Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
attiati
veterán
Azt rosszul látom, hogy az azonos felszereltésű használt montikat olcsóbban kínálják aprókon, mint a trekkingeket? Ennek mi az oka? Jobban pörög az a piac?
-
attiati
veterán
Tudom, hogy örök téma a lakatkérdés, de tanácsot kérnék: 30-35e ft-os bicóra mit vegyek? (esetleg később lecserélem egy 90-100e ft-os bicóra)
kryptonite keeper 12 u-lakat megteszi 5e ft-ért?
vagy abus catena 685 shadow lánc 7e körül?
Boltba, erre arra ugornék be max fél órára és a portaszolgálatos házban lenne a lakásajtó előtt (de ezt még meggondolom, mert a lakásban is elfér)
[ Szerkesztve ]
-
attiati
veterán
válasz Teasüti #1465 üzenetére
de monjuk ezt és a következő teljes hozzászólásodat
a videón 1:01-nél látható Tonyon márkájú zár egyébként micsoda, hol kapható?? Sehol nem találom. Ha ilyen 2ezer forint körül kapható, akkor szerintem egész jó hatákonysággal véd.
-
attiati
veterán
válasz GeneraL_XTX #1485 üzenetére
Az nem semmi. Tök jó, hogy hétvégén vettem bicót és egyből szerelőhöz vittem 5e ft-ért
Bevállaltak volna sárvédő és csomagtartó felszerelést és hátsó kerékben csapágycserét is?
Ott kell hagyni a bicót, vagy hogy működik, valaki próbálta? -
attiati
veterán
hogy lehet kiválasztani a megfelelő nyerget?
Cserélnem kéne, de gondolom akár aprón (akár boltban veszem), nem igazán lehet felszerelni a bicómra és próbálgatni. Így "látatlanba" meg fogalmam sincs, hogy az apróhirdetésekben kínált nyergek közül melyik a jó.
-
attiati
veterán
Nem tudom, hogy volt e már: ideális vázméret és beállítás megtalálása A videó egész jónak tűnik.
-
attiati
veterán
jól gondolom, hogy ezen a nyergen már nem, vagy csak nagyon minimálisan lehet úgy állítani, hogy hátrébb legyen a nyereg?
-
attiati
veterán
Kb 3-4 centit kéne még állítanom hátrafelé és max 5e ft-os nyeregben gondolkodtam, akkor ez esélytelen?
Stucni rövid, gyakorlatilag nincs is, 3 centi csőközéptől csőközépig és az egész biciklin valahogy nagyon elöl ülök, pedig a vázméret elvileg jó, átlépési köz is jó (talán egy kicsit nagy).... de a váz kialakítása nem ideális.
Már így is ráköltök annyit, mint amennyibe került; már csak egy ülést akartam venni.[ Szerkesztve ]
-
attiati
veterán
ezen a ktm nyergen a számozás azt jelöli, hogy a 0-nál van alap állapotban a nyeregcső és még onnan 40-45mm-t lehet hátratolni a nyerget biztonságosan, stabilan?
biciklibolton kívül milyen boltban lehet még kapni imbuszkulcsot és franciakulcsot / csőkulcsot?
[ Szerkesztve ]
-
attiati
veterán
-
attiati
veterán
Az mitől lehet, ha a kormány alapból jobbra akar fordulni menet közben, ha elengedem?
Gondolom ez így nem normális és nem azért van, mert a bicikli súlypontja is a tengelytől jobbra van. -
attiati
veterán
Kint ül egy lebilincselt, nem napbarnított egyén a társasházunk előtt rendőrök társaságában.
Pár perccel ezelőtt akarta feltörni a kulcsra zárt biciklitárolót, biztonsági kamerás, portaszolgálatos házban.
Csúcsidőben, mikor mindenki megy haza munkából.Még sok ilyet, aztán egyszer elfogynak talán...
Legszívesebben lefényképezném, de szájmaszkot adtak rá a rendőrök.[ Szerkesztve ]
-
attiati
veterán
az mitől lehet, hogy a bicikli kormánya menet közben jobbra húz? (magától elfordulna jobbra, ellen kell tartani)
milyen alkatrészt kellene cserélni? -
attiati
veterán
összegyűjtöm egy hsz-be a nyergekről és ülőcsont mérésről talált cikkeket, hogy visszataláljak
ülőcsont mérés cikk és videó. Specialized nyereg szélesség illusztráció
nyereg-körkép: 45 modell tesztje
WTB nyereg próba program
SMP nyereg próba programPróbálta már valamelyikőtök ezt a nyeregteszt programot? Leteszem a kauciót és elvihetem egy hétre a nyerget és ha hibátlan állapotban visszaviszem, akkor visszajár a teljes kaució? Bármi buktató?
a wtb pure V sorozat race és comp tagjai között kényelemben is van különbség vagy csak súlyban és pálcaanyagban?
[Link javítva]
[ Módosította: Cathfaern ]
-
attiati
veterán
-
attiati
veterán
holnap délelőttig szeretnék segítséget kérni:
Erre a nyeregcső kialakításra (kép) rámegy egy SMP TRK nyereg (videó), vagy lehet, hogy tök más felfogatású nyeregcső kéne hozzá?
Illetve milyen szerszám kell, hogy rátegyem? (imbuszkulcs és csőkulcs van itthon)
-
attiati
veterán
válasz venember83 #6963 üzenetére
köszi, és egyáltalán rámegy erre a nyeregcsőre bármilyen nyereg, vagy csak az SMP TRK nyeregnek van speckó felfogatása?
Selle Monte Grappa Argo-t néztem még
[ Szerkesztve ]
-
attiati
veterán
válasz venember83 #6984 üzenetére
de elvileg elég hozzá egy nyeregcső bilincs nem? Knóblinak hívják?
25mm-es nyeregcsövem van és a bicóboltos szerint ilyet nagyon nehezen kapni, így maradna akkro a bilincs, és jóval olcsóbb is.találtam egy ilyen remek kiokosító videót nyereg szerelésről
-
attiati
veterán
Végül segített rászerelni a Monte Grappa Argo nyeregre a bilincset a retrobringás srác. Jófej volt. Kényelmes kis nyereg lett, csak majd állítgatnom kell még. De lehet, hogy tényleg előre-hátra fog csúszkálni egy idő után.
A poén:
A használtan vett bringámon levő 7-8 éves nyereg elviselhetetlen volt. Most hogy lekerült róla, végre megnéztem a feliratot, hogy milyen nyereg? Selle. Uhh mondom, mivan? És olvasom tovább... Selle Monte Grappa
[ Szerkesztve ]
-
attiati
veterán
Tekerés közben leugrott és beszorult a lánc a kerék és a legnagyobb fogaskerék közé, én meg hirtelen nem reagáltam elsőre és továbbtekertem. Így duplán beszorult két sorban a lánc egymás mellé Sikerült visszaraknom, de szerintem valami megsérült, megfeszült, mert azóta megakad magától a kerék és nem pörög tovább, ha csinálok egy tekerést felemelt hátsó kerékkel. Ettől függetlenül lehet tekerni, de valami tuti nem oké.
Csapágy, lánc, elhajlott a fogaskerék?
Vagy inkább irány a szerelő?[ Szerkesztve ]
-
attiati
veterán
válasz lsebestyen #7313 üzenetére
kettő eltörött
De nem látom, hogy beakadna, vagy ilyesmi.
Olyan, mintha súrlódástól, szorulástól állna meg a kerék. Rövid úton hirtelen megáll, de nem élesen, blokkolásszerűen. -
attiati
veterán
7-8 küllő pótlásra, centírozásra reális a 3500 ft munkadíjjal együtt?
-
attiati
veterán
duna plázánál volna valakinek tűszelepes pumpája?
3 benzinkútra toltam el a bicót, és sehol se volt
-
attiati
veterán
Lakatot keresek 30e ft-os, boltba járós bicóra (később esetleg egy max 150e ft-osra). Tudnátok ajánlani valamit?
13mm és attól felfelé nézelődjek?
7/10-es biztonsági szintű Kryptonite és attól felfelé már jó?Egyébként a mini U-val hogy lehet normálisan lakatolni? 14 cm-es hosszúságot írnak (Kryptonite Evolution Mini 5) Nálam a váz és a kerék között távolság több ennél. Ezekkel csak a vázat lakatolják hozzá valamihez? Egyébként a feltüntetett hosszúság (14 cm) a nettó hossz, amit fel lehet használni, vagy abban már benne van az anyagvastagság?
És ez az Abus U mini 40?
12e ft, és 15 mm-es vastagság és 10-es Abus biztonsági szintet írnak. Ahhoz képest olcsó.[ Szerkesztve ]
-
attiati
veterán
válasz lsebestyen #16120 üzenetére
Azt olvastam, hogy a kisebb lakat jobb, mert kevesebb támaszt talál rajta. Ez nem így van? Mert akkor +500 ft-ot megér nekem a nagyobbik és akkor könnyebben tudok lakatolni.
Egyébként az a hurokkábel mire jó, és elég védelmet ad?
ja és tényleg 1,7kg?
[ Szerkesztve ]
-
attiati
veterán
válasz lsebestyen #16188 üzenetére
Nem fogalmaztam egyértelműen.
Gondolom azért rosszabb a nagyobb lakat, mert a tolvaj könnyebben tudja mozgatni a számára kedvező pozícióba a biciklin, hogy aztán az erővágót valahol letámassza (földre, falhoz) és könnyebben tud nagyobb erőt kifejteni.
De én sem tudom pontosan, hogy ez így van e. Sose loptam biclikit
[ Szerkesztve ]
-
attiati
veterán
válasz lsebestyen #16192 üzenetére
jajó
De azért biztos van komolyabb erővágó is és valahogy le lehet szedni. Különben már rég mindenki ilyet venne, nem?
-
attiati
veterán
Bringaexpo-n volt / megy valaki?
Ott lehet tesztelni, tekerni bármelyik biciklit, vagy hogy megy ez?
-
attiati
veterán
-
attiati
veterán
ez most komoly? ugyanaz a kulcs kinyit két kryptonite lakatot, vagy ez fake?
és ez? golyóstollal kinyit egy kypt. lakatot?
ez a legjobb: 30 évvel ezelőtti krypt. lakat
-
attiati
veterán
A használtan vett bringám kormánya jobbra elfordul magától és arra húz a bringa.
Szerelő lerövidítette a fékbowdeneket, hátha attól van, de nem lett jobb és nincs ötlete. Látszólag nincs eldeformálódva a váz és az első kerék villája. Mitől lehet és vajon megjavítható?
-
attiati
veterán
válasz Zola007 #24409 üzenetére
Tanácstalan volt és a laikus tulaj előtt akart okosnak mutatkozni, de láttam rajta, hogy ő maga sem hisz benne.
Tomi_Sci: akkor kormánycsapágy körül nézelődjek, máskülönben meg reménytelen?
(mondjuk egy 30e ft-os bicóról van szó, de zavar és balesetveszélyes is szerintem, ha egy kézzel fogom a kormányt és véletlenül rámegyek valamire, vagy hirtelen kéne irányt váltani, akkor bajban lennék)[ Szerkesztve ]
-
attiati
veterán
vettem egy hasznalt kryptonite evolution 4 lakatot par honapja, de ma nem megy bele a kulcs. mit lehet ezzel csinalni?
-
attiati
veterán
válasz tatabike #27649 üzenetére
elvittem bringás boltba, azt mondta a srác, hogy őszerinte megpiszkálták
Egyébként csomagtartón hordtam, elég sokat rázkódott menet közben.
De az is lehet, hogy már hibás volt, mikor eladta az eladó? Bár nem rémlik, hogy az elejétől hibás lett volna.Egyátalán hogy megy szét egy 15e ft-os zár? kb 2 hónap alatt 10x használtam
[ Szerkesztve ]
-
attiati
veterán
tényleg kifejlesztettek mostanában egy új kerékagyat, ami a mozgás közben energiát nyer vissza?
Cube-nak egyik promóciós sátrában láttam egy szokatlan megoldást és ismerősöm mesélt róla, de nem igazán értettem és még nem is hallottam róla korábban (és azt sem tudom, hogyan keressek rá googliban -
attiati
veterán
bringaexpon ki lehet próbálgatni bármelyik biciklit akár személyre szabottan beállítva is?
-
attiati
veterán
Kryptonite lakatomba megint nem tudom beledugni a kulcsot.
Mit szoktak ilyenkor belefújni? (legutóbb kerékpáros boltban fújtak bele, de nem tudom mit, most viszont elvinni sem tudom itthonról a biciklit )
-
attiati
veterán
[ Szerkesztve ]
-
attiati
veterán
Vennék végre egy értelmes bicót és felmerült pár kérdés:
Alumínium váz hasznos élettartama valóban 3-5 év?
Vagy milyen vázat érdemes venni városi használatra (néha földes útra)Ha a használt hirdetésnél a típust (mtb, trekking...) nem írják oda, csak a méretet, akkor hogyan derül ki, hogy nagyjából jó e? Nem azért, hogy látatlanban megvegyem, hanem hogy ne érdeklődjek tök feleslegesen.
Átlépési magasságomat jól mérhettem?
81 cm a 182 cm magassághoz
Vagyis 52cm-es vázméretet javasolnak, ami inkább alacsonyabb testmagassághoz passzol.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest