Hirdetés

2024. február 24., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  TCL LCD és LED TV-k

Hozzászólások

(#1) zpapp28


zpapp28
csendes tag

Sok gyártónak van már saját témája, de a TCL-nek eddig nem kapott.

Már itthon is meg lehet találni a márkát egyre több helyen, ezért érdemes lenne szakszerűen kivesézni a TV-ket. Kezdésnek íme néhány link:

TCL honlapja

TCL U55C7006 vs TCL 55DP660

TCL P66 németül

(#2) zpapp28


zpapp28
csendes tag

Egy kis lengyel tudás (vagy Google Translate) szükséges hozzá:
http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzje/nowe-telewizory-z-serii-d-oraz-android-8-oto-plany-tcl.html

[ Szerkesztve ]

(#3) zpapp28


zpapp28
csendes tag

Google Translate ide is kell:
http://www.hdtv.com.pl/forum/tcl/136997-tcl-modele-2018-a-10.html

Amint kiderült a TCL fókusza európában az angol, német, francia és lengyel piacon van.

(#4) zpapp28


zpapp28
csendes tag

Sajnos itthon ezek nem kaphatóak, de a tesztelőket meggyőzték az USA-ban

https://www.cnet.com/products/tcl-6-series-2018-roku-tv/first-take/

(#5) fuze


fuze
őstag

Bár lenne egy csomó hozzászólás :D Én most erősen gondolkodom egy TCL 55DP660 vásárlásán, de sehol sem tudom megnézni élőben :( Lehet megkockáztatom inkább.

adms.hu | UI Designer

(#6) fuze


fuze
őstag

Megrendeltem :) az alza fizeti a futárt ha mégsem tetszik szóval itthoni bemutatóterem lesz. Majd beszámolok róla.

adms.hu | UI Designer

(#7) zpapp28 válasza fuze (#6) üzenetére


zpapp28
csendes tag

Hajrá!!! Részletes beszámolót várjuk...vagyis várom :DDD

(#8) fuze


fuze
őstag

Nehéz amúgy eldönteni, hogy melyik a jobb, újabb. Néha tök bénák a specifikációk. Panel típus annyi, hogy VA, de nem tudtam kikutatni milyen gyártmány pontosan :D Aztán még ott van az Edge led vs direct led. Ez most edge lesz, viszont fene tudja melyik jobb. A direct-nél láttam nagyon csúnya felhősödést.

adms.hu | UI Designer

(#9) Joshi válasza zpapp28 (#1) üzenetére


Joshi
titán

Én ezeket a tévéket bottal se piszkálnám. Ennyi erővel bármelyik LG vagy Samsung tévét is meg lehet venni. :B

(#10) fuze válasza Joshi (#9) üzenetére


fuze
őstag

Jaj istenem persze. Emellett a Huawei, Xiaomi is egy kalap szar? Nem hinném. Ugyanez a helyzet a TCL-el. Az Egyesült Államok legnépszerűbb márkája az amazonon és a walmartban. Azért mert minőségi képet szolgáltat az alsó szegmensben, amit az általad javasolt LG és Samsung képtelen biztosítani. 200 alatt a márkás tv-k silány képminőséget produkálnak, ellenben a TCL nagyon is hozza a szintet. Persze mindezt az interneten talált információk alapján mondom, személyes tapasztalatom holnapra talán lesz ha az alza kihozza a garantált kiszállitási idő utolsó napján.

adms.hu | UI Designer

(#11) Joshi válasza fuze (#10) üzenetére


Joshi
titán

Csak azt akartam ezzel mondani, hogy ennyi pénzért ne várj sokkal jobb minőségű képet mint egy azonos kategóriájú LG vagy Samu. Volt szerencsém egy Samu 50MU6102-es tévéhez, de tényleg nagyon belépősek ezek.

(#12) fuze válasza Joshi (#11) üzenetére


fuze
őstag

A tesztek szerint sokkal jobb. Holnap kiderül. Egyébként egy Xiaomi is sokkal jobb 60ért mint egy samsungos társa. Úgy gondolom, hogy ez minden kínai márkánál működhet.

adms.hu | UI Designer

(#13) Joshi válasza fuze (#12) üzenetére


Joshi
titán

Linkelj olyan tesztet ahol kalibrálnak és tényleg értenek a teszthez.

(#14) fuze válasza Joshi (#13) üzenetére


fuze
őstag

Figyelj, én nem vagyok elkötelezett TCL rajongó. Az általam rendelt típusról nagyon kevés infót találtam. Kíváncsi voltam arra, hogy igaz -e amit mondanak, hogy a márka belépő kategóriában veri a nagyokat. Na már most én amúgy is röhejesnek tartom, hogy 200e Ft belépő kategóriának számít. Így ha a tv-k között van olyan mint a Xiaomi a telefonok között, nekem az kell. Többször belefutottam cikkekbe, hogy az Egyesült államokban miért szeretik ezt a márkát, mitől van az, hogy az amazonon ez a Best Buy. Linus is készített róla videót és nekem ez elég volt ahhoz, hogy beleugorjak. Az alza visszafizeti az árát és ingyenesen vissza is szállítja. Lényegében bemutatóterem a lakás.

Most pedig jöhetnek a tapasztalatok. Anyukámnak plazma tv-je van otthon, így azzal tudom összehasonlítani. Én mindig egyből a feketéket nezem és meglepően jó ha rendesen be van állítva. Eddig a kép tetszik, oldalról nézve viszont esik a kontraszt, hiszen VA. Nemsokára besötétedik és többet tudok majd mondani.

Sajnos van viszont egy nagyon fájó hibája és ez úgy néz ki egyedi eset lesz. Az Android tv nálam valamiért botrányosan lassú. És ezt nem úgy értem, hogy mondjuk szaggatott vagy ilyesmi... Hanem pl a settings menu 10 mp might bejön. Amikor beüzemeltem nem volt ilyen. Aztán egyre szarabb lett. Érdekes hogy az Android tv menürendszer korrekt, de maga a tv beállítás szinte használhatatlan. Próbáltam factory resetelni de jelszót kér. WTF :DDD Szóval ez elég nagy mínusz, de szerintem az androidnak valami baja van, hisz ez nem normalis. Spanom is külön biztosítást kötött a Sony TV jére csak a szoftverre, mert ha ott beszarik elég sok pénzt kell fizetni. Gondolom itt nincs így.

Megyek is át a tv topicba mit tudnak mondani a többiek. :)

[ Szerkesztve ]

adms.hu | UI Designer

(#15) Joshi válasza fuze (#14) üzenetére


Joshi
titán

55"-os méretű tévéért egyáltalán nem sok a 190k sőt, a középkategória 250-300k-nál kezdődik. Linus meg egy bohóc, ő a szponzorokból él. Ettől függetlenül lehet a kategóriájának győztese a TCL, de ahogy korábban írtam ne várj csodákat.

(#16) fuze válasza Joshi (#15) üzenetére


fuze
őstag

Én tudom hogy alsó kategória a 200, csak a véleményem mondtam el a tényről. Lehet Linus a szponzorokbol el, de amiket elmondott a tvrol az nem kamu. Egyébként tényleg nagyon jó a képe. Mióta nézegettem állíthatom ez a része eléggé meggyőzött. Egy LG ennyiért tuti nem így néz ki.

adms.hu | UI Designer

(#17) Joshi válasza fuze (#16) üzenetére


Joshi
titán

LCD tévénél a legfontosabb hogy homogén legyen a háttérvilágítás, illetve oldalról ne legyen bevilágítás. Ha ez adott akkor az már fél siker. Persze ehhez még hozzájön a szín és az egyéb dolog ami ugyancsak befolyásolja a készülék minőségét.

(#18) fuze válasza Joshi (#17) üzenetére


fuze
őstag

Tegnap lecsekkoltam és a homogenitása nagyon meggyőző. Photoshopban teljes képernyő beállítással bedobtam különböző színeket. Ha nagyon erősen skubizom, akkor a közepén látok egy minimális foltot, egyébként semmi. Teljesen fekete #000000 színnél a bal alsó sarokban látok egy szikra formájú bevilágítást, kb egy arasznyi méretben.

Ami szokatlan, az a betekintési szög. Én IPS monitorokhoz vagyok szokva és ott nem esik ennyire a kontraszt oldalról nézve és így nem tudom megítélni mennyire számít rossznak vagy jónak. Talán az sem volt szerencsés, hogy a TV a földön van. Most reggel feltettem egy dohányzóasztalra és meg fogom nézni így is. Esetleg bemegyek valami TV-s boltba ahol nem világítanak telibe mindent neonnal és kicsit átnézem a VA paneleket. Kíváncsi vagyok, mert ha tegyük fel a 140ezres tcl semmivel nem rosszabb ennél, akkor inkább kicserélem arra és máris spóroltam.

Ja, a panel ha érdekel: ST5461D07-2

[ Szerkesztve ]

adms.hu | UI Designer

(#19) zpapp28 válasza Joshi (#17) üzenetére


zpapp28
csendes tag

Sajnos európában nem találtam értelmes tesztet (így csak az USA modelleket tesztelik), viszont ez elég meggyőző: https://www.cnet.com/products/tcl-6-series-2018-roku-tv/first-take/

[ Szerkesztve ]

(#20) zpapp28 válasza fuze (#14) üzenetére


zpapp28
csendes tag

Android TV lassulásra már találtam videókat. Saját tapasztalat nincs mert még mindig nem költöztünk be így csúszik a tv vásárlás is :)

https://www.youtube.com/watch?v=zpPBRLCFgmA

https://www.youtube.com/watch?v=w3ZnPq06jjA

(#21) zpapp28 válasza fuze (#18) üzenetére


zpapp28
csendes tag

"Ja, a panel ha érdekel: ST5461D07-2"

Ezt találtam:

http://splcd.com/Img/Spec/ST5461D07-2(V2.1)2017-01-17.pdf

(#22) fuze


fuze
őstag

Végül levontam a végső konklúziót és visszaküldöm a TV-t. Úgy érzem, hogy még jobban körül kéne néznem, akár nem TCL vonalon. Az biztos, hogy az Androidot kerülni fogom a rendszersebesség miatt. Itt van a kezemben egy 60e ft-os Xiaomi Redmi Note 5 és kegyetlen gyors. A TV 180-ért egy olcsó dzsunka 15 ezer ft-os mobil sebességét tükrözi. Számomra ez elfogadhatatlan. Én nagyon szívesen fizetnék akár 60e ft-al többet egy jó Android rendszerért. 240-et nekem megérne. Azonban úgy érzem, hogy a hétvégén csalódni fogok más márkák kipróbálásakor is.

Éppen ezért baromi kíváncsi vagyok mit tud a TCL gyári OS-e. Ha olyan mint a RokuTV, azzal ki tudnék egyezni. Egyébként sem értem, hogy ennek miért nincs európai verziója, hiszen egy baromi jó médialejátszó rendszerről beszélünk, ami nem ez a rubbish laggy Android.

Néztem még a TCL QLED verzióját, ami igen biztató annak ellenére, hogy baromira nem tetszik az alsó hangszórós káva. Viszont azért a pénzért már jöhetne a 100 Hz is, ami játékra nagyon klassz lenne.

Elgondolkodtam még az LG-n is a WebOS miatt, mert arról baromi jókat hallottam. Ott viszont a képminőségnek nagyon meg kell győznie, mert 200 alatt nem valami fekete az a fekete.

adms.hu | UI Designer

(#23) fuze


fuze
őstag

Kavarászok itt ezzel a szerencsétlennel, de egy kicsit megkutattam mi a helyzet mondjuk LG, Samsung téren. Háát.. nem túl rózsás a helyzet. Nevetséges, hogy közel 300-ért sem kapsz jó színű/feketéjű TVket. Hétvégén megyek egy nagy kört pesten, hogy lássam a saját szememmel. Jövő hét péntekig még úgyis visszaküldhetem ha akarom :D

Másrészt a TV támogatja a HDMI CEC-t, így az android rendszert is ki tudnám kerülni.

[ Szerkesztve ]

adms.hu | UI Designer

(#24) zpapp28 válasza fuze (#22) üzenetére


zpapp28
csendes tag

Ez az Android lassulás tényleg rosszul hangzik. A videók sem segítettek amiket belinkeltem?

(#25) fuze válasza zpapp28 (#24) üzenetére


fuze
őstag

Egy picit segítettek. Ha az animációk full ki vannak kapcsolva egészen jó :) Jelenleg küzdök, hogy tudjam frissíteni a droidot, de egyszerűen nem megy...

Annyit el tudtam érni, hogy ne tépjem a hajamat tőle.

adms.hu | UI Designer

(#26) fuze válasza fuze (#25) üzenetére


fuze
őstag

Közben rájöttem, hogy itt is ki lehet lőni appokat a home gombot nyomva tartva (nem értem miért is nem gondoltam erre). Ha a youtube-ot bezárom visszagyorsul. Bár nem értem miért nem dobja ki a rendszer, hiszen a developersben ezt is belőttem.

adms.hu | UI Designer

(#27) fuze


fuze
őstag

Összeraktam egy kis szösszenetet. Fotóztam pár monokróm képet, igyekeztem szakszerűen. Mellé egy videó, az Android sebességéről. Látszik, hogy a 4K után megakad a TV settings elég keményen. Azonban ez kiküszöbölhető azzal, ha a Youtube-ot kilőjük használat után. Amúgy a "Cast" telefonról nagyon jól működik. Lehet nem is érdemes a youtube appal vacakolni.

Android Videó

Szerk.: Az utolsó képen nem ennyire foltos a valóságban, illetve a fekete egy picit világosabb mint a fotón :)
[ Szerkesztve ]

adms.hu | UI Designer

(#28) fuze


fuze
őstag

Nálam a legjobb képbeállítások a következők:

Picture Preset: Movie
ezen finomhangolva pedig:
Mix Dimming: On
Backlight: 80
Saturation: 45
Content type: Video
Dynamic backligh: Off
Micro Dimming: Off

Advanced Settings
Contrast: 90
Sharpness: 0
Tint: 50
Black Level: 48
Black Stretch: On
Dynamic Contrast: On
Gamma: 2
Color temperature: Normal
10P White Balance: Off
Color Space: Native
RGB Mode: Off
MPEG NR: Off
Noise Reduction: Off

adms.hu | UI Designer

(#29) sakal83


sakal83
addikt

Ez elegge brutal 233kert.

https://www.mediamarkt.hu/hu/product/_tcl-u55x9006-4k-uhd-android-smart-led-televízió-1263113.html?rbtc=aru%7Cpf%7C1263113%7C%7Cp%7C%7C

(#30) fuze válasza sakal83 (#29) üzenetére


fuze
őstag

Hát igen, ez qled. Hétvégén le is csekkolom Pesten

adms.hu | UI Designer

(#31) Stillx válasza sakal83 (#29) üzenetére


Stillx
csendes tag

Sziasztok. Én is nézegetni kezdtem ezeket a tv-ket. 230 megérthet a qledes berzió. Csak a 45 ms-es inputlag miatt és 60hz miatt gondolkozós. Szerintetek a 45 ms nagyon lassú? Nem fpsre szeretném hasznalni. Gta5, autós játékok...

(#32) sakal83 válasza Stillx (#31) üzenetére


sakal83
addikt

En kiprobalnam online rendelve a 60 napos elallas miatt. Ha otthon lennek most rendelnek egyet max elallnek ha nem jon be.

(#33) fuze válasza Stillx (#31) üzenetére


fuze
őstag

Uhh, mondjuk az para. nekem valami 20 körül van csak, de nem érzem rossznak. Tegnap nyomtam a Tomb Raidert.

(#32) sakal83
Ilyenkor a media ingyen hozza-viszi?

[ Szerkesztve ]

adms.hu | UI Designer

(#34) zpapp28


zpapp28
csendes tag

Örülök neki hogy kezd beindulni a topic :C :R :))

(#35) zpapp28 válasza fuze (#27) üzenetére


zpapp28
csendes tag

Fuze: Ez nagyon gáz... Nem lehet valahogy beállítani, hogy a Youtube-ot rögtön zárja be ha nem előtérben fut? Így kritikán aluli a sebessége, de miután kilőtted, teljesen OK-nak tűnik.

[ Szerkesztve ]

(#36) fuze válasza zpapp28 (#35) üzenetére


fuze
őstag

Be van, hogy amint tudja lője ki. Lehet egy idő után megteszi. Viszont ha egyszer már jól beállítottad a tv képét, akkor a settings menüre már nincs szükség. Az android "home screen" továbbra is gyorsan fut, illetve a rákötött gépnek a képét sem befolyásolja. Viszont a hangerő állítása az choppy marad amíg nem lövöm ki.

Lehet ezen az Android frissítés segít, de még mindig nem tudom hogy kell :D

adms.hu | UI Designer

(#37) zpapp28 válasza fuze (#36) üzenetére


zpapp28
csendes tag

Akkor hajrá hátha az segít abban is. Amúgy a TCL EU oldalán nincs valami leírás a frissítésről?

(#38) fuze válasza zpapp28 (#37) üzenetére


fuze
őstag

Van, de az nem jó ehhez a TV-hez. Az összeshez ugyanaz a leírás és maga az android update is (gyanítom ezért ilyen szar rajta a rendszer, mert nincs optimalizálva).

adms.hu | UI Designer

(#39) sakal83 válasza fuze (#33) üzenetére


sakal83
addikt

Hozni biztos a visszavetel passz

(#40) fuze válasza sakal83 (#39) üzenetére


fuze
őstag

Alzánál 990ért hozza, de ingyen viszi el.

adms.hu | UI Designer

(#41) zpapp28 válasza fuze (#38) üzenetére


zpapp28
csendes tag

Egy levelet megérhet, hogy írsz nekik és kikéred a véleményüket magáról a lassulásról és az android upgrade-ről is. Legfeljebb nem válaszolnak :W :D

(#42) fuze válasza zpapp28 (#41) üzenetére


fuze
őstag

A chinók csesznek válaszolni. Egyelőre csak a németekkel működik a kétoldalú kommunikáció.

adms.hu | UI Designer

(#43) DarthTom


DarthTom
csendes újonc

Ha már szóba került. TCL U55X9006 teszt:
[link]

Ha nálunk is lenne egy TCL 6 sorozat minőségű panel tévé, akkor biztos befutó lenne nálam a TLC. Nem értem miért nincs Európában. Kár érte, mert keményen jó (király HDR + Dolby Vision). Szerintetek érdemes várni? Hátha...

[ Szerkesztve ]

(#44) fuze válasza DarthTom (#43) üzenetére


fuze
őstag

Dehát van. Amit linkelsz, az a Xess X2. Ugyanaz mint amit a kolléga az előbb linkelt.

adms.hu | UI Designer

(#45) DarthTom válasza fuze (#44) üzenetére


DarthTom
csendes újonc

Amit linkeltem a megemlített tévé tesztje volt. Ha valakinek jól jönne.

Utána TCL 6 Series 2018 R617 minőségű panel tévék után szomorkodok, ami tudtommal itt nincs. Vagy valamiről lemaradtam? Jó lenne. :)

(#46) fuze válasza DarthTom (#45) üzenetére


fuze
őstag

Ja értelek. Azok az amerikai modellek igaz? Én a RokuTV-t is irigylem. Jó az a rendszer, ez az android borzasztó.

Szerk.: Mondjuk az általad említetteknél is írja, hogy rosszak a betekintési szögek. Az nekem sem jön be és őszintén szólva irritál is. Hétvégén elsőként ezt fogom megnézni más TV-knél.

[ Szerkesztve ]

adms.hu | UI Designer

(#47) DarthTom válasza fuze (#46) üzenetére


DarthTom
csendes újonc

Igen, az a mostani Roku tévék legjobbja. Irigylem érte az amikat. Mi sajnos nem ebből a fajtából kapunk:
[link]

Videók (persze nem adja át, mint élőben és nem vagyok biztos, hogy a legjobb beállításban látjuk a tévét):
[link]
[link]

(#48) fuze válasza DarthTom (#47) üzenetére


fuze
őstag

Ott a Walmart és az Amazon kegyetlenül pörgeti és ők csak ott vásárolnak. Nagy piaca van, nálunk meg csak most kezdenek. Számomra is rejtély, hogy az igazán jó cuccokat miért nem kapjuk itt meg.

adms.hu | UI Designer

(#49) zpapp28 válasza fuze (#48) üzenetére


zpapp28
csendes tag

Fogalmam sincs már hogy hol olvastam, de nem mi vagyunk a célpiac. Elsősorban USA és a távol-kelet a cél számukra, Európában pedig UK, Németo, Fro és Lengyelo. Nem értem hogy miért nem Spanyolo került be negyediknek, elvégre az hasonló méretű mint a lengyelek. Ahogy látjátok Mo nincs rajta listán és szerintem jó sokáig nem is lesz így mi csak a lepattanókat kapjuk majd...

(#50) fuze válasza zpapp28 (#49) üzenetére


fuze
őstag

Nem gond, az Alza úgyis szürkeimportozik ;]

adms.hu | UI Designer

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  TCL LCD és LED TV-k
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.