Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zebu
addikt
Sziasztok!
Rég nem jártam erre.
A héten megvették a fitnesz bicómat 2 év tekerés után, itt az idő egy koskormányos országútinak. Az 55.5-ös Rapid 3 szerintem kicsit nagy volt nekem.
Nézegettem a használt piacot, de nem nagyon találtam fogamhoz valót. Ha láttok valami jó dealt, akkor megmutathatnátok
Lehetőleg 105 feletti szettet szeretnék, 56-57-es méret ami szóba jöhet. Giantból kicsit kisebb. Felsőcső nem nagyon lehet 56 felett.Ilyen méreteket mértem magamon (itt kalkuláltam):
Inseam: 85
Trunk: 67
Forearm: 31.5
Arm: 62.5
Thigh: 60
Lower Leg: 55.2
Sternal Notch: 148.2
Total Body Height: 183Egyelőre nagyon úgy néz ki, hogy egy RADON Sage 7.0 mellett teszem le a voksomat:
Specifikáció: [link]
Mit gondoltok?
Pedál fordulatot mér valaki? Kellene nekem valami jó kis km óra is majd.
Eddig ezek voltak a pakliban:
- VDO X3DW
- Cateye CC-RD300DW
- Sigma 16.12 STS (CAD)Mit gondoltok? Egyéb típus esetleg?
[ Szerkesztve ]
-
Zebu
addikt
válasz rétisün #1438 üzenetére
Az 56-os? Kisebb vagy nagyobb kellene?
Radon kalkulátor szerint 57 a jó.
Így viszont inkább a kisebbet célzom meg.Competitivecyclist ezt mondja a competitive fit-re:
Seat tube range c-c: 55.1 - 55.6
Seat tube range c-t: 56.8 - 57.3
Top tube length: 53.3 - 53.7
Stem Length: 10.9 - 11.5
BB-Saddle Position: 76.5 - 78.5
Saddle-Handlebar: 51.7 - 52.3
Saddle Setback: 5.2 - 5.6Szerinted? Mi lenne a jó méret? L-es giant nagy volt nekem.
Bodyscanning-ről mit gobdoltok?
Érdemes megcsinálni?
[ Szerkesztve ]
-
Zebu
addikt
Ez brutál gyönyörű:[Radon 125 slide 7.1 sl]
-
-
Zebu
addikt
-
Zebu
addikt
-
Zebu
addikt
válasz fi:zi'k #1547 üzenetére
Még nem tudom... egyelőre méret bajom van
Kb addig agyalj amíg Sage 7.0 nem megy le 1000 Euro kategóriába, vagy az R1 még 888 marad és megszülöm a gondolatot, hogy mekkorát vegyek
Szóval agyalj de még nem tudom mikor lesz! Lehet 1-2 nap, de akár pár hét is lehet.
Jah és igazából nem Magyarországra rendelem, hanem Bécsbe egyik cimborámhoz. Onnan még majd el kell hoznom a cuccot, mert sajnos Magyarországra ez a bolt nem szállít.
-
Zebu
addikt
Pulzus mérős órám van, csak kormányra még nem szereltem fel eddig. Kellene valami felfogató hozzá.
Lidl-ben vettem, de szépen működikPedálfordulat akkor nem is fontos igazából.
Akkor csak egy mezei megbízható kódolt óra kellene ami bír hideget, meleget és ahőmérsékletet is mutatja.
-
Zebu
addikt
Na ma próbáltam néhány országúti gépet. Igaz csak rájuk ültem, hogy a felsőcső hosszt próbálgassam.
Cube Peloton 56-os: Akkora mint, egy gyerek bringa nekem. Baromi kicsi. A kormány az első kerékagyat nem hogy nem takarta, a közelébe sem volt... kb még egy 8-10-es strucnit elbírt volna. sajna 58-as Cube sehol sem volt...
Scott Speedster S30 56-os. Teljesen jó volt a méret. A kormány tökéletesen kitakarta az első kerékagyat.
Mindkettőn görgőztem is ipphogy, felültem rájuk. Az 56-os Cube tényleg mini volt.
Bianchi Nirone 57-es. Hibátlannak éreztem szintén. Kormány és első karékagy távolság stimmelt.
Ezután bodyscanning. Ott csak Gianttal foglalkoznak. Kiderült, hogy rövid a lábam és nagy a testem és hosszú a karom. Illetve a kar hosszal nincs baj. Plusz a vállam is lehetne szélesebb. Sebaj ez van Sajnos a mérési eredményeket nem adták oda. Viszont Defyből M, vagy M/L kellene. Tehát az L-es Rapidom teljes mellényúlás volt... Javasolták, hogy menjek el hozzájuk próbakörre. Egy bringapróba 5000 HUF. Sajnos a mért eredményeket nem adták oda
Ezután megnéztem egy Cube Agree 56-os gépet is környéken. Hát az is mini volt.
Ezek alapján az a konklúzióm, hogy felsőcsőből nekem az 560mm az ideális. Az a 2 bringa amire felültem, ott mindegyiken ekkora volt és kényelmesnek éreztem.
Ez alapján, ha a Rapid R1-et választom, akkor biztos az 58-cast rendelem meg, mert kb ugyanaz a geometriája, mint a Cube-nak.
-
Zebu
addikt
válasz lsebestyen #1677 üzenetére
Áh félolfalas pedált biztos nem hasznélnék és nem is ajánlom senkinek. MEgszokod a stoplit és utána már nem fogod máshogy hajtani
-
Zebu
addikt
válasz KaiotEch #1711 üzenetére
Huhh ezt nem ajánlanám. Valszleg nehéz és eléggé összetákolt kínai diszkont kerékpár formája van.
Ennél sokkal jobbakat tudsz venni főleg ha még 100e-ig hajlandó vagy elmenni.
Jó lenne tudni mégis mit akarsz csinálnivele. Milyen terepen stb... mondjuk egy belépő szintű egyszerűbb MTB-t javasolnék amivel szolíd körülmények között tudsz bicajozgatni.
Vagy akár egy trekking is szóba jöhet. Kérdés mit szeretnél. 100-ért már sokféle van ami szép és jó
[ Szerkesztve ]
-
Zebu
addikt
válasz KaiotEch #1711 üzenetére
Ez egy fekete-fehér: Kellys Viper 2.0
Egy cross tekking: Kellys stylus
Egyébként a Kellysnél vannak szebb és jobb bicók is, csak hirtelen most első blikkre ezeket találtam
[ Szerkesztve ]
-
Zebu
addikt
válasz KaiotEch #1717 üzenetére
Ez egész jó vételnek tűnik: [link]
Többiek?
Milyen magas vagy?
Amit linkeltél annak nem látom az árát. De az sem rossz. A Praktikeresnél feltétlenül jobb
Packersbay: Nekem a garanciális időn bel-l sem cserélték anno a Giant bicómon a monoblokkot garanciában, mondván, hogy az kopóalkatrész és amúgy sem az a baja, nem azért kattog a pedálom terhelésnél.
[ Szerkesztve ]
-
Zebu
addikt
válasz M_o_g_y_i #1720 üzenetére
Hasonlót vettem az asszonynak is csak feketében és nagy szögekkel a Scott bicójára
Szép!
Mondjuk Wellgo-t szerintem többször nem vennék Igaz azzal nincs bajunk, de az SPD-SL pedál az 1 év után már alig forgott Visszavittem a boltba és vita nélkül visszaadták az árát. Megnézte az ember és csak annyit mondott, hogy jahh Wellgo.... vegyek inkább Shimano-t
-
Zebu
addikt
válasz lsebestyen #1726 üzenetére
Ohhh bocs mellément tényleg plusz jól el is gépeltem mindent, mert mobilról nyomtam Bocs!
Vittoria Zaffiro neked nem opció? Csupa jót olvasok róla és kedvező az ára.
Jorus: Asszony eddig megúszta! Egyelőre a saját lábamat sikert lezúznom vele... hónapikig megmaradt a seb.. ehh Lecsúsztam egy rézsűn és csúnyán rácsaptam néhány túrista miatt akik nem akartak félreállni
KaiotEch: Az a Capriolo érdekes lehet ha tetszik a színe. Igaz a 18-cas nem túl nagy a magasságodhoz, de meg lehet szokni. Kell egy nagyobb nyeregcső!
Én 17.5-öst vettem magamnak és 183 vagyok
[ Szerkesztve ]
-
Zebu
addikt
válasz Gyufaaa #1747 üzenetére
Ők azok: [link]
lsebestyen: Nekem a Panaracer is egész gyorsan repedezett Bár mutassatok már képet repedezésről pls Melyik a gáz kategória és melyik az ok.... Igazából 11 BAR-nál 85kg körül szerintem mindegyik szétmegy pikk pakk az én esetemben... Vagy nem így van?
Testbike vélaményekben nagyon nem bízok amúgy. Akkor már inkább mbr, vagy roadbike nemzetközi oldalak...
[ Szerkesztve ]
-
Zebu
addikt
Küllőre csak kellene valami fényvisszaverőt tenni. A borostyánsárga kilőve, valami kis esztétikusabb dolgot szeretnék az országútira rádobni. Nektek van rajta? Milyet használtok?
Rendőrökkel nincs gond? Le kell csak szarni?
-
Zebu
addikt
válasz marcusa #1778 üzenetére
Járdán ne kerékpározz, mert nem szabályos és egyébként a gyalogosok sokszor veszélyesebbek, mint az autók.
Ha autók között mész, nagyon ne húzódj le az út szélére, mert vagy elsodornak, vagy nem vesznek észre. Arról nem is beszélve, hogy a szélek általában nagyon rossz állapotban vannak. Én mindig kicsit beljebb megyek a sávban. Max ha valaki nem mer elmenni mellettem, akkor lejjebb húzódok egy kissé. Az ut mindenkié
Nagyon figyelj a parkoló és jobbra kanyarodó autókra. Egy ajtónyitás, vagy egy gyors jobb kanyar előtted elég kellemetlen helyzeteket tud teremteni.
Tudom, hogy azt írtad nem akarsz autók között menni elsősorban. Azért szerintem biztos lesz olyan alkalom amikor fogsz. A fent leírtakat mindenképp tartsd szem előtt szvsz.
Jah és csak magabiztosan! Ne bizonytalankodj!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest