Hirdetés
- Andras-G: #Kószagondolat - eMag tapasztalatok 2026-ban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- talmida: My Art II.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Met: Metallica: M72 World Tour
- Andras-G: Az internet veszélyei [2. rész] - Facebook Marketpalce
-
LOGOUT
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
6030D
addikt
válasz
Dark Archon
üzenetére
+Seep: Ti is csak olvastok, csak nem értitek....
Nem lövöm le, jó szórakozást.
-
-
flash-
veterán
válasz
lsebestyen
üzenetére
de nem is tudom hogy a p515 öt rá lehet e tenni sora 3550 hajtóműre.
vagy ha a lánckerekes változatot veszem akkor pedig lehet kellene láncot meg sort is cserélni ? (elvileg legalábbis ugytudom lánckerék csere esetén kell) -
SteveAd
tag
válasz
parandroid
üzenetére
Rengeteg Topeak cuccom van. Szerintem kiváló minőség. Sajnos az ár sem "kínai"
-
6030D
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Majd az ő asszonykája is megjelenik a fórumban rendet rakni!
-
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Jessz!
-
válasz
Dark Archon
üzenetére
ezen felnevettem
"pincében tartottak" -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Dark Archon
üzenetére
Fú öcsém, parandroidra most vertél egy kora reggeli kört.
-
-
Csápájev
őstag
Decathlonban most le van árazva ez a fotokrómos szemüveg.
Esetleg van valakinek?
Jó vétel? -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Robertó79
üzenetére
Emléxem, hogy valamikor 2012 környékén láttam itt az első 29"-os Cubeokat és tetszettek...amúgy leginkább a középmezőnyt képviselik, függetlennek mondott tesztek (és saját tapasztalatom) alapján meglepően jól elkészített, kevés gyárihibás vázzal dolgoznak, továbbá évek óta egyik legjobb ár-értékű kerékpármárka a piacon. Nálunk a családban 2015 óta eddig 3 volt és ha ma vásárolnék kerékpárt nagy valószínűséggel újra ez lenne, mert karbon váz, villanyos Transmisson, MT8, elfogadható kerékszett, Fox villa ennyiért aligha van más gyártónál.

-
Robertó79
tag
A Cube kerékpárokról általánosságban mi a véleményetek.
Még nem hallottam róla. -
Toobee
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
Múltkor a Garmin gumi nagyot mentett. Rövid, puha csavarokkal jött a gyári mount. Azóta vettem rozsdamentes hosszabbakat, meg menetrögzítőt. Pedig nyomatekra voltak húzva. Hogy leszakadt-e a fejük vagy simán csak kirázódtak, azt nem tudom, de üres menetek fogadtak.
-
Victoryus
addikt
válasz
bozont
üzenetére
Ahogy a Topikgazda mondja, nem mindegy, hogy a poros Békés megye, vagy valamelyik szerencsésebb, hegyekkel/dombokkal/erdőkkel ellátott rész.
Ide békésbe elég egy cross trekking/trekking/gravel/mtb is. Itt van gát, meg földút, meg kerékpárút, semmi extra. Én lehet használtat néznék, mert ilyenkor tavasszal mindenki eladja amit megunt, és ki lehet fogni jó áron bármit is. Meg el kell menni megnézni párat, nem muszáj meg is venni
Legalább ráülni, mennyire kényelmes, mi passzol hozzád.
Nálam az offroad a pósteleki erdő ösvényei, nyilván másnak meg valami köves hegyi ösvény... vagy a youtube-on a R1ders, bár ők meg downhilleznek, de az elég rázós terep, sziklákkal, hóval, ugratókkal. -
ladybug
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
Ezek felett a fura elnevezések felett egyszerűen nem tudok napirendre térni.
És nem fogom használni őket.
Jancsi!!! Beja!!! 🤦🏼♀️ Atyaég!! -
deva
tag
válasz
MC Pite
üzenetére
Utolsó kérdés, most rápróbáltam, hogy minden rendben lesz e, és közben rájöttem, hogy a gianten 5mm quick release van, DT keréken pedig 12mm thru axle, szóval nyilván ahhoz is kell adapter
Jól sejtem, hogy első kerékhez ez, illetve hátsó kerékhez ez kéne, a csere metódusa pedig ez lenne? Aztán ezzel elvileg minden meglenne, hogy tudjak cserélni.
... ez így jóval drágább lesz már, mint sejtettem volna, hogy lesz...
-
bozont
veterán
Üdv
Ilyen túrázós/off-roados biciklinek mit, milyet lenne érdemes venni? Jobban földúton szeretek tekerni, felénk nem csak szépen letaposott útvonal van. Na még néha szeretek letérni a kijárt ösvényről is kicsit vadregényesebb útvonalra.
De akad azért aszfalt is, talán 70/30% arányban.
Nyilván a sebesség nem a leglényegesebb, inkább a komfort, gondolom valami teleszkópos darab kellene.
Egyelőre nem tudom mennyi lenne a keret rá, az a másik kérdés hogy egyáltalán milyen árban kezdődik egy értelmes bringa? Persze milliót nem költenék így kezdésnek. -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
parandroid
üzenetére
Mondd neki, hogy meg mindig jobb mintha teszem azt én Beatrix, majd Blankával enyhítetted volna kapuzárási pánikod.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
pbors...erre csak azt mondom, hogy Giant, Merida, Asus, Acer, MSI...
-
pbors
tag
válasz
parandroid
üzenetére
Beszarol, azt hittem a Topeak német, de nem, mert tajvani.
Jól marketingelnek a kis rohadékok!
Amúgy eddig szerintem minden cucc amit tőlük vettem rendben volt. -
válasz
parandroid
üzenetére
Hát, ez a tartó elég béna. Ha megjön a Jancsi, a stucnit is állítható szögűre cseréled?
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
nejed jobban örülne, ha Beja helyett a biciklid egy narancs Orbi lenne?
-
vallas
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
Bi Jancsi? -
Tin
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
Valami zsinórral kösd a komputert a vázhoz, és akkor nem száll el, ha törik a tartó.
Én a hétvégén raktam fel egy ilyen stem mountot, egyelőre jónak tűnik, nem mozog. Rendeltem is belőle még egyet, hogy legyen tartalékba, mert gondolom ezek törnek idővel. Szerintem attól se várj csodát..
-
parandroid
félisten
Kínai kaland, második rész...
Mivel nem integrált a cockpit, ki kellett találni valamit tartónak, a stucnira csavarozható szir-szarokban meg nem bízok, szóval berendeltem egy topeaket, remélve, hogy ez kínai mércével már felső polc (nem nagy emberek ugye, nincs az olyan magasan)... A korábbi foskínai garmin tartós fiaskó után bátor dolog ez tőlem, de legfeljebb megy vissza az origi garmin aero mount.

Anyagra rendben van, mondjuk a gyári 47g-ot nem sikerült tartani (kézbe véve jó súlya van, ezért is került elő a mérleg - na jó, ez sem egy orvosi műszer), de maga a tartó az előző foskínai esetében is fémből volt, nem is az tört el... Doboz is korrekt, gumilapokat nem vitték túlzásba, csak egyféle méret van, a gopro tartóhoz meg imbuszos csavar van, nem kézzel oldható, de olyanom van itthon úgyis pár. Erre azért illett volna figyelni, nem véletlenül ez a sztenderd.
Ma kaptam értesítést is, hogy Jancsi is úton van. Az egyetlen problémám, hogy elszóltam magam, nejem meg teljesen kikelt magából, hogy nem hívhatom így, nem egy falusi parasztgyerek ez, hanem egy bicikli. Mire elkövettem azt a hibát, hogy megjegyeztem, hogy Bejával sem volt semmi gondja, de kiderült, hogy nem tudott róla, hogy Beja a... nos, a Beja. Ő azt hitte, hogy Orbie. Úgyhogy Beját sem hívhatom többet Bejának. Jancsiból meg valszeg kompromisszumosan Hans lesz. Esetleg Hansi, de erre még nincs engedélyem.

p
Ps.: Yep, nekem is feltűnt, hogy elsőre úgy néz ki, mintha a 'Rajzolj pöcsöt a plakátnak!' rajzverseny egyik pályaműve lenne.
-
Tin
veterán
válasz
Dark Archon
üzenetére
Tessék, ezzel mindenkit lenyomnál, 'szó egy gép, és Dura Ace Di2!
Whistle Vaero Shimano Dura Ace Di2 Fahrrad LordGun Online Bike Store
Nyilván nem a mi geónk, de azért van itt a topikban, akinek bejönne.
-
mauimagic
senior tag
válasz
MC Pite
üzenetére
Neked van/volt avid bb7-ed? Úgy emlékszem...
Gyári betét nem igazán akar fogni, éget...lehet ez ennyit tud, nemtom, de használtad esetleg gyantás betéttel? Az nagyobbat fog?
Hétvégén aszfalton is sikerült megégetni a 180-as RT67 tárcsát, azért az kritikán aluli szerintem![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Victoryus
addikt
Szopacs van az új 'ronccsal', mert az excentrikus középcsapágya cserés. De sikerült rendelni másikat, sram-ot. Így lehet nem volt annyira jó vétel, bár még mindig 180e alatt lesz a vége. Az Alfi8 legalább csak friss olajra vágyott, és működik. Halad ez

De jó ez a jó idő, lehet tekerni. Vasárnap asszony ktm-je kapott defektet, 5km-re itthontól. Tanulság, a KTM life-on baromi vékony a külső, nulla defektvédelemmel. Ez a retek kerül 250e + -ba, és még normális gumira se futotta. Se agydinamó se extra váltó.
Lényeg az, hogy kap ez a gép is slime-ot, meg fogok hordani legalább alap szerszám készletet, foltot meg gumileszedőt.
Röhej az Aldis Parkside -os készlet. A szerszámok nem rosszak, de a mellékelt foltok, kb. bútoralátétnek jók, ragadni nem ragadnak. Papír szerint csak smirglizni kell, utána simán öntapad... hát soha... kivártam az 5 percet. A zöld dobozos rema tip top megoldotta akenceficévelvulkanizáló ragasztóval. -
fulton
addikt
Hm isteni idő volt, csak megint rámesteledett és úgy hideg van még. Városnézős ride volt, de ami a lényeg kibebasz*ul egybe van a bicó ahogy van, imádom. Ezzel a tubeless rendszerrel nagyon jó a gép. (Főleg akkor ha rosszabb az út minősége). Vettem dynaplug-ot ,tárolási helye is megvan a bicón, meglátjuk hogy válik be a rendszer-de örülnék ha jól "vizsgázna" mert nagyon megszeretem azzal ahogy most van. Drágább és időigényesebb a fenttartása ugyan, de ez most másodlagos..

-
válasz
Dark Archon
üzenetére
Újra szól a hatlövetű, pedig a szemembe sütött a Nap!

Egyik héten max effort és feladás után difficult, de teljesítve! Ilyenkor nem tudom, mit szenvedtem múlt héten, de sokkal jobb érzés, amikor működnek a lábak. Mondjuk a tápanyagot sem bíztam most a véletlenre, előtte nyomtam egy mascarpone desszertet, közben meg ettem egy zselét.
-
Akkor valószínűleg kimaradt.
Ha tetszik vedd meg, átlagos használat és súly mellett szerintem aszfaltra elég; csak én nem ennyit vártam anno ezektől (amennyibe kerülnek) - én upgradenek vettem drágán.
Meg valami nem volt fasza a 615nél/korabeli simi fékeknél, mert sem előtte, sem utána sosem égettem meg még tárcsát, meg hullámosodott meg. De nem én vagyok az egyetlen ismik közül aki így járt, korábban én is éleztem haverokon a nyelvem hogy milyen szép színes tárcsájuk van
(aki 90+kg volt és/vagy agresszívebben ment).
Főni még nem szólt most, hogy neki elég volt (bár főni lefelé... nem túl agresszíven megy ) , de tény, hogy van akiknek meg jó (volt). -
deva
tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Ez volt a cikk, amit megrendeltem: Tartozékok: tubeless felniszalag (25mm), fekete alu szelep 26-35mm
Ezek szerint nem véletlenül nem találtam a dobozban semmi mást.
@MC Pite: hmm, átgondolom akkor mégegyszer, melyik tárcsa legyen, köszi!

-
Nekem MT800 volt, a túlhatják az a 12+78+1kg setuppal egy lightosabb, szakaszos 15-30 sec fékezgetős szakasz nem túl meredeken már elég volt BR M615-es, félfémes bordás betétekkel.
A mostani gépen ugyanekkora XT Rt86 van, ui betétekkel 8100as fékkel okés, ahogy a korábbi alap sramos kombók vagy aszfaltos gépeken a tektrok is azok. -
deva
tag
válasz
MC Pite
üzenetére
Igen, olvastam hasonlókat, hogyha túlhajtják, akkor hajlamos hullámosodni, de hogy őszinte legyek, mivel szaladgálós bringára lesz, egyhuzamban max fél óra városi, laza tempómenésnél többet nemigen fog látni, szerintem ez nem lesz tényező.
Amiért hajlamos leszek megvenni mégiscsak, szerintem tökjólnézki, és ez végülis fontos szempont is lehet
Köszi az adapteres ajánlást, egyelőre nem élnék vele, de ha ez változik, szólni fogok.
-
Nekem a montin icetech freeze volt, bemelegedve hullámosodott, kellet 1-2 perc mire visszahült és csendbe lett. Ez nem ugyanolyan, de hasonló. Ezek alapján a másikra inkább RT70 tárcsát raktam a gravelre (használt, akciós), azzal nincs bajom. Nem jobb mint a giant tárcsa szvsz.
A P1800 belső fogazású, a G1800ra külső fogazásút kellett vennem, mert túl széles (szerintem nem dt, vagy legalábbis másik típus) a QR adapter mint a P1800nál. Úgyhogy abból -illetve adapterből- van plusszom ha kell
-
deva
tag
válasz
MC Pite
üzenetére
Közben megnéztem, igen, a DT kerék centerlock, a default giant keréken pedig 6 bolt a felfogatás. Na most, egy 6 bolt - centerlock adapter 15-20 euró körül jönne, 35 euró környékén pedig lehetne RT-CL800 tárcsákat venni. Lehet, hogy tárcsát is cserélek akkor már, annyira nagyon nem drágább, és a régi kerék megmarad azonnal feltehető tartaléknak, ha esetleg valamikor kéne.
Ha minden igaz, internal serration tárcsa fog kelleni, meló után megerősítem ezt is, aztán mehet is a rendelés.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Lassan tényleg új korszakba lépünk.
[link] -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Dark Archon
üzenetére
A robot ajánlotta mindkettőt, szeletet és italt, mint cukor és adalékmentes alternatíva...aztán a citromosat nem szeretem, így maradt ez a bogyós...mondjuk nem viszem túlzásba, 2++ órásokra viszek enni 1-1 szeletet, inni meg 2h alatt egy, fölötta és főleg nyáron 2x 750 ml vizet 1-1 tablettával+csipetnyi só + kis citromlé.

Más...tegnap éppen hazaértem még lámpa nélkül, egyelőre nagyon max hatig lehet még világosban menni.
-
válasz
pbors
üzenetére
Nem, hanem a fagyira, meg a molos hotdogra

#350024Hasaggymeg: a tabletta iható, csak drága, így túrákon használom. Ha itthonról indulok, akkor meg EZ.
-
-
Khelben
nagyúr
válasz
ígyvanferi
üzenetére
És nem szabad a tablettás változatát venni, mert örökre sárga marad a fehér kulacs. Nem is értem, ha a porban nincs színezék, a tablettásba miért kellett?
-
ígyvanferi
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
De decathlonban biztosan láthattad: [link]
-
ReFleXx
addikt
kinek melyik ISO por valt be?
-
pbors
tag
válasz
Dark Archon
üzenetére
Vajon erre írta, hogy elkezdődött?
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Azurooandrew
üzenetére
Én ilyent vennék, talán nem olyan nagy értékű a kerékpárod, hogy az ennek levágásának nehézségein túl is felkeltse a tolvajok érdeklődését.🤔
-
parandroid
félisten
válasz
Dark Archon
üzenetére
Meg a fagyi se?
p
-
-
fulton
addikt
Elkezdődött : )) : P
-
Tin
veterán
Ez nem nekem való, én is úgy vagyok vele, ahogy Dark, valami mamil típus lenne majd idővel nekem is a célom, szóval gravel, széles gumik, stb. Hónap végén börze, hátha szembejön egy jól felszerelt Nuroad, bár itt kint az M és L méret a legnépszerűbb a colos németek miatt, így az fogy el először, meg elég ritka is. De idén most ez nem is szempont, nagyon ia jól elvagyok a Nulane-el.
#350005Dark Archon: az se rossz, de ne aggódj, linkelek még, ha látok akciósat. Ezt igazából csak neked címeztem, de tudtam, hogy a méretedben nem akciós, meg nem is a te geód, viszont árban bika, gondoltam hátha valaki másnak bejön, mondjuk parandroid most vett, meg ez neki is nagy.
-
freelanced
addikt
Az ilyen jellegu gepekre:
https://www.bombtrack.com/my25/complete-bikes/outlawhttps://boodabike.com/en/product/booda-bike-pilot-s-557?srsltid=AfmBOooudOBBmRlVVrEVli24t-gXJ9B_ydw0VjX0UkXQCM0U_TwT70ZC
Mennyire bonyolult agyvaltot rakni, akar valamilyen egyszerubbet?
Egyebkent a Bombtrack-et ismeri valaki mint markat? A masikrol mar lattam itt hogy ismert jobban. -
Maximum1
őstag
VAN RYSEL Gravel kerékpár, SRAM Apex 1x12s - GRVL AF akciós ha valakinek kell, van még ez+az ami jó áron van.
pl. zselé -
prannk
őstag
Sziasztok. Olyan 29 es 2.4 es mtb terepgumit keresnék amelyiknek minnél kissebb a magassága.
Szűkölködőben van a 29 es kerék.
Tud valaki ilyet?
-
parandroid
félisten
válasz
Azurooandrew
üzenetére
Jó szívvel nem. Nyilvános, vagy közösségi térben nem szabad hagyni kicsit is értékes kerékpárt. Nincs az a zár, ami megfelelő szerszámmal, illetve képzettséggel ne lenne pár másodperc alatt nyitható. Főleg az akkus flexek korában.
p
-
Kro
tag
Igen a varia elég régi modell már, de érdekes módon még mindig a legjobban/legmegbízhatóbban működő radar a piacon, tudomásom szerint.
Jelenleg Raveman NT201-et használok. Mondhatni nincs nagy bajom vele, de a sok fals jelzése néha bosszant kicsit.
Illetve még 1-2 apróság, de mindegy is.
Üzemidőre nem láttam panaszt Varia használók körében. 16órát ír, tesztek alapján tudja is. Bringázásaim java részt pár órában kimerülnek országúton.
A micro usb tényleg idejét múlt már, de tudok vele élni.
Berendeltem egyet, ebben az árban mennek a használt piacon is. -
Azurooandrew
tag
Sziasztok, az összefoglaló "3.0.9 Milyen kerékpárzárat vegyek?" pontja alapján talán nem teljesen off a kérdésem. Egy társasház mélygarázsának kerékpártárolójában szeretném elhelyezni a KTM X-life road bringámat, tudnátok hazai üzletben megvásárolható 10-20 ezer forint környékén zárat/láncot ajánlani? Köszönöm szépen!
-
Toobee
veterán
Mai gyíkváll dopamin. 20 km/h-s szél, 40 km/h-s lökésekkel, outi szervizben, csak a TT van itthon. Adta magát a görgőzés, de aztán ránéztem a szélirányra és azt mondtam most vagy soha: 2016-os grupettos KOM-ot próbáltam meg egyedül lehozni. Nem volt egyszerű odáig elszenvedni magam. Első 44 km reco volt, 2x2 perc 2 300 wattot raktam csak bele, hogy ébredjenek a lábak. Az utóbbi két hét a TT pozi beállításáról szólt, már kicsit el is voltam kenődve, mert nagyon nem akartak jönni a wattok könyöklőn, sokkal nehezebb leadni, mint országúti pozícióban. Azt hiszem, most már kezd alakulni, 10 percre 282 watt jött ki, erre dobott is intervals új FTP-t: 252 watt, de a 8 percem is PR lett (mindezt TT poziban, aki ment már így, az tudja, hogy tök máshogy működik, mint a szfinx vagy alsó fogás outin.
Mélykút - Jánoshalma

-
válasz
athomi
üzenetére
Egy bringás topikba a "hétköznapi felhasználás" nem biztos hogy elég egyértelmű gyereknél sem; de akkor aszfalt, szar aszfalt, jó földút, alkalmi használatra tippelek.
Erre hótziher hogy nem vennék montit. Ot van egy tonna merev bringa, pl amiket javasoltam.
Ha mindegy, akkor nyilván pont ez is jó.STC Speed: Valóban terepre (ha már mtb) nem kérdés, az 1×10. Végáttétel kb ugyanaz, de a 10esnél nagyobbak a lépcsők.
Ha esetleg leginkább aszfalton fogod használni, akkor a 2×8 kisebb lépcsőket ad.
[Áttételek]
Új hozzászólás Aktív témák
- LENOVO ThinkCentre M93p (SFF)i5-4570,4GB DDR3,500GB SATA3 HDD,DVD,WIN10
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Xiaomi 15 12/256GB - Kártyafüggetlen, Zöld, ÚJSZERŰ - 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4495, 100% Akkumulátor
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Intel i5-10310U Refurbished - Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Nem lövöm le, jó szórakozást.

És nem fogom használni őket.