Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-26 14:36:02

LOGOUT.hu

Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#179001) Hasaggymeg válasza Gigi01 (#178999) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Rá kell ülni egy hasonlóra valahol,még ha nem is pont az a felszereltségű,vagy éppen tavaly,tavalyelőtti.K2,M&M bike,Berguson,Bringaland,Speed Bike...én 187/91 átlépővel gondolkodás nélkül az L-et venném.

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#179002) Maximum1 válasza Mezga Aladár (#178996) üzenetére


Maximum1
őstag

A térképet nézve helyi sajátosság lehet, elbasz@tt környék, lehet ott lakik, nem akart kerülni stb....
Mit kell önkéntesrendörködni ;]

(#179003) abéla válasza Acef (#178991) üzenetére


abéla
senior tag

Lévén korábbihoz képest kissé előrehajolok, így jónak érzem, ülőgumóimon tart a hátsó géles rész, így talán kevésbé vagyok legény a gáton :) .
Ámbár igen -igaz talán kissé torzít is az "optika"- , de lejt némileg.
Laik. kérdés: ha egyébként ideális (lenne) a beállítás, akkor -mint legbiztosabb feedback- hogy/hol vagy hol nem fáj?

IMIIKE1978 : háát engem ez a problémakör mondhatni kevéssé érint, lévén a "bázisértékem" kissé feljebb indul: ergo diéta + 2 tekerés 1 hétig és behozom majd' a villasúly-difit :B ; egyébként az aktívkodó 3-4 hónapom alatt kb 2 villányival beljebb is vagyok ; a grammozók mekkája a világom, nem vitás :DDD

[ Szerkesztve ]

hootka!

(#179004) Alg válasza Hasaggymeg (#179000) üzenetére


Alg
veterán

Ehhez képest én a mai körön számtalan autóst "tartottam fel" szerpentines emelkedőkön, egy sem jött a segemben, nem dudált, villogott, nem előzőtt 10 centi oldaltávolsággal... mind megvárta míg biztonságosan, belátható szakaszon szépen nagy ívben ki tudott kerülni, akkor is ha 500m-t kellett mögöttem jönnie 15-el.

Cserében ezen a szerpentinen félúton én is kiálltam egy bekötőútra és elengedtem azt a 4-5 autót aki mögöttem jött.

Ja, amúgy ment előttem egy elliptikus bringás, vagy hogy hívják az ilyen szerkezetet, alig bírtam megelőzni, tartotta a lejtőn az 50es tempót, síkon 30-35-öt, a kanyarokba meg izomból bedőlt... hajmeresztő volt nézni amit művelt.

"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO

(#179005) FerNandor


FerNandor
őstag

Egyébként az nem tudom, miért van, de például szobabiciklin sokkal alacsonyabb a pulzusom olyankor, amikor érzetre outin jóval több lenne.
Sajnos ez a szobabicikli nem mai darab és a kijelzője sem működik, de jól jött a térdműtét után és ilyen esős napokon is jó, amik mostanában voltak, de ezt vettem észre. Mondjuk egy tempós folyamatosan pörgős tekeréskor, alacsony erősségen (8 fokozat van és mondjuk 3-ason) bőven érzem a combjaimat is és mondjuk kb 120-as a pulzusom, érzetre ugyannél a teljesítménynél az úton lenne 160. Szobabiciklin 155 körüli pulzus már elég durva teljesítménnyel járt és csöpögött a fejemről a víz, ez az úton lett volna 180bpm biztos. Elég fura.

[ Szerkesztve ]

"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."

(#179006) Acef válasza abéla (#179003) üzenetére


Acef
addikt

Amennyiben nagyon előre dől, akkor az ideálisnál több súly van a kezeiden. Zsibbad, fáj, fáj a könyök, stb ...

(#179007) parandroid válasza FerNandor (#179005) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Mert nem hűt a menetszél, nem tudod elpárologtatni az izzadtságot, ezért te is sokkal jobban melegszel. Használj ventilátort!

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#179008) FerNandor válasza parandroid (#179007) üzenetére


FerNandor
őstag

Nem az volt a kérdés :DDD hanem, miért alacsonyabb ilyen látványosan a pulzus érzetre ugyanolyan intenzitásnál?

"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."

(#179009) Maximum1 válasza FerNandor (#179008) üzenetére


Maximum1
őstag

Mert nem ér közlekedési inger, nem kell figyelni az útra, a balf@szokra stb....
Tegyél be valami sorozatot hogy meglegyen a pulzus :DDD

[ Szerkesztve ]

(#179010) Mezga Aladár válasza Maximum1 (#179002) üzenetére


Mezga Aladár
veterán

Ez a Vadaskerti úthoz esö részen volt. Kétirányú villamos és autóforgalommal. Csak azt az autóst sajnálom aki vétlenül elüt egy ilyen barmot. Egyébként a Völgy utca kerékpároknak kétirányú.
Igazad van lesz&rom nem fogok szólni, ha elcsapják akkor így járt.

Accuphase E-306 integrált erősítő eladó.

(#179011) ZiD válasza abéla (#179003) üzenetére


ZiD
tag

Ma a 11-es főúton is teljesen normálisak voltak az autós kollégák. Volt aki annyira túl óvatoskodta, hogy inkább elengedtem én is :)

(#179012) anorche1


anorche1
őstag

Vegig jartam miskolcon az osszes kerekparboltot, ennyi penzert csak rosszabb felszereltsegut kapok. Az ossztelos geprol le lettem beszelve, szoval marad a decathlonos MTB kerékpár ST 540.

A meretben viszont nem vagyok biztos. 84cm a belso labhosszom, es 182.5 cm magas vagyok (most este merve, reggel bizots kicsit magasabb). Az orutim is innen a decathlonbol van, abbol megbantam, hogy a nagyobbat, 57cm -eset vettem 54 helyett.
Ezt a hibat nem szeretnem a montinal elkovetni, ezert en a kisebbet valasztanam.
Ti mit javasoltok? L vagy M?

Ma kolcsonoztem egy specializes 29er -es gepet L -es vazzal. Majdnem 6 orat toltottem a nyeregben, nem ereztem kenyelmesnek. Rovid, asszem 60as stucni volt rajta, de valahogy messzinek ereztem. Illetve nap vegere nagyon fajt a konyokom, ahogy tortottam magam. Ez mondjuk attol volt szerintem, hogy a nyereg talan tul lefele dolt, es csusztam elore.

[ Szerkesztve ]

"It never gets easier, you just go faster." Greg LeMond

(#179013) zsocy


zsocy
őstag

Nekem vegyesek az autós élményeim, két hete Mór és Pusztavám közt a Volánbuszos nagyon korrekt volt, jöttek szemben és nem előzött , beállt mögém és várt. Én nyomtam ahogy tudtam hogy ne tartsam fel, de amikor láttam hogy sokat kell várnia az előzésre kiálltam és elengedtem, megköszönte. Pozitív példa.
Múlt héten meg épp hazafelé már, de azért tempósan mentem egy itteni tókörnyéki úton (nem főút, forgalom alig) szemben senki sem jött amíg a szem ellát, de a "hölgy" rámdudált, kicsit rám is húzta és meg is fenyegetett az ujjával. Aztán lekanyarodott jobbra előttem.
Ezen azért felhúztam magam, kiálltam és utolértem. Nem éppen udvariasan megkérdeztem hogy mi volt a terve. Az látszott rajta hogy nem számolt azzal hogy utolérik, főleg nem egy 100+ kilós dühös gorilla. Mondta hogy miért nem megyek a bringaúton, én mondtam hogy azért mert ha nincs tiltó táblám akkor nem kötelező. Ez után bocsánatot kért és elhajtott, meg közben én is lenyugodtam, ezért nem téptem le a tükrét ;]
De én azt látom egyre többen kikerülnek, és egyre kevesebben akarnak megölni, ez jó irány.

anorche1 , minden jel arra mutat hogy a kisebb méret lenne neked a jó méret. Mérethatáron azt mondják a kisebb jobban irányítható lesz, én is azt választanám.

[ Szerkesztve ]

(#179014) Because válasza zsocy (#179013) üzenetére


Because
őstag

ha az út mellett ott a kerékpárút akkor biza azt kell használni ;)

[ Szerkesztve ]

(#179015) Jester01 válasza Because (#179014) üzenetére


Jester01
veterán

De nem mindenütt van és sokan (rendőrök is) szeretnének bezavarni a strandon át vezető bringaútra (aminek különösen nyáron semmi értelme) vagy a kis utcákba ami ugyanolyan közút. De amúgy akkor se kell önbíráskodni vagy közúti veszélyeztetni mert az se szabályos.

Jester

(#179016) FerNandor válasza Because (#179014) üzenetére


FerNandor
őstag

Ha nincs tiltótábla, akkor az úton is lehet menni, ha jól emlékszem.

(#179009) Maximum1 zenét szoktam hallgatni, de 30 percnél tovább ritkán bírom. Nagyon unalmas. A benti "sport" nem az én világom ;]

[ Szerkesztve ]

"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."

(#179017) Because válasza Jester01 (#179015) üzenetére


Because
őstag

jelen helyzetleírás alapján úgy tűnt, hogy volt az út mellett kerékpárút csak a fórumtárs nem volt tisztában az erre vonatkozó szabályozással.

(#179016) FerNandor: talán a legjobban fogalmazza: [link]

de ne nyissunk vitát :R

[ Szerkesztve ]

(#179018) zsocy válasza Because (#179017) üzenetére


zsocy
őstag

A fórumtárs ismeri a linkelt oldalt, és tájékozott is volt, gyalogos/kerékpáros út mellett mentem a közúton.
Linkedről idézem, vonatkozó lényeget kiemelem : "A gyalog-kerékpárút használata általában kötelező, azonban ha a gyalog- és kerékpárúton a gyalogosok forgalma a kerékpárosok továbbhaladását akadályozná, vagy az úttesten van felfestett kerékpáros nyom (piktogram), a kerékpárosok az úttesten is közlekedhetnek."
A bringaúton sétál az összes andalgó pár, kutyás ember, kisgyerek a futóbringával, amit el tudsz képzelni. Én ide nem szeretnék bemenni mert félek hogy balesetet okozok, ezért haladtam az amúgy üres úton, annak is a szélén.

Az meg a másik, hogy ha szabályos, ha nem, a kormány ráhúzása nem jó oktató módszer. Szerintem ebben egyetértünk. Én nem vagyok az a marha aki a 7-es útra is felteker, aztán lesz ami lesz, cserébe azon mindig felbőszülök ha meg akarnak ölni.

(#179019) IMIIKE1998


IMIIKE1998
őstag

Hosszas keresgetés után végre találtam a 27.5-ös bringámba a 496mm-es teló helyére egy 475mm hosszút, ami a sag-et is beleszámolva tökéletes lenne, ráadásul PM-es tárcsarögzítésű, ami nekem kell és alu, mivel nem akarok kínai karbont. Van valakinek tapasztalata ezzel a Mosso M5L nevezetű villával? [link]

(#179020) 6030D válasza Hasaggymeg (#179000) üzenetére


6030D
Ármester

Én alapból nem baszok le senkit, aki hülye, kivéve, ha engem veszélyeztet, vagy zavar. De ha rászólnék, és visszaszólna, hogy közöd, akkor megmondanám neki, hogy csak annyi, hogy ha ő gyökér egy gyökér autóssal (mert a normális nem általánosít), aki holnap rám húzza a kocsit, mert én is bringázom, akkor az nekem nem olyan jó. Ha látszik, hogy koca (és nincs regenerálás!), akkor meg mehet a tasli. ;]

FerNandor: látványosan nem alacsonyabb, max 10-zel. Azért, mert nem kell egyensúlyozni, kanyarodni, nincs hűtés stb. Ha ennél (nagyságrendekkel) több, akkor a szobabicikli nem méri jól a sebességet.
Ja, a görgő 30 perc után kezdődik... érezni is fogod. ;)

zsocy: mindegy, ki hol megy, mivel, hogyan, ez általános emberi hiba, hogy nem tud együtt élni (direkt nem írom, hogy magyar, ott vannak a yt-on a dascham videók, minden országból van válogatás). Én a montival még nagyobb akadály vagyok a közúton, mint az outis, mert 5-10 km/h-val lassabban megyek, de általában nem dudálnak le. Van olyan, hogy a billencs nem tol le, van olyan, hogy az 500 m egyenes szakaszon ledulál a ***-ban ülő néni, mert neki át kell menni a szemközti sávba, pedig onnan nem jön senki. Pedig 20-22-vel én nem is megyek autók közé pl regenerálni, csak ha van hozzá tempó (25-28+).
Viszont autót vezetni is imádok (sőt, talán...), és bizony van olyan, hogy egy szűk kanyargós részen (dobogókői út, Ipolydamásd-Letkés) ha a 60-as táblánál 60-nal fordulok a kanyarban, és ott a bringás 15-tel, de szemből meg a másik kocsi, akkor jöhet nekem a Máriusz a 1,5 méterrel. Megnézném, mit csinálna (amúgy marha egyszerű, adja meg a rendszámát, a fél világ már kamerával megy, 1 héten belül lenne videó, hogy akasztják a hóhért). Szóval kár a törvényen rágódni, az emberek már nem tudnak együtt élni, teljesen mindegy, hogy mivel közlekednek, a másik a hüJJe.

Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla

(#179021) szrobert válasza cdl (#178976) üzenetére


szrobert
tag

Köszi!

(#179022) IMIIKE1998 válasza IMIIKE1998 (#179019) üzenetére


IMIIKE1998
őstag

Na meg ha tárcsás, akkor mindegy, hogy 29er vagy 27.5-ös villa, jónak kellene lennie, nem? A tárcsafelfogatás úgyis egy helyen van elvileg.-Köszi Zolkow, akkor ez meg is van válaszolva. :R

[ Szerkesztve ]

(#179023) FerNandor


FerNandor
őstag

Ezt a merretekerjek oldalt hogyan kell használni? Megterveztem egy utat, hogyan lehet elmenteni és a tervezést lezárni? Úgy szeretném csak elmenteni, hogy legyen róla egy linkem vagy menteni egyből a kedvencek közé.
Rámegyek a "gyárt egy rövid linket a szakaszra...", de nem törénik semmi és a vágólapra sem kerül a link.

"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."

(#179024) anorche1 válasza zsocy (#179013) üzenetére


anorche1
őstag

Koszonom a megerositest, az M -eset valasztom :R

"It never gets easier, you just go faster." Greg LeMond

(#179025) tutti válasza flash- (#178958) üzenetére


tutti
csendes tag

Én egy szombat délelőtt kaptam le a régi mázt egy favoritról, sarokcsiszoló+drótkorong kombóval. Ahol nem fértem hozzá, 120-as csiszolóvászon csíkokkal csináltam. Igazából az volt a több idő, mert a drótkorong a nagy részén nem kérdezett. Aztán elvittem egy közeli porfestő céghez. RAL skálával dolgoznak, gyak. a szivárvány minden színét lehet kérni. Két nap múlva mehettem a vázért. Horgany alapozás+festés 2200 Ft (nem elírás). Ha szemcseszórást is kérek, lett volna 7-8 ezer kb. Szerintem sk csak akkor csináld ha gyakorlott festő vagy.

A térkép szélén is van élet. Mondjuk olyan is.

(#179026) Hasaggymeg válasza Maximum1 (#179009) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

M1 híradót. ;]

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#179027) Hasaggymeg válasza 6030D (#179020) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Jó, hogy jöttél, mért nem szóltál a mai versenyről a Gombáson, féltél a konkurenciJától? ;]

(#179023) FerNandor...már egy ideje én is használgatom, de én sem tudom hogyan kell elmenteni egy útvonalat, csak megrajzolom, majd mentem a könyvjelzők közé a linket. :B :D

[ Szerkesztve ]

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#179028) Somatom


Somatom
veterán

Ha már a "hol bringázhatunk" szóba került. Augusztus vége óta nem voltam itthon és ma meglepődve tapasztaltam, hogy még van bringasáv a körúton. Mi ezzel a szitu? Véglegesítették?

[ Szerkesztve ]

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#179029) Maximum1 válasza Somatom (#179028) üzenetére


Maximum1
őstag

Nem szüntették meg, mert akkor nem lenne mit felmutatnia Karácsonynak.
1 év alatt erre futotta a srácnak. :o

[ Szerkesztve ]

(#179030) Somatom válasza Maximum1 (#179029) üzenetére


Somatom
veterán

A politikai vetülete nem érdekel. Hol van még Karácsony? :DDD

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#179031) Jester01 válasza FerNandor (#179023) üzenetére


Jester01
veterán

Az a funkció nem működik. De az egész terv az url-ben van, szóval ha azt a kilométer hosszút elteszed akkor készen vagy. Bemásolhatod egyéb url rövidítő szolgáltatásba ha úgy tetszik. Az oldal a google szolgáltatását használná csak az időközben megszűnt (FDL lett helyette).

Jester

(#179032) Somatom válasza Jester01 (#179031) üzenetére


Somatom
veterán

A Gugli is bekaphassa. Külföldön szoktam használni bringázáshoz és sztem nagyon jó. De, itthon nincs kerékpáros tervezési mód, a gyalogos mód meg nem tudja kiváltani.

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#179033) 6030D válasza Hasaggymeg (#179027) üzenetére


6030D
Ármester

Nem voltam, itt igazi outisok is vannak. :D
Mészkőember, minden évben áprilisban van, most a vírus miatt csúszott.

Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla

(#179034) Hasaggymeg válasza 6030D (#179033) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Felmentem az utcán az idei első 8 (!) napos kihagyásom után és...toltam is egy kicsit. :U ...mondjuk sár volt és folyton kipörgött, de amúgy sem esett jól. :DDD (Még a régi lóval, ugyebár. ;) )

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#179035) 6030D válasza Hasaggymeg (#179034) üzenetére


6030D
Ármester

Az elektromos is el fog pörögni, ne aggódj. :DD

Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla

(#179036) jjeahh válasza Hasaggymeg (#179034) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Annyi a célzás az új lóra, hogy már kíváncsi lettem, milyen ló az. Gondolom még nincs meg, csak vadászol egyelőre. Miért ennyire nemzeti titok? :D Vagy lemaradtam valamiről?

(#179035) 6030D: Á, értem, szóval ezért titok :DDD

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#179037) Maximum1 válasza jjeahh (#179036) üzenetére


Maximum1
őstag

Remélem kos lesz, itt az ideje megtérni. :DDD

(#179038) jjeahh válasza Maximum1 (#179037) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Én középkategóriás merev xc-re tippelek, nagyobb valószínűséggel alu, mint karbon és tapered, boost, 1x12. Ha jól menne mostanában a biznisz és lenne pénzem rá, én valszeg ilyesmit vadásznék :D . Kár, hogy rendes felszereltséggel szinte esélytelen, a Rose Count Solo 3 már majdnem jó és könnyű is, de látszik, hogy a vázat évről évre már ezredjére újraépítik aktuális alkatrészekkel, mert hátul gyorszáras és még mindíg rajta van az első váltó konzolja is, szal nagyon frissítésre szorulna. Mondjuk legalább a geo az modern.

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#179039) Hasaggymeg válasza 6030D (#179035) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Nagy pálfordulás lenne, mi?! ;]

Mximum1...ikrek vagyok. :P

jjeahh...nem titok, de csak mikor biztos akkor teszem közzé. :)

[ Szerkesztve ]

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#179040) INTELligent válasza gabro0 (#178995) üzenetére


INTELligent
senior tag

Azt, hogy ha becsatolok, akkor a lábamat oldalra minimálisan el tudom forgatni anélkül, hogy ellenállásba ütközne (és megkezdené a kicsatolást)

(#178993) jjeahh: ok, köszi.

Flickr: https://bit.ly/2wtfNl5 || https://500px.com/photofan96 || Strava: https://bit.ly/2QzLnok

(#179041) gabro0 válasza INTELligent (#179040) üzenetére


gabro0
őstag

Ezt hívják float-nak, vagy magyarul holtjátéknak. Stoplija válogatja milyen paraméterekkel rendelkezik. Ebből látható ez tervezett dolog, aggodalomra semmi ok. A piros is (ami elvileg fix) is enged valamennyi mozgást [link]. A típusokat itt találod.

Ha érdekel, akkor kapcsold be a cipőt, vedd ki a lábad és nézd meg mi történik ;)

[ Szerkesztve ]

(#179042) FerNandor válasza INTELligent (#179040) üzenetére


FerNandor
őstag

Bár nekem még mindig nem jött meg a stoplim, az szerintem azért van, mert a gyári sárga smh-11 vagy mi a pontos neve, 6°-os mozgást enged. Vannak olyan stoplik, amik kevesebbet, vagy talán semmit nem engednek.

Köszi a merretekerjek válaszokat.

(#179020) 6030D sajnos nem jó a kijelzője, így az aktuális sebességet sem tudom, csak érzésre az intenztást.

(#179009) Maximum1 ebben lehet, hogy van valami.. orvosi rendelőkben is alapból felmegy a vérnyomásom ;]

"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."

(#179043) ZolkoW válasza jjeahh (#179038) üzenetére


ZolkoW
őstag

a hátsó gyorszár az tényleg nagyon ejnye-bejnye, amikor elöl már boostos a villa. De érdekes, hogy erre 34-es tányért tettek, ami szvsz indokoltabb, mint a Treknél, amire 30-ast :U .
Egyébként tényleg egész korrekt, nem kell mindent egyből cserélni rajta.

Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786

(#179044) Csokicsibesz


Csokicsibesz
tag

Ha esetleg van valakinek parlagon sebesség és/vagy pedálfordulat szenzorja és eladná dobjon rám nyugodtan egy privátot. Ant+ és B+ is egyaránt játszik.
Alapvetően görgőzéshez kellene.

(#179045) Hasaggymeg válasza ZolkoW (#179043) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Erről jut eszembe, hogy 6030D egyszer arra a kérdésemre, hogy mi a baja valami régebbi bringájával melyet akkor hajtott és talán Alivioval (vagy hasonló) volt szerelve, azt mondta, hogy semmi, csak kinőtte...vagyis gyenge neki, nem bírja már a megnövekedett terhelést. Én annak ellenére, hogy már korábban többször mondtam, hogy nekem bizony semmi bajom a gyorsszáras rögzítéssel, nem érzem nyeklősnek, vagy kevésnek, újabban azt tapasztalom, hogy valahol max terhelés körül (max amit én le tudok adni, that is) mocorog a hátsó kerekem rögzítése. :U Itt az amúgy átütős, masszívabb Mavic agyakról beszélek, igaz átalakítóval használva [link] , de a saját elég profinak tűnő (és nem mellékesen meglehetősen drága) gyorszáraival rögzítve.(a karban is rugók vannak, meg minden puccos finomság). Rájöttem hogyan kell a recsegést előidézni (elől középre, hátul a legkisebbre és szinte álló helyből taposva indulni mint állat),és ha lazítok rajta hangosabb, ha pedig rábikázok a gyorsszárra már alig, vagy nem is tudom recsegtetni...de...marhára meg kell húznom, és akkor is idővel, egy-egy brutál terhelésnél megszólal. Sem a kis koszorún helyből indulás nem életszerű, ez a max terhelés is ritka, mégis ott a bogár az agyban, hogy az meg tud moccanni. :F ...akkor is, ha úgy a szár csavarján, átalakítókon, mint még az immár 5,5 éves alu váz papucsain is ott vannak a rögzítő recék. :U Vége...

[ Szerkesztve ]

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#179046) jjeahh válasza ZolkoW (#179043) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Én cserélném 32-esre :DDD . Amúgy ja, talán ez az egyetlen amit cserélnék rajta (meg persze a gumik, de azt mindegyiken), kár, hogy gyorszáras. Ha boostosra frissítenék a vázat és az ára meg a felszereltsége is maradna a régi, lehet lassan kezdenék gyűjtögetni a malacperselybe.

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#179047) xy.zsolt válasza 6030D (#179033) üzenetére


xy.zsolt
őstag

Nekem tegnap dobta fel a facebook....néztem a kiírás, papíron még 50T nagytányéros a domb....átlag 4-5 (max 8%). A korosztályom tavalyi győztes idejét is néztem...mondtam is, magamnak, hogy érdemes lenne nevezni.....aztán rájöttem, hogy még lejtő is van benne és úgy annyi az átlagsebesség. Szóval egy téli erősítés után és ha addig nem hízok el :) tavasszal megérne egy vonatjegyet :D Mielőtt nem csinálták meg az első váltóm nem mentem 7% fölé....amióta (3 hónapja) kész lett azóta csak egy utamon váltottam le....és az nem a DBK északi oldala volt :) hanem a 2300m szintes osztrák utamon.....azon mondjuk így is begörcsöltem :)

[ Szerkesztve ]

BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.

(#179048) Gigi01 válasza Hasaggymeg (#179001) üzenetére


Gigi01
őstag

Lehet csak márcusban szállítanák a bringát,így egyelőre nekem tárgytalan,mert most kell.
Nézek mást.

(#179049) 6030D válasza Hasaggymeg (#179045) üzenetére


6030D
Ármester

Jó, azért az hozzátartozik a történethez, hogy ezt a régi vas bringámra írtam, aminek kétszer lett hegesztve a hátsó papucsnál a váza, és valami gagyi gyorszár van benne. Ezt ha emelkedőn megtekerem kiállva, vagy erősebben, akkor el tudom mozdítani benne a kereket. De nem azért, mert én annyira erős vagyok, hanem mert a setup sz*r. :C

xy.zsolt: itt vannak az eredmények a tegnapiról. Ha jössz, mindenképpen szólj, megyünk szurkolni! :)

Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla

(#179050) Hasaggymeg válasza Gigi01 (#179048) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Nem lesz könnyű dolgod. :(

6030D...ja, akkor még erősebb vagyok? :F :DDD

[ Szerkesztve ]

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.