Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- oriic: A TOP 10 legtöbb hozzászólással rendelkező PH! felhasználó
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- GoodSpeed: ASUS TUF Gaming VG27AQ - finomhangolása
-
LOGOUT
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Roni2011
csendes tag
Sziasztok! Nemrég vásároltam egy 2011 merida tfs trail 100-d kerékpárt és abban kéne monoblokkot cserélnem! Shimano M311 hajtókar van rajta és négyszögtengelyes az biztos. A kérdés hogy milyen monoblokk kell bele és milyen méretekkel?(csapágyméret tengelyhossz)
-
zoli03
őstag
válasz
Runner_fxr #38042 üzenetére
Azért nem olyan rossz egy XCM se. Tény, hogy nem olyan zár olyan jól a szimeringje, de én szétszedtem többször is a sajátom, nem volt benne kosz. Az enyémben van csillapítás, és a merevsége is kielégítő. Sokat használom terepen, nyáron nincs vele gondom, télen tényleg nem mozog sokat (de nem is nagyon használom télen).
Azért az nagyon erős kijelentés, hogy nem való terepre. Persze vannak sokkal jobbak, de ezzel is ugyanúgy el lehet menni terepen (most nem versenyzésre meg AM vagy durvább használatra gondolok), és mást nemigen kapni itthon ilyen áron. -
Solad
addikt
válasz
imyourfriend #38046 üzenetére
Eszem agaban sincs rakolteni a gatyamat. Elviekben most nem cseres rajta semmi, a kesobbiekben is max a kopoalkatreszeket szeretnem.
Szimplan csak jo lenne egy masodik acelparipa a gepparkba, a masik kisse mas jellegu, agyvaltos es sruiserkormany van rajta. Ha meg hajtani akarok akkor ott egy aluvazas corratec a garazsban, szoval ezt csak amolyan tiszteletbol es szepsegszeretetbol vennem meg
-
imyourfriend
őstag
Mondjuk jó kérdés, de ha fejlesztgetni szeretnéd később akkor ne ilyen felszereltségű darabot vegyél, (első bringámra elköltöttem 250-et ~3 éve, és acél vázas volt) aztán eladtam 60k-ért idén. Szóval annyira nem üzlet felfejleszteni egy ilyen gépet, inkább javaslom őrizd meg a jellegét és maximum sort cserélj, netán felniket vagy egy kerékszettet bele de többet nem érdemes szerintem.
-
Solad
addikt
válasz
imyourfriend #38044 üzenetére
Jajj nagyon erősen a megvételre hajlok én is, hiába nem terveztem most ilyen kiadást. Na majd ha megnéztem személyesen, csinálok nagyobb felbontású képet meg írok tapasztalatot.
köszi a tippet! -
-
RichieTri
senior tag
válasz
Szakbarbár #38033 üzenetére
sőt van olyan (Manitou Skareb talán) amelyiknél rendesen kattan megindulás előtt. ezt persze sokan utálták
-
válasz
Because #38041 üzenetére
Egy normális minőségű teleszkóp majdnem ugyan úgy viselkedik hidegben is mint melegben, a különbség nem számottevő, átlag felhasználó nem is veszi észre a különbséget.
Egy jó nyílt olajfürdős villa télen is kimozogja az útját. Egy XCM-be meg gondolom megdermed a zsír, meg ugye a kosz is könnyen belemegy, nincs rendes tömítése se, aztán persze, hogy nem mozog rendesen. Mondjuk nyáron se sokra mész vele, mert a merevsége olyan mint egy kolbásznak, és csillapítás sincs benne.
Városba, aszfaltra persze használható, de én terepre nem merészkednék vele. Epicon-hoz (most már epixon) volt szerencsém, az nem olyan rossz villa. Raidon-ból is a levegős verzió a használhatóbb. De akkor már inkább egy X fusion-ban gondolkodnék, az minőségi alkatrészekből készült villa, elérhetőbb áron. -
Because
őstag
válasz
Runner_fxr #38040 üzenetére
azok jobban viselkednek ilyen időben? most XCM ami van elfelejtett rugózni
-
válasz
Because #38038 üzenetére
Nekem az a tapasztalatom, hogy a Suntour villák akkor sem jók ár/értékben. Nyilván nem kell mindenkinek 100k-ért villa, de a Raidon és Epicon alatt az összes Suntour alkalmatlan mindenféle terephasználatra.
Én inkább ajánlanék belépő, közepes szintű Rock Shox villát, mint Suntour-t.
-
Szakbarbár
aktív tag
válasz
LonGleY #38034 üzenetére
Mivel eddig merev villás bringáim voltak ezért nekem újdonság ez a kotyogás. A rendeltetésszerű irányban szépen mozgott, de volt pár sérülés a becsúszószáron, ami azért nem túl bíztató. Volt nálam pár Tesco rettenet, azok aztán tudtak mozogni minden irányban.
(#38037) Upo Nekem az ilyenek közül a Decathlonos bringák a kedvenceim, pl Triban 300: "Alkalmi országúti kerékpározáshoz 30-60 km-es kirándulásokra, kezdő versenyzőknek."
Bár régebben mintha 2 órás időlimit lett volna megadva. -
Upo
addikt
-
Because
őstag
már megint a ezek a túlzások... olvasd el azt a használati utasítást amit linkeltem
kiemelek pár sort:
M sorozat (M2000, M2025, M3000, M3010, M3020)
hobbi célú, vagy rekreációs használat nem napi rendszerességgel. Szilárd útburkolatra, vagy dűlő- és dózerutakra.szóval már itt felhívják a figyelmed olyan családra mi még napi használatra se javasolt!
-
LonGleY
veterán
válasz
Szakbarbár #38033 üzenetére
Kotyoghat, de hogy jó-e az bárkinek is, már más kérdés... :]
-
Szakbarbár
aktív tag
Köszi a teleszkópos tippeket, nem tudtam, hogy már az új teleszkóp is kotyoghat. Jó tudni.
-
válasz
Napfénysüti #38029 üzenetére
Én is néztem, de messze van, és nem postáz
.
-
válasz
Napfénysüti #38029 üzenetére
Na ez egy jó vétel lehet.
Fel is hívtam, de már megy valaki megnézni. Azt mondta az eladó, hogy ha nekiáll alkudozni az érdeklődő, akkor nekem adja le inkább. Jó lenne második bringának.
-
tome0001
senior tag
Ott 7 euro, itthon 3390 a legolcsobb helyen. Ha a postat is raszamolom akkor is olcsobb
-
Napfénysüti
nagyúr
Ki keres most használt montit?
[link] -
fjudors
aktív tag
válasz
Szakbarbár #38013 üzenetére
suntour garancia vélemény: 4mm-ig megengedett a kottyanás, addig normális új állapotban
-
ottesz
aktív tag
Eladó egy új 9.5-es(44-es) Muddyfox Mbs100 kerékpáros cípő méretprobléma miatt!!Vagy csere 43-asra.
Ára 10.000FT
A cipő pont ilyen:
https://www.youtube.com/watch?v=qMT2D-iSc18 -
Napfénysüti
nagyúr
Vagy ha nagy a difi akkor helyi boltban felpróbálod és netről rendeled.
Én se rendeltem még soha cipőt mert ugyanúgy gondolom ezt mint runnerfx de ha esetleg van lehetőséget az adott típust felpróbálni akkor utána már jó lehet. Nekem egyébként Shimano outi cipőből nem kellett egy számmal nagyobb mint sima utcaiból. -
smiti
veterán
A véleményetekre lennék kíváncsi. Ebben az olcsóbb árfekvésben ez milyennek számít: Nopeus Life 350 FE
Esetleg ha ez nem túl jó választás akkor ebben a kategóriában mit lenne érdemes?
-
parkr
őstag
válasz
Runner_fxr #38022 üzenetére
Mondasz valamit. akkor marad a helyi bolt, köszi!
-
válasz
Nekem a 99 -es magellán mountimon már évek óta megvan ez a kottyanás, de nálam a kormánycsapi a ludas, ahogy hegyimorc kolléga is mondta.
-
Szerintem cipőt netről rendelni abban az esetben érdemes, ha előtte konkrétan azt a modellt már felpróbáltad valahol. Látatlanban ilyet biztos nem rendelnék, még ha el is találod a méreted, akkor is simán lehet, hogy nem lesz kényelmes az a modell amit választasz, mert pl nem a te lábformádhoz ideális. Persze visszaküldheted, de a postaköltséget bukod.
-
hegyimorc
senior tag
válasz
belaazallat #38019 üzenetére
6 euro? Már az emlékezetemben is infláció van
Én is rendszeresen rendelek onnan, de egy pár fékpofáért tényleg nem érdemes.
Általában akkor rendelek, ha több cucc is kell, illetve ha már úgy is rendelnék akkor próbálok előre gondolkodni, pl láncot nem akkor veszek amikor kell, hanem amikor nincs itthon tartalék. Előbb-utóbb úgy is kell cserélni.
-
hegyimorc
senior tag
válasz
belaazallat #38017 üzenetére
5 euro a szállítási díj. Ha ketten álltok össze, sprórolhattok fejenként 2.5 eurot. Érdemes?
(Ha szomszédok volnátok simán, de ha jól látom nem) -
Because
őstag
válasz
ezt használati utasításból idézem:
Kotyog a villa
Elsősorban műanyag perselyes villáknál jelentkezik. Mivel az olcsóbb villáknál a gyártási tolerancia is nagyobb, kis mértékű kotyogás már a megvételkor is jelentkezik. A perselyek nagy felülete miatt a tökéletes illeszkedés a villa mozgását gátolná. A kis mértékű kotyogás ennek következtében természetes jelenség.
-
tome0001
senior tag
Valaki nem akar mostanában rendelni a bike-discount.de oldalról? Beszállnék két pár fékpofával a rendelésbe.
-
hegyimorc
senior tag
válasz
Biztos, hogy az kotyog, nem a kormánycsapágy?
-
Szakbarbár
aktív tag
Üdv
Ha az első féket behúzva és a biciklit előre-hátra mozgatva határozottak kotyog a teleszkóp azt nem szabad megvenni, ugye? Nem volt nagy kottyanás, de nem tudom ez mennyire normális.
-
D.Orion
veterán
Tessék, itt van pár katalógus 1981-1994 között. Lehet nézegetni és keresgélni.
Továbbá tessék még egy kis infó év beazonosításhoz:
"I figured out all the serial numbers for Miyata Bicycles Made in Japan Since 1972, according with the first letter on the serial number.
A 1972 B 1973 C1974 D1975 E1076 F 1977 G 1978 H 1979 I 1980 J 1981 K 1982 L 1983
M 1984 N 1985 O 1986 P 1987 Q 1998 R 1989 S 1990 T 1991 U 1992 V 1993 W 1994 X 1995
Y 1996 Z 1997Note: In August 25 2001 I received a Letter from Mr.Isao Kamei informing that all the Miyata Bicycles that used to be manufactured in Japan now are made in Taiwan and China.
Best regards,
Hernan P.Burgos" -
Solad
addikt
válasz
ígyvanferi #38005 üzenetére
En is ugyanerre jutottam, de nem akarok melleloni ugyhogy inkabb tanacsot kerek.
-
FIREBLADE78
addikt
válasz
Tothgera30 #38003 üzenetére
Ilyet áruljàk itthon 2000€
-
Hmmm... Cube Stereo 160 Super HPC SL 27.5...
-
Solad
addikt
Sziasztok!
Velemenyt kernek szepen a nalam hozzaetobbektol
Adott lenne egy ilyen kerekpar:
En magam a markat sem igazan ismerem, amit talaltam rola az alapjan nem egy zs kategorias gyarto.
105 szettel van szerelve, az allapotaban teljes mertekben megbizom, baratom szamitotta be a boltjaban es rendbetettek amit kellett.
50k-ert tudnek hozzajutni es igencsak elgondolkodtam. Csaknszerintem tunik jo vetelnek, vagy esetleg mellenyulhatok vele?
Koszi!
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
lsebestyen #38000 üzenetére
Alighanem elsőre az lesz, nézek jobb fékpofákat. De még azt is csak később egyelőre a gyárival használom majd. Tesztelem majd a nadapi dombnak lefelé mit bír.
Új hozzászólás Aktív témák
- Aggódik az NVIDIA, mert egyre jobb AI terén a Huawei
- Haditechnika, harcászat
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Gumi és felni topik
- Spórolós topik
- Hamarosan érkezhet a Western Digital kis híján 15 GB/s-os SSD-je
- PlayStation 5
- Fujifilm X
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Thinkpad T480S üzleti i5-8350u 8th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD, több db, gar.
- BESZÁMÍTÁS! ASRock AB350 R5 1600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 6GB Rampage SHIVA Corsair 450W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 12100F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB Rampage SHIVA SilverStone 700W
- Update 05.07. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest