Hirdetés

2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-26 14:36:02

LOGOUT.hu

Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#122001) trialboj válasza FIREBLADE78 (#121984) üzenetére


trialboj
őstag

Ne a románokhoz menj, hanem hozzám :P Itt vannak barátságos dombocskák, ami majdnem annyira könnyű felfele, mint mókás lefele.

Amúgy errefelé is szép kilátás volt ma:

Ebbe a vastag zavarban azért már elég kényelmetlen csapatni, felfele nehéz, mintha fűben mennék, lefele meg elfed mindent, és kész orosz rulett, de ettől a sebességet még nem lehet csökkenteni. :D

"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //

(#122002) Tothgera30 válasza jjeahh (#121997) üzenetére


Tothgera30
Ármester

Szerintem egyáltalán nem drága, használt 520-as kb. 3500Ft, szintén ki lehet fogni használt SPD cipellőt, az új ár feléért. Én mióta SPD-zek, egyszer estem vele, amúgy hamar rá lehet állni, csak pszichésen kell az első pár bringázásnál átgondolni a leszállást, azután már rögzül.

#121998 Hasaggymeg: A Race King fala papírvékony, én az udvaron kaptam defektet, azóta van otthon egy pár, de csak vészhelyzet utáni eshetőség esetén teszem fel. Ami nagy kedvencem a Thunder Burt, bár homokos, saras részen simán meg lehet vele ragadni. Hasonló taposópedálom volt régen, össze is karostolta avádlim, azóta nem használok, csak SPD-t. Természetesen mint mindenhol, itt is van kivétel, a melóba, hobbizásra járó Asama 261-es bringámon taposó pedál leledzik (még).

"A pokol nem hely, hanem állapot"

(#122003) varsam


varsam
őstag

Megjártam a Wexl Trails-t, tudom ajánlani jó szívvel, nagyon tetszett. A flow trail pályája nagy élmény, nagyon szépen meg van építve, tempósan lehet rajta lefelé csapatni. Amúgy kezdők számára is bevállalható szerintem, nem egy 5-10 év körüli gyerkőcöt láttam rajta lemenni. A single trail már technikásabb, sok a gyökér, ami ilyen vizes időben erősen rádob a nehézségre, de ez is nagyon tetszett.

Aki akar felfelé tud mászni, én első körben kipróbáltam, kellemes 3,5km 300m szinttel, végig erdőben, utána viszont már csak shuttle.

Bringa jó volt, XL vázzal méretre is nekem, a Sram GX nagyon jó, mászni is, Magura fékek meg fognak mint állat. A RS Revelation viszont vagy nem volt jól beállítva vagy csak már ráfért egy szervíz, nem tudom, de nem volt túl finom. Egy Fox Rhytm sokkal jobb.

Az idő sajnos elég taknyos volt, végig szitáló köd, nedves voltam minden, de szerencsére nem voltl hideg.

Aki jönne, szóljon bártan, szívesen visszamegyek kb bármikor :)





(#122004) rétisün válasza Tothgera30 (#121996) üzenetére


rétisün
veterán

"viszont szerelést eléggé megnehezíti."

meg bizony, de most úgy néz ki, egy jó darabig nem kell szerelnem semmit, legfeljebb fékbetétet tervezek cserélni, meg kopó alkatrészeket.

kijelenthetem, hogy készek a bringák, nem lesz csere mostanában, ha csak valaki meg nem lep egy olyan ajánlattal :DDD

[ Szerkesztve ]

war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!

(#122005) robee19 válasza robee19 (#121986) üzenetére


robee19
tag

A kérdés komoly volt. Esetleg próbáljam jobban megszorítani a gyorszárat? Vagy ilyenkor már a kerék torzul/vetemedik?

(#122006) cobranco


cobranco
csendes tag

Bár itthon nem igazán kopogtat a tél,javában tart még a bringás szezon,ennek ellenére pár perc erejéig idetolakodnék egy kis májusi mediterrán hangulattal.A Kvarner-öbölben tett körútról itt egy kis zenés előzetes, spontán, a teljesség igénye nélkül, randomszerüen összeollózva:

Kalandozás a Horvát tengerparton 2018. /Trailer/ FullHD 1080p

Az érintett helyszínek többsége valószínűleg sokaknak ismerősen hangzik :)
Rijeka-Bakar-Kraljevica-Krk-Crkvenica-Selce-Novi Vinodolski-Senj-Sveti Juraj-Velebit hegység-Karlobag-Starigrad Paklenica-Paklenica Nemzeti Park-Modric-Maslenica-Zadar-Ist-Olib-Silba-Premuda-Mali Losinj-Osor-Lubenice-Valun-Cres-Porozina-Brestova-Plomin-Moscenicka Draga-Medveja-Lovran-Ika-Icici-Opatia-Preluk öböl-Fiume

Túráim,videók itt: http://cobranco.hu/

(#122007) Tothgera30 válasza rétisün (#122004) üzenetére


Tothgera30
Ármester

Számomra ez az egyik legutálatosabb fejlesztés az utóbbi évekből.

..."kijelenthetem, hogy készek a bringák, nem lesz csere mostanában, ha csak valaki meg nem lep egy olyan ajánlattal"... - Ezt már hányszor kijelentettem, és soha nem jött össze. Egy barátom épp Mondraker Podium vázat keres. Ahogy eddig áll a helyzet, egyben érdemesebb lenne keresni egyet. Csak otthon nehéz elmagyarázni a feleségének és a gyerekeinek hogy 700-800 ezret kidobni jobban megéri, mint 400 ezret, úgy hogy apát ne nézzék totál idiótának.

"A pokol nem hely, hanem állapot"

(#122008) -=RelakS=- válasza Hasaggymeg (#122000) üzenetére


-=RelakS=-
veterán

Sajnos az utóbbi két évben lusta gyesznyó vagyok ilyenhez, meg még nem biztos, hogy egy betegségből kilábaltam teljesen, de hála istennek semmi életbevágó nem volt amit fel kellett volna vennem. Viszont akkor is! :D

Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__

(#122009) Hasaggymeg válasza robee19 (#122005) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Nincs köze a gyors-szárhoz,ha a tengely mozdulna a papucsban az már nagyon nagy baj lenne.Egyszerűen vetemedik a kerék,esetleg váz az oldalirányú terheléstől,ami V féknél...elég fura. :F Nézd meg nincs-e valamelyik oldali fékbetét túl közel ráállítva a felnire,vizsgáld meg visszahúzza-e rendesen a rugó,és nézd meg a küllőid feszességét.

(#122007) Tothgera30...szóval csupán négy guriga és máris okosnak néz mindenki? :DDD

(#122001) trialboj...ezt én is tapasztaltam ma,a mászás még nem is volt annyira rossz mint az ereszkedés a levelek fedte.ide-oda guruló sziklaköveken.Estem is vagy 3x,szerencsére csak úgy felborultam,mert nem engedtem gyorsulni a láthatatlan terepen.

[ Szerkesztve ]

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#122010) StLui válasza Hasaggymeg (#122000) üzenetére


StLui
veterán

Egy barátom mondta egyszer: "megélni kell a pillanatokat, nem fényképezni, videózni egyfolytában" , pedig elég rendszeresen, és gyönyörű helyeken túrázik, bringázik. Egyre inkább belátom, hogy igaza van, egyre kevesebb kép, inkább az élményre koncentrálás. Gyereket mondjuk szeretem továbbra is fényképezni, videózni, de például kamaraerdőn is megugrott egy ugartót amit én nem mertem, és brutális jól nézett ki az ugratás, videón meg olyan picinek néz ki, hogy hihetetlen.

Mai NHH-Csóványos körödhöz, szép a kép, de továbbra sem szeretnék egyedül bringázni. Ma pl álló helybe, domboldalon estem akkorát pofára, semmi bajom nem lett, de lehetett volna, mert tényleg fullyban lefejeltem a földet.

Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire

(#122011) emiki6 válasza StLui (#122010) üzenetére


emiki6
veterán

Ha fel van rögzítve a kamera, akkor egyszerre lehet kamerázni is meg megélni is, amúgy meg meg kell látni a szépet és azt lefényképezni, nem kell mindent. :)

Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég.

(#122012) StLui válasza emiki6 (#122011) üzenetére


StLui
veterán

Melyik kamera megy egy egész napos túrán elemcsere nélkül, és abból mire kivágod ráadásul az értelmes részeket, sokszor összesen jó ha van két perc. Szóval a feldolgozása egy 5-8 órás túra videóanyagának, kissé túl sok energiabefektetésnek gondolom, legalábbis azt hiszem lenne jobb dolgom is.

Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire

(#122013) Hasaggymeg válasza StLui (#122010) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

videón meg olyan picinek néz ki...párszor lefilmeztettem magam,keményen odatettem magam az örökkévalóságnak,aztán...azóta is azon röhögünk nejemmel,valahányszor újranézzük. :DDD A profik nagyon feltolták már a mércét a jútyubon,rendesen ott kell lenni a szeren,ahhoz,hogy jól is mutasson.

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#122014) StLui válasza Hasaggymeg (#122013) üzenetére


StLui
veterán

Brutálisan, hogy kinézzen valahogy ahhoz már olyan tempót kell nyomni, hogy hihetetlen.

Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire

(#122015) Hasaggymeg válasza StLui (#122014) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Hát nyakam nem fogom szegni egyetlen videóért sem...inkább csak úgy,simán. :DDD

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#122016) trialboj válasza Tothgera30 (#122002) üzenetére


trialboj
őstag

Én is szeretném kipróbálni ezt az spd hajtást, mert hasznos dolognak találom, de attól félek, hogy ahogy te is írtad csak a leszállásra tudsz rákészülni, de én a legtöbb esetben csak úgy a sima kóválygásnál csúszom meg, amit lábletétellel kell korrigálnom. Főleg ilyenkor ősszel, mikor a levelek alatt, vastagabb ágak is rejtőznek, amire ha rossz ütemben mész rá megdobja a bringát.

Azt aláírom, hogy ha csapatósan mész, és fokozott a figyelem, akkor 90%ban nem lehet gond, mert fel vagy készülve mindenre, de én inkább barangolós stílusban tekerek többet, főleg mikor új részekre megyek, és 10 ösvényből legalább 5 öt ki akarok próbálni, ilyenkor sokszor nem az útra nézek hanem oldalra, hogy lehetne erre v arra átjutni...

Pár hónapja volt valami cikk, egy erős mágneses megoldásról, remélem valami hasonló okosság elterjed, mert jó lenne az a kevéske extra energia a felfele húzásnál, az eldőlés veszélye nélkül.

"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //

(#122017) StLui válasza Hasaggymeg (#122015) üzenetére


StLui
veterán

Videó a mai napról, az érzés pedig ennek a tízszerese volt mint amit a videó mutat.

Ja és ahogy látjátok a pálya megtisztítva azok által akikkel ma is találkoztam! Köszönet nekik innen is a munkájukért!

[ Szerkesztve ]

Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire

(#122018) IMIIKE1998 válasza FIREBLADE78 (#121984) üzenetére


IMIIKE1998
őstag

Üdv Debrecenből. :DD
Amúgy én szeretem a síkságot, itt is lehet szórakozni, akár montival is.

[ Szerkesztve ]

(#122019) Mezga Aladár válasza trialboj (#122016) üzenetére


Mezga Aladár
veterán

attól félek, hogy ahogy te is írtad csak a leszállásra tudsz rákészülni, de én a legtöbb esetben csak úgy a sima kóválygásnál csúszom meg, amit lábletétellel kell korrigálnom.

Múltkor poroltam a Margit híd déli járdáján és kanyar közben ráfordultam egy postai aknafedél acél szélére ami megdobott, korrigáltam, közel volt a bukta, és akkor vettem észre hogy az spd-sl-.t oldottam.
Eddig még csak piros lámpánál sikerült perecelnem.

Accuphase E-306 integrált erősítő eladó.

(#122020) gabro0 válasza FIREBLADE78 (#121984) üzenetére


gabro0
őstag

Nana, Szeged jó hely. Egyébként is itt országútizni kell, nem tudtad? :DDD

#121987 cdl: Az alsó csövön az a fura szélesítés mi célt szolgál? Már az előző képedet is néztem, de nem jöttem rá. Az aero vonalvezetéshez túl messze van, azt így szokták, minél közelebb mindenhez.

(#122021) cdl válasza gabro0 (#122020) üzenetére


cdl
senior tag

Merevités szerintem.
Az alsó cső elég vékony, könnyű darab, így próbálták erősíteni.
Az S-Works sokkal vastagabb arra felé.
Vagy egyszerűen az Olasz formatervezője így álmodta meg, semmi funkciója nincs:)

(#122022) jjeahh válasza StLui (#122010) üzenetére


jjeahh
nagyúr

A kettő között azért van arany középút is szerintem, én pl. már annyira reflexszerűen állítom be a gépet és kattintok, hogy kb. semmit nem vesz el az időből, amit az élményre szánhatok :) . Így már inkább azt bánnám, ha nem lőnék egy képet sem, mert később nem lesz amit visszanézegetni, hogy felidézzem az emlékeket... no meg néha pár kép technikailag is igazán jól sikerül, ami egy fotózással picit komolyabban is foglalkozó emberkének nagy öröm tud lenni :D

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#122023) StLui válasza jjeahh (#122022) üzenetére


StLui
veterán

Te ott vagy fotózásban mint a kedvelt YT videósaim a videózásban. Ráadásul videóban gimbal nélkül, bringáról videózva egy nézhetetlen borzalom a végeredmény, kivéve GP7 most talán, szóval még annak a tápjával, beállításaival is foglalkozni kéne, nem beszélve Runner véleményéről, hogy még kényelmetlen is. Strezi mikor együtt ment túrázni BKXC-vel, ő is azt mondta túl sok áldozattal jár az élvezet rovására ez a szintű videózás.

Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire

(#122024) Hasaggymeg válasza StLui (#122023) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Lőni 1-1 fotót mikor éppen megpihensz,vagy felérsz valahova,esetleg valami más okból megállsz (mondjuk taknyolsz egy óriásit ;] ) más mint bíbelődni a beállításokkal,törölgetni a lencsét,figyelni az elem lemerülését,vagy éppen a kamera rögzítésének stabilitását,majd otthon órákig vágni a filmet.Én is úgy gondolom könnyen át lehet esni a ló másik oldalára,ahol több vele a macera,mint a hozadék.

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#122025) 6030D válasza Hasaggymeg (#122024) üzenetére


6030D
Ármester

Aztán csak rágódik az ember, ha nem jönnek a likeok. :)

Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla

(#122026) WestBam


WestBam
senior tag

Sziasztok!
Saját cikket nem linkelhetek, de aki ügyes hamar rátalál a blogomra ;) . Ezen a héten egy olcsó kínai bringalámpa szettről írtam cikket, ami Nektek azért lehet érdekes, mivel ugyan ezt a formát több márkanév alatt is láttam már egészen változatos árakon -itthon is. Mielőtt erre költenétek mérlegeljetek, hogy ez, vagy drágábban egy jobb, ami sokkal jobb várhatóan. Nekem megfelelő, de aki kimegy a városból és sötéttel is találkozhat (napszakra gondoltam, a többi ellen nem megoldás) az szerintem ne ezt a típust vásárolja meg!

⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐

(#122027) StLui válasza Hasaggymeg (#122024) üzenetére


StLui
veterán

Ha taknyolsz, arra ott vannak a barátok, hogy megörökítsék a pillanatot, amíg fetrengsz a földön :D

Egyébként ha valaki túrázni megy, tájban gyönyörködni, abba a fotózás teljesen belefér. Próbálkoztam DKMTB túrákon is videózni, hát az életem eluntam a saját, már agyon-vissza vágott videóimon :D

6030D: jaja, ma depis is vagyok én is :D

Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire

(#122028) 6030D válasza StLui (#122027) üzenetére


6030D
Ármester

Nekem a Herminás videó jobban tetszik. ;)

WestBam: az Utorcs? Jó ronda, biztos nem veszek. :DDD

[ Szerkesztve ]

Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla

(#122029) StLui válasza 6030D (#122028) üzenetére


StLui
veterán

Pedig ebben mennyi "munka" volt, 600 méteres pálya 1 óra alatt a sok megállás, visszatolás miatt, ezért nincs is lendület néha, mert nem ment elég messze föl.
Egyik ugrató ezekből akkor volt (ez van benne kétszer egymás után, két nézőpontból, másodiknál mondom a gyereknek guruljon tovább) , hogy 3x rágurultam és nem mertem végül megugrani, videón meg nevetségesen kicsi, legszívesebben dühösen visszarohannék, és megugranám, persze ott élőben megint betojnék :D

Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire

(#122030) WestBam válasza 6030D (#122028) üzenetére


WestBam
senior tag

UTorch névre van szitázva igen. Nyilván nem egy 100+$-os rendes első lámpához kell mérni, hanem az itthoni legalja lámpákhoz meg az áruházi vackokhoz.

⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐

(#122031) hoffman_


hoffman_
nagyúr

sziasztok,

21000 hsz után fura újra írni a topicba :) sajnos masszívan kiestem a miliőből pár fordulat miatt az elmúlt években, azóta csak gyenge próbálkozásaim vannak vissza kerülni. a tegnapi nap során rögzítettem, hogy miket is kéne javítani a gépen, hogy újra munkába állhasson.

ennek a következő lépése lenne majd, hogy kéne fűznöm egy új kerékszettet. továbbra is egysebességes marad a platform, városban. a kérdésem az lenne, hogy van-e tapasztalat a standardtól eltérő fűzésekkel valakinek. egyedi agy-felni-küllő nem opció. hátra szokásos 3 kereszt menne, előre viszont radiált szeretnék. nem tudom, hogy mennyire lenne jó választás hosszútávon. 90kg, acél váz és jó sok padka.

köszi előre is, ha akad tipp :)

[ Szerkesztve ]

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#122032) 6030D válasza WestBam (#122030) üzenetére


6030D
Ármester

A Gaciron szebb és ugyanennyi volt (hátsó nélkül, persze). :) Amúgy nem vagyok lámpafetisiszta, majdnem mindegy mi van fenn, csak írtam, hogy nekem nem tetszik.

Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla

(#122033) Tothgera30 válasza Hasaggymeg (#122024) üzenetére


Tothgera30
Ármester

Nincs idő ilyesmikre, épp pörög a Strava szegmens, pittyeg a Garmin, nyomni kell, 280W-ott rá kell ereszteni, mert nem lesz meg a Kom. :D

"A pokol nem hely, hanem állapot"

(#122034) IMIIKE1998


IMIIKE1998
őstag

Hali!
Milyen olcsó, kétcsavaros rendszerű nyeregcsövet érdemes venni szerintetek?

(#122035) Tothgera30 válasza IMIIKE1998 (#122034) üzenetére


Tothgera30
Ármester

KCNC-t, Ti Pro Lite AL75 egész pofás.

"A pokol nem hely, hanem állapot"

(#122036) 6030D válasza Tothgera30 (#122035) üzenetére


6030D
Ármester

Ezt akartam írni, van is az aprón. 50 %-kal emelné a bringája értékét. :D

Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla

(#122037) IMIIKE1998 válasza Tothgera30 (#122035) üzenetére


IMIIKE1998
őstag

LINK
És ez? Nekem nincsenek nagy igényeim, csak ne csúszkáljon a nyereg, mert a jelenlegit akárhogy húzom csutkára, akkor is csúszkál, lötyög benne a nyereg...

[ Szerkesztve ]

(#122038) ivana


ivana
Ármester

Egyik vintage montimra kellene új kazetta, szerintetek 11-28-as jó lesz? A másikon ilyen van, ezen viszont valami régi 13-3x-es. Ami fura még, hogy ugrik rajta az új lánc pedig szemre nem kopott. Ennek mi lehet az oka? (9 sebi lánc van rajta de az elvileg elmegy 8-as rendszerben) Lehet, hogy ez IG kazetta?

(#122039) Tothgera30 válasza 6030D (#122036) üzenetére


Tothgera30
Ármester

Mindjárt jobb érzés lenne a bringázni.

#122037 IMIIKE1998: Kő nehéz darab, de a célnak megfelel.

#122038 ivana: Konkrétan milyen szett van rajta? Sunrace árul 7-es, 8-as rendszereket. Nekem a vintage gépen 737-es XT van, arra még 11-40-es sor is kapható.

[ Szerkesztve ]

"A pokol nem hely, hanem állapot"

(#122040) -=RelakS=- válasza WestBam (#122026) üzenetére


-=RelakS=-
veterán

Lehet, hogy már kérdeztem, de ha nem titok, merre szoktál fotózni?
Tegnap vagy 8-10 autó járt arra, amíg körbefotóztam néhány fényt. Ma mehetek megint, mert ha már állvány, akkor lehet lejjebb vennem a fotógép érzékenységét, hogy ne legyen hangyaháború XD :W

Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__

(#122041) IMIIKE1998 válasza Tothgera30 (#122039) üzenetére


IMIIKE1998
őstag

Köszi, akkor ez lesz, mert így egy helyen meg tudom oldani a lánccserével együtt.

(#122042) zoli03 válasza hoffman_ (#122031) üzenetére


zoli03
őstag

90 kg-val városban biztos nem erőltetném a radiál fűzést. Vagy ha van kedved akár pár hetente centríroztatni, akkor jó lehet.

(#122043) IMIIKE1998


IMIIKE1998
őstag

SE BIKES
Csak szerintem olyanok ezek, mint a gyermekkori Hauser BMX-em? :DD

(#122044) Zsohi válasza IMIIKE1998 (#122043) üzenetére


Zsohi
őstag

29er BMX :Y

https://ca.pcpartpicker.com/user/Zsohi/builds/

(#122045) Ironizer


Ironizer
tag

Tök szép napos idő volt ma, most Várpalota felett a Fajdas hegyre mentem fel. Borzasztó, hogy milyen köves a terep, vagyis pontosabban az utakat kőszórással próbálják javítani, most is volt egy olyan lejtő, kb 15%-os, aminek az "alapzata" zúzott aprókő, olyan, amiben elsüllyed a kerék, és rajta öklömnyi kövek, de nem csak egy pár darab, hanem rendesen kitöltve az utat, de azért elég lazán ahhoz, hogy simán elgörögjenek egymáson. Ti le mertek menni ilyen lejtőkön? Múltkor egy ilyenen "taknyoltam", szerencsére minimális sebesség mellett, kicsúszott az első kerék alólam, csak beestem a bokorba. A mostani lejtőn letoltam a bringát, de még a lábam is meg meg csúszott a köveken, ahogy elgurultak egymáson, kíváncsi lennék, hogy vajon tapasztaltabb ember le tud-e menni ilyen helyen. Talán egy 27,5+-os gumma, meg jó alacsony nyomás segíthet.



(#122046) emiki6


emiki6
veterán

Kicsit behoznám a zoknitémát. Én valahogy úgy vagyok vele, hogy zokniért nem igazán fizetnék páronként 2-3k-nál többet, többek között azért, mert kell legalább 3, inkább több pár. Meg én úgy vagyok vele, hogy ha már vennék, akkor valami visszafogottabbat, hogy tudjam használni hétköznap is (mer mér ne?). Most úgyis tél lesz, maradjunk a téli témánál.

Az az én problémám, hogy a cipő alapvetően zárt. Az ember lába meg megizzad. A zokni meg a nedvességtől elveszíti azt a jó hőszigetelő tulajdonságát. Feltételezem hiába vesz fel az ember izzadtság elvezető cipőt tök fölösleges, mert a cipőből úgyse jut ki... :) Tehát mi a megoldás? Olyan zokni kell, ami nedvesen is jó szigetelő. Hogy létezik e ilyen nem tudom, valószínű jó drága, ha van... :D Ja, meg ugye a jól szigetelő cipő és ugye a kamásli, bár kamásliban úgyse lehet platformot tekerni szerintem. Cipőnek valószínű a hasaggymeg által propagált Adidas Terrex swift solo-t fogom venni, ha nem nagyon embertelen a lábformája (nyilván ennyire nem lesz borzalmas, de akkor sem divat anatómiailag korrekt cipőt gyártani... :D). Ha a cipőben már szó szerint lefagy a lábam és nem csak hideg lesz, akkor már úgyis olyan hideg van, hogy nem megyek ki tekerni.

Hasaggymeg azt írta pamutzoknit hord (a pamut tipikusan az az anyag, ami szereti megszívni magát, de legalább nem büdösödik csak úgy), aztán azt találtam még, hogy a rose árul 8-9 eurós merino-s occsózoknit. Jobb az, mint egy sima pamut sportzokni? Vagy máshogy kérdezve, miben más a gyakorlatban?

[ Szerkesztve ]

Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég.

(#122047) 6030D válasza emiki6 (#122046) üzenetére


6030D
Ármester

Na, akkor kezdem az olcsó részével. A marketing része az, hogy a bringás zokni a vizet elvezeti a lábfejről a szárra, ott meg elpárolog. Én decás 500-as zoknit használok, nagyon jó, nem büdösödik. Hármasával véve olcsó.
Télen meg kb mindegy, a nyári cipőben sose izzad a lábam. :) Kamásliban sem. Ott megy a pamut-, sízokni, attól függ mennyire van hideg.

Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla

(#122048) Because válasza 6030D (#122047) üzenetére


Because
őstag

akkor az a zokni még a gravitációt megcáfolva másfelé görbíti a teret is XD

(#122049) Hasaggymeg válasza 6030D (#122025) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Azmegamásik.

Tothgera...lábad vérzik,karod lefittyent vállból,de oda se neki, sak a KOM nehogy elússzon. ;]

because...kapilárisságnak hívják,ugyanakkor én sem tudom miért működne egyik irányban,pl.a szár felé,jobban mint a másikban,pl.a lábujjaid irányába. :F

emiki6...biztos van jobb mint a pamut,de télen nem szokott annyira megizzadni a lábam,meg nem is tekerek annyit egyhúzamban.

[ Szerkesztve ]

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#122050) jjeahh


jjeahh
nagyúr

Látom más is bringázott ma, jó idő volt, a városban napon 30 fok, a gyimesi hegyen 4 fok :Y . Mi is mentünk egy hétvégi kört, 83km/1569m lett a vége, mert ránk sötétedett :D . Pár kép (Stravan több):

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.