Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  World of Tanks - MMO

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:28:04

LOGOUT.hu

Itt mellőzzétek az offot, arra ott van a másik topic: OFF topic
Az előzmények:
World of Tanks - MMO - Archívum I.
World of Tanks - MMO - Archívum II.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#245946) ollie


ollie
MODERÁTOR

(rögzített hsz)

Figyelem!

Rengeteg scam/phising próbálkozás van a játékban! Privát üzenetek formájában küldenek üzenetet, miszerint feltöltöttek rólad egy replay-t valahova. Ezekbe jellemzően be kell lépni a WoT accounttal, de a probléma az, hogy nem az igazi Wargaming oldalon léptet be, így gyakorlaitag ellopja a WoT accountodat. Akárki küld neked privát üzenetet egy website-tal kapcsolatban, soha ne nyisd meg az oldalt!

Ezeket a próbálkozásokat lehet jelenteni itt: https://eu.wargaming.net/support/hu/products/wot/help/29691/29692/29706/ (ezt a linket is ellenőrizd)

További tanácsok

[ Szerkesztve ]

***

Hozzászólások

(#195251) vbbb


vbbb
őstag

Ha valakit érdekel egy bűvös bokor akkor az ott az a képen, onnan puffogtattam szép nyugodtan a Mauschen-t és később az IS-3-at is úgy, hogy egyáltalán nem derítettek fel. Amúgy a legénység 5 skilles a tankban, az álca is 100%-on van stb.

[ Szerkesztve ]

(#195252) po1son válasza kchryss (#195250) üzenetére


po1son
addikt

Hát nekem savanyú a szőlő, 249-es alapátütésű (tier 9 med) ágyú mellé 23 gold lőszert (340 átütés) tesz be és mást nagyon nem is használ a mindentéren fullos tankon, pedig az ellenfélnél nem voltak annyira nagyon-nagyon kemény tankok és okos játékosok sem...
Nem nevezém fair play játéknak, bármennyire is jól játszik...

STEAMID/WOT nick: po1son_

(#195253) ooloo válasza kchryss (#195250) üzenetére


ooloo
őstag

A jelzett rész elején még én mondtam magamban , hogy mit idegeskedik .... a végén már én voltam idegesebb . Óhatatlan , hogy ne jusson eszembe az a számtalan csata , ahol ugyan így nem számíthatok a többiekre . Szeretnék nehéz tankokkal játszani , de nem fogom magam majd minden csatában szarrá lövetni , mert egyedül nézek szembe 3-4 kályhacsővel . Itt is mi volt ... a többiek tisztes távolságból vártak a leeső koncra . Ehhh

Semmi sem olyan veszélyes a "demokráciára" , mint amikor az emberek szabadon választhatnak!

(#195254) ooloo válasza po1son (#195252) üzenetére


ooloo
őstag

Szerintem azon a ponton , ahol ált a kiválósági százalék , ott elengedhetetlen az extra átütési érték . Bármire is tüzelsz . Nem kockáztatott ... nem is kell .

A wot-ban nincs helye a fair play játéknak ... az egy másik játék lesz .

[ Szerkesztve ]

Semmi sem olyan veszélyes a "demokráciára" , mint amikor az emberek szabadon választhatnak!

(#195255) kchryss válasza po1son (#195252) üzenetére


kchryss
addikt

Akár full gold kiosztással is nyomhatta volna. Nem kreditet farmolt és nem lovagi tornán indult hanem gunmarkot húzott. Mi értelme van alap lőszert lőni ha a prém lőszer nagyobb eséllyel sebez? Nem a játékos hibája ha használja a prém lőszert hanem a wg hibája, hogy ilyen retardált módon balanszolta a lőszereket.
Egyébként a prém lőszer nem tanít meg játszani. Nyugodtan kipróbálhatod, hogy 1 napig csak azt lősz mindenre, nem fog jelentős mértékben jobb lenni a statod.

(#195253) ooloo
Az vicces(vagy inkább kínos) volt, hogy meddel ott volt a legelső sorban, 2 oldalra osztotta a pofonokat a sarokról miközben a top tier heavy full hp-n tisztes távolságból nézelődött.

(#195256) wwenigma válasza kchryss (#195255) üzenetére


wwenigma
Jómunkásember

Ó dehogynem, kiveve ha HEAT-tel lövöd a lancot. :D T-55A a kedvenc kis tankom ha mar unom a banant, az meg igényli is. :)

Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma

(#195257) gainwardgs


gainwardgs
addikt

Sziasztok.

Egy új X medet szeretnék.

Ki van fejlesztve: Obj.430U, Obj.140, T62-A illetve Udes 15/16

Melyik legyen, nagy a dilemma ;] :DDD :U

[ Szerkesztve ]

(#195258) ooloo válasza gainwardgs (#195257) üzenetére


ooloo
őstag

Ez egy rangsor , amilyen sorrendben leírtad a választékot ? Ha igen , akkor nem kérdés .

Semmi sem olyan veszélyes a "demokráciára" , mint amikor az emberek szabadon választhatnak!

(#195259) po1son válasza kchryss (#195255) üzenetére


po1son
addikt

"Nyugodtan kipróbálhatod, hogy 1 napig csak azt lősz mindenre, nem fog jelentős mértékben jobb lenni a statod."

Ez nagy butaság, kihúztam haverom felhasználóján pár 3. gunmarkot, pl t44 és t54, ahova azért én is vittem bőven gold lőszert, mert a nélkül kb lehetetlen lett volna... Tehát jobb statisztikát értem el velük...
340es gold lőszernél nagyon nem kell célozgatni, de ezzel szerintem te is tisztában vagy és ezen a meccsen nem 60tp, 279 és barátai voltak, ami még talán indokolta volna is a használatát.
Nem vonnom kétségbe a tudását, hogy a legjobb eu játékosok között van, de hidd el gold nélkül nem +4000 wn8 lenne a statisztikája. :)

STEAMID/WOT nick: po1son_

(#195260) Barret001 válasza po1son (#195259) üzenetére


Barret001
addikt

Hivatalosan lehet kreditért venni azt a jobbik lőszert.Majd ka ki lesz véve a játékból,nem használja senki.Addig meg akinek telik rá,használja,akinek nem az meg irígykedik. Szabadon választható lehetőség a játékon belül.Jelentősen javítja az átütési százalékot! Már ugye ha jó helyre lövünk vele :)

(#195261) po1son válasza Barret001 (#195260) üzenetére


po1son
addikt

Nem kivenni kell, hanem átdolgozni a rendszerezést... Nagyobb tier különbségnél tényleg kell a gold a kisebb tankoknak, de pl full tier 10-es meccseken tiltanám vagy korlátoznám a számát pár darabban... Sokkal élvezetesebb meccsek lennének, többször lehetne a páncélra hagyatkozni, nem lenne az hogy pl a e100/maus tornyát szét spamelik gold lőszerrel.

STEAMID/WOT nick: po1son_

(#195262) gainwardgs válasza ooloo (#195258) üzenetére


gainwardgs
addikt

Nem rangsor, ezek vannak kifejlesztve,már csak valamelyiket meg kéne vennem :K

(#195263) eddieke666 válasza gainwardgs (#195262) üzenetére


eddieke666
tag

T-62-A illetve az Udes nincs meg.A másik két orosz közül a Obj 430U-venném meg először.

(#195264) Carasc0 válasza po1son (#195259) üzenetére


Carasc0
őstag

Én most szándékozom végleg abbahagynia gamet 3 év után. Megelégeltem a mocskos orosz bandát! Teljesen manipulált az egész játék. Eszméletlenül lehet látni hogy bizonyos WN8 felett könnyített az RNG. Illetve mindennap más ember panaszkodik hogy "copóág" van épp. Tehát nem gyanítható, hanem ezzel bizonyított hogy server oldalról randomra átállítják az RNG értékét.

Skill, Scheff, Sirfoch, GB és társai videóit rendszeresen néztem. Oké nekik is voltak gagyi csatáik rendben. De az már WG oldali hiba, hogy sokszor sikerült ugyanazt a szitut előidéznem mint az egyes látott videókbam és furcsa mód nekem pattintott az, ami az unikumoknak bement. Hiszi a piszi. Látszik hogy ők mindig mernek támadni, pillanatok ott van a 3-4-5-6k dmg. Csinálhattam volna millió felvételt amivel lehet igazolni hogy manipulatív az egész.

Ha jobban belegondolok én is így csinálnám. Fogom és Skill4ltu rng-jét beállítom számára kellemes értékre. Eredmény? Skill élvezni fogja a játékot ---> stream inspiráció növekedés --> többen nézik = reklám a játéknak. Persze lehet ez rögeszme részemről. Én így látom.

Lényeg hogy nagyon megbántam hogy belekezdtem. Ez tipikusan az a játék, amire fokozottan nem igaz, hogy "Minél többet játszol annál jobb leszel." Ezért idegesek a játékosok. Tudják hogy az adott tér-időben ott annak át kell ütnie. De nem üti át. Pislogsz. Persze a mocskos WG úgy oldja meg hogy elénk tár számokat és képleteket mint játék működési elv. Ezzel nyugtatva a játékost, hogy hidd el mi oroszok kimatekoztuk ezt. RNG-t dinamikus értékként vezették be. Ezt server oldalról állítgatják. Természetesen ők ezt tagadják. Ellenbizonyítást visszautasították. Tehát hunynak, ami gyanút kelt.

Mindenkinek további jó játékot kívánok! De azért gondoljatok az egészségetekre is. Idegrendszer is csak 1 van. :R

Gondolkodj globálisan és tegyél lokálisan!

(#195265) ooloo válasza gainwardgs (#195262) üzenetére


ooloo
őstag

Nekem egyik sincs meg , de az obj 430u a legkellemetlenebb ellenfél . Én ezt a tankot javasolnám . De majd adnak tanácsot mások is .. vagy megcáfolnak , vagy megerősítenek .

Semmi sem olyan veszélyes a "demokráciára" , mint amikor az emberek szabadon választhatnak!

(#195266) Stigma.HC válasza lex-lutor (#195248) üzenetére


Stigma.HC
senior tag

Nekem viszont jól jött, köszi.

"Mikor veszítek, nem azt mondom, hogy a te hibád. Csak azt mondom, hogy én téged okollak" Kösz :D -------- WoT: Szecska_Mester

(#195267) Stigma.HC válasza Carasc0 (#195264) üzenetére


Stigma.HC
senior tag

Hidd el én kiválóan tudom élvezni sokszor a csatákat és gond egy szál se az idegrendszeremmel. Nem tud felhúzni úgy a játék mint sokakat :))

"Mikor veszítek, nem azt mondom, hogy a te hibád. Csak azt mondom, hogy én téged okollak" Kösz :D -------- WoT: Szecska_Mester

(#195268) h1mpi válasza Carasc0 (#195264) üzenetére


h1mpi
nagyúr

A streamer RNG valószínű létezik, mert ez egy üzleti vállalkozás és ugye kell a reklám=fizetett streamer. De! és itt a de a fontos, ezek a streamerek superunicumok és nem az RNG miatt... ha Nekem holnaptól nem lenne RNG, akkor sem közelíteném meg ezt a szintet max felmenne pár százzal a wn8-am

[ Szerkesztve ]

Eladó egy használt HyperX Alpha Gamer füles - 13 990 Ft

(#195269) Stigma.HC válasza h1mpi (#195268) üzenetére


Stigma.HC
senior tag

És ezt felejtik el sokan, hogy ezt a szintet valahogy el kellett előtte érniük mielőtt híresebb streamerek lettek.
Amúgy ha kivennék a képletből az rng-t, szépen nyílna az a bicska a jó és rossz játékosok között. Így van, nőne itt is sokaknak a wn8 ahogy tovább emelkedne az olyanokénak is mint pl kajzoo

"Mikor veszítek, nem azt mondom, hogy a te hibád. Csak azt mondom, hogy én téged okollak" Kösz :D -------- WoT: Szecska_Mester

(#195270) xAttilax válasza Carasc0 (#195264) üzenetére


xAttilax
őstag

szerintem tényleg abba kell hagynod, ha már ennyire túlgondolsz egy játékot. Ahogy mondod is idegrendszer csak egy van ;) , meg ahogy kiveszem az írásodból nem is nagyon szórakoztat, szóval jól döntöttél.

"sem több, sem kevesebb, csak ember lehetek,"

(#195271) kchryss válasza po1son (#195259) üzenetére


kchryss
addikt

Nana én nem azt írtam, hogy egyáltalán nincs különbség hanem hogy nem jelentős, de akkor a jelentőst kifejtem jobban. Sokan azt gondolják, hogy az unikum attól unikum, hogy spammolja mindenre a goldot és célzás nélkül átüt mindent. Ez pedig nagy butaság. Egy unikum azért unikum, mert tudja, hogy mit mivel hol tud beütni és úgy lát a pályán, hogy ezt a leghatékonyabban végre is tudja hajtani. Ha megtiltanánk neki, hogy prém lőszert használjon akkor más pozícióba menne, más tankokat lőne, úgy játszana, hogy a sima lőszerrel a leghatékonyabban tudja kihasználni a tankját. A két hatékonyság között nem lineáris a különbség, a csaták egy jelentős részében ugyanannyit lehet sebezni prém lőszerrel mint simával csak máshogy kell hozzá játszani. Van olyan szituáció amikor nincs alternatíva, nincs puhább célpont, nincs lehetőség flankelni, ezekben a helyzetekben valóban sokat számít a prém lőszer, de ezek a szituk ritkábbak mint azt sokan gondolják.

Az se mindegy milyen tankról beszélünk. Egy IS-7-nél, AMX50B-nél nyilván nagyobb különbség van a sima és a prém lőszer teljesítménye között, de például egy leopárd1-es, centi ax, grille15 vagy bármelyik svéd td esetében minimális a különbség.

Egy játékos aki 5000-et képes átlagolni prémmel, az kb 4000-et tudna prém nélkül amivel még mindig simán unikum lenne.

Mivel megnézted a videót láthattad, hogy kajzzo-nál abban csatában egyszer sem az volt, hogy töltötte a goldot aztán autoaim és automatikusan átütött mindent. 1x sem lőtt autoaim-mel, az összes lövését precízen gyenge pontokra irányította ahol a legnagyobb esélye volt átütni függetlenül attól, hogy gold vagy sima a lőszer.

Rengeteg "goldspammer" unikum csinált már videót arról hogy mire képes gold nélkül és simán hozták az unikum szintet úgy is. Scheff volt hogy hetekig játszott teljesen prém lőszer nélkül és simán lila volt úgy is a recentje.

Shishx például egy ismert játékos a FAME-ből. Sokan nem szeretik az altesti poénjai miatt, én azért néha szoktam nézni annak ellenére hogy azok a poénjai nekem is megfekszik néha a gyomrom. Kezdetektől jóban van skill4ltu-val, kb 1 hónapja csináltak egy közös adást ami az egyik legpoénosabb szakasznak indult. Ritka az, hogy valaki bírja a tempót Skill-lel duma tekintetében, de shishx is hasonló nagy dumás és öröm volt hallgatni ahogy osztogatják egymást. Aztán kb 1 óra elteltével, shish fingott egy nagyot, Skill meg besokallt a gyengébb játéka miatt és lelépett. Kár volt érte, nagyon jól indult. :D
Ha valaki visszanézné, érdemes a sok poén miatt: Platoon of the insanes: Shishx_the_Animal

Na de, hogy kicsit rövidebbre fogjam (már így is sokkal többet írtam mint terveztem, bocs érte), shishx-t azért hoztam fel, mert ő volt az egyik első unikum aki megelégelte, hogy baszogatják a goldammo miatt és csinált egy free2play acc-ot. Ezen az acc-on streamelte az összes csatáját anno. Nem költött rá soha 1 centet sem és nem lőtt 1 darab prém lőszert sem soha egyik tankjával sem rajta. Össze lehet hasonlítani a két acc-ját:
Az eredeti: shishx_the_animal
A free2play: shishx_the_trash_can

Mint látható olyan nagyon nagy különbség nincs a két acc között.
BC25t: 3900 wn8 vs 3400 wn8
Centurion AX: 4300 wn8 vs 3600 wn8
Simán hozza az unikum szintet a free2play acc-on is prém lőszer nélkül. Ráadásul mivel besokallt a wg-re a retardált balanszuk miatt, így úgy döntött nem költ többet a játékra és a régi acc-jával már nem is szokott játszani.

(#195264) Carasc0
Ez a konteó is meg lett már cáfolva többször is. Igazából felesleges is mélyebben belemenni, mert nincs értelme. Tudományosan bizonyított, hogy az összeesküvés-elméletekre fogékony emberek agya máshogyan működik. Egyszerűen ha te nézel egy streamert az agyad 100%, hogy úgy szelektál, hogy alátámassza az elméleteidet, akkor is ha bizonyítottan nem úgy van.
Van egy rakás lila játékos aki nem streamel, náluk mi haszna lenne a wg-nek hogy segítse őket? Több unikum megcsinálta már kísérletként, hogy egy-egy ilyen gyengébb statos hitetlenkedő acc-ján játszott és láss csodát ott is hozta a lila statját. Iyouxin például rendszeresen streamel a nézői acc-járól, megkérik, hogy ezt vagy azt a tankot próbálja ki náluk ő meg megcsinálja és tök ugyanúgy játszik mint a sajátján (ha normálisan van felszelve a tank és skillezve a legénység).

[ Szerkesztve ]

(#195272) Gyuri27 válasza Stigma.HC (#195269) üzenetére


Gyuri27
félisten

Hagyjuk az rng-t. Főleg annak fényében, hogy nem tudod mi és hogy müködik benne.
Olyan ez mint a hs-ben az rng. Mikor egy kaszttal, paklival mész és pl kapod az összes counter paklit, kasztot (pl mage). Aztán mikor 2-3 lapot változtatsz (ami kivégzi a fent emlitett magét, de más ellen ugye nem jó) egyből 10 meccsen keresztül se kapsz magét.
Aztán váltasz decket és megint kapod a countereket. Vagy amikor napnál világosabb, hogy pont az a lap az a két lap van nála amivel nyer.
Szóval ilyen az rng. Bele lehet szarni.
Szó se róla nem azt mondom, hogy ne legyen. De a 2x25% és a nagy titok, hogy mi hogy müködik az azért büdös.
De mondok mást ha bot progival mész vagy csak belépsz a csatába de kezdőből nem jössz ki és ott hagyod akkor se fog a wr 40-42% alá esni. Mi meg szaros 50%-ért vért hugyuzunk.
És akkor is vannak hetek, honapok amikor jóval 50% alatt van a wr.
Nem napokról beszélek mert lehetnek az embernek rossz napjai.
De mikor az első 2-3 percben eldől a csata sorsa azért az érdekes.
Amikor meg megnézed hogy drága top tankok mit tudnak jóval közelebb vannak a 40% wr-hez mint az 50-hez.
Meg közelebb a 700 wn8-hoz mint az 1000-hez,
Arról már nem is beszélve, hogy mióta bejött az új mm (de beszélhetünk a régiről is) sose volt olyan nap, hogy a kiválasztott tankok tierje és a játszott tier közel lenne egymáshoz.
Azaz mindig 1-nél több.
Aki nem hiszi szedjen le egy statot és egy tierrel toljon le 100 csatát 4-5 nap alatt (lehetőleg t6-8).
És itt el is érkeztünk oda hogy ez a szar erősen manipulálva van. Hiszen a csaták többségét mid-ként vagy low tierként töltöd.
Lehet ezt magyarázni. Viszont a képlet mi is? 1 low 1 bot egy top és néha tier azonos csata.
Na ezt még nem látta senki ennyi idő alatt.

Amd - Radeon - Ryzen

(#195273) gainwardgs válasza ooloo (#195265) üzenetére


gainwardgs
addikt

THX :R

(#195274) BÁ Nutrition válasza Carasc0 (#195264) üzenetére


BÁ Nutrition
addikt

Ebben azert nem hiszek feltetlen. Az a baj hogy ahhoz a szinthez tier 8 felett jelentosen tobbet kell tudni a jatekrol. Raadasul ugy kell atlatni ahogy te (en) nem feltetlen fogod. Sok jatek utan sem. Erdekes modon van par tank ami stimmel a stilusomhoz aztal jol megy. Akar 3000 wn8 nagyon dok csata utan is. Mashoz meg 1200. A kulonbseg ott van h az unikumnak nem olyan tankot kell valasztani ami illik hozza hanem igy hasznalja ahogy kell. Mindegyiket mashogy. Sokkal jobban atlatja hova kell menni az adott csataban. Akar tobbx valtoztatva. Ami a csalas resze h az rng-nek allandoan valtozonak kene lennie. Ez nem igy van ez egyertelmu. Minden szituacioban nem szivhatsz orakon keresztul. Amiert az unicumot kevesbe erinti az az hogy kevesbe kerul kiszolgaltatott helyzetbe. Igy kevesebbx cseszik ra.
Amugy jol teszed ha abbahagyod. Kivalo dontes :R

Mas: ma kiprobaltam a 430u-t qrva jo :)

youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""

(#195275) ughhh válasza Carasc0 (#195264) üzenetére


ughhh
senior tag

Minden igaz amit írtál, de ha szórakoztat a játék akkor toljad és az első szar kanyar után hagyd abba.
Ami a legfontosabb, de itt a "HITGYÜLIBE" még senki nem vágja, ez egy ingyenes játék NE KÖLTS RÁ!

(#195276) e-newsee válasza Carasc0 (#195264) üzenetére


e-newsee
addikt

Maxi respect a döntésedért! Irónia nélkül! :R
Még ha a véleményeddel nem is értek egyet, örülök, hogy ha felidegel a játék, akkor otthagyod. Saját lelki békéd, és a csapat szempontjából is így a jobb. Sajnos rengeteg olyan játékos van, aki hasonlóan vélekedik, mint te, csak ők tovább rombolják a közösséget, a morált, és így a játék minőségét.

"Csak egy olyan töltött édesség van, ami megoldja az élet problémáit, és az az Oreo." /Sheldon Cooper/

(#195277) kchryss válasza kchryss (#195271) üzenetére


kchryss
addikt

Shishx-hez még annyit, hogy a ranked csatáit végignéztem. A free2play acc-ján BC25t-vel és Centurion AX-szel ami két finoman szólva nem meta tank mostanában, anélkül, hogy 1 prém lőszert lőtt volna, röhögve lazán játszva simán felment a legmagasabb rangra. Miközben én össze-vissza szemetelve a goldot meta tankokkal nem értem fel a létra tetejére hiába szakadtam meg érte.

[ Szerkesztve ]

(#195278) BÁ Nutrition válasza Stigma.HC (#195267) üzenetére


BÁ Nutrition
addikt

Nekem egy dolog segitett eddig az ideg ellen. Ha platoonban mentem egyszer sem baxtam fel magam soha. Max parszor szegyenkeztem h bena vagyok de ennyi

youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""

(#195279) BÁ Nutrition válasza kchryss (#195277) üzenetére


BÁ Nutrition
addikt

O szereti az e50M-et is. Lehalabbis sokszor lattam menni vele

youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""

(#195280) xAttilax válasza ughhh (#195275) üzenetére


xAttilax
őstag

"HITGYÜLIBE"
megint egy értelmes ember értelmes hozzászólása....

"sem több, sem kevesebb, csak ember lehetek,"

(#195281) Stauffenberg válasza Carasc0 (#195264) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

"Én most szándékozom végleg abbahagynia gamet 3 év után."

Én a legelejétől játszottam vele kisebb-nagyobb megszakításokkal, aztán 2,5 éve tettem le. Most pár hete megint itt vagyok. Sok sikert hozzá! :) Akármennyit fikázunk és bármennyi savat köphetünk a játékra, az egyik leginkább addiktív multis játék amit valaha készítettek.

Javaslom találj menet közben valami mást, ami leköt, mert vissza fogsz jönni. Csak idő kérdése. :D

Az RNG dologra:

Amióta az eszemet tudom erre sok volt a panasz, hol jogosan, hol jogtalanul, sokan egyszerűen csak mögé bújnak és ráfogják a rosszabb teljesítményt (még a jó játékosokkal is megesik, hogy néha szar passzban vannak, fáradtak, stb). De ami most megy az RNG terén, az már nekem is sok.

Egyszer (évekkel ezelőtt) már megpróbálta a WG jobban széthúzni a szórásképet a célzókörön belül, nem lett egy népszerű húzás finoman szólva, ráadásul akkor még csak Goldért lehetett prémium lőszert venni (innen jön, hogy sokan máig Gold lőszernek nevezik). Ha megtalálom belinkelem azt a Developer videót, amiben arról számolnak be, hogy miért állítják vissza, hogy a célzókörön belül a lövések többsége inkább középre tartson: Mert nem igazságos a célozni tudó, tapasztalt játékosokkal szemben, hogy a túlságosan széthúzott szóráskép miatt ne tudjanak gyenge pontokat támadni. Ezt a WG maga állította. Most, hogy lehet már kreditért is venni prémium lőszert, hogy ne kelljen vele igazán célozni, csak rátartani és locsolni, már hirtelen nem olyan "igazságtalan" ez a rendszer. Persze anélkül kényszerít rá Gold költésre, hogy a lőszer kerüljön Gold-ba, viszont anyagi csődbe visznek a tankjaid, ha locsolod a prémium lőszert, így legalább befizetsz Prémium előfizetésre, meg veszed a prémium 8-as tankokat, amikből a pár éve kiadottak már szart sem érnek, szóval ezeket is néha cserélgeted, hiába kerülnek annyiba, mint egy AAA játék.

Ez van, tessék locsolni a prémium lőszert ha tetszik a játék és a tetemes kredit mínuszt prémium előfizetéssel, meg prémium tankokkal pótolni. Hozzáteszem nekem semmi bajom nem lenne ezzel a rendszerrel (szeretek fizetni a játékért ami szórakoztat), ha nem lenne ilyen drága minden prémium cucc. Az előfizetés 25k egy évre, egy jóféle pénzfosó tank meg 10-14k. Ez sok pénz, nagyon sok. Nem egy hobbira sok pénz, hanem ahhoz hasonlítva, hogy mondjuk mibe kerül egy AAA játék, még ha évente/kétévente meg kell venned az új epizódját, akkor sem költesz ennyit rá.

Ezért mentem át sok időre Battlefield 1-re (ráadásul konzolon, mekkora szentségtörés). A WoT-ban kétféle játékos van: Az ingyenélő, meg aki csenget keményen. A BF1-ben pedig csak egyféle volt: Aki egyszer kifizette az árát és szevasz, menj játszani.

(#195282) ollie válasza Gyuri27 (#195272) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

És itt el is érkeztünk oda hogy ez a szar erősen manipulálva van. Hiszen a csaták többségét mid-ként vagy low tierként töltöd.

Már mint milyen csatákról írsz? Tier 8-akkal játszok mióta ez a karácsonyi örület van, és többnyire top tier vagyok.

[ Szerkesztve ]

***

(#195283) h1mpi válasza ollie (#195282) üzenetére


h1mpi
nagyúr

Egyet értek, az új MM óta érezhető a pozitív változás :K

Eladó egy használt HyperX Alpha Gamer füles - 13 990 Ft

(#195284) Stauffenberg válasza ollie (#195282) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Nálam elég változó, én többnyire nem top vagyok, hanem középmezőny, de ezzel semmi bajom, mert a karácsonyi szezonban több a játékos, gyorsabban össze is rak egy meccset az MM és nem húzza szét annyira a mezőnyt (ritka az, hogy egyszerre három Tier legyen a csatában, inkább 1-2). De ez csak az én megfigyelésem.

(#195285) Carasc0 válasza Stauffenberg (#195281) üzenetére


Carasc0
őstag

Kb egyezően gondoljuk a dolgot. A WoT amúgy tényleg korrekt játék lenne. Sok pénzt beleöltem és úgy érzem fejlődtem is benne. Nem is akarok unikum lenni. De 3 év után elvárnám hogy amit ott az adott XY helyzetben át kell hogy üssön, azt üsse át.

Pszichológiailag a stresszkeltés az alábbi képletből származik:

1. Adott tér-idő szitu.
2. Tudod hogy abban a szituban a tankodnak a lövés garantáltan át kell hogy üssön! (vagy épp tudod hogy a tankodat az enemy lövése nem szabad hogy átüsse tök mind1)
3. A 2. pontban jött gondolat alapján tervezed a következő lépést. (már ha van tervezés)
4. Az 1. pontban lévő helyzetben lősz és nyugodt vagy a 2. pont alapján.
5. A lövés nem ütött át. :Y
6. Pislogás. Ooops. Gyors újratervezés (még egyszer át kell ütnöm mert kinyír, menekülök stb).
7. Kilőnek vagy szimpán nem lesz jó a teljesítményed.

Persze a 6. pontban még a több próbálkozás még jó lehet. De a probléma itt az 2. és az 5. pont együttesénél van. Nem szabadna lennie. Itt bukta a matek, mert abban minden bizonyított szabály alapján a képletnek ki kell jönnie. De néha nem jön ki. Az pedig csak úgy lehetséges, ha a háttérben belepiszkáltak a képletbe.

[ Szerkesztve ]

Gondolkodj globálisan és tegyél lokálisan!

(#195286) Gyuri27 válasza ollie (#195282) üzenetére


Gyuri27
félisten

Én majd minden nap +1t-ben vagyok. Nem én találom ki. A stat irja ki.
Nem véletlen nincs ez benne a wg napi statjába. Mint ahogy a wr se.

Amd - Radeon - Ryzen

(#195287) xAttilax válasza Gyuri27 (#195286) üzenetére


xAttilax
őstag

Akkor csak neked tényleg külön MMed van :U

"sem több, sem kevesebb, csak ember lehetek,"

(#195288) Pug válasza xAttilax (#195287) üzenetére


Pug
veterán

Nem feltetlenul, ha nem igen jatszik tier X-ben... :U

(#195289) xAttilax válasza Pug (#195288) üzenetére


xAttilax
őstag

8 tierben a nagy része saját a sok farmolo miatt

"sem több, sem kevesebb, csak ember lehetek,"

(#195290) ollie válasza Carasc0 (#195285) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Tudod hogy abban a szituban a tankodnak a lövés garantáltan át kell hogy üssön!

És ezt honnan tudod? Még a zöld penmark sem jelent 100% átütést az esetek nagy részében, na meg a fegyver szórása miatt mehet máshová is a lövedék, mint ahova célzol.

***

(#195291) BÁ Nutrition válasza ollie (#195290) üzenetére


BÁ Nutrition
addikt

En igy tudom h a zold azert zold mert ott 100% a pen. Ha 99 akkor mar sarga.
+-25%rng beleszamolva az ertekbe tehat ergo -25el szamolja a zoldnel. Ki kell probalni gyakorloban

youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""

(#195292) wwenigma


wwenigma
Jómunkásember

Tegnapról mara elfelejtek jatszani....

ohhh wait....

Erdemes megfigyelni a statpadder idiota helyezkedeset aki taktikusan csak damage-ra fog gyurni es meg se probal harcolni.

Remelem megerte a dupla reportot az az 1300dmg amit osszeszedett igy.

[ Szerkesztve ]

Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma

(#195293) Rison77


Rison77
senior tag

Ezeken a játékoson mindig le vagyok döbbenve, hogy miért..... Murovanka-n beáll hátulra a td arzenálhoz egy light-al, aztán próbálja eltalálni a dombokon versenyző 2 enemy ebr-t, mintha valami kacsavadászatos játéknak képzelné. Döbbenetes azért.

(#195294) galervin93 válasza Carasc0 (#195285) üzenetére


galervin93
őstag

"...minden bizonyított szabály alapján a képletnek ki kell jönnie. De néha nem jön ki."

No a te gondolatmenetedben meg itt bukta a matek. Nincs ilyen, hogy "bizonyított szabály". Illetve pontosan hogy van, de - a konkrét példával élve - a lőszer szinte biztosan nem oda fog menni, ahová célzol. A lőszer egy kiba 'pixel', az ellenfél hitboxa is 'pixelekből' áll - és bizony mindennek van egy értéke, van egyenlet ami eredményt ad, szóval működik az a matek. De van egy mágikus RNG... S voilá, a kígyó megszületett, és saját farkába harapott legott...

wwenigma
Kérdés mikor ment oda a Prog. Ha a csata legelején, akkor persze nem szép. Ha már a fenti állásnál, illetve láthatóan bukó körülmények között, akkor nem ítélnem el. Bár ha már muszáj én inkább az első sorban döglök meg, de ha ígyis-úgyis az lesz a vége, akkor beleférhet a kempelés pár lövésért.

peterson79
"...[egy jó játékos] sokkal tovább él a csatákban és egyedül képes olyan dolgokra amire sokezer ember nem..."
Kulcsmondat, kéretik mindenkinek elgondolkozni rajta!

[ Szerkesztve ]

Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!

(#195295) peterson79


peterson79
őstag

Már nem azért, de itt valaki megnézte, Khryss linkjét arról a 4000+os srácról? Kb. az első percben, mikor odaértek a jégfal túloldalára és át-yolózott a másik oldalra, hogy onnan ossza az áldást, akkorát esett az álla, mert lepattant az ellenfél hasi páncéljáról a lövése :DDD
persze, streamer RNG, hagyjatok már...

Skill-nek is számtalan - és még sorolhatnám a többi ismertebb streamert - olyan lövése van, ami nem üt át és még gold_al sem adja neki, hiába célzott jól. A különbség abból van, hogy Ő sokkal tovább él a csatákban és egyedül képes olyan dolgokra amire sokezer ember nem...erre vagytok csak féltékenyek, ennyi :)

Amúgy meg jogos a per, csak a bíróság nem fog nektek ítélni semmit. RNG-nek hívják a perdöntő bizonyítékot, azzal verekedtek nap, mint nap...

na jóccakát. :R

(#195296) wwenigma válasza galervin93 (#195294) üzenetére


wwenigma
Jómunkásember

Azzal kezdte.

Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma

(#195297) ooloo válasza BÁ Nutrition (#195291) üzenetére


ooloo
őstag

Szerintem az alap átütési értéket tekinti , és annak alapján jelzi zölddel . Viszont , amit már nem kalkulál bele a páncélátütési jelző az az , hogy van egy küszöb értéke is a penetrációnak .
Példa : Az ELC EVEN 90 prémium lövedék alap átütési értéke 215mm , de a küszöb 161mm , a plafon pedig 264mm kb. Az átütésjelző akkor is zöldet mutat 200mm páncélvastagságnál , ha a valós átütési értéked az RNG jóvoltából csak 170 körül van . Ha sárga jelző ellenére mégis penetrál a lövedék , az pedig a plafon átütési érték miatt van . A lényeg ugyan az . Szerintem .

Semmi sem olyan veszélyes a "demokráciára" , mint amikor az emberek szabadon választhatnak!

(#195298) galervin93 válasza ooloo (#195297) üzenetére


galervin93
őstag

Tiszta sor, azátütésjelző semmi mást nem csinál, mint összehasonlítja a célon az effektív(!) páncélvastagságot a lőszered átütésével. Természetesen nem vesz figyelembe olyan dolgokat, mint rng* (becsapódáskor számolódik), rétegelt páncél etc.
*ha mégis így volna, azt jelentené, hogy már minden lövés előtt tudatnád, átütsz-e. Azaz a kliens infót kapna róla már lövés előtt. A modolóknak onnantól kezdve 10 perc munka lenne, hogy megírják azt a kódot, ami nem engedné elsütni az ágyút mínuszos (pre)rng-nél... :)

[ Szerkesztve ]

Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!

(#195299) BÁ Nutrition válasza galervin93 (#195298) üzenetére


BÁ Nutrition
addikt

Nem tudom de a sarganak nincs sok ertelme igy.
Akkor sarga ha van esely h atusse a pancelt. Ergo a max atutesi ertekkel szamol. Ha zold akkor 100% a pen. Ergo a min ertekkel szamol. Ha csak siman a kozeperteket venne akkor az coinflip hogy fole vagy ala esik az ertek ergo semmi kul9nbseg nincs a sargahoz max h picit tobb az eselyed. A tnks.gg miatt sarga zold meg piros az atutesjelzo potty(ha ez nem is elismert igy) es ott oda is van irva h hany % az esely. A zoldnel 10. A jatekba max ket eve van bent kb. Az hogy ki mit ir be csalomodba az mindegy mert ettol fuggetlenul a legritkabb esetben lo oda a tank ahova celzol. Pl grillevel is siman odakancsalozik a trackre. Aztan orulj a csalo mododnak ha tudsz.
Persze nem zarom ki h igaz amit irsz csak retardaltsag. Ami mondjuk nem lenne tul meglepo

[ Szerkesztve ]

youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""

(#195300) kchryss válasza BÁ Nutrition (#195299) üzenetére


kchryss
addikt

Wot wiki a barátotok: Penetration Indicator

Piros - 0% esély az átütésre
Sárga - RNG-től függ, hogy átüti-e
Zöld - 100% esély az átütésre

Régebben ahogy a wiki is írja csak a páncél vastagságát nézte, a szöget nem. Vagyis nem effektív értékkel számolt így elég pontatlan volt, csak akkor működött jól ha merőlegesen néztél a páncélra. Ezt pár éve megváltoztatták, azóta effektív értéket néz így elég pontos. Rétegelt páncélt viszont szerintem nem nézi, így például egy IS-7, IS-3 oldalát sokszor zöldnek mutatja akkor is ha valószínűleg nem ütöd át ott a rétegelt páncél miatt.

De a legnagyobb probléma ugye az, hogy hiába mutat zöldet ha a szórás miatt nem oda megy a lövés ahol mérte. :)

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  World of Tanks - MMO
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.