tétben mernék fogadni, hogy nem venne ilyet.

(#51625) pikszel válasza Tigerclaw (#51604) üzenetére


pikszel
őstag

:C

„Az egyedüli létező dolgok az atomok és az üres tér; minden egyéb puszta képzelet”

(#51626) Runner_fxr válasza Bicskás (#51624) üzenetére


Runner_fxr
Ármester

Én is elképzelhetetlennek tartottam pár éve, de amióta kipróbáltam más véleményen vagyok. Teljesen mas érzés mint amire számítanál.

(#51627) Bicskás válasza Runner_fxr (#51626) üzenetére


Bicskás
tag

Én nagyon szívesen használnám, én néhány fórumtárssal ellentétben a motorozást sem tartom eretnekségnek sőt.
Viszont mivel ahogy ti mondjátok ,,telifosott búvárruha" vagyok ezért nekem egészségesebb a monti. :)

(#51628) Tothgera30 válasza Bicskás (#51624) üzenetére


Tothgera30
Ármester

Köszönöm, bár nem én készítettem. Sőt, csak tesóm vett részt a Meridával, én munka miatt nem tudtam menni.

#51627 Oreyus: Én is motorozom, nem eretnekség, csak más, össze sem lehet hasonlítani.

"A pokol nem hely, hanem állapot"

(#51629) Hasaggymeg válasza Bicskás (#51624) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Ennyire kiismerhető vagyok? :DDD A guminős dolgot 3 nap alatt másodszor hallom valami általam folytatott (vagy éppen nem folytatott) tevékenységgel kapcsolatban. 7 végén amolyan ezerévenemláttuklegymásthaverok összejövetelen (számukra) kiderült,hogy csak alkoholmentes sört iszom,aztán ott is ment a guminős zrikálás.
Tény,hogy még az elektromos (Di2 és társai) váltók is gyanakvás váltottak ki bennem a jövőt illetően,mert bár a pöcögtetőn ujjaddal elégetett kalória mennyisége talán nem is mérhető,mégis titokban szeretném ha a bringa megmaradna a tisztán saját erőből hajtott helyváltoztatás eszközének. A fejlődésnek ugyanakkor nem lehet gátat szabni és ahogy pl. a világítást legtöbbször már nem saját erőből hajtott dinamókkal állítjuk elő hanem elemekben tárolt energiával,eljöhet az idő mikor ezen eszközök hatékonysága olyan szintre hág,hogy tekerésnél,ereszkedésnél,fékezésnél vagy éppen a teleszkópok mozgatásánál fogunk annyi energiát termelni,majd a bringán tárolni,hogy az elég lesz segítségnek akár az Alpok átszeléséhez is.

[ Szerkesztve ]

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#51630) ivana válasza Hasaggymeg (#51629) üzenetére


ivana
Ármester

a világítást legtöbbször már nem saját erőből hajtott dinamókkal állítjuk elő hanem elemekben tárolt energiával Ez inkább vissza fejlődés ;] Egy jó dinamó elég durva fényt ad, és sose merül le.

(#51631) Intruder A 6


Intruder A 6
aktív tag

Sziasztok!

Ezt a bicajt néztem ki magamnak:[link]
Mennyire számít ez jó vételnek, esetleg valami jobb ebben az árban?

(#51632) ivana válasza Intruder A 6 (#51631) üzenetére


ivana
Ármester

Nem tűnik túl nagy eresztésnek ennyiért inkább használt. Mire használnád?

(#51633) Bicskás válasza Hasaggymeg (#51629) üzenetére


Bicskás
tag

Na azért mifelénk is máglyára vetnének ! :DD

Mi egyszer tesómmal megkóstoltuk mikor bejött a Schlossgold hát az a rohadt paradicsom íz depláne igen-igen komoly eltántorító hatással bírt. :DDD

Nekem a Tequilás Argus a kedvencem.

Ja meg az ízesített sörökért is komoly szájkarate megy meg a bolti ,,limonádé" amit pálinkának csúfolnak pedig csak harmincas( A pálinka meg ugye ötvenes és afölött.) , kicsit vaskalaposak Somogyban alkohol terén talán. ;)

[ Szerkesztve ]

(#51634) Byk01 válasza ivana (#51630) üzenetére


Byk01
senior tag

Cserébe a "hagyományos" dinamós megoldással nem világítasz, ha megállsz.

"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn

(#51635) Intruder A 6 válasza ivana (#51632) üzenetére


Intruder A 6
aktív tag

Munkába járás, hétvégente 30-40km-es túrákra.

(#51636) ivana válasza Intruder A 6 (#51635) üzenetére


ivana
Ármester

Akkor a 26"-os mtb-t felejtsd el. Mennyire hegyes a terep? Munkába járásra nagyon jó egy agyváltós trekking, de akár sima trekking ha vannak nagy emelkedők. Egy jobb agyváltó hozza egy régi 10 sebi outi áttét tartományát.

(#51637) Intruder A 6 válasza ivana (#51636) üzenetére


Intruder A 6
aktív tag

Hát vannak szép emelkedők,
valami olyan lenne jó amit később lehetne fejleszteni, ha esetleg nagyon belelendülnék, régebben sokat bicajoztam, de már vagy 10éve nem bringázom, de most úgy alakult a közelben találtam munkát, és elég nagy lustaságban tartok minden nap 4-5km-erre elővenni az autót.

(#51638) Solad válasza Bicskás (#51633) üzenetére


Solad
őstag

Ratronfolok. Alkoholmentes gyumolcsost iszom. Volt hogy a torzskocsmaban a tulaj szo nelkul elfordult es masokat szolgalt ki :D

No girlfriend on valentine's day.. More money for bike parts

(#51639) ígyvanferi válasza Solad (#51638) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Az nem is igazi kocsma, ahol van alkoholmentes gyümölcsös sör!

(#51640) Hasaggymeg válasza Solad (#51638) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

2 kedvencem. 1 és 2. ;)

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#51641) ivana válasza Intruder A 6 (#51637) üzenetére


ivana
Ármester

Egy triple-vel szerelt trekking minden emelkedőre elég kell legyen. Annak 622-es kerekei vannak, sokkal használhatóbb mint egy 559-es monti. Akár 28mm széles külső is rámegy. A teló ebben a kategóriában negatívum, inkább valami régi crmo trekking használtan az elpusztíthatatlan.

(#51642) Solad válasza ígyvanferi (#51639) üzenetére


Solad
őstag

Ne vedd magadra!

En valahogy kisse szanalmasnak tartom a piasznobizmust, raadasul sorrel kapcsolatban tobbnyire a nolife geekek kovetik el a dolgot.

Szerk:off

[ Szerkesztve ]

No girlfriend on valentine's day.. More money for bike parts

(#51643) JackFeryll válasza Hasaggymeg (#51640) üzenetére


JackFeryll
őstag

Na a natur zitrone az egyetlen iható alkoholmentes, de csalás mert gyümölcsös az meg könnyen csúszik :)
Nagy melegben egyébként jól esnek a könnyű sörök (gyümölcsös is), van a francnak kedve 10% körüli portert/stout-ot inni.
(#51642) Solad
A piasznobizmus teljesen érthető dolog.(amennyiben nem a lebuzizásos történet megy) Miután megszokod a jót, neked is fájdalom lenne ráülni egy tescós bicajra. Nincs lenézés max nem isztok/tekertek együtt.
Pálinkából viszont nem szeretem az általános vidéki mentalitást: nyers szar, de erős ezért biztos jó.
:)

[ Szerkesztve ]

(#51644) Bicskás válasza Solad (#51638) üzenetére


Bicskás
tag

Vérlázító, felnégyelni ! :DD

Egyébként nem tudja valaki, hogy hol lehet Kaposváron csapolt Osjecko pivot kapni ?

Nekem az még a másik a másik favoritom, az Eszéki (Osijek) sör, imádom az ízét még a Pécsi plázában ittam először és nagyon megtetszett.

Van PH-n sörös topik ? :D

[ Szerkesztve ]

(#51645) ígyvanferi válasza Solad (#51642) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Nyilván csak vicceltem. De te se érezd azért személyedben sértve magad, mert én nem szeretem a műanyag sört, amiből még azt a kevés alkoholt is kispórolják.
Itt a kerékpáros topicban elég nagy öngól szánalmasnak titulálni a sznobizmust. Még ha "csak" sörről is van szó.
Azt a nolife geek dolgot meg nem is értem. Mióta járnak mindenféle kocsmákba minőségi szeszt inni a nolife geekek?

(#51644) Oreyus: van.

[ Szerkesztve ]

(#51646) Solad válasza JackFeryll (#51643) üzenetére


Solad
őstag

De itt nem arról van szó hogy megszokta a jót és azt issza, hanem hogy a 120 forintos tescos sör mellől fikázza a citromos gössert :) A gyümölcsös sör is megfelelő minőségi színvonalat képvisel. Olyan ez mint amikor azt mondta egy ismerősöm, hogy a bor az vörös és száraz, semmi mást nem lenne szabad bornak hívni. Na nem mondom a lónak melyik szervét melyik testnyílásába :D

Igyvanferi: azért írtam, hogy ne vedd magadra, mert abszolute semmi személyes felhangja nem volt :)

Azt a nolife geek dolgot meg nem is értem. Mióta járnak mindenféle kocsmákba minőségi szeszt inni a nolife geekek?

Nálam ebbe a kategóriába sorolandó a kőrszakállas hosszúhajú, egyfolytában skandáló gárda, aminek megvan a csoportos "ízlése", menő a sör, -20 fokban is csak azt szabad inni mert minden más vérciki. Talán így érthető mire gondoltam.

No girlfriend on valentine's day.. More money for bike parts

(#51647) truefx válasza Bicskás (#51644) üzenetére


truefx
aktív tag

(#51648) Hasaggymeg válasza JackFeryll (#51643) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Én tényleg szeretem! Alkoholt elvből nem iszom,így a Shlossgold volt az első sör amit ittam.Nem szeretem azokat a keserű söröket,amúgy semmit ami keserű,sőt nem is értem miért vesz valaki szájába bármit ami szétcsípi nyelvét torkát,vagy keserű! :F Az alkoholmentesek nem keserűek és pont úgy mint a másikban,a minőségi 0% sörben nincs semmi mű.Lehet ti tényleg érzitek az ízén,de az alkoholnak becézett idegméreg nem hiányzik nekem belőle. :N Van egy nagy adag felmérések alapján is kimutatott placebo az egészben,mert pl. apósomnak az a legjobb amin 7%-ot ír. :U Én vízpótlásnak iszom mikor már nem megy a víz. A gyümölcsösök kifejezetten finomak,csak bennük is ott van az a fránya cukor,ugyebár...nem is kevés! :((

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#51649) andrisbandi


andrisbandi
őstag

alkoholmentes sör = sör
A sör szinte minden előnyét biztosítja.

"gyümölcsöcs sör" = az csak üdítő, alk.m.sörrel ízesítve.
Csak akkor idd, ha üdítőt innál, ami nem túl édes. Érdemes elolvasni az összetevők listáját.
:-)

【Rainych】 Nyanpasu _ https://www.youtube.com/watch?v=awWVru0nwMY

(#51650) JackFeryll válasza Hasaggymeg (#51648) üzenetére


JackFeryll
őstag

A jó búzasört szerintem szeretnéd. Néha-néha akad olyan sör is ami már ihatatlanul édes (valamelyik Primátor ilyen).
Na sok lesz az offból lassan, de tök jó hogy van sörös topik :D

más:
Használt nyerget mennyire nehéz eladni használt árban ?
Van két nyereg is ami érdekel és ki akarom próbálni, de csak az egyiket tudnám tesztelni.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.