Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
norbiphu
őstag
válasz GeneraL_XTX #1126 üzenetére
és egy esetleges váltó upgradenél nem szopó, hogy a hátsó agy menetes evado 2.0-nál? evado 3.0-nál már nem lenne ilyen gond, meg ott a fék is vmi alap hayes hidraulikus, csak árban kicsit meredekebb kategória már. amúgy durva, hogy kb. tavalyi modellekhez képest nagyjából semmit sem változtatott se a kross, se a kellys, az árak meg mindegyiknél +10-20%
"Hmm," sed teh lolrus. "Maybe we shud go ask Ceiling Cat?"
-
Burt1793
veterán
ma mentem egy kört, kipróbáltam sports-tracker.com programját mobillal.
De nem tudok beregisztrálni... nem regisztráltam még be soha és mégis minden emailcímemre azt írja, hogy már regisztrálva van...
Amikor jelszóemlékeztetőt kérek, akkor meg azt írja, hogy nincs ilyen emailcím az adatbázisban.
Ördögi kör. Tud valaki segíteni?
Mentem 50 km-t megállás nélkül, trekking kerékpárral, igazi leányálom volt ;-) -
rétisün
veterán
ez a méret már majdnem kicsi neked, persze hosszabb stucnival orvosolható, ha rövid lenne a váz, akkor lesz gond, ha a nyerget nem tudod eléggé felemelni.
a giant-el mi volt a gond, miért érezted nagynak?
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
Burt1793
veterán
válasz Mr.Csizmás #1453 üzenetére
mindkettőt próbáltam... sikertelenül, ráadásul csak két emailcímmel a nem facebookosat és a többire is azt írja, hogy foglalt. A facebookot meg csak akkor fogadja el ha van alap reged, de azt meg ugye nem tudom elérni.
Örültem, mert alig merült a mobilom, zenehallgatással, két óra trackeléssel ;-) De most meg nem tudom beregisztrálni -
-
Katsu
aktív tag
Sziasztok,
XX. kerület környékén ismertek lelkiismeretes jó kerékpár szervizes szakit?
Akire rá lehet bízni a szokásos kenéseket, időszakos karbantartásokat?
Jól jönne egy. -
attiati
veterán
Tudom, hogy örök téma a lakatkérdés, de tanácsot kérnék: 30-35e ft-os bicóra mit vegyek? (esetleg később lecserélem egy 90-100e ft-os bicóra)
kryptonite keeper 12 u-lakat megteszi 5e ft-ért?
vagy abus catena 685 shadow lánc 7e körül?
Boltba, erre arra ugornék be max fél órára és a portaszolgálatos házban lenne a lakásajtó előtt (de ezt még meggondolom, mert a lakásban is elfér)
[ Szerkesztve ]
-
rétisün
veterán
ha a giantet hosszúnak érezted, akkor outin még inkább 'meg leszel lőve', ott még előrébb fogod majd a kormányt/fékváltókart, mint egy egyeneskormányos bringán. bár ez rövidebb stucnival korrigálható valamennyire. ezek alapján inkább tényleg a kisebb váz lehet jó.
mondjuk én a 175 centimhez 56.5 centis felsőcsövű outit hajtok, 100-as stucnival.
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
Teasüti
nagyúr
válasz attiati #1462 üzenetére
Nem kéne ezt felvenni végre az első hsz-be?
Keeper az ajánlott ezért a pénzért. Drágábbért meg ott az Evolution széria. (De 20 centisnél véletlenül sem hosszabb.)
Drága biciklire mindegy mit raksz, ha el akarják vinni elviszik. Ezért drága biciklit elvből nem kötünk ki sehová.
(Nagyon maximum 1 percre, amíg beugrasz a boltba, de azért egy túrára csak nem viszel magaddal egy nehéz lakatot... Ilyen esetekre elég egy könnyű sodrony zár is - botcsinálta tolvajok ellen - és éber figyelem. De legjobb ha inkább megkéred a társad, hogy maradjon kint és őrizze. )
Láncot csak ha indokolt, mivel gyengébb a zárszerkezet ezeken és jóval nehezebbek is.
Nagyobb biztonságot ad, ha külön biztonsági lakatot használsz és külön láncot hozzá.
De nem éri meg, mert egy jó lakat önmagában annyiba kerül, mint a linkelt láncos lakat és ennél nehezebb párosítás aligha van.[ Szerkesztve ]
-
Daniel Alves
őstag
Shimano 105 Golden Arrow alkatrészekkel dolgozott már valaki vagy használ(t) ilyen szettet?!
Orbea Orca OMR M10iLTD www.translapschallenge.com
-
rétisün
veterán
nem csak előrébb kell nyúlni, alighanem alacsonyabban is lesz a kormány, mint egy fitness bringán.
hogy nem nagy-e? már nem emlékszem, egy hete áztam el utoljára, azóta nem ültem rajta
komolyan: nem lehet nagy, ha a balaton kört bírtam rajta
-
Teasüti
nagyúr
válasz Mr.Csizmás #1467 üzenetére
Ugyanaz mint a Keeper, "csak" 1 mm-el vastagabb kengyel és jár hozzá sodrony.
Még mindig vágható az én infóim szerint erővágóval, bár nehezebb befogni a picit nagyobb átmérő miatt - amire még rájön 2-4 mm gumírozott burkolat.
14 mm az az átmérő (kör keresztmetszet), amit már nem visz a csapszegvágó (biztonságtechnikai szakember véleménye).Persze ez nem jelenti, h ez alatt mindent elvágnak, mert ha jól le van zárva és nem férnek hozzá, meg nem tudják letámasztani a szerszámot, akkor már a Keeper-t sem fogja nyers izomerőből elcsípni (gravitáció nélkül) Fekete Lacin kívül senki.
Marad a sarokcsiszoló és a fűrész, ami még szóba jöhet (esetleg hidraulikus csapszegvágó, de az meg olyan böszme, hogy megint szar hozzáférni a szűk helyekhez).[ Szerkesztve ]
-
Burt1793
veterán
válasz lsebestyen #1458 üzenetére
Igen, először mobilon, majd weben, ha be akarok jelentkezni, kidob, hogy hibás email vagy jelszó, de ha beírom az emailcímet a jelszóemlékeztető opcióhoz, azt írja, hogy nincs emailcím...
-
attiati
veterán
válasz Teasüti #1465 üzenetére
de monjuk ezt és a következő teljes hozzászólásodat
a videón 1:01-nél látható Tonyon márkájú zár egyébként micsoda, hol kapható?? Sehol nem találom. Ha ilyen 2ezer forint körül kapható, akkor szerintem egész jó hatákonysággal véd.
-
rétisün
veterán
a geometria-táblázatokban általában virtuális felsőcső-hossz van megadva, ami a nyeregcső és a fejcső közötti vízszintesen mért méret, ez egyforma slopingos és hagyományos váznál is, emiatt nem lehet gyakorlatban különbség a hagyományos és slopingos váz között, persze csak a méretet tekintve.
ennél a radonnál elég érdekesen van a méretezés, pl. az 56-os vázméretnél egy 560-as méret sincs a felsőcső hosszának inkább az 555-öt mondnaám, az a vízszintes méret.
km-óra: én flight-decket használok. a shimano saját cucca, a kompatibilis fékváltókarral használva áttételt, pedálfordulatot is mutat.
[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
válasz attiati #1474 üzenetére
Csak egy közönséges sodronyzár, ez az 1 perces kategória. Ha ennél hosszabb időre akarod magára hagyni a bringát, akkor nem ajánlott semmilyen sodronyzár. Egy gyakorlott ember nem teketóriázik vele ennyit.
Mondjuk én inkább a spirális sodronyt választanám, jobb használni és könnyebb, rárakható a vázra. Igaz csak egy csípés egy jobb fogóval, de amire ezt szánom, ott jó eséllyel nem lesz senki a közelben szerszámmal a zsebében (1 perc bolt).
Már mint nem ezt a kis szösszenetet berakni, hanem vmi kivonatot az ajánlott lakatokkal árkategóriánként.
(#1472) Mr.Csizmás
Áh az túlzás. Csak egyszer jól utána jártam a dolgoknak.Szvsz nem a lopásgátló értékével vagy minőségével tudod biztosítani a bringád, hanem a szakszerű használatával.
Hiába veszel méregdrága lakatot, az sem lesz bolondbiztos. Illetve a Tesco-s lakat is megkeserítheti a tolvaj életét, ha megfelelően zárnak vele.[ Szerkesztve ]
-
ginola
addikt
Sziasztok
Milyen könyvet ajánltok bicaj javításával, tisztításával, karbartásával, beállításával kapcsolatban?
-
rétisün
veterán
a radonon 6700-es ultegra van, a 6502-as flight-deck csak 6600-ig jó. a 6700-hez sc-7900-es kell.
-
vicces
addikt
ez mennyire éri meg az árát szerintetek??
:)
-
rétisün
veterán
igen, pont most néztem én is...horror áron van, hiába pulzusmérős is meg minden.
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz lsebestyen #1458 üzenetére
Nemrég volt róla szó, hogy van gy ingyenes szervíz a Deákon, szerintem oda vidd
-
lsebestyen
addikt
válasz GeneraL_XTX #1485 üzenetére
Ha a fékváltókarra gondolsz ma helyre raktuk a pánt mozdult el, szerencsére semmi komoly nem lett, sajnálom h a nyereg egy pici helyen felszakadt, tök új volt Nekem a vállam mozgatásra kicsit fáj, de egészen jól megúsztam.
-
HollyBoni
veterán
Sziasztok!
Most kicsit kipofozom az országútit ami a padláson porosodott. Az első agy recseg ropog, kónuszos. Ezekkel az agyakkal lehet valamit csinálni, vagy kuka? Ha jól értelmezem maga a csapágyház az agy itt, gondolom az kopott ki. Szétszedtem de semmit nem láttam csak golyókat, meg trutyit.
Van itthon agy amit bele tudnék tenni, csak ahogy néztem kerékfűzést 3000ft-ért csinálnak probike-nál, ez az átlagos ár?
-
attiati
veterán
válasz GeneraL_XTX #1485 üzenetére
Az nem semmi. Tök jó, hogy hétvégén vettem bicót és egyből szerelőhöz vittem 5e ft-ért
Bevállaltak volna sárvédő és csomagtartó felszerelést és hátsó kerékben csapágycserét is?
Ott kell hagyni a bicót, vagy hogy működik, valaki próbálta? -
Szakbarbár
aktív tag
A Velence 10x után megtaláltam a következő kihívást amit megpróbálok: Spirit of Balaton. Remélem 1 hónap alatt tudok annyit fejlődni, hogy letekerjek 220 km-t.
Ez történik, ha a lustaság és a nemtörődömség találkozik egy biciklivel:
A képek telefonnal készültek, gyenge minőségűek.
Külső: 0,5-0,8 bar nyomáson, szétrepedezve. Csoda hogy még nem kapott defektet.
[link]
A hajtás sem az igazi:
[link]
A fékbetétnél konkrétan már látszódik a fém, és úgy használták. A nyoma megtalálható a felniben.
Kíváncsi lennék Baltofarkas gépe milyen lehet ehhez képestEz a hozzászólás nem jöhetett volna létre elektromosság nélkül.
-
deicide
veterán
válasz Szakbarbár #1489 üzenetére
Az egy fun túra, nem kell annyira sietni, mint a 10x-en tettük, úgy annyira nem vészes. Jó idő esetén én természetesen megyek.
Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
veterán
Ismerősöm lehet, hogy venne egy verseny cangát, szerintetek?.
どんな時代だろうが、機械は決断しない、 戦闘は人間がやるんだ。
-
Gyufaaa
veterán
Egy kis tanácsot szeretnék kérni. Mekkora vázméret lenne nekem ideális outinál?194cm vagyok. Jelenleg van egy trekkingem aminek 60-as a vázmérete. Látom, hogy egy páran érdeklődtek már e felől. Ez a vázméret jó lehet az outinál is vagy ott esetleg nagyobbat vagy kisebbet érdemesebb nézegetni. Erősen gondolkodom egyen, mert szeretnék egy kicsit komolyabban "belemélyülni" a kényelmes túrázgatáson kívül, amire tökéletes a mostani trekking.
-
Zebu
addikt
-
Gyufaaa
veterán
-
Zebu
addikt
-
belaazallat
addikt
Üdv!
Gratulálok a Toomy-nak és a Velence 10X résztvevőinek.
Én Visegrádon voltam, szombaton Esztergomba tekertünk el: [link] Városban szétnéztünk párommal. Majd visszafele elkapott minket egy kiadós zuhé/zápor. Meg is látszik azon a szakaszon tempót mentünk.
Másnap Szentendre: [link] Esőt megúsztuk, de a Duna áradása miat két helyen vizibicikliztünk.
A kompozás és a sok séta kicsit rontott az átlagon, de nem erről szólt.
[ Szerkesztve ]
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
deicide
veterán
válasz belaazallat #1497 üzenetére
Szép táv, gondolom a környék is látványban gazdag. A Dunával még szerencsétek volt, a héten lesz sokkal rosszabb is
Szolidaritásból mi is áztunk valamelyest a 10X-en, amit azért szívesen kihagytam volna.
[ Szerkesztve ]
Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
félisten
Sziasztok!
Első lámpát keresek bringára.
A lényeg, hogy olcsó legyen, sokat bírjon egy töltéssel, és vízálló legyen, annyira, hogy egy kiadós esőt lazán kibírjon.
Ez tetszett meg az ebike-ról: Blackburn Voyager 2.0. Legalábbis design-ban ez tetszik, de nem feltétlenül ragaszkodom hozzá, főleg, hogy nem írják, hogy vízálló lenne.
Van valami legjobb vétel ebben a kategóriában?
A fényerő csak annyira számít, hogy messziről is jól lássanak, és lehetőleg kissé oldalra is világítson.Köszi!
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
Zoli133
addikt
Nos, nemrég kérdezősködtem kerékpááár ügyben, a vége az lett, hogy lassan 2 hete, de megvettem egy B'twin rockrider 5.2-t, újonnan 65k-ért.
Nyilván nem a legjobb vétel de részemről kellően elégedett vagyok vele és azt hiszem ez a lényeg.
Eddig nem sok kb 160km-t tettem bele, a hátsó váltón kellett kicsit utánállítani, de tudtommal ez teljesen normális.
"It's a fez. I wear a fez now. Fezzes are cool."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen monitort vegyek?
- EA Sports WRC '23
- Asszociációs játék. :)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A Silent Hill 2 Remake is magyar szinkront kap
- Metal topik
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest