- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Gurulunk, WAZE?!
- MasterDeeJay: Legújabb beszerzésem: Sata to Sas adapter
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- MasterDeeJay: H110-es lapban 10.gen Comet Lake működhet?
- hdanesz: Elektromos autózás - Hyundai Ioniq 28 kWh - 2018
-
LOGOUT
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
chatran
őstag
Sziasztok!
A mai 140km-es tekerés végén, volt vissza még 25km hazáig, vettem észre ezt [link] a repedést a külsőn.
Leragasztottam szigszalaggal és óvatosabban jöttem. Szerencsére kibírta hazáig.
Kérdésem, hogy hátsó durrdefekt esetén mi a teendő? Mi történik nagyobb tempónál, meg lehet úszni a buktát? Vannak esetleg ilyen videók? -
Tin
veterán
válasz
balintbaba #331934 üzenetére
Nekem azért hidd el, komolyabb zsírtartalékaim vannak
Én inkább csak egészségmegőrzésből megyek, mikor milyen kedvem van, de általában Z3-as átlagok jönnek ki.
Hosszú útra tényleg kell a szelet. Nekem 2 óra körül van a határ, alatta elvagyok kaja nélkül. Hétközben általában este megyek el, és előtte csak ebéd van sokkal korábban, így nem szokott gond lenni a kajával. Ha hosszabbra megyek, akkor meg viszek 1-2 szeletet, az elég szokott lenni. Tapasztaltam már a kiürülést, de az a kajamennyiség, amit egyesek leírnak, nekem elképzelhetetlen. Persze biztos ők csinálják jól, gyorsabbak is, meg minden.
#331939 A Zéé: valószínűleg igazad van az alkati kérdéssel. Voltam már úgy én is, hogy az út kétharmadánál éreztem, hogy akkor itt most elfogytam, és onnan jött az, hogy teljesítményt lecsavartam, folyadékot beosztottam, és figyeltem, hogy ne legyen gond hazáig. Nekem mondjuk ilyenek általában kihagyások után, vagy hirtelen túl sokat akaráskor szoktak lenni. De amúgy ezt a szeletes baromságot én is elkövettem már, hogy ott volt nálam, de mondom ááá, kibírom hazáig, égetek zsírt, aztán bumm
Italban ilyen esti tekerésre 1 kulacsot viszek, nyáron +1-et vízzel, ha kellene inni vagy hűteni. Hosszabb távon meg 2 kulacs, 1 iso + 1 szörp a cukor miatt, de nagy melegben betervezek egy benzinkutat is félútra, és ott veszek egy másfél literes hideg valamit, és feltöltöm vele a kulacsokat.
60 km-re 1 kulacs az bátor. Ilyen 20 fokban nekem még a 2 is necces ekkora távon, nyáron meg aztán totál, akkor óránként kell egy kulacs, és akkor sem ittam túl magam.
-
MC Pite
veterán
válasz
Ha nem lazsálsz, 3 zabszelet 2 gél 5 órára azért lecsúszik
Utolsó gélt nem akartam már elfogyasztani, de akkor jártam bő 1700 méter szintnél, úgyhogy hazafelé helyett még raktam bele egy 200 métert hogy legyen sportértéke, és enyhe görcs sarkallat arra, hogy ezt a gélt inkább az övtáskából a tankba rakjam át a maradék 'hegyre'
Pl Balatonkör majdnen feléig kicsit eléhezve mentem, az ebéd (gyros) után billentem vissza normálba, az óránkénti 30-40 grammos szelet édeskevés volt hozzá.
-
Maximum1
őstag
Merida Concept Store-ból kitudod hozni tesztelni, letétnek a teli árát kell lerakni sajnos.
Mentem két napot ilyen agx nyereggel, tesztbringán volt, nekem bejött.
Sculturámon ilyen van gyárilag, tökéletes.
Próbálj rá, lehet ez is van tesztre, marad lóvé jobb nyeregszárra, ez nagyon jó holmi, nekem ez a kombó van rajta. -
Na most jó idő van. Közben rájöttem, hogy a Nothing CMF neve nem hazudik, edzésre pont nem ér semmit. Útvonal egy részét rögzítette, de se átlag, se max, random tàv. Pedig most jó tempót mentem úgy érzem. Szóval maradok a jó öreg amazfitnél, meg valamelyik km órát beröffentem.
Ti is szoktatok úgy tekerni, hogy csak minden 3. vagy 5. nyomás maxos, a köztes meg csak lendületből? Bécsi keringő ritmusára.
Úgy felkúrt az óra meg a Békési úti kerékpárút állapota, hogy nyomtam mint állat, de nincs semmi Szegény cyco majd szét esettDurva, hogy jobban bírja a fos utakat, mint a gepi. Világitása meg a halogénhez képest ég ês föld.
A lényeg, hogy volt ma is tekerés. -
Speedy007
őstag
válasz
velizare #331942 üzenetére
Én meg annak voltam tanúja persze csak részben jogos volt a felháborodás hogy az e-bike-os jött mint a gyors vonat és a figyelmetlen gyalogosokat akik nem néztek kellően vagy semmenyire szét majdnem elsodorta őket mikor takarásból léptek ki a kerékpár útra illetve a gyalogos sávból belógó 120L-s szemetes zsákot tömve vissza váltós palackokkal valynem kitépte a másik gyalogos kezéből. Persze mind a három-négy érintett félnek állt feljebb de abban igazuk volt hogy lehetet volna óvatosabb mert ott a kórház bejárata volt mentő és beteg szállító bejáróval is így kötelező elsőbbség adás tábla van így lassítva vagy a helyzet kívánja megállni kell és úgy tovább tekerni de ezt az illető lexarta. Persze akkor is hápogtak mikor a kerékpár sávban andalogva puffogva fújták a magukét a korábbi incidens miatt mikor én a hangos csengőmmel jeleztem hogy tűnés van a kerékpár útról..
Az omniózusos helyszín [kép] -
Seep
senior tag
válasz
balintbaba #331944 üzenetére
Az en nyergem a gravelon is ugyanilyen formalyu ryet. Alirol. De nem jott be. Van egy selle slr koppintas meg egy Selle smp track origo amit meg ki kell probalni
. Amugy Decathlonban vannak Selle nyergek.
-
balintbaba
tag
Nekem ilyen van. Méretre, formára a Prologo koppintása. Nekem nagyon bejön, ha ez segít valamit.
Kínai vagy valami márkás, alupálcás nyerget válassz, ez a Prologo nem az. A másik elég erős személyes véleményem, hogy nem érdemes drága, márkás nyerget választani, kivéve talán, ha az egy Selle SMP. Egy drága nyereg nem kényelmesebb egy olcsóbbnál, és még nagyon menőzni sem lehet vele, mint egy vázszettel, szép kerekekkel vagy 500 dolláros Rapha ruhával.
-
f_sanyee
senior tag
-
csak sikerült elcsapni. a bácsi főúton úgy kanyarodott balra, hogy se a szembejövőket nem nézte, se oda nem nézett, ahová kanyarodott, hanem csak hátrafelé.
-
deva
tag
Sziasztok, kb 1 hónapja hajtom az új gépem, egy Scultura Endurance 4000-et, és imádom, meg minden, de a nyereg, amivel jött, 500 kili után se lett jobb sajnos. Reméltem be tudom törni, de úgy érzem, hogy a fenekem előbb törik be..
A csere, amit kinéztem, egy PROLOGO SCRATCH-M5 AGX PAS 140 TIROX HARD lenne, a kérdés, hogy ezzel van valakinek tapasztalata? Nyilván, ahány fenék, annyiféle nyerget preferálunk.
Mennyire kényelmes, mennyire jó cucc, esetleg hasonló árban más ajánlat? Köszi!
ui: az ezelőtti bringámon egy Giant Approach nyereg volt, azt egészen szerettem, ha ez bármi összehasonlítási alapot is jelenthet
-
A Zéé
addikt
Ez nagyon ember függő. Haverom simán letol egy 2 órás kört kulacs meg minden nélkül, ha hosszabbat megy, akkor azért egy kulacsot már visz magával. Én ha egy óránál hosszabbat megyek, akkor már kell a víz, ha pedig 2 óránál hosszabbat megyek, a végére rendszerint eléhezem...
Nagyon nem megy a "zsírból" dolgozás, ha kifogy belőlem a szénhidrát, a minden rendben van érzésből pillanatok alatt tud lenni meghalok érzés. Most hétvégén is együtt mentünk, 58 km-nél még semmi bajom nem volt, 60-nál meg ott volt a hányinger, szédülés, elszálló pulzus kombó. A maradék 3 km meg az életben maradásról szólt.
Pedig belém került 1 liter tiszta víz, meg fél liter elektrolitos lötty, plusz 2 gombóc fagyi félúton. Nem ettem most semmi gyümölcs szeletet, mert buta voltam. Volt nálam, csak elfelejtettem...
A cimborámnak meg nem fogyott ki a 750 ml-es kulacs míg hazaértünk. -
balintbaba
tag
válasz
Ringman #331936 üzenetére
Nem tartom rigorózusan, de ezt szoktam meg, így kényelmes. Ha nem vagyok éhes tekerés előtt, akkor elindulok kaja nélkül.
Edzeni meg nem edzek, csak sportolok. Valamennyi tudatosság persze van benne, mert különben nagyon hamar romra raknám magam. Lehet ma sikerült is valamennyire, mert gravellel(!!!) be akart állni mögém valami vastagcombú.
1200 wattos megindulás után hátranéztem és még mögöttem volt, kellett 1 perc 500 watt, hogy eltávolodjak. Lehet vérszemet kapott, mert mutattam neki (a hátsó felem paskolásával
), hogy akkor jöjjön ha tud, ha már egy szó nélkül megpróbált beállni mögém.
-
Ringman
félisten
válasz
16 óra böjt, minek?
főleg minek 16 óra böjt után edzeni? -
Toobee
veterán
válasz
Most hallgatom pont a Sonkaszeletelő új adást, ott beszélnek róla, hogy Poginak a fatmax csúcsra van járatva, nagyon jól tud menni zsírból, majd hirtelen váltani CH-ra, ha kell és onnan megint vissza zsírra. Fatmax edzést mindenkinek
-
balintbaba
tag
Annyi zsírtartaléka még Poginak is van, nem ettől függ, sőt. Általában a fittebb embereknek jobb a zsíroxidációja.
Én ilyen-olyan okokból szinte csak állóképességit megyek, 2,5 óra alatt, nem viszek be semmit, sokszor 16 óra böjt után is letolom ezeket.
5 óra az nagyon más, nem idővel arányosan nő meg az energiaszükséglet, kiürül a maradék glikogén is, és jön a kalapácsos. Mondjuk én sosem tudnék akkor sem annyit enni, mint MC Pite kolléga.
-
Tin
veterán
válasz
MC Pite #331927 üzenetére
Az én köreim általában 1% szint, és hétközben 30-40 km-t megyek, kedvtől függően. Sosem viszek semmi kaját, és előtte pár órával nem is szoktam enni, mert csak elpilledek. Folyadékot vizek, és utána szoktam enni.
Hétvégi kisebb körre, ami ilyen 50-60 km körüli, arra szoktam 1 szeletet vinni, és félúton megenni. 60 km felett kettőt, de ennél többet a 100 km-es körön sem ettem. Lehet, hogy ez amiatt van, hogy nekem azért van zsírtartalékom...
#331926 dom1n0: hozzátok képest tényleg nem.
#331928 gbors: igen ezt írtam, hogy 2 óra felett már nekem is kell, érzem is, ha kiürül.
#331931 6030D: pont ezt írtam, hogy valószínűleg viszek én is elég "szeletet", csak a testemen
-
eddie1978
senior tag
Mapout útvonal rajzoló IOS-re.
-
Seep
senior tag
válasz
Hasaggymeg #331889 üzenetére
Felemelve a monti kerekek tovabb futnak, de csak minimalisan.
-
Múltkor az egyik 3 órás túrára nem vittem kaját, nem pusztultam meg vagy ájultam el, de az utolsó 1 órában igencsak éreztem, hogy jól esne valami tápanyag (és akkor utána volt még 1+ óra vonatozás). Onnantól úgy tervezek, hogy 1.5 óránál hosszabb menetre pakolok kaját is, lehetőség szerint édeset (is).
-
MC Pite
veterán
Hát pl a hétvégi karika garmin szerint 2700kcal és 4700ml bió üzemanyag igénye volt.
Ez nem megy úgy hogy alaposat reggeliztem, főleg nem 144bpm/77%max átlagpulzussal (direkt kisebb forgalmi és technikásabb nyomvonalakon).
Erre vittem 1 giant bart, 2 biotech szeletet, 2 zselét, ill induláskor feleztem egy delight bar kislányommal. (46+50+20+80g az kb 200g CH kajából, 33*4 az kb 132g italból; az kb 66g/óra.)
1,3 liter iso, meg még vittem a 750milishez még port a bő 5 órára. Valóban keveset ittam, mérlegre állva bő 2 kg-val mutatott kevesebbet a mérleg, úgyhogy reális lehet a 2,5 liter deficit.2-2,5 órás körön amúgy vagy induláskor, vagy menetbe tolok be egy zabszeletet és kész, esetleg gyümipürét vagy a kisebbik zselét.
Ha azt kezded érezni hogy kicsit éhes vagy... akkor már egy órája elbaltáztad a frissítést. Túrázgatásnál még so-so, de intenzív tekerésnél ezt már nem nagyon lehet visszahozni.
-
Tin
veterán
Ti hol zabáltok ennyit? Én 2 órás útra nem viszek semmit, felette 1 müzliszelet, én pl. Aldisat szoktam. Oké, hétvégén megyek csak hosszabbat, de nagyjából alig fogynak a szeletek így is.
-
MC Pite
veterán
válasz
Ringman #331922 üzenetére
Gyümisek
Alesto 5x30 150g kb 700Ft (46667/Kg), 63g/100g CH
Delight bar 50g kb 300Ft (6000/Kg) 50g/100g CH
Zab:
Oat&Fruit Zero zabszelet (mazsolya és datolya édesíti, ezért is kevésbé száraz)- 70 g 350Ft (5000/Kg), 36g/100g CH
Giant bar 90g kb 550Ft (6110/Kg) 51/100g CHSzóval annyira nem is drága (csak sok a csomagolás hozzá, kb kétszer ekkora lenne bringázáshoz ideális).
De ha maszatolás nélkül tud az ember fügét, az még jobb árban van -
köszönöm a segítséget srácok! azért kérdezek ennyit, mert nincs tapasztalatom ezekkel a bicajokkal.
Max gumi nyomást se tudtam, hogy reá vagyon írva a külsőre.Szóval a Cyco-n ez 5.3 bar, a min. meg 3.6bar, még fújhatom, mert 4-nél többet nem mertem eddig. A Gepidán dettó 5.2 bar a max. Este megyek egy kört ha hűl egy kicsit az idő.
Nagyjából végigolvastam már Fulton hozzászólásait, nem semmi! -
zsocy
őstag
válasz
Victoryus #331914 üzenetére
Ne kezd upgradelni azt az Alboint, nem lesz sokkal jobb, tényleg, hidd el!
Itt van velünk az élő példa fulton. Amit ő rárakott a Csepeljére azzal a Pogacar már world tourt nyerne, aztán a vége az lett hogy vett egy rendes országútit (amire mindig is vágyott), és olyan számokat teker rajta amire meg mi vágyunkNe vegyél karbon kiegészítőket, tedd el a pénzt és jövőre vegyél egy "rendes" bringát. Addig meg tekerd ezt sokat, mert nem a szerszám a lényeg hanem hogy élvezzük a dolgot
-
dom1n0
őstag
válasz
Victoryus #331914 üzenetére
Trekkingen kb. egyenes a hat, fitnessen mar picit elorebb dolsz, endurance outin, gravelen meg jobban hajlik a hat, egy agresszivabb outin meg rahajlassz kb a kormanyra kis tulzassal. Szoval kell egy megfelelo core izomzat is, kulonosen ha tulsuly van, ami tartja a felsotested. Na meg egy megfelelo hat is. Sokaknak itt verzik el.
-
válasz
MC Pite #331910 üzenetére
Ó, a szilvalekvár az odahat, nekem legalábbis. Megeszek egy olyat, utána 20-30 perccel a puszta közepén olyan speed boostot ad, hogy az outi geo + drop tartás + 25-ös slick gumik ahhoz képest kutyafüle
A rendes ebéd nekem nem játszik tekerés közepén, túl sok negatív következménye van - nyilván ez egyéni dolog. Egyelőre ezt úgy oldom meg, hogy nagyobb túrát vagy közvetlen ebéd előtt csinálok, vagy kényelmesen ebéd után. Egész naposra egyelőre nincs tervem...
Virslit próbáltam a múlt héten, az nem igazán jött be, az éhségérzet elmúlt, de nem éreztem, hogy adna energiát. -
ZolkoW
őstag
válasz
Hasaggymeg #331913 üzenetére
én eddig azt hittem, puha = rövid távon kényelmes, kemény = hosszú távon kényelmes, de ez puha, és rövid távon is kényelmetlen volt
Nem kicsit... biztos a forma is hozzájárult, de szerencsére nem erre koncentráltam, meg arra se, hogy délben nem kéne naptej nélkül kószálni 2 órát a világban. Oké, a tavalyi pár km-es sétabiciklizésből indultam ki, az akkor lényegében csak a fagyizóig vitt. Itt sem igazán a biciklitúra volt a fő attrakció, csak hát a társaság, meg hagyomány.. -
válasz
MC Pite #331908 üzenetére
Ülés pozíció szempontjából kb.ugyanúgy ülnék nem? Ezért lenne jó a kölcsön bringa.
Békéscsabán nincs kölcsönzés a Dechatlonban, weboldaluk szerint, személyesen meg még nem kérdeztem meg.
Az alboin 100 sima merev villás, legalábbis az enyém, fapad belépő modell. Egyedüli extra az állófényes hátsó lámpaamiből pont az állófény funkció nem működik már jó ideje.Ki van égve a panel, de sima lámpaként még ok.
Rendeltem egy klímát, úgyhogy a bicaj csere elhalaszva. -
ZolkoW
őstag
válasz
Hasaggymeg #331905 üzenetére
hát, a katicabogás is gyilkos. a cinege viszont legalább páros szerv!
más: írjátok itt a kényelmet, szombaton kölcsönzött bicóval voltam a messzeségben, hát kegyetlen, milyen nyerge volt, ezen 3 perc is borzasztó, szerencsére 2 óra után sem lett sokkal rosszabb:
-
MC Pite
veterán
válasz
gbors #331909 üzenetére
Péksütiket (teljes kiörlésű szilvás pl aldiban) meg a benzinkutas hotdogokat szeretem hosszabb tekeréskor (főleg ha nem egyedül megyek és valaki figyel a bringára), Balcsikörön az ebéd pedig jellemzően gyros pitában (jól esik a zöldség meg a szósz, és hogy nem olyan nehéz a hús része).
-
MC Pite
veterán
válasz
sherlock82 #331893 üzenetére
a trekking ill a fitnesz kerékpár kb ugyanaz
Micsoda?
Egy 10 meg egy 15kg-os kerékpárt hasonlítunk, amiből a jobbikat fele energiával lehet hajtani, a másik meg addig kényelmes amíg a boltba mész sörért, utána zsibbad az ember segge rajta?
Nem vágom mi a te világod, mivel tekersz...Victoryus: Miért ne lenne flatbarnál előrelépés, nem értelek... ALboinhoz képest egy normális fitness normális gumikkal, akár normális kerékkel kis vagy nagy fényévvel gyorsabb. A Fastroadom most 10,3kg, ha bekerül a P1800 kerékszett, akkor egész használható súlyban lesz. Gyere el egy körre a trekinggel, meglátjuk van-e érdemi különbség
-
OnLy16
tag
válasz
Victoryus #331904 üzenetére
A Decathlonnak biztos van
1 napi kölcsönzést megér.
A karbon villa miért nyel el több rázkódást mint egy alsópolcos teleszkóp?
Könnyebb lesz a bringád, (valamennyivel gyorsabban fogsz menni) de kényelmesebb tuti nem lesz.
A Lidlben szokott lenni USB-C tölthető első-hátsó lámpa pár 6000 körül. Az jó vétel volt nekem. -
válasz
zsocy #331890 üzenetére
Tehát ha flatbar-nál maradok, akkor nem nagyon van előrelépés, azt leszámítva, hogy lesz egy szép új bicajom.
Valakinek esetleg Békéscsaba környékén nincs ilyen Triban bicaja amit megnézhetnék közelebbről ?
Végül is ennyi erővel tényleg vehetek egy karbon villát+nyeregcsövet a Gepidára, és akkor legalább elnyel valamennyit a csodás minőségű utak által keltett rázkódásból. Így kényelmes pózban tekerek tovább, ugyanolyan lassan.
Egyelőre rendbe rakom a világítást rajta, kap kapcsolós állófényes első lámpát a régi kormány kapcsoló+halogén helyett. A kormány kapcsolót pedig mindig megnézik.Dehát az csak 800Ft volt, szemben a 8000 forintos lámpával, egyetemistaként is skót voltam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BMW topik
- Android szakmai topik
- Internet problémák
- Háztartási gépek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Autós topik
- További aktív témák...
- DJI AVATA 2 Fly More Combo 1 akku - drón szett DJI Goggles N3 FPV szemüveggel
- Nike Airmax 720 43-as sneaker eladó
- Karcos Amazfit GTS 4 okosóra dobozában
- Új, felbontott Philips Series 7000 BHS752/00 kerámia hajvasaló - 2 év magyar bolti garival! -
- DJI FPV Fly More Combo drón + Goggles V2 szemüveg - 3 akkuval
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest