Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- arden: Új robotos magazin építése – 1. rész: Miért hagytam ott a WordPresst?
- arden: Önjavító szoftver (Healing Agent) koncepció és demó
-
LOGOUT
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Boolash
aktív tag
Tehát ha mindent jól értek akkor:
1. regisztrálom magam--(ehhez kell pl bankkártya??vagy ilyesmi)
2.kikeresem cuccot amit akarok
3.írok egy mailt az eladónak, hogy mi ez, meg hogy mennyit adok érte...de akkor minek a licit?? Vagy hogy is van ez???
4.az eladós elküldi nekem póstán amiért és póstaköltséget fizetek a súlytól föggően (ha az áru nem tengerentúli) -
kraftxld
félisten
válasz
Thulcandra #48 üzenetére
Csak a tengerentúlról érkezett csomagokat kell elvámoltatni. Ha rá tudod beszélni az eladót, hogy ajándékként (magánszemély) vagy termékmintaként (cég) küldje, akkor elvileg vámmentes.
-
kraftxld
félisten
válasz
Overlocker #45 üzenetére
Nem kamu, csak alacsony kikiáltási árat adnak meg, remlélve hogy jól felverik majd az árat.
-
kraftxld
félisten
válasz
Overlocker #44 üzenetére
Az eladóval kell rendezni a pénzt.
-
Overlocker
veterán
Ha vmi az értékénél gyanúsan olcsóbb azok kamuk?
-
Blackmate
őstag
válasz
Overlocker #42 üzenetére
Nem, nagyon sok cég is hirdeti magát az ebayen.
-
kraftxld
félisten
Átalában utalással fizetek, ennek az ára kb 2500 ft, a postaköltség változó. De eddig korrekt volt mindenki.Igaz, egy vinyóm már meghalt szállítás közben
-
kraftxld
félisten
válasz
Overlocker #37 üzenetére
én se értek egy szót se németül, de angolul eddig tudott mindenki akivel üzleteltem
-
Overlocker
veterán
UP!
-
Overlocker
veterán
UP
-
kraftxld
félisten
válasz
Overlocker #34 üzenetére
Mit, hol akarsz venni? EUból vagy tengerentúlról? Angolul tudsz?
-
Overlocker
veterán
UP!
-
Overlocker
veterán
UP!
Abszólút kezdő vagyok az ebayhez segítsetek,please!! -
Darth_Revan
veterán
Sziasztok!
Ritka LAMER kezdő vok az E-bay-ezők között,és lenne 1 egyszerű kérdésem: Biztonságos regisztrálni? Azért kérdezem,emrt ha nem veszek semmitse,nem akarom,hgoy küldjenek xy idő után xy összeg befizetéséről szóló csekket. Azért érdekel most ez az E-bay,mert találtam rajta 1 eladó játékot,amit már hetek óta vadászok és Angliában van,bontatlanul,jelenelg 1800Ft-on áll a licit és kb 500Ft-ból elküldi Légi Postán,és nem csak Paypal-t fogad el,stb,szóval zsír üzlet -
zfarkas
senior tag
UP!
-
PEPE85
senior tag
Nem olvastam végig a topic-ot, sorry. Én rendszeresen rendelek Ebay-ről Amerikából. Az a legjobb, ha olyan embertől veszel, akiről már mondtak legalább 10-15 jó dolgot. Paypal, bidpay felejtős, legalább annyira mint a Cashiers Check és Money Order. Kishazánkban azt sem tudják mik ezek. Maradt a Western Union ami akármekorra összegről is legyen szó 2000Ft fölött van valamivel. Nem olcsó, de ennél jobb nem igazán van. Másik lehetőség, ha az eladó elfogad borítékban küldött USD-t. Akkor EMS-el kell küldeni és akkor tuti nem veszik el.
Mielőtt valaki megkérdezni miket szoktam rendelni azt nem szeretném leírni. Lényeg, hogy olyan dolgokat, amiket nem lehet itthon kapni. -
gregorik
senior tag
deutsche freundschaft?..
-
gregorik
senior tag
jár vki mostanában Németo-ban, aki segítene? lenne egy rakás ebayes átutalásom..
mondjuk eredeti játék/zenei cd-vel díjaznám. -
BLiNk3r
senior tag
Egy adott országon belül jól működhet, ott ugye minimális az átutalás költsége. De ez a Magyarországról Németországba (és persze más országokba) átutalással dolog sajnos túl drága, ahogy a Western Union is.
Kár, hogy itt paypal sincs, az pl. sokmindent megkönnyítene.
Ha nagyon átutalással akarod, akkor meg az a legegyszerűbb, hogy megkéred egy kint dolgozó ismerősödet, hogy utalja át ő a pénzt, te meg átutalod az ő itteni bankszámlájára. Persze csak ha van ilyen ismerős... -
gregorik
senior tag
tudja vki, pontosan mennyit vesz le egy bank külföldre való átutalás esetén?
-
hdani99
csendes tag
azt hallottam hogy ha ráirják hogy ajándék akkor vámmentes
-
hdani99
csendes tag
Most irt vissza az egyik eladó és azt irta hogy elfogad rejtett kp-s fizetést is és leirta hogy mennyi lesz a postaköltség. (6.50GBP) A postaköltséget akkor kell fizetnem amikor megjött a termék igaz. Azt nem kell az eladónak feladnom az értékkel ?! És ha nem eprópábol jön a termék akkor kell vámot fizetni 0vagy akkor sem?
-
gregorik
senior tag
-
gregorik
senior tag
a borítékban elég egy cetli, rajta a termék nevével és a végleges árral. én így csináltam.
ha nem megy az angol/német, inkább ne ebay-ezz -- komolyan; úgy vernek át, ahogy akarnak. az eladó amúgy általában jelzi a leírásban, ha lehet cash-sel fizetni. még jobb, ha COD (cash on delivery), vagyis utánvét is lehetséges. -
hdani99
csendes tag
és abban tudnál segíteni hogy hogyan kérdezzem meg angolul hogy lehet e azzal a rejtett készpénzes fizetési moddal fiizetni?
Ja és irtál valamit még a levélben hogy tudja hogy ki vagy és melyik termékért küldted a pénzt? -
gregorik
senior tag
legfontosabb, hogy az ebayen legyél a licit utolsó perceiben; mindenki olyankor taktikázik, mert azt hiszik, hogy más nem. sajnos ilyenkor gyakran az egekbe szökken a cucc ára, gyakran ki is szállok.
sok eladónak több nickje van és ilyenkor ők is beszállnak a saját licitjükbe..
mindezek miatt csak olyan cuccokra érdemes ebayen licitálni, amik sokkal drágábbak lennének itthon.
egy példa: Aerosmith Greatest Hits 2CD-n hazai boltban kb.7500HUF, most meg talán meglesz 2500HUF-ért egy német(?) arctól. -
Dilikutya
félisten
Van már E-bay topik: Bővebben: link
-
pweisz
senior tag
Gregorik te magaddal beszélgetsz, vagy nálam van valami hiba foumban?
-
gregorik
senior tag
én eddig csakis feladott készpénzzel fizettem (még Angliába is), mert még a Mo-n legbejáratottabb banki átutalási forma is (Western Union) nagyon megdobja a költségeket; hülyeség. a készpénz (font/euro) eddig mindig megérkezett az eladónak napokon belül.
-
gregorik
senior tag
hdani99: a rendelendő mezzel kapcsolatban annyit kéne tisztázni, hogy rád is 7.50 GBP-s postakg. lenne-e érvényes? továbbá sztem 'registered concealed cash' lenne a legjobb megoldás a fizetésre ezesetben, magyarul ajánlott levélben jól álcázott készpénz feladása.
-
gregorik
senior tag
ha tud valaki olyan hw/sw/cd sellert, aki ár/teljesítményben nagyon ott van, azt is megoszthatná.
-
gregorik
senior tag
eBay topik
Kérdések előtt olvasd el a téma összefoglalót!
Eredeti hozzászólás:
Legyen ez végre egy normális ebay-topik, ami minden felmerülő kérdésre választ ad. én viszonylag kezdő vagyok, biddeltem eddig kb. 20 játékra (csak 3-at küldtek el végül..) és 20 zenei CD-re. lenne nekem is kérdésem a PH! esetleges ős-ebayeseihez:
hogyan lehet kiszűrni a kamukat, a kalóz árukat? milyen ésszerű megoldások vannak Paypal helyett? hogy lehet vérveszteség nélkül visszaállíttatni felfüggesztett ID-t? vélemények konkrét angol, német PowerSellerekről?[ Módosította: radi8tor ]
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- EA Sports WRC '23
- World of Tanks - MMO
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Napelem
- Politika
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-32Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro - Deep Purple - Használt, karcmentes, 100% akku
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest