Hirdetés
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Milyen mosógépet vegyek?
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Rendszerfrissítés másként Xiaomi/POCO/Redmi telefonok esetében HyperOS-en.
- ALZA vagy eMAG?
- Reklámmentesítés HyperOS-ben Xiaomi/POCO/Redmi
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
-=RelakS=-
veterán
válasz rétisün #283999 üzenetére
Lol?
Én pár hete úgy döntöttem, hogy megkerülöm a Hungaroringet, és a Gold Tribün mögött fogadott hasonló csoda
Engem is meglepett, hogy igaz, hogy nagyi fokozaton, de felmentem rajta.Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
MPowerPH
félisten
válasz parandroid #283997 üzenetére
Milyen igaz.
Meg egy negativum az outi mellett. Szeles idoben iszonyat idegesito. Mig erdoben altalaban szelvedett helyen tekerhetsz, kozuton azert durvan ki vagy teve az elemeknek. Persze, lehet vonatozni, hogy aztan hatszelezz, de az sem mindenhol adott.
En tegnap vegig szivtam a szellel, ma mar koszonom nem kerek belole.Ma feltettek egy Trek Emonda SL3 Pro -t aprora. Meg nincs 1 eves sem, Di2, igaz csak 105, de Bontrager Aeolus karbon kerekszettel. Es ugy nez ki, mintha uj lenne. Szerintem a bicaj nincs 7,5kg sem, ismerve a Trek vazainal hasznal karbon technologiat. 1.2 milla.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz Maximum1 #284004 üzenetére
Engem szellemileg rombol lefele.
Le is mentem labazni meg hatazni a szutiba....Reggel kellett volna, akkor meg vizes volt az ut. Gondoltam megmetszem a fakat, szolot, aztan delutanra jo ido lesz, majd akkor.
Mar futni sem szeretek szeles idoben, mert a szelzaj hosszu tavon zavar. Fulessel ez meg ott megoldhato, de bringan nem merem bevallalni, hogy bedugott fullel tekerjek.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
Because
őstag
válasz MPowerPH #284005 üzenetére
Hihetetlen, hogy ennyire aktívak tudtok maradni... Én a bringázásra totál ráuntam, bár a nyarat várom, akkor újra előveszem a montit hétvégente és ahogy korábban írtad be a természetbe (ahol remélem minél kevesebb emberrel találkozok).
Inkább itthon tornázok youtube videókra, de azt vettem észre ott is már tendálok a minél rövidebbek felé, 12-20 perces tabata edzések.
Aminek hiányát meg szoktam érezni azok az erőnléti edzések, de ez is csak heti 2 nap, teljes testesre redukálódott.[ Szerkesztve ]
-
Because
őstag
válasz -=RelakS=- #284007 üzenetére
ezek egyikével se rendelkezek
Így lehet csak ihlethiány
[ Szerkesztve ]
-
dom1n0
senior tag
Hetfo-Kedd-Szerdara is esot josolnak, hihetetlen
Hat igy fix rapihenek az elso probara -
Tin
veterán
Mit cipelünk (szinte mindig) a bringán?
- 4 kerékprizma
- első fehér és hátsó piros prizma
- csengő
- első és hátsó lámpa
- komputer tartókonzol
- kulacstartóSzinte mindenből könnyű darabok voltak fent, de még ez is összesen 364g. És ez nekem ősztől tavaszig mindig a bringán van. Nyáron az első lámpa általában nem. Amúgy csak azért mértem le, mert ezeket szedtem le a Hyde-ról eladás előtt.
De jó, hogy a Nulane-re már nem kell küllőprizma...
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz -=RelakS=- #284007 üzenetére
Ráuntál? Őszinte!
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Ringman
nagyúr
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
-=RelakS=-
veterán
válasz Hasaggymeg #284016 üzenetére
Én-e?
Most értem vissza egy körről
Épp örülök magamnak, hogy hiába tűnt úgy, hogy a viaszolás nem kimondottan lett jó (nem volt egy tömbbe összeállva a lánc), így 100km után még mindig nincs hangja.Illetve a mai nyugis köröm egy perccel jobb lett, mint a tegnapi mindent bele köröm
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
Speedy007
őstag
Hát akkor én vagyok a kívétel bár való igaz imádok tekerni de elsősorban napi használós a kerékpár és az általam említett cuccok is meg találhatak. Úgy csavarogni isten igazából már kb. 15 éve is van már hogy nem csináltam ilyet akkor is szakad Camping kerékpárral jártam be 20km-s körzetben a lakóhelyemet
[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
A Hyde takarításakor lekaptam a láncot (KMC X9) is róla, és bár nem ez megy vissza rá, azért megpucoltam.
Így néz ki 1170 km-el a decemberi tisztítás után, azóta csak törlés és újracsöpi volt (meg mocskos idő):
2 óra Brigéciol D3 áztatás után:
Ezután elmostam jó meleg vízben, majd újra beáztattam Brigéciol D3-ba. Az már nem sokat szedett le (kb fél-1 órát állt benne):
Újra elmosás jó meleg vízben, majd izopropil alkoholos fürdő, rázogatással. Kb 1 óra után így nézett ki:
Újabb vizes elmosás, majd egy utolsó körös izopropil alkohol fürdő. Annak a végén (fél-1 óra) így néz ki:
Itt már csak lemostam vízzel alaposan, aztán jól eltörölgettem mikroszálas kendővel, és nagyjából megszárítottam hajszárítóval. A rongyon így már nem hagy nyomot, vagyis elég tiszta.
Ez a lánc újkorától csak Smoove-on ment, és először 1230 km után, most pedig további 1170 km után lett kipucolva. Köztes időben semmi vegyszeres tisztítás, csak törlés és újrasmoove-ozás.
A nyúlása normálisan berakva a mérőt (amíg kis nyomással megakad, ennyire benyomva mutatott egyébként 0.0-t a mérő a lánc újkorában):
És izomból beleerőltetve (ennél lejjebb már fizikailag képtelenség betolni):
Vagyis: egy alap, olcsó, 9 sebességes KMC X9 lánc 150-300 km-enként letörölve és újrasmoove-ozva, de nem babusgatva, csak 1200 km-enként vegyszeresen tisztítva kb. 0.3 körülire van lenyúlva.
Az első láncom (ugyanúgy KMC X9) csak olajon ment, de azt 100-150 km-enként vegyszeresen is tisztítottam, majd gondosan beolajoztam. Az a lánc 1300 km alatt ugyanígy 0.3-ra nyúlott le.
Nem, nem azt akartam kihozni belőle, hogy a Smoove kétszer olyan jó mint az olaj, de az tény, hogy a második láncot sokkal kevésbé kíméltem és gondoztam, mégis kevésbé nyúlt le. A legnagyobb tanulság a fentiekből számomra viszont az, hogy különösebb odafigyelés nélkül 2400 km alatt csak 0.3-as nyúlás a Smoove-al, még egy legolcsóbb láncon is.
-
fulton
addikt
-
Tin
veterán
válasz parandroid #284022 üzenetére
Ma nincs kedvem, reggel óta bicikliket pucoltam meg pakolásztam. A hsz-t meg azért írtam, mert mennek a "mivel szedjük le a waxot" meg "milyen gyakran forgassunk láncot" témák (ugye fulton? ), gondoltam írok egy korrekt tapasztalatot fotókkal.
Ebből már azért ki lehet találni, hogy mivel mennyit érdemes foglalkozni. Szerintem amíg csöpizünk rendszeresen, nagy baj nem lehet, még akkor sem, ha kő mocskos a lánc és a hajtás.
#284020 Speedy007: oké, de a közlekedős bringánál mások a szempontok, neked az nem plusz súly, hanem hozzáadott érték Nálam a kitámasztó és a csomagtartó, meg a lezáró mind csak felesleges súly lennének. Egyeseknél már a nem aero lámpám is bűnnek számít
[ Szerkesztve ]
-
-=RelakS=-
veterán
1: bármelyik csöpis wax jobb, mint az olaj, mert nem dolgozza bele a retket a láncba. Zerofriction bácsi is ugyanezt mondja: spéci waxok, utána csöpis és gyertya wax, végén az olajok.
2: át akarsz térni valami más kenőanyagra, vagy csak poénból mostad ki a smoove-ot a láncból? Brigéciol helyett szerintem forrásban lévő víz is megtette volna. 60 fok körül olvad a viasz, a víz kihozza.[ Szerkesztve ]
-
chubby2o6
senior tag
-
-=RelakS=-
veterán
válasz dom1n0 #284027 üzenetére
Kívűlről megkenem drótkefével, utána megjáratom a láncot két fogkefe között, amit lefújok zsírtalanítóval, szerintem megteszi. Ettől még lehet, hogyha a belső lapokat megnézné valaki, akkor magához nyúlna a szörnyülködéstől
-
Tin
veterán
válasz -=RelakS=- #284025 üzenetére
1: Teljesen egyetértek, számomra ez a kérdés végleg eldőlt.
2: Eladom a bringát, a Nulane-en meg 11 sebességes a lánc. Ezt csak elmostam kíváncsiságból, plusz így meg tudtam mutatni, hogy a Brigéciol D3 tökéletesen kiszedi a csöpis waxot. Amúgy az 1300 km-es lánc megy fel az eladandó bringára, az amúgy is be van olajozva.#284026 chubby2o6: határozottan nem. Az első lánc csak tiszta időben ment, rendszeresen olajozva, gyenge is voltam, emiatt sokkal többet pörgettem, és többségében síkon tekertem. Ősz óta meg már mászom is, ott sokkal nagyobb terhelést kap a lánc. A Z2 tréningeken alacsonyabb PF-en megyek, sokkal többször állok ki, hidd el, sokkal nagyobb kapott a második lánc. De nem ezen múlik, hanem a kenésen. Nem jut be a dzsuva, így sokkal kevésbé kopik el a szemek belseje, meg az apró kis csapok.
#284027 dom1n0: valószínűleg az is segít, de itt van fent, hogy mit csinál a Brigéciol D3. Az biztosan leszedi. Ha gondolod, én szívesen veszem, ha kipróbálod a nitrohigítót, és ledokumentálod nekünk
[ Szerkesztve ]
-
-=RelakS=-
veterán
Az első pont mondjuk akkor lett nekem világos, mikor az olajos láncot tisztítottam. A benzin már szinte tisztán jött ki a láncmosóból, a lánc meg még mindig recsegett a retektől. Amióta Squirtet használok, azóta ez a recsegő hang teljesen megszűnt: nincs a láncban "polírozó anyagként" működő retek.
-
-
Mezga Aladár
veterán
válasz Hasaggymeg #284032 üzenetére
Pótcselekvés.
Olajozás + törlés és szezon végén Brigeciolos takarítás a bringán + 120 kg rider( ) 10.000 km élettartam. (0,75) -
Tin
veterán
válasz -=RelakS=- #284030 üzenetére
Igen, a matek része világos volt eddig is, hiszen a wax gyakorlatilag kitölti a teret, még ha ilyen koszos "grízzel" is, az olajban meg akármi beúszhat, és koptathatja a láncszemek belsejét. Most a végén amúgy próbálgattam tovább is elengedni újrakenés nélkül, és valószínűleg az újrakenéssel is túlságosan óvatos voltam, vagyis lehet, hogy ritkábban is elég lenne.
#284031Speedy007: nekem viszont van sárhányóm, küllőprizmám, meg jó széles gumik, szóval valahol én is félúton vagyok
#284032 Hasaggymeg: még sosem főzős waxoltam, de lehet, hogy az lesz a következő projekt. Azon gondolkoztam, hogy azzal lehetne a legjobban kitolni a karbantartási időközöket, ha főzős waxolnám a láncot, amit aztán elfogyás után nem levennék, hanem még 2-3x Smoove-oznék, és csak utána jönne a lánccsere. Így 3 láncot forgatva elég lenne 2-3000 km-enként egyszer pucolni és főzős waxolni, a köztes időben meg csöpizni. Smoove-ban amúgy is az első kenés a macerás, ami így megszűnne, mert lenne helyette főzős wax elsőre.
#284033 Mezga Aladár: jól hagzik, hol, országúton? Szintek? Te is alsópolcos lánccal? Érted, ez elég sokmindentől függ.
[ Szerkesztve ]
-
mauimagic
senior tag
válasz -=RelakS=- #284025 üzenetére
Brigéciol helyett szerintem forrásban lévő víz is megtette volna. 60 fok körül olvad a viasz, a víz kihozza.
+1
wax alapú kenőanyagnál semmi értelme a komoly vegyszereknek, pláne Brigéciolnak, sima forró víz+mosogatószer, ha nagyon patika láncot szeretne valaki. -
Zoliwrc
aktív tag
Mai térgyes és nem térgyes
-
Tin
veterán
-
Sleek
senior tag
válasz dom1n0 #284027 üzenetére
Én csak azért használok benzint mert az van itthon általában. Nitrohigító is megfelelő cucc . Már az sem mondható ,hogy sokkal drágább mint a benzin , mert kb 700-750ft 1 liter.
<OLYMPUS E-M10II VÁZ + EZ-M1442 II ,Canon R8 EF 24-70mm f/4L IS USM , TAMRON 70-210mm f/4 Di VC USD , SIGMA 150-600MM><Kross Level A2 Merida Scultura 300 ,Wilier GTR Team Rim Giant Xtc Slr 2 >
-
semmiho
tag
Raw/alu szín lábúra alakítanék egy kék 2020-as SID Carbon villát.
Dangerholm 2017-ben egy Fox villa lábáról szedte le a narancssárga festést, a leszedés szerintem menni fog, ez nem gond. [link]
(Erről a 7 éves építésről bővebben itt: [link] )A felpolírozást is megoldom, de valamivel muszáj lekezelnem, az oxidációt megelőzendő - ezt Dangerholm is írta, hogy probléma. Ezeket az Alu-Mg ötvözet lábakat milyen áttetsző festékkel/lakkal/bármivel érdemes majd kezelnem?
Már egy ideje keresem a megoldást, nem sok információt találtam erre.
[ Szerkesztve ]
-
f_sanyee
senior tag
Milyen átalakítót vegyek amivel benzinkúton vagy random auto pumpát tudok használni prestahoz?
-
nagyúr
-
szuszinho
őstag
Engem nem zavart ma a szeles idő. Olyan jót mentem... Kipróbáltam az új vájd Shimano cipőt is végre. Először a gyári betéttel mentem egy órát, utána beletettem a cipész által készítettet, mivel ebbe belefér. Mintha két különböző cipő lett volna. Szóval első karika után boldogság van
Kockával is egyre jobban szokjuk egymást, de kell egy jobb, kényelmesebb nyereg.
Aztán egy karbon kérekszettVégre képek is készültek a régiről, mehet apróra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest