Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-26 14:36:02

LOGOUT.hu

Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#185001) Hasaggymeg válasza FeniX- (#184999) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Ez amolyan never endig story, vagyis valahányszor valahány ember nekifut a "fejlesztésnek" mindig ez lesz a végkövetkeztetés. Régi bringát összevadászott régi alkatrészekkel fel lehet "újítani", de már egy 3-4 évest sem lehet költséghatékonyan fejleszteni. Hamar betévedsz az eltérő szabványok posványos rengetegébe és rájössz, hogy minden összefügg mindennel, ha ezt cseréled annak is mennie kell, ha meg annak mennie kell amaz sem lesz már jó, és így tovább a végtelenségig. :( Talán egy dolgot tehetsz éspedig kerékpár vásárlásnál megpróbálod az összes új szabványt megkapni így biztosítva (egy ideig!) a fejlesztés lehetőségét. :F

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#185002) sebgutkopf válasza gabro0 (#184969) üzenetére


sebgutkopf
őstag

Ez hatalmas, egyben szomorú, hogy ennyiszer kell "csöngetnie" a szabálytalanul és egyben vakon közlekedő gyalogosokra.

(#185003) sebgutkopf válasza #15453440 (#184970) üzenetére


sebgutkopf
őstag

Első felfújás más. Először is elsőre teszel bele 100psi-t, majd jól megmozgatod, hogy menjen át levegő a negatív kamrába is. Utána újra rá a pumpa (jóval kevesebbet mutat) felfújod rendesen, megint átmozgatod, majd beállítod a neked való sag-et, átmozgatás (ismét kamra kiegyenlítés) és utána nyomás ellenőrzés. Ezek alatt végig a kamre kiegenlítések piszkálnak bele a nyomásba, nem ereszt.
Ez után már nem kéne hogy eresszen, míg akármikor rárakod újra a pumpát kevesebbet fog mutatni mindig egy fix értékkel, aminek az okát előzőleg már írtam, ezért azt vissza kell bele mindig pumpálni.

(#185004) HEAHEA válasza sticky35 (#184964) üzenetére


HEAHEA
tag

Szervusz! A csengőt a bovdenre rögzítettem, helytakarékos.

(#185005) acsati


acsati
aktív tag

Sziasztok!
Pár hsz előtt láttam ezt a rögzítésű csengőt. Ilyen rögzítésű lámpákra hogyan tudnék rákeresni, válogatni közülük?

(#185006) Friczy válasza FerNandor (#184958) üzenetére


Friczy
senior tag

ők csak az út mellett jobb oldalt, a kutya pedig baloldalt. Természetesen pórázon vezetve :D

(#185007) f4lcon válasza acsati (#185005) üzenetére


f4lcon
őstag

ez a Cateye H34 FlexTight bilincse, jellemzően Cateye lámpák lesznek, amik ezzel a rögzítéssel készülnek

“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell

(#185008) Friczy válasza kenguru99 (#184972) üzenetére


Friczy
senior tag

Terepre én se használnám (viszont ha csak lehet, nem megyek terepre), de bárhova máshová igen. Szerintem ez attól függ, ki mit szokott meg. 14 éves korom óta többnyire koskormányos bringám volt (akkor még izgalmasabb volt, mert a féket csak alső fogásban lehetett használni), aztán volt egy hosszabb kihagyás, a bringa megvolt, de gyakorlatilag használaton kívül legalább tíz évig. Amikor középkorúan újrakezdtem, akkor egy trekkinget vettem, sokkal bizonytalanabbul indultam el vele, mint a régi koskormányossal. Aztán jött egy egyenes kormányos fitneszbringa, azt már nem bírtam ki, és nekiálltam átalakítani, került rá koskormány. A trekking meg elment, jött egy országúti, azóta a rekumbens kivételével csak koskormányos bringáim vannak.

(#185009) Friczy válasza sticky35 (#184974) üzenetére


Friczy
senior tag

Ha viszonylag kis kezed van, akkor alsófogásban akadályozhat a fékkar elérésében. Nekem ezen a rögzítési ponton egy tükör bilincse volt, azzal voltak gondjaim, bár ez talán kevesebb helyet foglal. A gravelen nekem fenn van a stucni mellett (a Cube gyárilag tett rá) egy hasonlóan pici darab. Az országútin meg (egyelőre?I nincs.

(#185010) Friczy válasza parandroid (#184978) üzenetére


Friczy
senior tag

Ha a racsnihangban bízol, akkor válts Campára, vagy vegyél egy Fulcrum kereket :) Bár a mostani Bontrager meglepően hangos. A Shimano racsni kifejezetten halk volt.

(#185011) Friczy válasza FeniX- (#184985) üzenetére


Friczy
senior tag

Nem sokra mész, országúti sornál többnyire 28 a sor vége, gravelnél lehet több, nekem pl. 32, de ahogy írod, most 28 a vége, a 28 és 32 közt van 15% differencia. Nem sok. Erőnlét kérdése, de 44/32-ben ott nem könnyű felmenni (én biztos nem tudnék). Szóval ha a Pilisben akarsz bringázni, akkor vagy kéne a dupla hajtómű, vagy nagyon erősnek kellene lenned. Viszont az átalakítás mindig nagyobb többletköltség, mint egyből egy megfelelőt venni. Kezdve azzal, hogy belefuthatsz abba is, hogy a hátsó váltó sem tudja felvenni a többlet láncigényt.

Így aztán szükség lenne egy új dupla hajtóműre (mennyire rontja el a láncvonalat vajon?), első váltóra, (fék)váltókarra (hogy fog kinézni, összevetve a hátsó váltó váltókarjával) új, hosszabb láncra, és ha peched van, hátsó váltóra is.

(#185012) F-ECT$


F-ECT$
titán

Sziasztok!

Jó rég nem bicikliztem, de van rá esély, hogy a jövőben ez változni fog. A sztori röviden annyi, hogy van egy 5.5 éves lányom, aki kb 2 éve tanult meg biciklizni, és eddig viszonylag könnyen tudtam követni gyalog is, de ez az időszak lassan véget ér. Most neki is és magamnak is biciklit keresek.

Induláshoz az alábbi 3 konkrét témában kérném a topic közösségének a segítségét:

1. Keresek egy gyerekbiciklit egy 6 éves lánynak (kb 112 cm magas jelenleg, akkorra 115 cm meglesz), ami kiszolgáláná a következő 2-3 évben. Méretben gondolom a 20" lenne megfelelő, jó lenne ha váltós lenne, alapvetően egy jó ár/érték arányú, megbízható példányt keresnék. Konkrét gyártó / típus ajánlásokat várnék akár új / akár használt kivitelben, árban olyan 50k körül, de persze ha van valami bestbuy, akkor mehet ez fentebb is. Soft igények: legyen belőle rózsaszín / lila, legyen rajta vagy lehessen rászerelni kosarat.

2. Keresek magamnak (178 cm, férfi) egy biciklit, a besorolás szerint leginkább túrabiciklit (90% országút, 10% könnyű terep), amivel elsősorban a lányommal együtt biciklizgetnék, várhatóan nem túl nagy távokat (hogy később ez változni fog, vagy nem, azt nem tudom, de ha igen, akkor majd lecserélem). Legfőbb szempont itt a megbízhatóság, kis karbantartás igény. Nincsenek előttem kitűzött sportteljesítmény célok, így elfogadom ha lassabban vált, vagy pár kilóval nehezebb, mint az aktuális top, millió Ft-os példány. Árban 150k körül húznám meg a határt, de persze ez is rugalmas valamennyire. Használt / új is játszik, szintén konkrét gyártó / modell ajánlásokat várnék, nem (csak) általános javaslatokat.

3. Mi mindent érdemes a bicikli mellé venni? Amit eddig összeszedtem: sisak, protektor (főleg a lányomnak), kulacs, defektjavító, zsebszerszám, lámpák, zár. Kellene még valamilyen mérő is, azt még nem tudom, hogy ez a biciklire szerelt óra, valamilyen okosóra lenne vagy akár elég lehet mobilra letölthető app is. Ami egyelőre nem kell: ruha, spd cipő, kesztyű, maszk, szállításhoz cuccok, karbantartáshoz cuccok - itt az a tervem, hogy évente elviszem a biciklikt egy szervizbe, és ott rakatom rendbe őket.

Természetesen nem látatlanban szeretnék vásárolni, de jó lenne ha lenne 4-5 féle konkrét modell már a fejemben, amikor elmegyek valamilyen boltba. Van az Örs környékén olyan bolt, ahol van nagyobb készlet, és esetleg ki is lehet próbálni néhány konkrét példányt? (Ha nincs, akkor Bp egész területéről is jöhet ajánlás.)

TL/DR: keresek egy 6 éves lánynak és egy 178 cm-es férfinek túrabiciklit + néhány kiegészítőt, ehhez kérnék konkrét típusokat :)

Dive ever, work never.

(#185013) f4lcon válasza F-ECT$ (#185012) üzenetére


f4lcon
őstag

használtan lehet jókat kifogni (egyre kevésbé, mióta a használt árak elszálltak az általános bringa hiánynak köszönhetően) gyerek bringából, amit 1-2 év alatt kinő a gyerek és utána nem tudsz vele mit kezdeni, főleg ha nincs testvér
Testbike bolha
Bikemag apró
illetve Facebook marketplace
ha lehet, olyat nézz ami alu vázas és merev villás. a teleszkóp általában csak nehezéknek jó, nem mozog cserébe vagy 1-1,5 kg-al nehezebb, mint egy merev villa, és csak meghibásodási faktor lesz a jövőben is (lógni fog, köpi a zsírt, stb)
a legtöbb gyerek kerékpárt markolatváltóval szerelik, mert az a felnőtt logika, hogy azt könnyebb megtanulni. bár az én fiam csak 1 éves, így direkt közvetlen tapasztalatom nincs, de a keresztlányaim már ilyen idősek, és bizony nem váltogatnak azzal sem. sőt.
szóval ha a terep jórészt sík, akkor vehetsz egysebességest is.
szerk: még annyit, hogy minél könnyebb lesz a bringa, annál szivesebben fog veled menni. egy tizen-húsz kilós kislánynak nagyon nem mindegy, hogy 7 vagy 11 kiló az a bringa, amivel menni kell. ezért a használt bringán a kopott külső egy remek alternatíva, hogy könnyíts: vegyél könnyebb új gumikat rá, a gördülő tömeg amúgy is 3x számít a régi mondás szerint.

[ Szerkesztve ]

“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell

(#185014) acsati válasza f4lcon (#185007) üzenetére


acsati
aktív tag

Köszi, körülnézek mik vannak :) Tetszik ez a felfogatás, elég sok helyre fel lehetne így tenni vele a lámpát.

(#185015) ::Trunks::


::Trunks::
senior tag

Sziasztok. Erre van ötlet?
Hiába állítom középre a kereket, erős fékezés után elhúzza balra , mint a képen is látszik. Féknyerget fellazitottam, mikor közepén volt a kerék úgy húztam meg, nem segített. Illetve ha gyengén ha közepesen ha meg van tépve a gyorszár akkor is bekövetkezik.
Sunringlé radium kerekek, rock shox xc32 villa, shimano hidro fékek, 180mm xttárcsák. Köszi

[ Szerkesztve ]

::Trunks:: felhasználónak 26 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! /Régi rendszer szerint, plusz a mostani/

(#185016) jjeahh


jjeahh
nagyúr

Inspiráció :Y

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#185017) ivana válasza F-ECT$ (#185012) üzenetére


ivana
Ármester

Ennyiért mindenképpen használtban gondolkozz. Vagy vintage cromo trekking vagy monti ezek olcsón fentarthatók és könnyű hozzá alkatrész szerezni. Vagy valami modernebb értelmes monti 150-ért és félterep gumik.

Protektor nem kell szerintem gyereknek sem. Sisak viszont fontos, lehetőleg ne nagyon olcsó, mert azok szinte mind kényelmetlenek. Valami minimál ruházat azért nem árt, egy olcsó gatya (rendes tapadós, max. fölé veszel valamit). Egy olcsó mez is jól jön (nem szerencsés ha bringázás közben bármi is a zsebedben van, a mezen van zseb).

(#185018) jjeahh


jjeahh
nagyúr

Na kineteztem magam, mehetek tekerni :DDD

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#185019) F-ECT$ válasza ivana (#185017) üzenetére


F-ECT$
titán

Köszi! Konkrét típusok, linkek sokat segítenének hogy merre is induljak.

Dive ever, work never.

(#185020) Hasaggymeg válasza ::Trunks:: (#185015) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Miután elmozdul a rögzítés fellazításánál megfigyelted elvan-e tényleg mozdulva? Kell érződjen, hogy nincs rendesen a papucsban, vagy a papucson a nyoma látszódjon. :F

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#185021) ZolkoW válasza ::Trunks:: (#185015) üzenetére


ZolkoW
őstag

Nem kotyog a kónuszoknál? Másképp nem is értem, hogy tud oldalirányban elmászni, inkább az szokott előfordulni, hogy a fék oldalán elmozdul a papucsban.

Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786

(#185022) Hasaggymeg válasza jjeahh (#185018) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Nagyon szemet vetettél az 1/12 Deorera. :DDD

Zolkow...+Trunks...arra gondoltam nincs-e elhúzva a kerék fűzésnél és tulajdonképp mindig balra áll, csak te mikor rögzíted ezt azzal kompenzálod, hogy középre teszed, akkor is ha az a papucsokból kimozdítását is jelenti, vagyis nem koppra nyomod a papucsba és úgy rögzíted, hanem helyezed, hogy középen legyen, aztán fékezésnél, terhelésnél helyére megy a papucsból kiemelt tengely. :F Szerintem lazítsd fel, terhelj rá lefele majd rögzítsd és ha így is féloldalra áll akkor nagy valószínűséggel a kerék a ludas, amit annak megfordításával tudsz csekkolni, vagyis beteszed a kereket a tárcsával az ellenkező oldalra, és ha úgy a másik, vagyis itt jobb oldalra fog állni a kerék akkor el van fűzve...ami szintén korrigálható, ugyebár.

[ Szerkesztve ]

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#185023) 6030D válasza jjeahh (#185018) üzenetére


6030D
Ármester

Kellene belőle egy felnőtt változat, ahol a (felnőtt) lány az XT(R), a néger faszi meg a X0/XX. ;]

Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla

(#185024) ::Trunks:: válasza Hasaggymeg (#185022) üzenetére


::Trunks::
senior tag

Nem igazán tudok rájönni mi a baja. Beül szépen a helyére, minden beton feszes, nem kotyog. Sőt mikor minimálisan ,vagy sokáig nem használok első féket, akkor a helyén marad, de ma volt egy kemény fékezésem, egyből be is húzta.

::Trunks:: felhasználónak 26 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! /Régi rendszer szerint, plusz a mostani/

(#185025) Hasaggymeg válasza 6030D (#185023) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

;]

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#185026) cettlee


cettlee
őstag

hali!
e-fully-t szeretnék, de ez a topic jobban pörög.
193 cm és 95 kilohoz néztem XL focus jam2-t.
Fox 34 rythm van Fit Grippel, a tag pedig FOX Float DPS Performance.
Mindkettő 150mm rugóút.
-Kérdés, hogy a tömegemhez és a hosszu rugóuthoz elég stabil-e a fox34?
-Illetve tagnál ehhez képest a dpx2 mekkora előrelépés?
-Váltónál a koszoru XT, többi SLX, ezeknél már mindnél van hyperglide?

-ugyanebben az árban van Radon render 9.0 bringa fox36 fitgrip-el és dpx2-vel, viszont a focus geometriája jobban tetszik a 495 reach miatt.
-még az a kérdésem hogy milyen hátránya van a tul nagy rugóutnak? max erdőkben veretnék lefelé.

köszi

(#185027) mobal


mobal
MODERÁTOR

Kéne egy kis segítség. Sima ahead-es villát szeteném kicserélni de a régit villát az isetnért nem tudom kihúzni. Püfölöm gumi kalapáccsal de csak vigyorog rám. Ennyire lehet, hogy be van rohadva?

Headsetre fújtam csavar lazítót de szerintem semmit nem ér. Mit tudok tenni?

"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."

(#185028) Hasaggymeg válasza ::Trunks:: (#185024) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Valahol meg kell mozdulnia, hiszen hogyan teszed helyre? Nem el van mozdulva valamelyik papucsban te meg helyére tolod ? :F

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#185029) Hasaggymeg válasza mobal (#185027) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Piszkáld ki fentről azt a kónuszos (általában) műanyag betétet (compression ring fentről a negyedik) mely központosítja a villa felső szárát. Gondolom az nem engedi, sőt püfölve egyre jobban szorítja.

cetlee...pedig ott kapsz inkább választ (vagy itt :DDD ) Runnertől.

[ Szerkesztve ]

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#185030) mobal válasza Hasaggymeg (#185029) üzenetére


mobal
MODERÁTOR

Bingó. El is törtem. Most vehetek csapágyat - bár nem akartam azt is cserélni de elnézve nem árt. Ajánlott van olcsón?

"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."

(#185031) dobolan válasza mobal (#185030) üzenetére


dobolan
senior tag

Mit törtél el? Ha a műanyag gyűrűkre gondolsz, azok be vannak vágva gyárilag.

(#185032) mobal válasza dobolan (#185031) üzenetére


mobal
MODERÁTOR

A lezáró kupakot amit mikor kifeszegettem reccsent.

"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."

(#185033) ::Trunks:: válasza Hasaggymeg (#185028) üzenetére


::Trunks::
senior tag

Most megfigyeltem, meg kivettem egy körre. Én rendesen rakom be, de fekezési erő hatására, megváltozik a poziciója picit. Remélem látszik.

::Trunks:: felhasználónak 26 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! /Régi rendszer szerint, plusz a mostani/

(#185034) f4lcon válasza mobal (#185032) üzenetére


f4lcon
őstag

csinálj mér egy képet, mert valami gyanús ebben a sztoriban :)

“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell

(#185035) Hasaggymeg válasza mobal (#185030) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Oda se neki, sok mindent így tanul meg a Zember...és még ez a jobbik eset, mert van aki így sem, és örökké egy pancser marad. :DDD A csapágycsere egy macerásabb dolog, ezerféle van abból is. Tiéd gondolom nem kúpos, így már csak az a kérdés milyen csapágyat fogad, vagyis meg kell mérni a csapágyház (homlokcső, vagy beüthető fészek) méretét.

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#185036) mobal válasza f4lcon (#185034) üzenetére


mobal
MODERÁTOR

Ilyen van most: [link] . A tetején azt a műanyag izét lefeszegettem (amin a TH Industries felirat van) és elpanttant. Utána kijött a többi rész simán.

"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."

(#185037) Hasaggymeg válasza ::Trunks:: (#185033) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Nem nagyon látszik, ugyanazt az oldalt kellene fotózd a helyén és elmozdulva...ugyanakkor ha elmozdul ott valami nem jó, vagy a gyorszár gyengült meg, vagy a villáról/gyorszár anyáról mentek le a recék. :F Ha így mozog akkor annak nyoma kell legyen a villapapucson is.

mobal...na ott látszik 34mm-es a váz homlokcső ahova a golyópályát (csészét) be kell ütni. Akkor azt a szürke, kúpos műanyagot törted el? Szerintem olyan talán még külön is lehet kapni valahol. :F

[ Szerkesztve ]

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#185038) dobolan válasza mobal (#185036) üzenetére


dobolan
senior tag

Az a műanyag gyárilag be van vágva (a kúpos). Ami nem kúpos, az meg csak egy porvédő a félintegrált csapágyban.
A feliratos rész az a csésze, és az szerintem fémből van. Ha neked műanyag, akkor jobb is ha eltört. :DD

[ Szerkesztve ]

(#185039) mobal válasza dobolan (#185038) üzenetére


mobal
MODERÁTOR

Porvédő lesz. Második képen alsó sor első. :D

"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."

(#185040) Hasaggymeg válasza mobal (#185039) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Ja, akkor az tényleg porvédő.

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#185041) ::Trunks:: válasza Hasaggymeg (#185037) üzenetére


::Trunks::
senior tag

Úgy nézd ráközelítve, hogy a bal oldalon fent teljesen zár, jobb oldali képen ami amúgy a bal oldal , ott felül van vagy 2mm hézag, ott szürke.

::Trunks:: felhasználónak 26 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! /Régi rendszer szerint, plusz a mostani/

(#185042) kenguru99 válasza jjeahh (#185016) üzenetére


kenguru99
aktív tag

Szerintem egy ilyen drága bringát kitenni ennek a (valószínűleg sós) latyaknak, igen nagy ostobaság. Egy olcsóbb edzőbriga is bőven megtenné helyette.

(#185043) jjeahh válasza kenguru99 (#185042) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Szerintem ingyen kapta :) .

#185023 6030D: Sickbiker szerint (meg Pinkbike szerint is) a Deore most jobb az SX-NX-GX-nél, a felső kategóriában meg fordul a kocka, a csúcs Sramok szerintük jobbak, mint az XT, XTR.

Más, mai:

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#185044) Hasaggymeg válasza ::Trunks:: (#185041) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Hát akkor kellene egy gyorszár amivel kipróbálhatod, mert félő így szépen "leeszi" az összes recét a villapapucsról és egyre rosszabb lesz. :(

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#185045) Friczy válasza F-ECT$ (#185012) üzenetére


Friczy
senior tag

Örs környékén nézz be a Bigbike-ba (ez az Ikeával szemben a lakótelep egyik házának a földszintjén van) Régen jártam náluk, és csak apróságokat szoktam venni, de korrekt srácok. Azt nem tudom, hogy most hogy állnak választék szempontjából.

(#185046) Friczy válasza F-ECT$ (#185012) üzenetére


Friczy
senior tag

Ha elsősorban csak a lányodat kísérgeted, akkor egyelőre a kilométeróra teljesen felesleges. A javítókészlet mellé érdemes egy pótbelsőt is beszerezni, nem mindig jó az út szélén ragasztgatni. Valamint egy pumpa sem árt, különben nem sokat ér a gumiszerelő :) Ruházat erre a célra tényleg nem fontos, de egy szemüveget és akár a kesztyűt is érdemes megfontolni. A bogár nem válogat, belerepül a szemedbe akkor is, ha csak a lányodat kísérgeted.

(#185047) F-ECT$ válasza Friczy (#185046) üzenetére


F-ECT$
titán

Köszi. Szemüveges vagyok, ezért nem gondolkoztam külön szemüvegben.

Kilométerórát azért vennék mert ha már lesz biciklim, akkor csak elmennék egyedül is erre-arra a környéken.

[ Szerkesztve ]

Dive ever, work never.

(#185048) atti29 válasza jjeahh (#185043) üzenetére


atti29
tag

Hihetetlen milyen gyönyörű helyeken tekersz! :Y

Megrendeltem a gumikat az ecobiketól,2 db volt nekik pont,nagyon várom már! :D

Más:
Melyik a jobb minőségű tubeless szett átalakító?!
Néztem Zefal,Joe’s stb?!

[ Szerkesztve ]

(#185049) parkr válasza kenguru99 (#185042) üzenetére


parkr
őstag

idióták mindig lesznek. ráadásul valószínűleg haladni is alig lehet az ilyenen, mert rendszeresen elpörög a kerék.

(#185050) jjeahh válasza atti29 (#185048) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Csíkmenaság jó hely, csak sok a farkas :D .

Tubeless:
- tejből a Stan's-ra esküszök, vagy Schwalbe (a kettő ugyanaz, keverni is lehet) és ha V fékről reszelsz bele gumit, még jobb. Durva ezzel a tejjel mit kibír egy 30 TPI gumi is: [link] [link] . Szervizes haver is ezt a tejet ajánlja, szerinte minden más tej hamarabb beleszárad a gumiba, a Conti tej már újan beleszáradt az üveg aljába és állítólag a hideget sem bírja.
- felniszalagból már nem olyan jó a Stan's, ha tökéletesen tisztára törölgeted a felnit, akkor ráragad, de talán a legrosszabb, amit eddig használtam. Most valami noname szalagom van, eddig ez a legjobb :D . Úgy 2-3mm-vel vegyél szélesebbet a felni belső szélességénél.
- szelepből a Stan's bevált, a szeleptűt idővel ki kellett cserélnem, mert eldugult vagy tönkrement, de más gond nincs vele. Ezen kívül WTB-t próbáltam, azt nem ajánlom senkinek, nem tartja rendesen a nyomást. Most egy szett kínaim is van, majd legközelebb letesztelem, így ránézésre okésnak tűnik.

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.