Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
peter9228
aktív tag
Láttátok volna az én pulimat, majdnem nekiment a biciklisnek. Gondolom nem látott a sok szőrtől
Amúgy látnátok mi van itt Pakson... A gyalogosok körül se néznek, csak mennek át a zebrán, merthogy nekik van elsőbbségük. Ehhez már az autósok is hozzászoktak, de annyira, hogy ha a zebrától 2 méterre meglátnak egy gyalogost, megállnak. És kb. 30-al mennek a városban az autósok A főutcát meg pár éve átalakították. Tettek egy bicikliutat a járda mellé, egy szintbe, így: [link] Imádok a gyalogosoktól 20 cm-re menni (a gyalogosoknak általában az sem esik le, hogy a jobb oldali az nem járda)
-
Toomy
senior tag
válasz rétisün #1228 üzenetére
Okos húzás! Ha messzebb lettem volna biztos kerestem volna én is valami zacsi félét az úton és hazaevickéltem volna 5-6 bar-on.
(#1227) Szakbarbár . láncot szerintem felesleges vinni esetleg elég egy patent szem, de akkor már azt sem tudsz addig venni...
Amúgy nálam mindig van 1-2 tartalék belső plusz öntapadós belső ragasztó 2db műanyag külső leszedő, egy küllőkulcs, és egy ehhez hasonló zsebszerszám, ja és persze egy váltóbovden - mert a jobbos fékváltóm 3-4 ezrenként szaggatja -.
(#1233) lsebestyen - A stratnál lerakhatod, senki nem piszkálja!
[ Szerkesztve ]
-
deicide
veterán
válasz rétisün #1399 üzenetére
Mountival akartam kezdeni, első 6 körben, aztán cseréltem volna (10 kört Meridával a gyári nyeregben nem bírtam volna). Aztán a 3. körben eláztunk és akkor úgy döntöttem, hogy elég lesz lemosni az MTB-t. Jó döntés volt, mert a 9.-ben még jobban fossá áztunk
M_o_g_y_i: THX!
Dícséret illeti a többi kollégát is, akikkel egymást segítve mentünk: Udvari István, Horváth Gábor, D.Orion, Szakbarbár
Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
zoo8800
veterán
válasz rétisün #1387 üzenetére
Nekem már muszáj volt, rég voltam terepen.
1-2 percig nem esett, gondoltam indulhatok. 1 perc múlva elkezdett szakadni. Ekkor voltam a KFKI környékén, és Budaörs innen még rohadt messze volt. Most legalább élőben láttam azokat az ideiglenes patakokat, amik mély árkokat vájnak az ösvényekbe.rip and tear, until it is done
-
Zebu
addikt
válasz rétisün #1438 üzenetére
Az 56-os? Kisebb vagy nagyobb kellene?
Radon kalkulátor szerint 57 a jó.
Így viszont inkább a kisebbet célzom meg.Competitivecyclist ezt mondja a competitive fit-re:
Seat tube range c-c: 55.1 - 55.6
Seat tube range c-t: 56.8 - 57.3
Top tube length: 53.3 - 53.7
Stem Length: 10.9 - 11.5
BB-Saddle Position: 76.5 - 78.5
Saddle-Handlebar: 51.7 - 52.3
Saddle Setback: 5.2 - 5.6Szerinted? Mi lenne a jó méret? L-es giant nagy volt nekem.
Bodyscanning-ről mit gobdoltok?
Érdemes megcsinálni?
[ Szerkesztve ]
-
Toomy
senior tag
válasz rétisün #1438 üzenetére
Köszi!
De azt tegyük azért hozzá, hogy komolyabban 1 éve kezdtem, mert addig max. 26-27 -es átlagokkal tekertem.Ez a teljesítmény nagyban az egy éves 25 ezer km-nek köszönhető.
És megragadom az alkalmat hogy gratuláljak én is a többi sporttársnak is a tegnapi napért! Főleg a Velence 10x -nek, mert ott szinte saját erőből nyomták le a 100-200 feletti távokat! -
-
szki
őstag
válasz rétisün #1593 üzenetére
Érdekes ez a pörgetős bringázás. Nekem se áll rá a lábam. Nem is erőltetem, és csak 75-80-as a pedálom. De futásnál 3 lépés/mp felett pörög a lábam, ami bicajra vetítve 90 CAD lenne. 2 éve azt hittem majd a futástól kikészülnek az ízületeim. Közben meg bivaly erős ízületeket növesztettem...
(#1589) Teasüti: a pulzus mérése akkor hasznos, ha pontosan tisztában vagy a saját pulzusértékeiddel. Lényeges a max pulzus érték, és a tejsavküszöb. Ezek az értékek eltérőek futásnál, bicajozásnál, és úszásnál. A tejsavküszöb szépen tolható felfele tudatos edzésmunkával. Nagyon érdekes számomra, hogy valamikor tüdővel nem bírom, valamikor meg izomzattal az extrém terhelést. Aztán egyszer csak összeáll minden
Jelenleg bicajon síkon komfortosan elgurigázok, de gyenge vagyok emelkedőn magamhoz képest. Futni viszont remekül tudok 1-21 km közötti távokat másokhoz képest is -
belaazallat
addikt
válasz rétisün #2421 üzenetére
Mikor és hol találkozzunk?
Szerk: Azt hittem jövő hétvégén lesz, de nem, júliusban
[ Szerkesztve ]
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
szki
őstag
Benne vagyok, ha július 27-28.! Egy picit elhanyagoltam az igazán hosszú távokat az idén, de egy Zánka nem távolság 2x120 km-rel. Csak 4000 km-t gurigáztam idén eddig. Mostantól meg pár hétig csak hétvégén bicajozok. Új bicaj helyett inkább két pár új futócipőt vettem
[ Szerkesztve ]
-
Zebu
addikt
Lőttem pár képet a járgányról. Holnap remélem tudok menni vele.
Sigma 16.12 órát dobtam rá pedálfordulat mérővel. Teszt üzemben minden szuperált
Viszont a 105-ös váltó furcsa kicsit. Feldobom a nagy lánctányérra és lentről felváltok alulról a 3. fogaskerékre hátul. A lánc kapásból beleér az első láncterelőbe. Gondoltam nincs jól beállítva, szóval majd ránézetek, mert valahogy a váltóbeállítás nekem sosem sikerül rendesen....
Olvasgattam a leírását az ST-5700-nak és ott láttam egy olyat, hogy csak kicsit kell mozdítani a karon és akkor picit a láncterelőt alrébb tolja és nem fog belelógni. Na ez roppant érdekes. Holnap meg is nézem. Lehet, hogy csak ennyi a megoldás akkor?
(#2422) Muton: Biztos ki fogja rÁzni a belem. Ezek már csak ilyenek Szeretik a sima talajt Milyen kitüremkedésre gondolsz?
[ Szerkesztve ]
-
Cathfaern
nagyúr
Én benne vagyok Mondjuk azt még meggondolom outival menjek-e... (kerékpár utak állapota gondolom csak romlott azóta)
Amúgy július 27-28 lesz
És idén újra a kempingnél, szóval közelebb lesz a pizzázó[ Szerkesztve ]
Eladó Kinu M47 Simplicity: https://hardverapro.hu/apro/kinu_m47_simplicity_2/, eladó SteelSeries Arctis Nova 7P: https://hardverapro.hu/apro/steelseries_arctis_nova_7p_4
-
Cathfaern
nagyúr
válasz rétisün #2466 üzenetére
Hehe, na igen Csak az utak ne lennének olyanok amilyenek De valószínűleg outi lesz, mert a másik ~1 éve csak áll, és még ha kap egy generált is se szivesen indulok egy nagyobb útra olyannal, amin nem ülök gyakran...
Más:
Tudom váltó állítás kérdésköre sokszor előjön, és sok jó leírás van, de eddigi tapasztalatom alapján ha csak úgy hozzányúlok, annak több órás állítgatás lesz a vége Szóval a lenne a problémám, hogy hátsó soron a felső 3-4 tárcsára nehezen vált fel a váltó (nem megy pöccre, hanem kicsit kerreg mire felvált). Mihez érdemes hozzányúlni, hogy ezt orvosolni lehessen úgy, hogy máshol ne másszanak el a dolgok? (többi fokozat rendben van)Eladó Kinu M47 Simplicity: https://hardverapro.hu/apro/kinu_m47_simplicity_2/, eladó SteelSeries Arctis Nova 7P: https://hardverapro.hu/apro/steelseries_arctis_nova_7p_4
-
szki
őstag
válasz rétisün #2436 üzenetére
Bár nem olyan sokat tekertem bicajon idén, és azt se intenzív tempóban. De oda tudok taposni a pedáloknak, ha akarok
Ma 15:00-tól holnap 15:00-ig tart Lentiben a 24 órás bicajos maraton (6 km-es körök Lentiben). Bármikor be lehet kapcsolódni. Gurultam én is egy 40-est nagypapákkal és 10 éves kölkökkel. A tempó 16 km/h volt. De a 30 fokos tűző napon ez most épp jó volt így Persze egy 60-ast még mellétettem ma. Holnap délután is körözök még egyet. De előtte futok egy félmaratoni versenyt
Szóval Zánkára majd hasítunk. Lánctalpazunk -
Zebu
addikt
válasz rétisün #2482 üzenetére
Jah mondjuk az jogos.
Na kicsit állítgattam a bicón, holnap még valszleg ongázok kicsit. De kb moat jónak tűnik. A stucni lehet picit hosszú, mert a fékkarra támaszkodva azért az első agy nincs teljesen kitakarva, picit előrébb van.
Igaz lehet, ha a kormányt előrébb vagy hátrébb döntöm, akkor az is számíthat.Hogy kell amúgy beállítani? Mi a standard?
Majd kiderül mennyire lesz kényelmes, max a 110-zest lecserélem. Bár szerintem jó lesz. Ez a fél óra amit megtettem vele ma az elég biztató volt
Neked kitakarja full az első agyat a kormány ha a fékkar tetején támaszkodsz?
-
-
Zebu
addikt
válasz rétisün #2838 üzenetére
Igen erre emlÉkszem, viszont szerintem csak kattan és nem mozdít a terelőn. Feltételezem, hogy túl feszes a bovden és ezért ez a "fél állás" nem működik.
Ha az alsó tányéron vagyok, akkor kell az alsó "fél állást" használnom ahhoz, hogy kb a teljes tartományt végig tudjam zongorázni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest