Hirdetés
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Szólánc.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Öregszem
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
jjeahh
nagyúr
válasz mert_csokis #91790 üzenetére
Szerintem túlspiláztad, hogy minden bringa nagy neked, egy nagyobb S-es vagy kisebb M-es lesz a te méreted, főleg kisebb kerékkel, csak szokni kell.
Csak, hogy megnyugtassalak én 168cm vagyok 77cm belső lábhosszal és 44cm M-es 29er montit használok, első 2 nap nekem is fura volt, de hamar megszoktam, most már könnyen átlépem, tökéletesen tudom kezelni, irányítani és nyújtózkodnom sem kell[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
inifini
tag
válasz mert_csokis #91797 üzenetére
Az, hogyha az átlépési magasságot könyvvel szeretnéd megmérni, akkor mindenhol azt javasolják, hogy ütközésig told fel...
-
K Norbi
addikt
Első hátsó váltót szoktátok olajozni? Fékbowden? Váltóbowdent? [link]
Mint ahogy itt a videón is van.Vagy a váltót meg a bowdeneket fölösleges, teli megy porral és csak szarabb lesz.
[ Szerkesztve ]
-
J.Pinkman
tag
Mennyire elvetemült, illetve idegen dolog fitnesz bringára időfutam könyöklőt szerelni? Outi kormányt nem tervezek, de sokkal kisebb a légellenállásom, ha a kormányra könyöklök. Csak nem elég stabil az irányítás.
-
flash-
veterán
Korbeneztem a merida oldalan de sehol nem talaltam errol semmit..
Velemeny? Ez újonnan mennyit erhet? Jo vétel?
https://www.bringapiac.hu/hirdetes/85157/Merida_Big_Nine_Speed_29_Alu_MTB_Kerekpar.htm -
ivana
Ármester
válasz K Norbi #91806 üzenetére
A bowdent ha jó fölöleges, ha már mem az igazi kaphat egy kevés olajat a cseréig. Váltó kaphat olajat vagy zsírt, ne sokat mert akkor tényleg gyűjti a koszt, de egyes helyeken lehet jó, meg a rozsdától is megvéd.
Pinkman: Nagyon, ott konkrétan nincsen féked, elég veszélyes. Illetve ultra hülyén néz ki (szerintem outin is). Ezek az utólagos könyöklők hülyeségek, nem időfutam gép az outi, a fitness meg főleg nem.
-
Runner_fxr
Ármester
válasz K Norbi #91806 üzenetére
Igen, időnként a váltók forgáspontjait és görgőit érdemes befújni egy kis olajjal.
A bovdenházba érdemes olajat fújni, amikor pl újra cseréled. Ha már el kezd szorulni, én inkább a cserét javaslom, bovden + ház. Ha el akarod odázni a cserét, akkor is jobban jársz ha kihúzod a bovdent a házból és a házba fújod az olajat, pl egy láncspary-el. Bár ilyenkor nem egyszerű visszatuszkolni a már megtört bovdent.Ha csak olajozol, nem fog telemenni porral, erre inkább a zsír hajlamos, azt nem is javaslom bovdenhez és váltóhoz.
Ami még fontos, hogy a sort és láncot sűrűn töröld át egy ronggyal, és vékonyan olajozd a láncot.
Ha sűrűn csinálod, akkor mindig csak egy kis koszt kell letörölni, és soha nem lesz nagyon koszos a hajtásod. -
parkr
őstag
válasz mert_csokis #91796 üzenetére
továbbra sem értem miért kell az átlépésivel egyáltalán foglalkozni hacsak nem tökéletesen egyenes a felsőcső..
ha ezt az adatot nézed minden egyes alkalommal mm-re pontosan ugyanott kellene állnod hogy a méret érvényes legyen.
ha egy cm-el hátrébb állsz, máris kisebb az átlépési, ugyanígy ha előrébb, nagyobb lesz.szerk.: látom Dottore már írt ezügyben..
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
Elég szép helynek tűnik
Dottore: Ha jól emlékszek mikor megvettem itt páran azt írták jó lesz a méret és végül jónak is érzem, meg a haverok és kerékpár szervizes srácok szerint sem nagy nekem. Hogy bonyolítsam a dolgot többször próbáltam szintén M-es 29er Kellys-t is és az valóban nagy, mitöbb hatalmas, aztán próbáltam S-es 27,5-ös Kellys-t, az meg nagyon picinek tűnt, úgy tekertem rajta mint egy majom, az én gépemet meg ha a kettő közé teszem jól látszik, hogy az M-es Kellys-nél kisebb, az S-esnél nagyobb. Szal ennyit a korrekt infóról, lehet, hogy úgy általánosan nagy nekem az M-es méret, de ez a monti szerintem jó, ergo a legjobb ha ki tudod próbálni a gépet, mielőtt megveszed . Valszeg az én magasságommal valahol az S és M között vagyok, ezért nehéz eltalálnom a számomra megfelelő méretet, mindkettő jó lehet, de az is lehetséges, hogy egyik sem jó, itt már gondolom a felsőcső hosszán meg geometrián múlik a dolog, vagy fogalmam sincs
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz Dottore #91804 üzenetére
No bocs a dupláért, kifutottam a szerk. időből, itt egy kép, szerinted nagynak tűnik alattam?
-
-
veterán
válasz Runner_fxr #91811 üzenetére
Nekem is majd a forgaspontokat kell megtakaritanom a valton, mert 4->5 valtas nagyon gondolkodos lett egy ideje..
Sram x4 hatso valto gorgojet kicserelhetem simara, vagy csak a gyarit rendelhetem hozza sokezerert? (Uj valto aranal is tobbert)
[ Szerkesztve ]
Everybody lies.
-
trialboj
őstag
válasz Pttypang #91821 üzenetére
Megkérdezhetem hogy milyen váltókarod van, illetve mennyire vagy megelégedve az x4 el? Volt-e komolyabb váltód amihez hasonlíthatod?
Gyorsaság, precizitás, lánc feszesség, váltókar ha sram tud-e dupla le/fel váltást.
Nekem amúgy x7 van, első sram rendszerem, és nagyon bejön.
Gyors a dupla felváltás, könnyű nyomkodni (ellenben az xtvel)
Sajnos nincs dupla leváltás, de egymás után 2x nyomva hasonlóan zökkenőmentes. Precízebbnek érzem a leváltás kart mint az xtnél, rövidebb és határozottabb az útja.
Láncfeszesség is kiváló, habár rázós részen csörög, de ez az első váltó miatt van.
Talán a legnagyobb hátrány, hogy nincs rajta kijelző, és pl km óra nélkül nehezebb pontosan belőni mikor hol a lánc. Ez már az xtnél is zavart.Elméletileg csak az x5 van közöttük, de érdekel, hogy te tapasztaltál-e bármi gyenge pontot az x4en.
"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
Vasinger!
nagyúr
Csak hogy ki ne lógjak, errefelé is jó idő volt tegnap:
Mondjuk az erdőben nem kis sár volt (rákattintva elfordul..)
Ilyenkor jól tud jönni az a Mud Guard előre, mert akár nézhetett volna úgy is ki a becsúszóm, mint haverom biciklijén: kép
rétisün:
Szerintem csak a Canyon a carbon, a Speci még nem.
[ Szerkesztve ]
-
smkb
őstag
válasz K Norbi #91831 üzenetére
Érdekes táblázat. 19mm es belső szélességgel 47mme s gumi max? Már csak azért mert a gyártók szerint az XC felnik már 19mm belső szélességűek es a gyártók is ezekre szerelik gyárilag a 2.1" (54mm) ill. 2.25"(57mm) gumikat. Sőt a 21mm től felfele már enduro és am felnikategóriáknak tartják a felnigyártók, 2.35 és feletti gumikhoz. A táblázat szerint meg 25mm belső szélességű felni kellene még egy 54mm es gumihoz is...
-
aicon
senior tag
Sajnos nem találtam beárazós topikot, így itt kérdezném meg a hozzáértőket, hogy erre a bringára ez reális/jó ár?
2015-ben külföldön vásárolt az eladó elmondása szerint.
Köszönöm.======== Sim kártyás routerek olcsón ======== https://hardverapro.hu/tag/aicon#aprohirdetesei
-
belaazallat
addikt
-
aicon
senior tag
válasz belaazallat #91835 üzenetére
Köszönöm szépen.
======== Sim kártyás routerek olcsón ======== https://hardverapro.hu/tag/aicon#aprohirdetesei
-
-
Zsohi
őstag
válasz Pttypang #91832 üzenetére
Saját magam téptem le. [link]
Sajnáltam rá azt az összeget amit elkérnek egy ilyen vacakért és úgy gondoltam majd megoldom én... Fillérekből vettem egy vastag műanyag irattartót amiből kivágtam a megfelelő formát, teljesen jónak tűnt, majd élesben minden ugartó után összeakadt a kerékkel, sziklakert szintén és az a hang amit ilyenkor adott ki: [link]
https://ca.pcpartpicker.com/user/Zsohi/builds/
-
Strezi
őstag
válasz Hasaggymeg #91824 üzenetére
Hibátlan volt az idő! Kb. A legjobb amit így nyár közepén ki lehet fogni.
Hajnalban esett, ezért csak tíz körül indultam. Volt előttem pár nyom, amin látszott hogy ők még megküzdöttek a sárral pár órával korábban. Nekem csak néhány toccsanós sárfolt maradt.
Erre mentem.Azért megvan a hangulta egy ilyen túrának ahogy egész nap folyamán váltakozik a táj meg a napszakaok...
[ Szerkesztve ]
Használt 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
K Norbi
addikt
Mi jó helyeken jártok! Itt Mátészalkán sajnos erre nincs lehetőség.
-
Strezi
őstag
válasz jjeahh #91843 üzenetére
Szép képek, de miért érzed úgy hogy hozzám vagy a bicómhoz kellene mérned magad?
Lényeg hogy jót tekerj, aztán oszdmeg, hátha másnak is tetszik, netán ösztönzi hogy ő is kimenjen tekerni![ Szerkesztve ]
Használt 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
Vasinger!
nagyúr
válasz jjeahh #91839 üzenetére
Nem egyáltalán nem blokkolta. A gumi szépen letakarítja belülről, ha kicsit sok lenne ott, viszonylag gyorsan tisztult. Mondjuk arra is kell figyelni, hogy legyen elég tér a gumi és a madguard között.
MÁS:
Valaki tudja mi van a Bikemag apróval?
Hirdetés feladáskor folyton ezt kapom:[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Strezi #91842 üzenetére
Én éppen utaztam kelet felé az esővel,így az volt az érzésem,hogy egész nap esik....arra meg csak büszke lennék ha hozzám és bringámhoz hasonlítgatnák magukat fórumtársaim.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Dottore
addikt
válasz jjeahh #91843 üzenetére
A második nagyon tetszik. Szép képek, gratulálok!
Hasaggymeg
Az összehasonlításnak semmi értelme nincs szerintem. Ezek csak bringák, amiket bárki megtud venni pénzért. Mellette nekem meg mondjuk egy csomó mindenem nincs ami másnak meg igen. Például lehet, hogy nincsenek tartalmas emberi kapcsolataim, ami fontosabb mindennél. Vagy mondhatnék bármit.[ Szerkesztve ]
-
rétisün
veterán
válasz Vasinger! #91846 üzenetére
nekem most 3 hirdetésem van fenn, szóval úgy tűnt, kicsit helyrepofozták, de ezek szerint még mindig nem tökéletes.
ezt írja egy hirdetés feladásakor is? lehet, nem törlődött a rendszerükből valami régebbi hirdetésed (esetleg pont ebben a kategóriában) azért nem enged feltenni újabbat. nem tudom, mennyire segítene az adminoknak írni, a felhasználó felfüggesztésében jók, talán a hibamegoldásban is tesznek valamit.war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
aktív tag
válasz K Norbi #91844 üzenetére
Hát igen, amerre te vagy az valóban sík vidék. Pedig te is gyönyorű helyen laksz, ott a Tisza, Túr, Szamos, rengeteg erdő stb.. Bátyám Nagyarban lakik, valamikor régen több hónapot laktam ott, de az valami csoda volt. Annyi szép helyet azóta is csak ritkán láttam
OEM = alaplap dobozát kidobták, hátlapját elhányták..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Autós topik
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Facebook és Messenger
- Hálózati / IP kamera
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- LEGO klub
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs