Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  World of Tanks - MMO

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:28:04

LOGOUT.hu

Itt mellőzzétek az offot, arra ott van a másik topic: OFF topic
Az előzmények:
World of Tanks - MMO - Archívum I.
World of Tanks - MMO - Archívum II.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#245946) ollie


ollie
MODERÁTOR

(rögzített hsz)

Figyelem!

Rengeteg scam/phising próbálkozás van a játékban! Privát üzenetek formájában küldenek üzenetet, miszerint feltöltöttek rólad egy replay-t valahova. Ezekbe jellemzően be kell lépni a WoT accounttal, de a probléma az, hogy nem az igazi Wargaming oldalon léptet be, így gyakorlaitag ellopja a WoT accountodat. Akárki küld neked privát üzenetet egy website-tal kapcsolatban, soha ne nyisd meg az oldalt!

Ezeket a próbálkozásokat lehet jelenteni itt: https://eu.wargaming.net/support/hu/products/wot/help/29691/29692/29706/ (ezt a linket is ellenőrizd)

További tanácsok

[ Szerkesztve ]

***

Hozzászólások

(#29101) D1Rect válasza Patrick76496 (#29065) üzenetére


D1Rect
félisten

A "jutalom" a t2 kisautó volt.

(#29097) Mister_X: Szerintem próbálj meg néhány olyan vonalat ahol van medium-heavy tank korábban is.

[ Szerkesztve ]

(#29102) #95904256


#95904256
törölt tag

Ilyet még nem láttam... Spotolom a célpontot egy kavics mögött, már nem volt lőszerem, saját tüzérség rádiótávon kívül kérdezgeti, hogy hová lőjön... mondom, gyere közelebb, mert ha én megyek, akkor nem tudom spotolni... 2 perc alatt nem értette meg, döntetlen lett a csata... 8 kill... :W

(#29103) SSJmeszes válasza bullseye (#29099) üzenetére


SSJmeszes
senior tag

Köszi.
Akkor nem veszem. Akkor inkább prém fiók!:D

YT:youtube.com/user/Meszes89 |Insta: ssmeszes |

(#29104) vhw válasza mefistofeles (#29088) üzenetére


vhw
addikt

Adott a csapat maximális létszáma (7), adott a maximális tier-pontszám (42) és a legnagyobb játszható tier (8). Ezen belül mindenki azt rak be, amit csak akar...

Innentől kezdve, ha valakik nem értik a 7 vs 7 mód lényegét, az nem az ún. MM sara...

"Mi' csinálsz apa? Kapcsold ki a gépet!"

(#29105) mefistofeles

Nem azért, hogy szapuljam az MM-et....
Már az első csatái előtt (közben, után) megtanulja a kezdő, hogy mely tanktípus miféle feladatra való. Ez ezer oldalon le van írva de egyébként is általában a tankok főbb paraméterei (sebesség, sebzés, páncélzat stb.) ezt meg is mutatják. Kérdem én egy KV1 egy tier VII-es csatában ahol van 6-7 VII-es (zömük heavy) 1-2 VI-os med és 3-4 KV1 AZ MIT CSINÁL?
Ha a klasszikus heavy feladatokat (próbálja) akkor ugye evidens a gyors halál, med tanknak (is) borzasztó lassú, mi lenne? Egy helyhez kötött scout? De most tényleg......
Biztos én vagyok tapasztalatlan (és figyelmetlen, hogy eddig nem vettem észre) de 8.9 alatt még csak ilyen szerepben "lépett színre" a KV1-em...
Én úgy gondolnám, hogy heavy harckocsit, -ha nem is mindig rak top tierbe- de nem sorsol az MM a csapat utolsó tankjai közé. Már eddig is észrevettem, hogy a személyes tapasztalat, statok, nem számítanak, most úgy tűnik a technika milyensége sem. De akkor mi az ami számít????...valami alapján csak számol?...

Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......

(#29106) Dreadloord válasza SSJmeszes (#29098) üzenetére


Dreadloord
senior tag

Ár értékben a legjobb prémium tank a SU-100Y+ megtanulsz vele TD-zni, mivel papír:D

De szerintem várj a megvételével, mert tuti lesz rá 30% körüli leárazás, sokszor berakják mostanság akcióba:)
Prémiummal +25 és 80.000 között hozogat, átlagban kb. 30%-al hoz kevesebbet, mint a 8-as prémiumok, de azok 10.000+-ba kerülnek:)

(#29107) #43783936


#43783936
törölt tag

Ilyet se láttam még! :Y
Malinovka full Trier 7-es csata.
1 arty és 2 td mindkét oldalt.
A többi nagyvas.
Egy picit szűk lett a domb, mert az artyk és a td-k kivételével mindenki fent harcolt. :D
Az ilyen helyzetekért (is) érdemes játszani! :C

(#29108) LZs?! válasza dfsz34 (#29092) üzenetére


LZs?!
aktív tag

Ez mind igaz, csak az a baj, hogy random csatában a kutya sem foglalkozik az információval, amit a scout akár az élete árán megszerez.

Én maximum passzív scoutolást csinálok és ha megritkultak a csapatok, akkor lendülök mozgásba.

Én a nyár folyamán kaptam rá a scoutolásra, és ugyanezen felismeréseket tettem magamévá... :)

A klasszikus könnyűtankos, vagyis bújkálos-spotolós scoutolásnak T5 felett szerintem nincs létjogosultsága; talán a T71-től és a T7/T7+ kínai lightoktól eltekintve.

Abban a magasságban már majd' minden tank 400m körüli alap-látótávval és 600-700m rádió hatótávval bír, illetve a mozgékony orosz és kínai medek sokkal alkalmasabbak aktív scoutnak, mivel fel bírnak venni jó pár lövést (bekaják vagy pattintják) és egyúttal még harcolni is lehet velük.

Ugyanakkor a meccs végén (feltételezve, hogy nem bedarálták az egyik csapatot), amikor már csak páran bújkálnak, akkor tudja egy jó, de akár átlagos scout is átvariálni az erőviszonyokat.

Az egyetlen jármű, amivel a klasszikus scoutolás a mai napig élmény nekem, az a T-15. Ahol ő játszik (T3-T5), ott:

- neki van a legjobb rádiója, ~700m
- neki van a legjobb látótávja, 350m + felszereléssel 390/420m
- jó camo és sebesség, amit tartani is tud (bár nehezen fordul)

+ bónusz faktor: T3-T5-ben mindenki vagy kempel vagy gyorsan hősi halált hal, így 1. nincs konkurencia és 2. a te csapatod remegve lesi, hogy valaki spotoljon nekik, míg az ellenfél csak hülyén forgatja a tornyát, miközben lövik

A jó látótáv és camo miatt nem kell nagyon bújkálni: akár nyíltan körözhetsz körülöttük, senki sem vesz észre és a rádió okán biztos lehetsz benne, hogy amit te látsz azt a többiek is látják. Ez az a fölény, ami T5 feletti scoutoknál eltűnik.

[ Szerkesztve ]

Nevermind...

(#29109) diegho válasza vhw (#29104) üzenetére


diegho
nagyúr

Aki úgy érzi, hogy bármi keresnivalója van tier6-al (pláne heavy, td, med tankkal) az új játékmódban, az kicsit gondolja át az eddig a játékban töltött óráit, mert lehet más játékot kellene keresgélnie...

(#29110) D1Rect


D1Rect
félisten

Végre nem t8-ak közé rakott a gokarttal. :D
Sajnos a 6. kill pont nem jött össze.

(#29111) Angel1981 válasza nyunyu (#29068) üzenetére


Angel1981
veterán

"Nem is beszelve arrol, hogy 8.6-ban bevezetett uj szorasi modell ota kifejezetten nem tudod eltalalni a bokrot, hiaba volt fullosan becelozva az elobb meg lathato celpont.
Amint eltunik a celpont, alaphelyzetbe all a celzo kor, es nem szukul be..."

Efelett átsiklottam a 8.6 leírásánál, de egyértelműen ezt tapasztalom! :K

(#29112) dorka16


dorka16
aktív tag

Ez a kedves fiatalember megkeresett csata után, hogy mekkora fostalicska vagyok, hogy csak egy lövést tudtam leadni az isu-val. [link]
Mondtam neki, hogy éppen a kedves édesanyjával léptem szexuális kapcsolatra azért nem tudtam maradandót alkotni. :)

(#29114) Drenadar válasza dorka16 (#29112) üzenetére


Drenadar
veterán

kérlek azt is oszd meg velünk, hogy tulajdonképpen erről miért is volt muszáj tudnunk?
mindenféle offens nélkül...

(#29115) dfsz34 válasza LZs?! (#29108) üzenetére


dfsz34
őstag

A passzív scoutolásban a saját csapatom sokkal veszélyesebb rám, mint az ellenfél :)

A normálisabbja szól, hogy az az ő bokra és takarodjak onnan, de már számtalan olyan eset volt, hogy csak simán kitoltak. Ha szólnak, akkor természetesen átadom a helyet, mindegy milyen stílusban mondja.

A mai első csatám így zajlott Tundrán T71-el, ahol amúgy sem nagyon kell mit felderíteni. Jönnek az ellenfelek a hegynél és lőni kell őket. Ha előre megy a scout, akkor ott pusztul, hiszen belefut az ellenségbe, surranópálya nincs nagyon, várni kell.

Beálltam egy bokorba, ahol akkor nem volt senki, de természetesen a nagyarcú kék szakaszjátékos su12254-ben egy számomra ismeretlen klánból egyszerűen kitolt az ellenséges tűzbe onnan, minden szó nélkül, mert őneki akkor az a bokor kellett. Nem tudom miért haragudott rám, hiszen mint mondtam ott volt a rengeteg ellenfél spotolva és egy scoutnak ott nincs nagyon dolga, mint várni és próbálni sebzést okozni addig is.

Az ellenségnek indirekt módon megadtam a pozícióját miután kilőttek, mert kértem őket, hogy lőjék ki az idiótát, aki kitolt engem a bokorból. Az ellenfél jó képességű artyja (nem viccből, tényleg jó statú srác volt) kapcsolt azonnal és gondolom amúgy is azt a részt figyelte meg az artyk külön figyelik a scoutokat amúgy is.

Odabasz.tt egy nagyot a bokornak, a f.sz td elvesztette a hp-ja nagy részét és utána nemsokára ki is lőtték. Megköszöntem szépen az ellenfélnek. Szerencsére vesztettünk, mert ha ez lett volna a dupla köröm, akkor nagyon rosszul járok.

(#29116) dorka16 válasza Drenadar (#29114) üzenetére


dorka16
aktív tag

Hát csak milyen érdekes "emberek" vannak. Egyébként rendszeresen raknak be ide képeket amikor a chat-ben szidnak valakit gondoltam ez is ér annyit. :U

(#29117) bullseye válasza Drenadar (#29114) üzenetére


bullseye
addikt

Mivel nem ismerem a srác statjait, és a meccsről sincs replay, biztos vagyok benne, hogy ő sokkal jobb játékos, mint a HUNSos, és sokkal többet is sebzett, és többet tett hozzá a csatához.

(Igen, ez a 70%, attól még Mavericktől ez fölösleges bunkóság volt, de válasz meg pláne)

'Micsoda nyűg" by Rest (FA Brotherhood) │ Szarkazmus valószínűsége: 70%

(#29118) nyunyu válasza Mr X (#29076) üzenetére


nyunyu
félisten

Urak, melyik az a mod, amelyik az alap minimap méretét megnöveli?

Numerikus +/-?

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#29119) vJokka válasza dfsz34 (#29115) üzenetére


vJokka
aktív tag

Centurion Mk I-ben ültem El Hallufon, mikor egy KV-3 elkezdett lökdösni, meg beállt mögém, hogy ne tudjak visszavonulni. Mondom okés, tipli innen a kb 20 méterre lévő másik bokorhoz, mert az véletlenül üres. Hát a csóka jön utánam, meglök, majd keresztbe beáll mögém, mert ugye egy bokor nem elég neki :DDD Nagy nehezen sikerült hátrébb vergődnöm, majd szépen megvártam ahogy újdonsült barátom elfoglalja a helyét, majd kinéz lőni. Nekem sem kellett több, be is parkoltam mögé, kb 10 lövést kapott 3 ms alatt és persze meg is murdelt ;]

"I'm Gonna Sine Yo Pitty on da Runny Kine!"

(#29120) Motyi válasza nyunyu (#29063) üzenetére


Motyi
senior tag

Nekem vegyes mikor milyen tier meccset kapok, de nagyon lehet vele aprítani, ezért szeretek alul lenni mert akkor több az xp.
Az utódjával az első meccsem full stock állapotban (kivéve a rádiót) :)

[ Szerkesztve ]

(#29121) dorka16


dorka16
aktív tag

Egyre jobban kedvelem az itteni társulatot. Mindig jól megragadják a lényeget. :C
Az lenne a lényeg, hogy egy 23000 csatás unicum játékos hogy a fenébe süllyedhet ilyen mélyre? 100 csatából 43X megkeresi azokat akik szerinte a vereséget okozták és beszól nekik? Szerintetek ez normális?
Mert itt olyan istenverte erkölcscsőszök vannak hogy csak na de ezen simán túllépnek. :C

(#29122) Iratus bug


Iratus bug
tag

(#29102) akosf - Én artival soha nem tapasztaltam olyat, hogy lett volna látótávolság limit. Ha egyetlen tankkal maradtam párban a végén és a pálya átlós másik végében volt én akkor is láttam amit felderit.

(#29108) LZs?! - Ugye nem kevered össze a látótávolságot ami minden tanknál ugyan akkora, az észlelési távolsággal?

(#29121) dorka16 - Ugyan, nagyon sokszor tapasztalok olyat, hogy pont a piros vagy a sárga nyeri a csatát a kék meg szerencsétlenkedik össze-vissza (persze tisztelet a kivételnek). A kékek általában ott szúrják el, hogy a statra koncentrálnak, és nem a játékra, ja és nekik mindent lehet.

Történt velem tegnap hogy frankón becéloztam artival egy ellenfelet, lövök és nem azt találtam el hanem a tőle 30-40 méterre lévő saját tankot ami egyetlen lövéssel megpatkolt (Vajon hol van ilyenkor a célkörbe való szórás? Mert igen csak messze volt a célkörtöl!). Én bekékültem és még nullás is lett a köröm... Irtam a kedves WG supportnak a visszajátszással, hogy ugyan már irják jóvá a kreditet amit kaptam volna és szedjék le a kéket, mert nem az én hanem az ő programozási hibájuk ennek az oka.
Hát tömören annyi válasz jött hogy ba***am meg és lesz**ják, mire én válaszoltam nekik, hogy anyucikáddal ezt 3x és pont az ilyenek miatt nem fognak egy büdös vasat sem látni tőlem. Erre még kaptam 1 nap bant is.
Ma letelt és már kék sem voltam! :D

[ Szerkesztve ]

TD: helyezd 1 ujjadat az egérre, majd nyugodtan maszturbálhatsz is hiszen 1 ujjas járművel játszol a leghátsó sorban elbújva.

(#29123) Cseri0058


Cseri0058
őstag

nincs egy lista a magyar klánokról? az érdekelni igazából, hogy melyik a top 10 magyar klán... :U

(#29124) vhw válasza dorka16 (#29121) üzenetére


vhw
addikt

De te felülemelkedtél ezen nyamvadt unikum játékoson az édesanyás megjegyzéseddel, és mindezt elénk is tárod...

Tapsoljunk hozzá?
Mégis mit vársz?

"Mi' csinálsz apa? Kapcsold ki a gépet!"

(#29125) Patrick76496 válasza D1Rect (#29101) üzenetére


Patrick76496
őstag

Igen, de emellett tavaly sokkal többet kaptunk (pl 3 nap prém kód is volt).
- - - - - - - -
Más: Nektek működik a MeltyMaps... nevű célkereszt legújabb verziója? Nálam mindig beragad valahová a célkör, így nem túl egyszerű célozni.

[ Szerkesztve ]

"I have a few jokes about unemployed people but none of them seem to work.."

(#29126) nihill válasza SSJmeszes (#29098) üzenetére


nihill
őstag

A SU100Y az árához képest jól hozza a creditet és fun vele a játék. Viszont csak akkor ha megszoktad a stílusát, mert elbújni nem lehet vele és a "páncélját" bármi átlövi. Cserébe mozgékony és hatalmasat üt. Igazi troll, de csak ha a WoT istenei is úgy akarják.

(#29127) #43783936 válasza SSJmeszes (#29098) üzenetére


#43783936
törölt tag

Én inkább a Dicker Maxot ajánlanám prémtanknak.
Engem is úgy beszéltek rá amikor akciós volt, de nagyon megérte.

Nagyot sebez.
500 méteres a látótávja csigaszemmel.
Hatalmas a löveg negatív kitéríthetősége, így akár egy kisebb bucka mögé bújva is tudsz lövöldözni, anélkül hogy célpont lennél. :D
Ha semmit sem csinálsz egy vesztes csatában, csak szétlöveted magad, akkor is minimum 10000-ed marad a javítás után.

Azt is hozzá tartozik a tényekhez, hogy papír a teste.

[ Szerkesztve ]

(#29128) Angel1981 válasza Rellind (#29086) üzenetére


Angel1981
veterán

Ez epic fail az MM részéről.....

(#29129) D1Rect válasza Patrick76496 (#29125) üzenetére


D1Rect
félisten

De tavaly előre beígérték.

(#29130) vhw válasza Angel1981 (#29128) üzenetére


vhw
addikt

Ez még mindig a 7 vs 7 játékmód...

"Mi' csinálsz apa? Kapcsold ki a gépet!"

(#29131) LZs?! válasza dfsz34 (#29115) üzenetére


LZs?!
aktív tag

@dfsz34

Igen, nagyjából ennyire van abban a magasságban a scoutoknak megbecsülése. Alsó tierben sincs, csak ott még lehet ennek ellenére stabilan alkotni.

..és tényleg: ahol a két csapat többsége szumóbirkózókként feszül egymásnak az első 3 percben, ott vagy 1. útban van az ember vagy 2. el tud slisszanni valami hátsó úton SPG vagy TD vadászatra.

@Iratus bug

Ugye nem kevered össze a látótávolságot ami minden tanknál ugyan akkora, az észlelési távolsággal?

Szemantikai hiba. Igazad van, köszi. :)

Az észlelési távolságra gondoltam, annak ellenére, hogy látótávot írtam.

Nevermind...

(#29132) Tomi0703 válasza Angel1981 (#29128) üzenetére


Tomi0703
őstag

Szerinted, ha 8-as századba bemennek hatossal, az MM válogatni fog? :U

(#29133) Mr X válasza Tomi0703 (#29132) üzenetére


Mr X
veterán

Javítsatok ki, ha rosszul tudom, de a század nem 8-asoknak van, hanem 8-asokig, nem?

(#29134) vhw válasza Mr X (#29133) üzenetére


vhw
addikt

Századoknál 4 külön kategória van; max tier 4, 6, 8 és 10. Mindegyiknél megszabott max össz tier-pontszámmal.

Most viszont jött egy új játékmód; a 7 vs 7. Az ESL csaták mintájára működik a csapatok összeállítása;
max T8 tank, összesen 42 tier-pont, max 7 játékos. Ebből kell kiállítani egy csapatot.
(Tehát ésszerű ezt nagyrészt T8 tankokból összerakni +1-2 kisebb spotter)

[ Szerkesztve ]

"Mi' csinálsz apa? Kapcsold ki a gépet!"

(#29135) Mr X válasza vhw (#29134) üzenetére


Mr X
veterán

Értem, köszönöm a leírást.

(#29136) Jo33by


Jo33by
tag

Érthetetlen. Stuggal kigyulladtam. Rá következő meccsen pedig Dicker-Maxxal szintén kigyulladtam. Nem emlékszem hogy valaha kigyulladtak ezek a járművel. Stugra meg pláne nem jellemző ez.

(#29137) #43783936 válasza Jo33by (#29136) üzenetére


#43783936
törölt tag

Nekem 8.8 óta ami nem robban, az kigyullad. :(

(#29138) KaLeun


KaLeun
senior tag

Másnak is laggol, az EU1 vagy csak nekem?

Cila

(#29139) #43783936 válasza KaLeun (#29138) üzenetére


#43783936
törölt tag

Nekem is vacakol.

(#29140) sith7 válasza KaLeun (#29138) üzenetére


sith7
nagyúr

+1

(#29141) PR0JECTNR56 válasza KaLeun (#29138) üzenetére


PR0JECTNR56
addikt

Itt is jelentkeznek a problémák.

(#29142) KisApám


KisApám
addikt

Amíg laggol,
addig is mindenkinek eme kedvenc rövid video...

akik szeretik, ha tankkal pofánlövik :DDD

[ Szerkesztve ]

̿ ̿ ̿ ̿ ̿'\̵͇̿̿\з=( ͡ °_̯͡° )=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿ ̿ ̿ ... ... Memento Mori

(#29143) Mynock válasza dorka16 (#29112) üzenetére


Mynock
tag

Hogy te milyen perverz vagy :DD

(#29144) mefistofeles

Skacok tapasztalt már valaki effélét?
Minden rendben müxik játék közben, ám ha befejezném a játékot és (látszólag) kilépek akkor, bár eltűnik a képernyőröl a játék de a háttérben fut tovább és a hangszóróban is hallatszik. A feladatkezelőben kell bezárnom. Ez csak ma jött elő, tegnap még nem volt semmi probléma. Nincs fent semmi komoly mod, (XVM sincs) egy célzó, egy damage panel meg egy látótáv javító. Ezek okozhatnak ilyen hibát :F
A gépemen egyébként minden progi rendesen működik.....

[ Szerkesztve ]

Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......

(#29145) SSJmeszes


SSJmeszes
senior tag

Nálam meg olyan hiba volt, ha esetleg kilőttek kör közben, akkor Rámegyek, hogy Vissza a garázsba. Erre fő kilép a játékból!:D Másnál ilyen?

YT:youtube.com/user/Meszes89 |Insta: ssmeszes |

(#29146) Mister_X válasza mefistofeles (#29144) üzenetére


Mister_X
nagyúr

Itt vannak ilyen "javító" cuccok? :U

"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."

(#29147) #43783936 válasza mefistofeles (#29144) üzenetére


#43783936
törölt tag

Nálam, is ezt csinálja.

(#29148) mefistofeles válasza Mister_X (#29146) üzenetére

A "javító cuccok" alatt a modokra gondolsz? Igen vannak. szerencsére úgy van megírva a játék, hogy tökéletesen együttműködik a jól megírt modifikációkkal. A wot szerves részét képezik ezek. Vannak jobb, több infóval ellátó célzók, a garfika minőségét javító, különféle a játékot/játékost segítő kis alkalmazások. Itt a fórumon is számtalan ilyennel találkozhatsz, illetve hallhatsz róluk. Érdeme kipróbálni párat, mert rengeteget lehet változtatni "testreszabni" a játékon, miközben a használatuk pofon egyszerű.

[ Szerkesztve ]

Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......

(#29149) mefistofeles válasza #43783936 (#29147) üzenetére

Nálad is ma kezdte?

Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......

(#29150) #43783936 válasza mefistofeles (#29149) üzenetére


#43783936
törölt tag

Tegnap éjjel kölcsöngépen wotoztam a melóhelyemen.
Semmilyen mos nincs fent, csak tisztán a játék.
Néha ott is kilépkedett, vagy a fekete képernyőt mutatta.
A frissítés óta csinálja nálam.

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  World of Tanks - MMO
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.