- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
-
LOGOUT
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
(ex)Cat
senior tag
válasz
lsebestyen #326963 üzenetére
Nem vagyok szakértő, de én pl. nem szeretem. Ezzel együtt nem mertem meglépni, hogy sima országútit vegyek rá most a cserekor, így inkább egy kisebb (10%) flare-rel rendelkezőt választottam. Így is szélesebb, de azért mégsem annyira extrém módon.
Sokan azt mondják, így jobban irányíthatóbb, de nekem nem adta ezt az érzést. Síkon meg pont k.szar volt "kitárt szárnyakkal" tekerni.
-
MC Pite
veterán
KLND Etyek gravel túrára jön valaki?
Én neveztem, remélem az idő is jó lesz... -
lsebestyen
addikt
válasz
mauimagic #326965 üzenetére
Végül szétkaptam a nullkilóméteres bicajt és csak rátettem a 380-400mm kormányt. Ha úgy vesszük ennek is van flairje.
Wax is megvolt.
Bandázsolás szokás szerint nem lett top, de ha jónak érzem és marad, akkor elviszem szakihoz, hogy szépen tegyen rá egy szépet. Ugyanis ez a gyári cucc elég silány. 7 éve ugyanilyennel kaptam a Tribant is.
Kicseréltem végül a nyeregcsövet és a nyerget, ezen 207g nyereségem volt, illetve a kormányt és a stucnit, ez 80 grammot hozott. Ha a Toseek túl keskeny lenne, akkor még van egy Ritchey kormányom 420-440mm méretben, az jó középút lehet.
Ahogy a képen látjátok úgy 10.77kg. TPU belsőket nem tettem még bele, de lehet bele sem rakom, hanem majd egyből TL, és tartaléknak jók lesznek. -
MC Pite
veterán
válasz
stratova #326968 üzenetére
Oké, de gyárilag is 32T Prowheel van rajta, csak 140-es.
A 20>24, ill a 37>~54mm is mind nagy lépcső (16oson a 2" gumival gyorsult az 1.4hez képest síkon 15>18km/h-ra), ezt ki kellene kompenzálni áttétellel. Mert meredek utcákon és földutakon is mennek, és ez most tolós már néha.
Még a 25T-vel is gyorsabb a gyors fele, a mostani 28T(110mm, 20" 37mm) 11-28hez képest próbálom kiszámolni mi kellene, hogy legalább így tudjon mászni.
Most a 28-11 elég a huszason, ettől még.kb 2 gyorsabb fokozat lesz.A 28T gyárilag a legelterjedtebb, az tuti jó lenne, de kérdés a 25T-vel lehet e valami szopó... Meg persze kicsit könnyebb és sokkal szebb is
.
Pfujj, ezüst... Nem illik rá.
lsebestyen: Gravelre értelmetlen a keskeny, ill nem igazán terpesztő kormány szvsz. Bár kinek mi a gravelezés.
Képzelj ide 8 mondatot amibe kifejtem, stabilitás, irányítás, GCN yt csatornás tesztek, stb stb.
Próbáld ki aztán okosabb leszel hogy jön neked be.
-
Maximum1
őstag
-
válasz
ezt nem tudom felgondolni, én simán áttolom a mi ajtóinkon az utánfutót.
-
Nutra
tag
válasz
dom1n0 #326954 üzenetére
Én is használok ilyesmi fülest (Lenovo x3 pro) ill. téli sapka alatt Blitzmax. Semmi gond velük forgalomban sem. Kormányra feltettem egy Toobee által linkelt BT vezérlőt (hangerő és ki/be kapcs). Varia radar riasztás simán átcsipog a zenén. Összességében nálam pozitív, bár ennél több pénzt nem lköltenék rá.
-
mauimagic
senior tag
válasz
A mostanában divatos, kiégett szekszmunkásokat meghazudtolóan terpesztő kormányok szerintem jobbak a nem rendeltetésszerű használatra: vagyis, mikor olyan helyen zúzol lefelé, ahol a murvakerékpárnak nincs létjogosultsága.
Ha tényleg durvulsz lefelé, akkor úgyis le kell fognod dropra, különben elpattogsz a hoodról.További előny lehet, hogy messziről látszik: Gravel Rider közeleg (ha a napfényben GRX-es árnyalatban megcsillanó, avokádómagolajjal ápolt szakállból nem lenne egyeseknek egyértelmű)
Minden más szempontból vegytiszta hülyeség.
Illetve vannak a nagyon alacsony droppal rendelkező kormányok, amiknél a cső minimális hajlítási sugara miatt "kénytelenek" nagy flare-t csinálni, én legalábbis ezzel magyarázom a saját bizonyítványomat, nehogymá mainstream-be legyek skatulyázva...
A 440-es Ricsim 590-es alul, az tényleg bazári, de kényelmes...
Van egy UNO-m (kalloy) is 440 - 500, ami viszont tök kényelmetlen, de a nagyobb drop miatt, szélességre az is jó lenne. -
lsebestyen
addikt
Gravel szakértők, mennyire van értelme kormány flairnek? Hozom haza az új szerzeményt, erre alig fért be a lépcsőházi ajtón, 525mm a cc dropon.
Nagyon meg fogom szívni, ha felteszem a 380-400mm kormányt?
Ijesztően nagy a gyári kormány.
Kép majd holnap, most megy a waxolás meg a szerelgetés...Kiscsengőt már leszedtem. -
Weareus
addikt
válasz
Hasaggymeg #326960 üzenetére
Erre egyetlen egyet tudok mondani.
(Bár semmi köze hozzá...)
De küldöm mindenkinek, aki szereti.
[link] -
fulton
addikt
válasz
Hasaggymeg #326960 üzenetére
de ösmerős pár sor
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Weareus #326957 üzenetére
Az...itt, néhány kivételtől eltekintve akik már varázslók, amolyan fél(negyed?
)varázslók vagyunk, és mélyen lenézzük a muglikat, ugyebár.
Mugli ismertetőjegyeire néhány példa: talpa közepével tapossa pedált 40/min körüli csapásszámmal, kormányszára jó hosszú és felfelé áll, ráadásul alatta gyakran 3-5 gyűrű is figyel, nyerge foltelszerűen párnázott és női csípőméretet idéző szélességű, a reggeli verőfényes félórás körére is teleaggatja kerékparját lámpákkal, gyakran startból be is kapcsolva azokat, legalább 1-1, de gyakran több macskaszem is virít küllőin, stb.-stb.
-
Weareus
addikt
válasz
Hasaggymeg #326953 üzenetére
A mugli az Potter-utalás volt?
Ha igen, elkerülte a figyelmemet... -
Friczy
senior tag
válasz
Mustármag #326835 üzenetére
Ha Mogyoród felé megyek és ki akarom kerülni a hármast, akkor az alábbi útvonalat szoktam választani:
Veres Péter/Szabadföldi út mellett a bringaúton Kistarcsáig, ott átmegye az Auchan oldalára. Az Auchan mellett elmegyek, befordulok a Kistarcsa, Határ útra. Az folytatódik a Kerepesi Határ úton (enyhe balra ívvel), azon egészen a Terézia útig, ott jobbra, aztán van egy bal-jobb, de még mindig Terézia út, és a Móra Ferenc utcán jobbra. A következő sarkon (Bullák Mihály utca) balra, az egy szép hullámos út, van benne vagy három meredek, aztán meg lejtő, és átjutsz Szilasligetre. Onnan Mogyoródi út, Béke utca, József Attila utca, így eljutsz a Hungaroring felső végéhez, az már Mogyoród, persze a Hungaroring mellett a lejtőn még le kell menni hozzá, az útminőség elég vegyes (igazán felújíthatnák már). -
válasz
garaizs #326856 üzenetére
akkor már kb felnőtt abban a tekintetben, milyen erőkifejtésre képes. ha keresztbeváltva akar elindulni nagy nyomatékkal (nyeregből kiállva), azt egyik lánc se fogja megköszönni.
mindig van egy szem, ami elsőnek unja meg, és szakad, de ettől meg lehet több is rongálva. én ezért dobom ki a szakadt láncot, bármit is mutasson a mérő a nyúlásról. 150 kmes láncom is szakadt már el, eszembe nem jutott visszatenni.
érdemes erre odafigyelni. -
dom1n0
őstag
válasz
fulton #326952 üzenetére
Nyilván meg lehet nyomni egy rideot nyélen és akkor markánsan más adatai lesznek, de azért szerintem a nagy számok törvénye alapján látni szépen a fejlődést (vagy akár a hanyatlást is) hónapról hónapról, évről évre. Vagy félreértettem valamit
A kamu sisak mellé, azért rendeltem két érdekességet, egyik egy nagyon Darevie-re hajazó, ám félárú mez: [link] Akcióban 10.68 dollár volt. Minőségre szerintem azonos a Darevievel, tartossága persze kérdéses.Szabása, anyaga azonos.
A másik tuti vitákat fog kiváltani, de régóta akartam egy csontrezgéses sportfülest, és mielőtt megveszem a kokain árú Shokz Openrun2-t, gondoltam azért ha lehet valami szerényebb eszközzel kipróbálni milyen forgalomban menni egy ilyennel, mennyire hallani amit hallani kell, stb, stb, rendeltem egy ilyen Xiaomi fülest, ahogy olvastam ez a kínaiak közül ami normális: [link]
Ma 2 órát mentem, odafele hátszélben, visszafele kemény pofaszélben benne, és nagyon tetszik. Gyakorlatilag a forgalmat ugyanúgy hallottam, viszont mintha a háttérben szólna a zene, hibátlan. És maga a kütyö is első blikkre messze jobb mint számítottam, úgy döntöttem amíg nem szarik be, vagy valami komoly hiányosságot nem vélek felfedezni, ezt fogom használni. -
fulton
addikt
válasz
dom1n0 #326916 üzenetére
Nem tudom mennyit számít a meleg, fogalmam nincs. (a hideg az oké..de hogy a meleg is) passzolom. Am nem gondolom hogy úgy bármi releváns képet adna a jövőben ez pl fejlődésre nézve .. mert ezek havi számok, nagyon nagy átlag halmaz. Nem fog kijönni az az apró fejlődés ami esetleg bekövetkezik 1 év alatt.
Erre sokkal inkább a watt/pulzus arány az amit mutatónak gondolnék figyelni, de nem így havi bontásban.Havi átlagot nem igazán van értelme összevetni egy ride-adataival, mert ezek a számok 1000km-re vannak, egy ride meg 70 km-re (mondtam egy számot).
-
Weareus
addikt
válasz
Hasaggymeg #326949 üzenetére
Nekem kényelmetlen, túl hosszú, de lehet, hycomat vagyok.
A megfordítást ki lehetett volna próbálni, hogy ne előrefelé lejtsen, de ilyen hossz mellett...hmmm, lehet, rápróbálok azért.
-
fulton
addikt
válasz
Hasaggymeg #326949 üzenetére
nem, csak érdekelt a gondolat ami miatt írtad.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Weareus #326940 üzenetére
Mi az hogy előre lejt?...az arra lejt amerre teszed, ha megfordítod felfelé fog emelkedni. Amúgy a 100 mm elég elterjedt méret XC kerékpárokon, még akkor is, ha ma már a 800mm körüli kormányoknak kisebb dukál...elvileg. Nálam 780mm/80mm/-17% lejtésű (vagyis lefelé van állítva).
6030D... xyzsolt, jjeahh...még akkor is ha mással indokolják a szüneteltetést, tulajdonképp nagyon rövid idő alatt nagyon sokat fejlődtek, aminek ugye gyakran túl nagy az ára is.
...de nem akarok ezzel senkit bántani, csak egy vélemény!
-
fulton
addikt
válasz
Hasaggymeg #326944 üzenetére
?
-
-
Ringman
félisten
válasz
Weareus #326940 üzenetére
fentebb pár hsz-szel: alu stucni
-
Toobee
veterán
válasz
dom1n0 #326939 üzenetére
Pont néztem én is, hogy görgő helyett lehetett volna kint is menni. TT edzést dobott mára. 10x4perc FTP 95%-án, köztük 90s pihik. Na nem baj, majd munka után mehet egy játszózás cserébe a gyerekekkel.
-
Weareus
addikt
Lécci ajánljatok egy stucnit. A jelenlegi túl hosszú és előrefelé lejt. Rossz a kormányzási érzet a hossza miatt és kényelmetlen a tartás a bicón az előrefelé lejtése miatt.
Ja és könnyű is legyen súlyra. 2012-es a bicaj. -
dom1n0
őstag
válasz
lsebestyen #326931 üzenetére
Vagy a 40 centin levo stack miatt
Felszaradtak az utak, sut a nap, hibatlan ido lett -
Ringman
félisten
válasz
lsebestyen #326924 üzenetére
380 mm-es alu + 90-es (olcsó) alu stucni szerintem nálam is megáll 400g alatt, vsz. műanyag konzollal együtt is.
karbon stucni felesleges _szerintem_
-
pbors
csendes tag
válasz
Toobee #326933 üzenetére
Én inkább először felteszem szárazon, pattanjon fel rendesen.
Utána ha van rá idő 1-2 órát de méginkább egy egész éjszakát hagyom felfújva löttyi nélkül. Ebből mondjuk látszik az is, hogy mennyi kell bele. (Ha tartja a nyomást, akkor a táblázat szerinti, ha nem, akkor meg +60ml).
Nekem sosem volt bajom a szelepen keresztüli betöltéssel. -
lsebestyen
addikt
válasz
fulton #326934 üzenetére
Ja, ja én is arra reagáltam trollkodva a TT-s csávóra.
Tartva kalibrálok, de tényleg nem mozdul a bringa, azért annyira nem gyenge a karom, hogy ne tudjam mozdulatlanul tartani pár másodpercre. Egyébként mindenki más is így csinálja. A lényeg ahogy mondtad, hogy a hajtókar jól álljon és a pedál ne érjen semmihez.
-
fulton
addikt
válasz
lsebestyen #326931 üzenetére
Nem azért írtam, úgy emlékeztem mintha anno írtad volna hogy csak tartva kalibrálsz, és gondoltam megírom.. de mind1 mert ezek szerint helytelen volt az info..vagyis nem szűkséges pont" a kalibrációhoz gyártó szerint.
-
Toobee
veterán
válasz
lsebestyen #326927 üzenetére
Én is így szoktam, presta szelep igazi átok. Majd levegőt is úgy engedj ki, hogy kb 4,5-5 óra körül álljon a szelep és hagyd kicsit ülepedni lent a lötyit, különben pár kiengedés után lehet is cserélni a szelepmagot. Némelyik lötty képes hártyás képezni és hiába cseréled a magot, a szelepet is jól át kell járatni egy csavarhúzóval.
-
Toobee
veterán
válasz
Varjuk a beszámolót
-
dom1n0
őstag
válasz
En igy csinaltam montin, orszagutin:
gumi felrak teljesen
radurrant
tej be
szelep be, felfuj, porgettyu. -
(ex)Cat
senior tag
válasz
Igen, így van. Csak ehhez tényleg olyan gumi kell, amit kézzel a helyre tudsz tenni. Nekem a Tufo Thundero, elsőre elég szenvedős még szerszámmal is.
Még1 dolog eszembe jutott. Nem mindegyikhez írják, hogy CO2 kompatibilis. Nem tudom ez jelent-e bármit,d e én olyat vennék, ami igen.
-
fulton
addikt
válasz
Mivel olvastam mindenfélét, írtam az Inpeak-nak erről tegyék tisztába nekem.
Azt írták vissza, nincs jelentősége annak ha kézzel megtartod arra kis időre. A lényeg hogy a pedálhoz ne érjen semmi, és leírás szerint álljon..minden esetre én 10 perc után meg szoktam állni, és nekitámasztva valaminek kalibrálok, hogy be se mozduljon
#326926dom1n0: egyedül ment és TT könyöklővel, a ride-ra nem emlékszem konkrétan. Csak a számokra, és hogy hogy egymásnak estek emiatt ott az emberek - hogy hazuuug
- ilyen nem létezik és stb
-
(ex)Cat
senior tag
válasz
lsebestyen #326907 üzenetére
Amúgy ha a külsőt relatív könnyű felrakni a felnire, akkor lehet a klasszikus módon fecskendő nélkül is. (Amikor már csak kis rész van hátra, akkor beleöntöd, szépen átforgatod és a helyrepattintod a gumit. De ehhez az kell, hogy tényleg nagyjából kézzel rá lehessen tenni.)
Ha nagyobb nyomáson használod, akkor nem mindegyik lötyi lesz jó neked, erre majd figyelj. -
lsebestyen
addikt
válasz
fulton #326921 üzenetére
Lehet ő sem letámasztva kalibrál?
Köszönöm mindenkinek a lötyis javaslatokat!
Este elvileg lesz időm elhozni a decából a paripát, lövök majd képet róla. A hírös Winspace dobozt ma dobtam ki a szelektívbe, eddig tartogattam, hátha vissza kell küldenem.
Ja meg leszedtem a Roseról a cockpitet: 404g a cyclami s5 konzollal. Integrált kormányom 370g, a konzol kb 10g lehet egy 3D nyomtatott cucc, de eddig elég masszívnak tűnik. Ritchey WCS alu 110mm stucni és egy Toseek 380mm karbon kormány. Tehát ezen sok grammot nem lehet spórolni. Karbon stucnival szerintem ugyanott lennék.
Ellenben az integrált kormány bitang jól néz ki. -
pbors
csendes tag
válasz
lsebestyen #326892 üzenetére
A Clik Valve valószínűleg jobb (ha éppen lehet kapni), bár ilyen eltömődős tapasztalatom még nincs vele.
A Prestával már sok.
A Schwalbe fél literes lötty amúgy elég jó választás. Valójában Stan's, nekem eddig nem volt vele bajom. Adnak hozzá Presta kiszedőt, meg egy 60ml-s flaskát, amivel egyrészt be tudod nyomni a gumiba (nem muszáj a fecskendő) másrészt meg nyeregtáskába is befér vész esetére.
A legjobb szelep a Reserve Fillmore, de azon keresztül csak adapterrel (ez a párszáz forintos ki rézbasz) lehet betölteni a löttyöt, meg amúgyis kicsit hisztis a pumpát tekintve. -
Toobee
veterán
válasz
Milkit Gravelt vedd, szerintem Stansnél jobb és könnyebb takarítani is.
-
Mustármag
őstag
válasz
Mustármag #326918 üzenetére
Szilas utca, vizipark út, abbol egy nevtelen út/utca abból nyillik egy rossz veton út vagy mi, Kerepesi határ út, kistarcsai utca az be visz Csömörre onann 22104 es út mellett ha jól látom van bicikli út, azzal el érem a XVI.kert ha jól tudom(földrajz nem az erősségem, de nyugi GPS-el a világból kimegyek
) és onnan mellék utcák, azt meg már megszoktam a XIV-ben és környékén már 3-400km már elmentem rolleral. Vélemények?
Örülnék ha meg tudnám oldani rolleralm, mert inkább 1 óra rolleren mint 1 óra az elővarosi volán buszon...
-
Ringman
félisten
válasz
lsebestyen #326905 üzenetére
a silca elvileg folyamatos rátöltést igényel, mert gyorsan tömít - cserébe gyorsan beszárad, így versenyszituációkra jó, ezt dylan is mondja vmelyik videójában.
szelep: alis szerintem megfelelő, ezt szoktam venni: [link]
vegyél még hozzá egy marék szelepmagot, ez 10-esével szokott alin lenni, ha beszárad, kidobod.wtb tcs2 jól tömít, de rossz vele dolgozni, ezt vmelyik nap írtam is.
-
dom1n0
őstag
válasz
fulton #326914 üzenetére
Es meg sehol a franko 25-28 fokos aszfalt
Arra kivancsi lennek, hol kezd el mar a tul jo tapadas a meleg (kanikula) esetleg rontani a sebessegen.
Vagy az nem realis kerekparral?
Mindenesetre nem rossz tempok ezek, bar osszevetve az utso 100 kilimmel (105km/300m szint/180watt/28.8atlag) eleg egybecsengo szamok.
Mondjuk ugyanolyan biconk van az teny -
fulton
addikt
Édekesek' a számok : lényegében a téliből átmenetibe van ugrás gyorsulásban, de átmeneti es tavaszodásban már nem igazán a nagy átlagot nézve. Bár árnyalt kép mert ebben mindenféle tekerés benne van. Én olyan 2 - 2.5 km/h gyorsulast tapasztalok a télihez képest, mostani időben.
-
Mustármag
őstag
válasz
Mustármag #326835 üzenetére
Erre valaki?
Tapasztalat valakinek mogyoródról pestre? -
ZavaBalazs
őstag
válasz
dom1n0 #326876 üzenetére
a visszaküldés amúgy nem opció? nem tudom te melyiket vetted, de az első találat "choice", azt vissza lehet ingyen küldeni (nekem is visszavették a csodakönyöklőt, pedig még a bringára is felraktam óvatosan, a bilincseken látszott, hogy volt már biciklin)
szelepből pisztáciazöld helyett én avokádózöldet keresnék.
-
f_sanyee
senior tag
válasz
van erre test
MTB-hez most Joe’s No Flats Super-t használtam, még a teszt olvasása előtt megvettem
bár az egyik tesztben annyira nem szerepel rosszul.
-
szuszinho
őstag
válasz
lsebestyen #326907 üzenetére
Én ezt [kép] használom. Teljesen jó.
-
Alexios
veterán
válasz
lsebestyen #326905 üzenetére
[link] Ezt a videót érdemes megnézni, 4 perc környékén beszél róla hogy 1 évet is bírt a bringájában
-
Alexios
veterán
válasz
lsebestyen #326903 üzenetére
Igen, bár szerintem a fecskendőből használhatsz bármilyet, nem kell silca legyen(mert ahogy látom az most nincs készleten)
-
Blackhole13
senior tag
Ha már téma volt az imént a bib kérdés, montihoz ti beöltöztök lycrába vagy laza felső+nadrágban tekertek?
Én valószínűleg a leghülyébb kombót nyomom, bib és alá short a zseb miatt felülre meg sima sport póló.
Nem tudom, hol húzódnak a műfaji határok, flat pedálhoz csak laza ruhát lehet venni? -
Alexios
veterán
válasz
Esetleg silca? Olyan sokkal nem drágább, és az új változatát lehet szelepen át is befecskendezni, 1 évig nem szárad ki, szóval a macera része is eltűnt, és a tesztek alapján az egyik legjobb volt eddig is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A55 128GB,Átlagos,Adatkábel,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Samsung Galaxy A13 4G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 15 128GB, Újszerű, Független, 88%, Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest