Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Meggyi001: Kórházi ellátás: kuka vagy finom?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Nem vénnek való vidék - Berettyóújfalu
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Negyedik rész
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- sh4d0w: StarWars: Felismerés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
rétisün
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
kár, hogy a magamfajta nyugger/maradi bringásokat még ez a sok pozitívum se fogja a villanyos felé terelni
-
rétisün
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
"folyamatos nyitvatartással, amit őszintén nem tudom hogyan oldanak meg mert minden egyes pirosbetűs ünnepen nyitva vannak késő estig."
ha jól tudom, a tulaj vagy a rokona dolgozhat ilyenkor a boltban. aztán hogy ezt ki/hogyan ellenőrzi(?) , passz....
-
rétisün
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
csak nem láttál ma is, ahogy ballagok hazafelé a csomagommal? (igen, bringacucc volt benne
)akkor maradhatok? léccilécci
-
rétisün
veterán
válasz
Dark Archon
üzenetére
akkor el is köszönök, sziasztok, rétisün voltam
-
rétisün
veterán
válasz
totron
üzenetére
bocs, nem jártam erre....a küllőkön ilyen fényvisszaverős bizbasz van, prizma helyett
a kormány Pro PLT carbon, az eddigiek közül nekem ez jött be legjobban.
csak a vázszett ment, alkatrészek maradtak. ilyenkor szokott jönni a "na, ezekből éppen lenne még egy bringa" érzés
-
rétisün
veterán
válasz
Dark Archon
üzenetére
igen, sajnálom is, de megint túl sokan lettek
a Canyon meg felült a trendvonatra, már nem szeretjük
(tudom, maradi vagyok, úgy kell nekem
)de hogy egy kis együttérzés is legyen (azmiaz?) én is voltam, igaz csak egyénileg, meg csak 91km-t, de jólesett.
és végül is, erről kell szólnia a bringázásnak
-
rétisün
veterán
a mai nappal a NewBikeDay mintájára bevezetésre kerül a "búcsúzós nap"
én ma tőle búcsúztam.....ég veled,
öregretro cimbora, remélem az új gazdád többet használ, mint én így a végefelé.....köszönöm az együtt megtett kilométereket
-
rétisün
veterán
válasz
gbors
üzenetére
évek óta 2 hátsó sorból variálom össze a nekem megfelelő áttételeket. általában 2 ugyanolyan, de más fokozatokat tartalmazó sort variálok, nem vettem észre, hogy bármivel rosszabb lenne, mint egy komplett gyári sor.
igaz, konkrét összahasonlítási alapom akkor lesz, ha majd a következő cserekor felkerül egy olyan sor, ami gyárilag tartalmazza azokat a fokozatokat, amit eddig csak így tudtam összerakni.
-
-
rétisün
veterán
válasz
totron
üzenetére
fékváltókar: Shimano 105 2x10
fék: volt Shimano, TRP, KCNC, most july20 van, ez kb. a legjobb az eddigiek közül.
-
rétisün
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
"hogy nem az a normális, amit ti műveltek ezzel az állandó szerelgetéssel.
"pedig de
-
rétisün
veterán
válasz
kuntics
üzenetére
jelen!
de én még elb****ttabb vagyok
(tudom, nem verseny...) -
rétisün
veterán
válasz
lsebestyen
üzenetére
gratulálok! (kis túlzással) én egy hónap alatt megyek ennyit
-
rétisün
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
itt a környéken (tudod, merre) nekem elég az 1x10, elől 46, hátul 13-28, 13-19 között fogszám egyesével.
amekkora dombok vannak erre, mászni is elég, bár tény, hogy mostanában már megfordult a fejemben, hogy viszaalakítom a bringát 2x10-11-re
-
rétisün
veterán
igaz, nem NewBikeDay, de azért én ennek is örülök......

nyílván nem az idei, egy évben csak 14.000 volt a legtöbb, ami sikerült de már az is régen volt
-
rétisün
veterán
válasz
mauimagic
üzenetére
" drótozni olyan ciki, mintha nem gravel bringát venne valaki 2025-ben..."
1. amikor nekem drótozták, még az volt a megszokott eljárás, bár lehet csak azért, mert nekem csak simán elcsúszott a két darab egymás mellett, komolyabb gebasz nem volt...
2. idén biztos nem, de ha még veszek bringát, az gravel lesz. nem a divat, az utak miatt
-
rétisün
veterán
-
rétisün
veterán
Brandon Lee (Holló): "Örökké nem eshet..."
Időjárás: "Fogd meg a söröm..."
ezt csak úgy, az idei nyár margójára
-
rétisün
veterán
válasz
totron
üzenetére
egyelőre még nem bezár, mert szeretem a mostani bringá(i)m, csak egy esetleges váltásnál már egyre kevésbé opció....
viszont hirdetgetni meg nem akarom/fogom, ilyen divatjamúlt, (se tárcsa, se di2) bringát úgyse nagyon lehetne már eladni, csak ilyen maradi bringásnak, mint én
-
rétisün
veterán
ha még életemben valaha veszek bringát (végül is, előfordulhat) az hóttziher gravel lesz. nem azért mert trendi (de
) hanem mert itt szarszemétmegyébe' kár egy rendes országutit kínozni ezeken az utakon.de sebaj, végre jó idő lett itt mifelénk is, és még rá is tudtam venni magam, hogy elinduljak. csudaszép, tavaly aszfaltozott erdei úton is mentem (tavaly lehetett rá szavazni, mint az év kerékpárútja) a többi viszont a szokásos....
-
rétisün
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
aki 14 évesen elnövi a metált, annak úgy kell
-
rétisün
veterán
válasz
Dark Archon
üzenetére
voltam. inkább szél, mint eső.....
meglepődtem, mennyi lett a vége, de mondjuk éreztem is, hogy kicsit eléheztem a végére. de sebaj, legalább elindultam, mentem, ha már egyszer a szabadsággal töltött hetem nagy részében ősz volt
-
rétisün
veterán
válasz
totron
üzenetére
tavaly:
de ne kérdezd, hányadik bringám. egyszer összeírtam (vázakat, bringákat, árral
) de a tavaly karácsonyi nagy adatvesztésben az a fájl is elveszett.viszont mai eszemmel kb. 5 éve abba
kellettlehetett volna hagynom a csereberélgetést.
igaz, akkor most egy 5 éves bringám lenne, most meg van egy lassan egy éves.... -
rétisün
veterán
kedvcsináló(?) videó gravelhez. ha esetleg nincs még eléggé hype-olva.....
#333675Zoliwrc: jól hangzik, csak egyrészt messzi van, másrészt az én tempómmal 3 órával utánatok érnék a végére
-
rétisün
veterán
válasz
Napfénysüti
üzenetére
"bár lassan a kisebbséghez tartozom"
én is, többszörösen is

"Ja, még mindig várok ajánlott markolatokat"
bandázs, duplán tekerve.
-
rétisün
veterán
válasz
Dark Archon
üzenetére
nem kellett fultontól tanultom, erre rájöttem magamtól
kb. mikor kezdtem komolyabban(?!) bringázni.....pont azért mentem ma arra, amerre mentem, mert így éppen hazafelé volt hátszelem. bár se a straván, se facebookon semmi nyoma, szóval hol is voltam délelőtt?

#332697 vallas: de nem a medencéből piálsz, ugye?
nekem a piálás majd csak most jön.... -
rétisün
veterán
nos, a mai naphoz.... ha hangzatos kijelentésekkel akarnék dobálózni, azt mondanán, legyőztem magam
mert bizony volt már, hogy ilyen szeles időben a bringázást elintéztem egy "biciklizzen a f****m ilyen szélben" vállrándítással. de ma, magamat is meglepve, elindultam, végig is mentem, ameddig lehetett (beleütköztem a 8-as főútba, azon annyira nem szerencsés bringázni
), bár nem mindeig volt őszinte a mosolyom a szembeszélben.
de hazafelé már széles vigyorral a képemen suhantunk a drágámmal, hátszélben.
-
rétisün
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
oké, de a fórumozók nagy része Mo.-n él, nem hiszem, hogy kimennének Canyont próbálgatni.
#332141Dark Archon: de, végül is mindegy
sajnos a Canyon (meg úgy általában a többi gyártó is) olyan irányba megy az új bringákkal, ami az én maradi ízlésemnek nem tetszik
de persze ez az én defektem, viszont így eszembe se jut új bringákat nézegetni
-
rétisün
veterán
válasz
Dark Archon
üzenetére
én azt néztem ennél a bringánál (meg úgy általábn a Canyonoknál) hogy a régebbi geometriákhoz képest egyre hosszabbak a bringáik azonos méretnél....felsőcső-hossz alapján nekem már hosszú lenne az S, ami régen a méretem volt Canyon outiknál. ebből XS kéne, d annak meg nagyon rövid a nyeregvázcsöve, talán még 400-as nyeregcső sem lenne elég hosszú.
valószínűleg többet nem veszek Canyont
-
rétisün
veterán
válasz
lsebestyen
üzenetére

nem semmi, gratulálok!
várjuk a részletesebb beszámolót. mindig jó olyanoktól olvasni, aki nem olyan lusta dög mint én
(igen, tudom, ezen csak én tudnék(?) változtatni, de akkor se árt némi motiváció) -
rétisün
veterán
válasz
Dark Archon
üzenetére
"záróanya külső / belső fogazása jelent valami kompatibilitási gondot"
igen, jelenthet. abból a szempontból, hogy az egyik DT Swiss 1600(?)-os kerekemnél olyan kialakítása volt az agynak, hogy belső fogazású záróanyát nem tudtam rendesen meghúzni, mert nem fért be eléggé a szerszám. (le is lazult szépen az első utamon, de mondjuk nem ezért adtam el azt a Canyont
) külső fogazású anyával persze jó volt, ezt írták is a bike24 review-ben, ahogy utólag olvastam.... 
-
rétisün
veterán
válasz
fulton
üzenetére
én is így kezdtem.
régen.
agyf****t kaptam minden kis zajtól, zörejtől, zörgéstől (nem kívánt törlendő
) aztán oda jutottam, hogy oké, van néha valami kis hang, de amíg nem hallom rendellenesnek, inkább a bringázásra koncentrálok.de megértem a te álláspontodat is. egy, az enyémnél kb. 3x többe kerülő bringánál bosszantóbb lehet a dolog.
-
rétisün
veterán
ha már csomagkézbesítés szóba került ismét, nálam minden kétséget kizáróan a királyi posta vezet ezzel:

4 nap alatt ideért a Bike-discon-tól Mo.-ra, aztán kézbekapta a posta.....

-
rétisün
veterán
-
rétisün
veterán
válasz
Napfénysüti
üzenetére
"A Balaton körben nem is a táv a kihívás hanem hogy kibírd a sok rázkódást, borzalmas."
nem csak a Balaton körben, úgy általában az outizásban. legalábbis itt
a sötétzalában.tudom, vegyek gravelt, 35-40mm széles gumikkal.....
-
rétisün
veterán
válasz
Ringman
üzenetére
régebbi.... 5600, 2x10-es. de van tartalékba 11-es Ultegrám, az biztos jó GRX első váltóhoz, csak nem akarom addig kicserélni a fékváltókart, amíg a mostani flighdeckes működik, több majd' 15 éve gyűjtögetem az órájába a km-eket.
#326508 dom1n0: szombaton nekem se volt őszinte a mosolyom, azért is hagytam ki inkább a tegnapi szeles napot.
#326507Dark Archon: most van GRX 1x, ahelyett lenne dupla 46/30. volt 50/34-es hajtókarom, öreg/gyenge vagyok én már ahhoz, régebben se hajtottam ki ahogy megérdemelte volna.
-
rétisün
veterán
válasz
Dark Archon
üzenetére
"Legalább 200 km-t kívánok mindenkinek a hétvégére"
170 lett, a tegnapi brutálszeles napon nem kínoztam magam
de az már a vég (kezdete), hogy egyre gyakrabban jut eszembe, hogy 2x10-esíteni kéne az outit
46/30-as GRX pont jó lenne a mostani 46 helyett. csak kérdés, hogy a régi 105-ös fékváltókar hogy boldogulna egy GRX első váltóval? -
rétisün
veterán
-
rétisün
veterán
válasz
Dark Archon
üzenetére
"Legalább 200 km-t kívánok mindenkinek a hétvégére"
felmerült egy ilyen 3 nap/200km nekem is, ezek után szinte kötelező
de majd a lustaságom dönti el, mi sikerül belőle 
-
rétisün
veterán
válasz
Dark Archon
üzenetére
jókor szólsz

(majdnem) eltévedtünk erdőben, csak gyalog. ma ennek volt a napja, de holnap (remélem) nyeregbe pattanok végre

-
rétisün
veterán
válasz
Dark Archon
üzenetére
nem tudom, mennyiben más a 10-11 sebességes, lehet szélesebb a 10-es valamennyivel
de nem hiszem hogy sokat számítana. -
rétisün
veterán
válasz
Dark Archon
üzenetére
én nem akadtam fenn ilyen "gyárilag ezzel meg azzal kompatibilis" dolgokon, kicseréltem ilyenre az eredeti siklócsapágyas(?) görgőt, aztán használom.
-
rétisün
veterán
válasz
Dark Archon
üzenetére
elvileg nagyon nem kompatibilis az én 1000éves 5600-os hátsó váltómmal, gyakorlatilag probléma nélkül használom......
-
rétisün
veterán
ezt meg csak úgy....
-
rétisün
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
kicsit megkésve, de pontosítanék: a 10 sebességes Tiagra váltó használható 11 sebességes outi/gravel fékváltókarokkal, nálam is ilyen kombó van az egyik bringán.
mert a 11 sebességes hosszú (közepes?) kanalas outi/gravel váltók nem tetszenek
-
rétisün
veterán
válasz
fulton
üzenetére
nálam most ilyen van 2 bringán is, szerintem sokkal jobb, kényelmesebb, mint a 'normál' végig kör keresztmetszetű.
-
rétisün
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
warm red, amit a nyomdában tűzvörösnek is nevezünk
-
rétisün
veterán
válasz
Dark Archon
üzenetére
te igen, de nekem nem szokásom mindent is visszaküldeni
-
rétisün
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
akkor nekem szimplán csak szerencsém van a kormányommal, azon van 5-5 centi, mielőtt elkezd ellaposodni. így a bovden is több helyet hagy a mindenféléknek, amiket ráaggatok a kormányra.
ja, meg nem is knog csengőm van (pedig nézegettem régebben) hogy ez egyáltalán számítson......
-
rétisün
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
a stucni mellett azokon is van pár centi, ahol még kör keresztmetszetű, oda elfér.
-
rétisün
veterán
ezt meg csak úgy.....
-
rétisün
veterán
már csak egy hét, de utána se lesz vége.....avagy marad az óraállítás. (ami szerintem még mindig jobb, mintha a téli (amúgy 'rendes') időre állnánk át végleg.
-
rétisün
veterán
munkatársam szerint bármelyik egyirányú utcába bemehetek bringával forgalommal szemben akkor is, ha nincs erre vonatkozó tábla/felfestés.
tényleg így van, és én tudom rosszul, hogy ez azért nem így működik? (nem mintha ilyesmit terveznék)
-
rétisün
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
hasonló cipő, Trónok harca....láttam már, mikor 'ez volt a sláger', úgyhogy most pont jó görgőn feleleveníteni a sztorit.
-
rétisün
veterán
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
"Inkább járni tudj, mint bringázni, az fontosabb"
nemár, fulton is bemegy mindenhová bringával
-
rétisün
veterán
használ(t már) valaki Miche fogaskoszorút? van vele jó/rossz tapasztalata valakinek?
10 sebességesből van 13-28, amit eddig mindig 2-ből tudtam csak összerakni....
-
rétisün
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
"vagy vegyek egy újat"
ez csak nem kérdés? vegyél, az Orbea meg jó lesz vallasnak olcsóér, oszt' mindenki jól jár
-
rétisün
veterán
válasz
Dark Archon
üzenetére
kipróbáltok/teszteltek itt mindenféle görgőket, közben meg nyakunkon a tavasz, oszt' lehet is kimenni a szabadba tekerni
Új hozzászólás Aktív témák
- Építő/felújító topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vigneau interaktív lokálblogja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- alza vélemények - tapasztalatok
- Elektromos autók - motorok
- sziku69: Szólánc.
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- További aktív témák...
- Honor 90 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Corsair T3 RUSH gamer, irodai szék
- Apple iPhone 14 Pro Max / Kártyafüggetlen / 256GB / 12Hó Garancia / 87% akku
- Microsoft Surface Laptop 5 i5-1245U 16GB 512GB 13.5" Gorilla Glass TouchScreen 1 év garancia
- iKing - Apple iPhone 15 Pro Natural Titanium ProMotion 120 Hz, A17 Pro, USB-C 128 GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
)
(tudom, maradi vagyok, úgy kell nekem
(már ha éltél akkor egyáltalán
persze ha nem lennék olyan lusta, amilyen vagyok, több lenne.

ez talán még tubelessre is alacsony.