Hirdetés

2024. március 29., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-26 14:36:02

LOGOUT.hu

Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#180001) IMIIKE1998 válasza 6030D (#180000) üzenetére


IMIIKE1998
őstag

Tudom, de ha megnézed helyben és mondjuk darál a kcs meg kattog a középcsapágy, akkor gyanús, hogy a villa is ilyen állapotban van.

Amúgy egyre jobban megszeretem a merev villát. Nyilván rázósabb részeken jobban dolgozik az ember karja és lassabban is megy a bringa, de maga a villa igénytelen és egy 2.2-es külsővel egész jó Alföldön.

[ Szerkesztve ]

(#180002) itouchfan


itouchfan
senior tag

Létezik, hogy a drótperemes Raceking könnyebb, mint a perfromance verzió? Miért? Gondolom a Performance jobban megéri ettől függetlenül.

„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”

(#180003) 6030D válasza itouchfan (#180002) üzenetére


6030D
Ármester

Kétlem. A gyári oldalon nincs Performance, de tippre ez lesz az (740 g), ez meg a drótos. (750 g) Vicces, én még 700 alatti súlyra emlékszem a Performancera. De a legegyszerűbb, hogy írsz a pb-nak, hogy nézzék meg mi van a csomagoláson, azon rajta van (azt hiszem. Mitason tuti. :) )
És igen, szerintem jobb a wireless, de csakis külföldről, 20 euroért (ha más is van a kosárban...). 10e-ért sztem inkább Mitas Scylla, annak jobb a defektvédelme, bár kicsit jobban kopik.

[ Szerkesztve ]

Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla

(#180004) INTELligent


INTELligent
senior tag

[GNSS][kiegészítés][miért jó, ha több rendszert támogat a kütyünk]

Megjegyzés: ami a becsatolós pedál és az SPD viszonya, ugyanaz a GNSS és a GPS.
A GNSS magába foglal Galileo-t, GPS-t, Beidu-t, Glonass-t.

Q: Miért jó, ha több rendszert támogat az eszközünk?
A: mert ha netán valamelyik hold adata torzul (pl. légköri hatások), akkor több adatpontból nagyobb valószínűséggel sikerül olyan becslést adni, ami közel áll a valósághoz (ez csak egy sejtés, hogy így csinálják, de ez elég valószínű - az viszont egészen biztos, hogy kombinálják a plusz információt, és így lehet a legegyszerűbben).

A (hipotetikus) példa a következő: magasságot akarunk becsülni, erre vannak adatok (piros pötty - magasság, amit a műholdak adataiból számolunk).
Vízszintes (X) tengely: műholdak indexe
Függőleges (Y) tengely: magasság

Mi van, ha van egy hibás adat (zöld pötty)? (Ezt csak mi látjuk a képről, az algoritmus nem tudja.) Ha sok piros pötty van, akkor ha az átlag (kék vonal) közel lesz a feltehetőleg valós érték (mivel sok műhold azt mondja, hogy kb az az érték).

Flickr: https://bit.ly/2wtfNl5 || https://500px.com/photofan96 || Strava: https://bit.ly/2QzLnok

(#180005) INTELligent válasza flash- (#179965) üzenetére


INTELligent
senior tag

flash-: leírtam külön.
xy.zsolt: ez nem is rossz ötlet :DD . Mondjuk amerre múltkor mentem, ott a 70 km középső 50-es részén (amin a szint többsége volt), nem volt lakott terület egyáltalán. De ha outival megyek hosszabb útra, akkor ez még hasznos lesz.

Hasaggymeg: ott van az :P .

szkink: na nekem azért annál több víz kell :). A sisak és a lámpa tippet köszönöm! Ennyit mondjuk nem hiszem, hogy szánok sisakra :DDD.

szimpláncsak: köszönöm neked is! A mezzel az a baj, hogy a kaja/ruha kombó hosszabb túrán - most éppen - egy tornazsákban van a hátamon, így a zseb nem opció. A vázra épp ráfér 2 6dl-es kulacs, annál nagyobb sajnos nem.

ZolkoW: ivana közben megadta a választ azt hiszem :) . Amit írsz, az reálisnak tűnik, de amíg nem látom be formula szinten, addig nem tudom elfogadni, bármennyire is szeretném.

bardi: dehogynem tud az GNSS-t (lásd fentebb), mert a GPS is GNSS. Szerintem érdemes lehet naponta bekapcsolni (nyilván nem tudom, hogy maga a komputer pontosan hogyan csinálja, de szerintem elég valószínű, hogy ez segíthet).

RaiZka: a Moon Nebulát elég sokan ajánlották. Nekem is tetszett, csak ahhoz drága, hogy elhagyjam. De akkor ezek szerint ez nem valós gond. Esetleg tudsz arról képet küldeni, hogy milyen rögzítővel lehet nyeregtáskára rakni? Mert ilyen képet nem találtam.

Flickr: https://bit.ly/2wtfNl5 || https://500px.com/photofan96 || Strava: https://bit.ly/2QzLnok

(#180006) bringasisti válasza bardi (#179994) üzenetére


bringasisti
őstag

Igen A-GPS lényege a kérdésed

BENEFON DELTA--------N8

(#180007) flash- válasza RaiZka (#179995) üzenetére


flash-
veterán

látok sok outist hasonlóval, azt hiszem van a velotech nek is hasonló külsejű lámpája amit itt szétdicsérnek ill.bikemag on is jó ár érték talán az az 50 chipled..
vagy inkább ezt a moon-t?

INTELligent : kiindulásnak támpontnak ez a sisak teszt oldal segítség lehet vannak sisakok melyek verik a többszörösen drágábbakat védelemben. mi az olcsóbb girokról tudunk nyilatkozni(nekem Foray mips,feleségnek vasona,sógornak register-vasona nincs a tesztben de giro support szerint ua mint a register és tényleg,mindegyik jól szellőzik,kényelmes.utóbbi kettőnek van napellenzője is)

"Embrace our fellow man, no longer vilified"

(#180008) jjeahh válasza flash- (#180007) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Az olcsó Lazer Cyclone sisakom 5 csillagos :D . Kár, hogy a MET-ekről itt nincs teszt.

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#180010) Napfénysüti válasza flash- (#180007) üzenetére

Ha belefér a keretbe a Moon Nebulát én is ajánlom, már egy ideje használom és tényleg jó cucc. Erős a fénye, korrekt üzemideje van és minőségi a kivitele.

jjeahh : a drága POC Octalom meg "csak" 4 csillagos. :DDD

[ Szerkesztve ]

Més que un club!

(#180011) INTELligent válasza flash- (#180007) üzenetére


INTELligent
senior tag

flash-: ez nagyon jó, köszönöm!
Napfénysüti: azt hiszem, meg lettem győzve (egyébként ennyit szánnék rá, ha meg tudok győződni, hogy nem fog leesni a nyeregtáskáról, mert a másik úgy tűnt el lefelé a HHH-ról, hogy észre sem vettem).

Flickr: https://bit.ly/2wtfNl5 || https://500px.com/photofan96 || Strava: https://bit.ly/2QzLnok

(#180012) xy.zsolt válasza INTELligent (#180011) üzenetére


xy.zsolt
őstag

[link] Itt azért olcsóbb.....bár nem részletezik, hogy több fajta felfogatási lehetőség van a többi webshop ugyanerre a termékre írja a nyeregfelfogatás lehetőséget is. (pl itt is [link] ) Esetleg egy telafonos érdeklődést megérne. Ha igazam van akkor engem is érdekelne mert tegnap a leszállásnál sikerült lerúgnom a bringáról az enyémet :D

[ Szerkesztve ]

BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.

(#180013) xy.zsolt válasza xy.zsolt (#180012) üzenetére


xy.zsolt
őstag

Szerk: elnézve a nebula-t azért szebb ránézésre (ha ez szempont) és a gumipántos rögzítése is komolyabbnak tűnik....szóval megérheti a +1300Ft-ot :K Fényereje viszont a velotech-nek is ugyanolyan brutál, retina égetős...tapasztaltam

BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.

(#180014) RaiZka válasza INTELligent (#180005) üzenetére


RaiZka
tag

[kép] [kép]

Sajnos 6030D-t is en hulyitettem be ezzel lampaval :D Baromi jo, nehezen hinnem hogy leesne a nyeregrol. Egyreszt eleg eros a klipsz resze, masreszt ha a bringas mezemrol nem esik futas kozben akkor soha. Eleinte nyulkaltam hozza, most mar tudom hogy fixen ott fog maradni.

@flash: Velotechchel nincs tapasztalatom. Ez ezt hasznalom outin es cx-en is. Ha nagyon sotet van akkor meg felrakok egy kinait ami mashogy villog. Nem nem azert mert gyenge a Nebula fenyereje, hanem mert nekem van egy ilyen beteg lampa fetisem.. Most pl a Bontrager Flare RT-t nezem de piszok draga es tok felesleges. Egyeduli ervem a Bontrager mellett, hogy kicsi es jobban mutathat egy szep orszagutin, de persze fenyeroben fele ekkora.. :)

[ Szerkesztve ]

(#180015) sebgutkopf válasza INTELligent (#179964) üzenetére


sebgutkopf
őstag

Csak is az erre kitalált hátizsák. Ma már olyan jó kis méretű belső ivózsákos táskák vannak vastag pánttal, jó pakolhatósággal, mégis kis méret súly és különböző űrtartalmakkal, amikre kívül még sisakok, egyéb védőfelszerelések is felrögzíthetők.
Nálam semmi nincs a bringán, az csak sérülhet, ráadásul a kulacsnál nekem nincs kedvem a port szopogatni minden ivás előtt a végéről.
Vannak a profibb cuccok nekem a shimano unzen enduro vált be, annak hátfala eleve távtartós és gerincvédelmet is ellátó merevségű és az ivózsák tartó teljesen külön hozzáférésű.
Vannak más márkáknak olcsóbb termékei is.

(#180016) IMIIKE1998 válasza ZolkoW (#179982) üzenetére


IMIIKE1998
őstag

Most már értem, miért van ennyire ki a nyeregcső, így nyilván ez a neked való vázméret. :D
Nem vettem észre ezelőtt, hogy a nyeregvázcső alja hajlítva van, így alapból rövidebb nyeregcső megy bele.

#179983 jjeahh:
Jó hosszú lábaid vannak neked, ha 167 centivel ennyire kijön a nyeregcső egy 44-es vázból.(Nekem is tetszene, ha ilyen lenne. :D )

[ Szerkesztve ]

(#180017) jjeahh válasza IMIIKE1998 (#180016) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Írtad már párszor :D . Nem jön ki annyira amúgy, nincs magasabban a nyereg a kormánynál :( . A harmadik képen amúgy az is összezavarhatja a szemlélőt, hogy olyan helyre sikerült letámasztani, ahol a hátsó kereket megemelte a terep egy picit. Alig látszik, de sokat számít, pl. ezen már kb. egy síkban van a két kerék:

Amúgy meg lehet ezen javítani: kell venni egy -17 vagy akár -30 fokos stucnit :D .

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#180018) Toobee válasza jjeahh (#180017) üzenetére


Toobee
veterán

Ez juj :DDD

https://barbieripnk.hu/

(#180019) IMIIKE1998 válasza jjeahh (#180017) üzenetére


IMIIKE1998
őstag

Igaz, itt látszik. Bár engem inkább amiatt érdekel, hogy ha jobban kijön az akár alu nyeregcső, akkor érezhetően jobban "csillapít" merevfarúnál, mintha alig csúszna ki 5-6 centit. Nekem volt 42-es vázam, az hosszra nem volt jó, de a 46-oshoz képest rengeteget csillapított.

[ Szerkesztve ]

(#180020) Csokicsibesz válasza IMIIKE1998 (#180016) üzenetére


Csokicsibesz
tag

A 26'-os vázaknak más a geometriája mint a 29'-nek. Nem érdemes őket összehasonlítani.
A 26' nekem is alig van kihúzva a nyeregcső, a 29'-en pedig elég jól ki kellett húzni azt a csövet.
Végre sikerült rendesen összeraknom a görgőt is, végre működik, nem baromi hangos és az ellenállási fokozatok és megvannak. Így teljesen használható. Köszönet itouchfan fórumtársnak a gumiért!
Már csak egy (vagy inkább kettő) CAD szenzort kéne vennem. Mondjuk a több 10 ezer ft-os szenzor árakat nehezen veszi be a gyomrom.

(#180021) FerNandor


FerNandor
őstag

Juhuu már a kicserélő központban van a stoplim :DD

"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."

(#180022) maximilian4 válasza RaiZka (#179995) üzenetére


maximilian4
addikt

Én tegnap egy ilyet rendeltem: [link] Kíváncsi vagyok rá. Elől meg egy bikefun glare 800 teljesít szolgálatot. Amivel maximálisan elégedett vagyok.

Maxi

(#180023) Hasaggymeg válasza jjeahh (#180017) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Csak úgy porzik a murva. ;]

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#180024) jjeahh válasza Hasaggymeg (#180023) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Csak most jöttem rá, hogy ez egy saras kép lett, pedig a felszálló köd miatt fotóztam :DDD

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#180025) xy.zsolt


xy.zsolt
őstag

Na, azok után hogy felkutattam 6 boltot is ahol végül nem volt brigéciol 2000 most találtam itt a garázsomban 2dl-t :D
Szóval....Dunsztosüvegben épp hogy ellepje a láncot és rázogatom kb 5 percig....aztán brigéciol csere és ismét 5 percig rázogatom???
Utána mosószeres vízzel öblítés és csontszárazra szárítás?

BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.

(#180026) maximilian4 válasza xy.zsolt (#180025) üzenetére


maximilian4
addikt

Használt brigéciolt pedig ne öntsd ki. Többször fel lehet használni, így neked, is meg a környezetednek is jobb lesz. Hagyd a végén leülepedni az aljára a kakit, aztán a “tisztát” öntsd le a tetejéről. :))

Maxi

(#180027) bringasisti válasza xy.zsolt (#180025) üzenetére


bringasisti
őstag

Tesco Auchan MOL kút

BENEFON DELTA--------N8

(#180028) jjeahh


jjeahh
nagyúr

Amúgy ha már sár, a tegnapi után nem lett olyan vészes ;] . Mondjuk úgy, hogy volt már sarasabb.

Be is rendeltem egy tartalék középcsapágyat a biztonság kedvéért, meg a télen megpróbálom megcsinálni a teló nagyszervízt (upper tube?).

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#180029) xy.zsolt válasza maximilian4 (#180026) üzenetére


xy.zsolt
őstag

Köszi....jó tipp. De a 2x 5 perc rázogatás elég? Mondjuk makulátlanúl tisztának tűnik a tisztítás után. Most kitettem száradni
0.75 l-es befőttes üvegben csináltam.....szuper

[ Szerkesztve ]

BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.

(#180030) Hasaggymeg válasza jjeahh (#180028) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Jelentkezhetnél alkatrészt tesztelni. ;]

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#180031) mobal


mobal
MODERÁTOR

Sram NX Eagle vagy Shimano SLX? No offense, melyik a jobb?

"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."

(#180032) FerNandor válasza xy.zsolt (#180029) üzenetére


FerNandor
őstag

Én egy ecsettel végigkentem párszor a láncot a brigéciol 2000-rel. Hagytam hatni pár percet. Aztán két kefe közé befogtam a láncot és átpörgettem jó párszor. Majd meleg JAR-os vízzel is átkeféltem és lemostam, végül meleg tiszta vízzel leöblítettem.
Szóval szerintem a 2x5 perc elég neki.
Autósboltban vettem a Brigéciol 2000-et, 900 valamennyi Ft volt.

"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."

(#180033) maximilian4 válasza xy.zsolt (#180029) üzenetére


maximilian4
addikt

Nekem elég szokott lenni.

Maxi

(#180034) jjeahh válasza Hasaggymeg (#180030) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Nem igazán értem miért féltik a haverok is a sártól a bringát ;] . De most komolyan, tapasztalataim szerint így a mini sárvédővel a telónak többet árt száraz nyári tekeréseken a rengeteg rárakodó por, a kerékcsapágyak nem kapnak olyan sok sarat és ha mégis tönkremennének 1-2 évente 1x, egy ipari csapágy 6 euró. A középcsapágy az, aminek tényleg rosszat tesz a folyamatosan rárakodó sár, de az is csak 12 euróba kerül. Na most ha tönkremegy szezononként egy kerékcsapágy és egy középcsapágy, az összben 18 euró évente, most komolyan, ennyit nem ér meg az élmény és hogy szabadon, felhőtlenül veretheted sárban? :D . A lánc még ami hamar rozsdázik, de így is kihúz minimum 2500km-t, ami szvsz egy montin rendben van. Az egyetlen ami engem is zavar a sárral kapcsolatban, az a bringamosás, ezért ha már sarazik az ember, érdemes minimum 3 órát veretni, vagy legalábbis hosszabbat, mint amennyi időt a bringamosással elt*kölök :DDD .

szerk: persze azért Shitmano agyakkal és négyszögtengelyes középcsapággyal nagyobb szívás lehet a sarazás, mint iparis-integrált cuccokkal.

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#180035) flash- válasza Csokicsibesz (#180020) üzenetére


flash-
veterán

cad szenzorból 1 kell

"Embrace our fellow man, no longer vilified"

(#180036) Toobee válasza jjeahh (#180034) üzenetére


Toobee
veterán

Komolyabb kerekekben 6 db csapágy van. Én most a Cannondale-lel bajlódom, mert a legutóbbi sarazás óta szar a fék is, meg a váltás is. Sajnos minden bovdene nyitott.

https://barbieripnk.hu/

(#180037) Csokicsibesz válasza flash- (#180035) üzenetére


Csokicsibesz
tag

Igen, de mivel két bringát használok (egyet bent, egyet kint) ezért kéne a kettő.

(#180038) Hasaggymeg válasza jjeahh (#180034) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Ha a sarat látom nekem sem az esetleges költségek ami eszembe jut hanem az a sok karbantartás, meg mosás ami azt követ. Ilyenkor van 1-2 órám tekerni, ha van annyi egyáltalán, majd csak a bringa karbantartása (mosás, szárítás, kenés, törlés) ugyanannyi, és akkor még az állandóan kimosandó ruháról nem beszéltem...csak a cipőim megpucolása negyed óra,20 perc. :(

Toobee...tudom kissé túlzás lenne (vagy nem? :F ), de ez a Jagwire Elite széria jobb mint a vázban vezetett. Én ennél szebben futó és egyben védett bovdenezést még nem tapasztaltam sem enyém, sem más kerékpárján, felső kategória. :K (nálam napok múlva 3 éves!)

[ Szerkesztve ]

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#180039) jjeahh válasza Hasaggymeg (#180038) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Ja, ez elég gáz így, olyankor max aszfaltozni érdemes.

Toobee: 6 csapágy? Olyant sem láttam.

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#180040) Toobee válasza Hasaggymeg (#180038) üzenetére


Toobee
veterán

És ezt lehet zárt módon futtatni olyan régi vázon, ahol jó nagy szakaszokon fut csak maga a bovden? Alsócsövön a váltók is így van kábelezve, felsőcsövön hátsó fékem. Na, pont ezek lettek szarok. Az első fék tökéletes, az végig zárt.

https://barbieripnk.hu/

(#180041) sebgutkopf válasza Hasaggymeg (#180038) üzenetére


sebgutkopf
őstag

A bringa és a ruha féltésén túl pedig ott vannak a nők. Egyszer érkeztem csak haza úgy, hogy előtte nem verettem le benzinkúton...
Na azóta nem voltam sáros időben bringázni. :DDD

(#180042) xy.zsolt válasza sebgutkopf (#180041) üzenetére


xy.zsolt
őstag

Jó cucc ez a brigi2000....örülök, hogy hallgattam rátok. Ezzel a befőttesüveg technikával kevés fogy, jól kezelhető, nem fröcsög semerre. Szerintem sikerült kapásból tökélyre fejleszteni a technikát :) Van 2 garázsom is, az egyik full üres mégis a lakásban tartom a bringát és az állványt....jobban szeretek itt szöszmötölni vele és ezért örülök, hogy ilyen "patika" lett a tisztítás folyamata.
Bocs sebgutkopf, ez nem neked akart menni szálaszként hanem mindenkinek

[ Szerkesztve ]

BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.

(#180043) Hasaggymeg válasza Toobee (#180040) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Szerintem nem, ez csakis a szemek közötti egyenes szakaszokon fut abban a vékony héjban, mely bár elég kemény, megtörni, odanyomni, becsípni stb. nem szabad. :(

sebgutkopf...megint csak ezek a nők! ;]

[ Szerkesztve ]

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#180044) ZolkoW válasza Toobee (#180040) üzenetére


ZolkoW
őstag

Szerintem ott csak barkács módszer működik, bár mintha olyat láttam volna valahol (és ez volna a félbarkács..) , hogy a szokásos megakasztószemekben megül egy kis "adapter", amihet hozzábandázsolhatod a hidrós fékedet, vagy a végig csőben vezetett drótodat. Talán még azokból az időkből való, amikor elkezdtek terjedni a h. fékek, de a vázak még nem erre voltak kitalálva. Egyébként pont ma rendeltem hosszú váltóbowden-házat, hogy én is átalakítsam végig zártra. Nem csak az nem szimpatikus, hogy elméletileg még kosz is kerülhet bele (bár a nyitott rész csak a vázon belül van), hanem az sem, hogy egy fém alkatrészen súrlódik egy ponton a drót.
Én is max 4 csapágyat láttam egy hátsó agyban, de ez ne mjelent semmit :) Viszont arra szerintem lehet számítani, hogy inkább csak a külsők koszolódnak el.

Ja! szombaton kamáslit is húztam, ez nem csak azért volt jó, mert kívül tartotta a vizet, és nem fáztam a nyári cipőben, hanem sáros sem lettem. Legalábbis a lábfejemen.
Az vicces volt, amikor a parkolóban átöltöztem (a rutin, amikor berakok egy farmert is, hogy be tudjak utána ülni az autóba anélkül, hogy hazavágnám a kárpitot...) , hogy a thermó hosszúgatyát átütött a sár, és addigra megszáradt, így ahogy húztam le, a lábszáram porzott...

hopp, közben találtam, ez nem is annyira idejétmúlt dolog ezek szerint: https://www.bike24.com/p25656.html
ilyenem meg még valahol nekem is van: https://www.bike24.com/p222970.html

[ Szerkesztve ]

Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786

(#180045) anorche1 válasza IMIIKE1998 (#179996) üzenetére


anorche1
őstag

M -es meret, 80as stucni es 740 -es (hajlitott) kormany van rajta. A teleszkop szerviz infot koszi, korabban kerdeztem is, de nem kaptam valaszt :(

Elso lampanak mi az ajanlott, amivel latni is lehet, nem csak latszani?

"It never gets easier, you just go faster." Greg LeMond

(#180046) parkr válasza jjeahh (#180028) üzenetére


parkr
őstag

középcsapágyról jut eszembe, ezen besírtam :DDD

(#180047) xy.zsolt


xy.zsolt
őstag


Pöpec lett.....szebb mint új korában :D

[ Szerkesztve ]

BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.

(#180048) bardi


bardi
aktív tag

Szerintetek fent a biciklin le lehet úgy takarítani a láncot, hogy utána waxolni tudjam? Decás waxot már kipróbálnám, és ha már úgyis felrakom előre a 34-es tányért, akkor egyben letudnám az egészet, már nem is olajoznám össze.

'92 Honda VFR 750

(#180049) FerNandor válasza xy.zsolt (#180047) üzenetére


FerNandor
őstag

Mivel kened amúgy?

"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."

(#180050) ZolkoW válasza bardi (#180048) üzenetére


ZolkoW
őstag

a 34es nagyobb,vagy kisebb a réginél? csak hogy elég hosszú legyen a láncod. a decás waxra rákeresek, az nekem új. gondolom azért kérdezed,mert nem patentszemes - én biztos leszedném, sokkal egyszerűbb úgy.

Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.