Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Gurulunk, WAZE?!
- Milyen mosógépet vegyek?
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Rendszerfrissítés másként Xiaomi/POCO/Redmi telefonok esetében HyperOS-en.
- ALZA vagy eMAG?
- Reklámmentesítés HyperOS-ben Xiaomi/POCO/Redmi
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
HollyBoni
veterán
válasz imyourfriend #30000 üzenetére
Mégis van Sora vagy Tiagra egyenes kormányhoz való váltókar, és mondták már nekem azt szervízben hogy pl monti váltókarral bizony nem megy a dolog, hanem az kell hozzá... De ahogy írtam nekem működik minden.
[ Szerkesztve ]
-
tatabike
őstag
Országútit Shimanonál át lehet alakítani úgy, hogy az oúti váltókat/fékeket mtb-s kezelőszervekkel vezéreld, csak a sebességfokozatokra kell figyelni, hogy ugyanazok legyenek. Sram-nál ez nem működik, ott nincs átjárhatóság az oúti és az mtb szettek között, továbbá a 3 nagy oúti gyártó (Shimano, Sram, Campa) szettjei között sincs, maximum a féknél, de ott a Campa fékek nem jók a Sramhoz és a Shimanohoz, mivel a Campa fékek gyorskioldója (kerékcserénél) nem a féken van, hanem a fékváltókaron. Sram és Shimano fék mindegyikre jó, Campára is. 2007-től már azt is megoldotta mindegyik gyártó, hogy még az első átdobók sem kompatibilisek a másik gyártó cuccával, variáltak a húzott bowden mennyiségével, és a konkurrenciához képest közelebb-távolabb pakolgatják a tányérokat a hajtóművön is. Elvileg még a Sram hátsó fogaskerék sora kompatibilis a Shimanoval, meg a láncok, de már ebben sem vagyok biztos.
Oúti fékhez nem igazán jó a V-fékkar, mert kicsi az áttétele, a canti-fékhez való kell, hacsak nem akarod, hogy minden nagyobb fékezésnél ott maradjon a fékkar lenyomata az ujjaidon. Egy idő után, hosszúra nyúlt túra végén nagyon kellemetlen tud lenni.(#30000) imyourfriend a Sram volt olyan bolond...
[ Szerkesztve ]
Apám, látja mit csinál az a kutya? Látom fiam, nyalogatja a tökeit. Apám, ezt én is kipróbálnám. Próbáld fiam, de szerintem meg fog harapni...┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
-
HollyBoni
veterán
válasz tatabike #30002 üzenetére
Sram fogsor jó Shimano lánccal és fordítva, tapasztalat. Én V fékkart használok országúti fékkel, abból is olyat ahol mag a kar elég rövid, teljesen jó, nagyon könnyű behúzni, és a fék is ugyanúgy fog mint országúti fékkarral/fékváltókarral.
Ja, Sramhoz tényleg külön double tap váltókar kell.
[ Szerkesztve ]
-
Doki16
addikt
Vannak még valahol ilyen SPD+Cipő akciók?
A Tyrannosaurus Rex legközelebbi ma is élő rokona: a csirke.
-
tatabike
őstag
válasz HollyBoni #30003 üzenetére
Én cantit használok a jó öreg Shimano 600.as fékekhez. Nekem tavaly a kétforgáspontos oúti fékjeimhez volt V-fékkar, igaz, csak kétujjas, lehet az volt a baj, abba bele kellett kapaszkodni rendesen...
Apám, látja mit csinál az a kutya? Látom fiam, nyalogatja a tökeit. Apám, ezt én is kipróbálnám. Próbáld fiam, de szerintem meg fog harapni...┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
-
Csapi007
veterán
válasz imyourfriend #29991 üzenetére
Hy
Ilyet nem fogsz találni. Összes fejegység ANT+ vagy saját technológiát használ, BT még nem terjedt el (szerintem nem is fog).
Szóval ha a BT működést elfelejtjük, akkor a következő az ár, 40-50k körül meg tudod venni az alap gépet, pl egy Garmin Edge 500 tökéletes választás lehet, de ennyiért nem fogsz kapni mellé szenzorokat.
Igazából a kategória amit keresel már kihalt, GPS már mindennek az alapja, van még pár régi konstrukció (pl VDO X széria) de ezeknél esélytelen a HR támogatása."Csak úgy mondom"
-
vendingo
veterán
100 ezer környékén milyen új országúti bringát ajánlanátok?
Csepel torpedokat nézegettem. Vélemény?Felsőbb árkategóriából meg a Kross vento 1 és 2, de ennyit nem szívesen áldoznék egy olyan bringára, amit csak heti párszor használnék.
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
Rottweiler89
senior tag
DeepCool CH370, Gigabyte B550M K, AMD Ryzen 5 3600+Thermalright Assassin King 120 SE, 2x8GB Corsair Vengeance RED D4 3200Mhz, Sapphire Pulse RX 6700 XT 12GB, Micron 2450 256GB, Micron 3400 512GB, Kioxia Exceria 960GB SATA3, Fractal Design Anode Bronze 650W, MEETION K9320 RGB, THE G-LAB Kult Helium
-
vendingo
veterán
válasz Rottweiler89 #30009 üzenetére
Gyerek fogja, azért tűnik nagynak.
-
D.Orion
veterán
válasz Rottweiler89 #30009 üzenetére
60-as, nagyobb méret nincs belőle. Kicsit torzít a kép és gyárilag is eléggé vastag a váz.
[ Szerkesztve ]
-
tatabike
őstag
válasz HollyBoni #30006 üzenetére
Valószínű, mert a kétujjas V-fékkarba igencsak bele kell markolni, ha oúti fék van a kanóc végén... Kinézetre nem sok különbség van, de gyakorlottabbak észrevehetik, hogy a canti féknek a forgáspontja kicsit közelebb van a karhoz, mint a V-fékesnél, mert a canti/oúti fékek nagyobb erőt igényelnek. Fordítva meg azért nem jó, canti fékkart a V-fékhez/tárcsához, mert akkor meg könnyen fejreállhat az ember, ha beleránt az első fékbe, nehéz eltalálni a nyomáspontot, meg a V-fékhez több bowdent kell húzni, hogy fogjon, és ha már nagyon kopott a pofa, akkor a canti fékkar kevés lehet.
[ Szerkesztve ]
-
Rottweiler89
senior tag
Hát meglepett hitelen a kép...
A Courierből pedig az 54-est rendelem majd meg,remélem jó lesz.
DeepCool CH370, Gigabyte B550M K, AMD Ryzen 5 3600+Thermalright Assassin King 120 SE, 2x8GB Corsair Vengeance RED D4 3200Mhz, Sapphire Pulse RX 6700 XT 12GB, Micron 2450 256GB, Micron 3400 512GB, Kioxia Exceria 960GB SATA3, Fractal Design Anode Bronze 650W, MEETION K9320 RGB, THE G-LAB Kult Helium
-
Because
őstag
válasz Rottweiler89 #30013 üzenetére
csinálj majd sok fotót, kíváncsi vagyok a gépre! egyelőre az ormótlanul vastag váza nem tetszik
-
vendingo
veterán
válasz HollyBoni #30016 üzenetére
Macera a használt. Megfelelő állapot, vázméret, ne legyen messze, ne kelljen sokat utazni....
Ezen nem fékváltókar van?
Nagyon tróger a felszereltsége ennek a bringának, vagy vállalható heti pár tekeréshez.Ennyit megér egy ilyen csepel, vagy van más is ebben az árkategóriában?
Nem szeretnék elszállni anyagilag (rossz szokásom), mert lehet be se jön a műfaj, és inkább buknék keveset egy olcsón, mint egy több százezresen. Ha meg bejön a koskormány, akkor feljebb lépek.[ Szerkesztve ]
-
rétisün
veterán
válasz vendingo #30017 üzenetére
a fékváltókar miatt már lebeszélnélek, nekem ugyanilyen van a dolgozóbajáróson....a váltás az jó vele, meglepően pontos, gyors, a fékkar viszont műanyag, és nem nagyon vagyok megelégedve a fékhatással
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
Because
őstag
szakértői véleményt kérnék! a montimra szeretnék rakni országúti hajtóművet, Shimano fc a070 és okozna bármi problémát?
[ Szerkesztve ]
-
rétisün
veterán
válasz Because #30019 üzenetére
nem hiszem, hogy jó lenne, a montinak szélesebb a csapágyháza, mint az outinak....(68 - 73 mm) talán valami régebbi, nem integrált hajtómű jó lehet, bár ott is inkább a tengely hossza változik, maga a monoblokk hossza szabvány.
mod: mst nézem, négyszögtengelyest szeretnél, ha találsz hozzá megfelelő hosszúságú monoblokkot (nem tengelyhossz!) akkor jó lehet.
[ Szerkesztve ]
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
TayRol
nagyúr
Sógorom nagyon nem vigyáz a cuccaira, most hétvégén megnéztem a 6 éves Montana cangáját, hááát...
Első fékváltókarok széttörve, hátsó fék nincs (de maga a v-fék szett sincs fent), váltó bowdenből az összes elszakadva, lánc 2x-esre nyúlva, a kerek fordítva vannak a helyükön, ...
úgy döntöttem, hogy megveszem neki az alkatrészeket (st-ef 50-es félváltókarok, bowdenek, sima hátsó v-fék konzol, 7-es hátsó racsni, valamilyen lánc, stb...) és összerakom, de az első kerék úgy, hogy a helyén van és meg van húzva kotyog/lötyög oldalra, gondolom a tengely tropa. mi a legegyszerűbb verzió ennek az orvoslására?
-
vendingo
veterán
válasz HollyBoni #30023 üzenetére
Köszi az infót.
Második bringának lenne, ha aszfaltos kalandot tervezek.Ami nagyon megfogott az a szép retros dizájn, meg a gyerekkori emlékek.
Unokatesóim 20 éve csepel országútival tekerték le Bécs-Róma oda vissza távot, akkoriban ez volt a csúcs bringa számomra, mindig ilyet szerettem volna.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
HollyBoni
veterán
válasz TayRol #30027 üzenetére
Nálam kónuszos első keréknél kotyogás azért volt mert kikopott belül az agy ahol a golyók futnak, agycsere. Tengely miatt szerintem nem kotyoghat egy agy.
(#30028) vendingo: Én is imádom a retrót, nekem ez már túl modern. Retro az nálam muffolt acélváznál kezdődik. Ha nincs kedved használtakat böngészni akkor vedd meg, na meg írtad hogy 2 méters vagy ahhoz elég ritka lenne bringa használtan.
[ Szerkesztve ]
-
Rottweiler89
senior tag
válasz Because #30014 üzenetére
Ok,csinálok majd! Nekem nagyon bejön a váz!
Nekem miért nem mozog ilyen szépen? Vagy csak én nem veszem észre?
-
anorche1
őstag
válasz HollyBoni #30029 üzenetére
2m -hez szerintem kicsi lesz az 57-es váz.
Más:
Egy lyen shimano spd-sl cleat mennyit bír? Mert pár napos használat után eléggé megkopott, pedig olyan soakt nem is használtam.[ Szerkesztve ]
"It never gets easier, you just go faster." Greg LeMond
-
beteg
őstag
A Bottecchia milyen márka? Megérhet ez a canga ennyit?
Csak futni kell!
-
vendingo
veterán
Köszi a méret infót, csepel kiesik a pikszisből, tudtommal 59 a legnagyobb vázuk.
Kezdtem nagyon beleélni magamCsak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
vendingo
veterán
válasz Because #30038 üzenetére
Van treggingem a hétköznapokra, épp most fejlesztgetem.
Kéne egy koskormányos bringa is aszfaltra.Apropó: ma jött meg az új levegős marzocchi telóm, amibe már van csillapítás is. Oda vissza pofánveri a jelenlegi alap suntour-om. Kemény 25 ezer forintért vettem újonnan 60 ezer helyett
[ Szerkesztve ]
-
vendingo
veterán
válasz Because #30043 üzenetére
Manapság mi éri meg?
A fő hobbim a kávézás, inkább nem részletezem mennyi az annyi, de pár jó bringára futná az árából.Amúgy a deore hajtást nem tartom valószínűnek, de a váltókat mindenképpen szeretném majd cserélni.
A végén olcsóbban jövök ki, mintha alapból a fejlettebb változatát vettem volna meg a bringának, és nem egyben kell kifizetni[ Szerkesztve ]
-
Cathfaern
nagyúr
Beárazást szeretnék kérni, mennyiért érhet jelenleg ez bicikli? [link]
2011-ben lett véve. Használva volt, de esés nem volt vele, gumi külsők és belsők pár hetesek rajta.Eladó Kinu M47 Simplicity: https://hardverapro.hu/apro/kinu_m47_simplicity_2/, eladó SteelSeries Arctis Nova 7P: https://hardverapro.hu/apro/steelseries_arctis_nova_7p_4
-
imyourfriend
őstag
válasz Csapi007 #30007 üzenetére
Köszönöm, akkor valószínű marad az a verzió hogy pulzusmérés kerekezés közben és futásra meg majd kitalálok valamit. Igazából kerekezni jobban szeretek. Nézegettem amúgy polar órákat, legalábbis azt tudnak olcsóbban hozni az illetékesek. Nézegettem polar cs500-at, igaz ez picit messze áll a pénztárcától. De ha tudnak olcsóbban hozni akkor miért ne alapon lehet hogy rendelek egyet. A cs500-as tudtommal már tartalmazza a pántot. Amúgy azért szeretném, mert mostanában igaz hogy jó tempóban kerekezek de kordában akarom tartani a pulzust és fejlődni mellette, ez az a rész ahol szerintem sokat hozhatok most.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz TayRol #30047 üzenetére
Jap, 28colos. Jelenleg 28 széles gumi, de eredetileg ennél vastagabb is volt rajta (tippre 36-os), és azzal is rendben volt. Ha elviszed az egész biciklit, akkor a sárvédőt ingyen adom mellé
Eladó Kinu M47 Simplicity: https://hardverapro.hu/apro/kinu_m47_simplicity_2/, eladó SteelSeries Arctis Nova 7P: https://hardverapro.hu/apro/steelseries_arctis_nova_7p_4
-
fpeter07
veterán
válasz Rottweiler89 #30031 üzenetére
Jó sz.r lehet arra az út, ha így mozog a villa. A rider is elég érdekesen (értsd: veszélyesen) megy.
-
Rottweiler89
senior tag
válasz fpeter07 #30049 üzenetére
Néhol nálunk sem olyan jó az út,van egy két szakasz,ahol eléggé rázós,de mégsem veszem észre,hogy ilyen szépen mozogna.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Filmvilág
- Milyen alaplapot vegyek?
- Tőzsde és gazdaság
- Sorozatok
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- BestBuy ruhás topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Ukrajnai háború