Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-26 14:36:02

LOGOUT.hu

Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#281001) bundyy válasza bundyy (#280997) üzenetére


bundyy
csendes tag

Még annyit tennék hozzá, ahogy néztem Speedbike-nál van áruhitel, így a NULANE
PRO is beleférős, ha valóban annyit hozzá tud tenni egy újrakezdő hobby felhasználónak. ( gondolom az én heti km-em még annak számít).

[ Szerkesztve ]

(#281002) Friczy válasza Tin (#280948) üzenetére


Friczy
senior tag

Elég sok mindent ír a havidíjas verzióra, ami az alaphoz képest plusz, más kérdés, hogy ez kinek jelent tényleges pluszt.
Sportonkénti térképek, időjárás-előrejelzés, real-time követés, stb. Leírják, nekem igazából nem tűnik annyival többnek, hogy előfizessek rá.

(#281003) Friczy válasza Tin (#280953) üzenetére


Friczy
senior tag

Vannak azért érdekes dolgai, ha touringot választok, simán elvisz földútra, ezen kívül nem lehet olyat beállítani, hogy hajlandó. vagyok komppal átmenni, szóval pont a számomra amúgy érdekes túrázásnál észnél kell lenni a tervezéskor. Ettől eltekintve szeretem.

(#281004) Dark Archon válasza jjeahh (#280984) üzenetére


Dark Archon
addikt

Azt néztem, hogy a Balatonhoz is két régió kell (Veszprém / Somogy), olyan kreténül van elosztva, gondolom, direkt. A jövő heti kis Balatonkörhör érdekelt volna csak, amúgy annyira nem érdekes, mert ott nem igazán lehet eltévedni.

Amúgy meg 30€ sem sok a teljes világért, Strava meg megy a levesbe :DDD

bundyy: én a Nulane Pro-t venném :) A Shimano belépő váltói is működnek persze, de azért egy GRX hajtás más világ. Főleg, ha idővel erősödsz, hamar kinőheted a Clarist, mind élményben, mind fokozatokban. De azért nem venném a lelkemre, ha eladósodnál miatta :D

Én csak a saját hasonló utamról tudok neked beszámolni, hogy 2,5 éve ugyanott tartottam, ahol te. Újrakeződként egy crosst vettem, legalább ennyi tudásom volt az amúgy szintén ősmontin felnövő agyamhoz képest. Mondjuk azzal lehetett erősödni, meg bizonyára kellett is, mert egyből országútit biztosan nem vettem volna. Ahhoz kellett ez a 2,5 év meg ez a hülye fórum :DDD Egy egyeneskormányos országúti (=fitness) viszont szerintem még kellemes átmenet, és meg is lesz az élmény a sebességgel.

Speedbike-nál vettem én is a Nature EXC-et. Megrendeltem két méretet, ki is próbáltam mindkettőt, majd elhoztam a legkisebbet persze. De a lényeg, hogy ezt ne hagyd ki. Sárvédő szerelést, meg talán bármi másnak a szerelését viszont nem ajánlott rájuk bízni.

[ Szerkesztve ]

Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7 | BF4: DarkArchonHUN

(#281005) Friczy válasza MPowerPH (#280987) üzenetére


Friczy
senior tag

Ez a 'kivéve célforgalom' tökéletes gumiszabály. Mellesleg - igaz, már sok éve - a Szigetközből tettem meg egy karikát, el Rajkáig, onnan a szlovák oldalon vissza Győrig és. onnan vissza a Szigetközbe. No ott a Rajkára vezető úton volt kitéve a 'merci' tábla, alatta a kivéve célforgalom, nos, azon a szakaszon előztem traktort :)
Rendőr nem szólt ilyesmiért, autósok néha dudálnak, de volt olyan autós, amelyik beszólt, hogy miért nem a kerékpárúton megyek - olyan helyen, ahol nem is volt kerékpárút.

(#281006) lsebestyen válasza Dark Archon (#281004) üzenetére


lsebestyen
addikt

Pacsi az isaszegi felüljárón! ;)

(#281007) Dark Archon válasza lsebestyen (#281006) üzenetére


Dark Archon
addikt

Az te voltál? Kicsi a világ :DD

Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7 | BF4: DarkArchonHUN

(#281008) A Zéé válasza bundyy (#281001) üzenetére


A Zéé
addikt

csak hogy kicsit jobban megnehezítsem a döntést (és ne legyen mindenkinek Cube-ja itt a topikban) nézd meg a Merida Speeder 300-at (vagy a Nulane Pro árában a 400-at) is :B
A Merida kicsit közelebb áll talán az országúti bringákhoz, mint a Cube, városban, bicajúton talán haladósabb vele, cserébe kavicsos-földes úton biztos jobb a Nulane.

Just a simple Lineman...

(#281009) lsebestyen válasza Dark Archon (#281007) üzenetére


lsebestyen
addikt

Canyon bringából gondoltam, hogy te lehetsz az, aztán PH! groupban megnéztem, hogy esetleg te tekerhettél-e arrafelé. :))

(#281010) Speedy007 válasza hucsikoi (#281000) üzenetére


Speedy007
őstag

Talán még Riverside 500 megy kb. negyed áral olcsóbban újonnan használtan 100.000 ki lehet fogni már egy-két éveset

(#281011) vlevi válasza Friczy (#281002) üzenetére


vlevi
nagyúr

Én ezért nem vettem meg a komoot-t. Ahogy olvastam, a kerékpár specifikus térkép havidíjas előfizetésben érhető el. Én meg annyira sokat nem navigálgatok, hogy megérné.
Az alap térkép viszont eléggé szegényesnek tűnik, de az a része viszont jó, ahogy felosztja az útvonalat burkolat típus szerint, vagy ahogy a %-os emelkedoket mutatja.

(#281012) dom1n0


dom1n0
aktív tag

Megvolt az első tekerés az új DT-SWISS PR 1600+Gp5000 szettel, így összességében 600 grammal könnyebb a szett mint a régi, tempón ott veszem észre, hogy érezhetően hamarabb fentvagyok emberi tempón így, mint a régivel.

Ceramicspeed UFO tisztábbnak sokkal tisztább mint a Muc-OFF C3, viszont futásra nekem az szimpibb volt valahogy, de lehet csak szokatlan, ezt még tesztelem.

A csoda 3D nyomtatott nyereg, azon kívűl hogy könyebb mint az előzőek, kényelemben kicsit kemény (ez meglepő), de lehet itt is csak télen megszoktam a Speci nyerget Zwift közben.

A watt mérő (INPEAK bal lábas) pedig faszán teszi a dolgát, és rögtön be is igazolódott, amit már enélkül is sejtettem, hogy kevesett megyek Z2-ben, és többet Z3-ban, az elején akár Z4-ben is, ami a mostani divat szerint kevésbé produktív, cserébe nekem élvezetesebb, erről Tin-el ugye beszéltünk már többször is, most 2/3 részben Z3, kis Z4 mentem, levezetésnek Z2-n :)
Most a kinti elképzelés a 200+watt tartása minél hosszabb távon, a versenyen 20 kili lesz a táv, azt szeretném ha ez őszre már inkább a Z2 teteje, Z3 alja legyen. :DDD

És a kérdés:
Ti milyen átmeneti kabátot használtok, ami ilyen 13-18 fokokban elég meleg és egyben szálálló is esetleg? Most Decás van + szélkabát, alapvetően jó ez, de ha lenne olyan ami egyben tudja, az lehet mégjobb lenne :)
Illetve van egy Alis ilyen polár sapkám ami fülvédős is, de erre az időre már lehet túl meleg, milyen fülmelegítőt javasoltok?

És egy kép a paripáról: :))

(#281013) parandroid válasza dom1n0 (#281012) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Tessék, most még akciós is: [link]. Nekem a sárga van, akkor épp az volt akcióban, ha fekete lett volna, azt veszem - nyilván. Amit írsz hőmérsékletet, arra ez tökéletes, egy aláöltözővel. A 18 fokhoz közeledve talán még meleg is, de arra van a cipzár.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#281014) MPowerPH válasza Zoliwrc (#280990) üzenetére


MPowerPH
félisten

A ruhazat, felszereles szerintem nem hoz anbyit, en legalabbis nem hiszek benne. Nincs meg outira semmim. Pedalt meg cipot is csak akkor veszek, ha bejon. Nyarra ruhat is kell vegyek, mert csak montis cuccaim vannak. Sisakbol is az Enduros BBB van. Az is kell majd... Computerem sincs. Szoval jol allok. De nem leszek sznob, nem koltok szazezreket ruhara. Alirol, Temurol bevasarolok.

Nagyon nincs sok alternativa itt, ha hosszabbat akarok menni. Egyebkent normalisak voltak, szepen kerultek. Elmentem 3 rendorauto elott is, nem szoltak.
Mindenhova ez van kiteve:

Alatta pedig a megjegyzes:

[ Szerkesztve ]

Don't Tread On Me

(#281015) ZavaBalazs válasza dom1n0 (#281012) üzenetére


ZavaBalazs
őstag

Decában van szélbetétes átmeneti: [link]
Én ma ezzel mentem kb 10 fokban a szintén decás aláöltözővel, nagyon kicsit melegem volt, de én nem vagyok fázós, meg most tempóztam is. :D de működik aláruha nélkül is.

[ Szerkesztve ]

wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban

(#281016) MPowerPH válasza Hasaggymeg (#280995) üzenetére


MPowerPH
félisten

Muhahha, ez hatalmas. :DDD En meg azert kesergek, mert a hazisarkanyt nem erdekli a bringazas... Epic.

Don't Tread On Me

(#281017) Kro válasza Dark Archon (#280983) üzenetére


Kro
tag

Köszi, csak sikerült elbizonytalanodnom akkor melyik is lenne praktikusabb. :)

(#281018) Napfénysüti

Végre idén először el tudtam menni tekerni. Furcsa is volt de jólesett. :K Csak sietnem kellett hogy az eső előtt hazaérjek. Délelőtt nyertünk a senior bajnokságban (foci), szóval ez egy jó nap így. :R

Més que un club!

(#281019) -=RelakS=-


-=RelakS=-
veterán

Pécelre épp nagy esőt mond, de csak angolosan esik (szömörkél)

Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__

(#281020) parandroid válasza MPowerPH (#281014) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Amúgy én a bringás ruháőn max annyiban spórolnék, hogy nem teljes áron kell venni, hanem akcióban. Gatya-felső darabja olyan 60 euróból kijön általában, mondjuk kell mindkettőből 2, meg egy melegebb, így kb 300 eurónál vagy. Cipő drága, de kb örökké tart, az legyen 150. Sisakból egészen faszát is meg lehet csípni 50 euró körül. Így vagy 500 eurónál, ami ugyan kb 200e jó magyar játékpénz, de évekre megvagy belőle, de bringa/alkatrész árakhoz képest még mindig aprópénz, és addig is kicsit más érzés rendes cuccokat hordani, mint valami kínai nejlonpulcsit.

Deca lehet jó kompromisszum, de ha megnézed, a normális cuccok náluk is annyiba kerülnek, mint egy márkás változat: ez a felső, amit linkeltek 17k, 60 euróért meg termós/szélálló gore is van. Nekem volt van rysel rövid ujjas nyári felsőm kettő is, kb egy év alatt amortizálódott le, kiszakadt szálak, megnyúlt gumi, varrás mentén szétjövő anyag. Ezzel szemben az első Gore felsőmet, amit vagy 3-4 éve vettem, a mai napig felveszem, annyi baja van, hogy a mezzsebnél elkezdett vékonyodni az anyag (a zsebbe pakolt cuccok kidörzsölik lassan), illetve tavaly vettem észre, hogy kezd láthatóan fakulni a fekete színe.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#281021) dom1n0 válasza parandroid (#281020) üzenetére


dom1n0
aktív tag

Megnéztem a Gore-t, köszi.
32K lenne mire hazaér, az most kicsit sok nekem, marad a Decás köszi ZavaBalázs neked is. :)

(#281022) Zoliwrc válasza MPowerPH (#281014) üzenetére


Zoliwrc
aktív tag

A vastag téli ruha fog annyit a nyári alul-felül rövidhez képest, ez nem hiszem-nemhiszem kérdése hanem majd meglátod országútin. Nekem sincs külön montis-országútis ruhám, sőt rendes télim sincs és átmeneti sem.(kifogytam belőlük súlyilag). A sisak is ugyanaz, egyedül a cipőm más, kezdetekkor én is fél évet sima spd-vel nyomtam az outit.

Hétvégi móka autómentes nagyon jó minőségű felvidéki utamon tegnap is, ma is.
Ma 75km/400m szintre 32.1km/h-s átlag lett elég mocsok szélben, itt 10 alkalomból 8x tuti hogy kavarog és nagyon nyitott részek vannak. Februárra ez nem olyan rossz ahhoz képest hogy, 5-6x ültem rendes biciklin idén.

Annyira kevés az autó és ritkán jönnek, hogy most rendelek egy Garmin radaros hátsó lámpát, hogy ne lepődjek meg ha jön valami. Meg a párommal is fogok országútizni az Ő "védelme" érdekében is jól fog jönni.
De egy rendesebb montit még mindíg keresek és veszek neki, az igazi és nyugodt élményekhez úgyis az kell

[ Szerkesztve ]

(#281023) chubby2o6


chubby2o6
senior tag

Mai térdesesőskormányos: Félúton jártam, mikor elkezdett esni, de hát aki esőben nem bringázik, az...na jó, fogalmazzunk úgy, hogy eltérő nemi identitású ( vagyis buzi :D ).
Azért tovább inkább nem mentem, bár mind tudjuk, kik nem bringáznak sárban :DDD Három hetet kihagytam valami f.szom betegség miatt, nemtom mi volt, de kb. másfél hétig olyan volt, mintha egyfolytában másnapos lennék. Szédülés, émelygés, nulla étvágy, csak az ágyban éreztem jól magam. Ehhez képest tök jól esett ma a tekerés, még ebben a szar időben is.

(#281024) peetie1 válasza dom1n0 (#281021) üzenetére


peetie1
aktív tag

Azért ha kicsit is úgy gondolod hogy fázós vagy, akkor inkább ilyet
vegyél. Ez az ujján is szélálló, alá vagy rövid vagy hosszú alaoltozet kell attól függ hány fok van. Én abban a csak elől szelvedett mezben szétfagyok :)

[ Szerkesztve ]

(#281025) velizare válasza dom1n0 (#281012) üzenetére


velizare
nagyúr

13-18 között nekem van a 15 fok, ami váltópont, ott már egy rövidujjú van csak rajtam, akárhogy fúj a szél. alatta széltől-esőtől függően vagy összecsomizható szélkabát, amit ronggyá izzadok, vagy egy szélálló mellény, vagy aláöltöző, attól függően, hogy mennyire kell fedés az alsó végtagra. illetve éppen mi van nálam.

[ Szerkesztve ]

Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.

(#281026) Fall-N válasza chubby2o6 (#281023) üzenetére


Fall-N
veterán

Itt is egész 14:00-ig kábé sütött a nap és jó idő volt, most borús, de nem esik. Minimális biciki volt, mert jégkorong meccsre mentünk, meg családdal nem lehet tekerni (hatékonyan). Azt majd jövő héten. ;]

(#281027) parandroid


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Én ma komolyan eljtszottam a gondolattal, hogy kimegyek tekerni, de elment az idő, meg délelőtt futni is voltam, szóval pont egy órám maradt, az görgőzni épp elég, beöltözni, előszedni a bicajt, kimenni, tekerni, visszajönni, elpakolni, és levetkőzni nem. De kinyitottam az ablakot!

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#281028) MPowerPH válasza parandroid (#281020) üzenetére


MPowerPH
félisten

A montis dolgaim Kinabol jottek. :U Nem muanyag... Ugyan abbol keszul, mint a markas EU -s, ami made in China. Csak nem kell megfizetni a markat. Nagy Decas futoruha, amit vagyonert vettem, egy vacak. Bojhosodik, varratnal elpattan, logos lesz. Es a nadrag 15k volt, a felso meg 13k.
60EUR az sok egy szal ruhaert. A cipo az mas kerdes, bar bevallalnam a kinait abbol is ha helyben tudnek probalni. Igy lutri, es ha nem jo, nincs opcio visszakuldesre.

Lassan el kell jatszani a gondolattal, es at kell rendezni az ertekrendeket. Fhoswaagen mar tudja, mit jelent az, ha Kina beszall egy piacra, es a tularazott sz@rjaik a kutyanak nem kellenek. :D

[ Szerkesztve ]

Don't Tread On Me

(#281029) Tin válasza Friczy (#281002) üzenetére


Tin
veterán

Nekem most feldobta féláron az éves előfizut, mivel megvettem a világtérképet, de igazából egyedül az időjárás-előrejelzés az, ami valódi előny, esetleg a továbbfejlesztett térkép. Realtime követést tud a Karoo, nekem amúgy állandóan be is van kapcsolva, így mindig tudják, hol járok, nem kell hívogatni.

A tervezés ja, érdekes. Ma nyomtam egy navigációt egy Komoot-ról letöltött úttal, és amúgy nem volt rossz, de volt egy jó 5 km-es erdei út, amire félig gravelt írt, félig meg burkolatlant, de a valóságban az éjszakai eső után sártenger volt, szerencsére nem a szügyig. Király volt az egyik climbot a sárban lenyomni. De amúgy igen, a touringnál simán rátervez bármire, szerintem még rövidebb montis trailre is.

Ja, a Karoo újratervezése... Megyek a tervezett úton, jön egy kastély, hú mondom de szép, megnézem. Az útvonalterv hátulról kerülte volna ki a kastélyt, én meg előtte mentem keresztül a parkon. A Karoo az újratervezéssel a park végén elfordított jobbra, levitt 70 métert a völgybe, majd egy negyedkörív megtétele után egy másik úton visszamászatott a kastélyhoz (újra 70m felfelé, ráadásul 500 méteren), mire rájöttem, hogy azért, mert az eredeti útvonalterven a kastély mögött volt be volt rakva egy fix pont (és amúgy semmi nem volt ott). Aztán persze mehettem le újra a völgybe. Nyilván ez nem a Karoo baja, hanem az útvonalterv volt béna, ezekre meg ugyanúgy nem lehet felkészülni, minthogy a "tömörített gravel" valójában csak júliusban, több hétnyi aszály után az, amúgy sár.

Azért elégedett vagyok ám, mert magamtól úgyse tudok ilyen jó kis utakat kitalálni, de bárcsak ne kellene néha nagyítóval nézni, hogy akkor most az úttesten, vagy az út melletti melyik bringa/közös gyalogúton kell menni, mikor melyik oldalon. Ennyiből mondjuk az úttesten könnyebb közlekedni.

(#281030) Hasaggymeg válasza MPowerPH (#281014) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Célok kellenek és meheCC. ;]

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#281031) jjeahh válasza MPowerPH (#281028) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Ugyanez a tapasztalatom, az alsó vagy középkategóriás decathlonosnál a legolcsóbb de még márkás alis ruházat sokkal jobb. Rion, Cheyi, Ykywbike, Spexcel szintet meg valszeg a legdrágább decathlonosok sem hozzák. Spd cipőt viszont nem igazán éri meg aliról rendelni szerintem, a Santic, Boodun pl. már teljesen jó minőség, de az áruk is ugyanott van, mint egy Shimano, Giro-nak, szóval kínai cipőn nem igazán lehet spórolni. Nekem a téli cipőm Boodun, nagyon elégedett vagyok vele, de csak azért rendeltem kínából, mert akkor pont nem találtam semmi jó német akciót.

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#281032) -=RelakS=-


-=RelakS=-
veterán

Úgy ér a térgyes kép, ha a másik lábammal lépcsőn támaszkodok? :D

Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__

(#281033) MPowerPH válasza jjeahh (#281031) üzenetére


MPowerPH
félisten

Na, akkor majd kifaggatlak, mit nezzek magamnak alirol. Nadrag, polo, mez stb. Kell hosszu es rovid is.
Montis ruhaimmal az a baj, hogy egyik sem testhez simulo, hanem lengek. Oda nekem fontosabb volt a kenyelem, mint az aero jelentette plusz. Azokban outin butan neznek ki.
Van egy parnazott hosszu nadragom, ami tapadosabb, kinai, de mar kifogytam belole kicsit. Azt hasznalom most, meg a Decas Evadict hosszujjas futos felsomet. Az nem teljesen testre simulos, de meleg, lenge. Leszamitva a problemait, szeretem.

[ Szerkesztve ]

Don't Tread On Me

(#281034) Because válasza MPowerPH (#281033) üzenetére


Because
őstag

vettél volna gravelt... arra max a bajusz előírás

(#281035) semmiho válasza lsebestyen (#280938) üzenetére


semmiho
tag

Megtaláltad a környék legjobb útjait, látom! Klassz környék! Ha montizol is, St. Corona am Wechsel (Wexl Trails) zseniális! ;)

Sopronból mentem idén pár alkalommal Ausztriába, ez egy jó útvonal szintén, ha érdekes lehet a GPS-log: [link]

(#281036) mauimagic válasza MPowerPH (#281028) üzenetére


mauimagic
aktív tag

+1
Semmi különbség nincs a minőségi alis meg a hanyatlónyugati között, 2 téli mezem is valami NW hamisítvány, 5+ éve megvannak, a zipzár fogantyú az egyiken leszakadt, ennyi idő alatt szerintem nem rossz.

Montis 3/4-es gatyám van 2 is, mindkettő Endura. Az egyik kb 10 éves(!!), a másik talán 2. A régi kopott, de az anyaga elnyűhetetlen, az új feliratai meg már kezdenek lógni, pedig "ünneplő" cucc, sárban a régivel megyek :))
Ha ennyit tudnak, akkor legközelebb abból is alisat veszek.

NW cuccokat szoktam még venni, ha van leárazás, 40+%-al olcsóbban már vállalható az áruk.

[ Szerkesztve ]

(#281037) MPowerPH válasza mauimagic (#281036) üzenetére


MPowerPH
félisten

Vettem egy Northwave Storm Carbon 2 70EUR -ert, szallitassal egyutt. Remelem a meret jo lesz. Ez mondjuk igy olcso volt, es ha nem jo a meret, tovabb tudom adni ennyiert.
Nezek pedalt is most a cipohoz. Miert irtatok, hogy maradjak a Shimano/Look rendszernel?

A montis rovidgatyaim 8 evesek. 2db van, szenne hasznaltam oket, estem bennuk, cuppogtak a sartol. A mai napig semmi bajuk, meg a szinuk sem fakult ki. Anno £10 volt darabja.

Because: Ide a gravel is folosleges. A muvelesi utakon tudnek terepezni, de azt inkabb nem. :N Kicsit belejovok az outiba, azert azzal nem lesz semmi sem messze.

[ Szerkesztve ]

Don't Tread On Me

(#281038) vallas


vallas
senior tag

Na én is beléptem hivatalosan a CUBE táborba... :DDD

rövid tesztkör meg volt.... a nyerget kell a két bicó közt megcserélni, meg majd a végleges bandázst felrakni, mert most a legolcsóbb decás ment fel tesztre
kell valahogy még egy fekete sárga cube kulacstartót vadásznom.... :)

ezt meg az Giant-ba vettem próbára...

.............IHB-MBM............. Let's Go MAVS!

(#281039) dom1n0 válasza peetie1 (#281024) üzenetére


dom1n0
aktív tag

Koszi.
Sajnos ebbol egyik szinbol sincs XL-es :(
Ma a sima decas atmeneti felso-vekony szelkabat felsotestre eleg volt, a fulem fazott nagyon, foleg a vegere :((
De legkozelebb felveszem a teli polarsapit, kiprobalom ugy :)

velizare: tavaly a 17-18 volt nalam a vizvalaszto, iden remelem hamar ilyen ido lesz mar :D

vallas: Gratulalok, fasza gep, jo tekerest :DD

[ Szerkesztve ]

(#281040) 6030D válasza MPowerPH (#281014) üzenetére


6030D
Ármester

Strava heatmap-en nézd meg hol járnak a környéken. Ahol sokan, ott nem lesz tiltás.

Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla

(#281041) parandroid válasza MPowerPH (#281028) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Kínai akkor sem kellene, ha negyedannyiba kerülne, és ugyanannyira jó lenne. De nagyon nem ez a helyzet. Autóból meg japánt kell venni, vagy koreait. A németek sajnos teljesen elkurvultak, az olaszok, meg a franciák sose tudtak autót gyártani, az amerikaiaknak meg mást jelent az autó, mint nekünk. Kína meg sose lesz képes normálisat csinálni semmiből, ha nem valami civilizált világbeli minőségellenőr áll a háta mögött, hanem valami urambátyám jogon manager pártkatona. Meg amíg nem a vállalatnak dolgozik, hanem a pártnak. Szovjetek is ebbe buktak bele, a ferdeszemű vörösök is ebbe fognak. De addig se látnak tőlem egy centet se. Még a kínai kaját is a thai kifőzdében veszem.

dom1n0: Szerencsére mind a kettő onnét jött, amit tőlük vettem. Igaz, az egyik már Amszterdamban volt, amikor megrendeltem, de legalább 2 hét alatt megkaptam, nem kellett fél évet várni rá, mint az elsőre.

p

[ Szerkesztve ]

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#281042) dom1n0 válasza parandroid (#281041) üzenetére


dom1n0
aktív tag

Japán autoból is olyat, amit ott is gyártanak ;)

(#281043) Hasaggymeg válasza parandroid (#281041) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Ugyanakkor már van űrállomásuk és ott vannak a Holdon is, ahova a jenkiknek minap ugye nem sikerült, vagyis kommunizmus ide uram-bátyám oda úgy tűnik tetszik-nem tetszik van más útja is a fejlődésnek mint a (romlott ;] ) kapitalista...én mindenesetre érdeklődeve figyelem a történéseket mert mindenféle hegemóniát rühellek, jöjjön az keletről, vagy nyugatról.

[ Szerkesztve ]

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#281044) SteveAd válasza parandroid (#281041) üzenetére


SteveAd
tag

Szamomra nagyon fura, hogy az olcsokinaialisszar refrenre (ami persze szinten kisse tulzas egyedi esetekben) allandoan visszatero ellenreakcio itt az, hogy az Alis ugyagyanazt tudja mint az XYZ markas "nyugati" tizedaron. Bocs, de ez igen elfogult velemeny, kulonosen ugy, hogy a "markas nyugati" peldaja pl. a Decas vagy a finoman szolva kozepkategorias NW, netan a sznobizmus szinonimajakent (es szitokszokent) hasznalt Castelli (mely markanak van nagyon jo es nagyon gyenge cucca is, szoval is teljesen ertelmetlen altalanositva hasznalni). Nem, nem ugyanabban a kinai gyarban keszul mind a "tularazott" "nyugati" cucc, speciel a Castelli/Sportful eleg sokat gyartat Romaniaban, Horvatorszagban, B-H-ban, a Santini Olaszorszagban, a Mavic Romaniaban, az Assos Bulgariaban (most meg Marokkoban is). Es messze nem ugyanaz a minoseg. A szkeptikusoknak ajanlom, hogy egyszer probaljak ki a Q36.5 legolcsobb, de 100% Made in Italy nadragjat (100+ euro, de egy Decas pro nadrag araert ki lehet fogni) es utana garantaltan nem fogjak magabiztosan harsogni, hogy ugyanilyet tudnak venni toredekaron Alirol. Semmiho kollega biztos tud meselni pl. az Assosrol hasonlokat.

Ertem en, hogy a hazai keresetek meg a piaci arak nem annyira konvergalnak, meg ha valaki nem tud (nem akar) kifizetni nagyobb osszeget kiegeszitokre attol azert meg szerethet biciklizni es ez igy jol is van. Nem a sznobizmus es az elitizmus a lenyeg, hanem az, hogy valaki jol erezze magat 2 kereken. De konyorgom, ne az legyen mar itt is a dominans, allandoan visszatero motivum, hogy a "szemet markas nyugati" cegek ki akarnak fosztani es ugyanolyan "fost" arulnak mint sokkal olcsobban a noname fantazianevu kinai gyartok (erre rakontrazva esetleg azzal, hogy az utobbi tkp. meg jobb is).

(#281045) Ixion77 válasza parandroid (#281041) üzenetére


Ixion77
őstag

Nehéz életed lehet made in china nélkül. Bringaalkatrészeidet ellenőrizted már? ;]

"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."

(#281046) avl válasza semmiho (#281035) üzenetére


avl
aktív tag

Nincs stravam, a gpx-ez belőle nem tudnád elküldeni, feltenni ?
köszönöm!

(#281047) Hasaggymeg válasza SteveAd (#281044) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Szerintem aligha számít hol gyártották, fontosabb, hogy hogyan és milyen minőségi követelmények alapján...kínai, magyar, román, olasz ember mind, egyformák. Nyugati gyártmányút meg már lassan nem fogsz egyáltalán találni, a 2kezi munka itt már rég szégyen, "nem fehér embernek való", így alakult a kultúránk. Szerintem...

[ Szerkesztve ]

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#281048) SteveAd válasza Hasaggymeg (#281043) üzenetére


SteveAd
tag

Ez mar nagyon off, de ha szerinted Kina nem hegemoniara torekszik, tovabba nem kapitalista (bocsi, az "allamkapitalizmus" komoly szakirodalma lassan 100 eves lesz), akkor nem igazan van mirol beszelgetni :)
A Szovjetunio hamarabb kuldott embert a vilagurbe, oszt megis osszeomlott. Ezek a kinek a szerszamja nagyobb oncelu technologiai versengesek mellesleg pont a kapitalizmus (ami egy vilagrendszer, globalis struktura) logikajabol taplalkoznak, mellekhataskent rengeteg pusztitast (kornyezeti, tarsadalmi stb.) is okozva. De ez mar nagyon messzire vezetne, mert akkor elkezdhetunk beszelgetni a kerekparipar baromsagairol (oncelu allando "innovacios" kenyszer, tervezett elavulas, modellciklusok, marketinglufik...).

(#281049) MPowerPH válasza 6030D (#281040) üzenetére


MPowerPH
félisten

Koszi a tippet! Lehet nezek kerekparos Facebook csoportot is innen a kornyekrol, hatha jarnak csapatban. Neha latok csoportokat is...

Don't Tread On Me

(#281050) avl válasza lsebestyen (#280938) üzenetére


avl
aktív tag

Nincs stravam, a gpx-ez belőle nem tudnád elküldeni, feltenni ? köszönöm!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.