Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-26 14:36:02

LOGOUT.hu

Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#45001) Hasaggymeg válasza batagy (#44998) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Na ez így mindjárt más! Amúgy belső lábhossz x ~0,665=cm outi; x ~0,66=cm tracking,illetve x ~0,226= coll mtb. Ha ráülsz az első benyomásra figyelj,mennyire érzed kényelmesnek az üléspozíciót miután a nyeregmagasságot beállítottad,és a markolatokat rendesen markolva hol látod az első tengelyt.Kábé a kormány vonala kell kitakarja,vagy picit hozzád közelebb,a stucni végénél kell lásd.

(#44991) vendingo...2 hónapos 29"-os LTD tulajként valszeg. elfogult vagyok,de ha így 1500km után ha a teleszkópomra gondolok akkor mindig a vaj szó jut eszembe. :K

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#45002) goldnarmz válasza Zola007 (#44988) üzenetére


goldnarmz
aktív tag

8-as Alfine van a fitness gépemben, és tökéletesen teszi a dolgát immár 3. éve. Így csak arról tudok nyilatkozni.
Évente viszem szervizeltetni (Vác). Eddig még nem volt gondom vele, Pedig kap rendesen síkon, és hegyen egyaránt. Láncokkal viszont gyakran meggyűlik a bajom. :DDD Jópárszor szétszedtem már, csak úgy kíváncsiságból. Nem nagy ördöngősség. ;)
Nálam a gyári lánckerék van rajta (18T), elöl RaceFace hajtómű (42T).
Sz'al jó a 8-as, de azért egy 11-est kipróbálnék. :K

[ Szerkesztve ]

(#45003) batagy válasza Hasaggymeg (#45001) üzenetére


batagy
őstag

Kösz!

A "hozzám közelebb" úgy érted, a kormány vonala látszódna hozzám picit közelebb, a tengelyhez képest? Mert a stucni vége az éppen távolabbra helyezi a vonalat, szóval a stucni végénél a tengely akkor kicsit messzebb látszódik. (?)

(#45004) ivana válasza Maximum1 (#44995) üzenetére


ivana
Ármester

Annak van valami oka, hogy nem rendes agyváltó láncot használsz? Nekem shimano nexus láncom van, az elég strapabíró darab és olcsó is :)

Áttételek érdekesek, mióta agyváltóssal bringázok a legtöbbet, azóta rászoktam arra, hogy a pirosnál állva dobom le a váltót. Múltkor amikor láncváltós outival mentem fenn felejtettem 50-11-ben vicces volt elindulni :)

A shimano más dolgokban elég jó, de agyváltókban korántsem a csúcs. Érdemes SRAM és sturmey agyváltókat is nézni, kicsit régebben vannak a piacon és kipróbált szerkezeteket gyártanak.

(#45005) Zola007 válasza Maximum1 (#44997) üzenetére


Zola007
veterán

622/32 amit fel akarok rakni

még nincs meg a váz, de valamilyen alu váz lesz.
Ha ferdepapucso vagy ejtőpapucsos, akkor muszáj leszek valamilyen láncfeszítőt berakni.
Ha hátrafele nyíló csúszópapucsos, akkor nem kell, de a csúszópapucsban meg őszintén szólva nem igazán bízom.

(#45004) ivana: most Nexust tudnak jó áron hozni ha minden igaz
5 sebességet szerettem volna minimum, Sturmey Archer S-RF5 típust is nézegettem. Gyárilag jó sz.r váltókarokat adnak hozzá, de amit külön lehet venni, az is elég fura megoldás

[ Szerkesztve ]

Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs

(#45006) vendingo válasza Runner_fxr (#44999) üzenetére


vendingo
veterán

A race felszereltsége jobban tetszik, főleg a Deore fékrendszer. Úgy volt, hogy ma megtekintem mindkettőt, csak most műtötték szét a fejem :(

Hasaggymeg: Neked melyik LTD van?

Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#45007) ivana válasza Zola007 (#45005) üzenetére


ivana
Ármester

A láncfeszítő kényszermegoldás, a csúszó papucs a jó. Nem tudom mi a bajod a csúszó papuccsal, ezerszer inkább egy lemez papucs mint egy láncfeszítő. Fixis oldalakon nézd, láttam már egész jó alu vázat 30 körül. A hajtásból is fixitre valót érdemes használni.

Agyváltónál a clickelgetős váltó kar csak hátrány, sokkal jobb egy sima egyszerű mint a sturmey. Azzal egyből oda váltasz ha megállsz ahova akarsz. Jó mondjuk nekem kossal szóba se jöhet marok, meg klikkelős váltókar.

[ Szerkesztve ]

(#45008) FragMaster


FragMaster
addikt

Sziasztok

Az alábbiak közül a kategóriájukban melyik a legjobb választás?

CUBE LTD CLS 2014
CTM Bora 2.0 2014
CTM Quadra 2.0 2015
Kenzel Distance 400 Cross 2014 (bár ez fehér, ezért kérdéses)

Illetve mit érdemes még nézni a crossok közül 120-130k környékén?

"FragMaster felhasználónak 11 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!": http://goo.gl/vYc6Ml

(#45009) jackbacsi87 válasza jackbacsi87 (#44939) üzenetére


jackbacsi87
senior tag

Ma voltam bringaboltba, monoblokkra a megoldás: trükkös, több helyen!:):):)
Csapágyház 70mm, ami miatt elvileg olasz menetes lenne, ennek ellenére angol. Boltban amikor vettem a monoblokkot nem hitték el, de nem ez volt a bibi, végül is jót adtak . Csapágyháznál van a bowdenvezető, vmi ilyesmi. Műanyag bütyök/kök tartják a vázban, és amiatt nem ment bele.....

(#45010) Zola007 válasza ivana (#45007) üzenetére


Zola007
veterán

az a bajom, hogy nincs a legtöbb csúszópapucs bélelve és nem 60 kiló vagyok

Egyébként úgy nincs bajom a fixi vázakkal, az lenne a logikus megoldás, de mióta ilyen felkapott lett, azóta nagyon pofátlan árakon adják a használt vázakat is.
Nézegettem, de még egyet sem találtam. Vagy kicsik (183 vagyok) vagy olyan hülye színekben amire én rá nem ülök. Nekem valami egyszerű kell, fekete, fehér, mélykék, valami átlagos, nem feltűnő.
Ilyen piros, narancssárga, hupilila vázak nem tetszenek. Egyedül még talán az UV-zöld

Ha valaki lát esetleg jó állapotú, egyszerű festésű 55-56 körüli alu vázat, írja meg :R

Volt már sokféle váltókarom, de nekem a clik-shift jön be legjobban. 3-4 fokozatot 1-2 másodperc alatt leváltok ezzel is, többre meg úgysincs szükség. Mivel fogsoros rendszereim voltak eddig kizárólag és az agyváltós csak másodlagos lenne, ezért már megállás előtt odaváltok ahová szeretnék. Szerintem ez már berögzült annyira, hogy az agyváltón sem fogok mást megszokni.

[ Szerkesztve ]

Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs

(#45011) Uckz


Uckz
tag

Sziasztok!

Szeretnék venni egy új biciklit, van egy kiszemelt áldozatom is.

Nagy elvárásaim nincsenek, tudom, hogy ezért nem lehet semmi igazán jót kapni. Igazából annyi a cél, hogy hetente 2-3szor elmenjek osztálytársaimmal a környéken, ritkán erdősebb földútra tekerni egy jót, és valamennyire jól is nézzen ki.

Hogyha esetleg ez katasztrófa lenne, mi mást tudnátok ajánlani, legfeljebb 70ezres kategóriában?

Előre is köszönöm a válaszokat. :U

(#45012) Normi™ válasza Maximum1 (#44995) üzenetére


Normi™
őstag

Szia!

Mekkora az ellenállása az alfine-nak?Nem állítódik el?Nem ugrik meg?Szeretnék egy ilyet,de elég sok a rémhír róla,nekem alfine 11-et ajánlottak mert az már nem zsírban forog hanem olajban,de állítólag az is kényes,elállítódik és néha megugrik,hidegre érzékenyek.Trekkingem van,30-35km/h az átlagom,30-60km-eket megyek naponta.Carbon hajtás miatt néztem ezeket.Rohloff meg ugye elég drága,de az lenne az igazi ahol két bovden dolgozik.

Köszi a válaszod előre is!

ivana: a Sram az ugye a régi Sachs?

[ Szerkesztve ]

"It was me on that road. But you couldn't see me.Too many lights out, but nowhere near here.It was me on that road. Still you couldn't see me.And then flash lights and explosions"

(#45013) zoli03 válasza Zola007 (#44988) üzenetére


zoli03
őstag

Ezt írta:

"Ha évente egyszer szét van szedve és alaposan kitakarítva, újrakenve, akkor nagyon tartós. Ha jártas a kerékpárszerelésben, saját maga is meg tudja szerelni, de ha nem biztos benne, jobb rábízni tapasztalt emberre. Bonyolult a mechanizmus, de jól karbantartható. Fűzéshez semmi trükk nem kell, csak egy jó szakember, aki jól fűz kereket. Ha görgősfékkel akarod használni, akkor rajta kell lenni a görgősféknek fűzéskor plusz a gumibetétes 1 cm-es távtartónak is a görgősféken kívül, az ül majd neki a papucsnak bal oldalt (vagy annak megfelelő szélességű távtartónak, mint amit a görgősfék jelent). 38/20 fogszámmal van hajtva 28"-nak megfelelő méretű kerékben, a gyári ajánlás 2:1-hez, ami 38-19-et jelentene, de nekem így optimálisabb. A láncfeszítő nem a legoptimálisabb megoldás, ha teheted, csúszópapucsos vázzal használd (ehhez másfajta elfordulásgátló alátét kell), vagy ha nem csúszópapucsos a váz, akkor valami normális láncfeszítőt használj (pl.: Shimano Alfine (CT-S510), ez az elfordulásgátló alátét helyére megy jobb oldalt, így akkor azt nem kell felrakni) De a legolcsóbb láncfeszítés egy olcsó hátsó váltó 1-1 alátéttel kihézagolva a vezetőkerekek mindkét oldalán, hogy elférjen az egysebességes lánc. Újrakenést is vállalok, számlával"

(#45014) ivana válasza Normi™ (#45012) üzenetére


ivana
Ármester

Agyváltó tekintetében igen. Nekem például sachs pentasport van, az gyakorlatilag az SRAM P5. Sachs fejlesztés például a klasszikus torpedo agy is, aminek egy az egyben másolata a csepel gránát és a velosteel kontrás agy is.

Drágább mint a shimano, de például 3 sebiben ezerszer jobb. A nexus 3 kukába való. Az 5 sebi ugyan az mint a 3 csak +1 bolygómű átfogása kb. megegyezik egy shimano nexus 7-tel.

(#45011) Uckz Ennyiért nehogy újat vegyél. :N

[ Szerkesztve ]

(#45015) Zsianett válasza Uckz (#45011) üzenetére


Zsianett
tag

Esetleg Neuzer Mistral 50. Kb ugyanez a kerékpár.

(#45016) Hasaggymeg válasza batagy (#45003) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Ha így látod a kormány előtt az első agyat,akkor valószínűleg kicsi neked a bringa. Ha nem látod mert a kormány pont kitakarja,vagy egy picit hozzád közelebb a stucni vége alatt látod akkor kábé jó.

(#45006) vendingo ...[link]

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#45017) Hasaggymeg válasza vendingo (#45006) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Tulajdonképp LTD Pro 2014-es.

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#45018) gergo5991 válasza Hasaggymeg (#45016) üzenetére


gergo5991
őstag

ezen nem a gyári gumi van nem? ez inkább ilyen városi gumi gondolom én, mert elég sima

én beakarnék szerezni a smart sam 2.25 helyett valami vékonyabbat, ami jobban gördül úton, mert mostanában inkább úton túrázgatok

[ Szerkesztve ]

(#45019) Osiris válasza Zola007 (#45010) üzenetére


Osiris
őstag

Neked egy ejtőpapucsos, középrésznél excenteres váz kéne. Olyan amilyen a Cube Hyde Race bringáknak van. Ott a lánc feszességét az középrész vázban való pozíciójával lehet beállítani. Sajnos nem olcsó mulatság és a bringa beszerezhetetlen kategória az országban.
Nekem alfine 8-as váltóval van egy ilyenem és maga a váltó az nagyon jó. Én valamiért sokat szívtam mire rendesen kezdett működni (valószínű, hogy a bowden volt berágódva és ezért váltott késve stb..).

Ilyen:

(#45020) Zola007 válasza Osiris (#45019) üzenetére


Zola007
veterán

ezek használtam is 150 felett mennem
én jóval kisebb költségvetésből akarom az egészet kihozni, max 100-at szánok az egész műveletre, egyes részei használt vagy már meglévő cuccok lennének
Többet nekem nem ér ez a téma egyelőre

[ Szerkesztve ]

Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs

(#45021) Osiris válasza Zola007 (#45020) üzenetére


Osiris
őstag

Pedig épp találtam egy eladó 54-es vázat (esküszöm nem én árulom), ez pont akkora mint az enyém: 190cm-es embernek még simán jó..

(#45022) gergo5991 válasza Osiris (#45021) üzenetére


gergo5991
őstag

hátulján elég ronda lett az a megmunkálás vagy heggesztés :P

(#45023) Hasaggymeg válasza gergo5991 (#45018) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Egyből Continental Tour Ride-al hoztam el,az eredeti talán Schwalbe Rapid Rob,inkább az erdőben jó.Én leginkább túrázok és ha úgy adódik akkor földút és erdő is lehet. (Nagy Hideg Hegy,Csóványos stb.)

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#45024) Zola007 válasza Osiris (#45021) üzenetére


Zola007
veterán

Nem olcsó, plusz még bele villa :F
nem igazán lennék előrébb árban a végén.
Vázszettre 30-max40 körül szánok, többet nem

Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs

(#45025) gergo5991 válasza Hasaggymeg (#45023) üzenetére


gergo5991
őstag

és ez milyen vastagságu? mert neten 700cc(622)-t ir, de ez nekem nem mond semmit. Annyit tudok hogy enyém 2.25-ös

(#45026) Osiris válasza Zola007 (#45024) üzenetére


Osiris
őstag

Jogos, nem lehetne 100eFt-ba beleférni ha csak vázra ennyit költenél. Nem tudom létezik e más olcsóbban beszerezhető excenteres váz, de ha esetleg igen akkor olyat érdemes lehet használtan beszerezni.

(#45027) cseter válasza Osiris (#45019) üzenetére


cseter
tag

Nekem egy scott sub 50-esem van ez is excentrikus kozepcsapagyhazas mint a cube,ez gyári single speed, most lett telepítve bele egy nexus 8 mondjuk nekem még szoknom kell ezt az agyvaltos dolgot

(#45028) cseter válasza Osiris (#45019) üzenetére


cseter
tag

Nekem egy scott sub 50-esem van,ejtőpapucsos ez is excentrikus kozepcsapagyhazas mint a cube,ez gyári single speed, most lett telepítve bele egy nexus 8 mondjuk nekem még szoknom kell ezt az agyvaltos dolgot

(#45029) ígyvanferi válasza gergo5991 (#45025) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Az az átmérője.
Van 28 mm-től egészen 47 mm szélesig.

(#45030) Hasaggymeg válasza gergo5991 (#45025) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

622-47,vagy 28x1,75.

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#45031) gergo5991 válasza Hasaggymeg (#45030) üzenetére


gergo5991
őstag

Köszönöm szépen.
gondolom egy 1,75 ös gyorsabb / gördülékenyeb mint egy 2.25, lehet beszerzek egy ilyet. Már csak az érdekelne, ha netről renedlem találtam árat 18 euró. Az egy db-ra vonatkozik, vagy egy pár-ra?
Esetleg személyes véleményedet kikérhetem hogy milyen a gumi? esős időbel pld, kanyarokban mennyire biztonságos? (tapadás szempontjábol)

[ Szerkesztve ]

(#45032) bandus


bandus
veterán

Van esetleg valami jol beval orszaguti utvonalatok a xi. keruletbol indulva? 30-40 km kb? Mintha lett vola szo rola multkor, de nem sikerul megtalalnom.

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#45033) fpeter07 válasza bandus (#44992) üzenetére


fpeter07
veterán

Vizszintmerovel egesz konnyen be lehet allitani. Az optimalis nyeregmagassagra mar nincs ilyen eszkoz.

(#45034) goldnarmz válasza Hasaggymeg (#45023) üzenetére


goldnarmz
aktív tag

Nocsak, arrafelé én is gyakran megfordulok. :K

(#45031) gergo5991:
Külsőknél az ár 1 db-ra vonatkozik, hacsak nincs külön feltűntetve, hogy /pár.

(#45035) concret_hp válasza bandus (#45032) üzenetére


concret_hp
addikt

bp-kékestető-bp :DDD

Isaszeg fele van egy jó köröm, de az a 11. kerből nem biztos hogy jó, viszont van benne legalább 1 kis domb (nem Pilis féle)
Örs-Isaszeg-Örs 50km kb.
a 30-40-el az a baj, hogy 10km mire kiérsz bp-ről :S

[ Szerkesztve ]

vagy fullba vagy sehogy :D

(#45036) Tothgera30 válasza vendingo (#45006) üzenetére


Tothgera30
Ármester

LTD Race lényegesen jobb, esetleg ha tudsz szerezni Race One-t, azzal sem nyúlsz mellé, és kb. ugyan ilyen áron kapható.

"A pokol nem hely, hanem állapot"

(#45037) ivana válasza Osiris (#45021) üzenetére


ivana
Ármester

190cm-es embernek még simán jó... 54-es váz :N Nekem nagyobb kell pedig 175 vagyok, sőt a legkényelmesebb bringám egy 58-as outi az french fit :D

30-40 már bőven jó kovácsolt csúszópapucsos váz van. Gipiemme vagy campa papuccsal akár. Az teljesen jó. Jobb mint ezek és van értelemes méretben is.

[ Szerkesztve ]

(#45038) Uckz válasza ivana (#45014) üzenetére


Uckz
tag

És esetleg, hogyha nem nagy kérés, tudsz abban segíteni, hogy hol nézzek, milyen érdemes nézni? Sajnos kb nulla tapasztalatom van ebben.

(#45039) K Norbi


K Norbi
addikt

Shimano CS-HG31-8 (11-34) fogaskoszurúhoz hol lehet venni hozzávaló kazettát? amire rácsúszik.

[ Szerkesztve ]

(#45040) Because válasza Osiris (#45019) üzenetére


Because
őstag

természetesen nem magyarországban kell gondolkodni : cube hyde team váz 100euro

[ Szerkesztve ]

(#45041) ivana válasza K Norbi (#45039) üzenetére


ivana
Ármester

Nem teljesen értelek fogaskoszorú=kazetta. Rotort szeretnél? Most milyen van? Ha valami régi UG az elvileg cserélhető, de nem lesz olcsó, esetleg hibás agyról tudsz bontani. Szerintem csak 105+ kategóriában éri meg.

(#45038) Uckz Montikhoz nem értek azt majd a többiek segítenek. Érdemes kazettás agy, normális hajtás, merev villa kombót nézni ilyen kategóriában.

(#45042) Uckz válasza ivana (#45041) üzenetére


Uckz
tag

Rendben, köszi azért a segítséged! :)

(#45043) entropy


entropy
tag

Néha elgondolkozok azon, hogy ha minden hülye ötletemet felraknám kickstarterre akkor mennyi zsét kaszálhatnék :U HÁ' EZ MI MÁ'?!

(#45044) K Norbi válasza ivana (#45041) üzenetére


K Norbi
addikt

Köszönöm! ez jó ötlet :R :R bontok egyet. megyek meglátogatom öcsit! nagyon bírom a videóit [link]

[ Szerkesztve ]

(#45045) ivana válasza K Norbi (#45044) üzenetére


ivana
Ármester

Ha dura ace azzal vigyázz mert UG dura ace-hez spéci leszedő kell nem 10-es imbusz és olyat nem kapsz sehol. Ha véletlenül campa agyad van akkor végképp nem fog menni.

(#45046) K Norbi válasza ivana (#45045) üzenetére


K Norbi
addikt

Pedig igen, ezt kéne leszedni, 10 es Imbuszos csavar! [link] aliexpressen csak van. vagy valahol.
De olvastam én is róla ha nagyon rá van gyógyulva a 10 es Imbusz megfordulhat!

Egy képet küldj róla hogy néz ki pontosan a bele való leszedő

[ Szerkesztve ]

(#45047) bandus válasza concret_hp (#45035) üzenetére


bandus
veterán

Igen, del-budarol eleg szivas barmerre is elindulni, ra kell, hogy jojjek. Csak fout, autopalya minden iranyba. A legegyszerubb fogni a pringat es levonatozni biatorbagyig, onnan mar el lehet indulni jo kis korokre :K
Ti milyen utvonalon nyomtatok le a kekest?

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#45048) Maximum1 válasza Normi™ (#45012) üzenetére


Maximum1
őstag

Van valami ellenállása, de nem olyan nagy, ha ujjat veszel akkor kb. 1000km mire bejáratod.
Az ellenállás tekerésnél érződik, gurulásnál nem, szerintem a feszítő nélkül kevesebb lenne.
Más tekerni mint egy sima váltósat, de kevesebbszer kell váltani, kb egy váltás kettőnek felel meg, szokás kérdése én hamar megkedveltem.
Egyszer nem állítódott el, télen is jó volt, néha ugrik ha határozatlanul váltasz, megszokod utána nem.
Amit viszont szokni kell, nincs hangja, nem kattog mint a váltós társai, nem hallanak a gyalogosok.
11-es elmebeteg áron van.
A Carbon/szíjas hajtással viszont nagy ellenállásod lesz, Focus Planetet tekertem meg kézzel /ahol vettem pont volt egy/ nehezebb volt tekerni sokkal.

(#45004) ivana Maga a hajtómű 9 sebességesnek felel meg és a Shimano oldala is minimumnak a HG-53-mat írja.

[ Szerkesztve ]

(#45049) ivana válasza K Norbi (#45046) üzenetére


ivana
Ármester

Ha 10-es imbusz akkor nincs gáz azt bárhol kapsz. Nekem van itthon olyan dura ace agyam amihez spéci leszedő kell na az szívás.

(#45050) K Norbi válasza ivana (#45049) üzenetére


K Norbi
addikt

Értem :) ma bevásároltam, vettem monoblokk kiszedőt, kónuszkulcs készletet,hajtómű leszedőt négyszögtengelyhez, Racsnileszedőt 12 körmöst, láncszemkinyomót, láncos kulcsot, racsni leszedő 2 körmös, multi küllőkulcsot. Rühellem a szervizeket kontárkodni tudnak csak. több kárt csinálnak mint hasznot, átbasznak lehúznak hazudoznak ígérgetnek! pont mint az autószerelők... Manapság ha azt akarod hogy jó legyen valami csináld magad. ;]
Héten fog kapni a jány is egy Merdidat aztán mondom felfegyverzek. :U
Már nem úgy van mint régen.. manapság mindent belehet szerezni! a neten meglehet tanulni sok mindent. gyakorolgatni és elsajátítani a dolgokat.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.