Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-26 14:36:02

LOGOUT.hu

Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#276001) Tin válasza Ringman (#276000) üzenetére


Tin
veterán

Rose-nál is van jó pár féle, ahogy láttam, majd keresek valami magasabb profilút, például ezt. Kazetta-lefogáshoz meg ezt a láncos lefogót néztem. Évente párszor kellene, ha rágerjedek a takarításra, mert sokkal egyszerűbb leszedve megpucolni a kazettát. Fogalmam sincs, melyik szerszám mennyire tartós, általában nem szeretek vacak szerszámokat venni, de amit ritkán használ az ember, abból felesleges a műhely-minőséget megvenni.

Kérdeztem korábban, de hátha most nagyobb sikerrel járok. Szerelőzsírt már vettem. Szükségem lehet bármilyen más spéci zsírra? Rézpaszta a fékbetét hátuljára kell, mint az autóknál? Vagy valami speciális karbonpaszta vagy akármi más kenéshez, pl alu nyeregcsőhöz alu vázba?

(#276002) Runner_fxr válasza Maximum1 (#275993) üzenetére


Runner_fxr
Ármester

Fitness-ből volt M/L, nekem is az van, az méretben jó, de ettől függetlenül igazán jól sosem tudtam elhelyezkedni egy fitness bringán, legalább is hosszabb távon. Rövid távra nem rossz. Az előző silex-hez képest azért sok ponton változott a geo. Itt az M közepe a gyári ajánlás nekem, a régiből M-es teteje. Táblázat alapján szerintem az M-es jó lesz, a régiből biztosan L-est vettem volna. Persze mindenképp rá akarok ülni vásárlás előtt, meg menni vele. Gondolkoztam a karbon verzión is, de szerintem elég lesz az alu, azért a gravel kerék szerintem tompít annyit, hogy ne legyen zavaró az alu váz nagyobb merevsége. Ja ez a 45-ös gumi így nekem is kicsit szélesnek tűnik, de azért egy próbát majd teszek vele. Valószínűleg a 35-ös méret lehet az igazi aranyközépút.

[ Szerkesztve ]

(#276003) fulton


fulton
addikt

Arra jutottam kipróbálnám a RideNow tpu-katt. Aliról.
Ahogy nézem két féle van, 18-28 24gramm, és a 18-32 36 gramm. Gondolom az utóbbi vastagabb, ergó szívósabb is lehet a 28as gumiba. Némi vélemény van róla? tapasztalat

(#276004) Fall-N válasza Tin (#276001) üzenetére


Fall-N
veterán

Nem kell semmilyen speciális zsír, ezt már írtuk. Sima általános gépzsír jó. Nem kell a biciklihez sehová rézpaszta sem.

(#276005) Tin válasza Fall-N (#276004) üzenetére


Tin
veterán

Köszönöm szépen. De ismered az érzést, hogy leadod a rendelést, és utána jössz rá, hogy mit kellett volna MÉG rendelni.

Persze még egy kör biztosan lesz. Azt próbálom fejben összerakni, ami most ennek a szereléséhez kell. Szívem szerint venném a Wera nyomatékkulcs-készletet, meg mindenből a minőségi szerszámot. Az a Wera amúgy durván jó, szomszédnak az van. Nem is paráztam, hogy a ráírt nyomatékra húzott mindent.

(#276006) lsebestyen válasza fulton (#276003) üzenetére


lsebestyen
addikt

Ez engem is erdekelne. Nekem van egy narancssarga race formula nevű cucc, szintén aliról, de azt tartaléknak vettem nyeregtáskába, mert pici. Ez 28g.

(#276007) Dark Archon válasza Maximum1 (#275974) üzenetére


Dark Archon
addikt

LOL, más hibája nincs, csak használhatatlan.

Tin: te most mit csinálsz amúgy? Vettél egy vadiúj bringát, ki sem próbáltad, és már hekkeled?

[ Szerkesztve ]

Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7 | BF4: DarkArchonHUN

(#276008) Tin válasza Dark Archon (#276007) üzenetére


Tin
veterán

Ja, vettem egy bringát, és most rendelek hozzá dolgokat, amik ahhoz kellenek, hogy használatba vegyem. Pl. láncot, mivel a rajta lévő stiftes, én meg szeretném még használat előtt Smoove-ozni. Tartalék belsőt, hogy ne akkor kelljen, amikor esetleg defektet kapok. Illetve vettem hozzá egy DT Swiss kerékszettet, ahhoz rendelek szerszámot a kazetta átrakásához, meg fékbetéteket, meg kell még majd gumi is rá, de azok most épp nem túl olcsók, és ráér szezonig. Ja meg kell még a bringára csengő, és pár más apróság is, például sárvédő, amit szintén azelőtt szeretnék felszerelni, hogy összedzsuvázom.

Mi a jelentősége, hogy nem próbáltam ki? Most megyek egy kört a ház körül, azon kívül, hogy "hú tök jó", mi fog lejönni? A méretemre állítás úgyis több órányi kísérletezgetés lesz.
Ha meg hosszabbat megyek, akkor nem veszik vissza. De így is, úgy is, retkes lesz a bringa, és utána már sz.rabb szerelgetni. A visszaküldés meg amúgy is 30 napig lehetséges, szóval hó végéig ráérek vele.

(#276009) szimpláncsak válasza Maximum1 (#275974) üzenetére


szimpláncsak
tag

Hát igen. Alapból minden csavart úgy szoktam berakni, hogy ameddig tudom, addig kézzel csavarom és akkor el lehet kerülni az ilyen elnyalódást :)
Amúgy vicces, mert vághatsz bele új menetet csak pedált nem fogsz hozzá találni, tényleg megéri :DDD

Tin: Azért nem olyan nagy ördöngösség leszedni a stiftes láncot, amúgyis érdemes megtanulni, hogy lánccsere miatt ne kelljen szervizbe menni , ha csak nem vagy olyan szerencsés helyzetben, hogy nem kell kiszedni belőle szemet. :)

[ Szerkesztve ]

(#276010) fulton válasza Tin (#276005) üzenetére


fulton
addikt

Nekem az van. Wera. Csak ajanlani tudom. Profi cucc.
Én is bevasarolgattam még a blackfrid. időkben a "jövevényhez

[ Szerkesztve ]

(#276011) Dark Archon válasza Tin (#276008) üzenetére


Dark Archon
addikt

Nincs láncmosód? Mert akkor most rendelj még azt is. Szvsz teljesen felesleges egy új bringán megbontani a láncot, annyi gyári kenőanyag nincs rajta. Átmosod egy ilyennel 2-3x zsíroldóval, vízzel leöblíted, kész. Mehet rá a wax.

Fura egyébként, hogy már ezen is spórol a Cube, a Nature-on is volt kapocsszem.

Én tuti nem bírnám ki, hogy ne üljek rá, és próbáljam ki. Már csak azért is, mert, ha nem az jön le, hogy "hú tök jó", hanem, hogy "uhh de rossz", akkor vártál, és rendeltél egy rakás felesleges dolgot. Sárvédővel is dzsuvás lesz egyébként ilyen időben, szóval egy akármilyen ass-saver megteszi egy próbakörre.

[ Szerkesztve ]

Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7 | BF4: DarkArchonHUN

(#276012) Tin válasza szimpláncsak (#276009) üzenetére


Tin
veterán

Miért lenne nagy cucc leszedni? Eddig is használtam láncokat, rövidítettem is, nem a leszedés a gond, hanem hogy nincs se stiftem, se patentszemem 11 sebességes lánchoz. Szóval a leszedés oké, kizsírtalanítom, és aztán hogy rakom fel? Nem azért rendelek láncot, mert nem lenne elég most a patentszem, hanem azért, mert most olcsó, és úgyis forgatni fogom a láncokat, akkor miért ne rendelnék most +2 láncot? Ugyanez a fékbetétekkel is, majd tavaszra kerül fel az új kerék, de a Rose-nál most elég sokminden rohadt olcsón van, akkor miért ne vásárolnék be olyanokból, amik biztosan kelleni fognak idővel? Kétlem, hogy ennél sokkal olcsóbbak lesznek majd az alkatrészek, így meg legalább itthon lesz a pótalkatrész, és nem akkor kell rendelgetni, amikor megyek.

Egy dolgot megértenék, hogy miért ne vegyek ilyeneket: ha a bringa nem jönne be. Ha egy országútit vettem volna, akkor nyilván először próbálgatom, hisz lehet, hogy az egész koncepció nem jönne be. De ez a bringa eléggé hasonló az előzőhöz, méretre is, szóval kétlem, hogy visszaküldeném. Akkor meg inkább előbb megcsinálom, amíg tiszta minden, és aztán megyek el vele bringázni, meg beállítgatni.

(#276013) Tin válasza Dark Archon (#276011) üzenetére


Tin
veterán

Nem használtam láncmosót amíg olajoztam addig sem, pedig elég sokat tisztogattam. Az a "mehet rá" meg hát... szóval kérdezz meg másokat. Leveszem, zsírtalanítom, és úgy waxolom, ezerszer jobb lesz. De ha összemocskolom a kazettát, akkor jó sok km lesz, mire az összes olaj lejön róla, vagy leszedem, és úgy pucolom meg, de most meg amúgy is tiszta. Hidd el, az előzőnél megtanultam már a lehetséges szívásokat, így ezt most elkerülném, és rögtön az elején "jól" indítanék.

A Cube nem spórol szerintem a patentszemen, hanem a Shimano ilyen. Azért stiftes a lánc, mert a Shimano patentszem hivatalosan nem újrafelhasználható. Ha összerakják azzal a bringát, akkor abból nekik lehet problémájuk, mert ha szétesik a lánc, hogy bizonyítja, hogy a user újrafelhasználta a patentszemet. Szerintem ez szimpla brand védelem.

Mitől lenne "uhh de rossz"? :) A Hyde elég hasonló bringa, az 58-as, ez 59-es. Alivio váltás helyett Ultegra, MT200 fék helyett RS405, alu villa helyett karbon, a kormány és stucni tök ugyanaz, ahogy az ülés és a nyeregcső is. 55-ös gumik helyett 40-es. 3 kilóval könnyebb. DT Swiss kerekekkel még könnyebb lesz. Ráadásul 30%-al a listaár alatt vettem, szerintem ezt így ahogy van most el tudnám adni árában használtpiacon. A 11-es lánc, patentszem, kazetta leszedő szerszámok vagy fékbetétek miben feleslegesek? Úgy értem, ha veszek is majd másik bringát, az úgyis egy 2x11-es országúti lesz...

[ Szerkesztve ]

(#276014) zsola32 válasza Tin (#276012) üzenetére


zsola32
őstag

Láncból mit veszel, Ultegrát, vagy valami mást?
A Speederen kmc x11-es volt alapból, miután elkoptattam, Ultegra láncot tettem fel, most talán csendesebb a hajtásom.
Viszont a KMC-t könnyebb volt szétszedni, mint a HG-701-et.

(#276015) Mezga Aladár válasza Tin (#276013) üzenetére


Mezga Aladár
veterán

Egy pöttyet túl vagy pörögve.
Lépj hátra vegyél egy nagy levegőt és menj el bringázni. :))

Accuphase E-306 integrált erősítő eladó.

(#276016) szimpláncsak válasza Tin (#276012) üzenetére


szimpláncsak
tag

Én csak a láncot nem értem,mert pl. ebike.hu-n 1272ft egy sram powerlock 11 sebességes patentszem. Zöld hétfőn meg még hozzá raksz valamit és ingyen jön. Rose-on meg 3 euro, ha már ugyis rendelsz onnan. Én ezért biztos nem dobnék el egy láncot :) Én még shimano láncot is raktam össze sram pantentszemmel, sőt kmc-vel is és semmi baja nem volt :) A többit nem kerdőjeleztem meg. A kerék tényleg nagyon jó áron van Én is vettem volna, ha nem lenne :)

[ Szerkesztve ]

(#276017) Tin válasza zsola32 (#276014) üzenetére


Tin
veterán

HG701-et, de KMC patentszemet veszek hozzá. Azt használom most is, jól szétszedhető. Csak a Rose-nál most 18€ a 116 szemes lánc, ennél jobb meg igazából felesleges. A 3 lánccal 500 km-enként forgatva elvagyok pár évig.

#276016 szimpláncsak: bocs, nem értelek. Miért dobnám el a láncot? Szétbontom, leveszem, kizsírtalanítom, kap egy patentszemet, aztán megy vissza, és Smoove-al használom. Azért veszek még 2 láncot, mert 500 km-enként forgatni akarom őket, ahogy eddig is forgattam az X9-et, csak 1000+ km-enként. A KMC patentszemből a 2 darabos 8€, szóval ugyanott vagyok, veszek abból 2x2-t.

[ Szerkesztve ]

(#276018) fulton válasza Tin (#276012) üzenetére


fulton
addikt

Ahogy érzed. Én tuti első dolgom lesz menni vele hiába tél van. Elsőnek még a gumit sem cserélem majd, smoove is kesöbb, kíváncsi leszek milyen különbséget fogok érezni a pirellikkel majd, szemben a gyári conti-val (nem 5k-s).
Amúgy szerintem nem hiába tesznek a csúcskategóriákra 5000-es gumikat mig a közép alsó kategóriákra rosszabb gumikat hogy a vásárló azt érezze ú hát ez tényleg jobban megy mint az alsóbb model...
Aztán felrakom a szenzorokat berakom a kis táskába ami kell és go. Azon is 2 lancot fogok forgatni.

[ Szerkesztve ]

(#276019) Tin válasza fulton (#276018) üzenetére


Tin
veterán

De miből gondoljátok, hogy nem akarok menni vele? :D Nem is akarom lecserélni a kerekeket sem még szezonig, hiszen már ez is előrelépés lesz, ilyen vacak időben amúgy is jobbak a gravel gumik. Csak nem akarom összetaknyolni az egészet még azelőtt, hogy felszerelném rá, ami kell.

Tényleg ennyire hihetetlen, hogy megérkezik az új bringa, és türelmesen megcsinálok rajta mindent, mielőtt mennék vele? Szerinted ha megjön a bringád, és felpattansz rá, majd egyből jó lesz a beállítás? Vagy már előre kitalálod, hogy mit hova állíts, és úgy lesz jó? Merthogy nekem tuti, hogy belemegy pár órám, amíg beállítom a nyerget, kormányt, és mindent (kint, tekeréssel, nem lakásban!), szóval mire úgy érzem, hogy "na ez jó". Szerintem ha ezzel így mennék "nagyjából" beállítva, kevésbé lenne kényelmes, mint a rám beállított Hyde.

[ Szerkesztve ]

(#276020) itouchfan válasza Tin (#276019) üzenetére


itouchfan
senior tag

Nem hihetetlen, sőt szerintem ezzel semmi baj nincsen, ahogy azzal sem, hogyha valaki meg felpattan rá, úgy ahogy van és megy vele egy rövid kört. Csak azt nem értem, hogy miért kell meggyőzni az egész internetet egyik vagy másik felfogásnak a helyességéről.

„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”

(#276021) fulton válasza Tin (#276019) üzenetére


fulton
addikt

Kormany marad, nyerget meg magassagot beallitom. pedalt szenzor felteszem. Átnézem a csavarokat. Viszem a kicsikét :D

Olyat láttam hogy szétszedted a kereket meg cserélsz ezt azt rajta szerelgeted..ezért csodalkoztam el h új bringa és már kapod szét. :R

[ Szerkesztve ]

(#276022) fulton válasza lsebestyen (#276006) üzenetére


fulton
addikt

Jovohet elejen megrendelek egy 4 pakkot. Majd írok róla milyen.(ez mar csak a cube ba megy majd). Sztem menet es komfortban nem erzendö különbség lehet a 24 vs 36 kozt. Viszont erosebb lehet a 36 fala.

[ Szerkesztve ]

(#276023) Tin válasza itouchfan (#276020) üzenetére


Tin
veterán

Hát ezt a meggyőzés-dolgot én sem igazán értem. Ezt a bringát már nyáron kinéztem a mostani utódjaként, szóval nem volt kérdés, hogy ez kell, ezért is rendeltem hozzá már kerekeket is, most meg a többit. Ezt most "nullásan" úgy akarom elindítani, ahogy használni is szeretném. De amúgy megértem, hogy vannak, akik azonnal ráugranának.

#276021 fulton: igen, mivel kb mindenki azt mondta 24-én, amikor megrendeltem, hogy vegyek új kereket, ezért rendeltem. Akkor már féktárcsát is rá. És igen, tegnap belepróbáltuk az első kereket, és ha leveszem a láncot zsírtalanuítani, akkor bele fogom próbálni a hátsó kereket is, mert akkor látni fogom a szememmel, hogy csak fel kell gumiznom a szezon előtt, és használni. De egyelőre "gyári" állapotában van, és az elején a gyári kerekével és a gravel gumival fogom használni.

(#276024) balintbaba válasza Tin (#276012) üzenetére


balintbaba
tag

Nem azért rendelek láncot, mert nem lenne elég most a patentszem, hanem azért, mert most olcsó, és úgyis forgatni fogom a láncokat, akkor miért ne rendelnék most +2 láncot? Ugyanez a fékbetétekkel is, majd tavaszra kerül fel az új kerék, de a Rose-nál most elég sokminden rohadt olcsón van, akkor miért ne vásárolnék be olyanokból, amik biztosan kelleni fognak idővel?

Szerintem ez sima spekuláció a részedről. Én úgy látom a kerékpárpiacot, hogy lesznek még ennél is olcsóbban alkatrészek/kerékpárok. Persze, megértem a te álláspontodat is, de azért ennyire nem lennék magabiztos, főleg, hogy leárazások mindig is lesznek. Ha te jobbnak érzed kerékpáralkatrészben tartani a pénzed, akkor az a te dolgod.

Ha valaki ennyire meggyőzően tud érvelni olyan részvény mellett, ami most most nagyon olcsó és a következő fél évben fel fog menni az árfolyam, kérem írja le, vendégem egy tálca sörre, amit szabadon választhat. ;]

(#276025) szimpláncsak válasza Tin (#276012) üzenetére


szimpláncsak
tag

Jah, jó azt hittem a gyárit nem akarod használni, mert nem patentszemes :)
Ez a mondat zavart meg: "nem a leszedés a gond, hanem hogy nincs se stiftem, se patentszemem 11 sebességes lánchoz. Szóval a leszedés oké, kizsírtalanítom, és aztán hogy rakom fel? " :)

(#276026) Tin válasza balintbaba (#276024) üzenetére


Tin
veterán

Nyilván spekuláció, de a lánc fogyóeszköz. Nem azt mondom, hogy az 50€ listaárú, és általában 30€-ért kapható lánc nem lesz 18€-nál is olcsóbb, hanem azt, hogy sokkal olcsóbb nem valószínű, hogy lesz. Ha 500 km-enként akarom forgatni, akkor max 2 hónap múlva már kell egy következő lánc, tehát spekulálhatnék arra, hogy 2 hónap múlva 3€-val olcsóbb lehet, és megvárom, csak ugye akkor meg ott a szállítási költség is. Szóval ez inkább előregondolkodás.

#276025 szimpláncsak: tudom, hogy szoktam a hozzáértők számára hülyeségeket kérdezni, de azért annyira hülye nem vagyok, hogy kidobjam a láncot :D Elhasználom, így majd 3-at forgatok.

(#276027) parandroid válasza balintbaba (#276024) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Jó, de azért ez nem olyan, hogy a megtakarított pénzedet ebben tartod. Nekem is van itthon egy szett conti gp5000-em bontatlanul, mert amikor 70 eur volt a 2 külső + 2 belső, akkor vttem, hogy ne akkor kelljen, amikor elkopik, és épp 100 eur fölött jönne ki. De jobbat mondok: barilla spagettitésztából is van itthon egy kartonnal, mert akkor veszem, amikor 89 cent egy doboz, nem akkor, amikor elfogy, és spagettit akarok csinálni, és épp 2 eur fölött adják. Kávé dettó: 8-10 eur egy félkilós normál áron, amikor 4 euró akciósan, akkor veszek kb 6 csomagot. Nyilván ezekből a cuccokból figyelni kell, hogy mindig a régebbit használd, meg hogy ne vásárold magad túl, nyilván pár hónapnál előre nem érdemes betárazni, de ha ésszel csinálja az ember, sokat lehet spórolni, és mindig van a kamrában valami, amivel főzhetsz.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#276029) fulton válasza Tin (#276026) üzenetére


fulton
addikt

Mindenképp forgasd min 500 km enként, én még kenésenként forgatom ami 300-400km. Bar sztem ez rendszer es felhasználás fuggo is.

(#276030) Friczy válasza jjeahh (#275898) üzenetére


Friczy
senior tag

Hogyne, aztán mielőtt elindulok, attól függő pótbelsőt tegyek be a zsebbe, amelyik biciklivel indulok :), meg indulás előtt pakoljak be mindent, amit amúgy a szerszámtáskában tartok. Na meg minek cipeljem azt, amit a bringára is rakhatok?
Szóval aki ezt kitalálta, az ne használjon nyeregtáskát, ha nem akar, lelke rajta.

A mezzsebbe mobil, kulcs épp elég, esetenként egy kicsire összerakható esővédő vagy szélmellény.

(#276031) Dark Archon válasza Tin (#276013) üzenetére


Dark Archon
addikt

Váltás, gumik, felszerelés teljesen mindegy, a lényeg, hogy érzed magad rajta. Lehet 5 kiló, és gondolatváltásos is, ha kényelmetlen. Ami fél centiken is múlik. Ezt meg csak hosszútávon tudod tesztelni, ahogy te is írtad. Ha a rendelkezésedre álló időből inkább nézegeted, annyival kevesebb időd lesz hosszú távon tesztelni.

Nem akarlak elkeseríteni, de az egyenes kormányos fitness bringák szerintem rohadtul nem pörögnek a piacon. Gravel a sláger.

Ha megjön a Canyonom, első dolgom lesz felrakni rá a mostani MTB-s sárvédőket (nem rendelek ezért outisat), aztán, ha hó esik, ha fúj, tutira meghajtom, mint Singer a varrógépet. Esetleg előtte elmegyek bikefittingre, hogy lőjék be. Finomállítgatni, egyéb kiegészítőket venni hozzá, tubelessre alakítani, graveles külsőket venni bőven ráérek utána is, miután megállapítottam én is abban a 30 napban, hogy jó lesz-e.

fulton: ez azért van, mert hallgat itt a hülyeségekre :D Én azért használtam a Cube eredeti kónuszos kerekeit is 1-1,5 évig, mielőtt lecseréltem. Főleg ebben a gedva időben, sajnálnék egy új kerékszettet. Ja, nem, nem sajnáltam, február elején vettem én :))

[ Szerkesztve ]

Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7 | BF4: DarkArchonHUN

(#276032) ReFleXx válasza fulton (#276029) üzenetére


ReFleXx
addikt

Nekem 7 lancom van, a het minden napjara jut egy, minden este leszedem, reggel meg teszem ra az aznapit ;]

2020-as dakota közmondás: "Intel a csórók AMD-je"

(#276033) fulton válasza ReFleXx (#276032) üzenetére


fulton
addikt

:D ;]

(#276034) ReFleXx válasza Dark Archon (#276031) üzenetére


ReFleXx
addikt

Szerintem sem kell ennyire sajnalni, en is kivittem az uj bringat es tarkomig saros lettem a gravel mintas gumi felkapja a sarat rendesen, pedig csak az arvizes rakparton volt nedves az aszfalt :DDD
Ebben a szezonban orulni kell ha kicsit sut a nap es epp nem esik az eso.

[ Szerkesztve ]

2020-as dakota közmondás: "Intel a csórók AMD-je"

(#276035) kuntics válasza ReFleXx (#276032) üzenetére


kuntics
aktív tag

Szerintem kellene külön szett esős időre meg napos időre is :) persze megfelelő vax is legyen hozzá :)

(#276036) ReFleXx válasza kuntics (#276035) üzenetére


ReFleXx
addikt

Meloba bringaval jarok, ha nagyon esős a nap arra van egy ősmontim sárvédővel. Ott azert nem art ha nem vagyik nyakig saros, atoltozessel meg nem akarok bajlodni.Ha nem esik annyira akkor lassabban betekerek a masikkal.

2020-as dakota közmondás: "Intel a csórók AMD-je"

(#276037) Dark Archon válasza ReFleXx (#276036) üzenetére


Dark Archon
addikt

Én 15-20 km-t megyek melóba (kedvemtől függő útvonalon és hosszban), esélytelen megizzadás nélkül. Ettől függetlenül kell a sárvédő, mert az sem mindegy, hazafelé mennyire száradt meg.

Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7 | BF4: DarkArchonHUN

(#276038) MPowerPH


MPowerPH
félisten

Ez talan? 54 -es, de eleg barati a spec.

Vagy tularazott? Buycycle -n is ennyiert mennek, ezt legalabb kitudom probalni.

[ Szerkesztve ]

Don't Tread On Me

(#276039) Tin válasza Dark Archon (#276031) üzenetére


Tin
veterán

Értem, akkor ha megjön a Canyonod, menj át vele mindenen hóban-sárban, mert valóban jól hangzik a reklámjuk, de ha olvastad az oldalukat, akár 18% levonást is eszközölhetnek a listaárból. Ott van világosan, hogy a használati nyomokért bizony felszámítják a "restocking fee"-t. Magyarul lánc, fékek, kazetta, és társai. És a saját, jó drága alkatrészáraikat fogják levonni, nem a legolcsóbb árakat. De ez egyébként tökre érthető, hiszen míg egy tévét bekapcsolsz és kipróbálod, ugyanekkora a bringánál minden kopik. Az jó, hogy ingyenes a visszaküldés (nekem is az), de a meglepődés kevésbé lesz az. De ebben már van tapasztalatod, ezért is nem értem, hogy miért nyomod ilyen bátran.

Igen, elképzelhető, hogy nem jön be a bringa nekem, és akkor feleslegesen vettem... de mit is? Kereket, 11 sebességes láncot, szerszámokat - tényleg feleslegesen? Hisz mondtam, hogy ha nem jön be, akkor egy 2x11-es Endurace 7 AL lesz helyette, ahhoz meg mindent fel tudok használni, a kerékszettet is, pl. "téli" gumival.

A "hülyeségek" pedig nem akkora hülyeségek. Az "olcsó" kerékszett már elfogyott a Rose-nál, a gyári kerékagy meg nem annyira tartós, nem véletlenül cserélik le és adogatják el ezeket a kerekeket, mert saját márkás agyuk van. Gariztasd le szezonban, biztos megcsinálják, csak majd heteket kell várni rá. Téli keréknek tökéletes lesz ez a gyári kerék a gravel gumival, a másikat úgyis majd csak szezonra akarom felrakni.

A fitnesz bringák meg valóban nem mennek annyira, mint a gravelek, de jó árban mindent el lehet adni. Én az elmúlt 2 évben voltam bringabörzén több ezer bringa között, és a méretemben (L) nem találtam fitnesz bringát, pedig vettem volna. Idén márciusban kiviszem a Hyde-ot, aztán meglátjuk, mennyiért megy el, vagy elmegy-e. De amúgy ez is féligmeddig mindegy, mert asszonynak is akarunk venni bringát, szóval ha a használtpiac "lent" van, akkor olcsón adom és olcsón veszek, ha "fent", akkor meg drágábban adom és veszem. Lényegében ugyanott vagyok.

[ Szerkesztve ]

(#276040) ReFleXx válasza Dark Archon (#276037) üzenetére


ReFleXx
addikt

Nekem sokkal kozelebb van, szal nem gond.

2020-as dakota közmondás: "Intel a csórók AMD-je"

(#276041) balintbaba válasza parandroid (#276027) üzenetére


balintbaba
tag

Két külön dolog szerintem, amit írsz. A Barilla tésztát vagy a kv-t minden nap vagy minden héten felhasználod. Itt nagyobb eséllyel jobban jársz, mintha valamilyen más befektetésbe raknád a pénzed.
(Kerékpár ;] )gumit viszont ritkábban vásárol az ember, tegyük fel fél évig kerülgeted otthon, az a 70 euró hozott volna 7 eurót állampapírban.
Ha fél év múlva 77 eurónál olcsóbban veszed meg a gumit, akkor jobban jártál. Ilyen értelemben a befektetésed mégis ebben tartottad. Bármi közbe jöhet, pl. sérülés aminek következtében nem is kellene cserélni az alkatrészt vagy esetleg a Conti kijön a GP6000-rel, amiért a GP5000 veszít az értékéből. Egyébként egyetértek veled is, csak azt próbáltam kifejteni, hogy nem mindig ilyen egyértelműek ezek a döntések.

(#276042) mauimagic


mauimagic
aktív tag

néha elbizonytalanodom, hogy 100km-enként átkenem a láncot, lemosom a bringát a legtöbb saras menet után és egy szezonban 2szer szétszedem a telót+rugóstagot, nem túlzás-e ez? :F
Aztán beleolvasok a topikba és megnyugszom ;]

(#276043) Zoliwrc válasza MPowerPH (#276038) üzenetére


Zoliwrc
aktív tag

Fúú ez jó gép, szerencsére nincs rajta elektromos váltás.
Egyetlenegy kis mínusza van, ezek kb. 8kg-ok a tárcsafék miatt. Egyébként ha 56-os lenne még talán el is gondolkoznék rajta...

(#276044) Maximum1


Maximum1
őstag

HG601:alias 105 lánc elment nálam 7 ezret 30 ezer szinttel, patentszeme sem volt, műszerolajat látott csak.
Nekem ennyi elég egy lánctól.
Értem én hogy a szerelgetés is egy hobby.. ;]

(#276045) balintbaba válasza Zoliwrc (#276043) üzenetére


balintbaba
tag

Elég drágán mérik azt a Trek feliratot. :DDD

Közel ennyiért már teljesen új Giant TCR-t adnak, 12-es Di2-val. Nekem nem is lenne kérdés melyiket válasszam, igaz nincsenek rajta csilli-villi karbon kerekek. :P

(#276046) fulton válasza MPowerPH (#276038) üzenetére


fulton
addikt

Szep kis gép.

(#276047) fulton válasza Tin (#276039) üzenetére


fulton
addikt

Na nekem olyan nem játszik majd: visszaküldés. Szóval megveszem es annyi.

[ Szerkesztve ]

(#276048) Zoliwrc válasza balintbaba (#276045) üzenetére


Zoliwrc
aktív tag

Nem is kérdés hogy egyértelműen a TREK a nyerőbb.
A Giant-on kicsi az a 34-50 hajtómű és full-full értelmetlen hozzá a 11-34 sor. Ez a hajtás már teljesen MTB-s. A súlya ki sincs írva, de tuti hogy 8.5kg körül van , rengeteg pénz kell még rá hogy jó gyors és robbanékony legyen (súlycsökkentés 7.5kg-ra, de inkább alá)

[ Szerkesztve ]

(#276049) mauimagic válasza balintbaba (#276041) üzenetére


mauimagic
aktív tag

Légyszi linkeld már be az évi 20%-ot fizető eurós állampapírt, nyomják rá egy all int ;]

(#276050) fulton válasza Zoliwrc (#276048) üzenetére


fulton
addikt

8.4kg az ML.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.