Hirdetés

2023. december 2., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) ricshard444


ricshard444
veterán

Ide jöhetnek azok a kommentek amik arra irányulnak, hogy megbeszéljék a fórumtagok egymás közt azt, hogy a jelenlegi felhozatalból melyik oldal a jobb és ennek a miértjét.

Ez nem OFF topik, hanem azért jött létre, hogy normálisan kifejtsétek a véleményetek arról amit gondoltok, tudtok.
Mindig az aktuális generációknál vitatjuk ( jelen esetben HD 7000 & GTX 600 ) a mit,miért és a hogyant, ezentúl itt kéretik egy kicsit elfogulatlanabban vagy ha ez nem is sikerül értelmesen hosszászólni! ( Kéretik mellőzni a Fanboyságot, és az ilyen kommenteket: " A ződ a király, simán lecsapja a k*csög piros oldalt" stb...)

Nagyon remélem, hogy van jövője a topiknak és nem csak a szemetelésből fog állni!

Ha ez nem fog menni és csak a Flamewar lesz, akkor a topik záródik, ehhez tartsátok magatokat!

Kellemes eszmecserét!

AMD Radeon HD7970 GHz Edition 3Gb VS Nvidia GTX 680 2Gb By: SzlobiG
A diagramot készítette ricshard444

A teszt 2013.02.21.-én készült. Táblázatos verzió.

Konfig:
Intel Core I7 3770K@4.5GHz
Gigabyte GA-Z77-D3H|
Geil Evo Veloce 2x4GB DDR3 2200MHz (CL 11-11-11-30 CR2)
Samsung 830 256GB SSD
Chieftec 850G-DF PSU

VGA: Gigabyte GTX 680 2Gb (Driver: GeForce 314.07 WHQL)

VGA: XFX Double Dissipation 7970 GHz Edition 3Gb. (Driver: AMD Catalyst 13.2 Beta 6)

Windows 8 64Bit.

[ Módosította: radi8tor ]

Vannak dolgok...

(#2) FaTHI


FaTHI
őstag

Nálam egy 7870-es, és több db.660Ti -is volt.
A 660ti- fraps-al mérve jó 20%-al gyorsabb volt, hiába húztam a 7870-et +100Mhz-el nem lett érdemi változás.Én úgy látom a 660Ti- versenytársa inkább a 7950-es lehet.

(#3) Macka


Macka
veterán

Jó ötlet volt a topiknyitás. Végre nem az nv és a radeon topikok lesznek "teleszemetelve". :R

Hogy ON legyek: nem Fraps, hanem szubjektív vélemény. BF3 7970 GHZ-vel ugyanazon konfig, beállítások (FHD, Ultra) mellett folyamatosabb volt számomra.

[ Szerkesztve ]

(#4) Gaboman


Gaboman
nagyúr

Majd beszállok én is ebbe az összehasonlításba, jövőhéten érkezik a Sapphire 7870XT kártyám.

Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)

(#5) zolee5016


zolee5016
őstag

Asusok....1. 580 gtx matrix....
2. 7970 matrix.....
Hát.ami azt illeti vannak érdekes dolgok nálam a két karinál.......
1 Példa...ETS 2 ami nem egy fps-meg gépgyilkos játék...de az 580 jobban viszi mint a Radeon..sok a mikrolagg a radeonnal,ami a gtx-nél nincsen...(érdekes azért ,hogy az adott kártyára optimalizált játékokban a Ge force jobb a sajátjában,és az evolvedben is.)
2.példa...Dirt 3 fej fej mellett semmi lényeges eltérés az inkább radeonra alkotott játéknál.....
Észrevételem..a Ge-forcem a Physx-miatt simábban teljesít, még az evolved játékokban is hozza a tutit,A radeon küszködik még itt ott...de ugye a fordulat most jöhet(jó az új driver a GCN t kihasználja) a keményebb játékoknál amik mostanában várhatóak.
Kb 15 játék van a gépen és mint mezei júzer használom figyelem a karikat,Sem 3dmark,sem unigine,sem más teszttel nem nyaggatom őket feleslegesen,pontvadászat céljából,egyszer ment le rajtuk,mikor kipróbáltam őket..Ezek a tesztek nem érdekelnek.A 600-as Gtx-ek még kimaradtak az életemből mert fullHD-ban nem hiszem,hogy kell jobb az 580-matrixnál...Igen tudom..lassan kevés a másfél giga ram...de egyenlőre elég......

[ Szerkesztve ]

Ha meghalsz,te nem tudod,hogy halott vagy,csak a környezetedben élők tudják..és nekik nagyon nehéz...namost ez a helyzet akkor is: ha hülye vagy---

(#6) Bile Demon


Bile Demon
őstag

Idén 4 kártyám volt:

GTX 460, kb a megjelenése óta. Gyári OC-s gigabyte 768MB. Amikor eladtam még akkor is elég volt a teljesítménye - nekem. Eladás oka: 2 kijelzővel sokat fogyaszt (2D idle). És ez nálam az energiatakarékosság éve. Elegem van a 20 eft-s villanyszámlából. :) (Már csak 15.)

Vettem hát egy 7770-et. Tudtam hogy visszalépés lesz bizonyos szempontból. tesztekben az jött le, hogy DX9-ben picit rosszabb, DX11-ben picit jobb lesz. Gyakorlatban betettem a gépbe és, ezek voltak az első észrevételek:
-driver fel és az első üdvözlőképernyő ahogy megjelent és fokozatosan kivilágosodott, már az darabos volt, "vsynces", az nvidia kártyánál az átmenet mindig folyamatos volt.
-böngésző "micro laggol", hamar beláttam, hogy azért ahogy kapcsolgatja az órajelet, főleg az opera volt rossz. IE alatt alapból magasabb órajelen tekert, nem volt annyira zavaró
-MPC HC-ban SD video lejátszás szaggat, már amit szoftverből játszik le, HW gyorsítás nélkül, nehéz megfogalmazni, de én láttam kölönbséget, nagyon sok és különféle videót szoktam nézni. és tuti nem driver gond, mert több gépben is megnéztem és a laptopon a integrált video is jobban nyomta azokat a videokat, mint a I7-es gépben a 7770... eléggé zavart
-DXVA-val a blue rayt jól nyomta.
-sleep móde után nem éled fel a gép, úgy megfagy a rendszer, hogy 2040-re áll a dátum. (PCI-E link power managementet kellett tiltani) ez megoldódott
-3D-ben egész jól ment, jobban mint vártam és jól bírta az OC-t, átlagon felül. Egy ideig együtt tudtam vele élni, aztán hangos volt a hűtése mire teljesen összeált a konfig és nem akartam egy 10-est költeni jó hűtésre, inkább az egész kártyára rádobtam és lett egy:
7850:
-ez már jobb volt 3D-ben, újra rákaptam a játékokra :)
-jó OC a GPU-n 860->1100, de a RAM-ok már koránt sem voltak olyan jók, mint a 7770-en (ott 1.6GHz-n mentek, itt 1.3 körül) ugyanaz az ELPIDA RAM, mondjuk 256 biten ez nem volt szűk keresztmetszet.
-de nem oldotta meg a problémákat (a zajt és a 2D/filmlejátszás alatti szépséghibákat)
-2 kijelzővel még a GTX460-nál is többet fogyasztott, film lejátszáskor 50 fokos volt a GPU és hangos a hűtés.mert 50W-ot fűtött el közben.
-zerocore: használhatatlan technológia. ezen a kártyán 2 képernyőnél nem működik és akkor sem aktiválódik ha pl a microtorrent irogat a képernyőre %-okat. szóval beláttam, hogy nem érdemes emiatt az AMD kártyáit preferálni, adok egy esélyt a GTX 600-as sorozatnak:
GTX 660:
- sima nem Ti. még ez is picit drága. nem nem az van, hogy nem telik, hanem főleg 2D-re kell és játék csak hébehóba. a simában kevesebb tranzisztor van, újabb, és minden watt számít. :)
- itt már tudományosabban jártam el, és kinéztem egy olyan kártyát, amit mások már teszteltek a szempontjaim alapján és jól teljesít.
ezt: GTX 660 MSI Twin Frozr III
-úja folyamatos az üdvözlő képernyő kivilágosodása :)
-2D-ben és film nézéskor nem kapcsolgatja az órajeleket, a legkisebb órajeleken marad nyugiban, de ha mégis, mert pl a másik kijelzőn valami aktív és mégis órajelet vált, azt nem látni meg a képen...
-2 monitorral és közben BD lejátszással is 15W körül marad a fogyasztása
-játékokkal sincs gond.
-OC-ban nem túl erős. max 50MHz-t tud (a gyári OC-n felül), ami 30 FPS-nél +1.5 fps-t jelent. ergó nem old meg semmit és nem is OC-zom, mert minek.
-benchmarkokban az OC-s 7850 sokkal gyorsabb volt (20%), de a játékokban én jobbnak találom a GTX 660-at.
-Farcry 3 ultrán bőven jól fut.
-idén ez az első olyan kártya, amivel 1 hét után is elégedett vagyok. :))

[ Szerkesztve ]

Bruhe

(#8) janika77 válasza Bile Demon (#6) üzenetére


janika77
csendes tag

Köszönöm ezt a kimerítő leírást.Tanulságos.Épp kártya vásárlás előtt állok.asus gtx 460 van most.azt hiszem maradok az nvidia vonalon.Nem áll módomban próbálgatni a kártyákat.Maradok a biztosnál.Nagyon agyaltam egy 7850-en.... :R :R

(#9) oliba


oliba
őstag

Gigabyte GTX 460 1GB OC változatom volt. Ezt cseréltem le HD7770-re, főkén a 100W-os fogyasztáscsökkenés miatt. A 7770 TOP-ot 1 hónap garival adták, cserébe nagyon olcsó volt. Gondoltam magamba, hogy 1 hónap alatt kiderül, ha van problémája. Ekkor még a 12.8-as drivert használtam, ha jól emlékszem, a lényeg, hogy elég sok problémám volt. ZeroCore alatt lefagyott, nem tudtam visszajönni. Játékok néha fagyogattak. Körbeolvastam és láttam, hogy nem csak én vagyok így, mert ez általános driver probléma. Örültem is magamnak, hogy nem a kártya a rossz. Aztán jöttek az újabb driverek, amivel mindenkinek jó lett, csak nekem nem. Ekkor kezdtem el gyanakodni, hogy hát a kártya nem jó. Ekkor már buktam az 1 hónap garimat a rossz driverek miatt. Ezennel köszönet az AMD-nek és ekkor már fél éve kint volt a széria. :U

Azóta a GPU órajelet visszavettem 30MHz-cel és tökéletesen működik. Driverek is tökéletesek lettek azóta, amióta az AMD is adogatja ki a bétákat. Szinte előbb válaszol ezzel az AMD a játékbeli optimalizációs problémákra, mint az NV. Összességében nem bántam meg a cserét, csak azt a garanciát bánom

(#10) benedekco


benedekco
addikt

Talán jó lenne arra is figyelni, hogy hozzászólásokba ne múltbéli hiedelmeket (vagy akár valós problémákat) hozzatok fel érveknek hanem inkább, az egy időben megjelent generációk tulajdonságait ütköztessétek. Vagy ha általánosságokban beszéltek akkor egy korszakból hozzatok példát. Leginkább a jelenben kéne gondolkodni nem a tegnapban, bár az utóbbi is előreviheti például a használt piacon nézelődő felhasználókat.

Mos mé, hánem? De! Vagy nem...

(#11) Alpachino válasza FaTHI (#2) üzenetére


Alpachino
veterán

"A 660ti- fraps-al mérve jó 20%-al gyorsabb" :D

Akkor valamit nagyon benéztél, vagy nem az újabb driverek voltak a 7870 alatt, :N mert nálam is járt a 660TI és közel sem ezt tapasztaltam.....közel azonos eredményeket mértem, vagy is 7870 és a 660 TI esetében, tuningal meg egyértelmű volt a 7870 előnye, persze játékoktól függően.

De ha végig gondolod, akkor papírformailag is képtelenség a 20% difi közöttük, mivel a 7950 és a 7870 között is mindössze 10-15% különbség van ( tuning off) tehát ebből adódóan a 660TI-d még a 7950-et is simán "veri" :D

"Hagyjuk a szexualitást a hanyatló nyugat ópiumának!" ( Virág elvtárs)

(#12) krx21


krx21
nagyúr

Akinek volt GTX680 és AMD7970 a gépébe, érdekelne a véleménye, elfogultság nélkül, de elfogultsággal is... ;]

(#13) BlessedElroy válasza krx21 (#12) üzenetére


BlessedElroy
senior tag

Na pont erre vagyok kíváncsi én is.

Origin: BlessedElroy

(#14) FaTHI válasza Alpachino (#11) üzenetére


FaTHI
őstag

Hát pedig az új driverekkel néztem..kb 2-hete.

(#15) SzlobiG válasza krx21 (#12) üzenetére


SzlobiG
félisten
LOGOUT blog

Volt.

7970 Ref:
-hangos hűtés
-több fogyasztás
-2D/3D váltási bugok
-bugos zero core (kék halállal kelt fel sokszor a gép)
-több erő (most már)
-nagyobb számítási teljesítmény (pl kódfejtés)
-1Gb-al több VRAM
-bugos driverek

680 Ref:
-halk hűtés
-kevesebb fogyasztás
-kiegyensúlyozottabb teljesítmény (no micro akadás)
-gyenge számítási teljesítmény
-jó driver support

A 7970 tavaly ilyenkor még meg volt tudom azóta sokat változott és ha a jelenlegi helyzetet nézzük azért lesz jobb választás mint a 680, mert AMD pénzeli a játék fejlesztőket.

(#16) Winne


Winne
nagyúr

Akkor már én is leírom a tapasztalataimat. Ti4200 óta csak a piros oldalon voltam, sosem volt igazán bajom egyik kártyával sem, mindegyiket szerettem, el is tudtam adni és a mai napig jól működnek az új tulajoknál. Ezek sorban 3850/4850/7850, utóbbiból mindjárt kettő, Crossfire-ben voltak egy darabig, ezt cseréltem a végén odorgg fórumtárssal egy 680-ra, itt tértem át a zöld oldalra. A csere előtt elég sokat teszteltünk, a 680 nem volt sokkal gyengébb, mint a 7850cf, mert a cf-et nem bírtam rendesen kihajtani, csak akkor, ha a grafikai beállításokat maxra tettem az adott játékokban, nekem meg alapvetően nem erre kellett. BF3-ban teszteltünk együtt és ahol a 680 elvérzett a 7850-ek ellen, az a nagyobb akciójeleneteknél volt, ahol nagy robbanások voltak, összedőlt valami, amitől felrobbant valami, vagy csak egy egyszerűbb példa, amikor tankban ül az ember és kap egy javelint, attól is leesik az fps.

Két fontos előnyét tudnám megemlíteni a zöld oldalnak ennyi év piros oldal után:

- az nVidia panel végtelenül egyszerű, minden könnyebben megtalálható és működik, nem kell pöcsölni vele, holott a a catalysttal sem volt igazán gondom. :)

- ami kapásból feltűnt, mint különbség, az pont a fordítottja volt, mint amit anno a Ti4200-al éreztem az akkori ATi konkurens ellenében a Far Cry első részében (9550 lehetett talán, nem biztos), mégpedig most a 680-nak sokkal jobb a színvilága ugyanabban a játékban, színesebb az egész, élénkebb minden.

Nekem ennyi a témában az érdekeltségem, sosem érdekelt, hogy melyik oldal, nem is voltam elfogult egyik oldallal sem igazán, mert ár/érték arányban döntök az alkatrészeim vásárlásánál, nem érdekel az adott hardver presztízs értéke.

:)

Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...

(#17) BlessedElroy válasza SzlobiG (#15) üzenetére


BlessedElroy
senior tag

Szóval ha jól értelmezem, a 7970-es izmos kari, de jelenleg túl sok a driver probléma. Ha ezt megoldják, akkor jobb választás lesz a 680-nál. De jelenleg a 680 a nyerő. Éppen kártya vásásrlás előtt állok, de még mindig el vagyok veszve.

Origin: BlessedElroy

(#18) krx21 válasza SzlobiG (#15) üzenetére


krx21
nagyúr

Hát nem egyszerű a Te tapasztalatod alapján sem választani... Kár, hogy csak év végével jönnek a 8-as AMD-k... Igazából már arról kéne beszélnünk, de arról nem sokat tudni... Kíváncsi vagyok, hogy a jövőben megjelenő játékok mennyivel lesznek hatékonyabbak PC-n AMD kártyán, hogy a két új konzolba is AMD lesz... Ki tudja... Viszont az NV nemsokára itt egy izom kártyával ami ráadásul még nem is az "igazi" új generáció! Az biztos, hogy izgalmas év lesz az idei...
Én most leginkább egy GTX790 4+4Gb ra váltanék... Nekem nagyon bejön az egy nyákra 2 gpu megoldás...
De szerintem a GTX790-re még többet kell várni mint a 8-as AMD-kre...
Egyenlőre nézzük mit tud a Titánium... Egyáltalán azt lehet SLI-be tenni?

(#19) Winne válasza BlessedElroy (#17) üzenetére


Winne
nagyúr

Ha vásárlás előtt vagy, akkor még várj, nemsokára jönnek új kártyák, ami miatt sokat tud változni a piac. :K

Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...

(#20) krx21 válasza Winne (#19) üzenetére


krx21
nagyúr

A Titániumon kívül sok minden nem fog jönni mostanság...

(#21) Malibutomi válasza BlessedElroy (#17) üzenetére


Malibutomi
nagyúr

Semmi baj nincs a 7970 driverekkel, pont mostanra jöttek rendbe. Ha megnézed azt írta, hogy régen volt olyan kártyája.
Kb egyforma erösek a 680-al, de a 7970emlékezetböl olcsóbb, kb. 670 árában van.

[ Szerkesztve ]

(#22) BlessedElroy válasza Winne (#19) üzenetére


BlessedElroy
senior tag

Na ez a bajom...
Most építem a gépem a 0-ról.
Adott egy I3770K, egy fasza ház: NZXT410 phantom, 2x 4G corsair red kit(2133).ezek vannak meg.
2 hetem van kitalálni milyen kártya lesz.(egyenlőre gtx 680/ radeon 7970= 60/40%)
De azt hagyom utoljára. Remélem ez a topic segít a döntésben. Anyagi szempontból egyértelműen a 7970 a befutó, de b...hatom, ha kínlódni kell a driverekkel.(vagy azért nem olyan vészes a driver probléma ATI-éknál?)
Lassan beleőrülök ebbe az egészbe...mit vegyek?bla bla bla...

[ Szerkesztve ]

Origin: BlessedElroy

(#23) BlessedElroy válasza Malibutomi (#21) üzenetére


BlessedElroy
senior tag

Szóval akkor most már a 7970 jobb választás mint egy éve?
Hmm...
7970 tulajok, ex-tulajok!!!(vagy csak hozzáértők)
Melyik lehet a legjobb választás 7970-ből?
Csak egy normál tuning kell, nem hyper-extreme.

Origin: BlessedElroy

(#24) radi8tor válasza BlessedElroy (#23) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Konkrét típusra itt kérj tanácsot: [link] :R

⭐ Stella

(#25) BlessedElroy válasza radi8tor (#24) üzenetére


BlessedElroy
senior tag

Sajnálom...

Origin: BlessedElroy

(#26) Winne válasza BlessedElroy (#22) üzenetére


Winne
nagyúr

Hát ha két héten belül vagy, akkor tényleg ezek közül kell választanod, a Titan lehet leviszi kicsit a 680 árát, de jelen esetben én a 7970-et venném már a nyers erő és az Abu által sokszor említett GCN támogatás miatt, az új driverekkel sokat gyorsult a pirosak. :K

Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...

(#27) BlessedElroy válasza Winne (#26) üzenetére


BlessedElroy
senior tag

köszi a tippet!

Origin: BlessedElroy

(#28) Tomix24


Tomix24
addikt

Érdekes topik, de mindenki a saját kariját fogja dicsérrni, ez egyértelmű. Azzal meg nincs előrébb az aki venni akar, de nem tudja mennyi is az annyi két kari között.

"Még nem létező" dolgokról meg van már elmélkedő fórum mindkét gyártónál. A VS(Versus) szerintem jelenthetne konkrét méréseket is. Van rengeteg gyártó által készített Benchmark, ki lehet írni a beállításokat, és ezáltal könnyen látható egyes karik között a számbeli különbség. Az üres dumánál mindig jobb a tárgyi bizonyítás.

Én ezzel járulok a Topikhoz:

MSI 7950 Twin Frozer 70-85.000Ft között lehet kapni 7950-et itt a PH-n. [link] Így könnyű ár/érték arányban nézni a kártyákat.

Elég jól húzható fajta. Családunkon belül 2 is van.
Gpu :1250Mhz-en is mehet az enyém, a másik 1350-is jó szellőzés esetén.
Ram: 1900Mhz gond nélkül mindkettőnél.

Így 1250/1700-at választottam mérésre. I7-es 2700K-s Cpu-val, hogy ki is legyen hajtva.
A Benchmarkok letölthetőek nagy részt, illetve ugyanazon pályán mennek végig fixen. Autós játékoknál 3-at érdemes mérni és a középső eredményt berakni. Sok cég más más játéka, tehát kizárt hogy mind AMD-s vagy Nvidiás párti legyen. Azért húzva néztem a teszteket, mert egy kari annyit tud, amennyit stabilan ki lehet hozni belőle.

Ezen játék tesztek lefuttathatóak bárkinél, érdemes összehasonlítani az kapott eredményeket:

Sniper Elite V2 Benchmark Alap program beállítás - 1080p (C:\documents\SnipereliteV2)
1200/1700

3DMark 11 Basic Edition
Performance preset

Far Cry 2 önálló Benchmark
Beállítások a képen.

Street Fighter IV önálló Benchmark 1080p - Minden maxon(jobbra szélre állítva), V-sync of egyedül.

Hitman beépített benchmark - 1080p, minden maxon, képen a beállítások.

Dirt Showdown / F1.2012 / Dirt 3 - Beépített benchmarkjaik:
Minden maxon, ultra preset - 1080p - Multisampling 8f16x EQAA


Ma estig lesz még Metro(beépített bench) / Unigive Heaven / Cat Benchmark is.

[ Szerkesztve ]

(#29) krx21 válasza Tomix24 (#28) üzenetére


krx21
nagyúr

Gyakorlatilag össze szetted azokat a címeket ahol jobban megy az AMD.. Vagy rosszul látom? :U

(#30) kockaharcos


kockaharcos
senior tag

Ha valamelyik 660Ti tulajnak van kedve BF3-at mérni Frapsal, úgy hogy megyünk egymás mellett,mögött, akkor én szívesen benne lennék alap 7870-el, és maxra húzott 7870-el is.

Ezt a módszert már használtuk párszor, és viszonylag pontos eredményeket mutatott, ha valaki nem az eget bemúlta folyamatosan. :D

Később írok véleményt a 2012-ben megfordult kártyákról. Lesz majd HD 6950-->GTX680 ref-->HD7970 WF3-->HD7870 direct CU ii V2 Crossfire-->HD 7870 dc ii v2 1db. :R

[ Szerkesztve ]

(#31) BeLucZ


BeLucZ
addikt

Én anno vaciláltam, hogy 680 vagy 7970 legyen,végül utóbbi lett,az indok végtelenül egyszerű:

egy herélt és számítási teljesitményben jóval gyengébb vga 130-140 ezerért vs. egy erőtől duzzadó, komplex számításokban jeleskedő, brutális memsávszélességgel megáldott vga 100 ezerért

szerintem a legtöbb racionális vásárló utóbbi mellett döntene, pedig amúgy az nv kártyáival szoktam jobban szimpatizálni, de nagyon elégedetlen vagyok a keplerrel, hogy ilyen spórolós chip lett

nálam driverekkel sosem volt gond, sztem a szoftveres hibajelenségek jelentős része user error, persze nem mindegyik

és csak arra vagyok figyelmes, hogy folyamat jönnek a boost driverek 7970hez, jelenleg 13.2 béta 5öst használom és brutál gyors alapon is, sajnos nem valami tuningbajnok vgat fogtam ki, de el vagyok vele 1100/1500ön, ha kell a plusz erő, amúgy 1920x1200ban használom a karit

mielőtt a tahiti mellett döntöttem volna, alaposan végignyálaztam sok tesztet és amit megfigyeltem hogy a legtöbb játékban mindegyik csucskari sok fpst termel, de ahova igazán kéne az erő, nagy felbontáson, tele szűrőkkel maxon komplex számitásokban vérzik el a kepler. meg nálam alapból a ref karik vannak előnyben és ott a 680nál megint csak vicces a 2x6 pin, meg a nyák se az igazi, nem csipem a spórolós megoldásokat, eddig nem ezt csinálta az nv, ezért is voltam elégedetlen ezzel a szériával, az árazás még hagyján mert általában mindig jóval drágább az nv, de hogy ilyen chipért kér el ennyivel többet, számomra érthetetlen

microlaggot soha nem tapasztaltam 7970nél sem és soha egyik radeonnál sem, lehet szerencsés vagyok, de egyetlen vgamnál sem volt soha, de higyjétek el sokat számit nagyon a szoftveres körités, a rendszer alapos karbantartása, rendezettsége, hozzáértő beállitása, ezek nélkül akármilyen vganál és akármilyen drivernél lehetnek gondok

amúgy amikkel játszom az bf3, sc2, cry 2-3 béta, alan wake és társai., eddig 580asom volt utána 480 580as teljesitményen tehát ugyanaz, de ahhoz képest félelmetes amit a tahiti leművelt, vszinüleg jókor vettem a 7970est, mert mostanra kiforrott, lehet ha startkor veszem, nem biztos hogy ilyen elégedett lettem volna, de igy igen

hát ennyi lett volna a véleményem :R

[ Szerkesztve ]

(#32) BlessedElroy válasza BeLucZ (#31) üzenetére


BlessedElroy
senior tag

Ez tetszett.:D
Te voltál az utolsó csepp a pohárban, nem vacilálok, eldöntöttem mit veszek :))

Origin: BlessedElroy

(#33) Winne válasza kockaharcos (#30) üzenetére


Winne
nagyúr

Így mértünk odorgg fórumtárssal is, ha érdekel kikeresem az eredményeket. ;)

Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...

(#34) daneeeeee válasza Tomix24 (#28) üzenetére


daneeeeee
aktív tag

Amúgy szerintem a különböző kártyák kitesztelése/összehasonlítása nem is rossz ötlet.

Javaslom, hogy nevezzünk ki néhány benchmarknak szánt játékot, egyezzünk meg a beállításokban és nézzük meg kié mennyit teljesít.
Az eredményeket akár valamilyen táblázatos (vagy grafikonos mint PH-s tesztekben) formában is összegezhetnénk.
Szerintem nem is lenne feltétlenül szükséges, hogy azonos konfigokról menjenek a tesztek így legalább összehasonlíthatóbbá válnának a különböző rendszerek, azonos VGA-k mellett.

Nagy előny lenne továbbá, hogy a közösség sokkal rugalmasabb mint bármelyik IT-oldalon megjelenő teszt. Tehát akár több féle tuning beállítás mellett is mérhetnénk és/vagy a legújabb drivereket is tesztelhetnénk (gyakorlatilag a kiadás után azonnal)

[ Szerkesztve ]

(#35) kockaharcos válasza Winne (#33) üzenetére


kockaharcos
senior tag

Én is vele mértem így. Mértünk 680 vs 680-at :DDD és ugye 7850 CF vs 7870 CF-et is. :)

(#34) daneeeeee: Adom az ötletet!

[ Szerkesztve ]

(#36) Zsohi


Zsohi
őstag

Én már nem vagyok olyan jó véleményen a Tahitiről, közel 10 év után ez volt az első Ati/Amd kártyám és röpke 2 hónap alatt alaposan összeismerkedtem vele. Hibák tömkelege aminek nagy részük igazából a gyártó sara, de akkor is az ilyen hibák nem igazán jelentkeznek NV oldalon: nem bírja a gyári OC-t, a NYÁK hajlamos meghajlani és a többi... Lehet rosszul gondolom, de szerintem az NV a gyártók felé jóval komolyabb szabályokat fektet le, mint az AMD. Ami pedig már az AMD sara. A DX9-es játékok... valami borzasztó gyengén fut egy két játék és a micro lag is előszeretettel jön elő bennük. Viszont nem csak rossz oldala van a kártyának, a DX11-es játékok eszetlen sebességgel futnak rajta és jelenleg az AMD ráállt a driverek tökéletesítésére, ami már most hozott egy generációs különbséget, hatalmas tuningpotenciál(7950ből 7970GHZ alacsonyabb fogyasztással) és a megkérdőjelezhetetlen előnye az árversenyben.
Ha esetleg újra tudnám élni a vásárlás napját, biztosan újra az AMD mellett tenném le a voksomat, csak most Sapphire kártya lenne a gépben a Gigabyte helyett.

https://ca.pcpartpicker.com/user/Zsohi/builds/

(#37) Winne válasza kockaharcos (#35) üzenetére


Winne
nagyúr

:K

A 7870cf-ben mekkora plusz kakaó volt még a 7850cf-hez képest? Kb. 20%?

Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...

(#38) kockaharcos válasza Winne (#37) üzenetére


kockaharcos
senior tag

Körülbelül igen, de megpróbálok pár eredményt előkeresni. :)

Teszt

[ Szerkesztve ]

(#39) Tomix24 válasza daneeeeee (#34) üzenetére


Tomix24
addikt

Összeszedtem az általam ismert beépített benchmarkos játékokat. A beállítások ott vannak. Nem vagyunk kispályások így maxon van minden, szerintem ne térjünk el ettől, mert akkor össze vissza lesz minden. Aki akar mérjen, és tegye fel. Ott vannak a beállítások :)

Akinek meg ez fáj - Nem, nem ATi-s benchmarkok. Ha elég tökös az Nvidia akkor az is érvényesülhet simán.

+1 Garantáltan nem AMD álltal lefizetett teszt :D :D :D
Unigive Heaven - 1250/1700 - I7-2700K

[ Szerkesztve ]

(#40) daveoff válasza Tomix24 (#39) üzenetére


daveoff
veterán

Alap órajelen is megcsinálhatnád a teszteket......úgy lenne korrekt a dolog! Akkor lehetne látni tuningal mennyit gyorsul a 7950, de sokan úgy vesznek kártyát, hogy egyáltalán nem akarnak tuningolni. Ráadásul a Te 7950-ed átlagon felüli példány! :C

LG 27GL83A 27'' UltraGear™ QHD IPS 1ms Gaming Monitor with G-Sync®

(#41) Tomix24 válasza daveoff (#40) üzenetére


Tomix24
addikt

A rokoné, na az átlagon felüli :O Mocsok kifogta... 1350-et megy bármilyen tesztel(enyém csak 1250-et).

Alap órajeles tesztekkel tele van a net. :) Az nem mutatja meg sajna mennyi is van egy kariban. Aki meg nem akarja húzni azoknak ismételten ott a rengeteg Weboldal alapórajeles tesztjét tudom ajánlani.
Alap órajelen kicsik a különbségek - szimpátia alapján is lehet választani, mert mindegy az egész. De ha valaki többet akar, akkor szerintem a 7900-es sorozat elég bika lett.

Itt a VS fórum, lehet cáfolni aki meri/tudja, és érdekli :)

[ Szerkesztve ]

(#42) daveoff válasza Tomix24 (#41) üzenetére


daveoff
veterán

Alap órajeles eredmény megmutatná, hogy Te esetedben mennyi plusz teljesítményt nyertél a tuningal! És ez lenne a legjobb összehasonlítási mod, mert ugye ugyanazon konfigban van a cucc! Pont ez lenne a lényeg az alapján, amit mondasz, hogy egy ~70-80k-s kártyából mennyi erő nyerhető ki! :B

LG 27GL83A 27'' UltraGear™ QHD IPS 1ms Gaming Monitor with G-Sync®

(#43) Bjørgersson válasza Winne (#16) üzenetére


Bjørgersson
félisten

MSAA-t is használsz vagy csak a post-process élsimítást?

As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility...

(#47) DroiDMester válasza FaTHI (#2) üzenetére


DroiDMester
nagyúr

1, Mennyibe kerül egy NORMÁLIS 660Ti? megsúgom ~80.e

2, Mennyibe kerül egy NORMÁLIS HD7870? megsúgom ~58-60.e

3, Mennyibe kerül egy NORMÁLIS HD7950? megsúgom ~78.e

a 660Ti valóban jobb(addig amíg el nem fogy a 1,5.giga VALÓS vRam ja) mint egy Ref 7870(de ez nem meglepő hiszen 20 000.Ft -al drágább tőle így elvárható hogy jobb legyen), de.... ha olyan játékot/beállítást nézünk ahol ~1,8-1,9.giga vRamot eszik egy adott játék ott már seggre ül a gétéix :K

4, Ha kicsit tisztába vagy a dolgokkal, tudnod kell hogy egy alap referencia órajeles(800/1250) 7950 is jobb mint a gétéix és még olcsóbb is, nem beszélve arról hogy 2X annyi vRam van rajta és még ehez jön a GARANTÁLT +40.% tuning, de a +60.% sem kizárt mert egy jobb 7950 mint az enyém annyit tud szinte gyári alapfeszen :)

Szóval mindenki száma 1értelmű a választás aki kicsit utána jár a dolgoknak, vagy nem elvetemült zöld párti!

****************************************************************************************
#39 Tomix24 : Már nagyon b@ssza a csőröm hogy ÁLLANDÓAN más gépével ÉKESKEDSZ!! mi lenne ha egyszer a SAJÁT GÉPED TESZTJÉT MUTOGATNÁD? mert akár hányszor belinkeltél tesztet, soha nem a saját gépeden készült teszteket látom! :O

(#48) radi8tor válasza DroiDMester (#47) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Elég egyszer is elküldeni a hozzászólást. :R Már vagy 3x töröltem.

⭐ Stella

(#49) Tomix24 válasza DroiDMester (#47) üzenetére


Tomix24
addikt

Neked végülis mi fáj? :W Szedjél rá már valamit..
Ehhez a karihoz értelmes CPU kell, nehogy ezen csússzon el, hogy nincs kihajtva... Így átviszem a sogoromhoz a karim(most is ott van) 1250-en futtatom, ennyit bír a karim. Ha máséval villognék, akkor az 1350/1900-al lenne mérve. A cukrom felmegy tőled. :N 2 ilyen karit vettünk, mostanság a CF-el tesztelgetünk, ez is gond?

Még valami. Kölcsön táppal mértünk ami másé(Képzeld nem volt elég a mostani) :DDD Na most, mennyire izgultál fel.. :W Gond ez is? Nem mindenki olyan gazdag hogy mindene meglegyen. Nálunk összedobjuk amink van :(((

Már nem is érdekel az egész, mérjen mindenki amit akar. :P

[ Szerkesztve ]

(#50) DroiDMester válasza radi8tor (#48) üzenetére


DroiDMester
nagyúr

Bocsy.. igen észrevettem.. amúgy csak szerkeszteni akartam és újat generált helyette.. még 1X bocs :B és kösz hogy törölted a többit :R

*********************************************************************************
Tomix24 Nekem meg az agy vizem forr fel, mia fr@ncnak veszel akkor 7950 TF3 -at ha NINCS géped meghajtani? i5-2400 meg ITX lap és 400W os gagyi táppal hajtani kb olyan dolog mind ha lenne egy 30.éves Trabantod, egy 1000.lóerős Bugatti Veyron motorral Amivel ugye HASZNÁLHATATLAN, de hát te tudod .... de ezzel nincs is bajom csak azzal hogy mindég más és nem a SAJÁT gépeden készült tesztet mutogatod mindenhol!

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.