Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-26 14:36:02

LOGOUT.hu

Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#37001) tome0001 válasza Toomy (#36997) üzenetére


tome0001
senior tag

Megkérdezhetem hogy milyen km órát használsz? Gondolom gps-est...

(#37002) Pttypang válasza Toomy (#36997) üzenetére


Pttypang
veterán

gratu :)

Everybody lies.

(#37003) Cyberpunk


Cyberpunk
félisten

Melyik a jobb rendszer Campagnalo Chorus, vagy Athena? Shimano Ultregával melyik Campy van egy szinten kb? Már ha lehet ilyen összehasonlítást csinálni.

"You said you'd always be there for me.... but you're not..."

(#37004) imyourfriend válasza Cyberpunk (#37003) üzenetére


imyourfriend
őstag

[link] Itt van a Campagnolo szerint megadott lista, hogy mely termékei hol helyezkednek el a sorban. Azt csak csak a pénztárca dönti el hogy melyiket veszed, nem? :)

(#37005) Daniel Alves válasza Cyberpunk (#37003) üzenetére


Daniel Alves
őstag

Pár hozzászólással fentebb én is kérdeztem viszont senki nem válaszolt...

Ultegra közel azonos teljesítményben és árban is Athena szetthez képest.

Orbea Orca OMR M10iLTD www.translapschallenge.com

(#37006) Cyberpunk válasza imyourfriend (#37004) üzenetére


Cyberpunk
félisten

Ja a pénz dönt végül. :D Köszi.

"You said you'd always be there for me.... but you're not..."

(#37007) lsebestyen válasza Daniel Alves (#36998) üzenetére


lsebestyen
addikt

AKESZ regisztráció 10 perc és ingyenes. Amúgy érdemesebb lenne neked a Balaton Maratonon indulnod, azt jobban élveznéd. :K A maratonon általában nincsenek szelezések, nincsen annyi lósz, nincsen annyi taktikázás, tehát nyugodtabb a verseny mint a Pelso Kupán. Minden évben beéri a kupát a maraton egy része, tehát a maratonon is van tempó bőven. Azt hiszem első nevezéskor nem is lehet indulnod a kupán, csak ha előző évben 6 órán belül teljesítetted a maratont.

(#37008) Cyberpunk válasza Daniel Alves (#37005) üzenetére


Cyberpunk
félisten

Ultrega 6800 11s-en gondolkodom, igazából most újabban. Használt bicaj lett volna Athenával, de meggondolom magam szerintem, mivel 2000 Euro környékén van már Rose [link]. Ez tetszik DT Swiss R20 Dicut kerékszettel, az nem annyira rossz már. A használt egy Fondriset TF2 1.0 lenne, nem sokkal olcsóbban, igaz csak egy éves az.

"You said you'd always be there for me.... but you're not..."

(#37009) imyourfriend válasza lsebestyen (#37007) üzenetére


imyourfriend
őstag

:R Lehet hogy elindulok akkor rajta, a 6 órás időeredmény már szép teljesítmény lenne. Viszont készülnöm kell rá rendesen ami azt illeti. Linket kérhetek hozzá? Köszönöm!

(#37010) Toomy válasza tome0001 (#37001) üzenetére


Toomy
senior tag

Köszönöm.
Pár hónapja van meg a garmin 500 -as, előtte ANT+ os telefonnal volt összekötve a HRM öv és a SPEED/CAD szenzor. De le kellett már cserélni, mert ha összeomlott az android akkor ment a levesbe a rögzítés.
Amúgy a tavalyi év volt a legkeményebb mert akkor 28-at sikerült összehoznom.
Ha azt nézzük akkor nem olyan sok, mert melóba is bringával járok ami napi fix. 2x25 km.

(#36998) Daniel Alves - A PLESO-t ne bánd, mert az nagyon kemény. Az első 60km -en a profik teljesen szétkaszabolják a mezőnyt. Neked kezdésnek a Balaton maraton is tökéletes ugyanis ott akár 1500 -an is indulnak és mivel nincsenek komoly csapatok benne ezért a főmezőny kb. 100-150 fős is meglehet. Ha az emelkedőkre erősen rágyúrsz akkor simán végig tudsz velük menni 38 -as átlaggal. :K
Csak érdekesség képen az idei PELSO-n az első 1 órában 46km/h -s átlagot mentünk, majd utána jött az ereszd el a hajam. :K

[ Szerkesztve ]

(#37011) Daniel Alves válasza lsebestyen (#37007) üzenetére


Daniel Alves
őstag

Köszönöm a sok hasznos infót. Már érdemes volt benézni a topikba. :R

Közben erre a 4 kerékpárra szűkítettem le a listát. Plusz a korábban linkelt karbon váz és hozzá egy Athena szett építése és hasonló árban jönnék ki. A legnagyobb fejtörést azt okozza, hogy ezek közül a Carrera és Pinarello kerékpárról és vázról semmi infót nem találok neten. Ugye a hegymászáshoz egy stabil vázra lenne szükségem ami az energiát nem hagyja elveszni. :)

Carrera Nitro SL 618.000ft Campagnolo Veloce

Lapierre Xelius EFI 200 689.000ft Shimano Ultegra (6800)

Bianchi SEMPRE PRO 649.000ft Campagnolo Veloce

Pinarello FPDUE 661.000ft Campagnolo Veloce

(#37010) Toomy
Inkább hegyi utakon érzem otthon magam. :)

[ Szerkesztve ]

Orbea Orca OMR M10iLTD www.translapschallenge.com

(#37012) Valkűr válasza Daniel Alves (#37011) üzenetére


Valkűr
őstag

Én a Pinarellot vinném...

iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5

(#37013) Cyberpunk válasza Daniel Alves (#37011) üzenetére


Cyberpunk
félisten

Én a Lapierre-re szavazok. Campy Veloce az valami 105 szint lehet, persze 11 sebességgel lehet jó is, nem tudom. Az újabb 105 is fasza 11 sebességgel azt mondják.

[ Szerkesztve ]

"You said you'd always be there for me.... but you're not..."

(#37014) imyourfriend válasza Cyberpunk (#37013) üzenetére


imyourfriend
őstag

+1 a Lapierre-nek, ültem azon a bringán és kényelmes egy darab. Igaz a shimano láncot gyorsan kell rajta cserélni, de azon kívül visszatért a váltásteljesítmény oda mint amikor még nem rejtett fékváltókaros bringákat használtak. A Shimanonak mostanra sikerült megoldania ezt. :)

(#37015) Cyberpunk válasza Cyberpunk (#37013) üzenetére


Cyberpunk
félisten

Amúgy a fenti linkelt Rose CFG 3000 nem tetszik? Ennyi pénzért elég jó választás, és simán odatenném ezek mellé. Ráadásul a vázgeometria is kedvezőbb lehet a mászáshoz, kényelmesebb üléspozíció.

"You said you'd always be there for me.... but you're not..."

(#37016) lsebestyen válasza imyourfriend (#37009) üzenetére


lsebestyen
addikt

Ez az idei kiírás, szerintem jövőévi még nincs. Azt lehet tudni egyelőre, hogy valószínűleg most egy héttel később lesz, június 6-án. Itt a jövőévi versenynaptár, bár még lehetnek változások.

(#37017) imyourfriend válasza lsebestyen (#37016) üzenetére


imyourfriend
őstag

Akkor van a vizsgaidőszak, de nem gond benevezek rá. :) Egyrészt mert főúton megy, másrészt meg egy jó erőfelmérő lesz ez számomra hogy mégis hol tartok most. A pelso tényleg más liga, Toomy mondta még régebben mikor a kerékszettekről beszélgettünk hogy ott centizik a bringákat, a maratonon csak nincs ilyen. :)

(#37018) Daniel Alves válasza lsebestyen (#37007) üzenetére


Daniel Alves
őstag

Akkor ez a regisztráció mindenkinek ingyenes.
Honnan tudom eg yadott versenyről, hogy amatőrök is jelentkezhetnek (klub nélkül) vagy nem?

Orbea Orca OMR M10iLTD www.translapschallenge.com

(#37019) Traxx


Traxx
őstag

Sziasztok!

Van értelme szerintetek Peugeot vagy hasonló outira beruházni? Német használt cuccos (közismertebb nevén lomos) boltból lenne, kb. 25-28K-ért, típustól függően. Tuti van rajta felújítanivaló, bár nem néztem át tüzetesebben, de arra gondoltam, ha a mostani montimat el tudnám adni, akkor olyan sokat nem kéne belepótolni :U Vagy ilyen "előélettel" inkább felejtős, mivel mégis csak ilyen levetett bicajok lehetnek?
Régebben egyébként nagyobb bringás voltam, mint most, de vonz egy kicsit, hogy újra jobban ráálljak. A környéken (Szabolcs megye) az utak minősége is elfogadható szerintem, talán néhol gyatrábbak a kerékpárutak, szóval a vékony gumi szerintem ilyen téren bírná.

Köszönöm a tippeket :R

"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)

(#37020) lsebestyen válasza imyourfriend (#37017) üzenetére


lsebestyen
addikt

Attól függ hol mész, ha mész a mezőnnyel akkor ott simán előfordul. De amúgy annyira nem vészes, az elején kicsit ijesztőnek tűnik, h milyen közel megy egymáshoz mindenki. Ott inkább arra kell figyelni, h ne olyan mögött/mellett haladj aki nem tudja biztosan uralni a bringát, mert abból tuti bukás lesz.

(#37018) Daniel Alves: Versenykiírásnál mindig ott van, h kik jelentkezhetnek rá. Ha nincs külön kikötés akkor általában amatőr futamról van szó. De amúgy amit linkeltem naptárat ott van a megjegyzésben h melyik az amatőr kupa része. Illetve aminél ott van h UCI x.x, vagy OB (országos bajnokság) arra te nem tudsz menni.

[ Szerkesztve ]

(#37021) imyourfriend válasza Traxx (#37019) üzenetére


imyourfriend
őstag

Véleményem szerint az a gond ezekkel, egyrészt túlárazottak a bringák. Másrészt ha veszel egyet 30k-ért arra költeni kell azért még, meg régi 2x5 illetve 2x6-os szerelék van rajtuk és egy idő után komolyabb költségekbe keveredsz amikor már sor lánc illetve külső gumi is kellhet nem beszélve hogy szimpla falú felnikkel vannak fűzve és nem árt beléjük egy normálisabb kerékszett (de erre már nem megy fel a régi sor) és kezdődik a kör. Így ha 25-28k-t tudsz rá költeni maximálisan és többet nem akkor személy szerint nem ajánlom a cserét. Persze függ attól, mennyit tekersz vele mennyire szereted karban tartani de az a "gond" hogy költeni kell rájuk azért. Nem is az előélettel van a gond, mert ha nincs repedve törve és tekeredve akkor jó gépek ezek.

(#37022) Runner_fxr válasza Traxx (#37019) üzenetére


Runner_fxr
Ármester

25-28k környékén, nagy valószínűség szerint 80-as évekbeli, 25-30 éves, leharcolt országútikat tudsz megvenni. Egészen biztos, hogy nem leszervizelve kapod meg, persze lehet szerencséd, hogy nem sokat használták, de ez azért elég ritka, ilyen öreg kerékpároknál. Nem ártana, ha olyan emberrel mennél el megvenni aki jól ért a bringákhoz. Nehogy olyat vegyél meg, ami a váz és villán kívül, szinte teljesen elhasználódott, mert akkor arra hamar ráköltöd a vételár többszörösét. Amivel szerintem mindenképpen számolj, új külső, belső, valószínű lánc, fogaskerék csere, új kormány bandázs, ezenkívül az összes csapágyat szétszedni, újrakenni, ha te magad nem tudod megcsinálni, akkor szerviz, ami legalább egy 10-es.
Valószínűleg újra kell bovdenezni, fékbetét cserék. Szóval ezt alaposan át kell gondolnod, hogy akarsz e vele ennyit foglalkozni. És akkor kérdéses hogy a kerekek milyen állapotban vannak.
És amit fentebb említett imyourfriend fórumtárs, ha fejleszteni akarod akkor egy csomó kompatibilitási problémába ütközöl, mert ma már egész más szabványok vannak.

[ Szerkesztve ]

(#37023) Cyberpunk válasza Traxx (#37019) üzenetére


Cyberpunk
félisten

Van, de csak ha szereted a retrót, vagy direkt kell egy olyan bicaj, amit ott mersz hagyni valahol hosszabb ideig is.

"You said you'd always be there for me.... but you're not..."

(#37024) Traxx válasza imyourfriend (#37021) üzenetére


Traxx
őstag

és Runner_fxr, Cyberpunk: köszönöm a tanácsaitokat, ennek tükrében inkább hagyom a projektet :R Biztosan szervizeletlenek egyébként a bringák, erre ott tuti nincs kapacitás, már csak azért sem, mert élő állat kivételével kb. bármi megtalálható, igazi mindenes bolt :D az már más kérdés, hogy milyen állapotban vannak a holmik, és a nagyobb részüket én biztosan nem hoztam volna el.

A bringabütyköléshez egyébként egyrészt lusta vagyok, másrészt időm sincs annyira rá, mint ami kellene.

"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)

(#37025) Runner_fxr válasza Traxx (#37024) üzenetére


Runner_fxr
Ármester

Nincs mit, egyébként használt bringa minden esetben lutri, számolni kell azzal, hogy költeni kell, rá, mondjuk az újra is kell idővel. :)
Szerintem ha a nagy gondoktól meg akarod magad kímélni, akkor valami modernebbet nézzél, viszont ehhez jobban zsebbe kell nyúlni, meg persze olyannal menj aki átnézi neked.
Én használtba ennél lejjebb nem nagyon adnám: Author

[ Szerkesztve ]

(#37026) Daniel Alves válasza imyourfriend (#37014) üzenetére


Daniel Alves
őstag

Sikerült felvennem a kapcsolatot az alpinbike bolttal.
Egy darab 55ös DB-s Xelios elérhető még az európai raktárban. :D (remélem nem lesz kicsi mert inkább az 58-as méret lenne szerintem megfelelő a számomra. De ahány kerékpár annyi méret. Elküldtem az összes méretadatot de ettől függetlenül jó lenne ráülni :) )

Plusz kérdezték, hogy a hagyományos esetleg a kompakt verziót szeretném. Erről szintén nem találtam még a hivatalos oldalon sem infót.

Orbea Orca OMR M10iLTD www.translapschallenge.com

(#37027) Pttypang


Pttypang
veterán

Telre milyen kulsot hasznaltok?
Foleg varosban maszkalos, montis emberkektol kerdeznem :)

Everybody lies.

(#37028) Frenky89 válasza ---Lasali--- (#36855) üzenetére


Frenky89
őstag

Az első váltó mechanikáját nem rakja teli a hátsó kerék trutymóval?

(#37029) Daniel Alves válasza Daniel Alves (#37026) üzenetére


Daniel Alves
őstag

Utána olvastam és az ultegra szettre írták a compact vagy double lehetőséget. De mivel csak DB van 52/36-os osztással így el kell komolyan gondolkoznom mivel hegymenetben pont a CP lenne ideális megoldás az 50/34-gyel...

Orbea Orca OMR M10iLTD www.translapschallenge.com

(#37030) Sleek


Sleek
senior tag

Srácok a Wilier márkáról mi a véleményetek ?
Hobby tekergésre használnám.

<OLYMPUS E-M10II VÁZ + EZ-M1442 II><Kross Level A2 Merida Scultura 300 ,Wilier GTR Team Rim Giant Xtc Slr 2 >

(#37031) Cyberpunk válasza Sleek (#37030) üzenetére


Cyberpunk
félisten

Mivel szerelik? :) A márka tulajdonképpen mindegy. Úgy is csak a váz meg a villa az ővék, persze ez így nem egészen igaz. Szerintem a kicsik is csinálnak jó vázakat, nyilván nem annyira könnyűek.

[ Szerkesztve ]

"You said you'd always be there for me.... but you're not..."

(#37032) Sleek válasza Cyberpunk (#37031) üzenetére


Sleek
senior tag

Ez lenne az . Bár kipróbálás nélkül kicsit rizikós
1
2

Viszont képbe került a decathlonos triban 500 is az 150ezer lenne
3

Márka nekem nem lényeg meg annyira a súly sem.
Hobby tekergés lenne csak versenyen úgy sem indulhatok azt mondták a sote s dokik.
Nem azért mert nagy baja van a szívemnek mert gyógyszert semmit nem kell szednem csak fő az óvatosság.
Van egy kis területen ahol a szívizom nem fejlődött úgy ki hanem ilyen sejtes felületű maradt ez miatt nem ajánlott a verseny.
200ezer környékén gondolkodok.
Max 230
Lényeg ,hogy ne annyira fekvős bringa legyen.

[ Szerkesztve ]

<OLYMPUS E-M10II VÁZ + EZ-M1442 II><Kross Level A2 Merida Scultura 300 ,Wilier GTR Team Rim Giant Xtc Slr 2 >

(#37033) imyourfriend válasza Daniel Alves (#37029) üzenetére


imyourfriend
őstag

Egyesek pedig pont ezt az 52-36-ot támogatják, mivel az 52 épp elég ahhoz hogy ne kelljen 11-es fogaskereket felrakni, a 36-oshoz pedig a 12-28/12-30-as sor elegendő ha mászni szeretnél. Nálam 50-34 és 12-25 van fent, de az 50-12 van hogy nem elég lejtmenetben..

(#37034) Cyberpunk válasza Sleek (#37032) üzenetére


Cyberpunk
félisten

Használt darabok? Csak mert ennyiért már egész korrekt bicajokat lehet kifogni.

"You said you'd always be there for me.... but you're not..."

(#37035) Daniel Alves válasza imyourfriend (#37033) üzenetére


Daniel Alves
őstag

:R

Telefonon felhívtak most január 10-én Ha nem viszik el az utolsó darabot ami Európában van raktáron akkor jó lehetek. MAjd jövőhét hétfőn kell felhívnom és egyeztetni a dolgokat.

Orbea Orca OMR M10iLTD www.translapschallenge.com

(#37036) Sleek válasza Cyberpunk (#37034) üzenetére


Sleek
senior tag

Csak újban gondolkodok. Jobban szeretem én felavatni :)

<OLYMPUS E-M10II VÁZ + EZ-M1442 II><Kross Level A2 Merida Scultura 300 ,Wilier GTR Team Rim Giant Xtc Slr 2 >

(#37037) llaszlo válasza fcc (#36995) üzenetére


llaszlo
veterán

Ezt sajna nem tudom. A kisebb lámpákat nyilván megfelelően rögzíti. Viszont a nagyobb méretű és súlyú lámpákkal már lehet, hogy gondot okoz ez a rögzítés.
Nekem most bilincses van, és ott is az egyik biciklire alá kellet még pakolni pár gumi hasábot, hogy rendesen rögzítse. Azzal lehet hézagolni, hogyha nem jó. Fogsz egy régi belsőt is kivágsz belőle pár csíkot. :)

Én tavasszal tervezek beújítani egy újra.

[ Szerkesztve ]

(#37038) Mansi válasza Daniel Alves (#36987) üzenetére


Mansi
csendes tag

3 hét olasz Alpok irigylésre méltó.
Ha nem túl indiszkrét a kérdésem, egyéni szervezésű lesz a túra?

(#37039) fpeter07


fpeter07
veterán

Most van dilemma. Holnap túrázni menjek el, vagy montizni? Szerencsére szabadon válaszható.

(#37040) Cyberpunk válasza Mansi (#37038) üzenetére


Cyberpunk
félisten

Mi is tervezzük, hogy megyül Stelvio-ra biztosan. :D

"You said you'd always be there for me.... but you're not..."

(#37041) imyourfriend válasza Daniel Alves (#37035) üzenetére


imyourfriend
őstag

Amúgy az 52-36 egy új irányvonal része szerintem, az 52-39-ből vált le. Gondolom a 39-es túl erős volt így csökkentettek rajta valamit. Most nézem shimano 105-ből pl csak fc-5800-nál látom. Igaz 99€ [link] de szerintem ez lesz az új irányvonal. :)

(#37042) HEAHEA


HEAHEA
tag

Sziasztok! :)
A véleményetekre lennék kíváncsi. Új kerékpárt szeretnék. Eredetileg cross kerékpáron gondolkodtam, mivel nem csak aszfalton kerékpároznák, hanem ha úgy adódik nyugodtabban legurulhatok földútra is, ellenben egy országúti/ fitnesz kerékpárral itt az alföldi tájakon.
Kiszemeltem egy Specialized Crosstrail volt.
Viszont most megakadt a szemem ezen a GT Karakoram 29er kerékpáron. Most egész jó akciónak találtam. Meg is rendeltem.
Úgy gondolkozva, hogy vékonyabb külsővel " trekkingesíthetem", ha meg esetleg a hegyekbe kerülök, jobban kihasználnám, mint egy cross kerékpárt más gumikkal.
Kérdés: Jól döntöttem-e,vagy jobban jártam volna egy cross kerékpárral?
A 78 cm-es átlépési-, és 176cm-es testmagasságomhoz jó választás volt az M-es kerékpárméret? GT Karakoram specifikációi.
Köszönöm válaszotokat előre is! :R

(#37043) Runner_fxr válasza HEAHEA (#37042) üzenetére


Runner_fxr
Ármester

Szia!
Szerintem is univerzálisabb megoldás egy 29"-es mint egy cross trekking, ha esetleg hegyekbe, komolyabb terepre is tévedsz, oda mindenképpen jobb lesz. A felszereltsége is jobb a GT karakoram-nak, mint ennek a Specialized cross trail-nek, már csak ezért is jobban jártál. Én is a 29"-et választottam volna, szóval szerintem jól döntöttél, és úgy gondolom jó lesz az M-méret, bár valószínű az S-est is tudnád használni. Azért mindenképpen az a legjobb ha az ember vásárlás előtt rá is tud ülni a bicajra, hogy kényelmes e neki az adott méret.

[ Szerkesztve ]

(#37044) Daniel Alves válasza Mansi (#37038) üzenetére


Daniel Alves
őstag

Még nem tudok pontos infót. 2 lehetséges cél van.
1. Olaszország és környékén tekerni
2. 10 ország 10 hegycsúcs támadása (Szlovákia,Románia,Lengyelország,Olaszország,Szlovénia,Horvátország,Ausztria,Svájc...)

Orbea Orca OMR M10iLTD www.translapschallenge.com

(#37045) HEAHEA válasza Runner_fxr (#37043) üzenetére


HEAHEA
tag

Köszönöm szépen válaszod! Ezen akció keretén belül csak M és L méret volt elérhető. Amúgy hány colosnak felel meg az M es méret? Ami nekem van 26-os Meridám azt anno 20"-an vettem, nagy is nekem, ezért ritkábban tekerek, nem élmény bringázni. A 18" körüli lenne jó.
Majd még egyeztetek a bolttal, mert csak kiszállítással érvényes ezen akció.Igazad van, :K jobb ha előtte bemegyek és kipróbálom személyesen és nem átvételkor szembesülök a méretproblémával.
Amúgy tudnál ajánlani rá olyan külsőt, aminek aszfalton kisebb a gördülési ellenállása, olyan "cross trekkingesként" tudnám használni?

(#37046) Daniel Alves


Daniel Alves
őstag

cube márkáról vélemények

Orbea Orca OMR M10iLTD www.translapschallenge.com

(#37047) Cyberpunk válasza Daniel Alves (#37046) üzenetére


Cyberpunk
félisten

Jó. Nekem is Cube van egy Peloton Race. Teljesen korrekt megbízható márka, nem valami Btwin meg egyéb.

"You said you'd always be there for me.... but you're not..."

(#37048) Tothgera30 válasza Daniel Alves (#37046) üzenetére


Tothgera30
Ármester

Nagyon minőségi bringák, felszereltebbek pedig jó ár/érték arányban vannak.

"A pokol nem hely, hanem állapot"

(#37049) Runner_fxr válasza HEAHEA (#37045) üzenetére


Runner_fxr
Ármester

Hát ha csak M és L méret van akkor ez eldőlt, mert az L biztos nagy lenne. :) Marad az M.
Egyébként a mérettáblázat szerint 47 centis az M-méret, azaz 18,5 coll, Az S-es 42 centis, tehát 16,5 Coll.
29"-es bringánál viszont kicsit másképp kell a vázméreteket nézni, mert eleve 175 centi alatt nem is nagyon javasolják, tehát általában kisebb váz szokott kelleni mint mondjuk egy 26"-os vázból, mivel ezek hosszabbak.
Szerintem jó lenne neked az S méret is, de valószínű az M is jó lesz.
Külsőből bármilyen cross trekking külső rámegy, mivel a 29"-es monti is ugyan úgy 622-es felni.
Én schwalbe külsőket tudom javasolni, ha jó minőségűt akarsz, mondjuk egy silento 622-37 méretben, de rengeteg féle van: [link]

Daniel Alves: Egy erős középkategóriás gyártó, Németországban piacvezető, gondolom nem véletlen. :)
Szerintem nagyon jó bringákat készítenek, én nagyon kedvelem a Cube-ot, ár/értékben se rossz.

[ Szerkesztve ]

(#37050) HEAHEA válasza Runner_fxr (#37049) üzenetére


HEAHEA
tag

Én is valahogy a S-es méretet néztem, hogy papíron jobb lenne, meg most olvasgattam utána egy kicsit. Az egyik amit találtam, hogy a felsőcső hossz számít, nem a nyeregcső hossza, a másik meg érdemes a testsúlyunkat is számításba venni. 66kg vagyok, ez nem tudom mennyire számítana ennél a bringánál, ami 21 kg körül van? :F
A boltból jelezték, hogy ha nagyon bizonytalan vagyok,(márpedig az vagyok), akkor 6-án megnézhetem.
Mire kell figyelni a kiválasztáskor? Úgy értem ott van előttem a bringa, két lábam közé veszem a vázat, milyen távolság legyen a kar a kormánytól? -meg ilyesmi, szóval mit kell nézni?
Bízom benne, hogy a boltban segíteni fognak és nem úgy állnak hozzá, ha már itt van ez a méretű bringa akkor sózzuk rá....

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.