Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  World of Tanks - MMO

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:28:04

LOGOUT.hu

Itt mellőzzétek az offot, arra ott van a másik topic: OFF topic
Az előzmények:
World of Tanks - MMO - Archívum I.
World of Tanks - MMO - Archívum II.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#245946) ollie


ollie
MODERÁTOR

(rögzített hsz)

Figyelem!

Rengeteg scam/phising próbálkozás van a játékban! Privát üzenetek formájában küldenek üzenetet, miszerint feltöltöttek rólad egy replay-t valahova. Ezekbe jellemzően be kell lépni a WoT accounttal, de a probléma az, hogy nem az igazi Wargaming oldalon léptet be, így gyakorlaitag ellopja a WoT accountodat. Akárki küld neked privát üzenetet egy website-tal kapcsolatban, soha ne nyisd meg az oldalt!

Ezeket a próbálkozásokat lehet jelenteni itt: https://eu.wargaming.net/support/hu/products/wot/help/29691/29692/29706/ (ezt a linket is ellenőrizd)

További tanácsok

[ Szerkesztve ]

***

Hozzászólások

(#6751) Pete55555 válasza Rico33 (#6733) üzenetére


Pete55555
addikt

ami effektíve csak egy szórakoztató dolognak kéne lennie

Ami így pont nem lesz az, ha sok hülye elcseszi a játékot. Te nem tudsz szöveget értelmezni, a legnagyobb baj azokkal van, akik annyira GYP-sek, hogy csapattérsként téged lőnek (ki), nem képesek segíteni, lökdösnek, el/kitolnak, afk-znak, fraget lopnak (gondolok itt arra, mikor nem lő egyet sem, megvárja míg lesebzed, és akkor lövi ki előled), stb.
Nem azokkal van baj, akik hobbiból játszanak, és ne adj isten, nem vérprofik, és nem fossák össze magukat, hogy jobban menjen. Nem akar utánaolvasni, legyen, ne tanulja meg a játékot, inkább szívjon vele, hogy állandóan kilövik/alig tud sebezni, de amit tud, azt tegye meg legalább, és ne hátráltassa olyanokkal a csapattársát, mint amiket fentebb írtam.

Mottie Szerk.: dieghonak mindenkiből elege lett, már nem szeret kommunikálni senkivel

Kár pedig, bár sejtettem abból, hogy innen is eltűnt, YT vidiket is leszedte. Mondjuk rásegített a stílusával, de jó játékos, és lehetett - volna tőle tanulni 1-2 dolgot...

[ Szerkesztve ]

...Szeretem leracsniztatni...

(#6752) vhw válasza Rico33 (#6746) üzenetére


vhw
addikt

Amatőr? Hogy lehet valaki amatőr több ezer csatával?

Élethalál harc? Hogy utánanézek valaminek, ami egyszer elkaszált és legközelebb ne történjen meg velem?

Ha szórakozok, akkor nem mélyülhetek el a szórakozásom tárgyában? (főleg TÖBB EZER csata lejátszása után???)

Mert pár száz csatáig ette fene, kipróbálja, tetszik - nem tetszik, otthagyja, keres mást - vége a történetnek.

"És hidd el, sok százezrek gondolják csak ezt a WoT-ról, akárhánymillió csatával a hátuk mögött"
Éppen ezzel van a baj, és ezért pofázok itt, mert sok százezren csak ezt gondolják. Ezen lehetne és kellene változtatni, mindannyiunk örömére.

De sz@rjunk bele, mert ha játék, akkor az agyunkat teljesen le lehet kapcsolni. Tilos használnunk olyankor, aki azt teszi, annak nincs élete, és csak a virtuális világban él. -> Te az ilyeneket véded.

Ismételten, tudod értelmezni amit leírok? Láthatólag másoknak megy, neked csak a szád habzik.

[ Szerkesztve ]

"Mi' csinálsz apa? Kapcsold ki a gépet!"

(#6753) krisss93 válasza Mottie (#6750) üzenetére


krisss93
aktív tag

Hát Diegho-t kicsit hiányolom, kár, hogy elment, igaz ő nem is nagyon tűrte volna meg az akadékoskodókat :D

Rico33:
Egyébként arra szeretnénk, itten mi célozni a társasággal, hogy ha valaki megtanul játszani azáltal ő is jobban élvezi a játékot. Szerintem akit CS-ben vagy COD-ban agyonlőnek mindig, vagy megtanul játszani, vagy agy...szt kap és abbahagyja.

Ezt úgy mondom, hogy abszolúte keveset játszó játékos vagyok, napi 5-6 csatával, vagy annyival sem, azért én is szeretném néha ha a meccs nem 1-15 re végződne, úgy hogy azt az 1-et is én lövöm ki :U

(#6754) Stauffenberg válasza Rico33 (#6717) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

"Értemén hogy gőzgép, de ha a technika nem oda lő, akkor miről beszélünk."

Azért a játékos hasznossága messze nem abban merül ki, hogy minden lövését képes bevinni pont oda ahova szánta. Épp olyan fontos, hogy tudjon jól együtt mozogni a többiekkel, tudja jól használni a terep adottságait, tudja, hogy mikor és hol kell lennie, ismerje a saját gépét meg az ellenségét is. Ezeket jó esetben akaratlanul is megtanulja egy intelligens játékos, mert ezt hívják tapasztalat szerzésnek.

Ezért mondtam példának, hogy a hülyék százszor követik el ugyan azt a baklövést és fel sem merül bennük, hogy valamit rosszul csinálnak.

Jellemző, hogy a hülye teljesen magabiztosan rongyol előre, belefut egy kis ellenállásba ezért bekempel egy pontra, mindig kidugja az orrát, de nem jut dűlőre és egy pillanatig sem merül fel benne, hogy keressen egy másik utat, inkább várja a sült galambot. Századik, ezredik és ötezredik alkalommal is.

Csapatmunka meg random is kialakulhat. Szerencsére ilyen játékos is sok van. Ma is mondtam rá példát, én egy T20-al mentem és random összehaverkodtam egy IS-3-mal. Úgy mentünk előre, hogy cserélgettük a pozíciónkat attól függően, hogy mi kellett, védte a seggem amíg spotoltam neki én meg megkerültem az ellenséges tankokat amíg ő lekötötte őket meg hasonlók. Közben sem TS-en, sem chaten nem kommunikáltunk. Teljesen intuitívan alakult így. Nem olyan nehéz ez. (Aztán még pár kört mentünk szakaszban, szerintem fogunk még ha látjuk egymást online).

Én rendszeresen játszom Day of Defeat Source-ot, ott az átlagos intelligencia hányados viszonylag magas, alapvetően felnőttek játsszák, nem vérpistik. Eléggé rétegjáték, mert ott is elég meredek a tanulógörbe. De szinte mindig találok egy-két idegent akivel frankón össze lehet dolgozni szinte szavak nélkül is. A WoT-ban ehhez képest sokkal hígabb a felhozatal, emiatt zsörtölődünk sokat. Túl sok az olyan ember aki nem csak a csapatjátékra, de a szólózásra sem képes (azzal sincs baj ha valaki egyedül akarja megváltani a világot és ez alapvetően megy is neki... akadnak a WoT-ban is olyanok akik a csapattól leszakadva a fél ellenséges állományt leaprítják).

(#6755) Mottie válasza Pete55555 (#6751) üzenetére


Mottie
őstag

Ez majdnem mind igaz, rettentően el tudja rontani a "szórakozást", ha egy csapattárs lövöldöz, vagy kitol. Szerencsére könnyen lehet jelenteni ezért és már mehetsz is a következő csatába.

Frag steal? Őszintén szólva jobban örülök, hogy lelövök egy tankot 1% hp-ra és onnan valaki belopja, mint ha én kell 1%-ról kilőjek egy tankot akit más lesebzett (több pénz, több xp)

Mellesleg nem kell utánaolvasni, replayeket nézni meg semmi. Csak gondolkozni kell. ÉN is, illetve a legtöbben szerintem akik az elején kezdték úgy tanultunk meg játszani, hogy játszottunk. Csak kell egy kicsi tanulóképesség hozzá.

Be Victorious!

(#6756) mynames


mynames
senior tag

Belenéztem az artykra vonatkozó részbe a 7.6 kapcsán.
Fentiek alapján úgy gondolom , hogy már nem veszem meg a 2 kifejlesztett t6-os artyt...Ez nem rebalance , hanem használhatatlanná tételük az artyknak.
Ha, ez a reális, ill. sokan ezt a mélységű változást szeretnék, természetesen elfogadom, de én innentől nem fogok artyzni. Értelmetlenné vált.
---
szerk: aki artyzik az tudja , hogy ez alátámasztja amit mondok: "A célkereszt szétesés mértéke mozgás és mozgatás közben 100%-kal megnő."

7.6! üdv az arty nélküli világban...

[ Szerkesztve ]

(#6757) gy-daniel válasza jahrn (#6714) üzenetére


gy-daniel
tag

Addig nincs is baj, amíg kér vki vmit, akkor kezdődnek a bajok, amikor ezt nem teljesítik, és elkezd mindenféle dolgokat írogatni. Erre legtöbbször visszaírnak, és már nem a játékra figyelnek, hanem az anyázásra. Azt azért ne felejtsük, hogy már korábban is megmondták. A világon az ész van elosztva a legjobban Mindenki azt hiszi, h neki több jutott az átlagnál. (Hofi után.) Szóval itt mindenki hadvezér, és zseni, és igen, az arty mögé bújók is ezt hiszik. Amíg nem sebzi a csapatot, nem lökdösi direkt a többieket, felőlem azt csinál, amit akar. Egyébként a magam példájából kiindulva 4-5k játék alatt nem tartom fontosnak a wn6-7 eff, és egyéb értékeket. Utána is csak óvatosan kezelve. Emlékszünk még az eff betyárokra, akik foglalással tornázták 2k közelébe az effet. A mostani rendszer sem szentírás. Pl aki sokat scoutol, annak ritkán lesz meg az 1 kill/death arány:).
Jah, még annyi, h ha egy játékban valaki beáll hátra, azt nem tudom gyávaságnak tekinteni.. nincs mitől félnie, így gyáva sem lehet. Maximum ő úgy gondolta, hogy így lesz számára a legjövedelmezőbb a kör, vagy talált más vélt okot.

(#6758) dfsz34 válasza Rico33 (#6746) üzenetére


dfsz34
őstag

Ez nem csak a játékról szól, hanem az egész kultúránk sokkal engedékenyebb az amatőrizmussal szemben, a nem teljesítéssel, nem tanulással szemben és sorolhatnám, mert jajj hát szegíny kezdő. Vannak kultúrák pl az Amerikai, ahol az emberek sokkal többet megkövetelnek (cserébe mondjuk nem is akarnak mindent ingyen) és nem ennyire elnézőek a lezser igénytelen hozzáállással szemben.

Fel kéne fogni, hogy ez egy közösségi játék, ahol egy csapatnak a részévé válsz átmenetileg. Nem kell, hogy ez mindenkinek tetszen, de nem is kötelező játszani és miért kell azon háborogni, ha a játékosok maguk meghúznak egy lélektani igényességi vonalat és azt szeretnék megkövetelni, akár még egy kezdővel szemben is lehet olyan követelmény, ha egyszer már nem tud játszani, mondjuk ne álljon a seggedben, hogy ne tudjál visszatolatni. Okés, ha egyszer megcsinálja, szólnak érte, akkor tudja már a következő alkalommal, hogy ezt nem lehet. Ez számomra még messze nem az intelligencia próbája, ez inkább csak még az idomítás szintje. A macskám is simán megtanulja, hogy nem lop szalámit az asztalról, mert leüvöltöm a fejét és kirakom a hidegre lehülni, ha ilyent csinál és láss csodát nem csinálja.

Ez az igazi probléma, amit nem akarsz megérteni. Igenis kell legyen egy minőségi elvárás a játékossal szemben, aki veled megy egy csapatban, miért probléma ez? Ha ennek hangot adsz, akkor explicit módon tanítod (most nem használom az idomítás szót, pedig vannak játékosok, akikre szerintem ráférne az is, pl ha az idiótája oldalban lő engem, mint top tank, mert neki lövöldözni támad kedve a kezdőkörben és még ki is gyullad az IS én meg elvesztettem a HP-m 3/4-ét, sok esélye maradt a csapatnak), mert szeretnél nyerni a csapattal, hiszen erről szól főleg ez a -közösségi- játék. Egy csata akkor izgalmas, ha mindenki kiadja magából a maximumot és nem arról szól, hogy az 1 perc alatt elhullott idióták miatt végig megy az idegelés meg körbevesz az ellenség, mert mondjuk a hátamat védő tank full HP-ban úgy gondolja, hogy ő nem várja ki ott, hogy elhullok vagy sem és nem próbál segíteni, mert akkor esetleg ő következik, ha mégsem sikerül, hanem elegánsan ott hagy és az ellenség meg a hátamba kerül (fjord pálya, nagy hegy alul). Mi azzal a baj, hogy ilyenkor szólok, amennyire az idegállapotom engedi normális hangnemben, hogy miért vonult el, miért nem védett hátulról, mert a hellcatot ő mint top tier heavy simán kilőtte volna, de legalább addig feltartja, amig ketten végzünk az addigra már legyengült ellenféllel. Ezen ment el a meccs, figyeltem ugyan a minimapot, de ha kereszttűzbe kerülök, előről és hátulról, arra nincs okosság, csak megpróbálni az egyik oldalt gyorsan kivégezni, ha sikerül nagy szerencsével. Ez egy teljesen konkrét példa a gyávaságra (visszavonult pedig simán legyűrhettük volna ott az ellent) és az idiotizmusra (akkor legalább csak annyira vonuljon vissza, hogy ne engedjen a hátunkba ellen tankot)

(#6759) Mottie válasza mynames (#6756) üzenetére


Mottie
őstag

Én ezt már nem értem... Végig voltak artyk és folyamatosan csak nerfelték őket... Már most elég nehéz +os kört menni velük, ezek után játszani is az lesz. Ha már ilyen "nehézzé" teszik a dolgot legalább a farmoló képességet visszahozhatnák mert így sok értelme nem lesz játszani velük :)

Be Victorious!

(#6760) Chris0321 válasza mynames (#6756) üzenetére


Chris0321
addikt

Egyrészt 8.6, másrészt majd ha kijön a frissítés lesz biztos miket változtatnak majd.

(#6761) krisss93 válasza Chris0321 (#6760) üzenetére


krisss93
aktív tag

Egyébként csak 1 változtatás kéne oldalanként 3 arty maximum, hogy platoonok is tudják nyomni.
Ennyi semmi más.

(#6762) scyllarus


scyllarus
veterán

Nekem nem a low effes amatőrökkel van bajom (én is az vagyok), hanem a magukat pronak képzelő low effes amatőrökkel, a mások szórakozását láthatóan direkt elrontani igyekvő tk-zókkal, a "nekem mindent szabad, mert ha nem büntetek" idiótákkal. Aki rádlő, ha a "helyére" állsz, beáll mögéd 3 cm-re, ha kinézel a ház/szikla mögül, lenooboz, ha nem állsz be a lemmingvonatba, fogalma sincs arról milyen tankod/felszerelésed van, de utasítgat, hogy játssz vele.
És igen szórakozásból játszom, de az utolsó 1000 csatámban min a duplájára nőtt a WN6-om úgy, hogy nem figyeltem direkt rá, nem nézegettem napi programként weakspot ábrákat, replayt se nagyon. Csak abból próbáltam megélni, amit a többiektől láttam, és az is használt.

"Nem biztos, hogy mindig tisztán látjuk, de Istennek terve van velünk. - Igen, tudom. De miért hiszi mindenki, hogy ez a terv jó?" Lucifer - A Priest Walks Into a Bar

(#6763) Chris0321 válasza krisss93 (#6761) üzenetére


Chris0321
addikt

Majd kiderül mennyi dolgot valósítanak meg azokból amiket kiírtak. Az biztos, hogy ha elindítják a tesztszervert az első dolgom az lesz, hogy benézek. Nem csodálkoznék majd ha oldalanként 15 artys csatákba is kerülne fenn az ember.

(#6764) dfsz34 válasza mynames (#6756) üzenetére


dfsz34
őstag

8.6 amúgy, de az artykra ennél sokkal nagyobb nerf és komoly létszám maximalizáls is ráférne, főleg a nyílt pályákon.

Írtam már erről a WG fórumban is, ahol jött a b..shit marketing duma, ha az artyt maximalizálják, akkor a többi tanktípust is kell, mert ezt kitesztelték.

Visszaírtam, hogy ne röhögtessen, miféle teszt volt az, ne nyomják már ezt a kamu dumát.Az van, hogy érdekes agyszerkezetü egyén élvezi a relatív könnyű és kockázatmentes tankpusztítást a nagy artykkal. A játék egyensúlya magas tierekben olyan mértékben eltorzult már, hogy azt leírni nem lehet, hanem oldalakat lehetni írni a helyzetekről, amikor egyszerüen tehetetlenek a lassabb tankok, de akár ha beszorítanak egy medet vagy scoutot valahova, akkor ők is a halál fiai. Csak egy tipikus példát mondjak, támadás módban menni kell nehéz tankoknak egy teljesen nyílt pályán dombon fel, csigatempóban nullához közelítő manőverezési képesség mellett. Ha van 3-4-5 arty az ellenfélnél, akkor onnantól csak a szétlőtt tankok sorakoznak a domboldalban, az okosabbja alul kivárja a 10 perc végét és legalább a javítást nem kell fizetnie.

Ezt tényleg csak a vak vagy elvakult nem látja, hogy olyan mértékben OP-k az artyk nagy tierben, ami már káros a játékegyensúlyra. Az, hogy ráadásul még sok arty is van összefügg ezzel, mert mindenki OP járművel akar menni, miért is ne tenné, nem igaz? A kérdés, hogy meddig és mennyien hajlandóak a préda szerepét eljátszani.

Érdekes, ha 3-4-5 nagy TD van, soha nem éreztem őket OP-nak, pedig volt már 1000HP bekapott sebzésem, de utána átterveztem a taktikámat és a TD veszélyzónát ki lehet simán kerülni az arty-t csak olyan terepen, ahol van fedezék bőségesen.

Azt kell megérteni, hogy nem az arty maga idegesíti az embereket, talán még az sem, ha arty kiszedi őket, bár ennek a gyakorisága már lehet lényeges, hanem teljesen eltorzult játékegyensúly, ahol egy bizonyos típus a másik típussal szemben brutális előnyt élvez. Ezen a helyzeten még játéktudással sem lehet változtatni, jó játékosok ugyanúgy ott pusztulnak, nincs esélyük, ami marha egy flusztráló dolog és szerintem joggal szólnak a játékosok, hogy itt egy teljesen torz erőegyensúly alakult ki, amit megfejel az artyk nagy száma is.

[ Szerkesztve ]

(#6765) Chris0321 válasza dfsz34 (#6764) üzenetére


Chris0321
addikt

Milyen nagy tieres artyd van?

(#6766) Mottie válasza dfsz34 (#6764) üzenetére


Mottie
őstag

Azt elárulhatnád hogy az arty miért/mivel szemben élvez olyan hatalmas nagy előnyt? 40 mp alatt tölt, egyszerre csak egy helyre tud nézni mert egy kicsit odébbfordulsz már szét is ugrik a kereszt. Lassan céloz. Attól függ minden, hogy van-e aki spottoljon. 1 lövéssel kiszedi gyakrlatilag bármi, de egy Tier V lightnak is max 15 mp egy arty. Cserébe nagy sebzést tud okozni, a gyengébb tankokat akár 1 lövéssel kiszedi.

Azt hozzá sem teszem, hogy az épeszű játékosok pontosan tudják hogy hol tudja/nem tudja őket lőni az arty.

Szerk.: Maximalizálták az artykat 5/oldal létszámban. mi a gond ezzel?

Szerk 2.: Támadás módot hagyjuk már, egy unbalanced sh!t az egész. Szerintem aki szeret békésen játszani az hozzám hasonlóan kivette az Assault/Encounter módokat.

[ Szerkesztve ]

Be Victorious!

(#6767) jahrn


jahrn
senior tag

Felesleges 8.6-rol vitazni amig nem lattuk (tetsztszerver ugye, de igazan ha live szerora erkezik az lessz mervado), masreszt viszont a jatekosallomany zome azert orul annak ha ezentul nem 4-5 arty lessz oldalankent hanem 2-3.

(#6768) Stauffenberg válasza dfsz34 (#6764) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Én sosem értettem ezt az arty parát meg a hőbörgést miattuk. Én folyamatosan mozgok, de ha beásom magam, akkor nem csak két dimenzióban, hanem háromban gondolkodom. Ha fedezéket keresek, akkor a gyors mérlegelés alatt az ellenséges tankoktól és az artyktól való védettséget egyaránt kalkulálom.

Alapvetően tőlük kapok ki a legkevesebbszer. Ha meg betalál, hát ez van. Mások is szoktak eltalálni a szemközti bokorból.

(#6769) dfsz34 válasza Stauffenberg (#6768) üzenetére


dfsz34
őstag

De érted ez megint a tipikus közhelyes szöveg, már megbocsáss.Tudni, kell hova nem lő az arty. Jó, szerintem tudom is, legalábbis tudom, hogy hova állnak az artyk, mivel amint tehetem megyek irtani őket, meg figyelem a spotokat is, csakhogy nem lehet minden helyzetben mindig olyan helyen maradni, ahol még véletlenül sem lő meg arty. Továbbá én speciálisan a lassú nehéz tankokra és TD-kre gondolok, amikkel szemben szvsz egyértelmű az arty fölény. Rengeteg rengeteg olyan helyzet is van, ahol lassú tankkal tehetetlen vagy, de ha beszorítanak valahova egy medet és egy irányba tud csak támadni, akkor az arty már ott szokta várni. Egy gyorsabb med, ha tud mozogni már tényleg nincs kitéve ennek. Csakhogy egy élvezetes játékmenethez ki kellene egyensúlyozni a típusokat is, nem struccpolitikával, hogy majd a játékosok megoldják. Egyszerüen süt a játékról, hány és hány olyan meccs volt, hogy csak az artyk maradtak és még vagy 1-2 tank, hány és hány olyan meccs, ahol artyk ölték meg a tankok több, mint felét. Bizonyos pályákon egyszerüen nem lehet mit csinálni, el kell kerülni a spotot, ami nem könnyű ha ott van pár jóval 400m feletti látótávú ellen tank.

Én csak ennek adok hangot, mert nekem nem tetszik. Azt is megértem, ha nagy artyval lennék, aminek más dolga nincs, mint bizonyos pályákon lőni a hegyoldalban araszoló tankokat és élvezném az OP helyzet minden előnyét, akkor meg megpróbálnám minden erővel megcáfolni, amit mondtam.

Valamit egyébként a WG is érezhet ebből, ha megnézed a próbálkozásaikat, csak gondolom a sok arty játékos miatt nekik óvatosan kell lépéseket tenni.

(#6770) mynames válasza Chris0321 (#6760) üzenetére


mynames
senior tag

Kösz mindenkinek aki szólt , h 8.6!

Amúgy ez a tagmondat mit jelent:
"másrészt majd ha kijön a frissítés lesz biztos miket változtatnak majd."

(#6771) Mottie válasza mynames (#6770) üzenetére


Mottie
őstag

Azt hogy ezek egyelőre csak előzetes változtatások. Lesz majd tesztszerver ahol letesztelik hogy mennyire oké, majd lesz egy végleges változtatásokról szóló

Be Victorious!

(#6772) dfsz34 válasza mynames (#6770) üzenetére


dfsz34
őstag

Azt jelenti, hogy az igazi tesztelést maguk a játékosok fogják elvégezni :) önként és boldogan

A tesztelés során tutira találnak még hibákat meg lehetnek olyan változtatások is, amiért sűrű f betüs szóhasználatot kapnak, akkor még módosíthatnak ezen azon, bár ezek inkább csak apróbb finomítások lesznek szvsz.

A legszebb az egészben, hogy a tesztelés egy rendkívül költséges tevékenység minden program fejlesztése során. Ebben az esetben az alapos tesztelést elvégzik a játékosok maguk, ezzel is - jelentősen - csökkentve a program fejlesztési költségeit, Mindenki nyer ezzel.

(#6773) myckey


myckey
veterán

lassan át lehetne nevezni a való villát,wot villának és csak wotosakból összeválogatni egy új szutyokra valót :C
oszt akkor lehetne a való világban wotozni :DD

kéne ilyen csipszet zabáló smile ;]

"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "

(#6774) dfsz34 válasza myckey (#6773) üzenetére


dfsz34
őstag

Ismerek is pár munkanélkülit, aki szívesen elmenne ilyen pár hónapos mókára és még a meztelen zuhanyzás meg sz.rás a kamera előtt sem zavarná őket :)

Az a baj, hogy mindenféle igénytelen feladatot kitalálnak nekik, aztán nem hagynák őket egész nap játszani.

(#6775) holodp


holodp
aktív tag

Nekem csak annyi a bajom az artyval, hogy "bekempeli" a játékot.
Volt ma egy meccsem Malinovkán, standard battle. KV-4-gyel voltam. Csapat jó része elindult a dombra, én ezzel a lomhával ugye nem indulok arra, így maradtam bázist védeni 2 másik társsal. Nem nagyon történt semmi úgy 4 percig, ezért a folyó mellett elindultam az ellenség felé. Beértem a házakkal párhuzamos vonalban lévő szikláig, de ott természetesen elakadtam, egy T34 és egy M103-ba akadtam. T34 elindult felém, leszedtem jó 3/4-ed életét, a mi artynk persze rögtön ráállt. A mi GW Tigerünk engem talált el, pedig egy helyben álltam. Egy másik lövés már kinyírta a T34-et, de innentől kezdve megmozdulni nem tudtam, mert állandóan záporozott rám az artyeső. Végül pár perc után meguntam a várakozást, meg hogy spotolgatom a 103-mast, így elindultam, artitól végem is lett.

Azt büntetik, aki csinálni próbál valamit. Hát köszi, erre nem kell a tüzérség.

(#6776) dfsz34 válasza holodp (#6775) üzenetére


dfsz34
őstag

Igen, jól írod, nekem is ez a legnagyobb kínom velük, hogy a kemény kempelők a tábor környékén max akkor látnak arty tüzet, ha már nagyon vesztésre állunk, bár el szoktak bújni és kivárják, hátha csak foglal az ellen.

Amúgy adták itt az okos tanácsot már sokan -szarkasztikus vagyok- hogy meg kell tanuld, hol vagy védve az arty ellen és ilyen egyszerű, akkor ezek szerint noob voltál, hogy hagytad magad kilövetni és tanulnod kéne még.

Rico33
Ez egy teljesen korrekt ötlet, a spotok eredménye egy nagyobb kör lenne a megadott koordinátán, de semmiképpen sem látszódna a tank ott, esetleg csak az arty látótávolságán belül.

[ Szerkesztve ]

(#6777) Rico33


Rico33
aktív tag

Az artykra már volt egy misztikus ötletem: koordinátát lőjenek, ne satelitmódban látható célpontokat.Cserébe kapnának gyorsabb célzási időt.A kempelőknek is jót tenne a mozgás, az aktív harcosok meg nem szívnának annyit.
Minden érintettől, akivel vitába keveredtem elnézést kérek, nyilván elbeszéltünk egymás mellett, senkit nem volt szándékomban sem személyesen, sem hitében megbántani...ez egy ilyen szar napom volt, sajnálom hogy itt csapódott le... :(((
Bár a lőtéri döglött kutyát sem érdekli, de kellemes barátságban lettem egy VK30.01D-vel.Úgy látom, ő fekszik a harci stílusomnak.

(#6778) jahrn válasza dfsz34 (#6776) üzenetére


jahrn
senior tag

Ezzel a vedve vagyok az arty elol dologgal 1 pici baj van. Tegyuk fel sikeresen elbujsz az ellen GW-E-je elol, ugyanakkor attol meg oda kepes lehet a Bat-chan arty beloni, de akar a T92 splash-el kiszedni. Masreszt meg a bujocska nem tesz jot a jatek dinamizmusanak.
Az uj szabalyoktol azt remelem h a nonstop camperek-nek rosszabb lessz, mivel a megnovekedett celzas ido miatt es mert valtozik a camo rendszer (ha jol ertelmezem 2x annyi bokor kell ezentul a 8.5 hatas eleresehez) ok lesznek a tuzerek fo celpontjai.
Persze az egesz irasom falrahanyt borso amig nem latjuk eloben...

(#6777) Rico33 Ha a VK 30.01D tetszik akkor javaslom a Cromwell-t kiprobalasra, ill USA vonalon a T21-et (ez utobbihoz viszont ajanlott egy jobb - minimum 1 100% skilles - legenyseg).

[ Szerkesztve ]

(#6779) Mcray válasza Rico33 (#6777) üzenetére


Mcray
senior tag

Engem érdekel. Örülök neki. Én is veszek majd :)

"Dö Pávaa det wí ár díling hír iz immezsöréböl" WoWs: das_booty

(#6780) Chris0321 válasza Rico33 (#6777) üzenetére


Chris0321
addikt

Lőj koordinátát ilyen lőszerárak mellett. Az ég világon semmi nem garantálja, hogy ott campel épp valaki.

(#6781) jahrn


jahrn
senior tag

Jaaaaajjjj, E-10 mukodo felfuggesztessel :B

Ez meg akar egy maszthev nemet prem TD is lehet...

(#6782) Rico33 válasza jahrn (#6778) üzenetére


Rico33
aktív tag

Az angol vonalról éppen itt beszéltetek le és valójában egy indiánra harácsolok most.
Mcray: rettenetesen hitvány göncnek tartottam eleinte, mer' ugye alap felszereléssel az is volt nekem.De így, hogy a legjobb motor nincs csak még meg, egészen baráti.Kellően pontos löveg, 150-es pen ami szinte csak a mumusomnak volt kevés (AT2-8).Hozom vele a kötelező min 1kill/csatát érzésre átlag 1200-as dmg-vel.

Chris0321: most is azt lövik, csak látják a célpontot valóságában.Ezért mondtam, hogy cserébe kaphatnának gyorsabb töltést/célzást ÉS olcsóbb skulót.

[ Szerkesztve ]

(#6783) Mcray válasza Rico33 (#6782) üzenetére


Mcray
senior tag

Mumusok mellé berongyolni. Rápiócázni az oldalára és adj a parancsnoki kupolának ami a csövön kifér.

Ha messze vannak akkor is lehet próbálkozni, mert viszonylag pontos a 75-ös.

Nekem maxos volt a 3002 db és annyi XP-t raktam rá annó, hogy egyből meglett az Indien és a 3001 D nagy motorja. Már csak meg kell venni, mert eladtam a Cromwellt és kell egy gyors őrültködő :)

"Dö Pávaa det wí ár díling hír iz immezsöréböl" WoWs: das_booty

(#6784) holodp válasza dfsz34 (#6776) üzenetére


holodp
aktív tag

Tudom én, hogy hova nem lő be az arty. De basszus, én nem akarok kempelni a rohadékok miatt. Ha meg megyek előre, akkor olyan nincs, hogy végig artytól védett hely/út.
Egy szó mint száz, várom a nerfet, mint a messiást. Én egyébként azzal is megelégedtem volna, ha maximalizálják a számukat oldalanként 2-re, de ez sem rossz.

(#6785) Chris0321 válasza Rico33 (#6782) üzenetére


Chris0321
addikt

Igen, de ha nem találod el az ellenséget akkor hiába töltesz és célzol gyorsabban xp-t nem kapsz érte. Plusz a csapattársaid sem fogják értékelni ha őket lövöd mert nem látod hol vannak vagy az ellenség mellé lövöldözöl amit ki kellene szedned mert ők nem tudják és megkerülni sem lehet.

(#6786) szlovibuki válasza bozont (#5842) üzenetére


szlovibuki
tag

Nem adom el. Írta egy fórumtárs, hogy húzzam ki maxra, akkor majd jó lesz, hát én kihúzom, ha bele döglök is. :Đ
Az a baj, hogy én nem merek vele nyomulni, mert akkor hipp-hopp kilőnek, de ha meg csak meghúzódok vele, akkor nem is nagyon fogok vele fejlődni. A legnagyobb bajom az, hogy soha nincs elég creditem. Venni nem akarok. Mióta a VK 36001H meglett, azóta valahogy nincs nagyon pénzem. Nem tudom egyszerűen összeszedni a pénzt a JagdPz IV-re, lehet IS-em is, ha lenne rá pénzem, de ha a tigris 2-vel megyek egy nap 2-3 csatát teljesen lenulláz. :F Pedig azzal már azért illene kaszálni, nem? Általába ilyan 6000 creditet mindig bukok rajta (ha nyerünk, de engem kilőnek), ha veszít a csapatom, akkor 12-13K a bukás.

[ Szerkesztve ]

(#6787) Mottie válasza holodp (#6784) üzenetére


Mottie
őstag

Olan van, hogy feezéktől fedezékig. Vannak olyan mapok ahol ez nehéz, ott meg türelmesnek kell lenni. Ha nem vagy türelmes és ezért kilő az arty, az a te hibád. :)

Szvsz legyen nagyon nehéz játszani az artyval, aláírom, oké. DE akkor adják vissza a megnövelt kredithozamot, hogy legalább értelme legyen.

[ Szerkesztve ]

Be Victorious!

(#6788) gy-daniel válasza szlovibuki (#6786) üzenetére


gy-daniel
tag

Tier 5 heavy a legjobb farmolni, ha nincs prem tankod. Ettől felfele egyre kevesebbet keres egy tank. Tier8 már sztem alkalmatlan farmolni, nekem kb nullára jöttek ki azok a tankok.

(#6789) szlovibuki válasza gy-daniel (#6788) üzenetére


szlovibuki
tag

Egy Type T34-esem van. Nem heavy ugyan, de az megteszi farmolásra? Ha veszít a csapat is keresek vele 2K-t.

(#6790) Stauffenberg válasza dfsz34 (#6769) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

"csakhogy nem lehet minden helyzetben mindig olyan helyen maradni, ahol még véletlenül sem lő meg arty"

Ez igaz a normál tankokra is. Nem tudsz mindig úgy helyezkedni, hogy védve legyél tőlük. Meg az is megesik, hogy az adott map abszolút nem kedvez az aktuális tankodnak. Van olyan, hogy pont az artykkal tol ki a map.

"hány és hány olyan meccs volt, hogy csak az artyk maradtak"

Előfordulhat, hogy nem jutnak át a scoutok a csapattársakon és akkor az artyk addig védve vannak amíg van ki feltartsa az ellenséget. Ennek pont így is kell működnie ideális esetben. Ellenben hány és hány olyan kör van amikor az átszaladó scoutok és medek vadásszák le az artykat pillanatok alatt.

"hány és hány olyan meccs, ahol artyk ölték meg a tankok több, mint felét"

Hány és hány olyan kör van ahol a heavyk ölték meg a tankok több mint felét. Hány és hány olyan kör van ahol a medek ölték meg a tankok több mint felét. Hány és hány olyan kör van ahol a TD-k ölték meg a tankok több mint felét.

Ezek nem érvek. Ha én tudok mozgásban lenni, rejtőzködni, fedezékről-fedezékre haladni, akkor más is tud. Nem lehet mindig elbújni az artyk elől, de ez igaz az összes többi típusra is. Nem tudsz mindig elbújni a scoutok, medek, TD-k és heavyk elől sem. Nem tudom van-e statisztika arra, hogy milyen tankokkal nyírtak ki a legtöbb alkalommal, de meg lennék lepve ha akár csak egyetlen arty is benne lenne a TOP 10-ben, mert általában közelharcban pusztulok el.

(#6791) ng0ofy válasza gy-daniel (#6788) üzenetére


ng0ofy
KORREKTOR

Nekem a "legnagyobb" tankom egy VK 30.01 H és tökéletesen lehet vele keresni. Prém lőszert néha (10 meccsből egyszer) használok, ha kell nagyon és simán keresek minden meccsen.

(#6792) szlovibuki


szlovibuki
tag

Valaki, akinek van aktív használatban Tiger 2 tudna mutatni egy screent, hogy ő mennyit szokott kapni 1-1 csatáért?

ng0ofy: mennyit jelent a nagyon?

[ Szerkesztve ]

(#6793) ng0ofy válasza szlovibuki (#6792) üzenetére


ng0ofy
KORREKTOR

Annyi HP-ja maradt az enemynek, amennyit nem tudok egy lövésből sima lőszerrel leszedni, de gold ammoval igen, vagy nagyon nincs életerőm már és jön rám valami nagy és kevés HP-val rendelkező. Esetleg ha lelövök fixen még egy tankot megvan valamilyen medál és vele a többlet xp+ pénz és ilyesmik, tényleg spórolós vagyok...

Viszont ami nem tetszik az a szombat éjszakai felhozatal. Hétköznap szoktam menni pár kört csak meló előtt, délelőtt és ilyenkor valahogy fixen két tierrel magasabbak közé tesz. Ami nem jó :D

(#6794) szlovibuki válasza ng0ofy (#6793) üzenetére


szlovibuki
tag

Én csak sima ammo-val lövök minden tankkal és kb. mindegy, hogy mikor játszom (általában délután, késő délután szoktam) és a Tiger 2-vel rendszerint valahol középen vagyok elhelyezve, alattam pár 8as- 7es tier, felettem 8, 9, alkalomadtán 10-es tier is. tehát az elhelyezés sem a legszerencsésebb ezzel a tankkal. A Tigerrel azért voltam a lista tetején is párszor, ezzel már soha.

(#6795) ng0ofy válasza szlovibuki (#6794) üzenetére


ng0ofy
KORREKTOR

Nem tudom, mert hatos szinten járok, egy orosz TD meg egy német med és ezeket mindig lista aljára rakja, de szépen lehet velük sebezni (: Tigerre rámegyek :D Tiger P-re, Tiger II-re nem szívesen... A prém lőszer néha kell, ahogy én megfigyeltem így többet kapok tapaszalatpontból, pénz pedig jön az xp-vel vagy nem?

Pl. ha nem csak sebzel valamit, hanem a frag is meg van, az több pont. Ha nem lő ki a 1-8 HP-ra lesebzett ellen, az biztosan több xp :D

[ Szerkesztve ]

(#6796) szlovibuki válasza ng0ofy (#6795) üzenetére


szlovibuki
tag

Én úgy tudom, hogy az a jó, ha sokat sebzel. Pl. ha te elkezdesz valakit 100-ról lesebezni és mondjuk lesebezted pár hp-ra, de nem te lövöd ki, azért mégis te kapsz több kreditet meg xp-t, nem aki kilőtte. Nekem azt mondták, hogy az a lényeg, hogy sokat sebezzek, nem pedig az, hogy minél többet kilőjek.

[ Szerkesztve ]

(#6797) ng0ofy válasza szlovibuki (#6796) üzenetére


ng0ofy
KORREKTOR

Pár hsz-el lejjebb (fentebb) pont délután volt szó róla, hogy számít mibe és akkor olvastam el, hogy ezekbe a játékon kívüli statisztikákba nagyon is beleszámít, ha a frag is megvan. Egyébként talán a játék is többet ad rá, de nem biztos. Az biztos, ha spotolsz is és lősz is szépen, akkor baj nem lehet (:

Mellesleg élvezetesnek is akkor élvezetes, ha én lövöm ki azt a fránya tankot, ez csak bennem maradt CS ből :D

[ Szerkesztve ]

(#6798) szlovibuki válasza ng0ofy (#6797) üzenetére


szlovibuki
tag

Kilőni ritkán szoktam csak tankot, főleg Tiger 2-vel. Tiger-el a végére már nagyon belejöttem, ki volt szépen fejlesztve, megtanultam kezelni is. A VK 3601H-val is elég szépen tudtam leszedegetni a végére, meg amivel minden csatában van legalább 1 destroyom az az M5A1 Stuart. Azt a tankot nagyon imádom, nem is adtam el, pedig már meg van a Type T-34 is. Ha egy kicsit erősebb lenne a páncélzat és lenne rajta jobb löveg császár lennék azzal a tankkal. Nagyon fürge, gyorsan újratölt és T5-ig bármelyik tank páncélját átlövi. Múltkor csodálkoztam is, mert egy Stug-gal kerültem szembe és szemből valami csoda folytán kilőttem. Az az egyik, ha talán nem a legjobb tankom.

(#6799) holodp válasza Mottie (#6787) üzenetére


holodp
aktív tag

Az egy jó párosítás lenne, ha ütnének nagyot, de legalább nem lenne teljes gazdasági csőd egy arti fenntartása, ebben benne lennék.
Habár különösen nem zavar, ha szenvednek. :)
És ne haragudj, de 3-4-5 percig nem szándékozom egy helyben állni egy tankkal a 15 perces menetből, hogy addig is várjam a csodát.

(#6800) ng0ofy válasza szlovibuki (#6798) üzenetére


ng0ofy
KORREKTOR

;) nekem is azzal a legjobb a statisztikám valamiért... Csak kiábrándítóan sokat kell lőni vele, mire füstöl az ellen... A t49-el viszont befürödtem, el fogom adni, kár volt ár költeni a pénzt, inkább vettem volna a matildámra kiegészítőket :DDD

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  World of Tanks - MMO
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.