Hirdetés
- GoodSpeed: Kell-e manapság egérpad vagy sem?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Negyedik rész
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- Rayyy: "Derekas" irodaszékek
-
LOGOUT
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok, tubeless tejet hasznalhatok belsobe, ha slime nincs epp keznel, vagy total ertelmetlen es van kulonbseg a belsobe valo defektjavitohoz kepest?
Koszi
-
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Az RL a fokozatosan kapcsolhato lockout.
TK = Turn Key damper. It is either open or locked out. RL has the Motion control damper. 5 or 6 different compression setting from open to close. Silver is usually steel upper tubes and gold is usually aluminium upper tubes which is lighter unless something has changed that I didn't know of that should be the gist of it. -
Volt egy teszt karikám Dobogókőre az új rs recon telóval, de a decathlonos sárvédő mellett bejutott sár, van valami top tipp, milyet érdemes rádobni?
[Útközben
] -
A sok eve tervezett teleszkopvaltas eredmenye, hogy berendeltem ezt:
[RockShox Recon Silver RL Solo Air 27.5" Suspension Fork - 2021 Model]
Valakinek van esetleg ugyanilyen, tapasztalat vele, problemak? -
Sziasztok,
Már elég viharvert és emiaatt cserélném a teleszkópot a montimon.
Használtat néznék, mert újonnan csak 2022-es talánokat kapok mindenre hatvan pisztolyorrú mátyás alatt.Testbike-n a 2008-as telókat árulják 25-ért, de nekem 27,5-es kéne, qr tengelyhez, 100-120 mm úttal.
Merre nézelődjek? Most pont pihen a fb, de ott van értelme bringás kereskedő csoportokba bekérdezni, vagy ugyanez a kinálat várhat? Ebay?
Köszi -
shimano m8000 agyakkal szerelt 26-os QR kerekszettem van, de felnifekes felnikkel. Erdemes lenne atfuzetni 27,5-es tarcsafekesekre?
A vaz 27,5 es qr-t fogad hatul, villam 26-os qr, de cserelnem kesobb 27,5-re a kerekszett fuzesetol fuggetlenul. -
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Szelepkiszedo, hogy be tudd tolteni egyszeruen.
-
válasz
Szakbarbár
üzenetére
Ezen a logikan alapozva hasznaltam eddig, csak alfa romeo kapitanynak tikkelt a szeme, hogy neki korbe kell mennie.
-
Kozlekedesi lampanal ha busznak zold van, azon en is atmehetek kerekparral?
-
válasz
xy.zsolt
üzenetére
Igen, ezeket nezegettem, de az alap elkepzeles kb autobol bontott bordasszij es tarsai kategoria volt, amihez egy olcso orszaguti vaz is eleg lenne, csak a tamvilla/lancvilla bontasat kene szepen megoldani, amire utana ra merem bizni magam varosi rohangalas kozben.
Ez egy 50-70k kornyeki projekt terv lett volna, de mivel nem kertes hazban lakok, hogy legyen muhely, ahol megcsinalom, igy elengedem inkabb. Az esztergalas es tarsai megoldhatoak lettek volna, de akarhogy is nezem, tul maceras az egesz igy.
Pedig biztos vicces lenne, ha a 20k-s outi vazakat bonthatova alakitva lehetne 30k-s konvertalo kitekkel szijhajtasra atalakitani, azokbol ugyis eloszeretettel csinalnak hipszter fixiket
-
válasz
bringasisti
üzenetére
Annyira csak nem lehetetlen, parezer forint egy fogas szij...
-
Sziasztok,
szijhajtast nagyjabol milyen osszegbol lehet minimum kihozni? Varosi rohangalosnak gondolnek egyet, a karbantartasigeny miatt.
-
Teleszkoppumpa must-have levegos telohoz?
100-120 psi kiszalad az itthonibol is, de sokszor allitanam helyzettol fuggoen ut kozben?
-
válasz
parandroid
üzenetére
Nekem a helyi boltok hosszabb beszerzesi idot mondtak, mint amennyi alatt ideer nemetorszagbol a csomag.
Lehet, hogy koze van ahhoz, hogy mindig all 10 ember a bejaratnal varakozva, kivancsi leszek, mi lesz ezzel a rengeteg kerekparral utana. -
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
165 bpm fölött,pedig a hátsó agyam csak 132cm széles.
Egyebkent most akkor hogy valasszon az ember vazat, hogy evente tengely szabvanyt ujitanak, mikozben a korabbiak is rendben voltak eleg kemeny csapatasokon meg 203-as tarcsakkal?
-
válasz
Pttypang
üzenetére
Tenyleg kellett meg egy kis gyakorlas, az alulrol huzo egyik kabeltartojaba fuztem bele a bovdent, mert az kozepre igazitotta volna a vonalat, de igy csak az erokart hagytam ki kvazi, meg a huzas merteke is valtozik ezzel nyilvan.
User error

(Shimano mondjuk legalabb az online manualban leirhatna, hogy mi az ajanlott bovdenvezetes )
-
FD-M2000-DS6 elso valtot hasznalnek 3x8 rendszer shimano valtokarjaval, de nem nagyon sikerult osszehangolnom. 9-es a hajtokar.
Neten azt irtak, hogy rendben kene mennie, de olyan erovel kell valtani, hogy szerintem a valtokar szet fog esni, kozepso helyett pedig felteszi a nagy tanyerra a lancot.
Felulrol huzna a bovdent, ilyenkor siman a csavarhoz becsavarom a leiras szerint.
Nem kompatibilis valami, vagy csak nezek meg masik 2 videot is, hatha a korabbi valtok utan most valami uj varazslatos beallitast tanulhatok?
-
válasz
Runner_fxr
üzenetére
A kiirt 7 napos osszekeszitesi idovel szamolj, utana startol a csomag, a szallitas resze rendben van.
-
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Egy focus black forest ltd vazra pakoltam at a cuccokat, meg a hajtast csereltem integraltra.
Most azon gondolkodok, hogyha 10k-ert veszek tapered adapter kormanycsapagyat, akkor mar atmenotengelyes villat vennek, ahhoz pedig egy masik elso kereket. Boostos terjed mindenhol vagy sima atmeno is oke?
-
Cr - thru axle milyen iranyban lehet adapterrel kompatibilissa tenni?
-
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Egy csapaggyal, ami nincs raktaron/nem ismert beerkezesi datum

Ha nagyon nem birom, esztergaltathatok egyet epp, igaz.(#160438) jjeahh
Nem surgos, szerintem ha megjon az elso valto, akkor azzal megyek egy par kort es utana dontok, aztan esetleg jovo honapig varok valami akciora. -
Par eve forumtarstol vettem egy sr raidont, de mar eleg rendesen kotyog, meg a csillapito patron se igazan fitt mar, a becsuszok is eleg ramatyul vannak mar, levegos/rugosra valtanek, 100-120 mm kornyeken. Ujat/hasznaltat nezzek, ha 1 1/8" kene? (27,5)
150 euro kornyeken ujkent mar pl
Recon Silver TK 27.5" Solo Air 100 Remote lenne.Esetleg valami suntour hasonlo arban?
Xc felhasznalas, hardtailhez lenne, non-tapered, 27,5", 180-as tarcsa.
-
válasz
6030D
üzenetére
igen, a vaz 27,5, a rr-rol jonne at a legtobb cucc, de hajtas meg nyeregcso ami fixen uj, hatso fekkel egyutt, 180-as tarcsakkal.
Tavaly nyaron jott talan egy uj centerlockos xt agyas kerekszett, 26-os, azert kiprobalnam a 27,5-es vazban.(#160044) Hasaggymeg
A tapered - non tapered atalakito csapagy erdekesen hangzik, ennek utananezek, ha a vegeredmeny nem ugy nez ki, ahogy szeretnem, akkor az egesz felejtos es marad a sima non-tapered villa beszerzese/uj vaz es tapered villa. -
válasz
maximilian4
üzenetére
Mostmar jellemzobb a tapered a villaknal es a vazaknal is.
1 1/8 villat tehetsz atalakitoval taperedbe, forditva nem igazan, mert a geometria nem ugyanaz. Kerekszettem viszont sima cr 9mm tengelyes.(#160038) 6030D
Egy 2017-es focus black forest ltd vazat vettem meg, mar kb fel eve fent volt testbikeon.
Nem akartam berendelni a brand x vazat, pedig azzal jobban jartam volna alkatreszek szempontjabol. -
Most realizalom, hogy 9mm qr axle & 1 1/8" steerer tube teleszkopokat kb ujkent mar 1-2 modellt lehet kapni, mindenhol a rendes atutos van.
Most vettem hasznaltan vazat, a fenti ket parameterrel rendelkezik. Pedig gondolkodtam a tapered verzion, de aztan elvetettem, mert hat azert nem annyira gyakori a tapered...
-
Kulfoldi hasznalt oldalak kozul merre erdemes nezelodni? Villat neznek montihoz.
-
Masik kerdes, probalt mar valamelyikotok ilyen nyeregcsovet? Ez a legolcsobb most roseon a meretben kb.
ergotec Hook Evolution seat post
Egyeb opciok:
ROSE Race Attack SP-400-A seat post
Race Face Ride XC seat postAlapbol a raceface volt kivalasztva bikediscounton.
-
válasz
ivana
üzenetére
Neztem, de 170 mm-es kell, azt nem irtam.

(#158799) 6030D
Neztem testbikeot, de felrohogtem, amikor a rendelesi arnal dragabban aruljak a kopott cuccokat..
Fb-on nem neztem meg korbe, mivel a hajtast egyben cserelnem mar akkor.A 10 es hajtokarnak baja lenne a nyolcas lanccal?
-
Sziasztok, lehet valami valid kulonbseg, ami miatt erdemes egyiket-masikat valasztani az egyertelmu 5 euros kulonbsegen kivul?
Foleg a ket also tanyeron hasznaltam mindig is, igy az acel/alu felso tanyer nem igazan szamit nekem.Shimano FC-MT500 10-speed Crank 40/30/22
Crank arm: Aluminum Plated
Crank axle: Steel Plated
Spider arm: Aluminum Painted
Large Chainring: Aluminum Anodized
Middle Chainring: Steel Painted
Small Chainring: Steel PaintedShimano Alivio 3x9-speed Crank FC-M4050
Crank arm: Aluminum
Crank axle: Steel
Large Chainring: Steel
Middle Chainring: Steel
Small Chainring: Steel8 sebesseges rendszerrel hasznalnam, xc, szeretek porgetni.
-
Srácok, ennek a váltókarnak mi lehet az eredeti gyártója, sunrace?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
válasz
lsebestyen
üzenetére
próbálás nélkül? bátor. pláne sisaknál.. a btwines annyival nem drágább, hogy ezzel szórakozz.
-
válasz
bringasisti
üzenetére
Fel bar-onkent pattogtatni korbe kicsit, hogy eligazodjon rendesaen, meg kezzel igazgatni elso fujasnal nem art, hogy szepen elrendezze maganak a dolgot.
-
válasz
bringasisti
üzenetére
Itt inkabb olyanban gondolkodj, hogy elcsuszik a felniszalag, vagy odacsipodik a gumi, vagy meg van csavarodva a belso. Altalaban akkor jonnek ezek ossze.
-
válasz
pvt.peter
üzenetére
Ez nem sokat mond, milyen tavokon, stilusban hasznalnad?
50 km-es hegyi turahoz telen mas kell, mint a varosban munkaba elgurulashoz 3 km-re.Nekem alkalmas volt mindkettore az emlitett 2 vagy 3 ezres vastagabb teli btwin, polar anyag, nem fogsz benne hogolyozni, de nem is arra valo.
-
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
En mar tolom, sokkal egyszerubb heti parszor kimennem a mellettunk levo kis salakos palyara korozni zenet hallgatva nyugodtan, aztan nyujtok egy szoci maszokan, hazajovok, lezuhanyzok es kellemesen faradtan alszok.
mindez kb masfel ora a nyujtassal egyutt, ebbol egy ora a futas, kb 10km.
A biciklizesnel meg tudom, hogy keszulni kell, figyelni kell, vigyazni kell, messze van az ember. Megvan a varazsa, de egyszeruen nem fer bele az idobe, hogy olyan nagy koroket menjek, mint korabban. -
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Itt kellett volna rendelés előtt körbenézni.
Nekem convoy s2 van, ahogy már írtam, az egy szem 18650 akkuval elszaladgál pár órát, vagy kb kettőt max fényen, de az egy autó lámpájával egyenlő, 945 barátságos lumen.Ha már kínából rendelésre adja az ember a fejét, ne a legolcsóbbat vegye, mert a legolcsóbb parizer se váltja meg a világot, csak valahogy annál ez mindenkinek egyértelmű

(#98595) -=RelakS=-
Legtöbb olcsó szemétnél erős barkácsolás szükséges, az sk68-as lámpánál is kapcsolótól kezdve a lámpa alaplapjáig mindent forrasztottam már, aztán inkább rendeltem egy convoyt, hasznosabban is el tudom tölteni az időmet, mint azon gondolkodva, hogy vajon bekapcsol-e a lámpám ha rámsötétedik.. -
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Biztos, hogy jó kínait néztél?

-
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Itt pedig vissza is térhetünk arra, hogy az adott személynek valószínűleg megfelelő lesz az is amit linkelt.
Vázat cserélni nem ördögtől való dolog pár év után. -
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
ketlem, hogy ez itt tenyezo lenne. Az pedig, hogy tobbet er a vaznal a szett, szinten nem sokat jelent. A kerekszettem tobbet er valoszinuleg a vazamnal, nem tunik ra finnyasnak, ugyanugy gurul.
-
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Hova lépnél tovább egy országutival, ami jelentős előrelépés lenne?
Hajtás, kormány kompatibilis, a tárcsafék felfogatás meg ugye nem igazán számít. Vagy lemaradtam valamiről és már outi oldalon is minden második évben kitalálnak új kerékméretet és tengelyszélességet az eladásokhoz?
(#98338) ZolkoW
+1, a 945 lumenes modellt használom, legkisebb fényerőn jópár órát elmegy, városba tökéletes így nekem, a töltő is kínából, egy cellás verzió, a cellákat pedig ismerőstől vettem, megkímélt állapotban. Max fényerőn elszaladgál 1,5 órát kb, de nem is tudom, hogy milyen lefelé lenne az, ahol ez szükséges..
-
válasz
Szakbarbár
üzenetére
Ha 17 kiló, akkor azzal nem igazán kell a kulacstartó, úgyis piknikkosárral mendegélsz vele a boltba, nem?

-
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Ellenben ha mész valahova a kis kerékpárral, ahol nem igazán van lehetőséged elvonulni levenni a hosszú nadrágot, de abban szolidan nem kényelmes hosszabb időt tölteni, akkor igencsak előnyös a térdmelegítő azon képessége, hogy bizony le tudod venni érkezés után.
Nyilván ez nem épp a hosszú, sok órás tekerésekhez való elképzelés, de én oda is inkább öltözök így, hogy ha mégse, akkor gyorsan tudok változtatni rajta, nem sülök bele. Lefelé nem igazán szokott semmim fázni, mert akkor csapatni kell, de másnap fura érzések jöhetnek
Egyébként vastagabb, mint a vékony hosszú nadrág.
-
-
válasz
Tothgera30
üzenetére
az aluminium javítás kapcsán már mókásabb történetnek tűnik a halálba vékonyított, 23 alakzatra formált csövekkel
-
válasz
Szakbarbár
üzenetére
Ilyen tavra mar egy sarvedos tacskot vennek elo, meg egy esernyot es szepen lassan elgurulnek a celig, foleg ha nyilegyenes kerekparut.
-
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Ezeket az embereket honnan szeditek elő..

Én a legtöbb problémára, meghibásodásra, kopásra azt kapom válaszként, hogy "de tegnap még működött".
Az, hogy valakit érdekelne, mit miért kell cserélni.. hah!
-
válasz
Pttypang
üzenetére
Igen, az lemaradg, hogy ezek 26os gumik, mivel nekem az kell, de tudtommal van 27,5-os, azt holnap beszerkesztem majd.
Aszfalton ugye minel inkabb a felso kereknyomas hatarhoz kozelitunk amit a gumi enged, mert annal keskenyebb savban erintkezik az aszfalttal, annal konnyebb gurulnia, mig terepen a nagyobb tapadas miatt minel alacsonyabb nyomason hasznaljuk, ott az also hatart kozelitjuk.
Tehat a gumira irt adatoktol fugg. Nekem pl 2,5 -4,5 bar van rairva, en a tapadast valasztom, ugyhogy 2,5 korul van benne.
3-ra szoktam fujni, es hetente ellenorzom. -
válasz
AsusBoy
üzenetére
Árat is mondhatnál hozzá, mert szívesen ajánlunk 6-10k/db gumikat, de mondhatunk 2,5-3k/db gumit is, én azzal például elgurulgattam elég vegyes használatban, terepen is hatezer km-en át.
A mintázat helyett inkább a keréknyomás lesz a választóvonal, amitől függ neked ,hogy aktuálisan mekkora sávon érintkezik a kerék az aszfalttal. -
válasz
Runner_fxr
üzenetére
Tegnap lattam egy szep kozepmotoros pedelec ktm montit miskolc belvarosban, legolcsobb spiralzarral a felsocsonel kikotve egy villanyoszlophoz, szoval annyira nem lehetetlen kaland, hogy ezeket ellopjak meg itthon is akar.
Új hozzászólás Aktív témák
- Assetto Corsa Rally
- Milyen TV-t vegyek?
- Harcba és Rómába vezet az új AMD Software
- OpenMediaVault
- Napelem
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- A Sony megmutatja milyen monitor illik a PlayStation 5-höz
- Milyen légkondit a lakásba?
- Canon MILC: EOS R és M topik
- További aktív témák...
- Férfi 43-as Rollerblade görkorcsolya
- DJI MINI 4 PRO ÚJSZERŰ ( CARE GARANCIÁVAL ! ) Hibátlan Fullos szett ( C-0 minősítéssel )
- DJI Air 3 Fly More Combo RC2 drón - NO LIMITS
- DJI Mini 4 Pro Fly More Combo (DJI RC 2) (GL) (Bontatlan)
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett - 500m magasság, C1, Care Refresh, PL Filter
- Honor X7a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo X13 Yoga 2in1 Thinkpad WUXGA Touch i5-1145G7 vPro 16GB 256GB 4G LTE GPS Win11 Pro Garancia
- Samsung DLP projektor, The Freestyle SP-LSP3B
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3750, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3841, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest