Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  World of Tanks - MMO

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:28:04

LOGOUT.hu

Itt mellőzzétek az offot, arra ott van a másik topic: OFF topic
Az előzmények:
World of Tanks - MMO - Archívum I.
World of Tanks - MMO - Archívum II.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#245946) ollie


ollie
MODERÁTOR

(rögzített hsz)

Figyelem!

Rengeteg scam/phising próbálkozás van a játékban! Privát üzenetek formájában küldenek üzenetet, miszerint feltöltöttek rólad egy replay-t valahova. Ezekbe jellemzően be kell lépni a WoT accounttal, de a probléma az, hogy nem az igazi Wargaming oldalon léptet be, így gyakorlaitag ellopja a WoT accountodat. Akárki küld neked privát üzenetet egy website-tal kapcsolatban, soha ne nyisd meg az oldalt!

Ezeket a próbálkozásokat lehet jelenteni itt: https://eu.wargaming.net/support/hu/products/wot/help/29691/29692/29706/ (ezt a linket is ellenőrizd)

További tanácsok

[ Szerkesztve ]

***

Hozzászólások

(#197251) ollie válasza galervin93 (#197250) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Hidd el, a T28-nál majd azt fogod kívánni, hogy bárcsak soha ne kezdted volna el. :)

***

(#197252) vJokka


vJokka
aktív tag

Skill mai adásából [link], sírok :DDD

"I'm Gonna Sine Yo Pitty on da Runny Kine!"

(#197253) kchryss válasza vJokka (#197252) üzenetére


kchryss
addikt

Rég röhögtem már ennyit a wot-tól mint ma. Skill is ezt mondta az adás végén, de én ma nem csak őt néztem, volt min csámcsogni rendesen.

Ha már ráment pár órám a videók nézegetésére akkor pár dolgot megosztok, hátha valakit érdekel milyen "drámák" zajlanak most a játékkal kapcsolatban:

1) Nagy dráma van kialakulóban:
Quickybaby csinált egy videót a "Team Clash" eseménnyel kapcsolatban ahol jó sok marhaságot összehordott: Why I Turned Down "Team Clash" in World of Tanks
AwesomeEpicGuys csinált rá egy válasz videót amiben igen keményen nekiment QB-nek. Ez tartalmazza QB teljes videóját közben megszakítva a reagálásokkal, szóval elég csak ezt megnézni szerintem: Response To QuickyBaby - Team Clash
Gyakorlatilag klikk vadásznak és hazugnak nevezte benne QB-t. Kitért elég sok mindenre például a Skill és QB közt kialakult ellentétre a jótékonysági host miatt és Circon és QB közt kialakult vitára az xvm miatt. Szóval most áll a bál. ;]

2) Skill ma poénkodott kicsit az adása címével. (#197244) Argh! már linkelte korábban, de hátha valakinek kimaradt vagy nem értette. QB azt írta a saját adása címébe, hogy 3300+ WN8, Skill poénból beírta a sajátjába, hogy 3301+ WN8. Daki vette a poént és beírta a sajátjába, hogy 3302, Yzne a 3303-at, DezGamez a 3304 MINIMUM-ot (ami külön vicces mert ő nincs ennek a közelében :D ) és végül Emilia is felült a vonatra és beírta a 3305-öt.

Természetesen QB nem vette a poént és állítólag azonnal kiakadt, hogy a wn8-ával viccelődnek. Ezt nem néztem vissza majd a nézői megerősítik vagy cáfolják. Minden esetre állítólag kibannolt egy rakás nézőt és átrakta a csetet "sub only" módba.
Skill és Daki kezdetben klipekben üzengettek egymásnak [Skill Dakinak], [Daki reagál], [Skill megnézi a reakciót]. Aztán Dakinál is betelt a pohár a túl sok farokméregetéstől a cseten és törölte az adása egy részét és átment ő is "sub only" módba. Redditen szintén egymásnak estek a hívek a ki a jobb játékos témában: [link]

3) Amin pedig rengeteg röhögtem az ez a vicces videó amit megnéztem: Wot Funny Moments #11 World of Tanks FAILS & WINS
Volt benne sok mókás jelenet. 2:20 körül a dupla blind killes csatavég nagyon érdekes volt, 2:49-nél a két artyn beszartam a röhögéstől, 4:43-nál a leo1 pedig az egyik leggecibb játékos akit valaha láttam, őt simán bannoltattam volna a videó alapján.

[ Szerkesztve ]

(#197254) po1son válasza kchryss (#197253) üzenetére


po1son
addikt

Hmmm elég keményen megérintette akkor lelkileg, hogy kimaradt ebből az egészből, de nem is csodálom.
Egyébként egyik adásban tavaly mintha azt mondta volna skill, hogy a legnagyobb névvel nem sikerült megegyezni a WG-nek (valószínűleg QB volt) és feldobták neki a magas labdát 1 nap gondolkozási idővel??? :U (csak bele tekergettem a videókba)
Akkor ezek után nem értem miért kell ekkora show műsort csinálni, tipikus brit arrogancia. :)

szerkesztés: megvolt a szerver update 1.7.1, lehet játszani . :))

[ Szerkesztve ]

STEAMID/WOT nick: po1son_

(#197255) Macka


Macka
veterán

Ebből az új orosz kétágyús csodából csak én érzem úgy, hogy a prémium T8 sokkal erősebb, mint a fejlesztési ágban lévő?

(#197256) Pug válasza kchryss (#197253) üzenetére


Pug
veterán

Vagy mondjuk lehet QB nem is mond akkora badarsagot azzal, hogy az utobbi idoben a grindolos eventek egyre irrealisabbak lettek az atlagos player base-nek... well well well...

(#197257) ollie válasza po1son (#197254) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Fun fact: a WG semmit sem fizet a content creatoroknak ezért az eseményért. Lehet, hogy QB akart valamit cserébe.

***

(#197258) Derron válasza po1son (#197254) üzenetére


Derron
aktív tag

Be tudnál tenni 3 képet a fejlesztések költségeiről, tier 8-9-10? Ágyú, tornyok, lánctalpak (gondolom kell a toronyhoz).

(#197259) e-newsee válasza Derron (#197258) üzenetére


e-newsee
addikt

Tegnap volt beillesztve mindhárom, plusz én is beraktam a tesztszerver indulásakor. (gondolom a két ágyús tankokra gondolsz)
Keresés, keresés... :U

[ Szerkesztve ]

"Csak egy olyan töltött édesség van, ami megoldja az élet problémáit, és az az Oreo." /Sheldon Cooper/

(#197260) Macka válasza Derron (#197258) üzenetére


Macka
veterán

(#197261) Stauffenberg válasza Pug (#197256) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Szerintem mindkettőnek vannak igazságai, de összességében egy értelmetlen cicaharc az egész. A válaszvideó legalább olyan gáz, mint az eredeti QB videó. Eredetileg a légből kapott QB állítások eloszlatására született, ehhez képest legalább annyi légből kapott állítást fogalmaz meg, ráadásul személyeskedve.

Nem csodálnám ha Wargaming PR managerei rákoppintanának az orrára, hogy te barom, mit műveltél. A WG-nek az is fontos, hogy QB rajongói is részt vegyenek a játékban. Egy rendes, mítoszokat eloszlató, normális hangvételű videó vagy a teljes csendben maradás előnyösebb lett volna a viszont-vagdalkozás helyett.

(#197262) Derron válasza e-newsee (#197259) üzenetére


Derron
aktív tag

Köszönöm, az megvolt, de azt hittem a teszt és a rendes szerver között még lesz különbség.

(#197263) Stauffenberg válasza ollie (#197257) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Én miért baj ha QB akart volna valami fizetséget cserébe? Az event 2 hetes. Előtte és utána is részt kell venni PR megjelenésekben, tartalmat kell gyártani róla, ez több hétnyi meló, amit gyanítom mindenki rendes munkahely mellett old meg.

Miért olyan nagy baj ha ezért fizetni kell párszáz eurót a résztvevőknek a ráfordított idő és energia kompenzációjaként?

(#197264) BÁ Nutrition válasza Stauffenberg (#197263) üzenetére


BÁ Nutrition
addikt

kukibébi egesz mas szamra gondolt :)

Dez, Skill, QB szerintem a youtube/twitch tartalmakbol el foleg. a tobbit nem ismerem. de meg kb Scheff is elvan a wotbol, es ez egyre inkabb igy lesz. marmint egyre gyakoribb lesz

youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""

(#197265) palfitom


palfitom
félisten

Fúúú, tegnap nagyon nagy szívásba futottam bele!

Már az első kettő után abba kellett volna hagyni...

Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!

(#197266) Pug válasza BÁ Nutrition (#197264) üzenetére


Pug
veterán

kukibébi egesz mas szamra gondolt :)

Ere van bárminemű forrásod?

(#197267) szallasi007 válasza BÁ Nutrition (#197264) üzenetére


szallasi007
őstag

Az a baj hogy nem látunk a számok mögé.
Egy fortnite, pubg olyan számokkal dobálózik streamerek felé hogy abba már olvasás közben is belepirul az ember.
Szokott menni itt a matek ki mennyit költ el a játékra x idő alatt. Abból lehetne vonni egy átlagot szerintem 30-50 euró kijön évente felhasználókra lebontva. Kb 40 ezer aktív játékos biztos van. Nem egy rossz szám azért azt hiszem.
A wg gondolom elvárja az igényes munkát a reklámarcaitól (QB, Skill, Daki, Mailand és társai) de pénzt nem fizet érte? Én nem védem egyik srácot sem mert valószínűleg igen jól meg lehet ebből élni csak ne védjük már a WG-t épp elég évek óta azt olvasni hogy a kiválasztottaknak van jó statjuk a játékba a többiek meg szopóra vannak rakva...

(#197268) Thrawn válasza Stauffenberg (#197263) üzenetére


Thrawn
félisten

Itt a fizetség az, hogy örökre szerepelni fogsz a játékban, többmillió felhasználó fog találkozni a neveddel ami óriási reklámértékkel bír. Emellé még pénzt is kérni had ne mondjam milyen jellemre vall. Ez QB oldaláról már rég kiderült, ha az egójáról leesne az IQ-jára biztos szörnyethalna...

Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł

(#197269) Stauffenberg válasza BÁ Nutrition (#197264) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Értem én. De ez miért baj? Egy csomó játékost támogatnak anyagilag kiadók, hogy vegyen részt eseményeken, amikre az idejét, energiáját és szabadidejét áldozza.

Nézd ezt nem tudhatjuk, hogy valóban az anyagiakon megállapodás kudarca miatt szállt-e ki QB. Ha így van, szerintem ez nem egy problémás dolog. Az már inkább, ha csinál egy videót amiben minden másra ráfogja az okát, csak erre nem.

(#197270) po1son válasza Pug (#197266) üzenetére


po1son
addikt

Nem kell forrás, szerintem ez elég egyértelmű miért nem egyeztek meg, de megértem az ő álláspontjat, hogy "ingyen" nem akarat vállalni... :U

STEAMID/WOT nick: po1son_

(#197271) ollie válasza Stauffenberg (#197263) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Rosszul gyanítod. Ezek mind full time content creatorok, kvázi a munkájuk része, hosszabb távon jó befektetés nekik. És csak egyszer kellett eljuttatniuk a WG irodájába, amikor felvették a hangjukat. Ennyi.

Erről függetlenül, nem tartom rossz dolognak, ha valaki tényleg pénzt akar a szereplésért, csak hogy QB bebizonyította már korábban, hogy félti a népszerűséget, és ezzel a jövedelmét a többi content creatortól, olyannyira, hogy képes bannolni őket a saját csatornájáról, értelmes ok nélkül.

[ Szerkesztve ]

***

(#197272) Stauffenberg válasza Thrawn (#197268) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Tudod engem fotósként hányan találnak meg azzal, hogy adjam ingyen az anyagot cserébe a megjelenésért és reklámértékért? Azt hiszik jó üzlet, közben nem, vagy aránytalan.

Bármelyik résztvevő streamer pontosan nulla új nézőt kap azzal, hogy az idők végezetéig ott lesz az arca a játékban olyanoknál, akik végigcsinálják az eventet.

(#197273) Pug válasza po1son (#197270) üzenetére


Pug
veterán

Arra nem kell forrás, hogy mekkora összeget kért? :U

kukibébi egesz mas szamra gondolt :)

(#197274) BÁ Nutrition válasza Pug (#197266) üzenetére


BÁ Nutrition
addikt

hat ugye arrol beszel h kevesebb mint 10%rol beszelt neki a wg. ez ugye lehet 2 meg 8 is mondjuk. kivancsi leszek mennyiert lehet megvenni az eventet, de szerintem lesz vagy 15-20 font. o meg olyan 20-30%ot minimum elvart volna, mert mar miota epiti a brandjet. a tobbi csak mellebeszeles.

youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""

(#197275) Thrawn válasza Stauffenberg (#197272) üzenetére


Thrawn
félisten

A streamereknek és a Youtube tartalomkészítőnek a kattintások száma és a nézőszám hoz pénzt, ne keverd össze a fotózással, az egy külön műfaj.
Nagyon régóta nem néztem meg egyetlen egy QB videót sem, mert nálam totál leírta magát az az ember, ennek ellenére most mégis megnéztem a videóját, hogy miért nem vesz részt ezen az eventen. Ergo olyan helyről kapott egy megtekintést/kattintást (köznyelven pénzt), ahonnan nem kaphatott volna. Erre mondják, hogy a negatív reklám is reklám (lásd Norbi vs szülés után lefogyni nem tudó/akaró nők).

[ Szerkesztve ]

Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł

(#197276) galervin93 válasza ollie (#197251) üzenetére


galervin93
őstag

Van annyi gód, meg lesz oldva az is... :DDD

Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!

(#197277) Stauffenberg válasza ollie (#197271) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Lehet, nem vagyok képben a CC-k megélhetési viszonyait illetően, viszont ha tartalomból élsz, akkor a tartalmad árucikk. Az meg nem igaz, hogy csak egyszer kellett elmenni a központba felvenni a hangjukat és ennyi a befektetett munka. Az event előtt is promózni kell, alatta is foglalkozni kell vele és vélhetően utána is még pár napig. Nem mondom, hogy a világ összes pénzét kell elkérni ezért, de a CC-k nem csináltak jó üzletet ezzel, szemben a WG, akik kvázi ingyen kaptak az eventre becsatornázott játékos tömegeket, akiknek még fizetős extrákat is el lehet adni.

QB meg egy egoista pöcs, ez nem vitás. Ha túl sokat kért és nem lett megállapodás, az is egy dolog, te is beárazod a munkád valahova. A körmondatos rizsázás az event fikázásával már tényleg problémás.

(#197278) wwenigma válasza Thrawn (#197268) üzenetére


wwenigma
Jómunkásember

Megnéztem mit alkottak, hát, lehet jobb ez így és azért nem ment bele mert nem épp quality amit alkotott a WG...

Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma

(#197279) Thrawn válasza wwenigma (#197278) üzenetére


Thrawn
félisten

Nyilván ezért cinkelte QBt az összes nevesebb streamer... :)

Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł

(#197280) Macka


Macka
veterán

Srácok!
Chimera küldikhez német nehezek közül mit ajánlotok? Vk100.01P, Mauschen, Pz VII és E100 van a garázsban.
E100-at boldog-boldogtalan beüti a torony frontján golddal, de ha ésszel próbálok játszani, akkor használható. Pz VII ugye sidescrapre-re jó, de akkor ott az oldalán a dudor, amit ugyancsak belőnek simán (talán a többség nem ismeri ezt a gyenge pontot), 100.01P-nek pedig szép nagy a kupolája.

(#197281) Stauffenberg válasza Thrawn (#197275) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

"A streamereknek és a Youtube tartalomkészítőnek a kattintások száma és a nézőszám hoz pénzt, ne keverd össze a fotózással, az egy külön műfaj."

Oké, végigcsinálom az eventet, megvan a kiválasztott streamerem arcképe. Mennyivel több kattintással és nézettséggel járulok hozzá ennek a streamernek a megélhetéséhez, mint amennyivel már egyébként is támogattam őt? Aki eddig is nézett streamereket, úgyis megvan már kiket követ, akik meg nem, azok kicsi eséllyel fogják éppen most elkezdeni (vagy nem ezen múlik, mert úgyis náluk csapódik majd le ha valaki új játékosként elkezd videósokat nézni).

A résztvevő streamerek úgy ítélték meg, hogy nekik ez megéri. Valaki meg úgy, hogy neki nem. Ezért nem hiszem, hogy bárkit bántani kellene. QB esetén van épp elég más dolog ami miatt jogosan kap a nyakába.

(#197282) DVlad


DVlad
őstag

Ma megnyitottam a screenhots mappát (2013. 01. kezdetű) nosztalgiázásból, és azt csináltam, hogy megnéztem a statjait olyan játékosoknak, akik vicceseket írtak az akkor még (nagyon helyesen) közös csetbe. Érdekes pár perc volt, jó szórakozás. :D
Mennyire más volt a grafika és mennyire más pályák voltak...

[ Szerkesztve ]

(#197283) Thrawn válasza Stauffenberg (#197281) üzenetére


Thrawn
félisten

Az is meg fogja nézni kik ezek az arcok, aki sosem nézett streamet vagy Youtube-ot.

Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł

(#197284) Pug válasza Thrawn (#197283) üzenetére


Pug
veterán

Vagy nem...

(#197285) Flash Gordon válasza Stauffenberg (#197281) üzenetére


Flash Gordon
senior tag

A WG ingyen promotálja a jobb streamereket egy verseny keretén belül, ebbből nyílvánvalóan minden résztvevő streamer profitál, ha valaki ezen felül direkt díjazásra számít a wgtől, az nem kicsit van elszállva, különösen annak fényében, hogy nyílván a saját kis buborékjában elfelejti hogy az eu sttreamerek az oroszokhoz képest mennyire súlytalanok a feliratkozói szám, nézettség, játékosbázis, stb. alapján...

"...még egyszerűbben: Olyanra tervezik átszabni a kezelőfelületet, illetve az egérhasználat módját, hogy ha éppen nincs kedved billentyűkkel matatni, akkor se legyél elveszve, de ettől még nem vagy rá kötelezve, hogy csak egérrel játssz."

(#197286) Massmurderer válasza Macka (#197280) üzenetére


Massmurderer
őstag

Nincs olyan tank amit itt-ott be ne lehetne ütni.Amiket felsoroltál,egyértelmü hogy az E100 ami megfelelö lenne.

(#197287) wwenigma válasza Thrawn (#197279) üzenetére


wwenigma
Jómunkásember

Nézik őket annyian összesen mint QB-t...lehet ezért cinkelték...

Voice acting nagyon otvar lett amit hallgattam....

Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma

(#197288) jano_77


jano_77
nagyúr

most kaptam egy 30%-os kupont, amit csak tankra és prémium napra lehet felhasználni. Vagyis aminek értelme lehetne, arra nem. Még a franszia torony nélküli Cannon 105 TD-n elgondolkodom, de ha esetleg vkit érdekel, írjon rám.

"egyenlőek között is mindig vannak és lesznek egyenlőbbek"

(#197289) Stauffenberg válasza Thrawn (#197283) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

1.) Aki nyitott rá, hogy gamer videósokat nézzen rendszeresen, az vagy már kikötött ezeknél az arcoknál vagy ki fog kötni, függetlenül az eseménytől.

2.) Aki nem nyitott rá, azt nagyon alacsony hatékonysággal fogja éppen ez az event erre csábítani.

De mint mondtam ez úgyis az adott videós saját ügye, hogy megéri-e neki ingyen beletenni a munkát és szerintem sem a részvételért, sem a távolmaradásért nem oké valakit bántani. Van miért bántani ezt az egoista kukit, csak nem ez.

Késő este néztem a reakcióvideót, majdnem lecsukódott a szemem, de mintha ott arra lett volna utalás, hogy az eredeti terv szerint a nevükkel ellátott egyedi festések eladásából kaptak volna jutalékot, de ebben nem sikerült dűlőre jutni. Végül aztán senki nem kap semmit, kivéve a WG-t. A játékos szállítja a vásárlót a nevével ellátott festéshez, cserébe zéró jutalékot kap. Hát jó.

---

(#197285) Flash Gordon: Ha pénzt kér egy marketing együttműködésért cserébe, akkor el van szállva magától? Tudod hány ilyen ilyet pattintok le fotósként? "Kitesszük az instád elérhetőségét képaláírásba, nagyon sok új követőre számíthatsz, ami többet ér, mintha ezt most kifizetnénk neked". :D Nem vagyok erről meggyőzhető és a fenti 1-es és 2-es pontban le is vezettem, hogy miért (és tényleg csípőből söpröm le ezt az érvelést). Van olyan, amikor ez valóban megéri, ha egy tök új, alig ismert tehetség tűnik fel a színen, akit érdemes kicsit megtolni, az egy dolog, neki egy jó lehetőség, de ez kb most olyan, mintha Beyoncé kapna ajánlatot, hogy jöjjön már el ingyen koncertezni, cserébe lesznek új rajongói, többen ismerik meg, talán egy lemezszerződés is beeshet... :D

(#197290) Flash Gordon válasza Stauffenberg (#197289) üzenetére


Flash Gordon
senior tag

A streamer kérhet pénzt, ezt senki nem vitatja, csak ugye nagyon nem mindegy hogy, van e érdekérvényesítési lehetősége és nem becsüli-e túl aképességeit... :D
Jove 3,33 M feliratkozó
QuickyBaby 610 E feliratkozó
A fentiek jól szemléltetik, hogy mik az arányok, ha az egész eu-s wg-s blogger bagázst kihagynák ebből, attól a wg-nek így is bőven megérné lezavarni akár csak a hazai régióban.

[ Szerkesztve ]

"...még egyszerűbben: Olyanra tervezik átszabni a kezelőfelületet, illetve az egérhasználat módját, hogy ha éppen nincs kedved billentyűkkel matatni, akkor se legyél elveszve, de ettől még nem vagy rá kötelezve, hogy csak egérrel játssz."

(#197291) Warton válasza Flash Gordon (#197285) üzenetére


Warton
őstag

Szerintem egyáltalán nincs elszállva az, aki egy melóért pénzt kér, arcát, hangját adja valamihez, és nem elégszik meg a promócióval.

(#197292) Massmurderer


Massmurderer
őstag

Na mai frissitésel bekerült 3 új 2 csöves ruszki csoda :DDD

(#197293) Flash Gordon válasza Warton (#197291) üzenetére


Flash Gordon
senior tag

Nehogy a farok csóválja a kutyát :D Ennek a műfajnak a képviselői abból élnek hogy jogdíj fizetés nélkül használják fel mások szellemi, stb. termékét ami nekik kattintás, feliratkozás, lájkolás után bevételt generál. A WG köszöni szépen enélkül is elvan, nemúgy a fent említett streamerek, aki a wg nélkül más foglalkozás után kellene hogy nézzenek :DDD

"...még egyszerűbben: Olyanra tervezik átszabni a kezelőfelületet, illetve az egérhasználat módját, hogy ha éppen nincs kedved billentyűkkel matatni, akkor se legyél elveszve, de ettől még nem vagy rá kötelezve, hogy csak egérrel játssz."

(#197294) Stauffenberg válasza Flash Gordon (#197290) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Ez így van, ha valaki kiárazza magát egy árversenyből, akkor így járt. Az ingyen elvégzett munkával viszont nehéz árversenybe menni. :) Tapasztalat.

Hozzáteszem nem tudom milyen módon kapcsolódik ide egy orosz streamer, hiszen ez egy EU esemény, EU streamerekkel és a pénzért eladott festések után kellett volna csak jutalékot adni. Ha jól megy a bolt, ha rosszul, a százalékos jutalék az százalékos jutalék.

(#197293) Flash Gordon: Jogdíj? Milyen jogdíjat kéne fizetni? Ez teljesen megáll a jog által is elismert "fair use" keretein belül. Ha egy mozifilmről beszélsz a nézőidnek és közben jeleneteket mutatsz belőle, az is "fair use". Ugyanígy ha valaki az én fotómat szeretné tovább gondolni és rá reflektálva megcsinálja a saját verzióját hozzáadott gondolatokkal, az is "fair use".

[ Szerkesztve ]

(#197295) Gyuri27 válasza Flash Gordon (#197290) üzenetére


Gyuri27
félisten

Nettó ükürség. Ha nem érné meg a wg-nek itt eu-ban semmi akkor bezárták volna a szervereket.
Azáért alkalmasint az az 50-100k játékos nem kevés. Azt is gyanitom, hogy az euban azért valamennyit mindenki költ a játékra. Itt azért a playerek többsége nem muzsik.

Amd - Radeon - Ryzen

(#197296) Flash Gordon válasza Stauffenberg (#197294) üzenetére


Flash Gordon
senior tag

Ugy hogy az oroszoknál is van pont most indul a bloggerek közötti küzdelem. Gondolom ugyanazokkal a kondíciókkal.

"...még egyszerűbben: Olyanra tervezik átszabni a kezelőfelületet, illetve az egérhasználat módját, hogy ha éppen nincs kedved billentyűkkel matatni, akkor se legyél elveszve, de ettől még nem vagy rá kötelezve, hogy csak egérrel játssz."

(#197297) Flash Gordon válasza Gyuri27 (#197295) üzenetére


Flash Gordon
senior tag

Egy dolog a játékosok és más a streamer, mint olyan. A streamerek érdekérvényesítési megalomániájáról volt szó, nem a játékosokról.

"...még egyszerűbben: Olyanra tervezik átszabni a kezelőfelületet, illetve az egérhasználat módját, hogy ha éppen nincs kedved billentyűkkel matatni, akkor se legyél elveszve, de ettől még nem vagy rá kötelezve, hogy csak egérrel játssz."

(#197298) Warton válasza Flash Gordon (#197293) üzenetére


Warton
őstag

De úgy is fel lehet fogni, hogy a streamerek, youtuberek tök ingyen bemutatnak egy-egy prémium tankot vagy beszámolnak a lootboxokról stb. így generálnak bevételt a WG-nek. Ha a WG ezért a tevékenységért jogdíjat kérne az azért elég nagy ballépés lenne a részükről szerintem.

(#197299) Flash Gordon válasza Warton (#197298) üzenetére


Flash Gordon
senior tag

Mindent elmondtam amit gondolok a témáról és szerintem megállja a helyét, mindenki úgy interpretálja ahogy jónak látja, szokás szerint :DDD

[ Szerkesztve ]

"...még egyszerűbben: Olyanra tervezik átszabni a kezelőfelületet, illetve az egérhasználat módját, hogy ha éppen nincs kedved billentyűkkel matatni, akkor se legyél elveszve, de ettől még nem vagy rá kötelezve, hogy csak egérrel játssz."

(#197300) Stauffenberg válasza Flash Gordon (#197296) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Továbbra sem értem a problémát. Vágjon hozzá a WG minden résztvevőhöz mondjuk 15% jutalékot a nevükkel ellátott festések eladásai után. Ha az EU-ban eladnak 20 ezer ilyen festést, míg a ruszki régióban meg 200 ezret, akkor az egyik régióban kevésből fizetnek ki keveset, míg a másikban sokból sokat, de százalékosan ugyanúgy 15% megy a streamernek és 85% mard a WG zsebében. Hol a gond? Tényleg nem értem ezt az okfejtést.

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  World of Tanks - MMO
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.