Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: OlvasóMester - vágólap felolvasó alkalmazás
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- hcl: GPT diszk kisebbre klónozása
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
-
LOGOUT
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
rétisün
veterán
járt már úgy valaki, hogy külföldről rendeléskor kérte a webshop a kártyához tartozó nevet is, de nem fogadta el a webshop azt, ami a kártyán szerepel? mit lehet ilyenkor csinálni?
-
rétisün
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
"Legfeljebb kerülne ra egy macskás fadísz matrica.
Bár most így belegondolva, az alapból nem rossz ötlet." 
kissé bringáztam (végre
), nem voltam gépközelben......(lehet nem is árt néha elszakadni) ellenvélemény 
ha a Boardman, hát a Boardman, lényeg a tekerés......mikor jársz kis hazánkban?
#350325Hasaggymeg: szél errefelé is volt, nem volt mindig őszinte a mosolyom, de legalább tekertem.....
-
rétisün
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
gratula!azt hiszem ez a legnagyobb doboz, amit eddig láttam bringának, kb. kivetted és rá is lehetett ülni, egyben volt a bringa, nem?
na de most már aztán tényleg kell hozzá szervezni valami PH! gurulást
-
rétisün
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
Orbeát megveszi vallas?
-
rétisün
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
szervezzé' hozzá tavaszi PH! tekerést
megjegyzem, csak félig követed a trendeket, mert akkor már illet volna valami gravelt beújítani
én meg ehhez képest rendeltem két Tiagra 4700 hátsóváltót (jó 11-es outi/gravel fékváltókarokhoz), hogy legyen tartalékba, ha a mostani setupok közül bármelyik bemondaná az unalmast
-
rétisün
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
"...és mennyi így az amit ráköltöttél, szerelés minkadíj nélkül, összesen?"
tudhatnád, hogy ez olyan kérdés, mint egy hölgy életkora felől érdeklődni
-
rétisün
veterán
válasz
vallas
üzenetére
pont most hétfőn mentem volna melóba, lapos az első kerekem
gp5000+ űvegszilánk.....ettől függetlenül nem akarlak lebeszélni róla (az ára majd megteszi helyettem
),még úgy sem, hogy múlt pénteken a kedvenc(mostanság görgős) bringán is belsőcsere volt, bár arról tényleg nem a gp5000 tehetett, hanem az ezeréves belső anyaga a szelepnél. -
rétisün
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
mindig is koskormány párti voltam bár a gravel-hype simán elkerült de erre a trekre nem ülnék fel
ez nekem a tervezők (?) kényszeres, izzadságszagú, bármiáron újatkitalálós törekvésének tűnik, mindenféle értelmes cél nélkül, bár a mellérittyentett reklámduma talán elad belőle pár darabot. (ahogy katonatársam mondta anno: "csak nem nekem, cimbora"
) -
rétisün
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
"...de hát aki lazsál egész évben annak menni kell utolsó napon is."
bár nem nekem címezted, de nálam ez betalált
szóval mentem ma is, nem sokat, de inkább azért, hogy fényképezzek egy BUÉK felratot, amit már pár éve felrajzol valaki az egyik közeli kerékpárútra. tavaly a "biciglizzen a f****m" hangulat miatt ez elmaradt, idén meg felirat nem volt
szóval ez most ilyen
csilivili veloviewer kép nélkül, 'bemondásra': bringázás 6051 km, plusz görgő, munkábatekerés összesen 10914 km.
mondjuk ez még mindig jobb, mint a mikor pár éve valamikor örültem, hogy 10.000 km-en túl vagyok, aztán kiszámoltam, mennyi volt ebből a tényleges bringázás, alig az 1/3-a
-
rétisün
veterán
egy jó azért volt ebben a szeles időben, majdnem mindenhol felszárogatta az aszfaltot.....igaz, cserébe gyakran lett a bringázásból alighaladós vánszorgás
a 3 hét ködös-párás időben már nem nagyon bíztam benne, hogy sikerül, de az idénre tervezett km-eket sikeresen teljesítettem. persze ha úgy alakul, kedd-szerdán még megyek.
-
rétisün
veterán
ezmiez a 500 kilis móka? mikortól meddig, vagy hogyan?

(mondjuk semmi okoscuccom nincs, szóval analógba is mehet?
) -
rétisün
veterán
válasz
HdRew
üzenetére
6 éve használok egy pár (majdnem) ilyen kereket, az enyém a 'sima' verzió, nem az Oxic.
'oldschool', felnifékes bringába szerintem nagyon jó választás, 18 mm-es belső szélesség se gond, az ilyen bringákba úgyis jó, ha 28-as külsőt tudsz tenni. mondjuk nem volt túl sok féle kerekem edig, de ezt szeretem, merev, könnyű, mi kellhet még?
az mondjuk szerintem nem szempont, hogy ennyi idő alatt sincs 8-as, mert a 65 kilóm nem kihívás egy ilyen
keréknek....ja, addig vegyél ilyent, amíg még kapni ilyen jó kis kerekeket, lassan csak felnifékes bringa/kerék lesz, legalábbis a felsőbb kategóriákban.
-
rétisün
veterán
válasz
Dark Archon
üzenetére
szerinted. de hát ez is egy vélemény

-
rétisün
veterán
válasz
Dark Archon
üzenetére
nem felfújható. életnegyságú.

dehogyis....azt gondolom hazai wbshopból is kapnék. ez olyasmi, amit csak japán webshopból tudtam megrendelni (vagy nem kerestem elég szorgalmasan
)amúgy semmi extra, cd, bluray japán csajmetál zenekaroktól.
és akkor kinek is van piszkos fantáziája?

-
rétisün
veterán
válasz
fulton
üzenetére
mostanság bizony elég ritka, ha jól rémlik 7-én láttunk ilyesmit errefelé
mentem is bringázni gyorsana kis nyugdíjas tempómban.azóta görgőzöm. pedig lehetne menni tök sötétben is, van
jótipikus zalai minőségű kerékpárút, csak nekem a sötét+vizes aszfalt már sok. (tudom, kifogás mindig van. év végén meg jön a nyafogás, hogy jaj, csak ennyit meg annyit bringáztam idén (is)) -
rétisün
veterán
válasz
stickermajom
üzenetére
-
rétisün
veterán
ugyebár az a jó, ha a sisak megfelelően szellőzik.
nyáron. ilyenkor bizony kellemetlen tud lenni, ha szellőzés helyett hűti a fejedet, hiába van rajta sapka is a sisak alatt.
így hát vettem egy ilyet: wowow corsa sisakhuzat, hogy akkor majd nem húz át a hideg a sisakon.
nos, első tapasztalatok alapján nem ajánlom. mert bár még nem voltam benne (vele?)
bringázni (talán majd ma délután) az már a felrakáskor kiderült, hogy a gumija NAGYON szoros, lejjebb csúszik, mint kellene. egyszerűen nem tudom úgy rátenni a sisakra, hogy kényelmes legyen.
alighanem kihúzom beleőle, és vagy megtoldom, vagy kap egy szimpla madzagot, amit akkorára húzok össze, ahogy jónak érzem.
-
rétisün
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
és #344827: 229 km, 2022 április 2-án.
'balaton -körnek' csúfolt 200 km már sokszor volt. most hogy szóba került, úgyis szar idő lesz holnap....

szerk: basszus, holnap még csak péntek
-
rétisün
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
próbálnék haladni a korral, vagy mi....
(bár kétségkívül kívül esik a komfortzónámon
) -
rétisün
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
"Ha nem nyúlok a mostani Orbeához, csak eladom mondjuk 1600-ért"
mekkora bringáról is van szó, kérem szépen?
-
rétisün
veterán
mindnekinek, aki tenisztalpas meg kitudjamilyenféle görgőkön agyal, ezeket a problémákat(?), hogy merev, nem mozog benne a bringa, nem tesz jót a váznak, stb, megoldja egy szabadgörgő.
szívesen
(tudom, nem mindenki ilyen faluvégi módon, pulzusmérő, meg garmin, meg ilyen úri huncutságok nélkül görgőzik, mint én
) -
rétisün
veterán
válasz
Dark Archon
üzenetére
"2026-ra felnifékes bringát venni újonnan szerintem gáz, csak a szívás van vele."
hú de jó, hogy én még tavaly vettem a felnifékes vázszettet
-
rétisün
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
"Nekem is kell vennem új biciklit? Ohwait…
"veddmeg.veddmeg.veddmeg
-
rétisün
veterán
elnézést, olyan gyorsan pörögnek a hsz-ek (és sokszor tele a nem témábavágó, hadd ne mondjam személyeskedő üzenetekkel) hogy átsiklottam az üzeneted fölött

ez egy Merida Scultura 4000-es váz, a 176 centimhez S/M méretben, 90-e stucnival. a karbon vázat én komfortosabbnak érzem, ami ezeken a jó zala megyei utakon jól tud jönni.
'hátránya', hogy már alig kapni ilyeneket újan, viszont használtban szerintem már jó áron vannak, mivel (majdnem) mindenki divatból is tárcsás, Di2 kompatibilis vázat/bringát vesz, lecserélendő a 'régimódi' felnifékes, bovdenes váltással szerelhető szetteket.
-
rétisün
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
jogos.
tavaly. kettőt
pontosabban egy bringát meg egy vázszettet.de ezek az újak abszolút nem izgatnak
-
rétisün
veterán
milyen jó (nekem), hogy a mostani bringáimmal tök jól elvagyok, és eszembe se jut másikat/még többet nézegetni
mondjuk ez a maradiságomnak is köszönhető
-
rétisün
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
kajálásban nincs lelkiismeretem

-
rétisün
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
egy kérdésem lenne (bár ma már ebédeltem, de azért jó lenne tudni, holnap mibe kérjem az ebédet
):ha egytányéros hajtókarom van, hány fogtól számít kistányérnak? vagy az már alapból kistányér?
(ha kistányérból ebédelek, szedhetek 2x, 3x?
) -
rétisün
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
egy van.....csak már divatjamúlt a drágasszág
ráadásul itt még nem is a jelenlegi setuppal, de arról nincs kép

-
rétisün
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
" jelenlegieket meg el lehet adni."
mármint az Orbeát?
(tudom, vallasnak elővásárlási joga van
) -
rétisün
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
kár, hogy a magamfajta nyugger/maradi bringásokat még ez a sok pozitívum se fogja a villanyos felé terelni
-
rétisün
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
"folyamatos nyitvatartással, amit őszintén nem tudom hogyan oldanak meg mert minden egyes pirosbetűs ünnepen nyitva vannak késő estig."
ha jól tudom, a tulaj vagy a rokona dolgozhat ilyenkor a boltban. aztán hogy ezt ki/hogyan ellenőrzi(?) , passz....
-
rétisün
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
csak nem láttál ma is, ahogy ballagok hazafelé a csomagommal? (igen, bringacucc volt benne
)akkor maradhatok? léccilécci
-
rétisün
veterán
válasz
Dark Archon
üzenetére
akkor el is köszönök, sziasztok, rétisün voltam
-
rétisün
veterán
válasz
totron
üzenetére
bocs, nem jártam erre....a küllőkön ilyen fényvisszaverős bizbasz van, prizma helyett
a kormány Pro PLT carbon, az eddigiek közül nekem ez jött be legjobban.
csak a vázszett ment, alkatrészek maradtak. ilyenkor szokott jönni a "na, ezekből éppen lenne még egy bringa" érzés
-
rétisün
veterán
válasz
Dark Archon
üzenetére
igen, sajnálom is, de megint túl sokan lettek
a Canyon meg felült a trendvonatra, már nem szeretjük
(tudom, maradi vagyok, úgy kell nekem
)de hogy egy kis együttérzés is legyen (azmiaz?) én is voltam, igaz csak egyénileg, meg csak 91km-t, de jólesett.
és végül is, erről kell szólnia a bringázásnak
-
rétisün
veterán
a mai nappal a NewBikeDay mintájára bevezetésre kerül a "búcsúzós nap"
én ma tőle búcsúztam.....ég veled,
öregretro cimbora, remélem az új gazdád többet használ, mint én így a végefelé.....köszönöm az együtt megtett kilométereket
-
rétisün
veterán
válasz
gbors
üzenetére
évek óta 2 hátsó sorból variálom össze a nekem megfelelő áttételeket. általában 2 ugyanolyan, de más fokozatokat tartalmazó sort variálok, nem vettem észre, hogy bármivel rosszabb lenne, mint egy komplett gyári sor.
igaz, konkrét összahasonlítási alapom akkor lesz, ha majd a következő cserekor felkerül egy olyan sor, ami gyárilag tartalmazza azokat a fokozatokat, amit eddig csak így tudtam összerakni.
-
-
rétisün
veterán
válasz
totron
üzenetére
fékváltókar: Shimano 105 2x10
fék: volt Shimano, TRP, KCNC, most july20 van, ez kb. a legjobb az eddigiek közül.
-
rétisün
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
"hogy nem az a normális, amit ti műveltek ezzel az állandó szerelgetéssel.
"pedig de
-
rétisün
veterán
válasz
kuntics
üzenetére
jelen!
de én még elb****ttabb vagyok
(tudom, nem verseny...) -
rétisün
veterán
válasz
lsebestyen
üzenetére
gratulálok! (kis túlzással) én egy hónap alatt megyek ennyit
-
rétisün
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
itt a környéken (tudod, merre) nekem elég az 1x10, elől 46, hátul 13-28, 13-19 között fogszám egyesével.
amekkora dombok vannak erre, mászni is elég, bár tény, hogy mostanában már megfordult a fejemben, hogy viszaalakítom a bringát 2x10-11-re
-
rétisün
veterán
igaz, nem NewBikeDay, de azért én ennek is örülök......

nyílván nem az idei, egy évben csak 14.000 volt a legtöbb, ami sikerült de már az is régen volt
-
rétisün
veterán
válasz
mauimagic
üzenetére
" drótozni olyan ciki, mintha nem gravel bringát venne valaki 2025-ben..."
1. amikor nekem drótozták, még az volt a megszokott eljárás, bár lehet csak azért, mert nekem csak simán elcsúszott a két darab egymás mellett, komolyabb gebasz nem volt...
2. idén biztos nem, de ha még veszek bringát, az gravel lesz. nem a divat, az utak miatt
-
rétisün
veterán
-
rétisün
veterán
Brandon Lee (Holló): "Örökké nem eshet..."
Időjárás: "Fogd meg a söröm..."
ezt csak úgy, az idei nyár margójára
-
rétisün
veterán
válasz
totron
üzenetére
egyelőre még nem bezár, mert szeretem a mostani bringá(i)m, csak egy esetleges váltásnál már egyre kevésbé opció....
viszont hirdetgetni meg nem akarom/fogom, ilyen divatjamúlt, (se tárcsa, se di2) bringát úgyse nagyon lehetne már eladni, csak ilyen maradi bringásnak, mint én
-
rétisün
veterán
ha még életemben valaha veszek bringát (végül is, előfordulhat) az hóttziher gravel lesz. nem azért mert trendi (de
) hanem mert itt szarszemétmegyébe' kár egy rendes országutit kínozni ezeken az utakon.de sebaj, végre jó idő lett itt mifelénk is, és még rá is tudtam venni magam, hogy elinduljak. csudaszép, tavaly aszfaltozott erdei úton is mentem (tavaly lehetett rá szavazni, mint az év kerékpárútja) a többi viszont a szokásos....
-
rétisün
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
aki 14 évesen elnövi a metált, annak úgy kell
-
rétisün
veterán
válasz
Dark Archon
üzenetére
voltam. inkább szél, mint eső.....
meglepődtem, mennyi lett a vége, de mondjuk éreztem is, hogy kicsit eléheztem a végére. de sebaj, legalább elindultam, mentem, ha már egyszer a szabadsággal töltött hetem nagy részében ősz volt
-
rétisün
veterán
válasz
totron
üzenetére
tavaly:
de ne kérdezd, hányadik bringám. egyszer összeírtam (vázakat, bringákat, árral
) de a tavaly karácsonyi nagy adatvesztésben az a fájl is elveszett.viszont mai eszemmel kb. 5 éve abba
kellettlehetett volna hagynom a csereberélgetést.
igaz, akkor most egy 5 éves bringám lenne, most meg van egy lassan egy éves.... -
rétisün
veterán
kedvcsináló(?) videó gravelhez. ha esetleg nincs még eléggé hype-olva.....
#333675Zoliwrc: jól hangzik, csak egyrészt messzi van, másrészt az én tempómmal 3 órával utánatok érnék a végére
-
rétisün
veterán
válasz
Napfénysüti
üzenetére
"bár lassan a kisebbséghez tartozom"
én is, többszörösen is

"Ja, még mindig várok ajánlott markolatokat"
bandázs, duplán tekerve.
-
rétisün
veterán
válasz
Dark Archon
üzenetére
nem kellett fultontól tanultom, erre rájöttem magamtól
kb. mikor kezdtem komolyabban(?!) bringázni.....pont azért mentem ma arra, amerre mentem, mert így éppen hazafelé volt hátszelem. bár se a straván, se facebookon semmi nyoma, szóval hol is voltam délelőtt?

#332697 vallas: de nem a medencéből piálsz, ugye?
nekem a piálás majd csak most jön.... -
rétisün
veterán
nos, a mai naphoz.... ha hangzatos kijelentésekkel akarnék dobálózni, azt mondanán, legyőztem magam
mert bizony volt már, hogy ilyen szeles időben a bringázást elintéztem egy "biciklizzen a f****m ilyen szélben" vállrándítással. de ma, magamat is meglepve, elindultam, végig is mentem, ameddig lehetett (beleütköztem a 8-as főútba, azon annyira nem szerencsés bringázni
), bár nem mindeig volt őszinte a mosolyom a szembeszélben.
de hazafelé már széles vigyorral a képemen suhantunk a drágámmal, hátszélben.
-
rétisün
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
oké, de a fórumozók nagy része Mo.-n él, nem hiszem, hogy kimennének Canyont próbálgatni.
#332141Dark Archon: de, végül is mindegy
sajnos a Canyon (meg úgy általában a többi gyártó is) olyan irányba megy az új bringákkal, ami az én maradi ízlésemnek nem tetszik
de persze ez az én defektem, viszont így eszembe se jut új bringákat nézegetni
-
rétisün
veterán
válasz
Dark Archon
üzenetére
én azt néztem ennél a bringánál (meg úgy általábn a Canyonoknál) hogy a régebbi geometriákhoz képest egyre hosszabbak a bringáik azonos méretnél....felsőcső-hossz alapján nekem már hosszú lenne az S, ami régen a méretem volt Canyon outiknál. ebből XS kéne, d annak meg nagyon rövid a nyeregvázcsöve, talán még 400-as nyeregcső sem lenne elég hosszú.
valószínűleg többet nem veszek Canyont
-
rétisün
veterán
válasz
lsebestyen
üzenetére

nem semmi, gratulálok!
várjuk a részletesebb beszámolót. mindig jó olyanoktól olvasni, aki nem olyan lusta dög mint én
(igen, tudom, ezen csak én tudnék(?) változtatni, de akkor se árt némi motiváció)
Új hozzászólás Aktív témák
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Gitáros topic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Microsoft Lumia 640 és 640 XL - testvérek egymás között
- Poco F8 Pro – titkos favorit lehet belőle
- Kötelező frissítésnek számít a Microsoft legújabb csomagja a Windows 11-hez
- További aktív témák...
- Venusaur, Charizard és Blastoise 72153 + 40892 Kanto régiói jelvény gyűjtemény
- Baofeng UV-5R Mini kézi amatőr rádió
- Arturia KeyStep 32 MIDI USB
- Káprázatos 18 karátos fehérarany gyémánt gyűrű szett (Eljegyzési és Kísérőgyűrű) Eladó
- DJI FPV + Fly More Combo + Motion controller + Extrák + Hátizsák - makulátlan állapot - AKCIO
- AKCIÓ! MacOS 26! UTOLSÓ GEN iMac 27" 5K i7-10700K 64GB RAM 512GB NVMe Radeon Pro 5700 XT 16GB gar
- TOP Pure White PC /Ryzen 7 9850X3D, 32GB DDR5 RAM, 1TB M.2 PCIe SSD/ akciós áron eladó! BeszámítOK!
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Mini 128GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I3 14100F / RTX 3070 8GB / 16GB DDR4 / 512 Nvme SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Bár most így belegondolva, az alapból nem rossz ötlet."
), nem voltam gépközelben......(lehet nem is árt néha elszakadni) 
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(igen, tudom, hogy nem Mo.-n él, de attól még.....)
gp5000+ űvegszilánk.....
),még úgy sem, hogy múlt pénteken a kedvenc(mostanság görgős) bringán is belsőcsere volt, bár arról tényleg nem a gp5000 tehetett, hanem az ezeréves belső anyaga a szelepnél.

(tudom, maradi vagyok, úgy kell nekem