Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
- Gurulunk, WAZE?!
- Milyen mosógépet vegyek?
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Rendszerfrissítés másként Xiaomi/POCO/Redmi telefonok esetében HyperOS-en.
- ALZA vagy eMAG?
- Reklámmentesítés HyperOS-ben Xiaomi/POCO/Redmi
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
TripleB
senior tag
Xboxmod: pár napja írtam privátot, válaszolj kérlek a Speci matricákkal kapcsolatban.
"Aki nevet, azzal együtt nevet a világ. Aki sír, az egyedül sír"
-
zoli03
őstag
válasz TESCO-Zsömle #10996 üzenetére
De az még több hét is lehet, mire fog életbe lépni.
-
őstag
válasz Zola007 #10975 üzenetére
Azért nem vesz észre és kanyarodik ki eléd az autós, mert az agya az autó vagy annál nagyobb tárgyakat keresi, számára egy biciklis vagy egy motoros szinte láthatatlan. Több tesztet is csináltak erről, ha az autós biciklizik is, akkor figyel rájuk autózás közben is, egyébként sajnos nem.
-
fpeter07
veterán
Szerintem szokj hozzá. Én is majdnem belefutottam tegnap egy autóba, mert csak arra nézett, amerre kanyarodott. Azt viszont nem értettem, hogy egy papi akart kanyarodni és idegeskedett, hogy milyen lassan haladok. Mintha nem lenne neki mindegy, hogy egy perccel korábban ér el a céljához, vagy később... Nem fogok városban sprintelgetni csak azért, mert egyesek sietnek.
-
Zola007
veterán
válasz vgyuri #11006 üzenetére
akkor lehet ezért nem tudom átérezni, mert tekerek kölyökkoromtól és vezetek is 10 éve
ettől függetlenül én is b.ztam már el majdnem bringást, mondjuk az idiótája este kivilágítatlanul jobbról (!) előzött párhuzamosan köztem és a parkoló kocsisor között, mialatt én már bőven előtte kirakott indexel akartam leparkolni egy üres helyre
itt Debrecenben észrevételem szerint a munkábajárós kocabringásokkal és a divatfixisekkel van a legtöbb gomd.Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Solad
addikt
Erre mindig kíváncsi voltam amúgy..
Mi előnye van egy fixinek egy SS-hez képest (akár kontrás, akár szabadonfutó)?No girlfriend on valentine's day.. More money for bike parts
-
venember83
nagyúr
A futárok révén terjedt el a fixi, legnagyobb előnye az, hogy szabadonfutó híján kevésbé karbantartásigényes, valamint jóval kevesebbe kerül a fenntartása a cuccnak, hiszen fékezéskor az ember a lábizmait használja, nem pedig kopó felnit vagy fékpofát, amik bizony futárszolgálatban elég határozott kopást tudnak mutatni esős, havas napokon. Másik előnye esetleg az lehet, hogy eszeveszett módon lehet pörgetni, de leginkább divattermék már jó ideje a fixi, hisz már rég nem csak futárok használják.
-
lukaszokni
aktív tag
Ez igy van. Az en balesetemnel is ez tortent. Gyokszike begurult a kertvarosi keresztezodesbe 2km/h-val, ugy, h vegig engem nezett, megvolt a szemkontaktus, tehat latta, h jovok. Aztan megallt kozepen. Ha auto lettem volna, ralepett volna a gazra. De mivel csak egy bringas voltam, ezert megvarta, h mi fog tortenni. Eselyem nem volt kikerulni.
Nagyon kell vigyazni az ilyen idiotakkal.mAtx4ever!
-
dqdb
nagyúr
válasz lukaszokni #11014 üzenetére
Még 10+ évvel ezelőtt történt a szentendrei bringaút és a Mozaik utca kereszteződésénél, akkoriban nem volt még ott jelzőlámpa. Folyamatosan halad az egyik sávban a kocsisor, én álldogálok a bringával egy kis szünetre várva. Hosszú percek után megáll egy autós, villant, elindulok, erre ő is elindul ...
[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Werkly
őstag
Trekking kerékpáromon a pedálok töröttek. Milyen jó bele? Vagy szabvány mind? Fémet szeretnék és fekete színűt. Várnám ajánlásotokat! Kösz! Link jöhet webshopra.
-
Katsu
aktív tag
válasz Zola007 #10999 üzenetére
Szerencsére nem a jelölésnél fáj a dolog, mármint nem a te jelölésednél , mint írtam korábban, nekem a combizmom fáj.
A kép egy okos ötlet volt, már be is jelöltem rajta, hogy hol fáj nekem.
A narancs szín az erősebb, a zöld az enyhébb fájdalmas területet jelöli. A piros az általad jelölt rész, az nem releváns.Mindkét terület tompa fájdalommal rendelkezik, nap végére erősödik, tekerés közben csúcsosodik.
Elkezdtem a tekerés utáni alaposabb nyújtások, valamint nap közben is, mikor eszembe jut és van rá lehetőségem.
De az ennél is nagyobb gondom most a hideg. Első telem lesz. Már írtatok nekem tanácsot öltözködés terén.
Eddig 3 rétegben öltözködtem: felül egy hosszú ujjú aláöltözet (0 fokig jó), felette egy olyan hosszú ujjú kerékpáros felső, amit hűvösebb időkre ajánlanak, legfelül pedig egy szél fogós dzseki. Alul csak 2 réteg van, egy hosszú vízkivezetős nadrág (cicanadrág szerű. ), rá egy szél fogós hosszú nadrág. 2 réteg meleg sportzokni, sportcipő, kesztyű, motoros teljes fejmaszk és kerékpáros szemüveg. Egyelőre így öltözöm, de úgy érzem, mintha még mindig keresztül fújna rajtam a hideg. Ma próbáltam a felső részen annyit módosítani, hogy egy polár pulóvert felvettem a 2. réteg helyett. Hazafelé megpróbálom 4 rétegben...
Félek ruhákat venni, mert mi van, ha az sem véd meg. Kidobott pénzt nem akarok. A termós cuccokat meritek ajánlani? 10k-tól indulnak felfelé. Illetve azt hanyadik rétegben nézzem? Legfelülre?[ Szerkesztve ]
-
Packersbay
tag
Távol álljon tőlem a hímsovinizmus vagy csak én vagyok ilyen szerencsés nem tudom de általában velem ilyen csak nőkkel fordul elő. A héten pl 3x is pedig ebből mindháromszor nekem volt elsőbbségem szemkontaktus is megvolt mégis majdnem elütöttek,szerencsére jók a reflexeim mondjuk ebből kettőnek mobil volt a fülén,biztos valami nagyon fontos dologról beszélgettek. Férfiaknál inkább a taxis-ok nem vesznek észre,pedig nappal se vagyok észrevehetlen
Saját házi akácméz eladó! Dell laptop alkatrészek eladók!
-
Doki-HUN1978
senior tag
A -kimondottan- sportolásra kifejlesztett ruhák köszönőviszonyban sincsenek a hétköznapi használatra szánt társaival.
Az aldiban időnként kapható kabát pl. tökéletes választás és az ára is 5-6000 ft körül szokott lenni.
A sarki szél nyilván át tud fújni rajta, de ilyen esetben ajánlott egyéb ruházatot is magadra aggatni.2 olyan kabátot felveszel + egy aláöltözet és a -10-ben sem fogsz fázni tekerés közben.
"A szórakozottság a zsenik erénye"
-
fi:zi'k
nagyúr
Nem semmi gúnya van rajtad. Persze reggel-este már hideg is van.
Ha úgy érzed, hogy átfúj a szél, akkor Windstopperes cuccot keress. Ha érzed, hogy a térdedet jobban megviseli a hideg, akkor el lehet gondolkodni egy térdmelegítőn, ami szintén Winstopperes legyen.96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
Szakbarbár
aktív tag
válasz Zola007 #10999 üzenetére
Nekem pont ott fáj, ahol jelölve van, pedig csak pár km-t gyalogoltam tegnap este (Árpád híd - Westend oda-vissza). Egy hete alig ültem biciklin,akkor is csak 18 km-t tekertem. Akkor nagyon gyenge lábakon állok, ha már ennyitől is megerőltettem
Doki-HUN1978
Az Aldi-s kabát és nadrág tényleg jó, pár napja próbáltam este 8-kor 5 fokban, még melegem is volt benne, pedig csak egy sima vékony pamutpóló volt alatta.[ Szerkesztve ]
Ez a hozzászólás nem jöhetett volna létre elektromosság nélkül.
-
Katsu
aktív tag
válasz Szakbarbár #11027 üzenetére
És ezt az Aldis kabátot lehet most kapni, nem tudjátok?
-
hNp88
aktív tag
hát ez k#rva jó, találkozott már valaki olyan szinten berohadt pedállal, amiről már csak a hajtókar levágása jutott eszébe? le akarom venni a bicajról az SPD pedált, a bal oldalról sikerült is, de a jobb olyan szinten van belerohadva, hogy most a szervizben hárman nem bírtuk leszedni WD40 se nagyon hatotta meg... most ilyenkor mi van? tényleg fűrészeljem le róla a hajtókart? végülis nem lenne nagy veszteség, a pedál többet ér mint az egész bicikli
a poén benne az, hogy nem húztam meg ökör módjára (ennyire ha akarom se tudom ...) és nem is volt fent túl sokat, egy-másfél hónapot talán.
[ Szerkesztve ]
Beatam Mortem Expectans. "kötél&diófa - business solutions"
-
Szakbarbár
aktív tag
Szerintem már nincs, amikor én vettem az esztergomi Aldiban már csak 3 db volt, a többiek a fórumon írták hogy mindenhol elkapkodták.
hNp88: Én is így jártam a múltkor, én nem sajnáltam a hajtókart simán szétfűrészeltem. Az más kérdés, hogy a pedál sem volt túl jó állapotban, de vésztartaléknak megtartottam.
[ Szerkesztve ]
Ez a hozzászólás nem jöhetett volna létre elektromosság nélkül.
-
rétisün
veterán
igen, találkoztam......
mondjuk nekem szerencsém volt, mert a sok felhalmozott 'pótalkatrészből' volt mit feltennem a hajtómű helyett, amiből aztán csavarlazítóval többször befújva, satuba befogva, a hosszú imbuszkulcsot egy régi, 40 centis nyeregcsővel megtoldva ki tudtam hajtani a pedált, jó pár próbálkozás után, amik között néha napok teltek elwar...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
hNp88
aktív tag
válasz Szakbarbár #11032 üzenetére
+ rétisün
ez egy príma állapotú Shimano SPD, alig volt használva, nagyon nem akarom szétcseszni, kell a leendő outira. erre igazából csak próbaképp raktam föl, hogy "szokjam az érzést"
amitől viszont félek, remélem a menet nem károsodott rajta / nem fog a kibányászás közben.megpróbálom majd leszedni a teljes hajtókart azt' beviszem suliba, ott a gépműhelyben talán többet tudok vele kezdeni, vagy ha nem, akkor ott helyben szét is tudom vagdosni.. bár azért sajnálnám, micsoda barbárság ez
csavarlazítóval szerintem már nem sokra mennék, mondom, többszöri WD40-es kezelés és több napon át tartó erőlködés sem vezetett eredményre
[ Szerkesztve ]
Beatam Mortem Expectans. "kötél&diófa - business solutions"
-
Doki-HUN1978
senior tag
Nekem már ez lesz a 3. telem benne. Nekem bevált.
"A szórakozottság a zsenik erénye"
-
Katsu
aktív tag
válasz Doki-HUN1978 #11035 üzenetére
Ha esetleg láttok megint ilyen Aldi/Lidl akciót, akkor szólnátok?
Sajnos nekem egyik sem esik útba és nem is ott szoktam vásárolni.
Persze ez nem kifejezetten tőled kérés Doki, csak irigységemben hirtelen a válaszra nyomtam. -
lukaszokni
aktív tag
En nem ertem ezt a wd40 maniat, nem erre valo.
Csavarlazito, rozsdaoldo spray, satu, erokar. Ezek kellenek neked.
Egy honapja ugyanezt vegig jartam, mert elfelejtettem zsirral bekenni! a pedal menetet. Negy evig hasznaltam... Gondolom nalad is ez lehet a problema forrasa.11015 dqdb: Az para lehetett. Kovetkezmeny?
[ Szerkesztve ]
mAtx4ever!
-
-
Zola007
veterán
elég egy rossz lépés, hogy meghúzd a combhajlítót és az inat.
sokaknak azért is fáj, mert a bringától idővel erősödik a lábuk, de lefogy róla a zsír és mivel legtöbben oldalt fekve alszanak, nyomja a felül lévő láb azt a részt.
ha oldalt fekvő vagy, akkor rakj egy kis párnát a 2 térded közé lefekvéskor.(#11034) hNp88: azért a rendes csavarlazító az nem ugyanaz mint a wd40. próbáld meg hogy valami megdöntött teknőszerűsgében (pl félbevágott flakon) beállítod a leszedett hajtókart és öntesz rá 1-2dl műszerolajat.
alig párolog, viszont olyan mértékben le van finomítva hogy ha az sem lazítja meg 2-3 nap alatt, akkor tényleg csak a fűrész marad.satut csak módjával, erőltetni ne erőltesd mert még elnyomorítot a pedált is
[ Szerkesztve ]
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
concret_hp
addikt
megjött a tacx görgő.
úgy nézem a hátsó tengelyben egy ilyen rudat át kell cserélni mindenképp arra amit adtak hozzá, mert ami alapból benne van, azzal nem lehet rögzíteni. ez mennyire necces művelet? tiszta olaj lesz minden?vagy fullba vagy sehogy :D
-
csabi94
őstag
válasz concret_hp #11040 üzenetére
Az csak a gyorszár, nem lesz koszos semmi, csak max. a kezed!
-
hoffman_
nagyúr
most nincs pénzem... casco sisakok 50% kedvezménnyel...
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
hoffman_
nagyúr
válasz fpeter07 #11044 üzenetére
én ennyiért vennék sisakot. pláne, hogy végre tetszik egy. ami rudy project tetszett és tényleg baromi jó és kényelmes volt, az 30 fölött van. leárazva meg nem találtam. szóval ez 22-ért nekem szuper vétel lenne az eddigi kereséseimet tekintve. de nem lesz
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
zoli03
őstag
válasz lukaszokni #11037 üzenetére
Ismerek olyan teherautó szerelő műhelyt, ahol WD40-et használnak csavarlazító helyett (5 literes kiszerelésben veszik négyesével).
-
Valkűr
addikt
Egy kis adrenalin löket...
iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5
-
Zola007
veterán
apropó sisak
ajánlhatnátok valami egyszerűbb kivitelt ( ezalatt nem azt értem hogy gagyi), hanem ne nézzenek benne ufo-nakrovarháló nem feltétel, egy príma napellenző azonban jó lenne, mert napszemüveget nem tudok hordani.
keret az úgy 15e alatt erősen jó lenne.[ Szerkesztve ]
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Zola007
veterán
válasz DjKoxi #11049 üzenetére
7 dioptriás szemüveggel.
fényre sötétedő, de sose fog annyi tudni mint egy jó napszemüveg, mert limitált a lencse mérete.Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tőzsde és gazdaság
- Gitáros topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Ukrajnai háború
- Elektromos cigaretta 🔞
- Gyúrósok ide!
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- A CES-en érkezik a Strix Point nyúzott verziója
- További aktív témák...
- Segway-Ninebot F2 Pro elektromos roller - 32km/h
- Segway-Ninebot Kickscooter G30LE II elektromos roller - 32km/h
- Méhpropolisz , 600 mg, 180 Gyorsan oldódó kapszul
- Kurkuma gyömbér komplex szabványosított, 1800 mg (adagonként), 120 Gyorsan oldódó szoftgél
- OYE 55" 3in1 játéktábla (Billiárd, ping pong, hoki)
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest