Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- MasterDeeJay: Olcsó használt workstation építése. (Dell T5810, 18 mag, 64Gb ram)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
SteveAd
tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Az az igazsag, hogy soha nem probaltam a Stan's-t, mert amiota Orange Sealre valtottam (Slime-rol) kb. 6-7 eve, nekem is szerencsem volt defektugyileg. Sajnos az OS nem olcso es nem sok helyen lehet kapni, viszont nincs benne ammonia
-
avl
senior tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
mérnökségben a "D" sokminden lehet, nalunk quality control / management kapcsan hallok böven 3 felett, de van itt 9 is: what-is-bim-2d-3d-4d-5d-6d-7d-8d-9d/
-
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Ez tök jó, meg sem kell állni pisáláshoz, MTB-s gatyából amúgy is kilóg
Kár, hogy elavult, érdemes már megvárni a 9D-st. -
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
-
MC Pite
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Hát, hogy a gyári ksitányérom fullsima, ebben meg van kb 0,3mm (azaz kb 0,6mm van a két irány között).
Találtam képet, ott úgy tűnik a domborulat és a betűk a váz felé vannak. Azaz nem a lánc beszorulása ellen védene, hanem esztétikai oka van a domborításnak
Nekem négyszögtengelyes van, de a jobb kar/csillag nem különbözik: [link]

Érdekes egyébként, hogy korábbna mikor a 9es rendszert akartam megtartani, rendeltem 24es kistányért, azon hegyes fogak vannak, ezen a 28ason meg szögletesek.
-
MC Pite
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Kb 0,3mm az offset, van abban logika hogy közelebb legyen a nagytányérhoz. Bár a domborulat akkor meg nem tudom minek van rajta a váz felé (esztétika?).
Szerk: Na, CUES-ben is megjelent hyperglide-os váltó és sor. ember legyen a talpán aki ezeket leköveti... [CUES 6030, 6040]
-
mauimagic
senior tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Gravel meg országúti felhasználásnál nekem sincs bajom soha, de ha technikásabb lefelén jövök (amit montival kiröhögök), ott szinte végig fékeznem kell és emiatt megsül a tárcsa a végére.
Most a 180-as tárcsával, gyantás betéttel egyelőre ok.De 160-as GRX-el tavaly jöttem le technikásabb lejtőkön is 1000+ szintet egyben, azért az meggyőzőbb volt.
"Szerencsére" itthon nem ez a jellemző
-
Friczy
senior tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
A tüske annyira azért nem rossz. Nekem egyoldalas pedáljaim vannak (PD-EH500 illetve PD-A530 - ez volt a régebbi), az EH500-hoz vannak kis csavarok, amit be lehet tekerni, és tüskeként működik. Ha a platform oldalt használom, a PD-A530 nedves időben hajlamos kissé csúszni, a másik viszont megfogja a cipőt.
-
K1nG HuNp
őstag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
szándékosan vásároltam rá flat pedált, az hogy mountain bikera hirdetik szerintem részletkérdés. országútira csak spd-s volt azt pedig nem szerettem volna.
így csak a canga fanatikusok fognak hülyének nézni hogy miért van az aeroadon flat pedal + strap és miért farmerban vagyok, de legalább a kávézóban a pultos hölgy nem. -
parandroid
félisten
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Nem XC, CX!
p -
MM
őstag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Itt írtad, hogy a Racekingeken az élettartamuk másdik felében tapasztaltál "izzadást".
Most kezdek én is ilyet tapasztalni a Hutchinson Caracal Race gumik oldalán. Korábban ilyen nem volt, de mióta átszereltem az új kerekekre, azóta látom. Csak a hátsó csinálja, és csak az egyik oldalon egyelőre. Most ~4500 km van bennük. Jól meg is Geminiztem, az alábbiakra jutottunk:
- a sebesség orientált gumik - nem meglepő módon - részben úgy érik el az alacsonyabb gördülési ellenállást, hogy nem csak rugalmasabb az anyaguk, de vékonyabb oldalfallal is rendelkeznek általában, így gyakoribb az izzadás
- főleg ha nem az elejétől csinálja, mindenféleképpen elhasználódásra utaló jel
- érdemes elfektetni a bringát és 15 / 15 percet hagyni az oldalain, hogy a tej jól átjárhassa a széleket. Ettől semmi sem változott - nem is vártam sokat, úgy gondolom, lötybölődik eleget a tej rideok közben ahhoz, hogy tömítsen ahol akar...
- amíg nincs megnövekedett nyomásvesztés, addig nincs para. Ez nálam most 1 psi/nap az első három napban (kevesebb, mint az előző kerekeken...), utána még kevesebb, szóval nincs para
- azon különösen meglepődött, hogy ennyit bírnak ezek a gumik, de mivel a középső semi-slick futófelületen még nincs kagylósodás/repedés, és kiáll a gumi síkjából, megszavaztunk még egy óvatos további 1000 km-t (a következő gumi azért már készenlétben...) -
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Nyilván ha az autón az egyikhez van adottság, akkor könnyebb arra menni. Nekem horog van, tetőcsomagtartó nincs (csak előkészítés), szóval ez volt az egyszerűbb, felpakolni a tetőre a bringákat meg nem vonz. A szürke rendszám meg egyszeri (kétszeri) macera, túléltem

-
6030D
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Duster kellett volna

-
6030D
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Vannak azonos betűk.

-
MC Pite
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Jaja, korábban az egyterűkbe belegóztam, meg felnőtekkel az se volt gáz, hogy öten mentünk 3 bringával, csomagok a boxban, bringák az autóban.
De négyen, két gyerekkel, megállásokkal azért ez nehéz már. Persze amikor ketten megyünk vagy egyedül, nincs kérdés.
Korábban nem volt esélyes a vonóhorgos, mert ugy enem volt horog, meg drágább.
De most nincs tetőcsomim már a mostani autóhoz, és 3 tartó meg tetőcsomi az eléri a vonóhorgos árárt (sőt) - horog szerencsére volt az autón.
Eső, koccanás, egyéb félelmeim vannak, meg így bemenni a boltba se egy nyugis érzés hogy 'szabadon' vannak a a bringák - de valami kell.
Egyszer voltam olyan hülye, hogy hallgattam asszonyra, Balcsira nem kell mindig bringát vinni. Hja, helyben bérelhettünk rakat szarokat; ekkora marhaságot nem csináok többet
rob210: Nem ismerem, maga agyártó okés, és aszfaltos/régebbi bringáknál elég ez a távolság a bringák között, és jó lehet a keretről lógó karos, pofás rögzítés is.
De esetemben/jövőállóság szempontjából kapásból ez a 3 pont bukó - vagy max használtba venném, relatív olcsón.
(Már háromszor kellet tartót vennem azért, mert a kövi bringa nem volt rögzíthető sehogy vagy rendesen a korábbi tartóval, úgyhogy jelen esetben nem akartam megint ezt a hibát elkövetni. Ugyanitt 2 tetőre való bringatartó felszabadult
. Hiba lenne mindnehez jó pl a pedált befogó Fapa, ha a 60 milis gumi meg nem áll benne már rendesen... ) -
6030D
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
De mi lett végül? XC40?
-
bazsimano
őstag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
igen köszönöm, csak ugye kérdés, hogy ha gyerek intézi meg tudja-e oldani...na meg hátha valakinek már van tapasztalata...
ez a ketto lenne...
egyik 3,85x3.57
masik 33,95x2,90 mondjuk
nah még nézelődök és olvasgatok, és ha lenne valakinek tapasztalata akkor szóljon

-
parandroid
félisten
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Na, ez a másik dolog, hosszabb ideig én nem bírom idegekkel azt a tempót. Mindig megpróbálom, aztán az a vége, hogy már megint a belső sávban rongyolok 180-nal...
Majd az elektromos autózás ezen is segít.
Nem is a tempóval van a gond amúgy, hanem hogy képtelenség egyenletes sebességgel a külső sáv(ok)ban haladni. Lehet, hogy a hollandok csinálják jól, náluk 100-120 az autópályatempó is, és nagyjából be is tartják. Ott nekem se volt bajom azzal, hogy tempomat 120, aztán chillezve lehet rádiót hallgatni. p
-
6030D
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Van új autó?
-
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Én évekig dilemmáztam ezen a kérdésen, hozzárakva még azt, hogy ritkán mentünk volna el összcsaládilag távolra bringázni, viszont akkor 5 bringának kellett volna hely. Végül az lett a megoldás, hogy legyen egy hárombringás Thule-t (vonóhorog van az autón, azt anno rászántuk), és ha együtt megyünk, akkor a két legkisebb bringát bedobom az autó hátuljába, 3 fő pedig vagy vonattal, vagy másik autóval megy. Ha meg nagyon rákapunk, akkor leküzdöm az ellenérzésemet, és veszek két tetőcsomagtartós szállítót is.
Mindezek után megvettem a Velocompact 922-t (3-4 éve asszem), és a fenti megoldást azóta egészen pontosan 0x alkalmaztuk
Ellenben egyedül, ketten vagy hárman számos alkalommal mentünk vele. Sajnáltam rá nagyon a 200e pénzt, de igazából megérte. -
Friczy
senior tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Jobban jársz, ha a legnagyobbra váltasz, úgy, hogy a lánc tényleg ott is legyen, utána pedig tekerés nélkül elkezdesz a kisebb lánckerekek felé leváltani, a lánc a váltót nem engedi kifelé, a bowden pedig lazul. Nem kell a váltót benyomni így, könnyebb.
-
avl
senior tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
igy csinaltam (kicsire valtva), de nem birtam a vazra hegesztett szemböl kiakasztani (gyenge az ujjam vagy hosszu a vazra hegesztett szem stb.)
ugye ott hatul a hatso villara van hegesztve, onnan a valtoig van a legkisebb sugarban hajlitas -
avl
senior tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
bowdenrögzitö csavar oldása nélkül nem ment, az meg nekem rizikós (tulhuzom elgyengül-vékonyul a csavar; bowdent nyomorgatja->szakadasra nö esély - siman mert "érzéketlen" vagyok), macerás
-
beleriand72
tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Sziasztok. Ilyen könnyen ne engedjük el ezt a mtb gatya dolgot, épp most akartam informálódni. 50+ évesen most megy el az eszem...10 éve trekking, majd gyos váltás gravelre( Deepspace, Ti Litespeed, Canyon grizly karbon). Nagyrészt aszfalt volt persze, kantáros bib shortot használtam. Merida bignine xt vásárlás előtt állok( kérdésemre sok infot nem kaptam itt róla, de a kerékpár boltos srác ilyennel ment Balaton 400-at. Én 115kg vagyok, ő is hasonló alkat lehet). Szóval milyen mtb gatyák körül nézelődjek. Ne rohadjak bele, max. kényelem, a nyereg se dörzsölje szét fél szezon alatt, meg a gatya se a combom, alfelem. Ezek általában betétesek vagy milyen betétes alsót érdemes hozzá ( eddig melóba járni alisokat használtam, az 2* félórára megfelel de gondolom van jobb is)?előre is köszi, persze gatyahelyzeten kívül, ha mégis van meglátás a Meridáról...
-
avl
senior tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
csak visszajelzés: nem akasztottam sehol sem ki a bowdent, igy csak a ki-bemeneteknel tudtam befujni ...az nem segitett, utana nem tudomanyosan 1-1 lepest, hanem kicsit/minimalisan csürtem b csavaron, bowdenlazasagon, határolón, most szuperül valt mindenhova, talan még 1 gondolatnyival lasabban hatul a legkisebbre
-
mauimagic
senior tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Nem akarlak elkeseríteni, de nekem pont az ilyen thread together "PF" kezdett kattogni...
Persze szar Alis, de viszonylag új, úgyhogy minden mást szétszedtem-összeraktam párszor, mire elhittem hogy az kattog![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
De végül megrendeltem a Parktoolt, mert volt ma egy telitalálatos szelvényem, gondoltam ennyit megérdemlek

-
(ex)Cat
senior tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Együtt nyomtuk le, bár 90%-ban én vezettem.
-
Maximum1
őstag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Nem ők a forgalmazók, a garancia sem olyan mint a dekatlonos termékeknél, valamit keresek én mindig bekapcsolom a dekatlon szűrőt, így nem teszem ki magamat a marketplésznek.
-
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
érdekes egyébként, hogy a Kashima bevonatos Fox becsúszó nem sokat dob ebben a putri perselyes alsószárban a gyári (fekete) becsúszóhoz képest érzékenységben. mondjuk a gyereknek 50 psi van csak benne, de akkor is. súlyban viszont minusz 150 gramm.
-
6030D
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Sztem. [link]
-
6030D
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Pedig a kedvenced, csak hintaló.

-
(ex)Cat
senior tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
5-ről indult, 4-en maradtunk végül. Shut Up Legs
-
fulton
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Hát, előbb utóbb mindenki jó útra tér : D
-----
5:51 akkor már napvilág van, elég lazába rámoltak. Ennyit a kamerákról. -
vallas
őstag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
-
Friczy
senior tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Akkor szoktam rá a kikerülésére, amikor fekvőbringával jöttem hazafelé. Azzal nagyobb kihívás az emelkedő, bármilyen könnyű áttétellel. A mostani bringán 40/51 áttétellel szerintem nem megoldhatatlan.
-
StLui
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Én árultam egyszer egy APC szünetmentes tápot, már azt mondta a jóember, hogy ott van az utcában, de nem talál. Kiálltam, látok autót kalimpálok, de nem ő volt. Kiderült Apc-on volt egy ugyanolyan utca, ő ott volt.
-
Tin
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Köszi. Az akarattyai magaspartot ismerem, meg a siófoki Fokihegyet is, de ez a világosi rész nem volt meg. Már amúgy egy ideje hozzászoktam a mászásokhoz, de régebben én is úgy voltam, hogy ahol túl meredeknek láttam az utat, ott inkább kerülőt terveztem. Most meg max felcsettegek lassan. Amit viszont a mai napig utálok: autók között mászni.
-
mauimagic
senior tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Mostmán énis összezavarodtam...Borsodi vagy Soproni?

-
ZavaBalazs
őstag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
a 177,5%-os laza, az már a pihenő a 182,6-os után.
(ex)Cat: jó, hát laikus szemmel az tényleg kemény, hobbistáknak meg csemege. én is emlékszem, hogy mindenki sétált felfel, én meg küldtem el mellettük a 3 napra megpakolt málhás szamárral. de hát teperni kellett, hajlott váltótartó fül miatt a 3 könnyű fokozatot nem tudtam/mertem használni.
-
(ex)Cat
senior tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Én csak azt olvastam, hogy Világos és emelkedő. Nekem ezt jelentette
Amit a strava linken is kiraktam. Az azért más mint a balatoni 
-
(ex)Cat
senior tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Lehet nem ugyanarról beszélünk? Bár tény, hogy csak az eleje a nehéz a könnyebbik oldalról, de azért az nem 500 méter. Szerintem olyan 5 km amíg felérsz a fordulóhoz, aztán onnan van még egy kisebb emelkedő, amiben még mindig akad 12-15% közti szakasz, de az már tényleg rövid. Összességében én szeretem és nekem küzdelmesebb mint a Mátraháza - Kékes. Világosra nem tekernék fel 10x szerintem.

-
mauimagic
senior tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Nekem a maradék ≈207km a kihívás, ahol nincs emelkedő

Egyszerűen képtelen vagyok síkon teljesítményt leadni, teljesen elszabtam magam az állandó montival. Lehet húznom kéne a féket síkon, akkor a pavlovi reflex miatt jobban menne![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
MM
őstag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Balaton körül leginkább régi cimbikkel tekergek, akiknek egy felüljáró is "mászás", a világosi emelkedő meg mumus, mert ott "úgyis tolni kell"...

Szóval igen, nálam berögzült, hogy az elején legyen, ha már tervezünk.Mikor egyedül körbementem tavaly egy nap, akkor is pl. Világosról kezdtem, egyrészt hogy ne kelljen feleslegesen sokat autózni, másrészt ezt az 1 db értékelhető emelkedőt (nem a hossza, hanem a meredekség miatt) minek tegyem meg a nap végén 200km-el a lábamban, mikor az elején is lehet.
A kajászóin heti 3x átmegyek jövet-menet, ami szintén nem egy nagy cucc, bár ennél azért nagyobb, de akkor is kényelmesebb így. -
Tin
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Mondjátok már meg annak a mászásnak a hosszát és a szintemelkedését?
-
laed
senior tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Lehet, de nem mindegyik.
-
laed
senior tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Ha meg a címzett visszaküldi, hogy ez neki így már nem kell;
akkor már nem biztos hogy olyan jó buli..... -
stickermajom
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Augusztustól már spd-zek a csalóson, sokat dobott lefelé érzésben. Kb. olyan csalás pedálkezeléshey, mint mászáshoz a motor.
Cserébe most rettegek a pallóktól, deszkáktól, pedig eddig nem volt bajom velük.
Csak bíztam benne hogy a PD-M8120 kerete egy minimális oldalirányú tartást fog adni, de eddig nem úgy tűnik. -
stickermajom
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Kb. 2 hónap csúszás van igen, ráadásul október végén gyakorlatilag vége is a szezonnak. Nem baj, megyünk haverral vasárnap. Kell még egy gyors váltócsere és fékolajcsere a csalóson, plusz kis extra tej a kerekekbe.
Új pedált múlt héten felraktam, kíváncsi leszek. Szobában felülve rá ugyanúgy megvan vele az az spd float ami engem zavar lefelé. -
bozont
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Oh, nem is tudtam. Köszi.
-
Friczy
senior tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Annak idején vagy hét éve vettem egy Cube Nuroadot, annak azóta is jól elvagyok a nyergével, tavalyelőtt ősszel egy másikat, na, annak kb. két út után mondtam, hogy ezt lecserélem, vettem is egy Selle Italiát, azóta az tökéletes. Az ideinél elsőre az volt az érzésem, hogy lecserélem (ez pont olyan, mint a Kro által linkelt), felteszem helyette a hat éves nyerget, és azt a bringát az új nyereggel adom el, az még mindig jó. De picit állítottam a dőlésszögén, és így egész hasznáhatónak tűnik. Ezzel együtt lehet, hogy meglépem azt a nyeregcserét a régi eladása előtt.
-
rob210
nagyúr
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Nekem a párom yoga oktató és masszőr, meg NMPT traner 😜. Problem solved.
-
Tin
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
parandroid csinálta jól azzal, hogy ebike-ot vett az asszonynak
-
mauimagic
senior tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Tegnap a kb 10km-es családi ride tett be a derekamnak, de úgy, hogy kb lábra nem tudok állni
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Mindig alulöltözöm az ilyeneket, mert elfelejtem hogy z0 lesz végig...a brutál szél meg jól hazavágott
...úgyhogy ja, nyudíj nélküli nyugdíjaslét lassan
-
Kro
tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Akkor úgy látom csak én kínzom magam vele.
Szerintem már legalább 3ezer km-t mentem rajta.
Megtúrtam a tárolót, mert emlékeimbe volt, hogy valami nyereg lapul valahol . A Giant mellé adta az eladó. Lehet teszek egy próbát majd vele. Asszem ez: [link] -
fulton
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Komolyra fordítva, ez csak az tudja aki kipróbálta. Ez idő alatt egy benyomás kialakul az emberben.
Nem mindig a mélység a döntő. A felni formája, a gumi mind mind közre játszik. A felni mélysége csak egy összetevője a rendszernek amiböl majd következik mennyire és hogy lesz érzékeny a szélre. A szélben nem az a gond mikor "nyomást érzel" az első kereken, hanem mikor kiszámithatatlanná válik, az a veszélyes.
Több ezer km mentem mind3 kerékkel, gumival, mindenféle időjárás közepette, ettől függetlenül lehet hogy xy-nak placebo szint alatt lenne. -
bozont
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Azért bátorkodom ekkorát hirtelen, mert menet közben valamennyire rátudtam fogni kényelmesebb pozícióra, ami kb 700mm körül volt. Meg, igaz másik bringán, de 680-as is kényelmesnek tűnt, ezért mennek egyből 720mm-re.
-
mauimagic
senior tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Hambini stílusát nem komálom különösebben, de az oldalszél - felni magasság kapcsolatát elég jól kivesézte, wind tunnel-es méricskélésekkel.
AI-ban lebutítva:Side Force Severity: Side force on an 80mm deep rim was found to be 2.4 times greater than on a 35mm rim at 15 degrees of yaw.
Instability Threshold: Stability is generally controllable up to approximately 50mm rim depth. Beyond this, crosswind instability increases dramatically.Ez alapján azért szerintem nem placebo. Ráadásul van ugye az apparent wind jelenség is, ami szintén érvényes ilyenkor, vagyis minél nagyobb sebességgel haladsz, annál nagyobb mértékben "fog oldalszelet" ugyanaz a felület. Országútival (lefelé
) azért komoly tempót lehet menni.Vitorlás sportoknál teljesen szürreális sebességeket lehet emiatt elérni, pl hidrofoillal 20km/s szélben simán mentem 40km/h felett, ami jetski tempó. Aki meg tud és van jó felszerelése, 70km/h körül szaggat ugyanabban. Egyik kedvenc időtöltésem volt ilyen időben az 50 lábas, Atlanti átkelésre tervezett vitorlásokon lévő, eltartott ujjal rozéfröccsöző befektetési bankárokra frászt hozni, mikor a Balaton közepén a semmiből elhúztam mellettük a szél alatti oldalon és halkan rájuk köszöntem 1 méterről
Régi szép idők...

-
fulton
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Szep idő van
-
rob210
nagyúr
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Nem is az volt a cél
-
mauimagic
senior tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
I just found this on AliExpress:
ZTTO PF30 Bicycle Bottom Bracket And Install Tool 68 73mm Frame 24 30mm GXP 29 DUB Crank Press Fit MTB Road Bike Crankset
*Ebből lehet nem kínalyit vettem volna, mert a csapágyaik legtöbbször nem túl jók, de az én vázamhoz valót kokainárban mérik a Zúnijóban... -
mauimagic
senior tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Ezt pont nem, de Alin ZTTO-ból vettem hasonlót. Kb az összes létező variációra gyártanak, oldalanként van a házban 2 gumigyűrű is hogy ne jusson be semmi.
Még csak 1000km körül mentem vele, de nincs panasz rá.
Ráadásul szerintem a csapágyak utólag is cserélhetők benne úgy, hogy a ház benntmarad közben a vázban. -
mauimagic
senior tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Középcsapágy, most meg kormánycsapágy...

Szerintem készülj fel lélekben egy NBD-re![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Egyébként itt van a méretedben egy már szinte Alis árú BMC váz...szerencsére nekem nagy, de ennyiért ingyen van.
A spéci nyeregcsőbe tudnék csak belekötni, egyébként szerintem best buy. -
fulton
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Mennyi lehet a futott km-e?
-
Khelben
nagyúr
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
-
Speedy007
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Egyes hivatásos kerékpár szerelők se értenek ehhez általában. Váltó fül egyenesítésre vittem a helyi R+B kerékpár szervízbe a kerékpárt ahol elhajtottak azzal hogy kopott a hátsó sorom és addig nem nyúlnak hozzá míg a sor nincsen kicserélve. Közben a Cues sornak elég érdekes fogazat mintája van hiába magyaráztam a szervízesnek hogy a kettőnek semmi köze nincsen egymáshoz és a 2-ik lánccal van használva és köszöni szépen semmi baja nincsen, azóta megkapta a 3-ik láncot is és továbbra is probléma mentesen teszi a dolgát. Így felvittem a városba a Velosportba és minden teketóriázás nélkül kiegyengették a fület plusz kaptam ingyen bowdent a váltóba mert lusta voltam tenni rá bowden vég kupakot vagy talán elhagytam mert rosszul tettem rá de az új bowden szét szálasodott..
-
mauimagic
senior tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Szerintem jobb ha most elfogadod, előbb-utóbb úgyis kelleni fog a pelus, ne vén fejjel kelljen hozzászoknod
Normális, nagy sűrűségű vékony betét szerintem abszolút nem zavaró. Anélkül kibírni több órát egy könnyű karbon nyergen szerintem hardcore lenne.
-
MC Pite
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Teszem hozzá az utolsó Acera/Altus az EF50 alatt van szerintem. Bogién Cues 6000 van, nem rossz, de jó minőség érzet az nincs, korábbi Alivio szintjét éri el.
Ma ránéztem haver GX812 váltójára...hát, hogy ezt ennyiért kiknek, mire tervezték, nem tudom. Legalább csak 1x11, minimum 40es tányér, max 42 fogszám hátul (min 11)... Ezt egy M5120 simán übereli jóval olcsóbban. -
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Mondjuk nem feltétlenül ér össze a kettő, ott az a fekete henger, ami összeköti, és az adja a működést ezek szerint.
-
Speedy007
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Igen egy műanyag gyűrű aminek az a funkciója hogy a rugót védje azt a részét ami a kuplung ház hátába fekszik fel. A rajzon látszik is a kiálló rész az hivatott takarni az a kis rést
-
Speedy007
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Nem a rugó rozsdásodik abban semmi baja, hanem ami le van festve és csiszolva annak a felülete rozsdásodik mert nincsen lekezelve a felülete. Az a rész szerintem semmihez nem sem surlódik mivel a rugó veszi el és át a mozgást. A kiálló tengelyt kell hozzá csavarozni a kuplungházhoz.. A kiálló tengelynél kell zsírozni illetve a rugót de óvatosan mert a tengelyen keresztül a kuplunghoz is juthat be zsír ha túl van tolva..
-
Speedy007
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Csupasz fém 0 felület kezeléssel egy műanyag gyűrűszerűség van rajta ami elméletelig hivatott ezt védeni sikertelenül. Itt tud beszivárogni a víz de kijutni már nem.. A robbantott ábrán is látható..

Ez az első RD-U6000-s váltónál klészült a kép

Ez a második RD-U6000 (páromé is dettó ugyanígy nézki)

Ezt a részt fel kell csiszolni azután autóhoz kapható ecsetes festék javítóval lelehet festeni és után már nem fog rozsdásodni..
-
Speedy007
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Szárazon vannak tartva de van mikor muszáj esőben használni illetve ott hagyni míg a boltba rohanok a fedett tároló a munkahelyemen se igazi mert a szél beveri oda a vizet. De ha az elején 0km-s korában szét szeded a váltót lefested a problémás részt szerintem baja nem lesz. De ez nagyon macerás és nem mindenkinek ajánlott. Én másodszorra csináltam ilyet de majdnem lemetélte az ujjamat a váltókanál mikor az kicsúszott a kezemből és vissza csapott.
Wet-s csepegetetős wax-t márt használtam de azzal is ugyanaz volt a lánc esetén az eredmény. KMC Xglide-t próbáltam de az se nagyon csipázza ezt a fajta felhasznlási módott. Sunrace-re leszek kíváncsi mert ők is be álltak a LinkGlide rendszer mögé hogy az mennyire lesz tartós(abb)#351429mauimagic új kora óta így "ápolom" a kerékpárt mert ez az első komolyabb "vasam" így a lehető legtöbbet próbálok megtenni hogy egy darabban legyen. Melesleg nekem az olyan mint másoknak az autó így muszáj top formában tartani hogy bármikor bárhová eltudjak vele jutni.
-
Speedy007
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Lányomnak építek hamarosan kerékpárt 26"-s méretben mert a 24"-s kerékpárját növi ki. Erősen vacilálok az Essa mellet. Bár áttétel és sebesség szempontból pedig a Cues lenne a jobb de az meg "babusgatni" kell így gyerek kerékpárra szerintem nem ideális..
Erősen gondolkodom rajta hogy M5130-t vennék mind váltót mind kart de az előbbihez kellene váltó fül hosszabbító is mert 11-43T-s sort kezel le. Nekem meg jó a11-48t
-
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Tipikus esete annak, mikor mostoha körülmények közt használja / tartja valaki a gépet, minden vegyszert locsol rá mindenhova, aztán lesz*rozza az alkatrészeket. Bizony, ha esős hideg napokon csak beb*ssza az ember a gépet a sufniba, az rozsdásodni fog nem túl meglepő módon, hiszen idővel a felületkezelést kikezdi a víz.
-
Speedy007
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Biztos lehetsz benne. Neuzer Nelsonon tényleg az alsó polcos Tourney hulladékok voltak de még az is jobban bírta a napi ütés-vágást mint ez.. Pedig mikor az a kerékpár megvolt tényleg csak annyiba merült ki a tudásom hogy fék pofa csere esetleg defekt esetén gumi csere belsővel. Az kapott hideget meleget. Lányom 24"-s kerékpárján szintén Tourney cuccok vannak a suliba azzal jár fedett kerékpár tároló nincs csak nyitott így ázik ha úgy jön össze tanítási időben de az is jobban bírja a strapát úgy hogy semmi se látszik meg rajta.
-
Maximum1
őstag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
És még van Shimano Essa ami alatta van a hierarchiában, akkor az milyen lehet.
-
(ex)Cat
senior tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
De jó lenne ebből 2x11/12
-
fulton
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Így "írjon" ide valamit az ember : D rögtön törlik
-
rob210
nagyúr
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Érd, nem ebben benne van a két fékváltókar is, de erősen túlárazva, ráadásul 2x9es szettet akar felrakni, ami 3x10hez nem lesz jó.
-
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Akkor csak egy pont lett volna
De egyébként nekem se tűnt fel elsőre, hogy link. Mondjuk ki: ő volt a hülye, na
A 351304-es is csak valami értelmetlen hsz volt, de az nem tőle.#351298Nutra: tudom, a cipőt is csak japán cseresznyefán érdemes szárítani, kizárólag májusi napsütésben, egy pohár vörösborral, különben nem fogja szeretni.
-
lsebestyen
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
A 351303 és a 351304 is eltűnt.
E. Nigma
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Aztán mi volt a következőben? Mert kettőt töröltél
-
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
-
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Az újrahasznosított papírról jut eszembe, több értelme lenne wc-papírral vagy kéztörlővel kitömni. De azt is minek, majd megszárad a radiátoron, kivett talpbetéttel.
-
Black Smile
csendes tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Hasaggymeg és mauimagic, köszi szépen a válaszokat!
-
stickermajom
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Pártatlanságot nem tisztem megítélni, de színvonalban tényleg nagyon gyengék szerintem.
-
mauimagic
senior tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Gondolom nem nekem akartad írni, én csak kék plakátokat olvasok és m1-et nézek, nemtom mi az a Telex, de gyanúsan szlávos szó, szal inkább meg se nézem...
-
stickermajom
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Ez ugyanaz a fogyi nő, aki facebookra is posztolt. Telex mondjuk eddig se volt színvonalas, de szomorú, hogy ennyire ugranak a bulvárra.
”ez a sport egy kicsit olyan, mint a graffitizés, az a lényege, hogy illegálisan működik” - azért ezt így egyenes arccal leközölni elég kemény.
-
rob210
nagyúr
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Igen sajnos elszúrtam vele 40percet az életemből mire rájöttem ezt a szerkezetet nem én fogom megjavítani.
Az ideg szétvert amikor ráeszméltem milyen bonyolult szerkezet ez. 🤣🛠️ -
Csokicsibesz
aktív tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Remélem a jövő héten majd valami wana be természetvédő a kisgutyájával megint nekiáll nyomni a hülyeségét. Eddig is voltak iszonyat kretén emberek, most ezeknek kell felületet adni... csodálatos.
-
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
a cégnél nekünk van egy 30 literes, én mindent azzal takarítok

de otthonra sem ártana. amikor veszek valami 30-40 éves lomot, és a rászáradt atyaúristen is ott van, akkor csak az segít. -
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Továbbra se értem, hogy a mai világban hogyan lehetséges, hogy ilyen egyszerű fémlapot nem tudnak rendesen kivágni.

De akkor köszi szépen az infót, berakok akkor egy ilyet a kosárba, aztán nemsokára úgyis zöld hétfő lesz és ingyen FoxPost-tal megrendelem!
Remélem 5112 Ft-os nyúlásmérő azért már megüti a mércét. -
6030D
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Próbáltuk kerülni a finomított cukrokat. Bár én a dgk-i mászáson megettem volna az őzet is, ha elém ugrik.
-
dom1n0
őstag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Azert bosszanto mert ez egy eleg latogatott zarandokutj egy resze, ki is van pingalva a fakra surun, gondolna az ember megprobaljak jol jarhaton kezelni, de nem ugy tunik.
Eleg karcos volt amugy vegig, husamgokkal is surun televolt, meg ahogy irtad a fold is felvolt puhulva sok helyen. Na mindegy, ennek is orulni kell.
-
mauimagic
senior tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Így van! A legjobbaknak abszolút vákuumban fut a hajtáslánc MIG 31 turbinaolajban, ezen múlik 99%-ban minden
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Bár úgy lenne. Most még egy ideig új láncokat használok gyári cuccokkal jobbára, és azokkal sem megy annyira. Nyeregpozíció sokat segített, az is igaz.
Ugyanakkor elkezdtem súlyzózni, hogy könnyebb legyen a lakásba felvinni a csempét. Most gyengébb vagyok, mint a súlyzózás előtt, wtf?
-
avl
senior tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
ha/mivel a “wattot” pedalnal, hajtokarnal szokas merni, ott meglehet(ne), legfeljebb az egesz a viasz gyurmazasara forditodik
-
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Gondoltam, viszem a gyerek kötelét, és beállok fulton mögé, aztán hadd csapassa felfelé 315W-tal

Meg aztán akkor már lennénk ketten.
-
mauimagic
senior tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Bár nem tudom mennyire rakódik a viasz...
Sokkal kevésvé, mint az olajsár. A görgőkről le is lehet szedni egy lapos csavarhúzóval oldalanként 4mp alatt, így összesen a 2 görgőn 16mp-es művelet, ha mondjuk valami Cycle Showra kell felkészíteni a gépet
XT szintű váltó görgőjét szerintem csak akkor kell szétszedni, ha szügyig sárban használod.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó Samsung Galaxy A12 4/64GB fekete / 12 hónap jótállás
- AKCIÓ! EVGA FTW3 Ultra Gaming RTX 3080 10GB videókártya garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S26 Ultra 512 GB Égkék Karcmentes állapot 12 GB RAM SN: R5GL22FEBCW 6 hónap g
- Sandisk Portable SSD 2TB!
- 27% - Dell S2721NX IPS Monitor! 1920x1080 / 75Hz / 4ms / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Kár, hogy elavult, érdemes már megvárni a 9D-st.

Majd az elektromos autózás ezen is segít.