Hirdetés

2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-26 14:36:02

LOGOUT.hu

Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#120001) Lami66 válasza bringasisti (#119999) üzenetére


Lami66
őstag

Nem azért kérdeztem. Sejtettem, hogy nincs..... Csak érdekel, hogy honnan veszed ezt, hogy a gps-el is mér magasságot, meg a barométerrel is, és ezért pontosabb, mert korrigál. Melyiket korrigálja, és mi alapján dönti el, hogy melyik érték helyes?
Nekem van Bryton 310. Két rendszert használ, GPS-t és barométeres magasságmérőt. Eddig igaz a kétszenzoros dolog. Csakhogy a két szenzorral két különböző dolgot mér, és nem összehasonlítja őket, hanem összepárosítja.
A gps-t csak a horizontális pozíció meghatározásához.
A barometrikus szenzort a magasságméréshez.
Ennyi. A gps pozíció adatához hozzárendeli a barometrikus magassági adatot. A gps-től semmi magasság adatot nem vesz figyelembe.
Tudom pontosan a házunk tengerszint feletti magasságát, 179 méter. Ha erre állítom be a Brytont, akkor ehhez méri a magasságot. Ha nullát állítok be, akkor nullától számolja a szintkülönbséget. De beállíthatok 3000 métert és akkor az a kiindulási alap, pedig ténylegesen 179 méteren vagyok. És mehetek akármerre nem korrigál, nem szól, hogy "koma elqrtad a magasságot, mert a gps más véleményen van, majd én korrigálom...". Ha a gps mérné a magasságot, nem is kellene kalibrálni, hiszen amint pozíciót talál a gps, rögtön tudná milyen magasan vagyok. De nem tudja, vagy nem veszi figyelembe, vagy a gps szenzor a magasság adatot nem veszi, vagy csak a szoftverből hagyták ki. Mindegy. Nekem kell megadni hogy itt és most 179 méter.

(#120002) bringasisti válasza Lami66 (#120001) üzenetére


bringasisti
őstag

Ha én tudatlan vagyok és nem tudom milyen a magasság a ház előtt mint kiinduló pont akkor a Földtani Intézet illetékes emberét kérdeztem meg vagy nem tudom használni a nevenincs kütyüket? Amit beraktam ott látod hogy a fel és le megegyezik, tehát a ház kapuja induláskor is itt volt ahol megérkezésekor

BENEFON DELTA--------N8

(#120003) bunddog válasza Runner_fxr (#119952) üzenetére


bunddog
tag

"A téli bringás nadrágot érdemes kombinálni egy minőségi sí aláöltözővel, ha igazán hideg van, minőségi nadrág esetén 2 réteg a maximum, szerintem több alulra nem kell."

Mit ajánlanál mint komolyabb márka/típus? Te mit vennél?

[ Szerkesztve ]

(#120004) DUB Inc.


DUB Inc.
aktív tag

:D

(#120006) Runner_fxr válasza trialboj (#119980) üzenetére


Runner_fxr
Ármester

Felőlem, de akkor jogdíjat kérek! :D

Nem feltétlenül kell megvenni a Holmenkolt, vannak azért olcsóbban is, és ezek elég kiadósak. 1 kupak elég egy mosáshoz. Azt megértem, hogy egy egy olcsóbb ruhadarab mellé soknak tűnik, de ha van jó pár drágább, technikai ruházatod, akkor már nem tétel a mosószer, és azért nagyon nem mindegy, hogy megmarad e a lélegzőssége vagy sem. A 180 ezer ft-os Schöffel síkabátom nem szívesen mosnám ki sima mosószerben. :)

bunddog: Én biztos, hogy Endura-t vennék, ezt a márkát tartom a legjobb ár/érték arányú kerékpáros ruházatnak.
Mivel én montizok, így valószínűleg nem feszülőset fogok venni, bár van egy elég jó minőségű Bergamont gyári mezem, téli kivitelben. Én valami ilyesmit fogok most venni: MT500
és aláveszek egy sí aláöltözőt, vagy ha extrém hideg van akkor a téli, Bergamont gatyát.
Őszintén szólva nem tudom ez mennyire meleg, de szerintem ez csak egy héj nadrág, egy brutális vízálló, szélálló anyaggal. Ha nagyon hideg van akkor alá kell venni aláöltözőt, ez a síelésnél is így működik, pl valami minőségi merino gyapjú anyagút.
Egyébként a Hummvee se lehet rossz, ez egy elérhető áru termék: [link]
Vagy ez: SingleTrack

[ Szerkesztve ]

(#120007) Runner_fxr válasza Hasaggymeg (#119979) üzenetére


Runner_fxr
Ármester

Én sem hittem ezekben a ruhákban, de amióta olyan helyen dolgozom, hogy sok termékhez ingyen hozzájutottam, azóta változott a véleményem. Pont ezt gondoltam, mint te, hogy humbug az egész. És azt is elhiszem, hogy fájdalmas kiadni mondjuk 100 ezer ft-ot egy komplett téli sport ruházatért, de amikor elkezded használni akkor azért megérted, hogy miért kerül többe. És persze, megizzadsz a drága cuccban is, de ha megállsz, pillanatok alatt elpárologtatja. Az is lehet, hogy te izzadósabb fajta vagy, ebben is elég nagy különbségek vannak emberek között. Én tapasztalatból tudom neked mondani, hogy az occó, intersportos softshell kabátom pont olyan mint a te decathlonosod. Rámrohad mintha egy műanyag kabátot húztam volna magamra, az 50 ezres Schöffel meg nem rohad rám. Persze abban is megizzadok, mondjuk közel sem annyira, de hamar elpárolog, és a komfortját nem lehet összehasonlítani a Mckinley-vel. Ja és melegebb is. Mínusz 5-10 fokban melegem volt benne úgy, hogy összesen egy vékony aláöltöző, meg egy vékony síing volt rajtam.
És azt se felejtsük el, hogy pl ha hátizsák van rajtad kerékpározás közben, akkor meg aztán nincs az az űrtechnika, ami meggátolná, hogy ne izzadjon be a hátad.

[ Szerkesztve ]

(#120008) Hasaggymeg válasza Runner_fxr (#120007) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Én hiszek bennük,hisz még a linkelt Decas is faxán szellőzik,csak azt gondolom túl van dimenzionálva a légáteresztésük...de hát túl is kell ahhoz,hogy mondjuk pl ötvenezret adj egyetlen ruhadarabért.

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#120009) Runner_fxr válasza Hasaggymeg (#120008) üzenetére


Runner_fxr
Ármester

Én úgy gondolom, hogy inkább az elvárások nagyok, ha az ember sportol, akkor izzad. Az a nem mindegy, hogy ez az izzadtság mennyi ideig marad ott? Meg hiába veszel fel egy csúcs szuper lélegző kabátot, ha aláveszel valami filléres aláöltözőt. Persze, hogy nem fog jól működni. Ha veszel egy minőségi cuccot, akkor az alatta vagy felette lévő rétegek sem lehetnek rosszabb minőségűek, különben értelmét veszíti a drágább, legalább is a lélegzősség szempontjából. Árakon persze lehet vitatkozni, de hogy sokkal jobb érzés a minőségi technikai ruházatban sportolni, az biztos. De a legfontosabb az mindenképpen az ízületek védelme, én már csak ezért se vagyok hajlandó kompromisszumokat kötni.

[ Szerkesztve ]

(#120010) pc360 válasza Hasaggymeg (#120008) üzenetére


pc360
addikt

Nekem volt egy szerencsés húzásom régen pont a Dekából 25 ezerért (mondjuk még az előző évtizedben), egy Columbia kabátot vettem egy hozzávaló, belezipzározható pulcsival. Mint kiderült, utóbbi egy tök jó technikai darab, azóta használom. Csak aláöltözők kellenek, és télen is tök simán elvagyok vele, -5 fok alatt pedig jöhet rá a kabát rész.

Sokszor csinálom, hogy az aláöltöző és a tech pulcsi közé felveszek egy pamut pólót, ha rövidebb ideig tekerek, és elég azt kifacsarnom meg kiterítenem, mert mindent az fog összegyűjteni. A helyére jól esik felvenni egy száraz darabot. De ez csak ilyen fél órás intenzív közlekedésnél nyer értelmet, ha épp átugrok egy haveromhoz, és ott van lehetőségem a teregetésre.

Tényleg baromi fontosak ezek, hiába drágák. Anélkül kurva könnyű átfagyni, mert csak az izzadságodban tekersz, és az áthűt. 3 ilyen felső (aláöltöző, pulcsi, kabát), és 2 alsó (aláöltöző + egy vastagabb szett) kell a téli bringás életében, a jól szigetelő sapka-kesztyű-sál trió meg alap. A zokni rész még megoldható több vékonyabb, de szélállóbb darabbal, -5-10 alatt pedig jöhet a kamásli.

[ Szerkesztve ]

Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu

(#120011) DUB Inc.


DUB Inc.
aktív tag

Sziasztok,

Mennyire kell tartani a használt, de megkímélt (tehát sérülésmentes) karbon bringáktól? Mi a tapasztalat?

(#120012) kiskakas válasza bugizozi (#119988) üzenetére


kiskakas
senior tag

bugizozi,

ilyen alboin 300am van, igaz 2013-as, nagyon szeretem :) Kb 15ezret raktam bele azóta, a gumikat lecseréltem vékonyabb, "utcaira", ezzel is megjárható pl Nagyhideghegy. A lánckerekeket, hajtókart és a láncot kellett cserélnem, ill most alakul át ahead-os telóra. Grat hozzá,szépen néz ki :C

(#120013) trialboj válasza Runner_fxr (#120006) üzenetére


trialboj
őstag

Hélo hélo, állj már meg, van bergamont bringás mez? Hát én áttúrtam a nagyobb boltokat és semmit nem adott ki erre a márkára, azt hittem hogy ez 1 kis cég és ennyi.

Ebayen rákeresve a ber.. jersey szóra 1 találatot ad. Neked valami szerencse/protekció által jutott egy ilyen darab, vagy hogy tud ilyet szerezni a földi halandó? Mondjuk csak akkor érdekel ha van benne kék, és jól néz ki, és természetesen csak nyári verzióban.

"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //

(#120014) pc360 válasza DUB Inc. (#120011) üzenetére


pc360
addikt

Nagyon megbízható formának kell lenni ehhez az eladónak (ideális esetben ismerős, családtag, vagy te magad :D), és fontos, hogy az első tulaja legyen a bringának. Egyáltalán nem biztos, hogy kiszúrnád a sérülést, javítást.

Én pl. poénból a Specialized karbon villám lábait megpróbáltam összeszorítani, hogy megnézzük, mennyire bírja. Volt recsegés, ropogás, de bírta eléggé. Nem látszik rajta sérülés, mégsem adnám el jó szívvel senkinek. Amúgy egy rohadtul labilis darab volt, alura cseréltem.

[ Szerkesztve ]

Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu

(#120015) DUB Inc. válasza pc360 (#120014) üzenetére


DUB Inc.
aktív tag

Ilyen ismerősöm nem sok van, viszont a használt piac tele van karbon bringákkal. Pl. itt van ez a bringa: [link]. Ez egy 2013-as váz és szinte újként van hirdetve, de a rajta lévő cuccok sem gyári szettnek tűnnek. :Y

(#120025) DUB Inc.


DUB Inc.
aktív tag

Nos a sok sületlenség után bízok benne, hogy értelmes válaszokat/véleményeket is kapok a témával kapcsolatban.

(#120027) zoli03 válasza DUB Inc. (#120015) üzenetére


zoli03
őstag

Ezeket a Pinarellokat tudtommal szokták hamisítani. Az a kerékszett is érdekes benne.

(#120029) DUB Inc. válasza zoli03 (#120027) üzenetére


DUB Inc.
aktív tag

Én arra tippelek, hogy épített cucc lehet.

(#120030) zoli03 válasza DUB Inc. (#120029) üzenetére


zoli03
őstag

Ha épített, akkor én arra tippelek, hogy a váz nem eredeti :) .

(#120031) DUB Inc. válasza zoli03 (#120030) üzenetére


DUB Inc.
aktív tag

Ez is benne van. :)

(#120041) CoolMan


CoolMan
MODERÁTOR

Na de Uraim! Nem ez a megfelelő viselkedés a topikban! Legyetek szívesek visszatérni a rendes kerékvágásba.

(#120042) Mezga Aladár


Mezga Aladár
veterán

A leghíresebb magyar női kerékpáros, akit Kornélnak hívtak.

Accuphase E-306 integrált erősítő eladó.

(#120043) pittlaren válasza DUB Inc. (#120015) üzenetére


pittlaren
csendes tag

Indokolt az elővigyázatosság, mert kelendőek a hamisítványok is. (természetesen nem állítom, hogy ez a konkrét paripa az)

Megkönnyítheted a dolgod, ha kérsz egy fotót a sorozatszámról, és azt a gyártó oldalán leellenőrzöd.

Az mindenesetre biztató, hogy a hirdetésben 5 év gari szerepel, lévén alapból a gari 2 év, és a vásárlástól számított 10 napon belül a gyártói oldalon regisztrálva kaphatsz további 3-at.

Milyen név az, hogy Azim? Cornwalli vagy ír? Mór...

(#120044) gabro0 válasza DUB Inc. (#120011) üzenetére


gabro0
őstag

Ismert embertől vagy bolttól kell venni, van pár. A Pinarellokat szívesen hamisítják, jobban, mint a többi márkát. Én sem mondom, hogy a fent linkelt az, de óvatosan kell hozzáállni.
Nekem jó tapasztalatom van, ismerős ismerősétől vettem egy karbon vázat, nincs baj vele, mint az új, pedig van vagy 7 éves.

[ Szerkesztve ]

(#120045) DUB Inc.


DUB Inc.
aktív tag

Köszönöm az infókat Urak!

(#120046) Runner_fxr válasza trialboj (#120013) üzenetére


Runner_fxr
Ármester

Még 2013-ban kaptunk egy doboznyit, mivel ősz vége felé volt a csillebérci tesztnap, így télit küldtek. Egyébként mi is csak úgy kaptunk, hogy akkor pont vettünk vagy 15db komolyabb bringát a tesztnapra. Persze a mezeket is kiszámlázták, nem ajándék volt, és nem volt olcsó. Előtte akárhányszor kértünk, azt mondták nincs.
Nekem pont ilyen van:
Felső: [link]
Alsó: [link] ezen a képen pont nem látszik, de a nadrágon oldalt is van bergamont felirat. Sokat hordtam, volt amikor napi szinten, 5 éve megvan, de az állapota elég jó még mindig. És nagyon jól melegít.

A használt karbon témához! Az biztos, hogy nagyon alaposan át kell nézni, lehetőleg olyan embernek aki tudja mit kell nézni. És igen a Pinarello-t hamisítják, de ez a sorozatszám alapján hamar kiderül.
Amúgy ha rendben van egy használt karbon váz, tehát sérülés mentes, nem kell tőle tartani, nem jellemző rá a fáradás.

[ Szerkesztve ]

(#120047) cdl válasza DUB Inc. (#120031) üzenetére


cdl
senior tag

Én a gyári számát lekérdeztem a Wiliernél, onnan tudom, hogy 2012-es olasz eladás az enyém.
A hírdetett Pinarellónál is meg lehet ezt tenni szerintem.
Biztos épített, már 2014-től 6800.as Ultegra van a piacon.
De ettől még lehet jó.
Lánc, fogaskerekek azért cserések lehetnek, erre számolni kell.
Amúgy zsákbamacska, mint minden használt vétel. Sok sikert hozzá.

(#120048) trialboj válasza Runner_fxr (#120046) üzenetére


trialboj
őstag

Óó, ezt mintha az én bringámhoz gyártották volna. Írok a bergának Fb-on, hátha sikerül valamit összehozni, majd azt mondom egy rendes cimkés poloval népszerűsítem a márkát a városban :D

mikor ezt a bringát vettem, megkérdeztem tőlük gb-on a geo adatokat, és tök jó fejek voltak (már eleve azzal hogy válaszoltak egy több éve nem kapható modellel kapcsolatban

"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //

(#120049) Toobee válasza Toobee (#119996) üzenetére


Toobee
veterán

Meg is volt az első kör vele. Hosszú gatyával teljesen jó, nem mozgott egyáltalán és nem éreztem, hogy rajtam van. Tapadósra vettem kívülről, de van egy olyan érzésem, hogy az igazi tesztelés ebből a szempontból a nyári időszak lesz.

https://barbieripnk.hu/

(#120050) DUB Inc. válasza cdl (#120047) üzenetére


DUB Inc.
aktív tag

:R

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.